viola240104 17.07.05, 12:30 mam pytanie czy krem bambino wysusza skore twarzy?chyba zawiera ten nieszczesny tlenek cynku tak??w takim razie nadaje sie takze do pupy?i zawiera faktor,nr4 bodajze,wiec czy chroni przed sloncem i wiatrem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa.m.kaminska Re: krem bambino 18.07.05, 09:20 Tlenek cynku znajduje się w kremie ochronnym Bambino, który jest przeznaczony do stosowania przede wszystkim na pupę - krem ten raczej nie powinien przesuszać skóry, ponieważ zawartość ZnO nie jest duża. Do stosowania na buzię i ciałko służy krem pielęgnacyjny Bambino. Natomiast do ochrony przeciwsłonecznej (a więc w przypadku, gdy maluch jest na spacerze) należy używać kremu z faktorem SPF 15-30, tak więc faktor 4 jest zdecydowanie za mały. Odpowiedz Link Zgłoś
donciaw Re: krem bambino 19.07.05, 13:59 Czy to znaczy że są dwa rodzaje kremu bambino??Wydawało mi się, że tylko jeden... Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigora1 Re: krem bambino 19.07.05, 14:01 Marka Bambino ma cała serie kosmetyków, tak samo jak Skarb Matki czy Nivea Odpowiedz Link Zgłoś
donciaw Re: krem bambino 19.07.05, 14:11 Rozumiem,że mówimy o marce bambino produkowanej przez Beiersdorf-Lechia S.A, takie różowe opakowania? To ja znam tylko: oliwkę do pielęgnacji mydło krem w okrągłym, metalowym pudełku lub tubce (skład ten sam?) chusteczki nawilżane. Znacie jakieś inne?? Odpowiedz Link Zgłoś
viola240104 Re: krem bambino 20.07.05, 12:56 no wlasnie, bo niby jest krem bambino ochronny(z cynkiem) i pielegnacyjny.ja sprawdzalam na swoim(rozowe metalowe pudelko)i tam nie ma zadnej wzmiaNKI JAKI To JEST RODZAJ KREmu:ochronny czy pielegnacyjny.jakie opakowanie tego pielegnacyjnego mialo by byc?jakos nie widzialam,prosze dajcie znac pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
donciaw Re: krem bambino 20.07.05, 15:31 Na obu znanych mi postaciach kremu bambino ( w pudełku i tubce) w składzie jest tlenek cynku, więc oba są ochronne. Innego chyba jednak nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: krem bambino 18.09.05, 20:14 Jest krem pielegnacyjny w plastikowym pudełku-150 ml. Odpowiedz Link Zgłoś