jvenner 19.09.05, 22:24 moj szesciomiesieczny synek ma czerwone plamy na policzkach i w zaglebieniach szyi. Skora w tym miejscu troche sie luszczy. Czy moze to byc spowodowane zabkowaniem? Czy mam to smarowac? a jesli tak to czym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jagienka_26 Re: czerwone plamy na buzi 20.09.05, 13:55 Mam ten sam problem u mojej córeczki, ma ona w tej chwili skończone 7 miesięcy i od 3 dni na jej buzi (na policzkach) pojawiły się właśnie czerwone plamy. Dodam tylko że towarzyszy temu temperatura 37-38. Byłam u lekarza ale powiedział że jest wszystko dobrze. smaruję twarz maścia bepanthen ale nie ma znaczącej poprawy. Sama nie wiem co o tym myśleć. Może to ząbkowanie??? Proszę Panią doktor o radę, a także inne doświadczone mamy Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.jazdzyk Re: czerwone plamy na buzi 20.09.05, 22:22 Moim zdaniem nie jest to spowodowane ząbkowaniem. Proszę spróbować zastosować na te zmiany KREM OILATUM SOFT lub LICHTENA. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś