mycha1812 04.06.06, 20:26 Witam , Pani Ewo czy Sudocrem jest bezpieczny przy dłuższym stosowaniu , stosuję go od początku jestem bardzo zadowolona . Tyle się naczytałam o różnych maściach , że chciałabym się upewnić . Dziekuję bardzo . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mooh Re: Do Pani Ewy ... 04.06.06, 21:55 Pani Ewy przez tydzień nie będzie, więc postaram się Ci pomóc według wiedzy zaczerpniętej na tym forum. Sudokrem zawiera w składzie substancje antybakteryjne i własnie ze względu na nie powinno się go stosować tylko wtedy, gdy zachodzi taka potrzeba. Chociaż producent zapewnia, że jest to preparat zarówno do leczenia, jak i profilaktyki, zdecydowanie lepiej nie stosować go na codzień. Zamiast Sudokremu można smarować pupę niemowlaka maściami z panthenolem (Bepanthen, Alantan Plus), panthenolem i tlenkiem cynku (np. Nivea Baby) lub zielonym linomagiem. Wszystkie doskonale zabezpieczają skórę przed zawartością pieluszki, łagodzą podrażnienia i przyspieszają gojenie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.m.kaminska Re: Do Pani Ewy ... 10.06.06, 18:06 Brawo Mooh! Ja tylko dodam, że niektóre dzieci reagują na Sudokrem silniejszym przesuszeniem skóry niż inne, stąd róznice w opinii na temat skuteczności tego kremu. Podpisuję się pod wszystkim, co napisała Mooh. Odpowiedz Link Zgłoś