izabela.majewska 18.09.06, 13:16 Co myslicie na temat "wiaderka do kąpieli niemowląt"? www.allegro.pl/item128395942_super_wiaderko_do_kapieli_niemowlat_bcm.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ee-dytka1 Re: Widaerko do kąpieli 18.09.06, 19:41 nie sadze aby to wiaderko było takie rewelacyjne. Nie spotkałam sie z tym ale z tego co widziałam na zdjeciu to jest to niepraktyczne i niewygodne zarowno dla dziecka jak i rodzica! Wanienka bedzie lepsza i bezpieczniejsza! Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.jazdzyk Re: Widaerko do kąpieli 20.09.06, 18:33 Ja moim pacjentom zalecam kąpanie dzieka w wanience, która moim zdaniem jest wygodna i bezpieczna. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
malpazielona Re: Widaerko do kąpieli 29.09.06, 13:47 pomyśl sobie, czy chciałabyś, zeby ktoś cię włożył do studni za głowę ewentualnie za nogi i w ten sposób kąpał? tak się właśnie czuje dziecko w wiaderku Odpowiedz Link Zgłoś
bs76 Re: Widaerko do kąpieli 20.10.06, 23:36 Kąpałam moje dziecko w takim wiadrze do 8-go miesiąca życia. Uważam, że to jest bardzo fajna sprawa. Nie zgodzę się, że jest to niewygodne. Jest to fajne zwłaszcza dla noworodka - w kąpieli przyjmuje pozycję embrionalną, całe (po brodę) jest zanurzone w ciepłej wodzie, która długo zachowuje swoją temperaturę. Przeszliśmy na kąpiel w wannie dopiero wtedy, jak juz dzidzia była na tyle duża, że było nam trudno umyć jej pupę (nie bardzo się mieściła duża dłoń mojego męża). Polecam!! Odpowiedz Link Zgłoś
malenkima Re: Widaerko do kąpieli 21.10.06, 21:11 mam wiaderko do kąpieli. nie korzystam. dopóki młoda jeszcze nie trzymała sama główki to baliśmy się z mężem, żeby się zbytnio nie wychyliła bo trudniej utrzymać dziecko niż w wanience. teraz już dobrze trzyma głowę i spróbowaliśmy w zeszłym tygodniu, ale uznaliśmy, że jest to niemożliwe w tak małym "pojemniku" umyć dobrze dziecko ew. namydlić na przewijaku i tylko spłukać inaczej sobie tego nie wyobrażam. do tego młoda miała tak przerażoną minę i raczej było jej niezbyt wygodnie więc była to kąpiel szybka, pierwsza i prawdopodobie ostatnia ps. a wiaderko doskonale się nadaje to wyjmowania prania z pralki Odpowiedz Link Zgłoś