Dodaj do ulubionych

Pochwała Eksperta :)

17.10.03, 01:21
Przejrzalam wiekszosc watkow na forum i powiem jedno: chcialoby sie, aby
wszyscy eksperci z pozostalych forow byli tacy sumienni i zyczliwi jak Pani.
Widac, ze pracuje Pani z pasja. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ewa.m.kaminska Re: Pochwała Eksperta :) 17.10.03, 10:05
      Jest mi ogromnie miło czytać Pani słowa, bo świadczą o tym, że moja praca
      popularyzatorska została doceniona. Serdecznie pozdrawiam.
      • nicol-e Re: Pochwała Eksperta :) 24.10.03, 18:39
        Rzeczywiście- załozycielka postu ma rację- zawsze rzetelna odpowiedź i to
        szybko. Jest to przeciwieństwo podforum "Zdrowie kobiety", gdzie mimo postów
        typu: "pytanie do pani doktor, pilne itp", pani doktor nie odpowiada wcale,
        albo po tygodniu.
        pozdrawiam- Aurelia
        • ariana1 Re: Pochwała Eksperta :) 24.10.03, 23:14
          Chciałabym zauważyć,że tutaj nowe posty pojawiają się znacznie rzadziej niz na
          Zdrowiu kobiety.Więc pani ekspert Kamińska ma mniej pracy z odpowiadaniem. Na
          Zdrowiu jest o wiele większy ruch i w ciągu dnia pojawia się nawet z 20 postów.
          A mimo to p.doktor STARA się odpowiadać. Nawet na te powtarzające się do
          znudzenia.
          To tyle tytułem obrony eksperta ze Zdrowia.
          • nicol-e Re: Pochwała Eksperta :) 25.10.03, 08:28
            ariano- pokusialm się o strate czasu, naliczyłam pierwszych 280 postów,
            ostatnie sprzed ponad tygodnia-w tej grupie były 3,4 na które odpowiedziala p.
            doktor- były tylko dlatego, że odpowiedziały na nie też dziewczyny- nie pisz,
            ze stara się bardzo. Rozumiem, ze dziennie jak piszesz może być ok 20 postów.
            Pani doktor nie odpowiada jednak ponad tydzień, a posty typu : bardzo pilne,
            pilne itp sa lekceważone. Czasami ten tydzień czekania dla dziewczyny, to za
            dużo. Może dzis pani doktor odpowie. Nie wiem, w jakim systemie udziela
            odpowiedzi, nie chcielo mi się dłużej liczyć. Ale jeśli odpowiedziala w ciągu
            podnad tygodnia na co setny post, to chyba mało. Jesli ktos podejmuje sie
            pomocy na forum, to powinien zdawać sobie sprawe, ze co jakiś czas naleśy tam
            zaglądać. A pani Doktor z "kosmetyków dziecięych" robi to natychmiast, choć
            postów nie jest duzo, nie czeka tydzień. Za sumiennośc nalezy się olbrzymi
            plus, tym bardziej, że tu tez są podobne pytania, pytania o te same maści itp
            i pani doktor także odpowiada do znudzenia i bardzo wyczerpująco. Jednak
            wydaje mi się, ze niektóre posty na "Zdrowiu kobiety" sa naprawdę sprawami
            życia i śmierci dla dziewczyn i szukają one tam pomocy , w miarę szybkiej.
            pozdrawiam- Aurelia
            • ariana1 Re: Pochwała Eksperta :) 26.10.03, 08:48
              Słuchaj, jeżeli są to sprawy życia i śmierci, to idzie się wtedy albo dzwoni do
              swojego lekarza a nie szuka się pomocy na forum. Jeśli komuś zależy na czasie ,
              to niestety, musi wybulić pieniążki w gabinecie, ale za to będzie miał
              natychmiast odpowiedź na swoje problemy. Wybacz , ale posty typu; bardzo pilne,
              bardzo ważne, nie precyzują danego problemu i sugerują ,że chodzi znów o
              grzybicę, czy jestem w ciąży albo inne powtarzające się po raz setny. I
              najczęściej tak właśnie jest. Dziewczyny idą po najmniejszej linii oporu i
              NATYCHMIAST żądają odpowiedzi na problem który pojawił się parę postów
              wcześniej. Naprawdę nie potrafią korzystać z wyszukiwarki? Warto pisać w tytule
              postu o co chodzi ,zwłaszcza jeśli jest to "sprawa życia lub śmierci". Ułatwi
              to pracę p.doktor. Poza tym pani doktor pracuje również zawodowo i z tego co
              wiem , to w dwóch miejscach i ma liczną rodzinę. Nie może więc siedzieć dzień i
              noc na forum. Tym bardziej że pracuje tu społecznie.
              Jeżeli chwalisz pracę p. Kamińskiej , to OK. , ale nie musisz przy okazji
              krytykować (ciężkiej , takie jest moje zdanie i nie tylko moje) pracy p. doktor.
              To musi być dla niej bardzo przykre.
              • nicol-e Re: Pochwała Eksperta :) 27.10.03, 10:08
                Ariano- dyskusja nie ma zbytniego sensu. Oczywiście, ze jeśli ktoś chce cos
                wiedziec natychmiast, to idzie do swego lekarza, często prywatnie- ale i
                prywatnie czasem czeka się na wizyte kilka dni i to u ginekologa. czesto
                dziewczyny chcą wiedziec "już", zanim wyznaczy im ktoś termin. Piszesz: " musi
                wybulić pieniążki w gabinecie, ale za to będzie miał natychmiast odpowiedź na
                swoje problemy"- i to się własnie nie zgadza, poza tym nie ma gwarancji, że
                nawet prywatnie i za pieniązki lekarz udzieli 100% trafnej diagnozy- na forum
                szuka sie po prostu opini i rad innych. Gdyby nie to, nie byłoby w ogóle sensu
                istnienia forum "zdrowie kobiety', "kosmetyki dzieciące" i wlelu innych
                Co do korzystania z wyszukiwarki- tu zgadzam się z Tobą.
                śmierci".
                Nie znam żadnej z pań doktor, ale zapewne i Pani Doktor, która się tu
                udziela pracuje zawodowo i ma rodzinę, jak i inna pani.
                " Nie więc siedzieć dzień i noc na forum"- nikt jej nie każe- jeśli ktoś
                decyduje się na odpowiadanie na forum, musi liczyc się z tym, ze trzeba bedzie
                zaglądac często, nie dzień i noc, jak piszesz, ale jak wczoraj rano liczyłam,
                częściej, niz co sobotę itp. jesli ktoś nie ma czasu, to nie powinien
                decydować się na udzielanie odpowiedzi, lub zaznaczyć w opisie itp, że np
                odpowiada co tydzień, czy co 3, 6 dni itp. Tym bardziej, jesli robi to
                społecznie. Albo poszukać znajomej osoby, która odpowiadałaby na zmianę np. Bo
                tak, to ja osobiście nie, ale wiele dziewczym ma potem pretensje, że nie moga
                doczekać się odpowiedzi. Denarwuja sie itp, a mozna by zaznaczyc, ze np
                odpowiedzi co sobotę, i byloby po sprawie. Tak, to pojawiają sie rózne wątki
                typu' kryteria odpowiedzi eksperta"., 'dlaczego pani nie odpowiada" , ' kto
                pani placi" itp, - to na pewno jest przykre dla pani doktor. To tyle, co mam w
                tym temacie do powiedzenia.
                Aurelia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka