Dodaj do ulubionych

UWAGA UWAGAi zrobmy ankiete

08.11.09, 17:32
pojawiaja sie posty narzekajace na moderatorow mike_ i romanajot. wiec moze
wypowiemy sie na ten temat. kto z was jest za dalszym moderowaniem forum przez
1.mike -p
2. romana jot

odpowiedzi byłyby proste:

np Mika - Tak, Roman - Tak lub inna wersja Mika - tak,
Roman - nie

proszilbym tylko o glosowanie osob, ktore maja tu zalozoe konta lub je zaraz
zaloza na forum gw, utrudni to w jakims zakresie kilkakrotne glosowani, choc
zapewne calkowicie go nie wyeliminuje.

ODDANE GŁOSY

1. Mika-P tak. roman j NIE
glosowanie trwaloby tydzyen lub dwa i zakonczyloby sie podsumowaniem wynikw
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: UWAGA UWAGAi zrobmy ankiete 08.11.09, 18:04
      Uhm, rozumiem, że nie ma wersji:
      Mika - NIE, Roman - TAK
      ani:
      Mika - NIE, Roman - NIE ?

Fajna ta ankieta :D
      • zyjacy_w_wolnym_swiecie_czlek Re: UWAGA UWAGAi zrobmy ankiete 08.11.09, 18:14
        > Uhm, rozumiem, że nie ma wersji:
        > Mika - NIE, Roman - TAK
        > ani:
        > Mika - NIE, Roman - NIE ?

oczywiscie, ze jest
        jako kobieta inteligenta doczytalas sie zapewne w poczatek - podkreslam:

odpowiedzi byłyby proste:

np Mika - Tak, Roman - Tak lub inna wersja Mika - tak,
        Roman - nie

to sa jeno przykladowe odp[owiedzi. ale rad jestem, ze jeden z moderatorow chcee
        brac udzial w ankiecie. na drugiego nie licze, chociaz?

-------
        cytaty klasyka romana jot

"Ciekawe jest pochodzenie słowa "troll". Zacząłem się zastanawiać, czy to
        określenie jest obraźliwe. Dotąd uważałem, że nie, jeśli określona osoba
        podpada pod definicję.[...]
        Skłaniałbym się raczej ku opinii, że w każdym z
        nas jest coś z trolla i wszystko jest dobrze, dopóki człowiek potrafi nad tym
        zapanować i w jego twórczości na forum trollowanie jest zjawiskiem marginalnym.
        :-)) "
        • mika_p Re: UWAGA UWAGAi zrobmy ankiete 08.11.09, 18:19
          Nie, mam atak wewnętrznego trolla, ale spoko, panuję nad nim.

A ty zmniejsz sygnaturkę do 4 wersów. I separator sygnaturki to kreska kreska
          spacja - a w ogóle, to można ją ustawić w opcjach forum na stałe, żeby nie pisać
          ręcznie za każdym razem.
    • miki_z_afryki Ankieta to taki sobie pomysł... 08.11.09, 18:12
      > glosowanie trwaloby tydzyen lub dwa i zakonczyloby sie podsumowaniem wynikw

Pamiętaj, że to nie jest funkcja sprawowana z demokratycznego mandatu.
      Moderatorów społecznych wybiera administracja zawodowa.
      Przez nich wynik ankiety, jeśli będzie negatywny, może być odebrany zupełnie inaczej, np. tak, że skoro mają "negatywny elektorat", to znaczy, że dobrze sobie radzą. ;)

Poza tym moderatorzy, to są często chłopcy do bicia, a nie ludzie, którzy darzeni są powszechną sympatią. Jeśli postępują dobrze, to nikt ich nie pochwali, za to o byle co wiesza się na nich psy.
      Dlatego wyniki głosowań popularności moderatorów są często z góry do przewidzenia. :)

Jeżeli więc chodzi Ci o potwierdzenie braku popularności moderatorów to pamiętaj, że ankieta może być jedynie jednym z argumentów dla administracji zawodowej i to wcale nie najważniejszym.
      Ważniejsze będą konkretne argumenty i dowody złego postępowania, łamania regulaminu, itd.

Ja jednak wezmę udział w tym happeningu, ale to trochę później, bo będę chciał przy okazji podać argumenty.
      • zyjacy_w_wolnym_swiecie_czlek Re: Ankieta to taki sobie pomysł... 08.11.09, 18:17
        > Pamiętaj, że to nie jest funkcja sprawowana z demokratycznego mandatu.

pamietam

> Przez nich wynik ankiety, jeśli będzie negatywny, może być odebrany zupełnie in
        > aczej, np. tak, że skoro mają "negatywny elektorat", to znaczy, że dobrze sobie
        > radzą. ;)

tu sie chyba nie zgodze. gw chyba zalezy na rozwoju forum, nie pyskowki, ale
        rozwoju, normalnym dysktutowaniu, a nie spieraniu sie z adminami spolecznymi.na
        razie zaczynamy, zobaczymy ile bedziemy mieli glosow na naszych adminow. moze ja
        jestem w bledize?

-------
        cytaty klasyka romana jot

"Ciekawe jest pochodzenie słowa "troll". Zacząłem się zastanawiać, czy to
        określenie jest obraźliwe. Dotąd uważałem, że nie, jeśli określona osoba
        podpada pod definicję.[...]
        Skłaniałbym się raczej ku opinii, że w każdym z
        nas jest coś z trolla i wszystko jest dobrze, dopóki człowiek potrafi nad tym
        zapanować i w jego twórczości na forum trollowanie jest zjawiskiem marginalnym.
        :-)) "

• roman_j Re: Ankieta to taki sobie pomysł... 08.11.09, 18:52
          zyjacy_w_wolnym_swiecie_czlek napisał:

> gw chyba zalezy na rozwoju forum, nie pyskowki, ale rozwoju,
          > normalnym dysktutowaniu, a nie spieraniu sie z adminami
          > spolecznymi.

Ot, idealista. ;-))
          Żeby nie było sporów z adminami społecznymi na forum trzeba by zlikwidować
          instytucję administratora społecznego, bo każdy forumowicz wyposażony w
          narzędzia do moderowania forum wcześniej czy później narazi się komuś i dorobi
          się gromadki wiernych "sympatyków". Im dłużej działa na forum, tym ma ich
          więcej. Cześć z nich nie wiedząc, kiedy sobie dać spokój, tak się rozpędza, że
          nie widzą, kiedy popadają w śmieszność prowadząc antymoderatorską krucjatę.
          Część ewoluuje inaczej i nabywa skłonności do jednostronnych ocen wszelkich
          przejawów forumowej aktywności swojej "sympatii", które oceniają z surowością
          wprost proporcjonalną do tego stopnia pobłażania dla własnych, często poważnych,
          wykroczeń. Inni znowu wybierają się "emigrację wewnętrzną", z której wracają od
          czasu do czasu, żeby się swojej "sympatii" przypomnieć jakimś dosadnym wpisem.
          Mógłbym rozwinąć tę typologię, ale chyba większość "sympatyków" moderatorów
          społecznych (bo nie tylko ja mam takie oddane stadko) odnajdzie się w opisanych
          powyżej postawach.

> jestem w bledize?

Moim zdaniem, tak. A Twoje zacytowane powyżej intencje są moim zdaniem nieszczere.
          • miki_z_afryki Mika_P - TAK, Roman_J - NIE 08.11.09, 23:56
            > Mógłbym rozwinąć tę typologię, ale chyba większość "sympatyków" moderatorów
            > społecznych (bo nie tylko ja mam takie oddane stadko) odnajdzie się w opisanych
            > powyżej postawach.

Podstawa to umieć sobie wszystko wytłumaczyć. :)

Pewnie to dlatego pan roman_j atakuje na ślepo kogo się da, nawet (i to mnie
            najbardziej zastanawia) ludzi, którzy są dla niego nad wyraz wyrozumiali, albo
            mają zbieżne z nim poglądy.

Pewnie też z tych powodów, w dyskusji, dzieli włos na czworo, rozbiera posty na
            czynniki pierwsze, łapie za słówka, zabagnia dyskusję... Słowem robi wszystko
            to, co w cywilizowanym świecie dyskusji uchodzi za działania mające na celu nie
            to, żeby zrozumieć drugą stronę, tylko wręcz przeciwnie. Żeby drugą stronę
            upokorzyć, opluć, zdyskredytować.

Można do tego dorzucić jeszcze brak umiejętności wycofania się z własnego
            stanowiska - nawet za cenę kompromitacji. I szereg innych cech
            charakterologicznych, które moim zdaniem dyskwalifikują tego człowieka jako
            dobrego moderatora jakiejkolwiek dyskusji.

Pomijam już to, że na takim forum jak to moderatorem powinien być ktoś kto nie
            angażuje się z bardzo w bieżące dyskusje. A tu nie dość, że człowiek ma zdanie
            na każdy temat, to jeszcze lubuje się w ośmieszaniu każdego kto myśli inaczej.

Podsumowując - Roman_J powinien być szarym użytkownikiem tego forum. Będąc
            moderatorem przynosi mu dużo więcej szkody niż korzyści (takie też dostrzegam).
            Dlaczego więcej szkody? Przede wszystkim dlatego, że wielu ludzi utożsamia to
            forum niemalże z prywatną własnością Romana_J. A przecież tak nie jest.
            I stąd te wszystkie napięcia, pomówienia i zła atmosfera praktycznie zawsze
            wtedy kiedy pojawia się jakikolwiek wpis Romana_J.

Ten człowiek nie działa tonizująco, tylko wręcz przeciwnie. Ma dodatkowy
            negatywny wpływ na atmosferę na forum, a co za tym idzie na poziom dyskusji.

Dlatego głosuję następująco:
            Mika_P - TAK
            Roman_J - NIE

Poza tym uważam, że jeden moderator społeczny w zupełności wystarczy.
            Póki co Agora bierze pieniądze za reklamy umieszczane na forum i zatrudnia do
            pilnowania ludzi, którym płaci regularne pensje.
            Skoro mają ambicje utrzymania forum na przyzwoitym poziomie to niech też się
            postarają.
            A jak nie, to niech to pierdyknie jak najszybciej i może wtedy dyskusja na
            poziomie o Płocku przeniesie się w jakieś inne miejsce.
      • mika_p Re: Ankieta to taki sobie pomysł... 08.11.09, 18:34
        Znam co najmniej jeden przypadek, kiedy moderatorowi podziękowano za współpracę
        na wniosek użytkowników. Tyle że to wymaga wysiłku wyjścia z f.Płock i wejścia
        na f. O moderacji, do którego link podawałam już 12 razy, ale ostatnio aż w
        sierpniu, więc chyba nadszedł czas na 13. raz:
        forum.gazeta.pl/forum/f,654,O_moderacji.html
        I miło by było, gdyby to był ostatni wątek o moderacji f. Płock w najbliższym
        czasie. Dwa naraz wystarczą.
        • miki_z_afryki Szczerze mówiąc zamierzam to zrobić... 08.11.09, 18:42
          > Znam co najmniej jeden przypadek, kiedy moderatorowi podziękowano za współpracę
          > na wniosek użytkowników. Tyle że to wymaga wysiłku wyjścia z f.Płock i wejścia
          > na f. O moderacji

Szczerze mówiąc zamierzam to zrobić. Tylko najpierw zamierzam się do tego dobrze
          przygotować.
          Nie robię sobie zbyt wielkich nadziei na sukces, ale uważam, że warto spróbować.

Nawet jeśli się nie uda, to może przyniesie to choć minimalną zmianę zachowania.
          We'll see...
    • roman_j Re: UWAGA UWAGAi zrobmy ankiete 08.11.09, 18:30
      Mika - TAK, Roman - TAK.

> proszilbym tylko o glosowanie osob, ktore maja tu zalozoe konta
      > lub je zaraz zaloza na forum gw, utrudni to w jakims zakresie
      > kilkakrotne glosowani, choc zapewne calkowicie go nie wyeliminuje.

Rozumiem, że napisałeś to, żeby móc liczyć także swój głos. Czyżbyś uważał, że
      może on być decydujący? :-))))
      Niestety, to jest furtka, a nawet nie furtka, ale szeroka brama, do
      manipulowania tym sondażem. Ale niezależnie od tego z ciekawością będę czekał na
      jego wyniki. Szczególnie liczę na pojawienie się tu moich dyżurnych
      "sympatyków". :-))
    • maciek.zwany.jajem Re: UWAGA UWAGAi zrobmy ankiete 08.11.09, 18:38
      Ankietę można potraktować jako formę zabawy dla dzieci. A że z dziećmi należy się bawić, więc ja oddam mój głos.

Mika - tak, Roman - tak.
    • zyjacy_w_wolnym_swiecie_czlek prosba, prosba prosba 08.11.09, 19:04
      cczy mozemy ograniczyc sie w tym watku jedynie do glosowania na moderatorow
      romana jot i mikki p
      ?bez jakichkolwiek dopisków. stac nas na
      to? jesli watek nie bedize cieszyl sie powodzeniem zniknie w ciagu kilku dni,
      tygodni. prosba do nadal panujacych nam adminow, jelsi to zgodne z regulaminem,
      prosze o usuwanie tych postow, ktore "nie glosuja" a w ktorych dywaguje sie nad
      roznymi opcjami. tym razem pozytywna prosba do adminow:-)))
      • roman_j Re: prosba, prosba prosba 08.11.09, 19:34
        zyjacy_w_wolnym_swiecie_czlek napisał:

> cczy mozemy ograniczyc sie w tym watku jedynie do glosowania na
        > moderatorow romana jot i mikki p
        ?bez jakichkolwiek
        > dopisków
        .

Na to już chyba za późno. Zwłaszcza, że nawet ten wpis jest takim dopiskowym
        wtrętem.

> jesli watek nie bedize cieszyl sie powodzeniem zniknie w ciagu
        > kilku dni, tygodni.

Jeśli nie zajdą jakieś szczególne okoliczności (co wydaje mi się mało
        prawdopodobne), to ten wątek nie zniknie wcześniej, jak za rok od chwili
        ostatniej wypowiedzi w nim. A nawet wtedy będzie dostępny przez wyszukiwarkę.

> prosba do nadal panujacych nam adminow, jelsi to zgodne z
        > regulaminem, prosze o usuwanie tych postow, ktore "nie glosuja" a
        > w ktorych dywaguje sie nad roznymi opcjami.

Forum służy przede wszystkim do dyskusji. Do prowadzenia "gołych" sondaży są
        przeznaczone specjalne serwisy, które za darmo udostępniają szablony ankiet.
        Dlatego ja prywatnie nie widzę podstaw do usunięcia dotychczas dokonanych tutaj
        wpisów.
    • Gość: heh Re: UWAGA UWAGAi zrobmy ankiete IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.09, 19:14
      Masz taki dylemat jakby od tego zależały losy świata, a nie jakiegoś dennego
      forum pełnego różnego rodzaju politykierów, frustratów, zakompleksionych świrów,
      gó...arzerii, trollów, spamerów i pospolitych idiotów. Chcesz odwołania
      moderatorów? A co lub kogo proponujesz zamiast nich?
      • zyjacy_w_wolnym_swiecie_czlek Re: UWAGA UWAGAi zrobmy ankiete 08.11.09, 19:23
        Chcesz odwołania
        > moderatorów? A co lub kogo proponujesz zamiast nich?

moze ciebie? moze nikogo, moze sama mike? prosze ponownie - w tym watku tylko
        glosujmy!!!!!
        • Gość: w_starym_kinie Re: UWAGA UWAGAi zrobmy ankiete IP: *.plock.mm.pl 08.11.09, 19:27
          Ale na co mamy głosować? Bo ty sobie tak wymyśliłeś? "heh" napisał bardzo dobrze. Więc nie rób zadymy na forum tylko.
          • zyjacy_w_wolnym_swiecie_czlek Re: UWAGA UWAGAi zrobmy ankiete 08.11.09, 19:30
            > Ale na co mamy głosować? Bo ty sobie tak wymyśliłeś? "heh" napisał bardzo dobrz
            > e. Więc nie rób zadymy na forum tylko.

glosujemy na moderatorow, w pierwsyzm poscie wyjasnilem. jelsi cie to nie
            interesi, nie glosuj. zyjemy w wolnym kraju i nie ma obowiazku glosowac. a jelsi
            podoba ci sie dzialalnosc miki i romana, to tez mozesz wyrazic swoja opinie na
            tak, na obu moderatorow. i tyle stary kinie
    • zyjacy_w_wolnym_swiecie_czlek pierwsze podsumowanie glosujacych 08.11.09, 19:41
      pierwsze podsumowanie glosujacych 8.11.2009 godz.18.30

glosowali:
      1.zyjacy_w_wolnym....
      2. roman_j
      3. maciek_zwany....
      .....
      czekamy na kolejne glosy

wyniki

1. mika 3xTAK 0x NIe
      2. roman_j 2xTak, 1x NIe
      • Gość: zdzisław Re: pierwsze podsumowanie glosujacych IP: *.de 09.11.09, 12:07
        mika - tak, gnom - nie.
        • Gość: menel Re: pierwsze podsumowanie glosujacych IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.09, 15:27
          mika -tak,tak
          roman- tak,tak,tak, tak
          • Gość: bd Re: pierwsze podsumowanie glosujacych i nic IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.09, 10:33
            gdyby miał honor zrezygnoqałby
            ale drugi raz juz ta wysoko nie wymęczy fuchy
            • Gość: bbbn Re: pierwsze podsumowanie glosujacych i nic IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.09, 10:26
              cyka sie ankiety i kasuje wpisy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka