Dodaj do ulubionych

Zbigniew Wróbel nowym prezesem Orlenu!

IP: *.ploc.gazeta.pl 08.02.02, 12:51
Andrzej Modrzejewski odwołany, jest już jego następca. Co sądzidzie o tej
zmianie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Greg Re: Zbigniew Wróbel nowym prezesem Orlenu! IP: 212.187.240.* 08.02.02, 13:16
      A kto to jest?? Nastepny jakis mlody zdolny 35 lat i 20 lat doswiadczenia ??!!!
      (patrz nowy prezes Elektrimu)
      • Gość: Zenobius Re: Zbigniew Wróbel nowym prezesem Orlenu! IP: *.plocman.pl 09.02.02, 11:53
        Gość portalu: Greg napisał(a):

> A kto to jest?? Nastepny jakis mlody zdolny 35 lat i 20 lat doswiadczenia ??!!!
        >
        > (patrz nowy prezes Elektrimu)

Nowy koleś do koryta na najbliższych kilka lat. Ewentualnie dodatkowo marionetka,
        która ma "zrestrukturyzować" polski rynek paliw, czyli oddać co się da swojakom.
    • Gość: Greg Re: Zbigniew Wróbel nowym prezesem Orlenu! IP: 212.187.240.* 08.02.02, 13:19
      Wg Gazety: Nowym prezesem został Zbigniew Wróbel, doradca prezydenta ds.
      rozwoju rolnictwa i wsi. Rzeczywiscie ma kwalifikacje na prezesa Orlenu. Chyba
      to zaorze i zasieje i beda tam pola jak 40 lat temu. Po przy polityce kolejnych
      rzadow i prezesow od 12 lat tylko to moze czekac Petrochemie w Plocku........

• rene2 Re: Zbigniew Wróbel nowym prezesem Orlenu! 08.02.02, 13:28
        ćwierkały Wróbelki, od samego rana.....
    • badman Re: Zbigniew Wróbel nowym prezesem Orlenu! 08.02.02, 13:39
      Korci mnie pytanie, czemu Wróbel nie Jaskóła
      • rene2 Re: Zbigniew Wróbel nowym prezesem Orlenu! 08.02.02, 13:44
        I to fruwa, i to fruwa. Co za różnica?
        • Gość: nomi Re: Zbigniew Wróbel nowym prezesem Orlenu! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 18.02.02, 12:30
          hahaha
    • Gość: PeterPan Re: Zbigniew Wróbel nowym prezesem Orlenu! IP: *.studmat.uni.torun.pl 08.02.02, 13:48
      To jest wlasciwy czlowiek na wlasciwym miejscu! Nareszcie ze stacji benzynowych
      Orlew-u zniknie ten glupi zakaz palenia (oczywiscie tylko na wyroby Philip Morris ale to i tak juz jest cos!), a juz niedlugo cale moce przerobowe Orlew-u pojda na produkcje Pepsi-Coli (podobno nie trzeba zbyt wiele restrukturyzowac).I nie bedziemy sie zastanawiac czy po wypiciu 10 kieliszkow Whisky jeszcze mozemy wsiasc za kierownice czy moze juz jednak nie, bo gdy pokazemy policjantowi karte Vitay, nie bedzie mial prawa nam nic zrobic.
      Hallelujah!
      • Gość: Greg Re: Zbigniew Wróbel nowym prezesem Orlenu! IP: 212.187.240.* 08.02.02, 14:17
        Wyglada na to, ze Wrobel to kolezka Olesia z ZMS'u, czy ZSP, czyli tak zawny
        byly "dzialacz mlodzizowy". I to musial byc bardzo zaufany, skoro szefowal
        Almaturowi - znaczy to, ze mial pol etatu na Rakowieckiej w Spoldzielni "Ucho".
    • tewji Re: Zbigniew Wróbel nowym prezesem Orlenu! 08.02.02, 14:26
      Modrzejewski, Modrzejewski,
      tobie zniknął humor sielski
      dzisiaj Wróbel i Golonka,
      będą rządzić jak dwa słonka
      będą świeić długo nam
      albo i nie,
      nie wiem sam
      bo na koniec rządow ich
      może UOP szukać min
      rządy krótkie, miny nowe
      a nastroje minorowe
      • Gość: DariuS Re: Zbigniew Wróbel nowym prezesem Orlenu! IP: 193.59.95.* 08.02.02, 14:57
        ...i jeszcze inni, wbijają mu szpilki!
        To nie ludzie! To wilki! :-))))
        Łubu dubu, łubu dubu...

To mówiłem ja, Jarząbek Wacław. Trener II kategorii.
      • durfin Re: Zbigniew Wróbel nowym prezesem Orlenu! 08.02.02, 15:11
        Na wstepie gratuluje nowemu prezesowi objecia funkcji. Jak kazdy jestem pelen
        obaw o dalsze losy przedsiebiorstwa. Wydaje mi sie, ze pan Wrobel da sobie rade
        na tym stanowisku. Sadzac po zyciorysie wydaje mi sie ze jest on czlowiekiem
        niezwykle doswiadczonym w zarzadzaniu duzymi firmami.

Pan Modrzejewski nie cieszyl sie zbyt dobra opinia jako szef Orlenu. Sami
        pracownicy wypowiadali sie najego temat niezbyt przychylnie, acz rzeczowo. Nie
        podejmowal on zadnych istotnych inwestycji czy remontow. Zajal sie glownie
        sprawami administracyjnymi. Wybudowal sobie palac - nowe skrzydlo biurowca.
        Teraz juz wiadomo, ze jednak nie sobie... Poza tym ogromnie zachwiala sie a w
        wielu przypadkach zalamala sfera gospodarcza w miescie. Brak inwestycji w
        kombinacie czy brak remontow istniejacych instalacji mogl nie tylko doprowadzic
        w niedlugim czasie do tragedii, ale przyczynil sie do upadku wielu firm
        dzialajacych na zlecenie Orlenu.

Kolejnym istotnym faktem jest to, ze wyniki finansowe Orlenu za poprzedni rok
        nie sa najlepsze. Zysk byl o polowe mniejszy niz w roku ubieglym.

Nie znam nowego prezesa, ale mam nadzieje, ze ma glowe na karku. Co do jednego
        nie mozna miec pretensji: do faktu odwolania. Tak to juz w naszym kraju sie
        odbywa, ze partia rzadzaca chce miec kontrole nad strategicznymi dla kraju
        przedsiebiorstwami. Wczesniej takze ktos inny byl przy wladzy i powolal na to
        stanowisko pana Modrzejewskiego. Niech teraz nikt sie nie dziwi, ze wlasnie tak
        sie stalo. Najgorsze, ze sposob w jaki "zalatwiono" Modrzejewskiego byl bardzo
        przebiegly (chytry), ale coz... tak to juz jest w naszym kraju...
        Nie bylo innego wyjscia, wiec robi sie komus kolo piora i juz. Przypadki takie
        znamy z przeszlosci. Nie wazne czy to prawda czy nie!! Facet jest skonczony!!

Sorry za moze zbyt dlugi tekst, ale zwyczajnie mialem ochote cos na ten temat
        napisac. Nie jestem ani po jednej ani po drugiej stronie, ale na wzgledzie mam
        jedynie dobro ogolne.

Pozdrawiam nowego prezesa i zycze sukcesow, a takze zapraszam do wziecia
        udzialu na forum Gazety.

PS Szukam pracy :)
        • Gość: miczel Re: Zbigniew Wróbel nowym prezesem Orlenu! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 08.02.02, 17:03
          Ja ponadto wszystko co powyżej jestem jeszcze ciekaw jak ustosunkuje się nowy
          preses Orlenu do Spółki Sportowej.Czy podobnie jak Modrzej bedzie deklarował
          się jako fan sportu,i chciał naprawić ten burdel na Łukasiewicza - zatrudniając
          takich kretynów jacy obecnie tam siedzą, czy też odizoluje się od SSA,zaora
          stadionik i zasieje pomidory (przy świetle szybko wyrosną:)) )
          Bardzo mnie to interesuje,jako wiernego kibica naszej drużynki.
    • Gość: Horn Re: Zbigniew Wróbel nowym prezesem Orlenu! IP: 212.244.82.* 08.02.02, 18:29
      Nic sie nie zmieni. A mialem nadzieję że będzie to mieszkaniec Płocka.
      Niestety, kolejna "wymianka" ze startą dla regionu.
      • Gość: Duch Re: Zbigniew Wróbel nowym prezesem Orlenu! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 09.02.02, 05:32
        Mieli Wrobla w rekawie i szybko stalo sie po sprawie!
        Duch Zarzadu.
    • Gość: Senior Re: Zbigniew Wróbel nowym prezesem Orlenu! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 11.02.02, 22:06
      Gość portalu: mars napisał(a):

> Andrzej Modrzejewski odwołany, jest już jego następca. Co sądzidzie o tej
      > zmianie? Następny głodny dorwał się do koryta, ciekawe ile pieniędzy pójdzie na
      konto SLD z tytulu tej nominacji. Sądzac po nie zakończonej ,a wyciszonej sprawie
      Hipermarketu Auchan pewnie już ktoś zaciera rece z radości, że Polacy w Płocku to
      taki głupi naród, który daje się
      robuić w czerwonego balona.
      • Gość: X Re: Zbigniew Wróbel nowym prezesem Orlenu! IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.02, 22:55
        A więc tak , trzeba śledzić co CZERWONE SZMACIARZE (nota bene niektórzy z
        prawej to też szmaciarze) zrobią z tym,coby zrealizować plany chyba
        poprzedniego zarządu, czyli : joint-venture z Basell (Basf-Shell),czyli ok 500
        mln inwestycji w część petrochemiczną,a do 2010 ok 2 mld inwestycji w zakład.
        Bo coś krążą słuchy,że Kaczmarek kosztem Orlenu/Petry chce dokonać czegoś
        innego,tzn. nie inwestować w kombinat tylko w inne zakłady chem.,czyli chce
        wcielić swą koncepcję rozwoju sektora. Tak więc wszystko zależy od niego.
        • rene2 Re: Zbigniew Wróbel nowym prezesem Orlenu! 12.02.02, 11:29
          Najlepsze byłoby połączenie Płocka z Gdańskiem. Nie doslownie, bo się nie da,
          tylko dwch firm naftowych, oczywiście. Byłoby to raczej wchłonięcie RG przez
          IOrlen,tak, jak to było z CPN.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka