wojek1959 28.11.09, 13:39 znam gościa jest w porządku a każdy coś lubi robić Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anka Re: Morduje koty i daje je wężom? IP: *.201.c67.petrotel.pl 28.11.09, 14:29 Niech nieroby z TOZ-u zajmą się zwierzętami wolno żyjącymi w mieście przed nadchodząca zimą. Czepianie się hodowców, pasjonatów to typowe markowanie działalności tej organizacji w Płocku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Anki Re: Morduje koty i daje je wężom? IP: 91.212.223.* 28.11.09, 14:42 może nie do końca są nierobami ale masz rację z tym zajęciem się bezdomnymi zwierzętami w Płocku.Ci co pomagają zwierzętom postrzegani są jako dziwolągi.Taka jest nasza rzeczywistośc.Niestety smutna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akwarysta Re: Morduje koty i daje je wężom? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.09, 14:40 Pozdrowienia dla pana Waldka.To prawdziwy pasjonat.Tak trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby Re: Morduje koty i daje je wężom? IP: *.adsl.inetia.pl 28.11.09, 15:25 badania lekarskie aktualne posiada ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uppppsssss Re: Morduje koty i daje je wężom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.09, 15:47 Bardzo miłe hobby szczególnie ta chodowla szczurów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4pikus Re: Morduje koty i daje je wężom? IP: *.147.33.16.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.11.09, 15:35 Węże nie jedzą kanapek ani owsianki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urlik von Yunginge [...] IP: 188.33.201.* 29.11.09, 17:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Morduje koty i daje je wężom? IP: *.adsl.inetia.pl 28.11.09, 16:11 to jakis potwór Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: Morduje koty i daje je wężom? IP: *.plock.mm.pl 28.11.09, 17:23 Równe przyciąga równe, powiększając wielkość tego Równego. Nic nie dzieje się bez Przyczyny. Hodowanie gadów w bloku i hodowla szczurów to zła Energia. Drugie ; w jaki sposób akurat w tej piwnicy jest ciepło? Czy jest dodatkowy grzejnik? Jeżeli mieszkańcy całego bloku od lat żyją w strefie działania gadów i padliny, to nic złego się nie dzieje. Równe , przyciąga równe. Standart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor [...] IP: *.plock.mm.pl 28.11.09, 17:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boa [...] IP: *.adsl.inetia.pl 28.11.09, 17:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terrarysta Re: Morduje koty i daje je wężom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.09, 20:37 Jeśli się nie znasz to się nie wypowiadaj. W piwnicy było ciepło, bo węże można ogrzewać całym arsenałem grzejnym: promiennikami, lampami, kablami grzewczymi, matami grzewczymi, można też ogrzewać całe pomieszczenie grzejnikiem, jeśli ma się wiele gadów. Zajrzyjcie wszyscy na www.terrarium.com.pl tam sie czegoś wszyscy ,,mądrzy" dowiedzą. Jaka zła energia, węze są cool, ja mam lampropeltisy i boa dusiciela i co, jestem nienormalny, hęęę?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: Morduje koty i daje je wężom? IP: *.plock.mm.pl 28.11.09, 20:52 Alloszczur :: Zobacz temat - Sens kupowania szczurów na karmę ... Liczba postów: 15 - Liczba autorów: 12 - Ostatni post: 7 Wrz Dopóki zwierzaki mają u kogoś posiadającego zwierzęta jedzące inne .... przecież niejeden hodowca węży prowadzi równoległą hodowlę "karmówek" (np. ... najbardziej agresywny wypaczając w ten sposób jego osobowość, może mówić, ... się i postać jaką przeważnie przyjmowały, bądź też przyjmują nadal. ... forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=3932&start=15&sid... - Kopia - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Mewa Re: Morduje koty i daje je wężom? IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.11.09, 11:32 A jesz mieso? Szczurow hodowanych Ci szkoda, a krowki i swinki hodowanych w strasznych warunkach nie??? HIPOKRYT(K)A!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rokitka00 Re: Morduje koty i daje je wężom? IP: *.154.c83.petrotel.pl 28.11.09, 19:20 Fajnych ma sąsiadów. Ja bym się nigdy nie zgodziła na hodowle węży w piwnicy mojego bloku. Odpowiedz Link Zgłoś
mich64 Kotów nie lubi lubi węże. Oj gdy słyszę..... 28.11.09, 20:36 .....takie opinie zaraz sobie myślę tak: "Mam bullteriera bo powiększa mi moją męskość, a najbardziej lubie jak codziennie rozszarpie kilka kotków". Coś mi się wydaje, że facet zwierząt tak naprawdę nie lubi, tylko leczy przy ich pomocy swoje kompleksy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dracuch Re: Kotów nie lubi lubi węże. Oj gdy słyszę..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.09, 22:09 a ja mysle ze to TY wypisujac takie brednie leczysz swoje kompleksy... i co? Facet ma po prostu hobby, kazdy ma do tego prawo, ale zaraz jakis "znaFca" twierdzi, że leczy tym swoje kompleksy (pewnie sam nie ma zadnych zainteresowan, przez co nie moze wyleczyc swoich kompleksow) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: Kotów nie lubi lubi węże. Oj gdy słyszę..... IP: *.plock.mm.pl 28.11.09, 22:18 Na początku naszych dziejów był wąż i namówił Ewę na jabłuszko. To był poziom 0. Po latach ... ktoś nadal zajmuje się hodowlą umiłowanych gadów z tego poziomu 0, wołając wąż jest piękny , ba nawet mądry, jak tu orzeczono. Wycięto śmietanę z płockiego sklepiku... , dozwalając okpić mieszkańców Płocka. Równe , przyciąga równe. Ale to pozory mądrości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin [...] IP: *.plock.mm.pl 28.11.09, 22:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mordapsa [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 11:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewik [...] IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.11.09, 11:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izabela Re: Kotów nie lubi lubi węże. Oj gdy słyszę..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.09, 22:37 Ha,ha ty od tego powiedzonka równe przyciąga równe...hmmm...po takich wypowiedziach spodziewam się że piszesz tego posta z takiego pensjonatu gdzie nie ma klamek w drzwiach ha,ha dobry jesteś :P Mam nadzieje że cię wyleczą,życzę szybkiego powrotu do zdrowia :P A wąż jest piękny,jest inteligentny,jeśli mam być równie piękna jak wąż to ja się na to piszę;) Moje zwierzęta,w tym moje węże to moi przyjaciele,moje hobby i oddałabym życie w ich obronie.Szczury hoduje i również traktuję z należytym szacunkiem,mimo że są karmą dla węży,tak jak świnia którą hoduje rolnik będzie karmą dla ludzi.Hodowanie czegoś na karmę jest zjawiskiem dość częstym,gdyby nie było to byśmy nie jedli mięsa i tyle. I precz z ograniczonymi umysłowo moherami !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewik Re: Kotów nie lubi lubi węże. Oj gdy słyszę..... IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.11.09, 11:36 "Re: Kotów nie lubi lubi węże. Oj gdy słyszę.....IP: *.plock.mm.pl Gość: płocczanin 28.11.09, 22:18 Odpowiedz Na początku naszych dziejów był wąż i namówił Ewę na jabłuszko. To był poziom 0. Po latach ... ktoś nadal zajmuje się hodowlą umiłowanych gadów z tego poziomu 0, wołając wąż jest piękny , ba nawet mądry, jak tu orzeczono. Wycięto śmietanę z płockiego sklepiku... , dozwalając okpić mieszkańców Płocka. Równe , przyciąga równe. Ale to pozory mądrości." "Nigdy nie dyskutuj z glupcem. Ktos stojacy obok moze nie zauwazyc roznicy..." Odpowiedz Link Zgłoś
sysia83 Morduje koty i daje je wężom? 28.11.09, 20:53 sąsiadka (najlepiej się nie odzywaj) a po 2 jak się niektórzy tu nie znają niech się nie odzywają na temat terrarystyki bo zauważyłem tylko głupie komentarze ludzików co chomiki i kotki trzymają. Popieram w 100% pana i jestem za zrobieniem giełdy terrarystycznej w płocku w razie czego oferuje swoją pomoc i reklamę przez sklep. Odpowiedz Link Zgłoś
sysia83 Morduje koty i daje je wężom? 28.11.09, 20:56 Znowu TOZ niech się zajmą za giełdą w niedziele i tam zwierzętami a nie normalnymi ludzmni (a widze ,że toz wychodzi z załozenia ,że jeśli ktoś nie trzyma psa lub kota to jest inny (zły). Czy ten toz tworzą emerytki co mają spotkania po kościółku w niedziele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izabela Re: Morduje koty i daje je wężom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.09, 21:51 Wąż to zwierzę jak każde inne,przywiązuje się do właściciela itd...a żywi się szczurami i co w tym dziwnego? Schabowy który większość tu wypowiadających się zjada na obiad to też zabite w ubojni zwierzę i jakoś nikogo to nie dziwi? Popieracie wegetarian? To popierajcie dalej,niech wejdą ze swoimi zakazami to będziecie wszyscy listek sałaty na obiad wpierniczać. Psy są niestety 100 razy bardziej niebezpieczne od węży...a że się komuś waż nie podoba? A kto was zmusza do oglądania,żyj i daj żyć innym. Zapraszam wszystkich.Ps.ja mam 2 rasowe koty,psa ze schroniska i hodowlę węży i co,jestem potworem? Bo mi się podobają te piękne i mądre zwierzęta? Po ch...się wypowiadają osoby co nie mają bladego pojęcia o terrarystyce???,bo ma węże,powiedział coś dla żartu i zaraz z niego potwora robią.To właśnie przeciwnicy tego pana są potworami,bo potrafią tylko kochać puszyste zwierzątka,a nie widzą piękna w wężach,pająkach itp..Węże są cenne,karmi się je tylko i wyłącznie gryzoniami z hodowli w sterylnych warunkach,waż nie może się zarobaczyć... Zapraszam na mój blog: izabela-mojehobby.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Morduje koty i daje je wężom? IP: *.plock.mm.pl 28.11.09, 22:04 Równe przyciąga równe. Jeżeli piękno widzisz wężach i szczurach... to wszystko przed tobą.Ale uwierz ..są i inne kanony piękna. Każda stwora ma swego amatora.A człowiek to nie tylko postać dwunożna. Istnieje jeszcze Kanon Duchowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewik Re: Morduje koty i daje je wężom? IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.11.09, 11:53 "Re: Morduje koty i daje je wężom?IP: *.plock.mm.pl Gość: p 28.11.09, 22:04 Odpowiedz Równe przyciąga równe. Jeżeli piękno widzisz wężach i szczurach... to wszystko przed tobą.Ale uwierz ..są i inne kanony piękna. Każda stwora ma swego amatora.A człowiek to nie tylko postać dwunożna. Istnieje jeszcze Kanon Duchowy." NIEKTORZY W ODROZNIENIU OD CIEBIE DOSTRZEGAJA PIEKNO WEWNETRZNE. Kolega powyzej juz zwrocil uwage: latwiej kochac puszyste i mile w dotyku. Nie znasz sie, jak widac, w ogole na zwierzetach, zwyczajach, rozwoju, poziomie inteligencji i tak dalej, i tak dalej... Zmieniam zdanie, to nie swiadek Jehowy, sekta zajezdza. Zadna ze znanych mi religii (etnologia i religioznastwo sie klaniaja) nie upatruje zrodla zla w zwierzetach (nawet jezeli czesc z nich uznaje sie za nieczyste). A poza tym to odniesienie do biblii, ktore podales... Zastanawiajace... (pan Freud sie we mnie odzywa). Nie zdziwilabym sie, gdybys okazal sie jednym z tych maniakow czujacych misje i eliminujacych wszystkich, ktorych uznaja za niebiezpiecznych (zawsze wedlug swojego KANONU zla). Wcale bym sie nie zdziwila, gdybys wszystkich tu probowal odnalezc, wysledzic i "wytepic". Odpowiedz Link Zgłoś
macondowo no cóż... 28.11.09, 21:41 Fakty są takie, że karmienie żywymi kręgowcami nie jest legalne: to dręczenie. Te szczury powinny być uśmiercone przed podaniem. I nie pierdzielcie mi o naturze i instynkcie, bo wąż zamknięty w piwnicy, w zardzewiałym syfie przez liniejącego grubasa nie ma nic wspólnego z naturą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izabela Re: no cóż... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.09, 22:02 Ha,ha a pomyślałeś pajacu że żeby były te szczury martwe,to trzeba je najpierw zabić,one się nie rodzą martwe. Znalazł się następny obrońca szczurków...spoko,niedługo obrońcy świń się odezwą i wtedy ludzie zapomnijcie o schabowym. I nie pisz mi tu o zasyfiałych terrariach bo g..wiesz o wężach,1 dzień byś przy życiu węża nie utrzymał... A martwymi karmi się ze względu na bezpieczństwo samych węży,tylko nie każdy martwe jada...A od kiedy w niewoli nie można trzymać zwierząt,pytam się? W takim razie wszyscy którzy mają papugi,kanarki,rybki w akwarium są potworami,bo przecież to też dzikie zwierzęta...ryby z odłowu mozna bez problemów kupić w każdym zoologu,wiem bo się zajmowałam akwarystyką..węży nie,nie są dzikie,są urodzone w niewoli i na to facet ma dokumenty,ja tez mam na swoje więc nie pie...@$#% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izabela Re: no cóż... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.09, 22:09 Nagle się znaleźli obrońcy szczurów,a jak się dezynsekcje robi to jakoś nikt szczurków nie broni? Nikomu nie przeszkadza jak im trutka wyżera wnętrzności...ale węża nakarmić...toż to samo zło,tak nie wolno,ale jak kotek szczurkiem czy myszą bawi się parę godzin i myszka podziurkowana od ząbków nadal żyje to jaki zachwyt ludzi,jaki kotek pożyteczny,milutki bo tępi gryzonie...ale węża hodowca nie ma prawa nakarmić...hipokryzja p..@#$ Wąż zabija gryzonia w kilka sekund... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska [...] IP: *.plock.mm.pl 29.11.09, 12:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariachi77 Re: no cóż... IP: 91.109.207.* 29.11.09, 14:30 Izabela, nie żołądkuj się, bo nie warto. Niektórych nie przekonasz,że śnieg jest biały. Oni wiedzą swoje. A nadto ten "obrzydliwy" wąż skusił Ewę i stąd te wszystkie nieszczęścia na Ziemi. A kto stworzył węza? Nie zreformujesz niereformowalnego. Wyluzuj i nie karm trolli. Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar591 Re: no cóż... 29.11.09, 17:56 macondowo napisał: > "...Fakty są takie, że karmienie żywymi kręgowcami nie jest legalne..." ____________________________________________________________________ Wiesz że dzwonią ale nie bardzo wiesz gdzie: Owszem, nie jest legalne (tylko w niektórych krajach, np w UK) karmienie żywymi kręgowcami BEZKRĘGOWCÓW. > "...wąż zamknięty w piwnicy, w zardzewiałym syfie przez liniejącego grubasa nie ma nic wspólnego z naturą..." ____________________________________________________________________ Oczywiście gdyby te węże trzymał szczupły, wysportowany gość z piękną fryzurą, wtedy już natura nie zgłaszałaby obiekcji. :) Odpowiedz Link Zgłoś
fotodiagnoza Morduje koty i daje je wężom? 28.11.09, 23:05 tak jak i ów pan ma prawo nie widzieć świata poza swoimi wężami takie samo ma prawo pani, która opiekuje się kotami czy pan, który ma chomika.. klapki na oczach nie są normalnym objawem ale.. wierzę, że będzie szanował życie innych zwierząt tak jak wielbi swoje węże bez względu na sympatię czy antypatię do kotów.. fotoforum.gazeta.pl/3,0,2064624,3,1,84517.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izabela Re: Morduje koty i daje je wężom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 00:10 Czytaj ze zrozumieniem !!! Nikt tu nigdzie nie karmi węży kotami,ani nikt nikomu nie mówi że to głupie hodować gryzonie. Piszę wyraźnie,że też mam 2 koty rasowe,jednego miałam z ulicy,ale niestety odszedł ze starości [*]Bardzo je lubię,a nawet więcej niż lubię ;) I mam węże...skąd ci do głowy człowieku przyszło,że jak ktoś ma węże to nie lubi innych zwierząt???!!! Jest dokładnie przeciwnie,może po prostu ten pan z jakiś nie związanych z terrarystyką powodów nie przepada za swoją sąsiadką i żeby zrobić jej na złość powiedział że da koty na pożarcie,czy tak trudno zrozumieć co tam pisze? Ja tylko piszę,że trzeba zrozumieć i uszanować że wąż tak jak my jest mięsożerny,my jadamy świnie,krowy,kury,wąż szczury i bywają węże które nie przyjmują martwego...ale jak przyjmują to karmi się martwymi szczurami,bo żywy może okaleczyć węża... Odpowiedz Link Zgłoś
e-ftalo A nawet gdyby bezdomne koty zjadały węże to co? 29.11.09, 02:31 To co z tego?Czy kot lepszy od szczura?Albo na odwrót? Ale skoro stwierdził że nie i sąsiedzi to potwierdzają,znaczy że jednak nie daje kotów na pożarcie. No i I TAK BY ICH NIE MORDOWAŁ,bo to węże je zjadają a nie ten Pan Osobiście wolałbym aby wyłapywał bezdomne zwierzęta i czynił z nich pożytek jako pożywienie dla węży,jako że jest to w 100% zgodne z naturą,bo silniejsze gatunki żywią się słabszymi i to obowiązuje w całej przyrodzie.Poza tym jest okres zimowy i bezdomne zwierzęta lepiej spełniłyby swoją rolę w brzuchu węża aniżeli marzły żywcem z głodu na ulicach i w śmietnikach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opsss [...] IP: *.opera-mini.net 29.11.09, 04:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
solarv [...] 29.11.09, 11:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbig Re: Morduje koty i daje je wężom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 11:54 plocczanin napisał: rozumiem, Że nie możesz zrozumieć spraw z innego poziomu rozwoju, jaki ci został dozwolony. Jesteś w fazie równania z gadami. Ale to się kiedyś zmieni i inni Ludzie nabiorą i u ciebie cech CZŁOWIECZYCH a TO JEST Najwyższą formą rozwoju. Czy na tego pacjenta naprawdę na tym forum nie ma siły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozwojowy Re: Morduje koty i daje je wężom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 12:05 Dokładnie!Czy "płocczanin" to jest swieta krowa tego forum??? Temat o zwierzetach w terrarium,i o ich wlascicielu a tu takie teksty lecą ze strony plocczanina..ktore obrazaja forumowiczow. Czy forumowicze zrobili cos w tym temacie,co spowodowalo ze "plocczanin" tak a nie inaczej odpisał?? Facet sieje tu zamęt,mąci i skłóca a przy tym obraza kreujac sie na jedynego sprawiedliwego i wszechwiedzacego na innym wyzszym poziomie niz wspolforumowicze. Czy administracja forum tudziez jego moderatorzy nie moga w koncu zablokowac tego pana,aby wiecej nie wypisywal na forum takich rzeczy?? Tym razem argument "plocczanina:,ze jest atakowany nie ma pokrycia,bo nikt go w tym temacie nie atakowal i nie ublizal mu od istot z nizszego poziomu rozwoju. ADMINISTRACJO FORUM-ZROB COS W KONCU I ZABLOKUJ DOSTEP DO FORUM TEMU "płocczaninowi"!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Fajny artykuł IP: 92.251.148.* 29.11.09, 11:57 Na reszcie jakis fajny artykuł w gw, normalnie jej nie czytam ale to akurat napisane z jajem chociaz dziwie sie ze przez cenzure przeszedl ostatni akapit. pozdr dla autorki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do plocczanina [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 12:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solo Re: Fajny artykuł,powycinane jednostronnie IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.09, 13:11 oni nie maja kogo robic opiekunami tylko biora jak leci a potem takie fekty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezradek Re: Fajny artykuł,powycinane jednostronnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 13:16 Nie ma takiego mądrego,żeby sobie z Zenkiem poradzić.Jedyne wyjście zabanować go na stałe.On nawet sądu nie posłuchał co mu kazał od forum trzymać się z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re:Hodowanie gadów zgodne z Prawem? IP: *.plock.mm.pl 29.11.09, 13:29 Kłamiesz. Masz wyrok sądu? Byłeś na rozprawie? Jeżeli nie to robisz potwarz a wiec to jest karalne. jakie macki masz z Sądem? Ja napisałem , że ludzie zachowują się w zależności od poziomu rozwoju duchowego. Przecież wszyscy ludzie nie są jednakowi. Hodowanie niebezpiecznych zwierząt z pewnością wymaga X przepisów prawnych , porządkowych , BHP, Sanepid , Straż Pożarna, itp. Zgoda mieszkańców.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dy-duch Re:Hodowanie gadów zgodne z Prawem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 13:38 Weż qużwa dokładnie przesilabizuj artykuł jak przeczytac go ze zrozumieniem nie możesz to zobaczysz,że gostek spełnia wszystkie wymogi i daj mu spokój.Chowa sobie węże.Nikomu to nie przeszkadza a ty jak rzep psiego ogona.Daj se siana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re:Hodowanie gadów zgodne z Prawem? IP: *.plock.mm.pl 29.11.09, 13:51 Uprzejmie proszę o przeczytanie nw. Wynika, że to jest problem społeczny w skali kraju a nie tylko bloku w Płocku. Cytat ........www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090501/REPORTAZ/343367801 Nastała niebezpieczna moda na egzotyczne zwierzęta Krzysztof Strauchmann Pumę już mamy. Czeka nas jeszcze krokodyl w stawie, grzechotnik na deptaku, anakonda w parku. Kiedy wejdą w życie nowe, surowe przepisy, część hodowców niebezpiecznych zwierząt wypuści je na wolność, żeby uniknąć problemów. Opolska puma jeszcze nikomu nie zrobiła krzywdy. O egzotycznych gadach już tego powiedzieć się nie da. Według nieoficjalnych danych w Polsce z powodu ukąszeń przez jadowite egzotyczne węże zmarły 3-4 osoby. Rocznie do kliniki toksykologii w Krakowie trafiają 3-4 osoby pokąsane przez jadowite węże - przyznaje dr Leszek Satora z ośrodka informacji toksykologicznej. - Przypadków niezgłaszanych jest 10 razy więcej, bo hodowcy nawet po ugryzieniu leczą się sami, stosując środki przeciwbólowe i wapno. Boją się, że od lekarza policja dowie się o ich hodowlach, a przecież my zachowujemy dyskrecję. Zdarzało się, że nawet po przywiezieniu przez pogotowie hodowca nie podawał swoich danych i uciekał ze szpitala zaraz, jak poczuł się lepiej. To jednak poważny błąd, bo skutki ukąszenia mogą odezwać się po długim czasie jako problemy z sercem, z niedowładem kończyn. jako państwo jesteśmy średnio przygotowani na egzotyczne zagrożenia. Lekarzom podstawowej opieki zdrowotnej brakuje wiedzy o działaniu jadów. Nie mamy centralnego rejestru surowic, których zresztą kompletnie nie ma w aptekach i hurtowniach farmaceutycznych. Środowisko toksykologów oficjalnie wie tylko o… trzech surowicach, przetrzymywanych w krakowskim Muzeum Przyrodniczym. Portal społecznościowy jadowite.org zaproponował ostatnio, żeby sami hodowcy zrzucili się na zakup surowic, które kosztują co najmniej kilka tys. zł za sztukę. I trzeba je wymieniać co 3-5 lat, bo tracą ważność. Żegnaj, grzechotniku Jakub z Opola hodowlą węży pasjonuje się od 7 lat. Miał m.in. pytona tygrysiego. W amerykańskich hodowlach zdarzało się, że dorosłe pytony śmiertelnie dusiły dzieci. - Kiedy doszedł do 3 metrów długości, wymieniłem go na anakondę i boa kubańskiego, bo w domu nie mam warunków do trzymania tak dużych okazów - opowiada hodowca. - Pyton ani razu nie próbował mnie atakować, ale anakonda atakuje za każdym razem, gdy coś robię z terrarium. Z wężem, który ma 80 cm, mogę sobie poradzić. Kiedy dorośnie do 3 metrów i kilkudziesięciu kilogramów wagi, człowiek nie ma szans. W polskim prawie do 1998 roku nie było żadnych ograniczeń dotyczących hodowli niebezpiecznych gatunków. Pierwsze hodowle ruszały jeszcze w tamtym okresie. Potem przez 6 lat obowiązywała ustawa grożąca rocznym więzieniem za trzymanie zwierząt jadowitych i drapieżnych poza ogrodami zoologicznymi. Wchodząc do Unii Europejskiej, politycy zafundowali nam standardy unijne, ale tylko na papierze. Ustawa o ochronie przyrody z 2004 roku, zmieniana jesienią 2008 roku, wprowadziła całkowity zakaz hodowli tych zwierząt niebezpiecznych, które mogą sprowadzić śmierć lub kalectwo człowieka, poza ogrodami zoologicznymi, cyrkami czy ośrodkami naukowymi. Mniej niebezpieczne, zaliczone do tzw. II kategorii, mogą być dopuszczone do indywidualnej hodowli przez regionalnego dyrektora ochrony środowiska, do którego trzeba wystąpić o indywidualne pozwolenie. Istnieje niebezpieczeństwo, że kiedy wejdzie w życie lista gatunków zakazanych w hodowli, część nieodpowiedzialnych hodowców wypuści je po prostu na wolność - uważa dr Lidia Winnik, lekarz z krakowskiej Kliniki Toksykologii Uniwersytetu Jagiellońskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terrarium Re:Hodowanie gadów zgodne z Prawem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 14:06 Pogięło cie zupełnie?Problem społeczny,że jeden człowiek w mieście po spełnieniu wszystkich wymogów chowa zwierzęta?Czy kumasz co to problem społeczny i jakiej populacji musi dotyczyc zeby za takowy go uznać?Ludziom w bloku gdzie jest chodowla nie przeszkadza a jakemus jełopowi nie wiadomo skąd przeszkadza.Nie łaż po czyichs piwnicach to nic cie nie zaatakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nornik Re:Hodowanie gadów zgodne z Prawem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 14:15 Przeczytaj człowieku uważnie i nie bij piany.jak sam nie zrozumiesz co tam napisane to poroś kogoś starszego i mądrzejszego to ci wyjaśni.Sam zacznij cos chodować to moze staniesz sie lepszym człowiekiem a nie zezgredziałym malkontentem i lamusem po przejściach: "Tylicki już w swoim mieszkaniu pokazuje nam plik dokumentów, w których czytamy o rejestracji każdego z gadów w ratuszu. Jest też protokół z kontroli przeprowadzonej przez urzędników i lista z podpisami mieszkańców bloku, którzy wyrazili zgodę na hodowlę węży w piwnicy. Wygląda na to, że wszystko jest zgodnie z prawem. Do nóg łasi nam się ogromny doberman Bolek, który jest pupilem żony pana Waldemara. Na drugi dzień ponownie idziemy na Słodową, tym razem zabieramy aparat fotograficzny. - W Płocku jest 49 hodowców - mówi Tylicki. - Niedługo będziemy organizować wystawę terrarystyczną. Często się spotykamy, wymieniamy doświadczeniami i okazami. Dlatego już z rzadka jeżdżę na giełdę do Łodzi, gdzie można właściwie kupić każde zwierzę, nawet małpę. Moim marzeniem jest teraz aligator, ale zrealizuję je, gdy przeprowadzę się do domku jednorodzinnego. Postanowiliśmy jednak zapytać o węże innych mieszkańców bloku. Pukamy do pierwszych drzwi na parterze. - A dlaczego miałoby mi to przeszkadzać? Nie widzę nic złego w tym, że pan Tylicki hoduje gady. Zresztą po ulicach chodzą gorsze węże niż te w naszej piwnicy... - komentuje Mariusz Tokarski. Podobnego zdania jest dwoje innych sąsiadów. Łapiemy jeszcze kobietę biegnącą po schodach. - A co mnie obchodzą węże w piwnicy? - odpowiada Maria Tkaczyńska. - Jakby sąsiad puszczał je luzem, to może miałabym zastrzeżenia. Zresztą sama mam traszkę, więc rozumiem zamiłowanie do różnych zwierząt. Inna kobieta wykrzyczała zaś, że najbardziej wkur... ją nasz rząd, a nie blokowe węże." Koniec cytatu omawianego artykułu.Panu Tylickiemu wielki szacun i siema! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariachi77 Re:Hodowanie gadów zgodne z Prawem? IP: 91.109.207.* 29.11.09, 14:39 Przeczytałem. I wyciągam wniosek, że problemem nie są zwierzęta tylko ludzka głupota. Jak zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar591 Re:Hodowanie gadów zgodne z Prawem? 29.11.09, 18:16 Gość portalu: płocczanin napisał(a): > "...Hodowanie niebezpiecznych zwierząt z pewnością wymaga X przepisów prawnych, porządkowych , BHP, Sanepid , Straż Pożarna, itp. Zgoda mieszkańców...." _____________________________________________________________________ Z pewnością masz częściową rację. Jeśli ktoś ma ochotę na hodowlę węży typu kobra, czarna mamba, skorpionów z gatunku Buthidae, powinien spełniać szereg wymagań dotyczących bezpieczeństwa - przede wszystkim nie może to być początkujący hodowca. Niestety, w rzeczywistości wygląda to tak, że gó...ażeria dla szpanu kupuje zwierzęta o wysokim stopniu ryzyka, żeby zaimponować "ziomalom" ... Poza tym, niektóre gatunki egzotycznych zwierząt objęte są konwencją CITES i na ich posiadanie wymagane jest zezwolenie. Jeśli chodzi o przepisy bezpieczeństwa, ciekaw jestem ilu dumnych posiadaczy amstaffów lub pitbulli posiada jakieś oficjalne zezwolenie na trzymanie tych bądź co bądź groźnych ciapków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re:Hodowanie gadów zgodne z Prawem? IP: *.plock.mm.pl 29.11.09, 21:00 Wycieto taki Temat..........specyficzna ingerencja Moderacji gubi Zycie. Gratujuje mieszkańcom naszego Miasta tak wspaniałych rozważań jak ; Szczury, węże, kto, kogo pożarł na żywca ,czy po zabiciu przez hodowcę. Zaiste, społeczne , ważne Tematy. Doprawdy płockie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rentier Re:Hodowanie gadów zgodne z Prawem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 21:20 Powinieneś sie wyprowadzic do jakiegos innego godnego twoich standardów miasta.Tam z ludzmi kulturalnymi i na poziomie rozwoju duchowego znacznie powyżej gadów bedziesz toczyl uczone dysputy na interesujące cie tematy.Tylko czy jest takie miasto?Płocczanom pozwól,żeby żyli w swoim mieście zgodnie z ich oczekiwaniami interesujac sie bezkarnie tym co dla nich jest ważne i interesujace.Prosze także rozważyć celowość powołania wlasnego forum gdzie żli ludzie i admini z Agory nie będą mogli interweniować zaniżając poziom wpisow i forumowej dyskusji.Jedynym cenzorem i animatorem bedzie pan.Gorąco namawiam,a utyskiwanie na płocczan i obrażanie ich nic nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re:Hodowanie gadów zgodne z Prawem? IP: *.plock.mm.pl 29.11.09, 21:56 Odpowiem ci Prześladowco tak; Istniejesz na Forum wyłącznie dzięki konotacjom z Moderacją. Do tej pory wyganiałeś mnie z Polski , teraz z Płocka. A jestem rodowitym płocczaninem . OMPN od 30 lat... Jestem Polakiem. Powiem ci tak dalej tak . Otrzymałem Pismo z dnia 16 listopada br. z MS, do Prokuratury Apelacyjnej, w którym piszą o wznowieniu śledztwa w waszej Sprawie. A więc tym bardziej zważam na słowa jakie piszę. Ale wszystko w swoim czasie. Kiedy moderacja daje upust swojego władztwa na poziomie prowincji, rodzi się smutek, że Polska tak daleko zeszła z drogi cywilizacji zachodniej... Wszystko w ręku Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rentier Re:Hodowanie gadów zgodne z Prawem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 22:25 Musze cię głęboko rozczarowac.Istnieje na tym forum bo chcę i pozwala mi na to regulamin.Nawet nie wiem kto to ta Moderacja.Czy to jakaś fajna laska,twoja znajoma?Jeśli tak to chetnie bedę miał z nią konotacje bez względu na to co to jest.Polakiem rodowitym raczej nie jesteś bo miałes dziadka Amerykanina.Więc jesteś takim trochę mieszancem ras i kultur.Nigdzie cię nie wyganiałem i nie wyganiam tylko dla twojego komfortu proponuję żebyś się nie męczył w mieście gdzie ludzie bedący na poziomie rozwoju duchowego węża sprawiwja ci tyle przykrości.Czy byłbyś taki dobry i zeskanował to p;ismo z MS i zapoznał nas z jego treścią.Byłoby to ciekawe z jakich paragrafów twoi prześladowcy bedą ścigani.A mnie do tego nie mieszaj bo w niczym nie uchybiłem przepisom kodeksowym wymagającym scigania z urzedu,a twoim casusem zajmuje sie dopiero pierwszy dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: for.obs Re:international hero of forum plock drama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 23:02 Gość: płocczanin 20.11.09, 22:17 Mój dziadek też był Amerykaninem ale był wierzący w Boga , Pana Jezusa Chrystusa. Amerykanin to pojemne wyrażenie. Wystarczyło czytać książkę a nie nastawiać się na horrory na Temat Bożego Narodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re:Hodowanie gadów zgodne z Prawem? IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.09, 10:19 No to teraz już masz na widelcu tych ośmiu prześladowców pamięci narodowej - żydów i z niższych poziomów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re:Hodowanie gadów zgodne z Prawem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 21:51 > Zaiste, społeczne , ważne Tematy. Doprawdy płockie. Witam miły i prawdomówny człowieku. Czy "zaiste, społeczne, ważne tematy, doprawdy płockie" tylko i wyłącznie Ty wprowadzasz na forum? Inni nie mają do tego prawa? Na koniec pytania? Jak tam wygląda sprawa z autentycznością rzekomych listów od rodziny Padlewskiego? Czy wysłane zostały do badań do instytutów badawczych, czy Ty sam autorytatywnie stwierdziłeś, że są prawdziwe? Czy wybrałeś już sobie miejsce, gdzie będziesz "pomieszkiwał" - Alaska, Syberia, Strefa Gazy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geograf Re:Hodowanie gadów zgodne z Prawem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 22:31 Peru też nie wykluczaj. Tam w Macchu Pikcu znana jest twórczość plocczanina w ogladalności na you tube bijaca nawet Isaure. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re:Hodowanie gadów zgodne z Prawem? IP: *.plock.mm.pl 29.11.09, 23:06 Moderacja wycięła wpis lokatora, który pisał, ze nikt sie jego zdanie nie pytał. Najłatwiej jest komuś zamknąć usta. Niestety Gazeta wydrukował nastepny artykuła a z niego wynika, ze lokatorzy moga być narażeni na choroby. Cytat.............Aleksander Niweliński, dyrektor płockiego zoo: - Legalność pochodzenia takich zwierząt powinna być rejestrowana, bo po prostytucji i narkotykach handel dzikimi zwierzętami jest największym światowym biznesem. A prywatni hodowcy na ogół tylko wtedy myślą o prawie, gdy grozi im interwencja policji. Poza tym, gady z prywatnych hodowli są często chore, o czym terraryści nie mają pojęcia, bo na ogół są laikami. A jeśli u zwierzęcia widać objawy chorobowe, to jest już za późno na jego uratowanie. Warto pamiętać, że żółwie czy węże z prywatnych hodowli są nosicielami przeróżnych bakterii, często bardzo niebezpiecznych. Bezpośredni kontakt z gadami w najlepszym przypadku grozi salmonellą. Dlatego konieczne są regularne badania weterynaryjne i stała opieka nad zwierzętami. .........koniec cytatu. A więc po co to było moderacji manipulować Zagrożeniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re:Hodowanie gadów zgodne z Prawem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 23:15 Miły i prawdomówny człowieku, a co powiesz o tym fragmencie wypowiedzi dyrektora płockiego ZOO: "Pana Tylickiego znam i wiem, że akurat swoją hodowlę prowadzi odpowiednio. Kilka razy był u naszych terrarystów i pytał ich o kwestie związane z gadami. Chciał też, podobnie jak inni prywatni hodowcy, byśmy przyjęli do ogrodu niektóre jego okazy. Ale nie praktykujemy tego z prostego powodu: nasze zwierzęta posiadają międzynarodowy certyfikat weterynaryjny wydawany tylko dla ogrodów zoologicznych." Jeżeli masz trudności z czytaniem i logicznym myśleniem, to lepiej przestań pisać. Miłej nocy i kolorowych snów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re:Hodowanie gadów zgodne z Prawem? IP: *.plock.mm.pl 29.11.09, 23:23 Przecież tu chodzi o System w całej Polsce a zagrożenie istnieje jak napisano. Zreszta nic nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najada Re:Hodowanie gadów zgodne z Prawem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 23:36 Powinien pan drogi płocczaninie wkroczyć tam i wbrew opiniom wszystkich mieszkanców bloku zrobic z tymi gadami porządek.Coś się człowieku uczepił jak rzep psiego ogona tego człowieka.Realizuje swoja pasje.Robi to jak wynika z wypowiedzi dyrektora ZOO profesjonalnie.Ma sukcesy i zadowolenie.Ludziom to nie przeszkadza.Papiery ma w porzadku a ten mędzi i mędzi.Chory jesteś,bullshit,czy temu chlopu po prostu zazdroscisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi [...] IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.09, 10:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
muckal Morduje koty i daje je wężom? 29.11.09, 15:27 Nie lubię piwnicznych kotów, mnożą się szybko, śmierdzi w całym bloku niestety, częst na pozostawianych dla nich odpadach żerują robaki, ludzi atakują pchły, nie wchodzę do piwnicy od kiedy mnie pogryzły i naniosłem do mieszkania. Właściciele psów nie sprzątają kup, których codziennie tony zawalają miasto i ni czorta nie mogą być nawozem, bo psy niestety nie są roślinożercami. Jakoś hodowla olbrzymich psów i piwnicznych kotow w blokowiskach nie jest dobrym pomysłem. Te gady nic złego nie robią, a Hodowca dba o nie i jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Morduje koty i daje je wężom? IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.09, 15:40 chodzi tylko czy od lekarza ma zgodę ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk [...] IP: *.plock.mm.pl 29.11.09, 23:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka sobie Re: Morduje koty i daje je wężom? IP: *.acn.waw.pl 30.11.09, 09:50 Dokładnie, ja również znam pana Tylickiego, to dobry, serdeczny człowiek, on naprawdę kocha zwierzęta, do ludzi też ma dużo serca. Do tego człowiek z pasją. A że taka jest specyfika węży, że należy je karmić innymi zwierzętami... No cóż, mam świadomość, że większość z czytających jednak sama zwierzęta je :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Węże IP: *.244.153.41.debica153.tnp.pl 30.11.09, 20:13 Waldka znam około czterdziestu lat i zawsze był pasjonatem takich zwierzątek. Chłop zna się na tym jak mało kto w Płocku. Waldek tak trzymaj ! Pozdrawiam . Andrzej, dawny kolega ze słodkiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Morduje koty i daje je wężom? IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.09, 17:29 badania tylko potwierdzą ze ma poważne zaburzenia umysłowe, 11 węży a psy i koty zdychaja z głodu na ulicach wyrzucone przez inteligencje Odpowiedz Link Zgłoś