IP: *.warszawa.mm.pl 14.02.10, 21:08
witam, Mam dobrą radę dla podróżujących na trasie Płock- Warszawa. Jeśli tylko
mozecie, unikajcie jak ognia firmy nowybusik. Kierowcy są chamscy i robią co
im sie tylko podoba, a przez telefon nic nie można osiągnąc, oprócz tego, że
pan jest w stanie się rozłaczyć w każdej chwili. ostatnio mimo rezerwacji i
czekania w kolejce na wejście ok 10 min, usłyszałem, że moje miejsce przepadlo
i mogłem wpychac sie na chama do środka, żeby jechac. Jest duzo róznych firm
swiadczących usługi przewozowe na tej trasie i zdecodowanie odradzam każdemu
kontakt z tą firmą. Pozdrawiam i ostrzegam
Obserwuj wątek
    • Gość: x Re: Nowybusik IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.10, 23:50
      rezerwacja w kazdej linii autobusowej jest na 10 minut do odjazdu - tu decyduje
      kierowca czy wpuszcza wczesniej pasazerow i Twoje miejsce moze przepasc czy tez
      czeka na Ciebie. poza tym jak masz rezwerwacje to powinienes to powiedziec
      stojac w kolejce. Ja zadnej krzywdy od tej firmy i jej kierowcow nie doznalem.
      • Gość: mazurix Re: Nowybusik IP: *.warszawa.mm.pl 23.02.10, 10:02
        Kolego, kierowca, nie może mi decydować, czy mnie wpuści, czy nie skoro nagle
        okazało się, że wszyscy oczekujący mają rezerwację i robił sobie jakąs śmieszną
        loterię. Skoro zamawiam sobie miejsce i jestem na czas, a jakiś człowieczek
        stwierdza, że mnie nie zabiera, to ja mam głęboko gdzieś takie usługi. Powtarzam
        po raz kolejny, omijajcie z daleka te linie, bo się naprawde możecie kiedyś
        zdziwić. Jest dużo innych, choćby nawet zwykły PKS, gdzie, mając zarezerwowaną
        miejscówkę, zawsze pojedziesz, bylebyś był na miejscu, przynajmniej ominie Cię
        wędrówka po wawie w śniegu itp. A autorowi posta poprzedniego wspólczuję
        • Gość: pijzemna Re: Nowybusik IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.10, 01:53
          nie musisz mi niczego wspolczuc - to ja Tobie wspolczuje, ze otaczajacy nas
          swiat jest dla Ciebie taki brutalny. skoro radzisz ludziom podroz PKSem to chyba
          nigdy majac kupiony bilet nie czekales na niego 4 godziny bo i takie opoznienia
          bywaly. a to, ze Tobie sie nie powiodlo - no coz szkoda. ja opisalem swoje
          odczucia co do tej linii i tyle. jezdze juz busami do wawy jakies 6 lat i takiej
          sytuacji jak Twoja nie zaobserwowalem nigdy. czy to w nowym busiku czy innych
          malych busach kursujacych do warszawy.
          • Gość: mazurix Re: Nowybusik IP: *.warszawa.mm.pl 28.02.10, 23:38
            Więc podziwiam w takim układzie odwagę i hart ducha mego przedmówcy, chyba, że
            pisze to coś jeden z twórców pomyłki o nazwie Nowy busik, w dodatku mający
            problemy ze zrozumieniem tekstu czytanego, ale cóz zdarza się. Zawsze istnieje
            możliwość zmiany biletu chłopczyku(dziewczynko),. Ja na szczęście pojeżdziłem
            tylko trochę ponad pól roku i już mam dość, ostatnio podróżuję baracudabus i
            jest super, to mogę śmiało polecić każdemu. A skoro ktoś jest na tyle
            ograniczony, żeby nie przebukować biletu, to naprawdę wypada tylko współczuć
            braku myślenia i pogratulować "pomysłowości"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka