Gość: Jacek Re: ŻAŁOBA IP: 178.56.20.* 10.04.10, 09:54 w tym posłanka z Płocka - Szymanek Deresz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: ŻAŁOBA IP: *.070.c86.petrotel.pl 10.04.10, 10:04 wszyscy zginęli.... szok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bądźmy razem Re: ŻAŁOBA IP: *.072.c70.petrotel.pl 10.04.10, 16:28 Ojej :( przykro. Odpowiedz Link Zgłoś
wot55 Re: ŻAŁOBA 17.04.10, 09:37 Cieszę się, że chociaż dziś w tym naszym "pięknym" mieście zawyły syreny.Bo tydzień temu w niedzielę w południe w całej Polsce wyły syreny, samochody stawały na ulicy , dzwony biły w kościołach, a w Płocku nic tylko dwa samochody stanęły na Piłusudskiego.Lecz ja pierwszy raz usłyszałem w Płocku syreny i wtedy nogi zaczęły mi drżeć. Tego uczucia nigdy nie zapomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skądś Re: ŻAŁOBA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.10, 21:53 lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,7760167,Jolanta_Szymanek_Deresz___czula_sie_lodzianka.html plock.gazeta.pl/plock/1,35681,7757346,Ona_stawala_sie_coraz_bardziej_plocczanka.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: ŻAŁOBA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.10, 10:16 Oto efekt latania ruskim złomem. Trzeba było doprowadzić do takiej tragedii żeby udowodnić konieczność zakupu nowych samolotów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: ŻAŁOBA IP: *.plock.mm.pl 10.04.10, 10:27 nie 87a 132 osoby. Jacy by nie byli i czy ich lubiliśmy czy nie- pokój ICH duszom :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: ŻAŁOBA IP: *.147.171.218.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.04.10, 10:31 dramat panowie i panie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Re: ŻAŁOBA IP: *.001.c65.petrotel.pl 10.04.10, 10:34 Prezydent RP, jego małżonka ..- tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: ŻAŁOBA IP: *.180.c66.petrotel.pl 10.04.10, 11:02 Okropne... W Płocku od razu odwołali koncerty... plocek.pl/pl,84,234,koncerty-na-starym-rynku-odwolane--zaloba,,news,2148,,,plock Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: ŻAŁOBA IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.10, 11:12 Oficjalna lista wiadomosci.onet.pl/2153159,11,lista_osob_na_pokladzie_tupolewa,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radar Re: ŻAŁOBA IP: *.plock.mm.pl 10.04.10, 12:02 Tak działa KLĄTWA KATYŃSKA! Wielka tragedia narodowa, straszne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SMUTNY Re: ŻAŁOBA IP: *.009.c66.petrotel.pl 10.04.10, 12:15 CZY WIADOMO COŚ O MSZY ŻAŁOBNEJ W KATEDRZE ? Odpowiedz Link Zgłoś
wislak2401 Re: ŻAŁOBA 10.04.10, 14:46 plock.gazeta.pl/plock/1,35681,7753480,Msza_w_Plocku_w_intencji_ofiar_katastrofy_samolotu.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: ŻAŁOBA IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.10, 13:18 fronda.pl/news/czytaj/abp_michalik_ofiary_katastrofy_oddaly_najwyzszy_hold_zabitym_w_k Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gielda odwolana Re: ŻAŁOBA IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.10, 18:37 www.rynex.com.pl/ plockagielda.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota płocki Re: ŻAŁOBA IP: *.233.c91.petrotel.pl 10.04.10, 19:07 Pan prezydent Milewski zaprasza wszystkich na obchody żałoby w Płocku, najlepiej na Płockie Baseny gdzie w spokoju i ciszy juatro będzie ona obchodzona a cała obsługa niedzielnych klientów będzie nosić czarne kokardy na warkoczach. Gratuluje panie MM uczczenia śmierci pana partyjnego przywódcy. Ja zamierzam w trochę inny sposób upamiętnić TĄ TRAGEDIĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żałobnik Re: ŻAŁOBA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.10, 19:41 Kaczorowski mógł sobie wymarzyć taką śmerć ale dlaczego nasi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: ŻAŁOBA IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.10, 19:51 Apel Prezydenta Płocka www.ump.pl/main.php?cid=akt&iid=2053 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk Re: ŻAŁOBA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.10, 07:43 A co, śp. pan prezydent Ryszard Kaczorowski to nie nasz? Nawet dzisiaj? Kim są nasi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk Re: ŻAŁOBA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.10, 07:47 Przecież Jarosław Kaczyński żyje? Czyzby ktoś inny był partyjnym przywódcą PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r. Re: ŻAŁOBA IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.10, 08:12 daj sobie spokój, wczoraj trułęś i dzis od rana, puki czas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: ŻAŁOBA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.10, 20:08 Kruszewski nowym posłem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: ŻAŁOBA IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.10, 20:19 wiadomosci.onet.pl/150330,21,0,pokaz.html Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: ŻAŁOBA IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 10.04.10, 21:43 NIEOPISANY ŻAL NIEOPISANY BÓL ŁZY ŁZY ŁZY PUSTKA Odpowiedz Link Zgłoś
kwisniewski Re: ŻAŁOBA 10.04.10, 21:49 Lista Katyńska się powiększyła - Dziś tworzymy nowe listy, listę osób które będą zwolnieni z pracy. TO SĄ WSPÓŁCZESNE LISTY KATYŃSKIE - Różnica jest niewielka, Tamte śmierci były śmiercią biologiczną, dziś skazuje się ludzi na śmierć cywilną. Jak długo będziemy promować zło, tak długo będziemy powiększać listę katyńską. Zjednoczyła Nas TRAGEDIA NARODOWA - Śmierć polskiej elity. Te elitę wybrali zwykli ludzie - Polacy. Czy Naród Polski musi tylko łaczyć ból, tragedia, śmierć a niszczyć to co piękne? Dziś znów jesteśmy jedno, jesteśmy zjednoczeni i solidarni. Dziś, a jak będzie za tydzień, miesiąc, rok? Czy będziemy zjednoczeni w 30 rocznicę NSZZ "S"? Katyń połączył Polaków, Oby na zawsze. Wierzę, że te śmierci przyniosą DOBRO całej Ojczyźnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: ŻAŁOBA IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.10, 22:42 wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Smutek-i-lzy-pod-Palacem-Prezydenckim---film,wid,12160419,wiadomosc_video.html płacz Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.10, 11:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: ŻAŁOBA IP: 80.48.4.* 10.04.10, 22:53 Szok... brak słów... czuję się jak po śmierci papieża 5 lat temu... odszedł jeden z ostatnich rycerzy polskości... Pieśń o Małym Rycerzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: ŻAŁOBA IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.10, 09:29 kwisniwski napisał: >Lista Katyńska się powiększyła - Dziś tworzymy nowe listy, listę >osób które będą zwolnieni z pracy. TO SĄ WSPÓŁCZESNE LISTY >KATYŃSKIE - Różnica jest niewielka, Tamte śmierci były śmiercią >biologiczną, dziś skazuje się ludzi na śmierć cywilną. Jak długo >będziemy promować zło, tak długo będziemy powiększać listę >katyńską. Czy nie mógłbyś powstrzymać się od pisania o Katyniu w tym duchu i oczywistej profanacji, przynajmniej przez ten tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: ŻAŁOBA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.10, 10:39 Niestety nie, tego typu ludzie nigdy nie będą mogli się powstrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.10, 11:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WAŻNE PRZECZYTAJ Re: ŻAŁOBA koniecznie przeczytajcie !!!!!!!!!!!!! IP: *.234.c77.petrotel.pl 11.04.10, 12:17 www.globalnaswiadomosc.com/prezydentzginal.htm Sprawa katastrofy w Smoleńsku coraz bardziej się gmatwa. Relacje świadków, na gorąco - zaraz po wypadku, są inne niż ich relacje w kilka godzin później. Oficjalna wersja brzmi - trudne warunki, w tym gęsta mgła oraz upór Prezydenta lub pilota. Tusk się stara i strona rosyjska się tez bardzo stara. Przypatrzmy się jednak drugiej wersji: W www.tvp.info/informacje czytamy relację montażysty z TVP: "Wiśniewski, telewizyjny montażysta, został w hotelu, gdzie montował materiał. Reszta ekipy poszła już przygotowywać się do relacjonowania uroczystości katyńskich. Budynek znajdował się blisko lotniska. - Miałem akurat chwilę wolnego czasu, szykowałem sobie sprzęt do montowania. Pamiętałem, że tu nie daleko jest podejście do lądowania i tu np. podchodził samolot Tuska czy Putyina. I słyszę głos silnika, tylko ten dźwięk był trochę inny – relacjonował w TVP Info Wiśniewski. - Patrzę w mgle i widzę, że idzie samolot bardzo nisko, lewym skrzydłem prawie w dół. I normalnie przez okno usłyszałem taki straszny huk. Widać było jakby coś było niszczone, tratowane. Dwa błyski ognia, ale nie jakaś wielki wybuch jak zwykle się widzi przy katastrofach lotniczych – dodaje montażysta. - Od razu pomyślałem, rozbił się samolot. Automatycznie złapałem za kamerę, jak to typowy pracownik mediów. I biegiem przeleciałem przez te błoto i patrzę, że to polski samolot. Od razu zauważyłem czarną skrzynkę, rozwalony ogon, zniszczony silnik, kadłub, szczątki – opowiadał pracownik TVP. - Nie było wielkiego ognia. Od razu przyjechała jedna straż, ale miernie im to szło. Ale nawet nie było widać, że ktoś zginął. Więc początkowo myślałem, że to był pusty samolot. Była taka potworna cisza jak po katastrofie – dodał. - To jednak nie był taki widok jak po zwykłym wypadku lotniczym. Byłem świadkiem wydarzeń w Kabatach, to wyglądało inaczej. Tu nie było widać ciał – mówił Wiśniewski. Wiśniewskiego, który był pierwszym przedstawicielem mediów robił zdjęcia tylko przez chwilę. Potem został wyprowadzony przez służby ratownicze. - Próbowałem uciekać przed funkcjonariuszami, ale jak wpadłem w błoto, to już nie mogłem. Złapali mnie i kazali oddać kasetę – mówił Wiśniewski." Gdzie podziały się ciała ? Na filmach też nic nie widać. Jak samolot lecący kilka metrów nad ziemia mógł tak doszczętnie się rozbić ? Jaka mogla by być przyczyna inaczej brzmiącego samolotu ? Przypatrzcie się zdjęciu poniżej (źródło: intencje.pl/tu154.jpg): Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wazne Re: ŻAŁOBA koniecznie przeczytajcie !!!!!!!!!!!! IP: *.234.c77.petrotel.pl 11.04.10, 12:26 dodatkowo polecam strone forum.smolensk.ws/viewtopic.php? f=2&t=48375 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: ŻAŁOBA powrót ciała Prezydenta o 14,00 IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.10, 12:29 www.wiara.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogdan Re: ŻAŁOBA powrót ciała Prezydenta o 14,00 IP: *.234.c77.petrotel.pl 11.04.10, 13:56 Nie ulega wątpliwości, iż jeszcze nigdy we współczesnej historii Polski i świata nie zdarzyła się tego typu tragedia, w której aż tak dużo czołowych osobistości państwowych jednocześnie zginęło. Nie można sobie nawet wyobrazić, jak wielkie znaczenie dla Polski i Świata ma ta katastrofa. Jest to przede wszystkim wielka tragedia rodzin i przyjaciół ofiar katastrofy oraz wielki szok dla narodu polskiego. Bardzo symbolicznym jest fakt, że do katastrofy doszło w pobliżu miejsca gdzie 70 lat temu została zamordowana polska elita intelektualna. Oto co udało nam się zebrać z chaotycznie przekazywanych przez media informacji: We wczesnych godzinach rannych do lądowania na lotnisku w Smoleńsku podchodzi transportowy IŁ. Samolot dotyka płyty lotniska, lecz dostaje rozkaz opuszczenia pasa i lądowania na innym lotnisku. Około godz. 8.40 Polski samolot rządowy próbuje lądować. Podchodzi 4 krotnie do lądowania. Przy 4 próbie, o godz. 8.56 samolot znajduje się na wysokości kilkunastu metrów, mając niewłaściwą pozycję - 70 metrów na bok od osi pasa startowego, choć na początku podawano iż samolot rozbił się w odległości 2 km od pasa do lądowania. Dziwne jest to ze szczątki samolotu rozrzucone są na odległość 1 km od miejsca katastrofy, choć leciał tuz nad drzewami. Samolot wykonuje nie wytłumaczalny skręt, przez co zahacza o antenę naziemną i stojące obok drzewa, co doprowadza do katastrofy. Samolot staje w płomieniach. Świadek zeznaje, iż pożar był niewielki a wybuchu nie słyszał. Słyszał jedynie głuchy stuk. O godz. 9.36 pożar zostaje ugaszony. Polski reporter przypadkiem znalazł się na obrzeżach lotniska w 10 minut po katastrofie. Zaczął nagrywać przyjazd wielu rządowych samochodów (w 10 minut po katastrofie !). Kierując się przeczuciem ukrywa taśmę z nagraniem. W kilka minut później zostaje zatrzymany pod pretekstem nieważności wizy. Pracownicy służby bezpieczeństwa chcą mu odebrać sprzęt ale przekonuje ich, ze nie miał taśm do nagrywania. W kilka godzin później zostaje zwolniony. Godz. 9.41 - rosyjskie media informują o katastrofie oraz że nikt nie przeżył. Prezydent Miedwiediew powołuje specjalną komisję, mającą zbadać przyczyny katastrofy. Komisji przewodzi osobiście premier Putin. Jednocześnie rozpoczyna się śledztwo prokuratorskie, z paragrafu mówiącego o naruszeniu przez pilota samolotu bezpieczeństwa lotu (sic !). W całej tej sytuacji są same tylko niejasności i powstaje coraz więcej pytań, na które należy jak najszybciej odpowiedzieć: Nie znane nam są przypadki aby służba bezpieczeństwa dopuściła do wspólnego lotu Prezydenta, Szefa Biura Bezpieczeństwa Narodowego i całego szefostwa sztabu oraz ważnej części elity politycznej. Kto i dlaczego na to pozwolił ? Dlaczego rosyjskiemu samolotowi zakazano lądowania mimo, że już znajdował się na płycie pasa do lądowania a polskiemu samolotowi dano wybór ? Wojskowe lotnisko w Smoleńsku spełnia wszystkie rosyjskie normy lotnicze. Mówi się jednak o braku najnowszych urządzeń naprowadzających. Nie znaczy to jednak, że nie ma ich tam w ogóle. Są boje naprowadzające i radary oraz jest komunikacja z wieżą lotów. Jak w takim razie samolot mógł się znaleźć aż 70 metrów z boku pasa do lądowania ? W mediach podaje się wiadomości o słabej widoczności. Relacje telewizyjne z miejsca wypadku pokazują jednak, iż była ona na tyle dobra aby kręcić materiał z odległości nawet kilkuset metrów. Pilot nie mógł nie widzieć drzew i anteny naziemnej. Co się w takim razie stało ? Dlaczego władze Rosji tak pospiesznie informują o błędzie jednego z najbardziej doświadczonych z polskich pilotów, od razu wszczynając śledztwo z odpowiedniego paragrafu ? W końcu ostatnie pytanie - jak to możliwe żeby samolot znajdujący się na wysokości zaledwie kilkunastu metrów tak doszczętnie się rozbił ? Drzewostan w okolicy jest rzadki i z niewielkimi drzewkami. Co przyczyniło się aż do takiej skali katastrofy ? Niedawno w Holandii zdarzył się podobny wypadek i prawie wszyscy ocaleli. W naszych mediach kładzie się duży nacisk na 'godne podziwu" zachowanie Miedwiediewa i Putina, którzy jako pierwsi to i jako pierwsi tamto, jednocześnie pomijając czy też bagatelizując powyższe fakty. Zaledwie 2 godziny później inny świadek mówi już o dużej kuli ognia, gdzie jednocześnie z miejsca wypadku relacjonuje się, iż pożar ugaszono błyskawicznie... Informacje są rażąco sprzeczne. Miejmy nadzieje, iż tym razem prawda wyjdzie na jaw. Jest to tak dla nas - Polaków - bardzo ważne jak i jest to ważne dla całego świata. Konsekwencje tego, co się stało mogą być dużo bardziej znaczące niż przypuszczamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: ŻAŁOBA powrót ciała Prezydenta o 14,00 IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.10, 15:17 napisał: ważne, bogdan, czy jak mu tam >Gdzie podziały się ciała ? Na filmach też nic nie widać. Jak >samolot lecący kilka metrów nad ziemia mógł tak doszczętnie się >rozbić ? >Jaka mogla by być przyczyna inaczej brzmiącego samolotu ? >Przypatrzcie się zdjęciu poniżej Pojedź raz do Rosji i rób zdjęcia na lotnisku albo po wybuchu w metrze lub gdzie indziej, to się przekonasz jak zareagują. Rozbij się o ścianę z prędkością ponad 250 km/h pojazdem z 20 tonami beznyny to zobaczysz co zosatnie. Na pewno nie będziesz mógł pisać bzdur i snuć teorii spiskowych. Gdyby nie internet nigdy bym się nie dowiedział ilu durniów żyje na świecie (Stanisław Lem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: ŻAŁOBA powrót ciała Prezydenta o 14,00 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.10, 15:30 O już się zaczyna - zwolennicy wszelkich teorii spiskowych łączcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fak Re: ŻAŁOBA powrót ciała Prezydenta o 14,00 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 17:03 no bez przesady-to nie teoria spiskowa,ale pytania które wszystkim myślącym ludziom się nasuwają! w ogóle dlaczego tak szybko-po godzinie już była wiadomość że nikt nie przezył! przecież dopiero dzisiaj-13.04-podnoszą części samolotu-a może pod nimi ktoś będzie.. a co z tym 3 ludzi których podobno-jak mówili ludzie ze Smoleńska- odwieziono do szpitala-gdzie oni są kto to jest-jakby taka rzecz miała miejsce w Niemczech,albo chociaż Ukrainie-uwierzyłbym Rosjanom i służbie bezpieczeństwa, ale w Rosji nie takie rzeczy miały miejsce,że wspomnę chociaż Kursk czy ten Teatr zagazowany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: ŻAŁOBA powrót ciała Prezydenta o 14,00 IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.10, 15:43 Ekspert lotniczy się znalazł, a ztego co pisze wynia jasno, nigdy nie leciał samolotem, który lądował przy niskim pułapie chmur i mglistej pogodzie. Jak wylecisz z chmur 150-200 nad ziemią i wpadniesz we mgłę to dopiero kilkanaście metrów nad samą ziemią uzyskasz 400-500 m widoczności przy prędkości 250 km/h to zobaczysz jak to się szybko dzieje i co można zrobić, żeby wyrównać, dodać mocy i podwrwać się. W Mirosławiu było bardzo podobnie. Na tym lotnisku wojskowym w Smoleńsku (to nie jest lotnisko pasażerskie) nie ma ILS (Instrument Landing System) pozwalającego na lądowanie w każdych warunkach pogodowych. Ponadto prowincjonalne rosyjskie lotniska pasażerskie mają z reguły ubogą infrastrukturę nawigacyjną i nie mają najnowszych systemów - to nie Moskwa czy Petersgurg ani N.York lub Londyn. Wiadomo na pewno, że pilot czekając na spodziewaną poprawę pogody, czterokrotnie okrążył lotnisko, a potem podjął próbę lądowania pomimo ostrzeżeń z kontroli lotów na lotnisku. Była to pierwsza i jedyna próba wylądowania. Przestań bredzić człowieku, spekulować, insynuować teorie spiskowe i jątrzyć. Wstrzymaj się przynajmniej do komunikatu komisji lotniczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: ŻAŁOBA powrót ciała Prezydenta o 14,00 IP: *.234.c77.petrotel.pl 11.04.10, 16:00 to nie sa moje spekulacje załączyłem test z portalu który przeczytałem na forum www.globalnaswiadomosc.com/prezydentzginal.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: ŻAŁOBA powrót ciała Prezydenta o 14,00 IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.10, 16:19 Ja też przejrzałem różne fora, ale jak to normalne w takich razach większość wpisów to zwykły, niezasługujący na uwagę jazgot durniów. Głupie wpisy olewam i się nie ekscytuję nimi a już na pewno nie kopiuję i nie polecam ich innym. Ja, jak zresztą my wszyscy, po prostu za mało wiem o tym wypadku. A z kolei moja wiedza o katastrofach komunikacyjnych i technicznych - w tym lotniczych - podpowiada mi, że wypadki lotnicze są najczęściej, choć nie wyłącznie, spowodowane tzw czynnikiem ludzkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogdan Re: ŻAŁOBA powrót ciała Prezydenta o 14,00 IP: *.234.c77.petrotel.pl 11.04.10, 16:31 Ja też nie sadzę aby ta tragedia miała inny wymiar niż nieszczęśliwego i tragicznego wypadku szczerze współczuje rodzinom osób które zginęły Ale zobacz to zdjęcie z tej strony na tvn24 nie znalazłem go www.globalnaswiadomosc.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: ŻAŁOBA powrót ciała Prezydenta o 14,00 IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.10, 16:45 widziałem, ale zaczekam na ustalenia komisji badającej wypadek i to zdjęcie zapewne też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: ŻAŁOBA IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.10, 17:02 Niezwykłe tłumy ludzi,na całej trasie kwiaty wiadomosci.onet.pl/2153613,11,tlumy_ludzi_kondukt_zalobny_jedzie_ulicami_warszawy,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: ŻAŁOBA powrót ciała Prezydenta o 14,00 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 17:05 problem w tym że jest to komisja lotnicza z Rosji i nawet ich jakiś konkluzji nie mozna być pewnym.. dziwią mnie też te sprzeczne relacje ludzi którzy widzieli katastrofę a ludzi z rządu rosyjskiego.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qatl zaloba w Peru IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.10, 17:25 operujewperu.bloog.pl/id,5751702,title,Peru-po-polskiej-tragedii-smutek-i-solidarnosc,index.html?ticaid=69f89 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alina ŻAŁOBA IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.10, 17:39 Niemcy wiadomosci.onet.pl/2153585,12,cale_zycie_prezydenta_bylo_droga_do_katynia,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: ŻAŁOBA IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.10, 18:39 wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Smutek-i-lzy-pod-Palacem-Prezydenckim-film,wid,12160419,wiadomosc_video.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: ŻAŁOBA IP: *.centertel.pl 11.04.10, 19:13 plocek.pl/pl,84,234,msza-za-ofiary-zbrodni-katynskiej-pod-znakiem-katastrofy-lotniczej--fotorelacja,,news,2155,,,plock Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: ŻAŁOBA IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.10, 07:12 Powrót wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Ostatnia-podroz-Prezydenta-do-Polski,wid,12162330,wiadomosc_video.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abs. Re: ŻAŁOBA IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.10, 07:51 Akcja Krzyż. Hołd oddaja studenci. wiadomosci.onet.pl/cynk/936,1,1,zdjecie.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: ŻAŁOBA IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.10, 08:50 Stanisławówka plock.gazeta.pl/plock/5,35681,7760298,Plocczanie_wspominaja_ofiary_katastrofy__Stanislawowka.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RABIN Re: ŻAŁOBA IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.10, 19:29 W tej ogólnej histeri, po oklaskach na widok trumny, klękaniu, propozycjom nadania imienia stadionowi i mostom i całej tej hagiografi mnie pozostaje juz tylko wezwanie: SANTO SUBITO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojciech hetkowski Re: wspomienie Jolanty Szymanek-Deresz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.10, 22:56 Odszedł Ktos wyjatkowy.Jola wniosła do plockiej polityki nowy,ożywczy powiew. Gdy się z Nią spotykałem oczarowany Jej życzliwoscia dla ludzi,nieodłącznym usmiechem i elegancją w każdym detalu nabierałem optymizmu i wiary,że jednak polityka ma głęboki sens,ale jednak tylko wtedy,gdy tak jak Ona na pierwszym miejscu stawia się człowieka i jego sprawy, gdy odrzuca się wszelkie swary i uprzedzenia. Teraz w obliczu Jej śmierci nabiera to dla mnie szczególnego znaczenia stanowiąc jedyny w swoim rodzaju testament i zobowiązanie. To było niezwykłe jak szybko i chetnie bywalczyni światowych salonów stała sie taka nasza,płocka. Jak łatwo znalazła z płocczanami wspólny język,a nasze płockie sprawy w jakże naturalny stały sie dla niej czymś osobistym, czymś wyjatkowo waznym. W ostatnim okresie nasze kontakty się zacieśniły .Chciała mi pomóc w moich zamierzeniach i robiła to z wielka serdecznością. Nigdy nie zapomnę naszej wspólnej wizyty na premierze z okazji Miedzynarodowego Dnia Teatru.Było to tak niedawno. Pięknie ubrana,uśmiechnięta witała sę z mnóstwem ludzi,którzy ją z sympatia otaczali.Ze sceny miała piekne przesłanie,mądre i ujmujace. Na zawsze pozostanie w mojej pamięci gdy razem z Jurkiem Szmajdzinskim/zginął razem z Nią/ zasiedli wśród zwykłych kibiców Wisełki na ostatnim meczu z VIVE.Przyjechali tu bo wiedzieli czym ten mecz jest dla nas płocczan i chcieli być z nami. Oboje zawsze chcieli być blisko ludzi i ich spraw.Robili to naturalnie i z przyjemnością. Dobrze,że kibice pod Jej biurem złożyli bukiet kwiatów przepasany biało-niębieskimi barwami.Pewnie jeszcze nieraz ufundowana przez nia sektorówka bedzie towarzyszyć naszym emocjom. Dziś nie ma wśród nas już Obojga.Boleję nad tym,żegnając Ich nie jako polityków ,ale jako tych,którzy co było dla mnie wielkim zaszczytem, obdarzyli mnie swoja sympatią. Smierc jakże okrutna.Nie mogę się z tym pogodzić.Tyle jeszcze mieli do zrobienia dla ludzi i Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamięci Pani Re: wspomienie Jolanty Szymanek-Deresz IP: *.061.c68.petrotel.pl 12.04.10, 23:33 Jolanty Szymanek - Deresz.Wspaniała kobieta.Mądry człowiek.Mieliśmy zaszczyt ją poznać.Niezwykle zaangażowana w sprawy Płocka.Czyniła to tak mądrze i ciepło.Gdy sprawa była trudna nie liczyła czasu by ją rozwiązać.Jako jedyna z parlamentarzystów poważnie podeszła do naszego problemu.Bardzo Pani Poseł jesteśmy wdzięczni.Kobieta z wielką klasą.Niesamowicie elegancka.Skromna u kontaktach.Będzie Jej nam naprawdę brakowało.Zawsze pamiętała o kweście na ratowanie "Płockich Powązek" gdzie można było z Nią porozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: wspomienie Jolanty Szymanek-Deresz IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.10, 07:46 Ja poznałem Panią Jolantę Szymanek-Deresz właśnie podczas kwesty na cmentarzu. Rozmawialiśmy dłużej kilka razy, były to rozmowy ciekawe, inspirujące jako że była to Osoba niebanalna. Chociaż politycznie nie było mi z Nią po drodze, zachowam Ją ciepło w pamięci jako osobę z klasą w Płocku nieczęsto spotykaną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: firstkaktus Re: wspomienie Jolanty Szymanek-Deresz IP: 188.33.5.* 13.04.10, 19:20 Silentium homines !!! REQVIESCE IN PACE. [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RABIN Re: ŻAŁOBA IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.10, 08:37 Gość portalu: Remek napisał(a): > To jest wątek poświęcony wszystkim. Wszystkim znaczy WSZYSTKIM i nie można nikogo wykluczać. Na wątku poświęconym wszystkim można napisać o kimś jednym. Nikt nie zabrania napisać ci, o kim uznasz za stosowne napisać. Jeśli masz w sobie taką potrzebę wewnętrzną oraz potrzebę uzewnętrznienia swojego stanu ducha, zbierz się w sobie i zrób to najlepiej jak potrafisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RABIN Re: ŻAŁOBA IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.10, 09:38 Gość portalu: do rabin napisał(a): >kampani podczas żałoby nie potrzeba prowadzić Czy powiedziałeś już o tym MM? MM może wspominać kogo uważa za stosowne, mogę i ja i każdy inny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: look Re: ŻAŁOBA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 11:48 Każdy ma swój autorytet do naśladowania. Dylemat - krytykować i naśladować czy też krytykować i nie naśladować. Dobrze jest jeszcze odróżniać krytykę od szyderstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierny PAN dał znak IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.10, 11:42 To Bóg pokazał, że jest w Niebie i zaprowadza Boży Ład na Ziemi i gdzieś ma ziemskich podszywaczy i cudotwórców. W jednym oka mgnieniu podciął nogę okrągłemu stołowi, symbolu oszustwa i manipulacji. Bóg dał nową szansę Polakom wyzwolenia, ale diabeł kłamliwie ich zwodzi. Z dnia na dzień robiąc z karła męża stanu, santo subito, na naszych oczach tworząc nowy kłamliwy mit narodowy czerpiąc siłę z naszych słowiańskich emocji. Proszę Was o rozum, nie wiarę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK ŻAŁOBA IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.10, 12:01 poszło tam gdzie trzeba, do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiara Re: ŻAŁOBA IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.10, 12:09 no to będę cierpiał za prawdę, a swoją drogą kolego to nie strasz - jak się domyślam prokuratorem - a podważ moje słowa, jeżeli potrafisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: ŻAŁOBA IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.10, 12:40 Królewski powrót www.wiara.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiernyinaczej Re: PAN dał znak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 15:09 Tak to jest jak karzeł wiary bierze się za interpretację znaków Bożych. Słusznie na koniec prosi nas o rozum. Proszę bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorol Re: PAN dał znak IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.10, 15:21 no, ale cuś w tym jest: zabrać rozum tyle oficjelom, bez rozumnie wsiasć w tyla do jednego letadla, na nic zdaly sie opatrznosci boze, zawierzenia NMP, czy cuda Pawla II. Pna Bozek cosik gluchy, albo i co gorsza nie chce sluchac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osierocony Re: ŻAŁOBA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 13:16 PRZESTAŁO BIĆ W NARODZIE WIELKIE SERCE. (...) CISZA ŚMIERCI LEGŁA NA OBLICZU WODZA NARODU I CAŁUNEM BEZGRANICZNEGO SMUTKU SPOWIŁA POLSKĘ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dusza Re: ŻAŁOBA IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.10, 13:52 Czy śmierć 96 Irakijczyków jest mniej znacząca jak śmierć 96 Polaków? Polacy zginęli z Woli Boga, a Irakijczycy z woli m.in. tych Polaków. Szkoda i żal jednych i drugich, ale miejmy poczucie przyzwoitości w ocenie rzeczywistości, zdarzeń. Do Irakijczyków strzalają jak do kaczek na polowaniu, a zabici mieli też jedno życie, rodziny. Jak wiesz tam zamordowano około miliona ludzi, takich samych jak Polacy. Śmiem przypuszczać, że nie tak dawno pilot uratował życie sobie i ekipie P. Kaczyńskiego, pamiętam dobrze reakcję na to P. Kaczyńskiego, jego pyszałkowate stanowisko i próba prześladowania tego pilota. Wtedy w osobie tamtego pilota Bóg dał szansę na zrozumienie i poprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobra dusza Re: ŻAŁOBA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 14:56 Doprawdy, to głęboko "ludzkie" szydzić, jeszcze po śmierci, ze śp. Lecha Kaczyńskiego i występować w roli Boga. W czasie żałoby! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zalobnik Re: ŻAŁOBA IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.10, 15:43 NAROD UMRZE BEZ SERCA, BO NIBY JAK DALEJ MIALBY ZYC BEZ SERCA I GLOWY. Wez ty sie puknij, ZALOBA, to zaloba, ale nie CYRK jak po smierci Stalina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zalobnik2 Re: ŻAŁOBA IP: 80.48.4.* 13.04.10, 16:43 Akurat te słowa padły przy okazji uroczystości pogrzebowych Piłsudskiego, ale skąd ty biedaku miałbyś to wiedzieć. U ciebie w głowie tylko stalin i stalinowskimi metodami działasz nawet w okresie żałoby narodowej. Wyraził ktoś to co czuje, nikogo nie obraził, nie odniósł się ad personam do żadnego wpisu, i nic ci do jego osobistych odczuć. Idź do ratusza poczytać księgę kondolencyjną, może tam też wpiszesz na końcu CYRK bo takie już niestety masz pojęcie. Żadne słowa, nawet najpiękniejsze i najwznioślejsze, nie wyrażą wielkości Tego człowieka i Jego znaczenia dla Polski i Narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozum Re: ŻAŁOBA IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.10, 17:00 A gdzie był ROZUM? Spał i śpi przymglony kadzidłami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opatrzność Re: ŻAŁOBA IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.10, 16:18 Świątynia Opatrzności Bożej byłaby bardziej właściwa z punktu widzenia interesów KK, tylko trochę ta OPATRZNOŚĆ nie pasuje do okoliczności, ale to da się coś wymyślić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: ŻAŁOBA IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 13.04.10, 16:25 A co miał biedny kardynał odpowiedzieć ? przecież by go zjedli gdyby się nie zgodził ... kolejna narodowa świętość poda łupem polityki ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROROK Re: ŻAŁOBA IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.10, 16:33 Szanujecie zmarłych a nie żyjących. Zaprawdę, powiadam Wam, wkrótce przejdziecie przyśpieszony kurs Szanowania Życia i Żyjących na całej ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Uczta BESTII IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.10, 18:34 BESTIA karmiąca się naszymi emocjami wyszła na żer, ma ucztę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZK ŻAŁOBA IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.10, 19:26 Przekonał Jarosława ogrom organizacji proszących o Wawel i kard.Dziwisz oraz miliony ludzi witajace ze łzami w oczach kwiatami Prezydenta i Jego Żonę,społeczeństwo, poza marginesem,wołało o Wawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwobrody Re: ŻAŁOBA IP: 80.48.4.* 13.04.10, 19:39 Historia zatoczyła koło. Spocznie tam, gdzie m.in. Władysław Sikorski. Obaj zginęli za prawdę o Katyniu, Obaj zginęli w niewyjaśnionych okolicznościach zwanych katastrofą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: ŻAŁOBA IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.10, 19:51 tez tak odczułem fakty.interia.pl/raport/lech-kaczynski-nie-zyje/news/atmosfera-i-skala-zaloby-jak-po-smierci-pilsudskiego,1464315,6912 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sew Re: ŻAŁOBA IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.10, 20:23 Prezydent Majchrowski /SLD/ pomoze w organizacji wiadomosci.onet.pl/2154766,449,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: santo subito SANTO SUBITO ! IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.10, 20:29 Santo subito, santo subito, santo !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atom ŻAŁOBA IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.10, 20:49 czy przyleci prezydent Rosji ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: ŻAŁOBA IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.10, 21:03 atmosfera w kraju przypomina klimat po odejściu Ojca Świętego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwobrody Re: ŻAŁOBA IP: 80.48.4.* 13.04.10, 21:25 Bo to równie wielka strata dla Narodu, choć trochę innego wymiaru. Spocznie u boku innych wielkich bohaterów naszych dziejów, m.in.: Stefana Batorego, Zygmunta III Wazy, Jana III Sobieskiego, marszałka Józefa Piłsudskiego, księcia Józefa Poniatowskiego, Tadeusza Kościuszko, generał Władysława Sikorskiego. Zajmie po śmierci należne mu miejsce; za życia prześladowany, jak tylu innych wielkich ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: ŻAŁOBA IP: *.centertel.pl 13.04.10, 21:26 fakty.interia.pl/raport/lech-kaczynski-nie-zyje/news/kontrowersje-wokol-pochowku-na-wawelu,1464334 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umiarkowana Miniej egzaltacji , więcej UMIARU IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.10, 21:34 mniej hagiografi, patosu i egzaltacji, więcej rozwagi i umiaru, umiaru i jeszcze raz UMIARU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isi Re: Miniej egzaltacji , więcej UMIARU IP: *.123.c92.petrotel.pl 13.04.10, 22:42 Tak mi przyszło do głowy... Bardzo, bardzo wspólczuję rodzinom wszystkich ofiar. Także dlatego, że ta medialna żałoba i coraz odważniejszy jazgot na pewno im nie pomagają. Ból jest oczywisty i zrozumiały, ale dobija i organizm przed tym się broni. Dlatego mimo wszystko ktoś czasem się uśmiechnie, rozluźni spięte ostro rysy. A tu - nie uchodzi. Wszyscy patrzą - jak bardzo przeżywa, ile płacze, jak mocno jest nieszczęśliwy ten nieszczęsny żałobnik. Toż to można oszaleć! Te wszystkie kamery skierowane na twarz córki prezydenta, kiedy podchodziła do córki najpierw do trumny ojca, potem matki. Te tłumy, które płaczą i nie wypada wobec nich odetchnąć choćby na chwilę. Żal mi tych wszystkich ludzi także z tego powodu. Że muszą stale uważać, by ktoś nie posądził ich o zbyt mało smutku. Odpowiedz Link Zgłoś
ortografik Re: ŻAŁOBA 14.04.10, 10:49 Zginęli, bo nie chcieli się tłuc pociągiem 30 godzin w tę i z powrotem. Rodziny katyńskie, prawdziwi spadkobiercy Katynia i dla mnie najważniejsi uczestnicy sobotniej uroczystości, nie dostąpiły zaszczytu komfortowego, szybkiego lotu u boku prezydenta. Proszę więc nie szastać męczeństwem, nie zataczać koła i nie doszukiwać się niewyjaśnionych okoliczności, bo one są, niestety, bardzo proste do wyjaśnienia, zwłaszcza w kontekście telefonu do brata, któremu żaden "Rusek" nie może dyktować, gdzie ma lądować. Wszelkie doszukiwanie się na siłę czegoś, czego nie ma, uświęcanie zwykłych obowiązków urzędnika państwowego, nadawanie mistycznych znaczeń rzeczom, zdarzeniom i ludziom ze względu na sympatie polityczne i własne oraz partyjne interesy, a tym samym zniekształcanie historii, którą następne pokolenia będą mogły odczytać tylko tak, jak my ją zapiszemy, jest co najmniej nadużyciem. Albo po prostu nieuczciwością wobec naszych dzieci i wnuków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WELA Re: ŻAŁOBA IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.10, 16:00 Film amatorski www.youtube.com/watch?v=-DbLgBifsTU&feature=player_embedded Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmartwiony Re: ŻAŁOBA IP: 80.48.4.* 14.04.10, 16:07 Wsłuchajcie się dokładnie w film na 1.16. Wyraźnie słychać strzały. Dobijali kogoś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Re: ŻAŁOBA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.10, 21:06 zapewne, w tyl glowy szkoda ze tam kociaza nie bylo, byla by kumulacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: ŻAŁOBA IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.10, 21:28 IP: *.internetdsl.tpnet.pl pogadamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: ŻAŁOBA IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.10, 10:28 Hołd dla polskiego Prezydenta www.youtube.com/watch?v=zTaX1Je3fOE&feature=player_embedded Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oto Re: ŻAŁOBA IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.10, 12:32 www.rp.pl/artykul/462478.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synoptyk Re: ŻAŁOBA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.10, 20:48 Według Radia Ma Ryja chmurę wulkanicznego pyłu wydmuchał osobiście Tusk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chmura Re: ŻAŁOBA IP: 80.48.4.* 16.04.10, 20:51 a czy to ważne kto z nich przyjedzie a kto nie? zmarłemu to obojętne. najważniejsze że milion narodu będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: ŻAŁOBA IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.10, 18:07 Hołd oddaja dzieci wiadomosci.onet.pl/2156213,11,zbliza_sie_koniec_oddawania_holdu_parze_prezydenckiej_nie_klekajmy_nie_modlmy_sie,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: ŻAŁOBA IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.10, 18:11 www.tvnwarszawa.pl/-1,1652443,0,,oltarz_na_pl_pilsudskiego_prawie_gotowy,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: ŻAŁOBA IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 16.04.10, 21:46 >To, co wydarzyło się po jego śmierci, dowodziło, jak silny był kult >tego "wiernego syna ludu". Żałoba była powszechna. Ludzie płakali na >ulicach, w zakładach pracy zbierano się przy odbiornikach radiowych, >by posłuchać tragicznych wieści. "Odszedł ojciec naszego narodu - >pisały gazety. Przez Polskę przetoczyła się fala uroczystych >obchodów, ukazywały się liczne publikacje , słychać było niemal >powszechny szloch narodowy. Zgadnijcie - o kogo chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: ŻAŁOBA IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.10, 22:11 w Skokach takich niema, nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Re: ŻAŁOBA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.10, 22:16 stalin ? :) mysle ze obok kazdego krzyza gdzie by on tam nie wisial teraz powinien zawisnac portret lk :D Odpowiedz Link Zgłoś
rromero Re: ŻAŁOBA 16.04.10, 23:43 serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3205208.html znalazłem źródło skąd to wyciąłeś. Dobre - lubię ten typ ironii. Choć większość i tak nie zrozumie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: ŻAŁOBA IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.10, 10:23 reakcja społeczeństwa wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Zabily-dzwony-zawyly-syreny-o-8.56---w-godzine-tragedii,wid,12181490,wiadomosc.html ŁZY MATKI www.youtube.com/watch?v=nKhbkwnXLAk&feature=player_embedded Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: ŻAŁOBA IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.10, 11:28 poniższe to cytat (niedosłowny): Kiczowata, kolektywna, niezdrowa, egzotycznej, tragikomiczna psychoza. Swiat sie kreci dalej, Polska sie nie rozsypie, polityka i ekonomia jada dalej. itd. itp. A ta mistyka i mistyfikacja, zeby nie powiedziec mesjanizm oraz legendomania i mitologizacja jest bajka z 19tego wieku. Operetka, nie Europa. Pozdrowienia do Teheranu nr 2 ! :) Za 2-3 miesiace, albo szybciej, ochloniemy. Czy "przejzymy na oczy"? Zycze nam tego. Bo sporo z nas jest jakby z innej planety, tkwi w anachronicznym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KP Re: ŻAŁOBA IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.10, 12:29 jest Prezydent Rosji wiadomosci.wp.pl/kat,119674,title,Prezydent-Rosji-przylecial-do-Krakowa-na-pogrzeb-Prezydenckiej-Pary,wid,12183061,relacja.html Odpowiedz Link Zgłoś
henrykkreuz płocczanin w Parlamencie Irlandii 18.04.10, 12:47 wiadomosci.onet.pl/2156963,12,parlament_w_belfascie_uczcil_pamiec_lecha_kaczynskiego,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: płocczanin w Parlamencie Irlandii IP: *.164.c90.petrotel.pl 18.04.10, 13:12 Żałoba narodu polskiego jednoczy skonfliktowane społeczeństwo Irlandii Północnej. Czy zjednoczy Polaków do budowania a nie burzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burek Re: płocczanin w Parlamencie Irlandii IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.10, 13:38 taka prawda www.youtube.com/watch?v=8WgZ4RDaj5E&feature=player_embedded Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: ŻAŁOBA IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.10, 15:57 HOŁD www.youtube.com/watch?v=dSt_FmBXwVI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: ŻAŁOBA IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.10, 19:13 Czy zdążyliście nabyć Wydanie Pamiątkowe Gazety Polskiej ? warto Odpowiedz Link Zgłoś