17.08.25, 18:30
Wczoraj w wypadkach komunikacyjnych zginęło 21 osób. Jakby ponieśli śmierć w katastrofie lotniczej, mielibyśmy żałobę narodowa.
Obserwuj wątek
    • kozica111 Re: Oczko😭 17.08.25, 18:34
      Obserwowałam dziś trasę, szkoda mi sensownych ludzi, którzy są ofiarami idiotów. Jestem zwolenniczka prawka od 25 roku życia.
      • lella_two Re: Oczko😭 18.08.25, 09:24
        kozica111 napisała:

> Obserwowałam dziś trasę, szkoda mi sensownych ludzi, którzy są ofiarami idiotów
        > . Jestem zwolenniczka prawka od 25 roku życia.

Ja bym jednak przyjrzała się także górnej granicy, jakem emerytka😎 To, co wyrabiają niektórzy seniorzy nie mieści się w głowie. Ostatnio teściowa jechała autem z koleżanką, która potrafi się zgubić we własnym domu🤦‍♀️
      • niemcyy Re: Oczko😭 18.08.25, 17:12
        Tak, szkoda tych normalnych. Oby każdy idiota jak najszybciej trafił w swoje drzewo i nie blokował miejsca na oiomie.
    • lajtova [...] 17.08.25, 18:38
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • kozica111 Re: Oczko😭 17.08.25, 18:48
        Nie wiem kim jesteś, ale jakbyś potrzebowała wsparcia zapraszamy na Wilczą.
        • pepsi.only Re: Oczko😭 17.08.25, 18:54
          Za to lajtova wie, kim jest kozica111
          🙈🙈🙈
          • kozica111 Re: Oczko😭 17.08.25, 18:58
            Tym bardziej zapraszam po pomoc.
    • pepsi.only Re: Oczko😭 18.08.25, 09:12
      Dobiło do 41.
      360 wypadków.

I ja się wcale nie dziwię.
      Wczoraj w ciągu dnia (ale nie była to jeszcze pora powrotów! ) byłam w innym mieście na krótkiej wycieczce, i jazda S-ką i autostradą to dramat:
      kierowcy nie potrafiący utrzymać dystansu i co chwilkę hamowanie, dojeżdżanie i hamowanie, z tyłu też zresztą nie lepiej- bmw siedzące na szybie tylnej, poza tym wyprzedzanie z prawej, zajeżdżanie innym samochodom
      Jednak filmik na Fb motocyklisty spod Szczecina, który wypadł z zakrętu i poszedł na czołówkę zmiótł mnie uncertain

Ostatni raz ruszyłam tyłek z domu w długi weekend! Po co kusić los.
      • jowita771 Re: Oczko😭 18.08.25, 10:16
        Widziałam ten filmik i czytałam komentarze. Rozbroili mnie niektórzy tymi pretensjami do kierowcy auta, że nic nie zrobił, tylko hamował, ale nic więcej nie zrobił, żeby uratować motocyklistę.
    • dreg13 Re: Oczko😭 18.08.25, 09:19
      Pierdolec był wszędzie. Na leśnych drogach rowerowych dramat. Zresztą pewnie na wszystkich. Głupio ruszyłam w sobotę i nie zliczę, ile razy z mi wyjeżdzali na czołówkę uncertain
      No i oczywiscie woda i utonięcia. Ech.
      • dreg13 Re: Oczko😭 18.08.25, 09:21
        A policji było mnóstwo - na ziemi i na wodzie, wszèdzie. I co z tego…
      • heca007 Re: Oczko😭 18.08.25, 16:33
        Mam wrażenie (może mylne), że w tym roku ludzie nic nie robią tylko się topią tongue_out I to w każdym wieku. Od dzieci po starszych ludzi.
    • 1matka-polka Re: Oczko😭 18.08.25, 11:38
      To niech mi ktos wytlumaczy, dlaczego ludziom tak odpierdala w te wolne weekendy i swieta. Ja mam teorię, ze nie chca spedzac czasu z tymi osobami, z ktorymi spedzają, i ze nie chca robic tego co wszyscy, ale jeszcze bardziej nie chcą sie wyłamywać...
      • dreg13 Re: Oczko😭 18.08.25, 12:18
        Nie wiem. Zachowują się, jakby to było jedyne wolne w całym roku. Kiedyś to się chyba na dłużej rozkładało, a teraz 15 rano pół Polski zobaczyło ładną pogodę, więc pół Polski ruszyło… I potem powstają smutne wypociny na onecie typu „nienawidzę długich weekendów w Gdyni, bo wtedy koniecznie musze isc na miasto do restauracji, a tam tłumy”, „nigdy nie pojadę na polskie wybrzeże, bo wracałam z Jastarni pierdyliard godzin w niedziele wieczorem po długim weekendzie” oraz „zrobił zdjęcie drodze na Morskie Oko 15 sierpnia, szok!”
      • little_fish Re: Oczko😭 18.08.25, 16:42
        W tym roku sporo dołożyła pogoda. To chyba był najcieplejszy weekend w wakacje. Ja specjalnie nie jechałam w tym czasie i teraz mam w prognozie deszcz 🫣
    • piwoniawpiwnicy Re: Oczko😭 18.08.25, 16:44
      Straszne..
      Tyle osób w 1 dzień. Horror.
      Całe życie było przed nimi .
    • novembre Re: Oczko😭 18.08.25, 18:21
      A powiedzcie tak z reka na sercu, ile z was i waszych znajomych, czlonkow rodziny, jezdzi w 100% zgodnie z przepisami? A nie, ze "tu wszyscy tak jezdza", "jezdze szybko, ale pewnie", a "ten przede mna to idiota"?
      • heca007 Re: Oczko😭 18.08.25, 18:29
        Wydaje mi się, że większość jeździ. Nie mają mandatów żadnych, trzymają się ograniczeń. Nie mieli też większych wypadków poza sytuacjami kiedy było ślisko i się nie wyhamowali na drodze bo nie była posypana. Ale to było już baaardzo dawno, z 10 lat temu albo więcej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka