Dodaj do ulubionych

Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie przerwany

28.05.10, 16:38
Słyszałem plotkę, że wał w Świniarach mógł być specjanie przerwany, po to aby
odciążyć tamę we Włocławku.
Świniary i okoliczne miejscowości mają małą liczbę zaludnienia i podobno
dlatego wybrano te tereny.
Może jakaś prawda w tej plotce jest ponieważ jak patrzy się na filmiki z
powodzi to woda nie dochodziła nawet do połowy wału, a mimo tego wały zostały
przerwane.
Podobno okoliczna ludność zawsze podczas powodzi nadzoruje wały, tak było i
tym razem, żadnych przecieków nie stwierdzono.

CO O TYM SĄDZICIE???
Obserwuj wątek
    • Gość: ech Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.10, 16:47
      Tak, jasne, a Ruski strzelali do ofiar katastrofy w Smoleńsku.

W jaki sposób został przerwany? Wysadzony? Wybuch na pewno usłyszeliby ludzie.
      Rozkopany? To nie jest kupka z piaskiem ktoś na pewno zauważyłby ciężki sprzęt.
      • Gość: gybki Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.plock.mm.pl 28.05.10, 17:05
        debilek łyknie teorię że ściągnięto ninja, którzy od dołu rozryli wał...
        • Gość: Komora Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.c155.petrotel.pl 29.05.10, 01:01
          To był ten oczekiwany cud Tuska.
      • joops1982 Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze 28.05.10, 17:07
        Ja taką plotkę słyszałem od strażaka który pracuje teraz na terenach zalanych,
        myślę, że może być ona prawdopodobna.
        • Gość: antyidiot Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.plock.mm.pl 28.05.10, 17:58
          A ja słyszałem od położnej plotkę, że masz dwóch biologicznych ojców. myślę, że może być ona prawdopodobna.
          • Gość: ajsnp Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 28.05.10, 18:11
            Ja słyszałem że to ruski, ze był to nieudany zamach na Jarosława Zbawiciela
            Polski, ponoś wysłali tajemniczy promień przez GPS ale dzięki modłom wiernego
            narodu nie trafili. Nasz Dziennik, Fakt i TV Trwam mają ponoć dowody
            • Gość: ola Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.10, 18:24
              musiał być przerwany przez takich jak ty,wystarczy ?
              • Gość: antyidiot [...] IP: *.plock.mm.pl 28.05.10, 18:50
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • Gość: ofiara telemedium Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.10, 21:11
                  A ten strażak usłyszał tę plotkę od pilota śmigłowca, który śnił że
                  patrolował wały i wydawało mu się, że widział zakonnika od
                  redemptorystów z Torunia, który udawał, że odprawia na wale
                  egzorcyzmy z kadzidłem, a naprawdę używał kadzidła jako zasłony
                  dymnej i w rzeczywistości podłożył kreta zasilanego z bateri i ten
                  kret po cichu przebijał się przez wał, co zajęło z jakąś godzinę-
                  dwie i potem już było przerwanie wału, a przez ten czas zakonnik
                  spokojnie dojechał do bezpiecznego już Włocłwaka a potem do
                  Torunia.
                  Jak przeczytał ten wątek jeden jasnowidz to mu się od razu to
                  wszystko przypomniało, że tak właśnie mu się śniło i przysłał mi tą
                  wiadomość telepatycznie a ją zaraz tu zapisuję.
                  Tak, że to nie jest żadna plotka, jak ktoś może pomyśleć nawet że
                  taki zakonnik redemptorysta z Torunia może brać udział w plotkach, i
                  strażak osoba zaufania publicznego, i pilot zawód cieszący się
                  powszechnym szacunkiem, a pilot śmigłowca jeszcze więkzym, bo
                  trudniej latać helikorpterem niż zwykłym samolotem, i jasnowidz co
                  wiadomo że wie najlepeiej - to na pewno nie jest plotka bo jak komuś
                  śniło, że tyle ludzi widziało, słyszało i nawet czytało ta jak może
                  być plotka.
                  • Gość: MSW Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.10, 21:42
                    J. wał sam sie nie przerwał
                    • Gość: jędrekowa mędrkowa Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.10, 22:01
                      wyobraź sobie, że mnie gumka od majtek pękła sama, więc dlaczego wał
                      nie miał sam się przerwać - przecież on nie był z żelbetu ani z
                      żelaza.
                      Zresztą rzeczy z tych materiałow też pękają - przecież wszyscy
                      pękali, żeby nie pękła żelbetowa tama we Włocławku, sama z siebie
                      tylko od samej wody, bez żadnego wysadzania lub rozkopywania.
                      Może pęknąć tama, mógł pęknąć wał.
                      A bo to mało wałów albo tam już pękło w przeszłości.
    • Gość: Marianek Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.bem.plo.pl 29.05.10, 10:03
      Wał nie powinien pęknąć pod takim małym naporem wody, no chyba , że długotrwale wały by nasiąkały, ale takiego przypadku nie było w Świniarach.
      • Gość: v Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.10, 11:35
        trzeba zapytać fachowców czy w promieniu 50-100km w doł lub w góre rzeki były
        mniej zaludnione obszary gdzie woda mogłaby zrobić mniejsze spustoszenia

jeśli optymalnym miejscem były Swiniary to odpowiedz nasuwa się sama a lemingi
        czytelnicy portali gazeta.pl i tvn24 mogą mieć trudny orzech do zgryzienia jak
        to interpretować
        • Gość: płocczanin Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.plock.mm.pl 29.05.10, 14:43
          W Płocku na życzenie, SAME pousychały drzewa a w Warszawie tak się
          martwili o 100 000 gotowych do zalania, że zdarzył sie cud mniemany z
          dziura dla wody ponizej rzeki. A nawet dwa. Otóz w samej Warszawie
          zdarzył sie CUD. Mieli swoja dziure i znkała tam woda w ogromnych
          ilosciach. Stali, stali i patrzyli zadowoleni, ze bloki obok oacaleja..
          a woda , znikała i znikala i nikt nie wiedział gdzie. Choćby atramentu
          naleli , to by gdzieś to wypłynęlo i dało nową lokalizacje wypływu. I
          wtedy zdarzył się CUD CZWARTY.
          Okazało się, że mieli trasę PFHU - Z, na 7 km pod ziemia... do nikąd...
          bezpańską i tam znikała woda.

A potem u nas SAMA zrobiła się dziura. Pękła jak z zamówienia. W
          TV był pewien doktor od Tamy i tłumaczył zdenerwowanej dziennikarce, tak
          ; Jest tama dla produkcji prądu i produkcji zwałów lodowych w okresie
          zimy.

To korzystne oddziaływanie tamy , może zniknąć po 30 minutach
          zatrzymania przepuszczania wody. Ile wpadnie, tyle musi wypaść.Inaczej
          pęknie i nie będzie produkcji lodów....

A wiec Dziura pod Płockiem była świetnym ratunkiem dla producentów radu
          i śrysu w zimę.

Kiedy zrobiła się dziura.. nie pojawiły się Żadne F ani helikoptery z
          gruzem i betonem Odnosiło się wręcz przeświadczenie , że lotnicy raz
          byliby karani za inwencje....w zalepianiu dziury betonem , gruzem itp.

Potem pewien Ważny tłumaczył jak z tą Tamą... jest dobrze ...ile
          szamba z Warszawy wpadło na nasze pola ..tyle wypadło po wybuchowej DZIURZE.

Ale już bez dekali, trumien i padłych zwierząt. Te zostały a aporcie,
          dla nas.

Stolica uratowana. Ba Plan przekroczono. Zostało tylko cierpienie
          poszkodowanych i cierpienie Strażaków. Wszak ogłoszono , ze Strażaków będą
          zwalniać z pracy za udział w AKCJI ratowniczej... Polska, nasza
          Ojczyzna TO WIELKI OBOWIĄZEK...
          • Gość: zalany Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.10, 16:08
            wał pękł, skończyły się proszki i przestały działać
          • Gość: płocczanin Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.plock.mm.pl 29.05.10, 16:23

poprawiam tekst...
            Okazało się, że mieli swoistą trasę kanalizacji podziemnej o długości 7 km,

bezpańską i tam znikała woda. Ale o tym architekci NIE MIELI POJĘCIA....
      • Gość: do Marianka Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.10, 20:33
        Prezedent Płocka powinien udzielić dużego wsparcia finansowego
        zalanej gminie Słubice, bo dzięki przerwanemu wałowi ocalał
        prawobrzeżny Płock. Dużo by go kosztowały skutki zalania Radziwia i
        Borowiczek. Ciekawe, czy on to rozumie.
    • Gość: roberto na szalce z jednej strony mamy iluś tam wieśniaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.10, 18:15
      a z drugiej warszawka która może być nie zadowolona. Tusk wielbi warszawkę więc
      dajmy sobie spokój z jakimiś tam rozważaniami. z kandydatem przyjechali pocykać
      sobie zdjęć na kampanię i nacieszyć oczy swoim dziełem. widać musi im dawać
      "pałeru" fakt ,że swoimi decyzjami mogą zniszczyć całe rodziny.
      • Gość: antykołtun a to powyżej wpisał mieszczuch-kołtun n/t IP: *.plock.mm.pl 29.05.10, 18:55
        jak w temacie
    • Gość: figaro Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.10, 20:45
      mam nadzieje ze za zalanie Słubic itd. Komorowski i Tusk staną przed Trybunałem
      i czapa
      • Gość: + + + cała prawda o przerwaniu wałów IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.10, 21:23
        no dobra, nie będę dłużej cicho siedzieć i milczeć, skoro tyle ludzi
        zachodzi w głowę, KTO kazał? i KTO rozerwał wał? i szuka winnych,
        pomawiając nawet niektórych bogu ducha winnych bezpodstawnie.
        Przerwanie wału Sandomierzu, Wilkowie i Swiniarach to wszystko moja
        robota.
        Dlaczego - mam swoje uzasadnione powody
        Po co - wszyscy doskonale wiedzą dlaczego - była taka potrzeba.
        Jak - sekret zawodowy i nie musicie tego wiedzieć, do niczego nikomu
        ta wiedza niepotrzebna, bo i po co!
        Co z tego mam - to się wkrótce okaże
        Prawda jest zbyt porażąjąca, znam ją ale nie powiem
        • Gość: ^ ^ ^ Re: cała prawda o przerwaniu wałów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.10, 21:48
          ... i pewnie dowodzisz armią tresowanych bobrów
          • Gość: + + + Re: cała prawda o przerwaniu wałów IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.10, 22:04
            zaczynasz dobrze kombinować, kontynuj, nie zniechęcaj się
            • Gość: znafca tematu Re: cała prawda o przerwaniu wałów IP: *.018.c71.petrotel.pl 17.06.10, 22:15
              jak zobaczysz, ze z wody lecą bąble to będzie znaczyło, że można tam metodą odkrywkową uzyskać gaz z łupków
      • Gość: strażak Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.125.c77.petrotel.pl 29.05.10, 22:37
        Tusk obiecał, że tama we Włocławku wytrzyma - i wytrzymała:))
        Za to wał w Świniarach nie wytrzymał, bo pogryzły go bobry:))
        • Gość: Bóbr Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.10, 23:03
          Jam bóbr co pogryzł wał Możesz mi nadmuchać strażaku zalany
          • Gość: ups Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.125.c77.petrotel.pl 30.05.10, 09:37
            Prawda. Tusk we Włocławku obiecał, a w Świniarach nie obiecał.
            Bobry winne. I kara musi być.
            Dla bobra.
            • Gość: fatum Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.10, 09:49
              tu by sie przydał hrabia Komorowski, chciał wystrzelać zwierzęta w ZOO Wa-wa by
              sie nie potopiły to może i bobra by trafił, wprawdzie bobry tyle są winne
              powodzi co piloci "katastrofy" ale przeciez siebie ani tuska nie zastrzeli,
              • Gość: rafał Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 11:52
                jak by żył prezydent Kaczyński to by była jego wina a tak padło na bobry bo
                raczej ciężko zwalić winę za przerwany wał na dymiący wulkan na Islandii ale kto
                wie co wymyślą politycy.
                • Gość: bg Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 12:16
                  chciałem pojechać do Swiniar ale policja nie wpuszcza aut w tamtym kierunku.
                  popatrzyłem na wal w miescie i mógłbym tym wałem tam dojechac.
                  naprawde wał w Płocku wyglada solidnie i trudno uwierzyc jak to moze peknac.
                  czy ktos walem pojechał do Swiniar ?
                  • Gość: bg Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 12:20
                    sorki
                    rowerem po wale dojechać do swiniar
                    • Gość: ajsnp Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 30.05.10, 14:47
                      a ja popatrzyłem sobie na chmury i tak sobie myślę ze ten spisek sięga głębiej .
                      no bo czy ktoś widział żeby deszcz tak mocno padał ?.
                      ja myślę ze tusk z komorowskim załatwili tą wodę od putina i ją wypompowali
                      rurociągami alb w ruski rozpylili coś w powietrzu, pewnie chcieli utopić jarka
                      zbawcę polski (dlatego taki duży poziom wody, żeby nie wystawał) ale dzięki
                      modłom rm udał się go ocalic, maciarewicz jest juz na tropie.
                      • Gość: et Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.10, 16:01
                        niektórzy od tej wody wodogłowia dostali
                        • Gość: kidława pis traci IP: *.plock.mm.pl 30.05.10, 16:56
                          masz rację wielonikowcu, jarkacz idzie na dno
    • Gość: olala Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.10, 17:05
      www.fakt.pl/
    • Gość: Gregor Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.plock.mm.pl 30.05.10, 23:02
      joops1982 napisał:

Słyszałem plotkę, że wał w Świniarach mógł być specjanie przerwany, po to aby
      > odciążyć tamę we Włocławku.
      (...)
      > Podobno okoliczna ludność zawsze podczas powodzi nadzoruje wały, tak było i
      > tym razem, żadnych przecieków nie stwierdzono.

Czlowieku sam sobie zaprzeczasz
      jeżeli okoliczna ludność patrolowała wały to jak mogliby nie zauwazyć nawet goscia ze szpadelkiem rozkopującego wał. A rozwalić taki wał to napewno potrzeba trochę więcej niż gościa ze szpadelkiem. Wybuch z Dobrzykowa było słychać w promieniu 10 km. I na pewno ludzie nie zwróciliby uwagi na koparę rozkopującą wał. Znajomy mi mówił jak te wały w Świniarach były budowane za komuny. Zamiast dawać co 1-1,5m szerokości zbrojenie to pakowali tylko zewnętrzne żeby się piasek nie osypał i usypywali kupkę w kształcie wału to byla oszczędność materiału. Teraz to wyszło. W niedalekim od Świniar Suchodole też były wały słabe i też się bali że puszczą na szczęście wytrzymały. A w zimę w Dobrzykowie to wał tez był przerwany celowo?
      • Gość: asd Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.10, 23:17
        masz duzo racji ale wał był przerwany, decyzja o tym została podjeta na
        nawyzszych szczeblach
        • Gość: Gregor Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.plock.mm.pl 31.05.10, 15:50
          Tak a za przerwaniem tego wału jak i za śmiercią Kaczyńskiego stał układ. Nie roznoście nierealnych plotek. Wał był przerwany celowo tylko nikt nie potrafi powiedzieć w jaki sposób. No słucham (czytam) jak według Ciebie został ten wał przerwany.
        • Gość: do asd Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.10, 00:28
          I znów, k...a winien Obama
      • Gość: gość Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 14:01
        powiem Ci jak! Nas nie wpuszczano na wały już w piątek wieczorem, w sobotę odwołano wszystkie służby, w niedzielę rano był huk i pojawiła się woda... cudownym "zbiegiem okoliczności" uratowaliśmy Płock i Włocławek. Nie widziałeśtego to się nie wypowiadaj. Z całym szacunkiem... mieszkamy na wsi ale nie jesteśmy idiotami!!!!
        • Gość: plocczanin Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.plock.mm.pl 08.11.10, 14:20
          Cud mniemany wawa z dzielnicą 100 000 mieszkańców, parę gospodarstw kolo Płocka a i uratowana TAMA.

Cud.

Ten Cud to 57 róż po 7 zl za sztukę i pewnie bilety na dojazd za swoje. To doprawdy ... też Cud.
    • Gość: mag Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.ibd.gtsenergis.pl 01.06.10, 09:39
      mysle, ze gdyby tama nie wytrzymala albo gdyby zalalo azoty we
      wloclawku to dopiero bylaby katastrofa.
      • Gość: ina Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.10, 10:04
        dlatego tu wał przerwali, TV do tego nie zapraszali
        • Gość: PiS fan Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.10, 20:33
          >jak by żył prezydent Kaczyński to by była jego wina

a to że zginął pod Smoleńskiem na własne życzenie, to niby czyja
          wina? Na szczęście mądry Bóg odebrał rozum amatorowi bezsensownych
          podróży zagranicznych i zakończyło się to katastrofą pod
          Smoleńskiem.
          Przynajmniej nie będzie już dawał powodów do obwiniania go o niemal
          wszystko i więcej nie będzie robił obciachów - jedyny pożytek z tej
          prezydentury, to fakt że się już skończyła.
          • Gość: wysadzacz wałów Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.bem.plo.pl 09.06.10, 17:12
            A teraz też wojsko wysadziło wały
    • Gość: ewa Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.10, 20:12
      oto efekty rządów PO
      wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Wisla-zalewa-bulwary-w-Plocku-i-Wyszogrodzie,wid,12351596,wiadomosc.html
      • Gość: ajsnp Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 09.06.10, 23:27
        to nie efekt rządów PO tylko działania sztabu PIS żeby odwrócić uwagę od kampanii.

Dla amatorów wiadomości z "magla"
        wał w Świniarach został rozkopany przez płetwonurków.
        (od siebie dodam) ... przebranych za bobry :)
        • Gość: eko Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.10, 10:18
          wał został rozwalony przez specjalistów ze strachu
          • Gość: asd Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.10, 19:22
            wał przerwano żeby ratować rząd niszczenia kraju przed stryczkiem
    • Gość: abs. Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.10, 19:33
      wiadomosci.onet.pl/2186150,12,bruksela_sciga_polski_rzad_za_powodz_odpowiedz_tuska,item.html
    • Gość: abs Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.10, 13:50
      tu też "sam" sie przerwał
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,8062966,Tajemniczy_helikopter_przerwal_wal__Sprawdza_sledczy.html
      • Gość: Krzyk Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.10, 12:02
        Najbardziej denerwuje mnie fakt, że wypowiada się wiele osób które nie mają
        pojęcia o całej sytuacji i zaczynają sobie kpić i żartować z powodzi.
        Wszystkie takie osoby serdecznie zapraszam do siebie, do Troszyna Polskiego
        miejscowości pomiędzy Świniarami a Dobrzykowem.
        Miałem piękny duży dom, ogród i sad. Teraz w ogrodzie przetrwała tylko jedna
        jedyna róża a w sadzie kilka jabłonek i jakaś grusza może przetrwa.
        Naprawdę zapraszam do Troszyna. Przyjedźcie skręćcie do któregokolwiek domu i
        zobaczcie jak to wygląda a na pewno odechce wam się kpin!
        Mój kolega (też z Płocka) gdy przyjechał pomóc uprzątnąć garaż po otworzeniu
        drzwi zwymiotował (na skutek "zapachu" i monochromatycznej scenerii jaką zobaczył).
        Opinia mieszkańców wygląda tak: Tutaj są mało zaludnione tereny więc UTOPILI NAS
        żeby uratować tamę we włocławku (a w dalszej kolejności miejscowości położone za
        tamą np. Toruń) Rozumiemy to bo nikomu nie życzymy tego co przeszliśmy.
        Rozumiemy, że to mniejsze zło. Poświęcono setki by ratować tysiące, ale dlaczego
        nikt nie chce się do tego przyznać?
        Aby lepiej zrozumieć sytuację zapraszam w naszą okolicę. Mieszkańcy pokażą wam
        skutki powodzi, wał, może nawet i wyrwę.
        • Gość: Krzyk Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.10, 12:10
          Dodam jeszcze, że telewizje bronią się jak mogą żeby nie podać informacji o tym,
          że mieszkańcy twierdzą że wał został przerwany przez człowieka.
          Dlaczego? Przecież to by była niezła sensacja? Można by na tym nakręcić sporo
          warte materiały. Przecież telewizja lubi takie plotki.
          a teraz najciekawsze: W Wilkowie ludzie też twierdzą, że wał został
          przerwany!
          jak narazie tylko Polsat pokazał krótki urywek wypowiedzi
          mieszkańców na ten temat.
          W Troszynie pan Matacz z którym był kręcony cały pół godzinny reportaż
          wielokrotnie powtarzał: "Wg. mnie wał został przerwany przez kogoś". I w pół
          godzinnym reportażu nawet raz nie pojawiła się ta wypowiedź. Czy to nie jest dziwne?
          • Gość: miś Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.138.c86.petrotel.pl 24.07.10, 20:42
            Tewn cymbał proboszcz z Troszyna głosi słowo Boże o potajemnym
            spisku Tuska z samym diabłem Niemcem, który wysiedli stąd
            najpatriotyszniejszych Polaków a biskup milczy Panie Piotrze, z rodu
            Liberów opamiętaj się!!!!!
            • Gość: Krzyk Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.10, 09:35
              Gość portalu: miś napisał(a):

> Tewn cymbał proboszcz z Troszyna głosi słowo Boże o potajemnym
              > spisku Tuska z samym diabłem Niemcem, który wysiedli stąd
              > najpatriotyszniejszych Polaków a biskup milczy Panie Piotrze, z rodu
              > Liberów opamiętaj się!!!!!

Kochaniutki twoje przerysowane zdanie na temat kościoła w tej dyskusji nie ma
              znaczenia. Za coś takiego np. w islamie mógłbyś już dawno leżeć w piachu z nożem
              w sercu, istnieje jednak coś takiego jak tolerancja poglądów. Nie każdy lubi to
              samo nie każdy ma takie samo zdanie więc lepiej zamknij się przyjedź sobie na
              wał posiedź trochę wyluzuj się i pomyśl: Na kiego grzyba jestem teoretycznie
              katolikiem? Wybieram inną, odpowiadającą mi religię albo kończę z tym, kończę z
              chrzcinami komuniami ślubami i innymi pierdołami.
              Twój wybór ale proszę Cię nie komentuj spraw o których nie masz zielonego
              pojęcia
              • Gość: miś Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.138.c86.petrotel.pl 30.07.10, 20:23
                Oto głos prosto z tuby J. Kaczyńskiego Każdemu kto ma inne zdania
                niż prezesina temu nóż w serce Powtarzam tylko to co klecha gósił z
                ambony, co ludzie słyszeli i media głosiły Uruchom to co pod czaszką
                i zacznij myśleć I wiedz że J.K. przez swoją nienawiść i zawziętość
                stracił brata Analizuj fakty Myślenie odróżnia nas od świata
                zwierząt, nie tylko futerkowych
                • Gość: Krzyk Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.10, 15:09
                  Czy ty słyszysz sam siebie?
                  Piszesz o tym, że Kaczyński nienawidzi ale pisząc to sam pokazujesz swą nienawiść.
                  Nie narzucaj własnego zdania na siłę innym i pogódź się z tym, że jedna osoba
                  woli Tuska lub Komorowskiego inna Korwina Mikke czy Napieralskiego a jeszcze
                  inna Kaczyńskiego
        • Gość: Gość Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.170.c77.petrotel.pl 13.11.10, 09:08
          Pracuję w firmie gdzie zajmujemy się montażem między innymi okien.Montowaliśmy w Świniarach ,Troszynie.Jak zajechaliśmy ogarnął nas tylko smutek,że aż łzy same podchodziły.Jedno wiem ,nie chciałbym być na miejscu tych ludzi.Wiem też że zostali na pastwę losu,te wszystkie obiecanki co były W TV,nie zostały spełnione.Nawet teraz jadąc w tych okolicach widać,że bez pomocy Ci ludzie szybko nie staną na nogi.Czytają te wypociny wielu z Was ,drwiących sobie z tak poważnej sprawy,życzę WAM abyście doznali tego samego,wtedy nie będzie Wam już do śmiechu.Czy wał został specjalnie przerwany?hym dowiemy się na pewno,ale dopiero na stare lata.I nie teraz są potrzebne takie gadki, tylko pomoc.
    • Gość: towwieslaw Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.10, 18:07
      mogl i byl specjalnie przerwany , to przedstawiciele PO przebrani w skory bobrów
      rozgryzli ten wał zeby nie dopuscic do wyboru wzoru cnót intelektualnych i
      wszelakich , kryształowo uczciwego i bogobojnego , pater familias, meza
      opatrznosciowego niejakiego miroslawa m.,wielkiego budowniczego kregow
      kamiennych, teatrum stultitiae aeternae, wielkiego tworce rozwoju plocka ...
    • Gość: jarek Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.10, 08:37
      Twierdzenie ze regulacja Wisły jest zbędna jest szczytem idiotyzmu
      wiadomosci.wp.pl/kat,1019393,title,Regulowanie-Wisly-to-nie-jest-dobry-pomysl,wid,12290223,wiadomosc_video.html
      • Gość: Krzyk Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.10, 15:19
        Zależy też o jaką regulację chodzi.
        Mnie denerwowało gdy było zagrożenie kolejnej fal bo sąsiedzi znad południowej
        granicy wypuszczają wodę ze zbiorników. Cały czas huczeli o tym, że nas zatopią
        ale dlaczego w Polsce nie mamy wystarczająco zbiorników?
        Wyłożenie rzeki betonem - wg. mnie kiepski pomysł bo to wtedy taka autostrada
        dla rzeki ale ja nie jestem w tej sprawie ekspertem
        Dla naszej okolicy największe zagrożenie to tama we włocławku, tama może
        rozsypać się w każdej chwili i zalać Toruń, Bydgoszcz itd. ale nikt nie myśli
        nad tym żeby usunąć tą tamę w taki sposób żeby Wisła nie narobiła kolejnych szkód.
    • Gość: gość Re: Czy wał w Świniarach mógł być specjalnie prze IP: *.244.c76.petrotel.pl 13.11.10, 09:21
      to kosmici latającym talerzem przylecieli i rozkopali wał,
      przed katastrofą było tam widac stado zielonych ludzików

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka