mamma100 20.06.10, 21:21 Impreza superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mo Re: Organizatorzy Pikniku: Mieliśmy 80 tys. widzó IP: *.098.c87.petrotel.pl 20.06.10, 21:26 80 tys.ludzi to chyba na tym niebie było:)) Bo na ziemi to słabiutko.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty. Re: Organizatorzy Pikniku: Mieliśmy 80 tys. widzó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.10, 22:02 to chyba niemożliwe, redaktor się pomylił. Było 800 tys ludzi. Z tymi przy radiu też... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Organizatorzy Pikniku: Mieliśmy 80 tys. widzó IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.10, 06:28 800tys?! to na pewno nie było, ale 80tys spokojnie mogło się przewinąć aczkolwiek kto dokonał taki obliczeń i na jakiej podstawie? Odpowiedz Link Zgłoś
wiesci.z.ratusza Organizatorzy Pikniku: Mieliśmy 80 tys. widzów 20.06.10, 21:26 impreza lux ale tylko dlatego że do niej nie dotykali się nasi towarzysze z PiS z ratusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autoR Re: Organizatorzy Pikniku: Mieliśmy 80 tys. widzó IP: *.058.c74.petrotel.pl 20.06.10, 22:16 Mimo iz jestem zagorzalym przciwnikiem MM i przewaznie krytykuje dzialania jego ekipy tym razem musze ich pochwalic(jesli to ich zasluga). Impreza super, pogoda tez dopisala- widac mozna zorganizowac cos bardziej ambitnego niz dzien kaszanki... Zaluje ze nie mialem czasu aby pojawic sie na skarpie, ale za to widzialem 90%samolotow przelatujacych tuz nad moimi oknami ;). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kwisniewski Re: Organizatorzy Pikniku: Mieliśmy 80 tys. widzó 20.06.10, 23:17 Opinie na forum Do broni - Piknik lotniczy w Plocku lepszy niż Góraszka Gratulacje dla organizatorów www.dobroni.pl/rekonstrukcje,piknik-lotniczy-w-plocku,4581 Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof.1962 Re: Organizatorzy Pikniku: Mieliśmy 80 tys. widzó 20.06.10, 23:39 Pierwsze Pikniki Lotnicze w Płocku były tępione przez obecne władze miasta Płocka. Panowie z ratusza w tym MM nie raczyli nawet przybyć na lotnisko nie mówiąc o jakimkolwiek wsparciu dla Aeroklubu. "Solą w oku" był A. Wesołowski bardzo daleka rodzina jednego z byłych vice-prezydentów. A u nas aktualna władzuchna nie lubi "innych" vice-prezydentów. Władze Aeroklubu się zmieniły (według ratusza na bardziej poprawne ideowo) i nasza władzuchna z MM na czele postanowiła się "ogrzać" w "ciepełku" przed wyborami. Ale dalej płocki Aeroklub mają w dupie i nic nie robią aby zmodernizować lotnisko. A jak słyszałem od jednego z widzów, miasto Kutno w przyszłym roku przystępuje do budowy lotniska z betonowym 1200 metrowym pasem. Koszty maja pokryć częściowo inwestorzy z Kutnowskiego Parku Przemysłowego. Tam można, u nas jak zwykle skończy się na przedwyborczych bajkach i książce wyborczej MM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lipa Re: Organizatorzy Pikniku: Mieliśmy 80 tys. widzó IP: *.058.c74.petrotel.pl 21.06.10, 18:03 "krzysztof.1962 napisał: A jak słyszałem od jednego z widzów, miasto Kutno w przyszłym roku przystępuje do budowy lotniska z betonowym 1200 metrowym pasem. Koszty maja pokryć częściow o inwestorzy z Kutnowskiego Parku Przemysłowego. Tam można, u nas jak zwykle skończy się na przedwyborczych bajkach i książce wy borczej MM" No coz do tego chyba wszyscy zdazyli sie przyzwyczaic... -_- Kutno zdazy zbudowac betonowy pas lotniska, Park Przemyslowo-Techniczny, Gostynin- obwodnice, uzdrowisko a Plock w nieskonczonosc bedzie dawal zolte karteczki komu popadnie i wywalal kase w tramwaj, czy kolejke przez Wisle... Taki to juz geniusz naszych rzadzacych, im szkoda czasu i brak inwencji zeby zrobic cos konkretnego z pozytkiem dla miasta... Zamiast w nie inwestowac wola wywalac pieniadze w bloto To jest wlasnie ta roznica miedzy Plockiem a okolicznymi miejscowosciami- ich wladze dzialaja, miasta rozwijaja sie, a my stoimy w miejscu i jesli nie wywalimy MM z ratusza to takze za nastepnych kilka lat dalej nie bedzie min betonowego pasa na lotnisku... I to my bedziemy jezdzic na pokazy lotnicze czy zakupy do np wspomnianego Kutna... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
pawi81 Re: Organizatorzy Pikniku: Mieliśmy 80 tys. widzó 21.06.10, 00:50 Witam, zdjęcia z pierwszego dnia zdjęcia z drugiego dnia Zachęcam do oglądania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyidiota Re: Organizatorzy Pikniku: Mieliśmy 80 tys. widzó IP: *.centertel.pl 21.06.10, 05:49 niezła impreza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anitta25 Re: IP: 213.76.179.* 21.06.10, 08:26 Świetna impreza, 2 dni wpatrywania w niebo :). Pawi -super fotki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaros Re: Organizatorzy Pikniku: Mieliśmy 80 tys. widzó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 17:58 www.youtube.com/watch?v=b7iU658c5cg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośc Słabo słabo IP: 194.165.54.* 21.06.10, 07:43 Nie bardzo rozumiem te zachwyty chyba że mowa a samolotach jakie się pojawiły - chociaz to tez nie najlepiej, nie wszystkie atrakcje były chociażby samolot pomnikowy LIM (MI-15). Szkoda. Wiekszośc udała się do Dęblina na swieto szkoły Orlat a do Plocka tylko wpadali. Ale ok. było łacznie około 30 minut akrobacji to bardzo sie zwykle podoba. Co do organizacji to dramat tak długich dziur w pokazach kiedy nic się działo nie widziałem na żadnych innych pokazach. To niestety efekt terminu (pokrycie z innym pokazem - o wiekszej renomie) i odległości od lotniska, bo nie mozna było oglądac startów i ladowań chociaż najciekawsze modele nie lądowaly w Płocku. Bardzo chciałem obejrzec te pokazy a teraz, na kolejne chyba się nie wybiorę bo ile razy w ciągu dnia można oglądać Antonowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: India Re: Słabo słabo IP: *.class144.petrotel.pl 21.06.10, 08:12 A to chyba ogladał Pan inna imprezę..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etam Re: Słabo słabo IP: *.195.c71.petrotel.pl 21.06.10, 08:25 bylem w sobote miedzy 15-17 cieniutko ludzi nie za wiele, zadnych tlumow organizatorzy to chyba te tysiace policzyli razem z tymi co w domach ogladali a raczej sluchali warkotow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Słabo słabo IP: 194.165.54.* 21.06.10, 08:32 NIe imprezę własciwą. Szkoda ze impreza ta (przynajmniej w sobote) posypała się programowo. Jako przykład braku organizacji: podal prowadzacy ze oczekujemy na start samolotu ze skoczkami, po koło 15 minutach dowiedzielismy się że ugrzązł na lotnisku ale wystartuje sam (bez skoczków). Po kolejnych około 20 minutach nagle nad głowami pojawiła sie grupa Żelazny. Co jeszcze: wiadomo że na taka impreze zabiera się dzieci, bo to dla nich najwieksza atrakcja ale co zrobic z dzieckiem, jak mu wytłumaczyc że musi poczekać nie wiadomo ile żeby zobaczyć kolejny samolot. Tutaj przewage ma zwykle lotnisko gdzie w przerwach mozna obejrzeć statyke. No trudno mi się nie podobało organizacyjnie ale nie tylko mi, słyszałem sporo takich głosów juz na Tumach. Wiem ze niedziela była chyba lepsza, no cóż nie mozna spędzić dwu dni na oczekiwaniu. Kolejna sprawa to lotnisko. Z takim ugorem rzeczywiscie bedziemy mogli pooglądac przeloty a raczej z bliska nie zobaczymy Hurrican-ów, odrzutowców czy innych większych obiektów latających. Przygotowanie lotniska, jak często widzę, ogranicza się tylko do koszenia trawy o jakichkolwiek inwestycjach nie wspomnę. Nawet w hangarach coraz miej miejsca a o nowych cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
sahij Re: Słabo słabo 21.06.10, 09:31 Ja nie nastawialem sie na nieustanne przeloty nad glowami i dla mnie bylo OK. Moze slowo Piknik tak mnie nastroilo. Jakas przekaska, gadka ze znajomymi i w miedzyczasie samoloty nad glowami. Mnie sie podobalo. Zwlaszcza Curtissy. Co do betonowej drogi startowej - wydaje mi sie, ze przydalaby sie w Plocku. Niektorzy mysla, ze to fanaberia. Niestety nie - firmy i korporacje naprawde uzywaja transportu lotniczego w duzo wiekszym stopniu niz to sie wiekszosci wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: India Re: Słabo słabo IP: *.class144.petrotel.pl 21.06.10, 13:38 Aeroklub trąbi o problemie lotniska od lat, pomocy nie ma, ale jak są tego konsekwencje (Skytruck w błocie, Spitfire i Hurricane latajace z pasa Modlina)to można wtedy popisać.... PS: Oglądałem Góraszkę, luki i zmiany były non stop.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: Słabo słabo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.10, 14:42 spitfire wyladowal na lotnisku w Plocku juz w piatek, tutaj nocowal i wystartowal do pokazu z Plocka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Słabo słabo IP: 194.165.54.* 23.06.10, 07:40 Wystartował i tyle go było tutaj widać Odpowiedz Link Zgłoś
pawi81 Re: Słabo słabo 21.06.10, 08:36 Nie chodzi tu o większą renomę Dęblina, tylko o to że jest to impreza organizowana przez wojsko i tam większość ich sił "leci". Poza tym, termin Płockiej imprezy znany już był w listopadzie 2009, a imprezę w Dęblinie ogłosili w lutym 2010... mogli wybrać inny termin wtedy nie byłoby problemu :-) Ale i tak uważam, że impreza była świetna. Dla każdego coś miłego. Co do przerw w pokazach - wszędzie się zdarzają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Wspaniały sukces IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 08:39 Kolejny wielki sukces Prezydenta i kolejne procenty na jesieni wśród zadowolonych mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
pawi81 Re: Wspaniały sukces 21.06.10, 09:35 Nie odbieram tego jako sukces Prezydenta. Bardziej jako sukces Aeroklubu i Izby Gospodarczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tysiac Re: Wspaniały sukces IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 09:43 bez zgody prezydenta i jego pomocy te dwie instytucje moglyby sie w pupe pocalowac Odpowiedz Link Zgłoś
pawi81 Re: Wspaniały sukces 21.06.10, 10:04 Wyjścia zbyt dużego nie miał, każdy urzędujący Prezydent by się na to zgodził i by pomagał. Proszę nie mieszać lotnictwa z polityką;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: India Re: Wspaniały sukces IP: *.class144.petrotel.pl 21.06.10, 13:40 I to się zgadza, może to przykład, że RAZEM można??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabii Re: Wspaniały sukces IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 10:20 Pawi81 , dostałeś fotki na m@ila ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do konrada Re: Wspaniały sukces IP: *.016.c65.petrotel.pl 21.06.10, 15:32 wszystko to sukces pana prezydenta?.Kpisz czy o drogę pytasz. Kpisz i to mocno.A może sukces bo pozwolił polatać na jego niebie/pamiętasz Kargula i Pawlaka/.I na koniec skończ z tą propagandą,którą widać jak na dłoni. Odpowiedz Link Zgłoś
danutka-1 Szaleni piloci, wyjątkowe akrobacje - sukces Pi... 21.06.10, 10:02 Piknik wspaniały,wybór miejsca-wzgórze tumskie rewelacja!jako Płocczanka bardzo dziękuję organizatorom i proszę o więcej takich imprez!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał B. Re: Organizatorzy Pikniku: Mieliśmy 80 tys. widzó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 10:20 Witam! Byłem pierwszy raz na tego typu imprezie. Nie mam porównania do innych imprez organizowanych w Płocku wcześniej ani imprez w innych miastach. Ale mimo wszystko bardzo mi się podobało i uważam, że lokalizacja była rewelacyjna. Tak wspaniałych trybun (wzgórze) mogą nam chyba pozazdrościć wszyscy. Co do statyki - zawsze przecież można pojechać na lotnisko i pooglądać na spokojnie startujące i lądujące maszyny. Impreza trwała dwa dni, więc na pewno czasu by starczyło. Do organizatorów: gratuluję wspaniałego pomysłu. Mam nadzieję, że w przyszłym roku będzie powtórka :)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Organizatorzy Pikniku: Mieliśmy 80 tys. widzó IP: 194.165.54.* 21.06.10, 10:28 Na lotnisko mozna pojechac pewnie, tyle ze te najciekawsze okazy tam wcale nie ladowały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Babcia Re: Organizatorzy Pikniku: Mieliśmy 80 tys. widzó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 10:33 Dziękuję, wreszcie ktoś normalny powiedział, co naprawdę się działo i jak było, bez podtekstów politycznych. Oglądałam z daleka z balkonu. Jeszcze raz dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyidiota Re: Organizatorzy Pikniku: Mieliśmy 80 tys. widzó IP: *.centertel.pl 21.06.10, 10:34 impreza udana o nie dotykał się do niej ratusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesniak Re: Organizatorzy Pikniku: Mieliśmy 80 tys. widzó IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.06.10, 14:50 może i fajne ale z tymi 80 tys .to chyba przesada, no chyba zeby policzyc wszyskich co na ulice wyszli w mieście i okolicznych wioskach, do kościołów i na wybory to by tak było_:) w koncu jak samolot leci to sila rzeczy ludziska glowy podnosza i patrza czy im co na głowy nie pospada -:)) Odpowiedz Link Zgłoś