Dodaj do ulubionych

Na Podolszycach budują superplac

08.08.10, 21:11
Super!!! Po prostu SUPER!!!!! Jestem tatą i baaaardzo podoba mi się
to podoba. Sam kiedys nawet pisalem o takim placu ktory widzialem w
Warszawie ale nie wierzylem ze w Plocku cos takiego powstanie.
Bardzo sie ciesze. To faktycznie inwestycja ORLENU dla Płocka... dla
dzieciakow :))
Obserwuj wątek
    • 0-kajtek Re: Na Podolszycach budują superplac 08.08.10, 21:23
      Nienawiść zaślepia. Napisałem pełen radości, że powracaja Ogródki
      Jordanowskie ale Moderator skasował . Jak sie moze wtedy czuć
      dziennikarz podający Temat?

Czy to taka hańba pisać o tradycji Polaka?
      Czy dodanie SUPER zmienia istotę budowanego zamierzenia dla potrzeb dzieci?
      W Płocku było kilka Ogródków Jordanowskich i ulegały one likwidacji
      jako relikt działalności obszarnika.

Teraz co mamy?
      • Gość: gość Re: Na Podolszycach budują superplac IP: *.239.c90.petrotel.pl 08.08.10, 23:11
        Już nie ma na co kasy wydawać? bez sensu ten plac. Ciekawe ile czasu minie zanim zostanie poniszczony. A dla nastolatków to nie mogą nic zrobic? Na ślizgawkę mam iść?
        • Gość: też tata Re: Na Podolszycach budują superplac IP: *.plock.mm.pl 08.08.10, 23:17
          Na basen - a przepraszam zamknięty:) Bo komu by przyszło do głowy w wakacje
          chodzić na basen - słusznie zamknęli...
    • Gość: też tata Re: Na Podolszycach budują superplac IP: *.plock.mm.pl 08.08.10, 23:05
      A nocą właściciele psów będą urządzali tam spotkania, a ich pupile obsikają cały
      teren:)
      Też mam małe dzieci ale jak widzę te zasrane chodniki i trawniki to uciekam z
      nimi na północ.
      Oczywiście zabrakło boiska bo dzieciaki, które mogą iść na tartan szkolny i
      wygonić z niego grających (rzucających mięsem) nastolatków.
      Mimo wszystko nie podzielam twojej radości. Nie lubię ochłapów z pańskiego stołu
      (przedwyborczego MM). A Mileś ten placo-park obiecał już pod koniec pierwszej
      kadencji.
    • Gość: aaa Re: Na Podolszycach budują superplac IP: *.178.c71.petrotel.pl 08.08.10, 23:56
      Oj jaki ten Orlen litosciwy...
      Pomnik najlepiej niech sobie wybuduja.
      Swoja droga czyzby opony do tych wszystkich rajdow stanialy ze zdecydowali sie
      sypnac miedziakami dla Plocczan?

A tak powaznie to mam wbite w te ich placyki, sposnoruja wszystko co tylko mozna
      od lekkoatletyki przez wszelkiej masci sporty motorowe(przy okazji doplacajac
      telewizji zeby raczyla o nich wspomniec) az po siatkowke...
      Na Plock -oczywiscie poza ta inwestycja- nigdy kasy nie znajduja, a jak juz z
      wielka laska sypna na sama reke to musza zbeszczescic nazwe klubu. Niech sobie
      lekkoatletow nazwa Orlen Reprezentacja Polski :/

Coz, do wysokich stanowisk w Orlenie dostala sie grupa rzadnych wladzy
      polglowkow z calej Polski i musi minac troche czasu zanim zrozumieje ze gdyby
      nie Plocczanie, ktorzy przez lata za marne grosze budowali potege Orlenu przy
      okazji zostawiajac tam swoje zdrowie i zdrowie swoich rodzin, dzis nie mieliby
      tyle kasy na wlasne fanaberie.
      Moze wtedy okaza nam nalezna wdziecznosc!

Mimo wszystko dobrze ze plac zabaw powstanie i dziecie beda mialy mnostwo radochy.
      Jak ktos wyzej napisal szkoda ze Plocku pozalowano kilku marnych groszy i
      zaniedbano Ogrodki Jordanowskie.
      Taki plac zapewne bedzie strzezony i psy nie powinny byc na niego wpuszczane.
      • Gość: student Re: Na Podolszycach budują superplac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.10, 00:15
        Każdy z płocczan powinien na kolanach iść do Częstochowy za to, że Orlen odprowadza podatki dla naszego miasta, a za "sypnięcie miedziakami" powinniśmy być mu wdzięczni, bo przecież nie musi. Może mieć wszystko w B.

@aaa no tak, jeśli ktoś zarabia z powodzeniem jakieś pieniądze, to dlaczego ma się nie podzielić?
        • Gość: płocczanin Re: Na Podolszycach budują IP: *.plock.mm.pl 09.08.10, 06:54
          sudent. powiem tak.

Źle piszesz. na kolana oczywiście możesz paść.

Ale to żadna łaska, jeżeli Orlen kapnie cokolwiek. Z pewnością jako
          wynik przemyślanej strategii Spółki.

A oto wczoraj podano,że Bogatynia, z pewnościa znana z okolicznych dóbr
          naturalnych, po 75 % zniszczeniu przez powódź '

POTRZEBUJE CHLEB I WODĘ.

Oczywiście otrzymała.

od piekarzy .... chleb po 12 zł za bochenek
          od dostawców .... wodę po 5 zł za butelkę.

A więc na kolana ...za dobra narodowe.

• Gość: płocczanin Re: Na Podolszycach budują IP: *.plock.mm.pl 09.08.10, 07:10
            O Boze, doszły nowe dane....

www.tvn24.pl/0,1668482,0,1,bogatynia-sprzata-chleb-za-20nbspzl,wiadomosc.html
            Bogatynia sprząta. Chleb za 20 zł
            DOLNY ŚLĄSK PRÓBUJE WRÓCIĆ DO NORMALNOŚCI

Miły sudencie , podaje ci dla rozwagi;

mój tekst..........KOLEGA TWOIM WROGIEM?
            Na początku XX wieku, Amerykanie kupili kopalnie w Katowicach. Najpierw
            wybudowano kościół, szpital, bloki mieszkalne dla załogi i domki jednorodzinne
            dla kadry, majstrów. Był to kapitalizm z ludzką twarzą, który został stworzony
            dla zysku właścicieli. Górnicy mieli pracę, opiekę socjalną i utrzymanie. Ten
            wzorcowy, patriarchalny system, został obecnie zamieniony na akcjonariat, który
            jak czołg, niszczy CZŁOWIEKA. Pojawiający się w petrochemii zarządzający,
            zmieniają się błyskawicznie. Jakże wielu z nich, chce się dorwać do kasy. Znają
            się na wszystkim. Wczoraj pracowali w rozrywce, dzisiaj, przelewają naftę. Jutro
            zajmą się cukrem… Łatwo się bierze z cudzego. Niewiadome powiązania, skutkują
            pensjami, przekraczającymi ludzkie wyobrażenie. W ciągu jednego pokolenia
            przeszli z komunistycznej drobnej wypłaty do pieniędzy za 1 miesiąc, których
            ich robotnik nie zarobi przez całe życie. Poznali smak pieniędzy i idą, jak
            czołgi. Za sobą mają prawo, przepisy, Wszystko dzieje się legalnie. Ale jakże
            nieludzko… Zachłysnęli się samym sobą. Żeby było z czego brać, trzeba zabrać
            załodze. Sami konsumują, robotnicy zaś – przejadają.
            Wszystko odbywa się w głębokiej ciszy. Zastraszenie jest tak wielkie, że dopiero
            potomni opiszą nasze czasy, kiedy Płock musiał zamilknąć.
            System zlikwidował w petrochemii, wieloletnie stosunki międzyludzkie. Zniknęło
            pojęcie ZAŁOGI. Dawni koledzy w sposób sztuczny zostali poróżnieni i kończą
            pracę zawodową, traktowani nierówno. Powstałe z jednej firmy spółki, nagle są
            obce. Wydzierają sobie zamówienia. Koledzy z instalacji, na życzenie
            zmieniających zastany system, stają się OBCY. Wręcz wrodzy, bo z konkurencyjnej
            spółki. Zabierane są grupy uposażeń. Następują zwolnienia. Od miesięcy
            publikatory trąbią o niecnym aresztowaniu szefa. Nikt nie pisze o robotnikach
            aresztowanego szefa. Jakby nie istnieli. Ponad naszymi głowami, przelewają się
            postacie tłuste, ze złym promieniowaniem. Widziałem już takie w swojej młodości
            na plakatach propagandowych lat 50 tych, jako niecnych kapitalistów… Płock
            milczy. Czy platynowym piórem pisze się lepiej? Nowe pokolenie urzędników –
            dokonuje transferu ludzi do stolicy. Powstała nowomowa. Nie ma już człowieka.
            Równie łatwo jak ulubiony transfer pieniędzy, naciskając klawisze komputera,
            zamienili człowieka w DANE. A mają do czynienia z człowiekiem żywym, który ma
            ludzkie odczucia, pragnienia i ma to, co zaniknęło u Vipów. ROBOTNIK, nawet
            pomocniczy - MA POCZUCIE GODNOŚCI. Nawet zarabiający 18 zł dziennie.
            Przez dziesięciolecia robotnicy poruszali się po swoim Zakładzie bez
            plastykowych przepustek.. Czy ktoś jeszcze pamięta, że w pracy zostawiamy 1/3
            SWOJEGO ŻYCIA? Dlatego kochamy swój Zakład. Stanowił jednorodność naszego życia.
            Przyszli nowi ludzie i zniszczyli wszystko. Została obawa o pracę. Poczucie
            bezwartościowości. Pozostały przyspieszone choroby. Czy ktoś jeszcze pamięta, że
            w latach 70 tych, badania prowadzone przez łódzkie kliniki wojskowe, wykazały
            pękanie struktur chromosomów u pracujących w petrochemii, a co za tym idzie,
            przyśpieszona starość i śmierć. Redaktorka za ujawnienie ww w zakładowej
            gazecie, stawała na dywaniku dyrekcji…PRZYJDZIE JESZCZE DZIEŃ ZAPŁATY… I tak
            historia zatoczyła koło. Proszę kolegów z pracy. BĄDŹMY ŻYCZLIWI WZAJEMNIE. Bóg
            jest miłością a godności nie jest w stanie zabrać nam żaden zarządzający.

Rok 2000 ,niestety S Kombinatu, nie skorzystała , żeby ww opracowanie
            opublikować.

Tak więc studencie to nie kolana , lecz Prawo nakazuje płacić
            cokolwiek przez twoja ulubioną Firmę.

• Gość: student Re: Na Podolszycach budują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.10, 18:40
              Bełkot bez argumentów. Nie mam nawet do czego się odnieść.
              • Gość: płocczanin Re: Na Podolszycach budują IP: *.plock.mm.pl 09.08.10, 18:58
                miły studencie jakim świat widzisz, kiedy ci tak wszyscy bełkocą.

Jest miasto. Żyją w nim ludzie. Mają rózne potrzeby. Cóż to za
                fanaberie. Że pragną wypocząc ?

Niekoniecznie muszą być koncerty takie czy siakie. 10 km od miejsca
                zamieszkania.
                Niekonieczne trzeba posiadć dzieci, żeby szukać Parku, zieleńca, spokoju
                na własnym osielu bez przemieszczania się autobusami. A trudno, żeby
                zabrakło dzieci, przecież nas kiedyś musi ktoś zastąpić.

I Matki z Dziećmi oczekują na zieleńce i Parki osiedlowe.
                A to wszystko Było.

Zielona trawa i zielone drzewa ..też były.

Ale wszystko zamieniono na pustynie betonowo asfaltowe..

Przespać noc i uciec?

Nie wszyscy uciekają. I tych nazywamy mieszkańcami miasta.

Dlatego też na każdym osiedlu powinny istnieć parki lokalne. Nic
                zdrożnego.
                I o tym ludzie tu piszą i są natychmiast ośmieszani.

W końcu nikt tu nie zajrzy jak na Forum Kalisza , które jest
                całkiem nieżywe a Kalisz katuje staruszków w autobusach.
                • Gość: student Re: Na Podolszycach budują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.10, 21:05
                  miły płocczaninie jakim Płock widzisz, jeśli za zaspokajanie twoich potrzeb ma odpowiadać Orlen ?

Czyli wszyscy płoccy przedsiębiorcy powinni złożyć się i wybudować na każdym osiedlu park? Bo tak chcą ludzie?

PS ciężko cokolwiek zrozumieć z tego potoku wyrazów, które wychodzą spod twojej klawiatury. Staraj się budować prostsze zdania, i chociaż raz przeczytaj to co napisałeś przed publikacją.

• Gość: płocczanin Re: Na Podolszycach budują nie wiedza co IP: *.plock.mm.pl 09.08.10, 21:16
                    tak , tak . studencie. Nie wiesz , co Zielone. Drzewa , sadzawki. ławki.
                    wiesz? , to są takie NN .

Przeczytaj mój esej KOLEGA TWOIM WROGIEM. Jednak Kapitał Coś tam
                    zbudował dla Ludzi.

Ja pisze o Zakątkach Zieleni na każdym osiedlu a nie piszę, żeby
                    zakłady budowały ww.

Z pewnością wiesz , czym truje Orlen.
    • Gość: kiero Re: Na Podolszycach budują superplac IP: *.048.c76.petrotel.pl 09.08.10, 08:03
      920 tys zł.

Niezła sumka ale... Nie rozumiem tego.
      Kupiłem 2 tyś m2 ziemi, pobudowałem duży obiekt handlowy, wykończyłem go,
      urządziłem parking i zapłaciłem ok. połowę tej kwoty.

Co kosztuje 920 tyś ? Na moje oko tutaj o jedno zero ktoś się pomylił.
      Albo gorsza wersja. Nie pomylił się i kupują o 10x za drogo.
      Od kogo ? Tym powinni zainteresować się dziennikarze zamiast klepać co im
      karzą.
      • Gość: Mario Re: Na Podolszycach budują superplac IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.08.10, 21:56
        To ty chyba szopę z desek zbudowałeś na polu. Bo za 460tys. to samej
        ziemi nie kupisz, nie mówiąc o budowie. A z
    • Gość: Agnes Re: Na Podolszycach budują superplac IP: *.068.c90.petrotel.pl 09.08.10, 10:36
      Czy płocczanie muszą wszystko krytykować i byc ciągle nie
      zadowoleni? Ludzie cieszcie się np z zdrowia, bo to najważniejsze! A
      plac zabaw to super pomysł, naprawdę jest mało miejsc dla dzieci w
      Płocku! Szkoda tylko, że na Podolszycach, no ale to nie
      najważniejsze. Dobrze, ze Orlen choć troszkę myśli o mieszkańcach!
      Bardzo dobra wiadomość!
      • Gość: bubel Re: Na Podolszycach budują superplac IP: *.plock.mm.pl 09.08.10, 11:05
        Kobieto, urwałaś się z innej bajki? Jasno widać co i kogo to forum krytykuje.
        Plac zabaw OK. Ale nie w smak mi wyborcza kaszanka Milewskiego. Ten plac, czy
        też park miał być 4 lata temu. A powinien być jeszcze wcześniej! Decydują o tym
        miernoty intelektualne i polityczne. Miasta lub MTBS nie stać na plac zabaw dla
        dzieci muszą czekać na łaskę Orlenu?.
        • Gość: bubel jeszcze jedno IP: *.plock.mm.pl 09.08.10, 11:12
          Za czyjej kadencji uchwalono plan miejscowy dla południowych podolszyc?
          Oczywiście MM. Czy zadbali o to by znalazły się w nim tereny pod przyszłe
          przedszkola - NIE. Ten plac to wynik zabiegów grupy mieszkańców sprzeciwiających
          się stawianiu tam kolejnych bloków. Milewski zgodził się na te zmiany bo liczył
          na głosy z zbliżających się wyborach. W temacie przedszkoli nie zrobił nic.
          Następnie odczekał 4 lata i teraz mamy kolejne wybory... .
          A przedszkole myślą stawiać chyba niezgodnie z planem - nie widzę w nim
          odpowiednich zapisów dla takiej lokalizacji.
          Na stronach (bip) UMP wszystko jest - czytajcie!
          • Gość: student Re: jeszcze jedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.10, 21:33
            A z ciekawości spytam, bo nie orientuję się w tym temacie: Kiedy wybory na prezydenta miasta i kto oprócz Milewskiego startuje ?
            I kto będzie najlepszym prezydentem dla Płocka wg forumowiczów?
    • martynia81 Na Podolszycach budują superplac 09.08.10, 16:34
      jestem mamą 5 -letniej dziewczynki mieszkamy na osiedlu Tysiąclecie nie wiele
      zmienia się na tutejszych placach zabaw stare urządzenia rdza przegryza a
      czym dzieci na podolszycach się różni jest lepsza czym zasłużyła na taką
      inwestycje
      • Gość: k [...] IP: *.plock.mm.pl 09.08.10, 16:44
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • Gość: student Re: Na Podolszycach budują superplac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.10, 18:47
        Porównywalnie duże osiedle z osiedlem Tysiąclecia z tym, że na Podolszycach jest miejsce na takie inwestycje. Poza tym całe podolszyce to chyba wizytówka Płocka, jeśli chodzi o te wszystkie ładne, nowe bloki, galerie itp. Na całej wielkiej płycie i międzytorzu "śmierdzi" PRLem. Tak to już jest, że wszyscy ciągną do ładnych dzielnic, a nie brzydkich.
        • Gość: eksternistyczny? Re: Na Podolszycach budują superplac IP: *.plock.mm.pl 09.08.10, 19:25
          ale ty pierdzisz - inaczej tego nie można nazwać. Czytasz to co piszesz? Może,
          ale i tak nic z tego nie kumasz.
          • Gość: płocczanin Re: Na Podolszycach budują a nie wiedzą co. IP: *.plock.mm.pl 09.08.10, 19:34
            No cóż , masz kłopoty z wyobraźnią przestrzenną? Surowy?

Czekaj, czekaj . te 309 lat przeleci szybko. Pierdzisz.. Kumasz? To gwara
            z twojej wsi?. Czy też ludyczna forma "młodzieży" hodowlanej?
            • Gość: esternistyczny? Re: Na Podolszycach budują a nie wiedzą co. IP: *.plock.mm.pl 09.08.10, 19:44
              Do Ciebie pisałem? Lubię czytać Twoje wątki ale wstrzymaj się z komentarzami
              zdań, których nie kieruję do Ciebie.
              Dziękuję
              • Gość: eksternistyczny? Re: Na Podolszycach budują a nie wiedzą co. IP: *.plock.mm.pl 09.08.10, 20:12
                I tylko ja mam rację we wszystkiem. Pruuuuuuu. Ulżyło mi.
                • Gość: . Re: Na Podolszycach budują a nie wiedzą co. IP: *.plock.mm.pl 09.08.10, 22:06
                  masz dobrą zabawę podszywając się pod cudze nicki...
        • martynia81 Re: Na Podolszycach budują superplac 09.08.10, 20:36
          panie student tacy jak pan to niedługo takie osiedla jak wielka płyta
          ,tysiąclecia,międzytorze zamienicie tzw. kwiatka Orlen a kiedyś MZRiP od lat
          istnieje jeszcze pana na świecie nie było a mama na świat przyszła więc pan
          najmniej powinien wypowiadać się na ten temat podolszyce wizytówką a pod Orlenem
          wysypisko staroci co do placu nie jeden by się znalazł PRL pan zna z książek ...
          • Gość: student Re: Na Podolszycach budują superplac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.10, 21:27
            Dzięki Bogu PRL znam tylko z książek. Po drugie radzę używać kropki i przecinka, bo to znacznie ułatwia zrozumienie tekstu pisanego. Interpunkcję wynaleziono w starożytnej Grecji, ale jak widać nie wszyscy zdążyli ją opanować, mimo że PRL znają od podszewki.
            Znowu czytam bełkot. Co jest nieprawdziwego w tym co napisałem?
            Wielka płyta to stare PRL'owskie osiedla powstające wraz z budową kombinatu. Podolszyce są nowym osiedlem, wybudowanym na w większości po erze PRL'u. Co w tym dziwnego, że jest to bardzo atrakcyjne miejsce do zamieszkania ?

• karolina.koper Na Podolszycach budują superplac 12.08.10, 08:04
      Witam, jestem mamą i bardzo się cieszę, że takie miejsce powstaje, nawet nie sam superplac ale miejsce gdzie będzie można usiąść w cieniu drzew na trawie. Obawiam się tylko jednego czy to wszystko nie jest robione trochę za szybko na pokaz przed wyborami, żeby Pan M miał się czym pochwalić. Do października nie powstanie jeszcze ogrodzenie, monitoring itp. Kto więc będzie tego pilnował, dbał o porządek (niestety my jako społeczeństwo nie szanujemy dobra wspólnego jak naszej własności). Nie zdążymy z halą, molo też pewnie będzie opóźnione, trzeba więc zrobić cokolwiek, wstawimy superdrogie zabawki i niech się dzieje co chce. Szkoda. Mam nadzieję, że wiosną nie opadnie zapał i dokończą to dzieło. A zaplanowana psia toaleta to dopiero coś- ciekawa jestem jak właściciele czworonogów wytłumaczą swoim pupilką, że tylko tu można robić siusiu i kupkę :) Powinien być zakaz wstępu z psami na terenie całego parku.
      Oj nie chciałam żeby wyszło tak pesymistycznie. Mimo wszystko się ciesze i liczę na wyobraźnię zarządzających.
      • Gość: mama Re: Na Podolszycach budują superplac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.10, 08:50
        ja się bardzo cieszę moje dziecko będzie miało frajdę,tylko nie życzę sobie
        ŻADNYCH PSÓW!!!
        • Gość: Stefan Re: Na Podolszycach budują superplac IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.08.10, 00:38
          Gazeta mogłaby zadać sobie trochę trudu i dowiedzieć sie coś więcej
          na temat ochrony. Czy będzie cieć, monitoring, czy nic. Bo jak nic
          to w momencie to zniszczą lub rozkradną. Co do psów to na 100% nie
          będzie pozwolenia. To plac zabaw dla dzieci, a nie dla psów. I
          więcej takich placów w Płocku.
          • loki.se Re: Na Podolszycach budują superplac 13.08.10, 23:50
            Po 20 dzieciaki idą spać i kto sąsiadowi zabroni wprowadzić tam pieska.
            Wypuszczane nocą koty i tak sobie radzą - dużo jest piaskownic w okolicy:)
            Dla placu proponuję następujące nazwy: /ostatnie tchnienie Mirka/ lub /finał
            dwóch kadencji/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka