zdunowskae 19.08.10, 01:19 do pierdla za marihuane nie wsdzalabym, ale za heroine , brauniarzy na kilkadziesiat lat Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kiki Re: Heroina wraca do Płocka IP: *.237.c70.petrotel.pl 19.08.10, 08:45 co za bzdury jaka strzykawka ,owszem w ostatnim stadium uzależnienia ,głównie to folia aluminiowa, ale w modzie to jest brown .Na kazdym osiedlu ten narkotyk króluje ,nie rozumiem ludzi którzy pozwalają zeby takie g...rzadzilo ich życiem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Heroina wraca do Płocka IP: *.237.c70.petrotel.pl 19.08.10, 08:47 jakie wraca heroina caly czas tu byla tylko użytkownicy się dobrze ukrywali a i sprzedajacy rowniez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceglarski Re: Heroina wraca do Płocka IP: *.foebud.org 19.08.10, 09:03 kiki napisał(a): > nie rozumiem ludzi którzy pozwalają zeby takie g...rzadzilo ich > życiem . To pewnie nie rozumiesz też ludzi, którzy cztery lata temu głosowali na obecne władze miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wraca Re: Heroina wraca do Płocka IP: 91.212.223.* 19.08.10, 14:37 wraz z imprezkami na plaży?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Heroina wraca do Płocka IP: *.class144.petrotel.pl 19.08.10, 14:35 Panie Jeleniewicz a zastanawiał się Pan kiedyś ilu osobą zniszczył Pan życie przymykając za "jedną lufkę". Ja proponuje gigantyczne kary za rozprowadzanie, posiadanie oraz spożywanie jednego z najgroźniejszych i najbardziej destrukcyjnych narkotyków na świecie - alkoholu. Ciekawe jak by na to nasze kochane (patrz: zakłamane) społeczeństwo zareagowało. Ponad 100 lat wojny z narkotykami i prohibicji coś w ogóle dało poza zmarnowaniem góry pieniędzy i czasu? Ja wiem wam jest łatwo złapać łepka z jointem i sobie statystyki poprawić, postraszyć go wydaleniem ze szkoły więzieniem czy stratą pracy. Ale hipokryzja z jaką to robicie woła o pomstę.Mam szczerą nadzieję że polskie społeczeństwo zrewiduje swój średniowieczny stosunek do polityki narkotykowej, ponieważ w przeciwnym wypadku będziemy zmuszeni do zamknięcia połowy młodego pokolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ortografik Re: Heroina wraca do Płocka 19.08.10, 16:52 Gość portalu: Anna napisał(a): Mam szczerą nadzieję że polskie społeczeństwo zrewiduje swój średniowieczny stosunek do polityki narkotykowej, ponieważ w przeciwnym wypadku będziemy zmuszeni do zamknięcia połowy młodego pokolenia. A może, Anno, to rodzice powinni wreszcie zrewidować swój stosunek do rodzicielstwa, wychowania i opieki nad wydanym przez siebie potomstwem, zamiast z takim zacietrzewieniem bronić popełnionych przez siebie błędów wychowawczych? Bo jeśli nie, to ja jestem jak najbardziej za zamknięciem nawet połowy młodego pokolenia, skoro w przyszłości i tak będzie ono bezużyteczne, bo z wyjałowionym mózgiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Heroina wraca do Płocka IP: *.class144.petrotel.pl 20.08.10, 10:28 Zgadzam się z Pana zdaniem w 100%. Kwestią rodziców powinno być zapewnienie opieki i wychowania. Sprawa tyczy się jednak nie tylko dzieci. Jakim prawem jakiekolwiek państwo czy rząd może zakazać mi, osobie dorosłej używania substancji na które mam ochotę, totalnie abstrahując od jej skutków ubocznych itp. Jaka jest różnica pomiędzy alkoholem a heroiną? O marihuanie nawet nie wspominam bo to jeden z największych absurdów ostatnich dekad i mówię tu nie tylko o Europie. Na szczęście powoli zaczyna docierać do rządzących prawda. Może i w naszym kraju zmieni się to na lepsze. Wracając do kwestii wychowania dzieci muszę napisać coś ze swojego doświadczenia. Uważam że dostałam dobre wychowanie od swych rodziców co nie zmienia faktu że popalałam marihuanę jako nieletnia. Proszę teraz sobie wyobrazić sytuację w której zostaje zatrzymana ze skrętem czy lufką. Natychmiast staje przed wyborem: współpraca z policją czy krycie osoby od której to mam. Skutków obydwu posunięć chyba nie muszę tłumaczyć nikomu kto choć trochę orientuje się w temacie. Generalnie za kilka chwil nieszkodliwego dla nikogo relaxu mogę mieć spaprane życie zawodowe lub osobiste w zależności od wyboru. I TO WSZYSTKO W IMIĘ PRAWA. Odpowiedz Link Zgłoś
ortografik Re: Heroina wraca do Płocka 20.08.10, 11:29 Proszę Pani, to Pani uważa, że narkotyki Pani nie szkodzą. Tak jak alkoholicy są przekonani, że nie szkodzi im alkohol. I że nie są alkoholikami. To, że otrzymała Pani dobre wychowanie (rozumiem, że chodzi Pani o kulturę osobistą i wykształcenie) nie oznacza, że przygotowano Panią do świadomego uczestnictwa w życiu. Jeśli Pani musi odstresować się poprzez czasowe zamroczenie, to oznacza, że boi się Pani kontaktu i relacji z otaczającą rzeczywistością i że ta rzeczywistość Panią przerasta. Ja regeneruję się tylko wówczas, gdy panuję nad sobą i otaczającą mnie przestrzenią w każdym wymiarze. Jeśli Pani wyeliminuje ze swojego życia narkotyki, nie będzie Pani musiała dokonywać wspomnianych przez Panią "trudnych" wyborów. Swoją drogą, przepraszam, ale Pani argumentacja w tym przypadku wydała mi się naprawdę bardzo infantylna. Proszę Pani, proszę pamiętać, że to prawo, na które Pani narzeka, chroni nas przed tymi, którzy po narkotykach czy alkoholu wsiadają do samochodu lub wykonują inne czynności zagrażające życiu napotkanych na swojej drodze ludzi. To prawna ochrona przed osobami skrajnie nieodpowiedzialnymi. Bo jeśli nie obchodzi mnie, co Pani robi ze swoim zdrowiem i życiem, ponieważ jest to Pani prywatna sprawa, to w momencie, gdy zaczyna zagrażać to mnie i moim bliskim, zaczynam się tym interesować podwójnie i oczekuję respektowania mojego prawa do szeroko rozumianego bezpieczeństwa. Zapewniam też Panią, że można wyjątkowo atrakcyjnie i radośnie żyć, w poczuciu całkowitego spełnienia, nie pijąc alkoholu, kawy, nie paląc papierosów, nie stosując wszelkiego rodzaju narkotyków i innych używek. Nawet nie depcząc trawy. :))) Dopiero wtedy człowiek czuje się naprawdę wolny. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Heroina wraca do Płocka IP: *.class144.petrotel.pl 20.08.10, 13:56 Nie pozostaje mi nic innego jak zgodzić się z Panem ponownie. Jednak zawsze jest "ale" tak samo w tym przypadku. Ja szanuje Pana prawo do spędzania czasu jak Pan chce i nie wymagam od innych niczego inne jak respektowanie mojego prawa do spędzania wolnego czasu jak chcę to ja. Zaznaczył Pan bardzo ważną kwestię jak prowadzenie pojazdów pod wpływem. W tym przypadku również popieram Pańską wypowiedź w całej rozciągłości. Spożywanie (nie ważne czego alkohol czy trawka czy inne) i wsiadanie za kółko to moim zdaniem totalny brak odpowiedzialności i powinno to być surowo i szybko karane. Co do spędzania życia i sposobu na nie - ja nie widzę nic złego w tym jak po dniu ciężkiej pracy wrócę sobie do domu spalę to co uważam za słuszne i się zrelaxuje. Ludzie jeżdżą na rowerach, czytają książki, spotykają się ze znajomymi, ja robię to wszystko + pale. Piszę Pan o alkoholikach którzy oszukują samych siebie. Ma Pan znów rację :) tylko ja ani nie powoduje kłopotów w domu, ani w pracy ani w relacjach z przyjaciółmi poprzez moje palenie. Nie twierdze że mi to nie szkodzi, twierdzę tylko że nie szkodzi mi bardziej niż poranna kawa czy nasze kochane płockie powietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
ortografik Re: Heroina wraca do Płocka 20.08.10, 15:52 Nie pozostaje mi zatem nic innego, jak podziękować Pani za tę krótką, ale bardzo miłą rozmowę. Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko [...] IP: *.plock.mm.pl 19.08.10, 14:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
areyoushpongled Heroina wraca do Płocka 19.08.10, 19:25 Ciekawi mnie dlaczego na rynku prawie wcale nie ma LSD i MDMA, na które jest ogromny popyt, ponieważ nie uzależniają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xs Re: Heroina wraca do Płocka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.10, 10:39 czemu usunęliście mój komentarz? nie poprawny politycznie kiedy porównuje jointa do chlania codziennie browaru albo wódy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PPPP Re: Heroina wraca do Płocka IP: *.xdsl.centertel.pl 20.08.10, 11:05 Ty od browarka to się odczep. Bo po jednym joincie to Ty załapiesz fazę, a ja po browarku (nawet 2-ch) nie. Odpowiedz Link Zgłoś