Dodaj do ulubionych

Pytanie o utrzymanie Orlen Areny

23.09.10, 20:34
a jaka część tych kosztów to będzie pensja "pana dyrektora" - czy to prawda że pan dyrektor ma skromna pensję 16 tysięcy brutto ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Gol Re: Pytanie o utrzymanie Orlen Areny IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.09.10, 20:47
      Niezłych Płock ma zarządców, najpierw coś stawiają a potem myślą jak to utrzymać. Mało tego jeszcze jakby stawiali za pieniądze, które mają to byłoby ok ale wszystko na kredyt!!! Odbije się to czkawką w Płocku. Jaka duża firma w Płocku w ostatnich latach dała zatrudnienie ludziom?? Ile nowych miejsc pracy powstało??? Jaki jest w Płocku rynek pracy?? To dla prezydenta wielka niewiadoma.On tylko potrafi postawić molo, halę, itp. Ok to byłoby ok gdyby w Płocku powstały nowe zakłady pracy dające ludziom konkretne pieniądze!
      • Gość: jan Re: Pytanie o utrzymanie Orlen Areny IP: 194.181.237.* 24.09.10, 09:21
        Nie było hali źle, budują halę źle. to załóż firmę i zatrudnij ludzi i nie narzekaj. poczytaj sobie fora innych miast. Tylko w Płocku tak mludzie dużo narzekają i srają we własne gnizazdo
    • Gość: aro Re: Pytanie o utrzymanie Orlen Areny IP: *.099.c75.petrotel.pl 23.09.10, 20:52
      Radził bym zapoznać się z tabelą minimalnych i maksymalnych miesięcznych kwot wynagrodzenia zasadniczego w strefie budżetowej tam jest wszystko napisane
    • Gość: cenzor Tojest inwestycja po plocku, nikt nic nie wie. IP: *.adsl.inetia.pl 24.09.10, 05:58
      Jakim trzeba być lamerem żeby choć wstępnie nie oszacować kosztów utrzymania. Czyli budujemy ale w sumie nie wiemy co z tego wyjdzie. kolejna siłownia i fitnes, ciekawe dla kogo? Dla piłkarzy? A gdzie boiska, korty, baseny, tego w tym zasranym dziurawym miescie nie ma. To co jest to relikty prl'u, bo o podolance lepiej nie wspominac - zaplecze stołków pseudo trenerskich.
      • Gość: pl Re: Tojest inwestycja po plocku, nikt nic nie wie IP: 194.181.237.* 24.09.10, 07:23
        Przez całe lata miasto czekało na tę halę i pamiętam głosy krytyki, że władze miejskie nie biorą się za tę budowę. Teraz jest - i zamiast się cieszyć, zaczynamy narzekać...
        Inna sprawa to wyjaśnienie, jak to możliwe, żeby bez biznes planu zaczynać inwestycję.
        Przecież wszystko powinno być tam obliczone i w tej chwili nie powinno się już zadawać takich dziecinnych pytań jak te o koszty utrzymania obiektu. Takie pytanie stawia się przed rozpoczęciem inwestycji..
        • Gość: Gość Re: Tojest inwestycja po plocku, nikt nic nie wie IP: *.ip.netia.com.pl 24.09.10, 08:09

Napewno biznesplan jest tylko ten dyrektor troche nietrafiony i niezorientowany.
        • roman_j Re: Tojest inwestycja po plocku, nikt nic nie wie 24.09.10, 08:16
          Gość portalu: pl napisał(a):

> Przez całe lata miasto czekało na tę halę i pamiętam głosy krytyki, że władze m
          > iejskie nie biorą się za tę budowę. Teraz jest - i zamiast się cieszyć, zaczynamy narzekać...

Zaczynamy narzekać, bo mamy powody. Gdyby sam fakt, że hala jest, miał uciszyć wszelką krytykę zasad jej przyszłego funkcjonowania, to taka sytuacja byłaby nienormalna. Jeśli bowiem okaże się, że hala w takiej formie funkcjonalnej jest dla budżetu miasta obciążeniem, to można zadać uzasadnione pytanie, czy to musiała być dokładnie taka hala? Mnogość możliwych rozwiązań konstrukcyjnych, funkcjonalnych jak i biznesowych sprawia, że można wybrać spośród nich taką koncepcję, która jest szyta na miarę miasta takiego jak Płock, a nie budować coś na zasadzie "zastaw się, a postaw się" i potem przez lata dokładać do niej znaczne kwoty.
          • Gość: jan Re: Tojest inwestycja po plocku, nikt nic nie wie IP: 194.181.237.* 24.09.10, 09:27
            Jeszce nie słyszałem żeby taka hala gdziekolwiek przynosiła duże zyski. Nie widziałem jeszcze żebyś coś pozytywnego kiedykolwiek napisał o naszym mieście. Taki narzekający tłum jak na bazarze.
            wygląda to tak jak kiedyś mój znajomy jedzie mercedesem i narzeka jak jest źle jaka bieda teraz, a 15 lat temu nie miał samochodu i nawet nie myślał o tym by go mieć bo go nie było stać.
            • roman_j Re: Tojest inwestycja po plocku, nikt nic nie wie 25.09.10, 19:58
              Gość portalu: jan napisał(a):

> Jeszce nie słyszałem żeby taka hala gdziekolwiek przynosiła duże zyski.

Wystarczy, że sama się utrzyma. Nie wymagam, żeby dodatkowo finansowała kaprysy pana Milewskiego. :-))

> Nie widziałem jeszcze żebyś coś pozytywnego kiedykolwiek napisał o naszym mieście.

I cóż ja Ci na to poradzę... :-))
    • Gość: Mieszkaniec Re: Pytanie o utrzymanie Orlen Areny IP: *.044.c92.petrotel.pl 24.09.10, 09:12
      A czy ktoś zastanowił się jakie koszty są z budowy dróg ??

Z budowy parków ?

Nie wszystko może przynosić dochód. Rozwój naszych mieszkańców to zysk którego nie przekłada się na cyferki - odpowiadam zainteresowanym internautom.

Pomijam już fakt że ustalenie bilansu zysku i strat można zrobić dopiero po kilku latach od uruchomienia inwestycji.

16 tyś pensji ? ;) Buahaha. Prezydent Płocka zarabia niecałe 4 tyś łosiu.

• Gość: smog Re: Pytanie o utrzymanie Orlen Areny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.10, 09:21
        Nawet jesli to prawda ze 4 tysie, to i tak stanowczo za duzo.
        W zadnej firmie szef by nie wytrzymał 8 lat z pracownikiem, ktory nie wywiązuje się z danych obietnic ;)
      • Gość: darek Re: Pytanie o utrzymanie Orlen Areny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.10, 09:25
        Prezydent Milewski to jedyny prezydent Płocka i jeden z niewielu przykładów w całym kraju, który pracuje od 8 lat dla dobra mieszkańców prawie za darmo.
        • Gość: do dareczka Re: Pytanie o utrzymanie Orlen Areny IP: *.c154.petrotel.pl 24.09.10, 12:13
          Dareczku czyżby już kampanijka ruszyła?.Przestań bredzić bo wstyd takie kocopały opowiadać.
          • Gość: Cyd Re: Pytanie o utrzymanie Orlen Areny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.10, 15:56
            Panie i Panowie !
            Powiedzmy to uczciwie - nasz Prezydent od 8 lat dokłada do kasy miejskiej a nie tylko pracuje za grosze. Panie Prezydencie, nie ma co się wstydzić swojej filantropijnej natury, robi Pan to co należy zważywaszy, iż sytuacja w Płocku może budzić w ludziach uczucie litości .....
            Brawo i jeszcze raz brawo dla Prezydenta za czułe i wrażliwe serce i za to, że potrafił pochylić się nad niegdyś dumnym miastem
        • Gość: menel Re: Pytanie o utrzymanie Orlen Areny IP: *.adsl.inetia.pl 24.09.10, 17:56
          Gość portalu: darek napisał(a):

> który pracuje od 8 lat dla dobra mieszkańców prawie za darmo.

to ja mu trochę dołożę, ale niech pójdzie sobie w diabły i i nie będzie dłużej więcej stratny a my wszyscy razem z nim
          • Gość: towwieslaw Re: Pytanie o utrzymanie Orlen Areny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.10, 12:58
            Zrob to sam !

Jak naprawiac finanse miasta.

Aby naprawiac finanse miasta nalezy je najpierw popsuc ( patrz: jak popsuc finanse miasta)
            nastepnie powolujemy komisje do naprawy finansow miasta ( patrz: jak rozwiazac dowolny problem)
            a pisanine komisji przedstawic jako naprawe finansow miasta

Uwaga: w ramach dzialan zmierzajacych do naprawy mozemy je dalej psuc i tak sie nikt nie polapie ( patrz: jak zrobic maszynke do glosowania oraz : jak przekonywac radnych)
            • Gość: towwieslaw Re: Pytanie o utrzymanie Orlen Areny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.10, 18:48
              Zrob to sam !

Jak utrzymac orlen arene.

Zeby utrzymac orlen arene trzeba najpierw miec orlen arene.
              Kiedy juz ja mamy nalezy ja utrzymac .

• Gość: menel Re: Pytanie o utrzymanie Orlen Areny IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.10, 20:43
                A gdy Orlen Arena będzie kiepsko utrzymywana i tym samym nie będzie przynosiła wielkiego splendoru patronowi, to on może wycofać patronat, zabronić posługiwania się nazwą i przestać dokładać do utrzymania i wtedy zaczną się trudniejsze schodki na odcinku utrzymywania hali.
                Wtedy kluczowe zdanie z przepisu > Kiedy juz ja mamy nalezy ja utrzymac .< stanie BARDZO BOLEŚNIE PRAWDZIWE I NIEZNOŚNIE OCZUWALNE
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka