Dodaj do ulubionych

Prezentacja multikina na sesji

31.03.04, 23:22
Wybaczcie Państwo czytający Forum.
Wielokrotnie podkreślaliście na tym Forum, że osobom publicznym nie wypada
zajmować stanowiska na Forum.
Jednak gdy przeczytałem w GW wypowiedzi Pana Pawła Gralińskiego,

że radni muszą się zgodzić na budowę multipleksu, a on za to zaprojektuje
parking, fontannę, a także, że daje naszemu miastu ostatnią sznsę

poczułem, że ten Pan chyba lekko przesadził.
Obraża on wszystkich mieszkańców Płocka, traktując nas, jak prowincjuszy do
których przyjechał "pan i władca z kasą" i trzeba paść przed nim na kolana.
Takiego tupetu dawno nie widziałem. Chociażby z tego powodu powinniśmy
udowodnić temu Panu, że potafimy mnieć swoje zdanie i nie będziemy ulegać pod
wpływem warunków w stylu - radni muszą...
Ja osobiście nie muszę. Nie znaczy to, że jestem przciwny budowie multiplexu
w Płocku. Wręcz przeciwnie - taka inwestycja winna powstac, jak najszybciej z
wielu względów - brak podobnego komplexu, rozwój miasta, wspaniałe centrum
kultury i rozrywki, wizytówka miasta i co ważne i w tym miejscu trzeba
przyznać rację Panu Prezydentowi - nowe miejsca pracy - wprawdzie tylko ok
40 - ale w sytuacji w jakiej jest Plock to aż 40 nowych miejsc.
Inne pytanie to czy lokalizacja jest odpowiednia ? Tu mam już wątpliwości, bo
zabudowanie centrum miasta to chyba zły pomysł. Wydaje mnie się, że w
posiadaniu gminy jest wiele atrakcyjnych terenów o uregulowanej sytuacji
prawnej, które praktycznie od reki można przeznaczyć na multiplex. Swiadomie
nie podaję żadnej lokalizacji. Pozostaje jescze sprawa oddania tego terenu w
formie bezprzetargowej. Z tym trudno się zgodzic w sytuacji gdy gminie
brakuje pieniędzy praktycznie na wszystko. Sądzę, że przetarg, po
wcześniejszym przedstawieniu stosownej lokalizacji będzie lepszym,
rozwiazaniem nie rzucającym cienia podejrzenia na nikogo.
Za takim rozwiązaniem będę optował.

Krzysztof Rolirad - radny Rady Miasta
Obserwuj wątek
    • Gość: krzysztof [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.04, 23:43
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: płocczanin Re: Prezentacja multikina na sesji IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 31.03.04, 23:52
      Mam nadzieję ,że radni nie ugną się przed tak bezczelnym ultimatum
      p.P.Gralińskiego . Niech lepiej tę swoją "ostatnią szansę " zawiezie jednak do
      innego miasta .Płock nie powinien korzystać z takich "tanich" okazji , bo to
      miasto i jego mieszkańców stać na uczciwych inwestorów . Dlaczego tak namolnie
      i po chamsku pchają się do Płocka ? Przecież nie po to ,żeby mieszkańcom zrobić
      prezent. Sądząc z podziału robót , miasto sporo dopłaci do tego "inwestora".
    • Gość: Sedan Re: Prezentacja multikina na sesji IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.04, 00:19
      Diękuję za wyczerpujący komentarz, myślę że wielu płocczan którzy go
      przeczytają już nigdy na Pana nie zagłosują.
    • ciach_spaw_benz ile masz Pan lat???????????????????????????? 01.04.04, 00:28
      k.rolirad napisał:

> Obraża on wszystkich mieszkańców Płocka, traktując nas, jak prowincjuszy do
      > których przyjechał "pan i władca z kasą" i trzeba paść przed nim na kolana.

Niestety Szanowny Panie, Pan siebie traktujesz jak prowincjusza, prezentując
      typowy kompleks.

> Takiego tupetu dawno nie widziałem. Chociażby z tego powodu powinniśmy
      > udowodnić temu Panu, że potafimy mnieć swoje zdanie i nie będziemy ulegać pod
      > wpływem warunków w stylu - radni muszą...

"z tego powodu"??????????????????????????????
      z powodu ze ktoś ma czy nie ma tupet, czy podrapał się po dupie czy po głowie
      coś trzeba udowadniać??????????, buehehehe
      Panie, ile Pan masz lat????
    • Gość: Kaka Re: Prezentacja multikina na sesji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 00:29
      Ale czemu nie przed teatrem ? Przecież tam jest obleśnie. To są rozgrywki
      polityczne. Należy chyba jednak podnieść stawkę i zająć się offsetem - żeby jak
      najwięcej dla miasta było. Bo to dla takiego Kina niezły biznes jest.
    • ciach_spaw_benz komu brakuje ???????????????????????????? 01.04.04, 00:33
      k.rolirad napisał:

> Z tym trudno się zgodzic w sytuacji gdy gminie
      > brakuje pieniędzy praktycznie na wszystko.

Pieniędzy na diety dla radnych też???????
      Czekam na odpoowiedź.
      • Gość: Scin Re: komu brakuje ???????????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 04:36
        Wow! Podziemny parking doszedl i slizgawka i fontanna jeszcze. Nic z tych
        rzeczy nie jest tak bardzo potrzebne, ale ciekawe jest to z uwagi na to, ze
        firma zostala przegoniona raz i teraz lepsze warunki proponuje. Jak dla mnie
        stawiac parkingu podziemnego ani fontanny czy slizgawki tylko niech dierzawa
        terenu dla nich bedzie drozsza. To ze powiedzial inwestor ze to ostatnia szansa
        nie mowi mi ze on sie za jakiegos szefa uwaza, robi to, zeby radni nie
        pomysleli, ze skoro teraz cos wiecej chce zrobic, to jeszcze raz go wygonmy i
        jeszcze wiecej nam wtedy da. Tak samo bym pewnie zrobil: zrobie wiecej, ale to
        ostatnia szansa. Tak w ogole moim zdaniem jestemy prowincja w ktorej nie ma
        gdzie spedzac wolnego czasu. Niech miasto tylko ma wiecej kasy za dzierzawe...
        • roman_j Re: komu brakuje ???????????????????????????? 01.04.04, 07:28
          Gość portalu: Scin napisał(a):

> Wow! Podziemny parking doszedl i slizgawka i fontanna jeszcze. Nic z tych
          > rzeczy nie jest tak bardzo potrzebne, ale ciekawe jest to z uwagi na to, ze
          > firma zostala przegoniona raz i teraz lepsze warunki proponuje.

Jakie lepsze warunki? Facet powiedział, że nam to może ZAPROJEKTOWAĆ, a miasto
          jak będzie chciało sobie to pobudować, to samo będzie musiało za to zapłacić. I
          to mają być lepsze warunki??? Fontanna? A co to za wielka robota dla architekta
          zaprojektować fontannę. Ślizgawka? Jeszcze lepiej. Pan architekt rzuca nam z
          łaski ochłap, a my jeszcze mamy mu za to grzecznie podziękować, bo inaczej
          zabierze zabawki i pójdzie na inne podwórko. Robi nam łaskę, a to chyba miasto
          powinno dyktować warunki, a nie na odwrót.
          • Gość: Scin Re: komu brakuje ???????????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 23:15
            No tak, nie doczytalem do konca...
    • roman_j Re: Prezentacja multikina na sesji 01.04.04, 07:49
      k.rolirad napisał:

> Wybaczcie Państwo czytający Forum.
      > Wielokrotnie podkreślaliście na tym Forum, że osobom publicznym nie wypada
      > zajmować stanowiska na Forum.

Forum jest miejscem publicznym, więc także osoby publiczne również mają prawo
      zabierać tutaj głos. Jedyny warunek, pod jakim moim zdaniem powinni zabierać
      głos, to obowiązek ujawniania swoich personaliów.
      • Gość: Sedan Re: Prezentacja multikina na sesji IP: 213.77.209.* 01.04.04, 08:34
        Proponuję abyś zainwestował własne pieniądze w budowę multikina, może stać Cię
        na płacenie wyższej dzierżawy więc zaproponuj to władzom miejskim a nie tylko
        narzekasz. Merytorycznie jesteś słaby więc sądzę że finansowo też a jeśli się
        mylę i stać Cię na Multikino to bierz się do roboty. Pozdrawiam.
        • roman_j Re: Prezentacja multikina na sesji 01.04.04, 12:07
          Gość portalu: Sedan napisał(a):

> Proponuję abyś zainwestował własne pieniądze w budowę multikina, może stać Cię
          > na płacenie wyższej dzierżawy więc zaproponuj to władzom miejskim a nie tylko
          > narzekasz.

Nie, nie stać mnie na płacenie wyższej dzierżawy, ale może stać na to inną
          firmę? Czy IT to jedyny inwestor chcący w Płocku postawić multikino? Tego się
          pewnie nie dowiemy, bo prezydent nie chce ogłosić przetargu na dzierżawę tego
          placu. Dlaczego? To proste. Prezydent nie chce przetargu, bo jest zbyt duże
          prawdopodobieństwo, że do niego przystąpiłby Erabud i być może zaproponował
          więcej pieniędzy za dzierżawę. A według mnie najwyraźniej chodzi o to, żeby
          Erabud nie wybudował w Płocku miltikina.
          I co Ty na to? Nadal uważasz, że wszystko jest OK? Być może tak, bo są ludzie,
          którzy nawet w obliczu faktów nie zmieniają zdania, bojąc się, że stracą
          autorytet. Zalicza się do nich np. prezydent Milewski. A Ty? :-)))

> Merytorycznie jesteś słaby więc sądzę że finansowo też a jeśli się
          > mylę i stać Cię na Multikino to bierz się do roboty.

Potraktuję to jako primaaprilisowy żart. :-)))
          Szczególnie to nie poparte niczym stwierdzenie, że merytorycznie jestem słaby.
          Jeśli naprawdę tak uważasz, to polemizuj ze mną, a nie formułujesz jakieś
          ogólnikowe stwierdzenia, z których nic nie wynika poza tym, że nie podoba Ci się
          moje stanowisko. :-))
          • pesymista77 Re: Prezentacja multikina na sesji 01.04.04, 16:19
            > Czy IT to jedyny inwestor chcący w Płocku postawić multikino?

Tak naprawdę w Polsce mamy 4 operatorów kin wielosalowych : Multikino , SilverScreen , Cinema City oraz Kinoplex. Na Multikino bym nie liczył. Silver Screen - być może - chociaż mają ze 3 kina w Polsce i kiedyś,w 2001 roku myśleli także o Płocku. Kinoplex - był wymieniany swego czasu w kontekście Era-Budu. Ale ostatnio myślał raczej o przejęciu 'Przedwiośnia' od Kurii.
            No i pozostało Cinema City - które samo się zgłosiło. Ale to Era-Bud powinien być operatorem - naganiaczem który wybuduje multikino na Podolszycach i sprowadzi doń operatora.I jakoś mu się to,jak można wnioskować - nie udaje.
            Jak wielokrotnie podkreślano - obiekt Era-Budu miał być gotowy na 1 czerwca b.r.

> Tego się pewnie nie dowiemy, bo prezydent nie chce ogłosić przetargu na
            > dzierżawę tego
            > placu. Dlaczego? To proste. Prezydent nie chce przetargu, bo jest zbyt duże
            > prawdopodobieństwo, że do niego przystąpiłby Erabud i być może zaproponował
            > więcej pieniędzy za dzierżawę. A według mnie najwyraźniej chodzi o to, żeby
            > Erabud nie wybudował w Płocku multikina.

No tak - EraBud miał budować na Podolszycach,na ziemi którą dzierżawi za pół dolara za miesiąc za m2 a nagle by chciał stawiać obiekt w Centrum ? Sądzę że problem z przeprowadzeniem inwestycji jest jakimś wewnętrznym problemem EraBudu. W marcu 2003 roku na łamach Gazety sam prezydent entuzjastycznie zapowiadał - że budowa EraBudu ruszy maj-czerwiec 2003 i w grudniu będzie gotowy obiekt. Potem mówiono o sierpniu - Jak wyszło - wszyscy widzimy. Nie sądzę - że prezydent nie chce EraBudu - tylko EraBud nie chce/nie może/nie potrafi wywiązać się z obietnic. Sądzę że głównym problemem dla nich jest znalezienie operatora kina. Jeszcze rok temu mówiono o Kinolandzie - którego właścicielem jest poznański Film-Art. Kłopoty Kinolandu/Art-Filmu na pewno można powiązać z kłopotami inwestycji Era-Budu [jak na razie jedyny obiekt Kinolandu został zlikwidowany lub w najlepszym razie zmniejszony drastycznie o 3 sale (z 5 do 2) - które zostały przerobione na powierzchnię handlową;poza tym Film-Art miał swego czasu w kinach Wielkopolski problem z opóźnieniem płatności za premierę jednej z części 'Matrix' - co spowodowało że był on wyświetlany w tychże kinach - ale z opóźnieniem]. Wszystko to można znaleźć w sieci. To oczywiście nie przeczy temu,że obiekt Kinolandu mógłby powstać w Płocku-być może wyposażenie 3-ch sal kinowych zostało by przeniesione do inwestycji Era-Budu. Tylko - jak można porównać operatora - któremu udało się postawić (ale nie utrzymać) zaledwie jeden obiekt w kraju z operatorem którym ma w kraju 11 obiektów,w tym 5 lub 6 w stolicy ? Sądzę że tu tkwi główny problem inwestycji EraBudu. Wszystko inne jest tylko jego pochodną. Być może jak by mógł - EraBud już by dawno postawił swój obiekt (ale z obiektami rozrywkowymi ma poważny problem i w Łodzi i we Wrocławiu - tak więc Płock nie jest w ich przypadku wyjątkiem). Dziwi mnie tylko czemu Era-Bud nie mógł się dogadać z Cinema City? Tak więc na dzień dzisiejszy - brać co samo przychodzi - Cinema City - a nie liczyć na niepewny w dziedzinie obiektów rozrywkowych EraBud.
            Dla mnie sprawa jest jasna - po skojarzeniu powyższych faktów - jestem za Cinema City,chociaż 3 salowe kino na Podolach + Przedwiośnie odnowione przez Kinoplex było by fajnym rozwiązaniem. Ale to raczej EraBud nie może niż prezydent i ludzie go nie chcą.
          • Gość: podkowa Re: Roman j załatw granta od Sorosa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.04, 19:51
            Romanie działasz w fundacji Batorego to zrób coś dla Płocka.
            Załatw pieniądze na budowę multikina.
            A nie tylko mądrzysz się na tym forum w każdym temacie
    • Gość: Andrzej Re: DO RADNYCH - NA POWAŻNIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.04, 08:22
      Panie Krzysztofie,
      reprezentujący firmę ITI p. Graliński stosuje taktykę typową dla przedsiębiorcy
      prywatnego. Wybiera najlepszą lokalizację, proponuje korzystne dla siebie
      warunki, przedstawia swój projekt jako mannę z nieba dla prowincjonalnego
      miasta (Płock - nie ukrywajmy - jest miastem prowincjonalnym). Zadaniem radnych
      jest podjęcie dobrej (leżącej w interesie mieszkańców) decyzji.
      Jak sam Pan powiada "Nie znaczy to, że jestem przciwny budowie multiplexu
      w Płocku. Wręcz przeciwnie - taka inwestycja winna powstac, jak najszybciej z
      wielu względów - brak podobnego komplexu, rozwój miasta, wspaniałe centrum
      kultury i rozrywki, wizytówka miasta i co ważne i w tym miejscu trzeba
      przyznać rację Panu Prezydentowi - nowe miejsca pracy" - mam zatem nadzieję, że
      będzie Pan jednym z tych, którzy zatrzymają ITI w Płocku negocjując atrakcyjne
      warunki. Jeśli stawka za dzierżawę jest za niska - to ją po prostu podnieście.
      Inwestor doskonale zdaje sobie sprawę z tego jak łakomym kąskiem jest zamożny
      Płock i chętnie zapłaci więcej.
      Jednak jeśli doprowadzicie do wycofania się ITI to będziecie odpowiedzialni za:
      - utratę 40 miejsc pracy;
      - niezadowolenie tych, którzy Was wybrali;
      - złą sławę wśród biznesu.
      Pomyślcie raz w kategoriach interesu publicznego. Własne ambicje odrzućcie w
      kąt, bo jesteście urzędnikami służącymi mieszkańcom a nie właścicielami miasta.
      Pozdrawiam
      Andrzej
      • Gość: Observer Re: DO RADNYCH - NA POWAŻNIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.04, 08:25
        Właśnie - niech kino będzie w centrum, a nie na peryferiach, koło Auchana.
        Brońcie europejskiej tkanki miasta.
      • Gość: Yogi Re: DO RADNYCH - NA POWAŻNIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.04, 08:27
        Miasto jest nasze - urzędnicy muszą o tym pamiętać!
        • Gość: Rzisamu Re: DO RADNYCH - NA POWAŻNIE IP: *.class145.petrotel.pl 01.04.04, 09:29
          Panie radny. Chcialbym zauwazyc ze nikt tu wczesniej nigdy nie pisal o tym, ze
          osoby publiczne nie powinny zabierac glosu na forum. Wrecz przeciwnie! Uwazam,
          ze wlasnie mamy deficyt takich glosow. Jak wczesniej wspomnial Roman, chodzi
          tylko o to, zeby osoba publiczna podpisala sie z imienia i nazwiska kiedy
          wystepuje w jakiejs sprawie. I tylko o to!

Inna sprawa to to, ze forum jest niewdziecznym medium, jesli mozna to tak
          okreslic. Osoby publiczne wolą z reguly nie rozpoczynac dyskusji w tym miejscu
          gdyż jak juz i pan zdążył zauważyć spotykają się zazwyczaj z obelgami. Są
          pewnie i tacy, którzy życzą dobrze zarówno panu jak i innym, ale ci wolą
          zachować to dla siebie. Forum pozwala na anonimowosc i tym samym daje szanse
          wypowiedzenia swojego zdania. A jest ono takie jakie jest.

Pozwolilem sobie na male streszczonko, ale pewnie doskonale wie pan o tym.

W kazdym bądź razie ja się cieszę że się pan do nas odezwał w tym miejscu.
          Zrobil pan cos, czego boją się wszyscy inni. Ryzyko jest oczywiste, ale mimo to
          warto przedstawic swoje zdanie czyli radnego w okreslonej sprawie. Gazety nie
          piszą wszystkiego i często nie wiadomo czym dany radny sie kierowal podejmując
          taką czy inną decyzję. Teraz znam przynajmniej pana stanowisko.

Mimo, ze nie przepadam za panem i tak jak wszyscy znam pańską przeszlosc, nie
          zwazam na to w tej chwili. Nie mnie i nie NAM pana oceniac. Przynajmniej nie w
          ten sposob! A mieszanie w to wszystko rodziny to juz naprawde gruba przesada.

Ale coz. Taki urok tego forum i juz. Piszac to wszystko pewnie podpadlem
          niektorym ale ma to gleboko w d... Liczę sie tylko ze zdaniem ludzi mądrych i
          nie obchodzi mnie kiedy jakis zakompleksiony czy zazdrosny głupek mnie obraza.
          To swiadczy tylko i wylacznie o nim.

Nie wiem czy pojawi sie pan jeszcze na forum, ale proszę przynajmniej czytac
          nasze wpisy i czasem wyjasnic swoj punkt widzenia.
          • Gość: Makaron Re: DO RADNYCH - NA POWAŻNIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.04, 10:13
            Andrzej i Rzisamu - popieram. Władza powinna porozumiewać się z ludem -
            wyjaśniać motywy swego postepowania!
    • enaka Re: Prezentacja multikina na sesji 01.04.04, 09:02
      p. Rolirad,
      coz, pana wypowiedz to byla jedna z ciekawszych obserwacji tego, jaka postawe
      reprezentuja nasi ploccy radni:
      "ja tu jestem pan i wladca i nikt mi warunkow stawiac nie bedzie!"
      tylko ze pewnie po nastepnych wyborach bedzie sie pan musial udac do Canossy

ale skoro teraz tak bardzo panu brakuje pokory, to ktos ja pana musi nauczyc

oby to byli wyborcy
    • Gość: płock4U Re: Prezentacja multikina na sesji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 10:04
      Nareszcie pojawiają się rozsądne głosy na forum. Kaka i Scin macie absolutną
      rację. Dziwię się że wszyscy chcą multikina na Podolach, a co z centrum? Zawsze
      prouszam ten wątek i zrobię to jeszcze raz. Mamy najobleśniejsze centrum miasta
      w Polsce a inwestujemy duże pieniądze w peryferie(bez urazy). Czy to nie
      centrum powinno być najładniej zagospodarowane? To tu powinny stanąć "szklane
      domy" z najlepszymi sklepami, usługami i kafejkami w mieście. A my co?
      Szczycimy się Antypodkową i Hortexem - hitami lat 70-tych? O byłym dworcu nie
      wspomnę bo się wyżygam.
      Inną sprawą jest czynsz za dzierżawę placu. Panowie radni, na Tumskiej liczycie
      sobie 100 zł/m2 a 100 metrów dalej już tylko 1,50zł ??? No coś tu chyba pachnie
      ŁAPÓWKĄ??? Czy był ostatnio Rywin w mieście? hehehe
      Kolejna sprawa to lokalizacja. Jeśli nie podoba się kino przy teatrze to może
      wielka działka za cmentarzem? Olbrzymi plac, całość ogrodzona, niby centrum a
      bez żadnych inwestycji. Czemu nie tam?
      Nie podoba mi się natomiast "dorzucanie" ślizgawki czy fontanny. Mnie to
      śmieszy. Jedną fontannę za gigantyczne pieniądze już mamy no i co - jest ładnie
      i to wszystko. A ślizgawka - no comment, no chyba że byłaby to ślizgawka rodem
      z Rockefeller Center - wbudowana w ziemię z kafejkami na około. Może było by
      fajnie.
      Kto jest za?
    • Gość: zyx Re: Prezentacja multikina na sesji IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.04, 11:16
      Panie Krzysztofie
      Jest pan jak twierdzi osobą publiczną zabierająca głos na forum. Bardzo dobrze,
      ale miał by on zdecydowanie wiekszy sens gdyby Pana słowa i Pana opinia
      napisana była po dyskusji na sesji i prezentacji przedstawionej na sesji , a
      nie po artykule prasowym. Przeciez każdy kto choć troche interesuje sie
      obradami Rady Miasta wie , że nie było Pana na sesji podczas omawiania i
      głosowania nad multikinem podczas przedostatniej sesji a więc nie wie Pan jakie
      padały pytania i jak to było tłumaczone, ani teraz nie było Pana podczas
      prezentacji na ostatniej sesji. PANIE KRZYSZTOFIE niech pan nie oszukuje
      forumowiczów. Przeciez Pan nic na ten temat nie wie - chyba ,że z prasy . Na
      ostatniej sesji dowiedziałem się, że na komisjach też Pana nie ma , a właściwie
      jeżeli Pan jest to tylko po to żeby podpisac listę . Bardzo chcemy, żeby na
      forum wypowiadali sie też radni czy inne osoby publiczne, ale radni niech nam
      piszą o swoim zdaniu jeżeli poznali dokładnie temat i są zaangażowani w pracę
      rady. O PANU TEGO POWIEDZIEĆ NIE MOŻNA !!!
    • Gość: mundzia Re: Prezentacja multikina na sesji IP: *.chello.pl 01.04.04, 11:18
      Witam,
      Jestem mieszkanką Płocka i uważam, że taka inwestycja by się miastu przydała.
      Sądzę jednak, że miejsce nie jest najwłaściwsze, lepiej byłoby wybudować takie
      multikino poza ścisłym centrum miasta (w Warszawie też nie ma w centrum takiego
      kompleksu).
      Jest to dobra propozycja dla miasta i mieszkańców, jednak radni mogliby się
      postarać o podwyższenie stawki za dzierżawę gruntu. :)

Wiadomo, że przeciwników budowy jest tylu ilu zwolenników, dlatego pozwólmy
      zadecydować LUDZIOM. Proponuję przeprowadzić referendum.
      Kto za, kto przeciw, gdzie pobudować a gdzie nie :)

Pozdrawiam
    • Gość: niekinoman Re: Prezentacja multikina na sesji IP: *.zep.com.pl 01.04.04, 21:21
      erabud=0,cinema city=2,ale wszystko w skali 0-10
    • Gość: prorok Re: Prezentacja multikina na sesji IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.04, 21:47
      Wyrazy poparcia dla Pana Krzysztofa. Swoją drogą , ile prezentacji i nacisków
      na radnych jeszcze będzie, żeby przeforsować żądania CC firmowane przez
      miasto .Nigdy dotąd nie obserwowaliśmy, przy tak żadnych argumentach
      finansowych, technicznych, urbanistycznych , tak zajadłej kampanii pro
      interesowi inwestora który tym ośmielony rzuca nam w twarz ochłapy.
      • Gość: zez Re: Prezentacja multikina na sesji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 22:04
        Gdyby tak inni radni pomyśleli samodzielnie, a nie wykonywali /bezmyślnie/
        wskazówek Milewskiego to doszliby do takiego samego wniosku jak radny
        Rolirad.On też był uczciwy /jako jeden z niewielu/ w sprawach
        Jagiellonki.Chamstwo w wykonaniu przedstawiciela inwestora /ewentualnego/
        multikina jest porażajace. Zachowuje się jakby był już po słowie z Milewskim
        lub po ... ówce. Dlaczego Milewski tak bardzo boi się przetargu, a przecież
        jeszcze niedawno uważał, że przetargi to jedyny uczciwy sposób na prowadzenie
        inwestycji miejskich. A szczególnie zastanawia mnie fakt, że inwestor podobno
        posiadający bardzo wiele ofert z innych miast, a mimo takiego wg niego złego
        potraktowania w Płocku, z uporem pijaka do niego wraca. Przecież przez ten
        stracony w Płocku czas już w innym mieście byłby w połowie inwestycji. I byłby
        pewnie chwalony .... do czasu. A w ogóle to radni szanujcie się.
        • Gość: ciekawe Re: Prezentacja multikina na sesji IP: 195.117.140.* 01.04.04, 22:41
          Może inwestor musi wykonać plan - postawić 7 kin w Polsce - ma ich już 11. Nie dziwiła by nachalność przedstawiciela hipermarketu - ale kina? Czy można wietrzyć w tym podstęp? Z drugiej strony - miast gdzie można by postawić multikino jest już mało. W największych już są nawet po kilka,w mniejszych i średnich - też jest wiele takich w którym jest po jednym. Nie dziwi mnie tylko bierność Era-Budu w tym wszystkim - oni nic nie muszą - poczekają aż umowa w 2005 roku straci ważność - i nie będą musieli nic budować - co by ich trochę kosztowało - bo inwestycja taka by trochę kosztowała więcej niż C.C. Tak to będą zadowoleni - zarobili na Auchanie i Obi - po co inwestować?
    • Gość: mieszkaniec Re: Prezentacja multikina na sesji IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.04, 02:51
      Do:
      "architekta" [przepraszam za wyrażenie] sieci Cinema City Gralińskiego
      i reszty cwaniaczków z Marszałkowskiej:
      zabierz,chłopie,tę budę z bilbordem z powrotem do stolicy i postaw
      na Placu Zamkowym.
      A ławeczki i pierdułeczki przydadzą się babci na wsi w Młocinach.
      • Gość: msw Re: Prezentacja multikina na sesji IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.04, 21:22
        Graliński - persona non grata - i ci miastowi też skoro promują tak
        bezczelnego faceta z warszawki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka