Dodaj do ulubionych

Polityka nie jest rockandrollowa. Ale bez polit...

29.10.10, 22:41
Jak to się mówi: "ręka rękę myje". Każdy ma swoją cenę, nawet rockandrollowcy.
Obserwuj wątek
    • Gość: a jednak kasa Re: Polityka nie jest rockandrollowa. Ale bez pol IP: 91.212.223.* 29.10.10, 22:52
      po co panowie od muzyki opowiadać bajki.Po prostu kasa.Wymyślcie coś ciekawszego.
      • Gość: stąd Re: Polityka nie jest rockandrollowa. Ale bez pol IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.10, 23:51
        Jakie to przykre.
        • Gość: stop partyjniactwu Re: Polityka nie jest rockandrollowa. Ale bez pol IP: *.081.c69.petrotel.pl 30.10.10, 01:22
          Kublik, zdradziłeś rocknrolla, i to z kim, z Milewskim. Jesteś spalony, nie licz na mój głos.
          • Gość: darek Re: Polityka nie jest rockandrollowa. Ale bez pol IP: *.hstntx.fios.verizon.net 30.10.10, 05:28
            Tak naprawde to PiS kojarzy mi sie z ta muzyka; podobnie jak disco polo albo ich troje kojarza mie sie z innymi partiami.
    • roman_j Polityka nie jest rockandrollowa. Ale bez polit... 29.10.10, 23:49
      To zasada stara jak polityka, że artyści szukają mecenasów wśród rządzących, kiedy na to, co robią, popyt nie jest na tyle duży, żeby mogli z tego wyżyć. A do garnka przecież swoich kompozycji czy tekstów nie włożą, więc mając do wyboru albo niezależność i klepanie biedy, albo świadczenie usług rządzącym w zamian za patronat i pieniądze, zwykle wybierają to drugie. I nie można się im dziwić, bo to taka bardzo ludzka słabość. :-))
      • Gość: darek Re: Polityka nie jest rockandrollowa. Ale bez pol IP: *.hstntx.fios.verizon.net 30.10.10, 05:31
        Widac ze bohaterowie tego artykulu sa albo idealistami albo przezywaja kryzys wieku sredniego; normalnie kazdy oportunistyczny artysta zaposalby sie teraz do jedynie slusznej partii. Ciesze sie ze sa jeszcze tacy ludzie tak jak nadal lubie sluchac Jimmy Hendrixa.
        • symultan Re: Polityka nie jest rockandrollowa. Ale bez pol 04.11.10, 22:40
          ciekawe czy słuchasz z mp3 czy oryginalnych nośników?
      • Gość: enzo Re: Polityka nie jest rockandrollowa. Ale bez pol IP: *.175.c95.petrotel.pl 30.10.10, 12:29
        > garnka przecież swoich kompozycji czy tekstów nie włożą, więc mając do wyboru
        > albo niezależność i klepanie biedy, albo świadczenie usług rządzącym w zamian z
        > a patronat i pieniądze, zwykle wybierają to drugie. I nie można się im dziwić,
        > bo to taka bardzo ludzka słabość. :-))

Chyba nie to napisałeś w komentarzu jak Hetkowski dostał rap od Siwka
    • Gość: edek Misiak - Rockman grający na festynach z Bayer Full IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 08:39
      tyle w temacie
      • Gość: xs Re: Misiak - Rockman grający na festynach z Bayer IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.10, 12:14
        tanie dziwki a nie rockmani... mirokio won!
        • symultan Re: Misiak - Rockman grający na festynach z Bayer 04.11.10, 22:44
          a ty jesteś drogi (a)?
    • Gość: muzyk Polityka nie jest rockandrollowa. Ale bez polit... IP: *.c152.petrotel.pl 30.10.10, 12:37
      ja pierdziele,jak mozna tak robic,wszystko dla kasy.Milewski jest z pisu wiec cala ekipa mu sluzy ,jakie to przykre i zenujace.Jak mozna sie tak upokorzyc,duzo stracili,na chleb i dobre zycie przeciesz maja.
      • Gość: gość Re: Polityka nie jest rockandrollowa. Ale bez pol IP: *.244.c76.petrotel.pl 30.10.10, 14:14
        kasa, zawsze kasa
        • Gość: as Re: Polityka nie jest rockandrollowa. Ale bez pol IP: *.178.c64.petrotel.pl 30.10.10, 14:24
          Ci dwa panowie stracili mój szacunek, jeśli będzie trzeba, wejdą swojemu PANU w d....
          • tomas7771 jak 30.10.10, 14:44
            ktoś jest miernym artystą to musi znaleźć alfonsa... a temu z tym wąsem pasuje by zostać alfonsem :))))

ps. zwykłe płockie prostytutki nie ma się co podniecać ;)
            • symultan Re: jak 04.11.10, 22:42
              ciekawe czy ty jesteś taki niezależny wobec swojego szefa? nie śmierdzą c i paluszki?
              • tomas7771 Re: jak 05.11.10, 21:53
                symultan napisał:

> ciekawe czy ty jesteś taki niezależny wobec swojego szefa? nie śmierdzą c i pal
                > uszki?

nie, nie muszę radzę sobie :)) po drugie nie żeruję na publicznej kasie jak te prostytutki.. ;)
    • Gość: BOMBARDIER [...] IP: *.145.c72.petrotel.pl 30.10.10, 14:58
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: menel Nie wytłumaczą się z prostytucji!!! IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.10, 15:37
        Nik nie nie przekona, że prostytutka oddaje się z miłości i za frico!!!!!
        Tu w grę wchodzą całkiem spore, jak na Płock, pieniądze a wdzięczność i przysługa
        "rockmanów" to czystej wody PROSTYTUCJA.
        PS. nic nie jest w stanie zmienić mojej opinii na nten temat ani powstrzymać od pisania tegoż.
        Normalnych prostyttek nie potępiam i dla ich profesji znajduję wyrozumienie i dobre słowo.
        • symultan Re: Nie wytłumaczą się z prostytucji!!! 04.11.10, 22:45
          nonkonformista? czy dupek co nie zna zasad showbizu?
    • Gość: tzw. wyborca Polityka nie jest rockandrollowa. Ale bez polit... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 17:21
      wolę napisać na karcie do głosowania hasło "mam Was w d... WSZYSTKICH". Myślisz podobnie ? Dołącz do akcji. wyraź swoje niezadowolenie.
    • Gość: aksum78 Spiety-brawo IP: 82.132.248.* 30.10.10, 17:29

I tylko Hubert "Spięty" Dobaczewski - wokalista, gitarzysta, autor tekstów w zespole Lao Che - reprezentuje starą szkołę rockowego myślenia.

- Jeśli ktoś zna nasz zespół, wie, że kroczymy swoimi ścieżkami. I na tych ścieżkach nie dochodzi do styku sztuki i polityki. Bo, według mnie, jedno i drugie pasuje do siebie jak pięść do nosa.

Chlopie brawo. Ratujesz honor. Wiadomo, ze jak raz utaplasz sie w gownie, to potem bycie brudnym przychodzi latwiej.
      A artystom dedykuje ten ciagle aktualny kawalek Kazika: www.youtube.com/watch?v=5dh0wiU31dE
      • symultan Re: Spiety-brawo 04.11.10, 22:47
        Lao Che też czasem korzysta z miejskich instytucji.
    • Gość: wojek1959 Polityka nie jest rockandrollowa. Ale bez polit... IP: *.telpol.net.pl 30.10.10, 18:29
      tylko co wy panowie wiecie o muzyce z lat 70 tych troszkie mało lat u was:))
      • symultan Re: Polityka nie jest rockandrollowa. Ale bez pol 04.11.10, 22:49
        a głupiii!!!! ludzie mówio że to po matce....
    • Gość: aksum78 Polityka nie jest rockandrollowa. Ale bez polit... IP: 82.132.248.* 30.10.10, 20:22
      tylko co wy panowie wiecie o muzyce z lat 70 tych troszkie mało lat u was:))
      Trawestujac: co wy panowie wiecie o polityce? Troche malo dosiwadczenia u was:)
      • symultan Re: Polityka nie jest rockandrollowa. Ale bez pol 04.11.10, 22:56
        a kolega ile juz działa w demokracji, chyba z 50 lat...?
    • Gość: savi Polityka nie jest rockandrollowa. Ale bez polit... IP: *.c152.petrotel.pl 31.10.10, 06:46
      Cytujac pewien nieistniejacy plocki zespol "... jestes juz wysoko ale chcesz byc wyzej, pragniesz sie wspiac na najwyzszy maszt, jestes juz wysoko ale chcesz byc wyzej, z pogarda napluc sloncu w twarz... kariera... kariera.....

p.s. Tacy z Was rockmani jak z krowich cyckow kastaniety. prostituerte.
      • Gość: kabaret [...] IP: *.038.c82.petrotel.pl 31.10.10, 12:05
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: aksum78 a ja na to IP: 82.132.248.* 31.10.10, 21:40
      Majteczki w kropeczki......
      • Gość: trutututu Re: a ja na to IP: *.244.c86.petrotel.pl 31.10.10, 22:02
        I tak wygra Wojtek Hetkowski
        • Gość: Gosciu Skoro kublik jest rockmanem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.10, 01:31
          to niech zdradzi na czym gra. poza gielda oczywiscie. dla kasy kazdy sie sprzeda a ratusz to dojna krowa wiec moze dac sporo mleka. mojego glosu nie dostanie.
    • engloutis Trudno odmówić 01.11.10, 11:53
      Krzyszt OF Misiak: "Ale zostałem o to poproszony. Osobiście przez prezydenta Milewskiego. Trudno takiej prośbie odmówić"

Te słowa mówią wszystko. I nie ma co tu komentować, jeśli chodzi o byłego gitarzystę O.N.A.
      Polecam jeszcze, aby pozbyć się wszelkich wątpliwości do ww. płytę, którą nagrał z niejakim aktorem-poetą Mierzyńskim. Cudo :-))

• Gość: miya Re: Trudno odmówić IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.10, 15:22
        on nigdy nie był gitarzystą O.N.A. przygrywał Chylińskiej do jej ryku, jak jeszcze uważała się za wokalistkę rockową, potem została wokalistką dyskotekową i Misiakowi przygrywanie Bayer Full zostało :)
        • Gość: WYBORCA Re: Trudno odmówić IP: 213.76.179.* 02.11.10, 14:19
          rockandrollowcy?????? DOOPOWLAZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • symultan Re: Trudno odmówić 04.11.10, 22:53
          załap 10 jego talentu to pogadamy..
    • Gość: aksum78 Polityka nie jest rockandrollowa. Ale bez polit... IP: 82.132.248.* 01.11.10, 17:06
      no panowie. Bayer Full Pan Krzysztof przygrywal duzuuzo przed wspolpraca z chylinska. tak jak z ojcem mojego kumpla grywal eventy na zabawach weselnych. niby dawno temu to bylo, ale nie az tak by zapomniec:) bez geriawitu jeszcze pamietamy...
    • Gość: aksum78 Ku przestrodze IP: 82.132.248.* 01.11.10, 18:57
      wywiad z Jurkiem Kulejem z Duzego Formatu. chyba musza sie spazyc panowie muzycy:

A kiedy pan zrozumiał, że polityka panu nie służy?

Szybko. Dla mnie, chłopaka z Częstochowy, startującego z odległego 11. miejsca na liście wyborczej SLD, to było ogromne wyróżnienie, że ludzie mi zaufali i głosowali na mnie. Zostałem wybrany na posła, a zaraz potem się okazało, że nie miałem wpływu na sprawy, dla których, jak sądziłem, znalazłem się w Sejmie.

Myślałem, że na Wiejskiej będzie elita, a zobaczyłem szkołę chamstwa. Po nocach nie mogłem spać. Zrezygnowałem z polityki. Dzisiaj wiem, że bycie posłem to stres większy niż na ringu.
      • engloutis Re: Ku przestrodze 01.11.10, 21:25
        Z całym szacunkiem, ale zachowajmy odpowiednią skalę. Sejm a rada miasta to dwa, zupełnie inne światy.
        Nikt nie miałby za złe, że panowie kandydują na radnych, bo faktycznie praca w samorządzie może być satysfakcjonująca i naprawdę można służyć tu ludziom w konkretnych sprawach.
        Problem polega na tym, że panowie działają koniunkturalnie, próbując nas przekonać, że białe nie jest białe, a czarne - czarne.

Podoba mi się postawa pana Szymona Cempury, choć nie jestem fanem "naszego miasta".
        • Gość: plockier Re: Ku przestrodze IP: *.049.c88.petrotel.pl 02.11.10, 06:56
          O to jak MM dba o kulturę najlepiej widać po płockim Domu Kultury. Wciąż XIX wiek. Brawo rockmani, brawo. Wy już pracę macie więc popieracie. My pracy nie mamy więc głosu nie oddamy ...
      • symultan Re: Ku przestrodze 04.11.10, 22:54
        wida, że sportowiec piękne serce , ptasi móżdżek....
    • Gość: aksum78 do egloituis(chyba) IP: 82.132.248.* 02.11.10, 20:08
      Z całym szacunkiem, ale zachowajmy odpowiednią skalę. Sejm a rada miasta to dwa, zupełnie inne światy.
      Masz racje, chamstwa jest dwa razy wiecej:) Co do reszty Twojej wypowiedzi sie zgadzam. A jeszcze jedno. Od kiedy Pan Kublik jest rokowym muzykiem? Gra w jakiejs kapeli?
      • engloutis Re: do egloituis(chyba) 02.11.10, 21:19
        Na pewno powinno być (co najmniej) dwa razy mniej polityki, bo (i tu będę się upierał) to funkcja bardziej społeczna niż polityczna. Jeśli chcemy zaś wyplenić to "chamstwo" z samorządu to nie głosujmy na nie 21 listopada... i proszę nie mówić, że mój głos nic nie znaczy, bo znaczy każdy.

Fakt, Kublik rockowym muzykiem nie jest, ale już jako rockmena można go określić, bo: 1) od nastu lat organizuje festiwal "rockowe ogródki", 2) ...a także koncerty zespołów rockowych, tj. dezerter, ksu czy farben lehere, 3) tego ostatniego to chyba nawet był jakiś czas temu "menago" i... 4) cokolwiek, by o nim nie mówić rocka raczej lubi, a nawet kocha. Każdy kto przychodzi w wakacje do rock'69 wie, że ma rockandrollowe - że tak powiem - podejście do alkoholu, po zażyciu którego ostry rockandrollowy języki a la Chylińska A.D. 1996 (zloteprzeboje.tuba.pl/zloteprzeboje/51,101972,7429177.html?i=2).
    • aksum78 Polityka nie jest rockandrollowa. Ale bez polit... 02.11.10, 21:41
      Na pewno powinno być (co najmniej) dwa razy mniej polityki, bo (i tu będę się upierał) to funkcja bardziej społeczna niż polityczna. Jeśli chcemy zaś wyplenić to "chamstwo" z samorządu to nie głosujmy na nie 21 listopada... i proszę nie mówić, że mój głos nic nie znaczy, bo znaczy każdy.
      Masz racje, tylko jesli reguly gry ustawione sa pod "duzych graczy". To rozwazania na inny watek. Wybory te powinne byc inne od tzw. parlamentarnych. Niestety tak nie jest do konca. Raczej nie maja szans w tych wyborach kandydaci niezalezni. Wszystko jest pozamykane, domkniete, uszczelnione. Brakuje swiezego powietrza. Nie wiem czy dobrym rozwiazaniem jest podpisywanie przez muzykow swoistego "paktu z diablem". A smiesznym jest dla mnie argumentem "za" jest stwierdzenie: bo prezydent mnie poprosil. Slabe to jest i tyle.
      • engloutis Re: Polityka nie jest rockandrollowa. Ale bez pol 02.11.10, 23:19
        To fakt. Ordynacja wyborcza w przypadku samorządów pozostawia wiele do życzenia. Dlatego, staram się nie będąc związanym z żadnym sztabem, "agitować" swoich znajomych: po pierwsze - żeby poszli do wyborów, po drugie - żeby szukali na listach ludzi a nie partii. Ludzi, którzy swój życiorys nie zaczęli budować po zarejestrowaniu list wyborczych. Ludzi, którzy - jak już byli u władzy - to ich obecność tam, nie ograniczała się li tylko do przecinania wstęg i uścisków rąk.

Być może jestem idealistą, ale wierzę w demokrację jako dialog, rozmowę człowieka z człowiekiem, czasem trudną, bolesną, ale nigdy nie pozbawioną wzajemnego szacunku. Niewielu kandydatów na prezydenta Płocka myśli podobnie, ale wierzę - że ten który wygra, w następnej kadencji będzie musiał się zmierzyć właśnie z takim postrzeganiem rzeczywistości. Wierzę, że z dyskursem publicznym stanie się trochę tak jak z mediami (tzw. IV władzą), które dziś nie są już tak wszechwładne i opiniotwórcze jak jeszcze 10 lat temu i muszą się tą władzą dzielić, np. z Internautami tworzącymi fora i portale społecznościowe. Wierzę, że będzie im tam coraz mnie wygodnie, że ludzie będą upierdliwi i dociekliwi i bezwzględni - tak jak potrafią w wirtualu - w egzekwowaniu od nich obietnic wyborczych oraz przypominaniu, że bycie radnym to obowiązek, a nie tylko przywilej.

Dowód "Paktu z diabłem" - o którym wspominasz pięknie można wyczytać w słowach Misiaka "Trudno takiej prośbie odmówić", aż chce się dodać "a należałoby"...
    • aksum78 Polityka nie jest rockandrollowa. Ale bez polit... 03.11.10, 00:12
      Ja tez jestem idealista, tylko ze ten system nie jest dla idealistow. Iidealisci maja byc listkiem figowy i tyle. Licza sie uklady i koneksje. Co na szczeblu samorzadowym widac jeszcze lepiej.
      Twoja wypowiedz: Być może jestem idealistą, ale wierzę w demokrację jako dialog, rozmowę człowieka z człowiekiem, czasem trudną, bolesną, ale nigdy nie pozbawioną wzajemnego szacunku. Niewielu kandydatów na prezydenta Płocka myśli podobnie, ale wierzę - że ten który wygra, w następnej kadencji będzie musiał się zmierzyć właśnie z takim postrzeganiem rzeczywistości. Wierzę, że z dyskursem publicznym stanie się trochę tak jak z mediami (tzw. IV władzą), które dziś nie są już tak wszechwładne i opiniotwórcze jak jeszcze 10 lat temu i muszą się tą władzą dzielić, np. z Internautami tworzącymi fora i portale społecznościowe. Wierzę, że będzie im tam coraz mnie wygodnie, że ludzie będą upierdliwi i dociekliwi i bezwzględni - tak jak potrafią w wirtualu - w egzekwowaniu od nich obietnic wyborczych oraz przypominaniu, że bycie radnym to obowiązek, a nie tylko przywilej.

Polityka tez idze w ta strone. Jeden z kandydatow na prezydenta, zaprosil redaktora Karnowskiego do swojego namiotu. Ten promowal nowa swoja ksiazke "Anatomia wladzy". Ja kupilem i przeczytalem ta ksiazke. Wnioski sa smutne. Liczy sie show. Przy prawie zerowej szansy kontroli wladz, lub mozliwosci jej odwolania. Co 4 lata mamy spektakl, gdzie ktos che nas zrobic na szaro. Gdzie masz ta obywatelska demokracje? Po wyborach, wybrani jakos zapominaja o swych obietnicach. Ok, w porzadku. Tylko ja potem ich kontrolowac, rozliczyc i w razie czego odwolac? Czekac kolejne 4 lata? To jest kawal czasu. Wystarcajaco by sie ustawic, wraz swoja koteria, by duzo zepsuc i spartolic. Pozdr
      • symultan Re: Polityka nie jest rockandrollowa. Ale bez pol 04.11.10, 22:59
        naiwniaku, władza to afrodyzjak, układy i układziki, jak chcesz rycerza na białym koniu to zadzwoń do jacykowa...
    • Gość: asum78 Nik w samorzadach IP: 82.132.139.* 04.11.10, 01:19
      Za tygodnikeim WPROST z 18 pazdziernika:
      Trzy czwarte samorzadow manipuluje pzy konkursach na stanowiska urzednicze, tak aby prace dostali "znajomi krolika"-wynika z najnowszego raportu NIK-u. Kontrolerzy NIK ujawnili ze do nieprawidlowosci doszlo, w 34 sposrod 45 skontrolowanych urzedow. Sposobow obchodzenia prwa bylo sporo: jeden z nich polegal na formulowaniu kryteriow konkursu, tak by pasowaly do doswiadczenia zawodwego konkretnego kandydata. Efekt? Do wydzialu wspolpracy zzagranica przyjmowano osobe, ktora nie znala zadnego jezyka obcego. Raport zwraca tez uwage na luke w prawie, ktora umozliwia awansowanie osob nie posiadajacych odpowiednich kwalifikacji. Chodzi o art. 12 ustawy o pracownikach samorzadowych, w ktiorym zamiennie stosuje sie terminy"pracownik" i "urzednik". Ten zapis pozwala awansowac szeregowego pracownika na przyklad gonca lub asystenta, na stanowisko urzednika bez zadnych procedur konkursowych. NK apeluje doMSWiA o zlikwidowanie tej furtki.

Porazajace i o to toczy sie gra. wiec gadanie o demokracji obywatelskiej miedzy bajki mozna wlozyc:(.
      • engloutis przypadek płocki 04.11.10, 20:36
        jest jeszcze gorzej... Nie wiem czy pamiętasz sprawę sprzed kilku lat dotyczącą Płockiej Galerii Sztuki i wyboru dyrektora tej placówki. Po tym jak pani Śliwińska przeszła "na przymusową" emeryturę prezydent płocka rozpisał konkurs. Zgłosiło się 3 czy 4 kandydatów, wśród których nie było pana Mazusia. Komisja składała się z przedstawicieli ratusza (m.in. zastępcy prezydenta ds. kultury), przedstawicieli organizacji pozarządowych i ministerstwa kultury. W sumie chyba 9 osób. O dziwo, decyzja była jednogłośna. Wszystkie głosy "za" zebrała Beata Jaszczak - wówczas animator kultury w Płockim Ośrodku Kultury i Sztuki (ta sama, która później w 2008 r. broniła płockich murali). Sprawa wydawała się jasna, do momentu, gdy nie wkroczył prezydent MM i nie powiedział "veto". Decyzji swej nie uzasadnił, bo - jak się okazuje zgodnie z prawem - nie musiał. Rozpisano nowy konkurs, w którym wygrał już wspomniany i do dziś kierujący tą placówką pan.
      • symultan Re: Nik w samorzadach 04.11.10, 23:28
        Pokaż mi kraj gdzie pracę na wysokie stanowisko urzędnicze dostaniesz z konkursu. Nawet USA sobie z tym nie radzi.
    • symultan Re: Polityka nie jest rockandrollowa. Ale bez pol 04.11.10, 22:51
      jakbyś nie miał kasy to nie miałbyś netu i swoje opinie mógłbyś wyraża kredą na ścianie
      • engloutis Re: Polityka nie jest rockandrollowa. Ale bez pol 04.11.10, 22:59
        nie bardzo rozumiem " ocokaman" ....
        Ale masz racje wyrażanie opini na ścianie, choćby kredą to bardzo dobry pomysł, z którego korzystało już wielu, nawet z niełym skutkiem :-)
        • symultan Re: Polityka nie jest rockandrollowa. Ale bez pol 04.11.10, 23:21
          jasne że ze skutkiem, choć Mandela trochę posiedział...
          • engloutis Re: Polityka nie jest rockandrollowa. Ale bez pol 05.11.10, 21:28
            a Banksyemu się udało :-)
    • aksum78 symultan-nie masz co w pracy robic? 12.11.10, 12:02
      Ty nawet pewie nie wiesz kto to Banksy. Pewnie jestes urzedniczyna z grona eMeMesa, albo jednym z tych muzykow, ktorzy go popieraja. Jad zieje z Twoich wpisow. Walnij piwo lub skreta. Pojdz na spacer i wyluzuj. Pozdro do kolegi za Banksego. Ktos w Plocku wie kto to taki. Teraz film nawet nakrecil "Wyjscie przez sklep z pamiatkami". Polecam
      p.s sprawe Plockiego Osrodka Sztuki pamietam. Pelno jest afer tego typu. W Toruniu z wyborem dyrektora do CSW, tez byly jaja. Zrobila sie afera w ktora wlaczyl sie Minister Kultury. Jak widzeproamy i osoby ktore startuja, to odnosze ciagle wrazenie, ze w wiekszosci jest to rzut na kase i uklady. Niestety

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka