Dodaj do ulubionych

Absurdalne wymagania przy kasie Podolanki

30.11.10, 21:04
Ja bym dał kasjerce medal za czujność. Nie od dziś wiadomo, że po Płocku grasują zoorganizowane bandy rodziców z dziećmi sąsiadów wyłudzajace ulgi rodzinne.
Obserwuj wątek
    • Gość: menel Re: Absurdalne wymagania przy kasie Podolanki IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.10, 21:17
      To satruchy udające dzieci chcą się pluskać w wodzie za pół-darmo a sieroty czy dzieci, których rodzice nie mogą lub nie chcą pójść na basen mają płacić pełną stawkę.
      Bardzo ten przepis logiczny.
      Logiczne jest żadnych ulg - chesz używać to płać, nie stać cię, to staraj się zminieć tę sytuację.
      • Gość: do Pana Menela Re: Absurdalne wymagania przy kasie Podolanki IP: *.160.c89.petrotel.pl 30.11.10, 21:30
        to,że urzędnicy nie przestrzegają zarządzeń prezydenta to widać norma.To,że zarządzenia te są delikatnie mówiąc niedopracowane też widać.Mogę dać przykład ale po co i tak dziennikarze o tym nie napiszą a temat znają.
        • Gość: dt Re: Absurdalne wymagania przy kasie Podolanki IP: *.adsl.alicedsl.de 01.12.10, 21:32
          strasznie dziwne te przepisy, niby dlaczego trzeba byc rodzicem dziecka, ktore ma otrzymac ulge. A jak z dzieckiem idzie na basen ciocia, wujek lub sasiad to przeciez nie zmienia wieku dziecka. Najwazniejsze zeby dzieciaki w ogole potrafily plywac a nie z kim chodza na basen.
    • roman_j Absurdalne wymagania przy kasie Podolanki 30.11.10, 21:48
      Lektura tego artykułu prowadzi do wniosku, że w Płocku prawo lokalne tworzą i egzekwują kretyni. Jeden kretyn wprowadził ulgę tylko dla dzieci spokrewnionych (ciekawe, czy rodzeństwo rodziców to jeszcze wystarczający do ulgi stopień pokrewieństwa, czy już nie?), a inni kretyni żądają dowodów pokrewieństwa. Proponuję wprowadzić na Podolance ekspresowe nadania DNA. Na koszt tego, kto tę ulgę obłożył tym bezmyślnym obostrzeniem.
      Dodam jeszcze, że na akcie urodzenia nie ma zdjęcia, więc nie jest to dokument mogący rozstrzygnąć kwestię tożsamości dziecka. Gdyby komuś zależało na oszczędzeniu tych paru groszy (może pan Milewski sądzi, że są takich osobników w Płocku hordy, stąd obostrzenia), to mógłby na akt urodzenia swojego dziecka przyprowadzać cudze dziecko. Byle było w tym samym wieku i tej samej płci. :-))
      • Gość: swim Re: Absurdalne wymagania przy kasie Podolanki IP: *.plock.mm.pl 30.11.10, 22:47
        A ja proponuje żeby zająć się ratownikami którzy dorabiają ucząc dzieciaki pływać bo biorą po 3 dychy za godzinę i nie płacą za bilety dla owych dzieci i tu jest generowana strata MZOSu. Wiele razy byłem swiadkiem jak wpuszczane bokiem był dzieciaki które były uczone pływania Jeden z nich nawet poobklejał reklamami sobie auto które stoi pod podolanką. Więc po co robić problemy przedszklakom
        • Gość: Gość Re: Absurdalne wymagania przy kasie Podolanki IP: *.plock.mm.pl 01.12.10, 04:15
          Ratownicy? To jest ciekawe zjawisko czesto bywam na "Podolance" siedzi jeden biedaczyna ludziska w wodzie reszta w pomieszczeniu za szybą dosłownie zalega, siedza w grupce jak kuropatwy a do zjezdzalni daleko ( KTOS SIE PODTOPI DOBIEGNIE CZY NIE) a jescze ina ulubiona rozrywka podziwianie świata przez szybe. I co na to nasza GW i Pani Dyr. MZOS., pewnie uczuli swpich pracowników lub ze takie rzeczy nie maja miejsca he he he
          • Gość: gosc Re: Absurdalne wymagania przy kasie Podolanki IP: *.073.c78.petrotel.pl 01.12.10, 08:42
            ludzie jestescie smieszni...znowu jakies nieroby siedzace calymi dniami na basene knuja intryge i psuja opinie...polska cecha byle komus dowalic... Zliczyc by sie nie dalo ile beretow ,,klijentuw szanownych,, straszylo pracownikuw podolanki zwolnieniem z pracy ,,bo pan x lub pani ma uklady i znajomosci,, tylko dlatego bo zwrucilo sie im uwage: zaluz czepek,nie biegaj itp...nawet do zastraszen pobicia dochodzilo...ile razy policja byla wzywana ... Szkoda ze o takich rzeczach tu sie nie pisze bo naprawde dopiero byl by ubaw ... Ech ... Temat rzeka ... Ale cuz najlepiej kogos obsmarowac...ze dorobi , ze niepadl na ryj ze zmeczenia w robocie albo co najgorsze moze miec qudzwa lepiej niz ,,ja,, ...
            Obluda .... Artykul dotyczy jakiegos smiesznego przepisu ktury faktycznie jest zenujacy a tu jakies bukiety staraja sie oczernic ludzi ... I to w tematach o kturych nie maja zielonego pojecia ...
            • Gość: pogromca głupoty Re: Absurdalne wymagania przy kasie Podolanki IP: *.plock.mm.pl 01.12.10, 09:12
              A pan ratownik to lepiej niech do szkoły wróci lub przynajmniej postudiuje słownik ortograficzny !!!! Całe szczęście, że uczysz dzieciaki pływać, a nie pisać po polsku....
            • Gość: wodnik Re: Absurdalne wymagania przy kasie Podolanki IP: *.plock.mm.pl 01.12.10, 09:29
              Ortografia ortografią, a ja jestem za tym, żeby taki ratownik ZA DARMOCHĘ wpuszczał dzieciaki do "Podolanki" i za darmochę uczył ich pływać. O!
              To by dopiero było! No nie?!
        • Gość: podolanek Re: ratownicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.10, 08:29
          Dokładnie,zgadzam się z przedmówcą na temat ratowników.
          Nie wiem czy ich praca polega na fuchach w nauce pływania w godzinach pracy.
          Chodzę systematycznie na Podolanke i zawsze podczas mojego pobytu ratownik uczył pływać,zamiast pilnować pływających na basenie.
          Czy tak powinna wyglądać praca ratownika na miejskim basenie za publiczne pieniądze???
          • Gość: vent Re: Dokładnie- stado ratownikow dorabia w pracy IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.10, 20:33
            Normalnie tragedia, nie dość że maja płacone za pracę jako ratownik to jeszcze w godzinach otwarcia basenu pozamykane tory albo odgrodzony tor na rekreacyjnym basenie bo oni sobie robią prywatę. Jak sobie chca uczyc to niech sobie basen wybudują.
            Zreszta jak to stado mozna nazwać ratownikami?
            • Gość: menel Re: Dokładnie- stado ratownikow dorabia w pracy IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.10, 21:52
              Gość portalu: vent napisał(a):

> w godzinach otwarcia basenu pozamykane tory albo odgrodzony tor na rekreacyjnym
              > basenie bo oni sobie robią prywatę.

a ludzie to milcząco akceptują?
              Ja po wejściu na basen zacząłbym od pływania po tych właśnie zamkniętych lub wygrodzonych na prywatne lekcje torach i gwarantuję, że za 3 minuty byłyby otwarte.
              Ludzie, o swoje trzeba się upominać od razu na miejscu a nie na forum mazgaić się !!!!
      • Gość: Do Intrygantów :)) Re: Absurdalne wymagania przy kasie Podolanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 16:06
        Eeee tam ... jesteś zapewne kolejnym łbem któremu kobita poszła na bok z jednym z nich a teraz odgryzasz się jak szczeniak z bezpiecznej odległości zza monitora by się poczuć lepiej ... :)))
    • krzywski Absurdalne wymagania przy kasie Podolanki 01.12.10, 06:25
      Głupota urzędnicza przerasta Himalaje !!!!!
    • katolak masakra... 01.12.10, 07:16
      ten news przebił "coroczną przerwę techniczną" po 6 miesiącach od otwarcia po generalnym remoncie" którą Podolanka zafundowała w środku wakacji zamykając basen na 2 tygodnie.

zorganizowane grupy przestępcze rodziców wyłudzające zniżki na basenach... ...ku... to się nadaje do telewizji...
    • przyczajony_mason Dobrze wiedzieć - abiorę paszport dziecka idąc na 01.12.10, 08:00
      podolankę. Też jest w wieku przedszkolnym, ale ma paszport. Ale jaja - tylko w Płocku, szkoda że nie weryfikują kodu genetycznego. ORWELL.
    • Gość: lolo Re: Absurdalne wymagania przy kasie Podolanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.10, 09:08
      Jaki basen taka obsługa - myślę że nic więcej nie trzeba dodawać
    • Gość: qwea Re: Absurdalne wymagania przy kasie Podolanki IP: *.xdsl.centertel.pl 01.12.10, 09:16
      Jaki Drektor taka praca pracowników.czyżby JJ porzucił?
    • Gość: Pan_N Re: Absurdalne wymagania przy kasie Podolanki IP: *.class147.petrotel.pl 02.12.10, 09:30
      W autobusie dziecko również nie mając legitymacji dostanie mandat. Choć wygląda na 7 i nikt nie ma wątpliwości, że jest to uczeń szkoły podstawowej, nie mając dokumentu upoważniającego go do zniżki, przysługuje mu mandat. Więc uważam, że Pani w kasie miała pełne prawo żądać dokumentu upoważniającego do zniżki.
    • Gość: ktos nie ma to jak wspieranie zdrowego trybu zycia IP: 3.1.* / 10.71.12.* / unknown 03.12.10, 09:20
      nie ma to jak wspieranie zdrowego trybu zycia u dzieci, podolanka napewno z tego tytulu ponosi ogromne straty ze sprzeda raz na jakis czas tanszy bilet rodzinny :/ ŻENADA !!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka