Dodaj do ulubionych

Wynik z 59 komisji: Nowakowski - 52,26 proc., M...

• Gość: gosc nieznajomy Noc wyborcza na żywo. Nowakowski - 52,34 proc. ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.10, 10:54
      Nie gan szefa swego bo mozesz miec gorszego- tak mowi stare przyslowie!.Brawo Panie Milewski za zaczete przedszkole w Ciechomicach ,sala gimnastyczna ,biblioteke itd.gdyby nie Pan
      kto wie czy by teraz to powstalo!.Pamiatke po sobie w Plocku zostawiles zaden tyle nie zrobil dla Plocka co Ty.
      • Gość: do gościa Re: Noc wyborcza na żywo. Nowakowski - 52,34 proc IP: *.227.c69.petrotel.pl 06.12.10, 12:25
        nieznajomego a znajomego.No jak kochana poetko.Szczekamy jeszcze czy mówimy.Odpalaj miotłę i na Łysicę zmykaj.
    • Gość: cbś Re: Wynik z 59 komisji: Nowakowski - 52,26 proc., IP: *.047.c71.petrotel.pl 06.12.10, 11:00
      pijak Dariusz Z.na odwyk
    • Gość: ania Noc wyborcza na żywo. Nowakowski - 52,34 proc. ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.10, 11:04
      plocek.pl wpadł na świetny pomysł publikowania wyników plocek.pl/pl,84,330,wyniki-wyborow-na-prezydenta-plocka-wygral-andrzej-nowakowski,,news,3761,,,plock
      Redaktorom GW jakoś ciężko było zrobić zestawienie, no cóż jacy redaktorzy taka i gazeta na mazowszu wstyd!
    • Gość: Marek O. Re: Wynik z 59 komisji: Nowakowski - 52,26 proc., IP: *.plock.mm.pl 06.12.10, 11:16
      Witam,
      Najgorsze w Waszych opiniach jest ich brak. Wyrażacie aprobatę lub jej brak ale i tak kończy się bez konstruktywnego podsumowania. Dlaczego zatem taki wynik ?
      Powiem Wam: ostatnie dni oczernianie przeciwnika, kolejne wpadki finansowe itd. Dziwię się, że Nowakowski nie wygrał 70 do 30, ale nie o to tu teraz chodzi. Jestem i Byłem zwolennikiem zmiany na tronie. Teraz będę obserwował jakich zmian dokona Andrzej Nowakowski na "stołkach". Jeśli zacznie się to czego nauczyła nas poprzednia ekipa to sam stanę jako pierwszy przeciwko niemu. Chciałbym aby to miasto nie umarło z powodu, dla którego chcieliśmy je zmienić w tych wyborach. Dlatego też zapraszam wszystkich do wspólnego forum na bazie pomysłów i propozycji.
      Postawmy sobie cel: jeśli nic dobrego nie wydarzy się w ciągu najbliższych kilkudziesięciu miesięcy to wystawimy kandydata społecznego do następnych wyborów, a wtedy ....
      Mam nadzieję jednak, że pierwsze słowa, które Nowakowski wypowiedział około 2 w nocy są jaskółką "na lepsze".
      Dajmy Im szansę - poczekajmy, ochłońmy ....

Marek O.
    • Gość: monia Noc wyborcza na żywo. Nowakowski - 52,34 proc. ... IP: 80.48.4.* 06.12.10, 11:18
      Do tych, którzy uważają, że A. Nowakowski nie ma doświadczenia w zarządzaniu miastem. Ponad cztery lata temu, gdy ratusz robił czystki na stanowiskach dyrektorów szkól, pani Adasiewicz mówiła o nowych dyrektorach (wybranych na kilka, kilkanaście tygodni przed konkursami) :'dyrektorem się bywa, a nie jest' i ' dyrektorowania można się nauczyć'. Wypada powtórzyć za p. Adasiewicz 'prezydentem się bywa, a nie jest', ' prezydentury można się nauczyć'. Gratulacje dla nowego prezydenta :))). Najważniejszą sprawą dla płockiej oświaty jest fakt, że Krysztofiak został odsunięty od władzy :). Bo chyba każdy wie, że to on rządził na tym polu - nie Milewski, nie Kubera, nie Adasiewicz, a właśnie Krysztofiak :((((
      • Gość: bubel Re: Noc wyborcza na żywo. Nowakowski - 52,34 proc IP: *.plock.mm.pl 06.12.10, 11:35
        Oj Mareczku ale Ci "monia" doje....ała. Ale zgadzam się z nią. Cienki jesteś a srasz wyżej niż doope masz:P. "Chwast wyrwany".
    • Gość: mmmm Re: Wynik z 59 komisji: Nowakowski - 52,26 proc., IP: *.210.c86.petrotel.pl 06.12.10, 11:20
      Nikt normalny chyba nie spodziewa się cudów przez najbliższe 4 lata. Niech po prostu będzie normalnie. Jeśli nowe władze właściwie ustalą priorytety w wydawaniu budżetu (wcale nie małego, nie jesteśmy biednym miastem) oraz wykażą się większą sprawnością w realizacji inwestycji, to już będzie dobrze. Przecież dla mieszkańców ważniejsze są nowe drogi niż koncerty muzyki cygańskiej. Zamiast tramwaju za kilkaset baniek niech 30% tej kasy pójdzie na drogi i usprawnienie KM i efekt będzie duuużo lepszy.
      Milewski przegrał, ponieważ otoczył się niekompetentnymi ludźmi, co w połączeniu z jego pychą (współpraca z Orlenem, wykonawcami dojazdów) przełożyło się na nieudolność w realizacji płockich inwestycji.
      • Gość: nn Re: Wynik z 59 komisji: Nowakowski - 52,26 proc., IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.10, 11:36
        8 lat temu głosowałem przeciwko Hetkowskiemu. Padło na Miloszenkę. Wczoraj głosowałem przeciwko Miloczence. Padło na Nowakowskiego. Mam nadzieję, że pan Nowakowski zapracuje na udzielone mu głosy kredytowe.
        • Gość: fan Re: Wynik z 59 komisji: Nowakowski - 52,26 proc., IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.10, 11:50
          pazie na razie, tak wam mówią Nafciarze
          jednak pesel byl na wyborach !!! gratulacje dla prezydenta AN
        • Gość: do plocczanina Re: Wynik z 59 komisji: Nowakowski - 52,26 proc., IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.10, 11:54
          Cóż kupuj bratku samochód na tramwaj możesz już pogwizdać
          • fifrak85 Re: Wynik z 59 komisji: Nowakowski - 52,26 proc., 06.12.10, 12:21
            Gratulacje dla nowego prezydenta. Mam nadzieję, że nasze miasto zyska na tym wyborze.
            Będziemy śledzić postępowanie i oceniać więc teraz powinien zacząć pracować na 110%
            Życzę także odwagi Panu Nowakowskiemu przy podejmowaniu decyzji. Pomimo, że niektóre mogą być trudne, to czasami trzeba podjąć takie działania dla ogólnego dobra.

• Gość: dziadzia doczekał Nowakowski prezydentem IP: *.024.c74.petrotel.pl 06.12.10, 12:29
            Kładłem się spać szczęśliwy, wstaję, i też jestem szczęśliwy.
            Nowakowski prezydentem, t zn Milewski i jego zafajdana ekipa wreszcie odejdzie w niebyt.
            No i trzeba rozliczyć tych ludzi: dlaczego wszystkie przetargi w Płocku były dużo droższe niż gdzie indziej, zweryfikować kompetencje ludzi na kierowniczych stanowiskach, wywalić darmozjadów, przydupasów, rozliczyć prezesów spółek miejskich /Rynex, Zuok, Km, Zoz i in/
            Panie Nowakowski życzę wytrwałości i konsekwencji, wyślij Pan za kratki tych drani.
    • Gość: Peselik Kubera@Pesel IP: *.class147.petrotel.pl 06.12.10, 12:23
      I co? PESEL był jednak na wyborach Panie troszkę za duży hahaha Czy już się pajuesz?? Najwyższa pora!!!
      • Gość: ob. Nawjwyzsza pora skończyc podstwówkę, pisac sie IP: *.adsl.inetia.pl 06.12.10, 12:58
        naucz jesli to nie zatrudne dla ciebie
        • Gość: My Blood Re: Nawjwyzsza pora skończyc podstwówkę, pisac si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.10, 16:57
          NAPISAŁ: Autor: Gość: ob. IP: *.adsl.inetia.pl 06.12.10, 12:58
          "Nawjwyzsza pora skończyc podstwówkę, pisac sie
          naucz jesli to nie zatrudne dla ciebie "

Próbuję Panie ob. przeczytać Twój bełkot ze zrozumieniem i nie jest lekko. Widzę, że i TY też jesteś troszkę na bakier z polszczyzną. Więc też wracaj BUCU do podstawówki .... razem z "domkowym PESEL-em" a potem ludziom błędy wytykaj - panie "podstwówkę" i "Nawjwyzsza"

hahahaha

• Gość: lucki man Re: Wynik z 59 komisji: Nowakowski - 52,26 proc., IP: *.024.c74.petrotel.pl 06.12.10, 12:43
      Alleluja Alleluja Alleluja Alleluja Alleluja Alleluja Alleluja Alleluja
      Brawo Andrzej Alleluja
      • Gość: do lemingów porażające pokłady nienawiści i chamstwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.10, 12:58
        u tych co tryumfują nie napawają pozytywnie. Jeśli takie mamy społeczeństwo w Płocku to nie wierzę, że da się coś tutaj zrobić z sensem. Te ryki pełne pogardy dla przeciwnika ( tylko politycznego - bo przecież nie wroga fizycznego , chyba?) są symptomatyczne dla frustratów, co to nie znają pojęcia działania dla dobra ogółu a tylko przeciw komuś. Tylko przeciw potrafią się jednoczyć. Okaże się czy potrafią też pracować dla Płocka. Po tonach ryków i poziomie komentarzy wątpię w to. Do następnych wyborów lemingi. ;)
        • Gość: Marek O. Re: porażające pokłady nienawiści i chamstwa IP: *.plock.mm.pl 06.12.10, 13:13
          Kto szuka prawa, będzie nim napełniony, a kto zdradliwie postępuje, potknie się na nim.
        • Gość: gosc portalu Re: porażające pokłady nienawiści i chamstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.10, 13:15
          GRODECKA!!!!!!
          Co?
          PAAAAAKUJ SIĘ!!!!
          • Gość: demostenes żulia ma nadzieje na koryto....................... IP: *.adsl.inetia.pl 06.12.10, 13:26
            heh
        • Gość: rere Re: porażające pokłady nienawiści i chamstwa IP: *.024.c74.petrotel.pl 06.12.10, 13:40
          Gadasz lemingu pewnie o sobie.
          Jeśli mówisz o fizyczności, to kopa doopę dla tych sku...eli,
          a jeśli chodzi o frustracje - to wreszcie się skończyły.
          Żałuję, że Milewski będzie jeszcze w Radzie Miasta- nienawidzę tego gnojka!
        • Gość: arti pisownicy nie potrafia się pogodzić z klęską.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.10, 13:43
          Pisowscy jak zwykle nie mogą sobie poradzić z demokracją .
          Mamy w Płocku takie święto ,zwycięzyła demokracja.
          Czemu nie dalscie fotek z minami panów "prezydentów: "K" i "K"
          W piatek chodzili po Borowiczkach i opowiadali że już wygrali,że wszystko zostaje po staremu,że dalej będą prezydentować.....
          A tu niestety "dla nich' Płocczanie przejrzeli na oczy i poszli wybrac i podziękować poprzednikom
          Wielkie gratulacje dla płocczan za wybór !!!
          Panie Nowakowski płocczanie Panu zaufali"ja też"- nie zmarnuj pan tego ;))
          Pozdrawiam,
          • Gość: pisowiec Re: pisownicy nie potrafia się pogodzić z klęską. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.10, 13:47
            Jaką porażką? Przecież jako partia PiS w Płocku wygrał, 9 mandatów, mówi ci to coś? Nowakowski musi teraz komuchów po stopach lizać, ale wiadomo, że dla władzy on zrobi wszystko, więc i Hetkowskiemu w rowku wyliże.
            • Gość: leon Re: pisownicy nie potrafia się pogodzić z klęską. IP: *.centertel.pl 06.12.10, 14:03
              tak samo jak MM lizał rowek Jasionowi, Kosakowskiemu i Latarskiemu aby za nim głosowali, ale wiadomo skąd MM ma zamiłowanie do czekoladek, od czasu jak był domokrążcą czekoladek Goplany
              • Gość: tfu wychodzi z was chamstwo gigantyczne żule IP: *.adsl.inetia.pl 06.12.10, 14:14
                jw
                • Gość: rek od IP: *.adsl.inetia.pl 06.12.10, 14:15
                  to było wiadomo od dawna
        • Gość: f4 Re: porażające pokłady nienawiści i chamstwa IP: *.188.c88.petrotel.pl 06.12.10, 15:24
          bujaj wora MM albo zrob tramwaj dla swoich sierot
    • jasko-0 Noc wyborcza na żywo. Nowakowski - 52,34 proc. ... 06.12.10, 14:53
      Wygrał ok. Nauczyciel prezydentem?? W swojej karierze nauczyciela wykazał sie szczególnym chamstwem i pogarda dla swoich uczniów i miejmy nadzieje ze przeniesie tego do ratusza. Ciekawe co zrobi dla Płocka żeby sprzątanie po poprzedniku nie zajeło mu całych 4 lat. powodzenia
    • robert9998 Czas na działanie prezydencie nowakowski 06.12.10, 14:58
      Teraz okaże się czy jest pan taki jak Majchrowski, Szczurek, Dudkiewicz czy będzie pan tylko aparatczykiem partyjnym.
      Panie Nowakowski niechże pokaże pan jak obietnice wcielać w czyn, Płocczanie powiedzieli sprawdzamy.
      Panie prezydencie Nowakowski zwyciężył pan w demokratycznych wyborach i ja panu gratuluję- nie głosowałem na pana, jak też na pańskiego kontrkandydata .
      Niech zwycięży Płock nie partia niechaj bierze pan przykład z w/w włodarzy i wszyscy na tym zyskają!
      ps. to Ciółkowo to tez trzeba by wyjaśnić.
    • Gość: dawid Noc wyborcza na żywo. Nowakowski - 52,34 proc. ... IP: *.146.197.37.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.12.10, 16:20
      Kto to wogóle jest Nowakowski?
      • Gość: mac066 Re: Noc wyborcza na żywo. Nowakowski - 52,34 proc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.10, 16:58
        Ale mm na koniec rozświetlił salon miasta jest tak bardzo świątecznie
        • Gość: Żegnaj Re: Noc wyborcza na żywo. Nowakowski - 52,34 proc IP: *.plock.mm.pl 06.12.10, 17:17
          Tak oto śpiewali , lub będą śpiewać niektórzy z ekipy MM patrząc z rozrzewnieniem na Ratusz:
          cyt. RDemi Rusos:
          Tu wiatr śpiewa tą smutną starą piosenkę,
          On wie że ja opuszczam cię dzisiaj,
          Proszę nie płacz bo moje serce pęknie,
          Gdy wyruszę w swoją podróż ….

http://www.google.pl/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CBYQtwIwAA&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D7nZKMm-nOsc&ei=5wr9TMK0G9-N4gaByojzBg&usg=AFQjCNE0TNY7Q4pd7MwRp0v1jupaWl1Fag&sig2=gsE0l_9DWCFUq6Ab5ZZNLQ
          • Gość: żegnaj 2 Re: Noc wyborcza na żywo. Nowakowski - 52,34 proc IP: *.plock.mm.pl 06.12.10, 17:43
            sorki pomylka
            tak miało byc

www.youtube.com/watch?v=7nZKMm-nOsc
    • Gość: robert9998 GW konsekwencje za załamanie ciszy IP: *.plock.mm.pl 06.12.10, 17:29
      Autor: Gość: poza polityką IP: 46.113.176.* 04.12.10, 20:28
      obłuda

Panie Nowakowski.

Na bilboardach pisze Pan tak ładnie o budowaniu szkół, przedszkoli, boisk, dróg i mostów - "z dala od polityki", a na dzień jutrzejszy zapowiada Pan budowę zbędnej komendy policji i gwarantuje Pan szczególne bezpieczeństwo wyborów, zapewnione przez tzw. "patrole obywatelskie" - ....serce roście....życzymy powodzenia.
    • alexandersson Gratulacje 06.12.10, 17:52
      Gratuluję Panie Nowakowski wyboru na Prezydenta Królewskiego Miasta Płocka. Godzi się zauważyć, iż Płock to pradawna stolica Mazowsza. Silny Płock, to zarazem silne ośrodki: Gostynin, Sierpc, Drobin, Raciąż, Wyszogród, Bielsk, Gozdowo etc. W mieście jest dużo do zrobienia. Na pewno Milewski miał również pewne pomysły dobre a szereg okoliczności zewnętrznych spowodowało, że odnotował kilka spektakularnych klap. Na pewno warto skorzystać z pomocy Iwony Wierzbickiej w sprawach archytektonicznych. Na pewno sprawy finansów miasta będą również istotne i tutaj należy poszukać sprawnych księgowych. Opracowanie całościowej koncepcji ruchu drogowego w Płocku z określeniem obwodnic, wiaduktów i trzeciego mostu. Czekamy na rewitalizację doworca PKP/PKS i terenów przyległych. Czekamy na budowę wielopoziomowych parkingów w centrum miasta. Chcielibyśmy aby zdobycze kulturalne Płocka w postaci festiwali letnich pozostały gdyż stanowią ważne miejsce dla fanów muzyki w Polsce i za granicą. Czekamy na plan reaktywacji Radziwia. Miasto potrzebuje terenów sportowych ( nie tylko Orliki ze sztuczną nawierzchnią ale boiska trawiaste , korty etc.). Osikany Stoczniowiec dogorywa. Warto zmienić w tym klubie władzę i zacząć jego reaktywację. Rozpocząć rozmowy z Orlenem na temat sensownego finansowania piłkarzy ręcznych i nożnych. Miasto nie jest właściwą jednostką do finansowania profesjonalnego klubu. Bezwzględnie należy powalczyć o istnienie firm w Płocku i okolicy. Chodzi tutaj głównie o firmy z udziałem Skarbu Państwa. Upadek Zakładów Mięsnych to porażka tego miasta. Kwestia śmieci pozostaje istotną kwestią. Elektrownia biogazowa w Kobiernikach nie działa i metan zatruwa okolice. Rozważyć zasadność budowy spalarni śmieci. Być może w kwestii śmieci będzie konieczne podpisanie stosownych porozumień regionalnych i wprowadzenie szczegółowej segregacji. Chcielibyśmy aby Płock był ośrodkiem wiodącym i przykładem dla pozostałych miast rozsądnego i dobrego gospodarzenia. Tu już nie będzie miejsca na tanie chwyty reklamowe i medialne jak w polityce krajowej. Każda para rąk do pracy się przyda bo zadań jest mnóstwo. Gratuluję i życzę powodzenia oraz otwartości umysłu. Zwycięstwo w wyborach to jak wygrana w sprincie na olimpiadzie (spektakularne i medialne). Niemniej prawdziwymi herosami są Ci co potrafią wygrywać maratony olimpijskie - mordercze biegi z chwilami zwątpienia i kryzysów. Zacytuję Kazimierza Wierzyńskiego "Nurmi

Krok mój jest marszem tanecznym, krok mój jak serce uderza,
      Jestem zegarem oddechu, płynę w powietrzu , jak wieża.

Rytm mój zespala się ze mną, dźwięczącą bije w nią stopą,
      Biegnę przez świat naokoło. Ameryką i Europą.

Ruch mój za ruchem nastaje, w ruchome koło się zmienia,
      Jestem zegarem wysiłku, jestem rekordem natchnienia.

Skokiem przesadzam trybuny, mijam krzyczące stadiony,
      Niesie mnie wiatr moich skrzydeł, wiatr wielki i niezmożony.

Skanduję tempo i wzmagam, przechodzę już do finiszu,
      Powiedzcie tym tłumom ludzi – niech zmilkną, niech się uciszą.

Nie chcę żadnego zwycięstwa, nie chcę ich braw ani krzyku,
      Chcę przerwać taśmę i spocząć na starym greckim pomniku."

Życzę więc wytwałości i dążenia do celu. Niech Pan nie daje się uwieść taniemu poklaskowi klakierów.
      • Gość: jasio Re: Gratulacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.10, 18:03
        No to kubera,zawias,adasiewicz,kasztelanka ,jasio n, i dziesiątki innych dyzmów mają ciepło.Może w końcu bedzie normalnie....
    • Gość: Jagielonka Re: Wynik z 59 komisji: Nowakowski - 52,26 proc., IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.10, 19:38
      I to ma być prezydent dla wszystkich. Prezydent który jak był nauczycielem wos-u w Jagiellonce to stawiał jedynki za popieranie PiS. Prezydent który przestał być dyrektorem tego liceum bo nie mógł zapanować nad młodzieżą. Zobaczymy jak zapanuje nad 48% jego przeciwników.
      • Gość: irka Re: Wynik z 59 komisji: Nowakowski - 52,26 proc., IP: *.181.34.13.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.12.10, 01:07
        U mnie Ty masz jedynkę z wykrzyknikiem za te bezpodstawne pomówienia. Ale bzdury wypisujesz!!! Jaki masz w tym interes. Żółć wylewasz po klęsce, prawda? Ja znosiłam Twojego kandydata 8 lat, a teraz ZMIANA! To się nazywa demokracja, do której jeszcze nie dorosłeś.
    • Gość: Natalia1989 Noc wyborcza na żywo. Nowakowski - 52,34 proc. ... IP: *.052.c65.petrotel.pl 06.12.10, 19:40
      Taaak Brawo Kochani Płocczanie. I oto macie swojego prezydenta Andrzeja Nowakowskiego , kótry nawet jako poseł na sejm RP wybrany przez częśc nieudolnego społeczeństwa miał bronic naszych interesów !! HA! bronił ? no chyba raczej nie. Gdy było głosowanie za halą był przeciw , głosowanie o budowie dróg był przeciw. BRAWO Panie Andrzeju , tak dalej a Płock na bank bedzie prosperującym miastem -.-
    • Gość: madame Noc wyborcza na żywo. Nowakowski - 52,34 proc. ... IP: *.248.c79.petrotel.pl 06.12.10, 20:22
      Znam tego Pana,współczuje ploccczanom. gratuluje głupoty...nie zrobi nic,oprócz dobrego wrażenia, co jedynie potrafi.
      • Gość: JA Re: Noc wyborcza na żywo. Nowakowski - 52,34 proc IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.10, 03:29
        W swojej karierze nauczyciela wykazał sie szczególnym chamstwem i pogarda dla swoich uczniów. No no. Najpierw strata czasu na zmiany na stołkach, a później stagnacja. AN czlowiek znikąd, nauczyciel upierdliwy. Teraz to będzie Ekwador.
    • Gość: o_biektywny Noc wyborcza na żywo. Nowakowski - 52,34 proc. ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.10, 16:18
      mecenas dołhun :) widzę że też był sztabowcem mileskiego :)
      ludzie piszcie kto jeszcze na tych fotkach jest :)
      • Gość: eeeeeeeeetam ale pogrzeb IP: *.class96.petrotel.pl 07.12.10, 21:52
        oprócz Doluchuna jest jeszcze nieboszczyk Milewski, z tyłu /t zn koło dupy Mileskiego prezio Sita Izmaił owicz, podobno widać też Jamnickiego speca od śmieci z ZZUOK-u, tego frustrata z pierwszego planu nie rozpoznaję- chyba zastępca vice szefa sztabu.
        Ho Ho ale fajny pogrzeb !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka