Dodaj do ulubionych

Marcin Uchwał został nowym sekretarzem miasta

15.12.10, 22:12
Do autora artykułu: szanowny Panie, w Płocku nie istnieje żaden "wydział mechaniki" w Politechnice. Wstyd.
Bohaterowi artykułu gratuluję. Szybki awans. Z tego co pamiętam, sprzedawał w kiosku.
Obserwuj wątek
    • Gość: NO Re: Marcin Uchwał został nowym sekretarzem miasta IP: *.136.c78.petrotel.pl 15.12.10, 22:30
      Chyba raczej chodzi o reorganizację w Urzędzie Miasta a nie restrukturyzację, ale kto wie?!!! haha
    • Gość: zen Re: Marcin Uchwał został nowym sekretarzem miasta IP: 80.48.4.* 15.12.10, 22:34
      łał, nie będzie rzecznika? a co z rzecznikiem milewskiego, ktoś może wie?!
      • Gość: kaka Re: Marcin Uchwał został nowym sekretarzem miasta IP: 91.212.223.* 16.12.10, 09:05
        Bez rzecznika? to kiepsko....Każdy prezydent, prezes i inne osoby postawione musza mieć kogoś kto będzie do dyspozycji prasy Taki łącznik i zderzak, co na siebie przyjmie wiele pytań i ataków ze strony dziennikarzy. Samo biuro prasowe może sobie poradzić, ale ktos musi byc taką troszke twarza medialna prezydenta. tak sie robi w cywilizowanym, rozwinietym w sprawach komunikcji z otoceniem swiecie. Mysle ze to kwestia czasu, ze ktos jednak zostanie tym rzecznikiem, chyba ze w obozie płockiego PO nie ma osoby, która dostapila by tego zaszczytu ;-) i trudnej roli jakby nie patrzec ....
      • Gość: abic Re: Marcin Uchwał został nowym sekretarzem miasta IP: *.plock.mm.pl 16.12.10, 15:03
        o łałaaaaaa a co z dyrektorami w km.Plock i ludżmi któzy niszczyli starych pracowników, mieli ich za gó... bawiąc się i pierdząc w stołki nagradzali się wysokimi premiami nawet na 50 lecie KM nasrali na swoich pracownikow a sami poodbierali wysokie nagrody banda łobuzów kończy się wam grunt pod nogami psiarczyki jebane jak przechodzisz konusie to grzecznie dzień dobry powiedz słyszysz kurduplu
      • Gość: bat Re: Marcin Uchwał został nowym sekretarzem miasta IP: 151.88.22.* 17.12.10, 08:11
        Gość portalu: zen napisał(a):

> łał, nie będzie rzecznika?

Po co zatrudniać jedną osobę na stanowisko rzecznika, lepiej zatrudnić cały sztab ludzi odpowiedzialnych za ogólno pojęty kontakt z prasą:

"Za przygotowanie informacji dla dziennikarzy będzie odpowiadało kilkuosobowe biuro prasowe."

Oszczędność?
    • loki.se Re: Marcin Uchwał został nowym sekretarzem miasta 15.12.10, 23:19
      A ja znam takiego co handlował na ulicy a teraz ma galerię handlową:) Szacun dla takich ludzi. Nie bardzo wiem z czym masz problem /skrzydlak/:) Słyszałem o takim co handlował czekoladą a potem wybrali go na prezydenta - tu bez mojego szacunku.
      • Gość: asd Re: Marcin Uchwał został nowym sekretarzem miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.10, 07:31
        "Marcin Uchwał nie został sekretarzem, ale będzie pełnił jedynie obowiązki sekretarza. Nie spełnia bowiem wszystkich wymogów ustawy samorządowej."

"Nieoficjalnie wiadomo, że rolą zaufanego kadrowca Andrzeja Nowakowskiego będzie uporządkowanie ratusza.
        Po wykonaniu tej pracy zostanie ogłoszony konkurs, na tyle otwarty, że jego zwycięzca nie będzie musiał być osobą związaną z jakąkolwiek partią."

Wniosek Pan Nowakowski zatrudnia kolesia BEZ WYMAGANYCH KWALIFIKACJI po to żeby zrobił CZYSTKĘ KADROWĄ. A potem zatrudni kogoś z kwalifikacjami jako LISTEK FIGOWY.

Brawo, Panie Prezydencie Nowakowski znakomicie Pan zaczyna...

• Gość: obserwator PO - Pełniący Obowiązki? IP: *.plock.mm.pl 16.12.10, 07:33
        >Trzeba podkreślić, że Marcin Uchwał nie został sekretarzem, ale będzie pełnił jedynie obowiązki sekretarza. Nie spełnia bowiem wszystkich wymogów ustawy samorządowej.

ohoho, to już A. Nowakowski w swoim otoczeniu nie miał ludzi spełniających wymogi ustawy samorządowej? Coś krótka ta ławka kadrowa.
        • Gość: menel Re: PO - Pełniący Obowiązki? IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.10, 08:28
          Marcin Uchwał nie spełnia wymogów ustawy samorządowej - to wystarczy do podważenia skutków jego działań i pociągnięcia do odpowiedzialności winnego naruszenia przepisów tej usatwy.
          Na marginesie pytanie: czy ustwa samorządowa określa również wymogi dla wiceprezydenta i czy rozważani kandydaci spełniają je na pewno. A jeśli ustawa nie określa takich wymogów, to czy mimo wszystko kandydaci na wiceprezydentów mają niezbędne do tej roboty kawlifikacje merytoryczne i doświadczenie menadżerskie?
          Pisałem chyba wczoraj, najdalej przedwczoraj: there is never a second chance to make a good first impression A TAKŻE, że wywołanie złego wrażenia i kiepskiej opinii nie potzreba wiele, wystarczy jeden zły ruch, jedna kiepska decyzja, zwłaszcza gdy jest jedna z pierwszych istotnych decyzji.
          Dziś dodam: ta szansa już została bezpowrotnie stracona a first impession is VERY BAD.
          Jeśłi trzeba, to wyjaśnię to polsku i też WIELKIMI LITERAMI.
          • Gość: Cyd Re: PO - Pełniący Obowiązki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.10, 08:41
            Menel, Menel - oceń pracę człowieka. Nie przesądzam z góry, ze p.o. sekretarza nie zna się na robocie, czas pokaże. Płocka PO ma w swoich szeregach osoby spełniające wszelkie wymogi ustawowe, ale prawem Prezydenta jest dobór w pełni zaufanych najbliższych współpracowników i trzeba to uszanować
            Co najmniej za złośliwość poczytać można prztyczki, iż pan Uchwał sprzedawał kiedyś w kiosku, ja poczytuję na plus fakt, iż ktoś jest w miarę rzutki i próbuje odnaleźć się w polskiej rzeczywistości, a osoby które same prowadziły działalność gospodarczą wiedzą, że nie jest to łatwy kawałek chleba a i szkoła życia przednia
            Nie da się kogoś wyprzedzić, jeżeli chodzi się jego śladami - Francois Truffaut
            Miłego dnia
            • Gość: menel do Cyda Re: PO - Pełniący Obowiązki? IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.10, 10:22
              Znajdź u mnie choć jedno słowo przygany o pracę w kiosku - sam różne prace w życiu wykonywałem i zarabiałem. Znajdź u mnie choć jedno słowo kwestionujące prawo Prezydenta do swobody doboru kluczowych współpracowników.
              Nie wątpię w długość ławki PO, zwłaszcza wśród jej sympatyków - tym bardziej budzi moje zdziwienie obsada na zasadach "czasowo pełniący obowiązki" z uwagi na niespełnienie wymogów ustawowych. To też bym jakoś zniósł, natomiast niekomptencji i głupoty bijącej z pierwszego wywiadu i piewrszych wypowiedzi spokojnie przemilczeć nie mogę. I o tym jest w moich wpisach .
          • Gość: India Re: PO - Pełniący Obowiązki? IP: *.class144.petrotel.pl 16.12.10, 15:47
            Jeśli operujesz angielskim, a problemem jest dla Ciebie przeczytanie wymagań zatrudnienia dla organów samorządowych...
            Czas naukę polskiego rozpocząć?? ;)))
            • Gość: menel Re: PO - Pełniący Obowiązki? IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.10, 16:53
              problem jest taki, że póki co nie muszę tego znać i nie wiem czy kiedyś będę musiał a ponadto mam do czytania tyle ciekawych lektur, że brakuje mi czasu na przeczytanie jeszcze wielu innych rzeczy wartych moim zdaniem przeczytania .
      • skrzydlak Re: Marcin Uchwał został nowym sekretarzem miasta 16.12.10, 08:46
        >loki.se napisał:

> A ja znam takiego co handlował na ulicy a teraz ma galerię handlową:)

Różnica między osiągnięciem w prywatnym biznesie, a "politycznym" jest diametralna.

> Szacun dla takich ludzi. Nie bardzo wiem z czym masz problem /skrzydlak/:)

To bardzo dobrze, że nie wiesz. Bo z niczym i z nikim nie mam problemu. Nawet z tym że gość wykształcony od zarządzania nieruchomościami, będzie "zarządzał nieruchomościami" w ratuszu.
      • Gość: Nikt Re: Marcin Uchwał został nowym sekretarzem miasta IP: 91.212.223.* 16.12.10, 18:14
        ..jesli Lewandowski-to człowiek godzien szacunku -to pora spadać z tego kraju....................
    • edek-40 Marcin Uchwał został nowym sekretarzem miasta 16.12.10, 08:45
      Kowalewską - WYWALIĆ. Tyle krzywdy ludziom zrobiła. To jest zła kobieta, na dodatek z wąsem brrrrr...
    • dziadek030265 Marcin Uchwał został nowym sekretarzem miasta 16.12.10, 08:55
      kowalewska była tak niekompetentna, że każdy kto ją zastąpi będzie bardziej kompetentny
      • Gość: asd Re: Marcin Uchwał został nowym sekretarzem miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.10, 09:12
        jeżeli pełniła funkcję sekretarza tzn że miała wymagane kwalifikacje ustawowe,
        Twoja ocena jest tylko Twoją oceną i nikogo nie interesuje,
        nowy Prezydent zatrudnił osobę bez wymaganych przez ustawę kwalifikacji,
        prawo było po coś ustanowione, nie po to żeby sobie było...
        o czym powinien najlepiej wiedzieć POSEŁ, który w ustanawianiu prawa brał udział,
        ale jak widać w PO najważniejsi są "kolesie"
        albo Pan Poseł do tej pory jeszcze nie zrozumiał jaki sens ma ustanawianie prawa
        • Gość: owad Re: Marcin Uchwał został nowym sekretarzem miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.10, 10:06
          Pan Uchwał p.o. sekretarza Miasta Płocka. I w tym momencie można by napisać tylko - "Czas na dobre zmiany". Gratuluję dobrego humoru.
      • Gość: ww Re: Marcin Uchwał został nowym sekretarzem miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.10, 12:41
        zgadzam sie z tym :)
    • Gość: bry Marcin Uchwał został nowym sekretarzem miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.10, 10:12
      brawo Panie Marcinie, wielki szacun, gratulacje, no i powodzenia
    • Gość: życzliwy Marcin Uchwał został nowym sekretarzem miasta IP: *.obr. / 192.168.2.* 16.12.10, 10:16
      Składam gratulację Panu Uchwałowi i życzę powodzenia i samych sukcesów w tej niełatwej przecież materii którą dostał do uregulowania...
      • Gość: 1234 Re: Marcin Uchwał został nowym sekretarzem miasta IP: *.152.c75.petrotel.pl 16.12.10, 12:11
        Kurna znowu reorganizacja. Za kazdym razem jak przychodzi "nowy" , nie wazne czy do instytucji samorządzowej czy panstwowej pierwsze co robi to "reorganizacja". Przeciez to wprowadza tylko zamieszanie, jest czesto przykrywka do tzw. czystek. No bo : " w związku z reorganizacja zwalniam..." itd.
        Myśle że chyba mamy już dosyc tych reorganizacji, trzeba zająć sie wazniejszymi sprawami.
        Myślę tez że chyba przyszedł czas aby przemyśleć jakieś ustawowe rozwiązanie, np. w formie zmiany ustawy samorządowej która określała by jakies wzorce ,normy - strukturę urzedów , np. z podziałem na miesta , gminy w zależności od ich wielkości .
        Bo tak to wkoło tylko reorganizacje , reorganizacje itd. czyli bałagan przez kilka przynajmniej miesięcy. Dzięki temu nie było by też dowolności np. w formie tworzenia nie wiem komu potrzebnych stanowisk typu : Pełnomocnik Prezydenta ds strategicznych inwestycji drogowych (czy jakoś tak ) dającej możliwość zatrudniania "kolesiów" partyjnych ( czyt. Hancyk) w ramach podziękowania lub ze zlecenia szefa partyjnego w centrali.
        • Gość: menel Re: Marcin Uchwał został nowym sekretarzem miasta IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.10, 12:44
          Normalnie reorganizacja powinna służyć dostosowaniu struktury organizacyjnej jednostki do zadań jakie przed nią stoją.
          Jakie są te zadania, czym się różnią od dotychczasowych lub na czym polega niedostosowanie dotychczasowej struktury organizacyjnej UMP do jego zadań.
          Kto i kiedy takie analizy przeprowadził?
          Jaką ten ktoś ma wiedzę, kwalifikacje i doświadczenie w sprawach zarządzania i organizowania pracy jednostek administracji terenowej lub samorządu albo przedsiębiorstw sporej wielkości.
          • Gość: lilka Re: Marcin Uchwał został nowym sekretarzem miasta IP: 3.1.* / 10.70.5.* / unknown 16.12.10, 13:05
            Nie licz menelu na odp.,na pytanie jakie stawiasz.Zawsze ktoś odpowie,że dajmy szansę,to musi być zaufany prezydenta itp.Niektórzy nie mogą zrozumieć na czym polega zarządzanie.Jeżeli po obowiązki zaczyna od stwierdzenia o konieczności reorganizacji nie mówiąc dlaczego i po co ma to zrobić to zaczynam wierzyć że niewiele się zmieni.
            Swoją drogą wraca z dawnych niesłusznych czasów stare powiedzenie towarzyszy:dobry fachowiec ale bezpartyjny.Taki tam chichocik historii.Oby nie przeszedł w czkawkę.
          • Gość: 1234 Re: Marcin Uchwał został nowym sekretarzem miasta IP: *.152.c75.petrotel.pl 16.12.10, 13:10
            W uzupełnieniu do wczesniejszego wpisu dot. m.in tworzenmia nikomu niepotrzebnych stanowisk typowo "partyjnych" dodam , ze wjak wynika z planu finansowego MP na 2010 rok. po stronie wydatków przy zadaniu Pełnomocnik ds. Strategicznych Inwestycji Drogowych wydnieje kwota ( !) 5 MLN 795 848 ,50 PLN, w tym np. 100 tys. złotych jako wydatki związane z kosztami postepowania sądowego i prokuratorskiego.
            Czy to nie jest bzdura ? czy to jest gospodarność ? Wiem że zdecydowana większośc tej kasy poszła na inwestycje drogowe , ale co np. oznacza pozycja " 50 000 - zakup usług pozostałych" ?
            A ad vocem wpisu p. menela .
            Własnie przecież czym ( zasadniczo) zadania główne miasta w roku 2010 będa się róznić od zadań w 2011 ? . Wydaje mi sie że niczym , więc po co znowu ta "reorganizacja" ?
            Czy może to tylko ( po raz kolenjny) brak odwagi zarówno cywilnej jak i politycznej aby nazwać sprawy po imieniu.
            TAK , przyszedłem do urzędu opanowanego przez polityczną ekipę MM& company , abym móg dobrze pracować musze dokonac zmian kadrowych , na ludzi którzy z jednej strony (najważniejszej) będą nie "kolesiami" a fachowcami a z drugiej bedą dawać szanse że się uda.
            • Gość: Cyd Re: Marcin Uchwał został nowym sekretarzem miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.10, 13:31
              Czy to będzie reorganizacja związana z racjonalizacją – zobaczymy. Zgadzam się, iż potrzebna jest nowa ustawa o samorządzie oraz o pracownikach samorządowych uwzględniająca modelową strukturę urzędów, choć z drugiej strony przed samorządami stają nowe zadania i nie można im narzucić sztywnej formy działania.
              Jeśli jednak stworzymy bazową strukturę urzędu, niezbędna jest możliwość swobodnej oceny i związanego z nią przesunięcia lub zwolnienia pracowników kierowniczego szczebla (w naszym przypadku być może od dyrektorów wydziałów poczynając) Jak widać nie jest to takie proste a zarządzanie urzędem przy pomocy kierownictwa wkładającego kije w szprychy – diabelnie niewdzięczne zadanie. Nawet w korpusie służby cywilnej nie jest idealnie, ale może powinny w samorządzie funkcjonować zbliżone rozwiązania jak w adm rządowej z egzaminami państwowymi włącznie?
              Idąc dalej, kandydaci na radnych, wójtów burmistrzów i prezydentów również w mojej ocenie powinni legitymować się jakimś dowodem potwierdzającym wiedzę z zakresu funkcjonowania administracji :-))
              • Gość: ubawiony Re: Marcin Uchwał został nowym sekretarzem miasta IP: *.plock.mm.pl 16.12.10, 14:45
                Gość portalu: Cyd napisał(a):

> Czy to będzie reorganizacja związana z racjonalizacją – zobaczymy.

> a zarządzanie urzędem przy pomocy kierownictw
                > a wkładającego kije w szprychy – diabelnie niewdzięczne zadanie

Zobaczymy jak amator zracjonalizuje, ale wiemy że kierownictwo wkłada kije w szprychy? Kupy się to nie trzyma. Liczyłem na rządy twardej ręki, wyczyszczenie urzędu i obsadzenie kompetentnymi. Śmiechu warte. Wpisy klakierów też nic nie zmienią, poziom wywiadu mówi sam za siebie.
                • Gość: 1234 do sympatyków P.Sekretarz Miasta zwanej wąsatą IP: *.152.c75.petrotel.pl 16.12.10, 15:06
                  Uprzejmie informuję, że nie musicie martwic się co sie będzie dzaiło z ta Panią , Prezio MM zarządzeniem 5418.10 z dnia ( !!!) 06 grudnia powołał ja ( ustawił?) na stanowisko Zastępcy Gminnego Komisarza Spisowego spisu powszechnego który ma zostać przeprowadzony w 2011 roku.
                  Z tego co wiem to można tu , w tym spisie "wyhaczyć" spora kasę.
                  Aha , "zbiegiem" okoliczności ( ?) zarządzenie to ukazało sie w "bibliotece UMP) dopiero wczoraj jak Sekretarzem Miasta został P. Uchwał.
                  Czy to zbieg okoliczności ? Nie wiem .
        • Gość: Chłopwgumofilcach Re: Marcin Uchwał został nowym sekretarzem miasta IP: *.066.c80.petrotel.pl 16.12.10, 15:07
          Do Gościa 1234,chyba Gościu nie miałeś do czynienia lub mało z biurem i jego przedstawicielem,którego imienne krytykujesz.To jedna z lepiej działających w Urzędzie komórek a na dodatek fachowcy w swej dziedzinie.Pozostańmy przy swoich zdaniach.
          • Gość: 1234 Re: Marcin Uchwał został nowym sekretarzem miasta IP: *.152.c75.petrotel.pl 16.12.10, 15:43
            Szanowny "Chłopie w gumofilcach" wskaż mi prosze w którym miejscu ja krytykuje jakieś biuro , jak to określasz.
            Ja krytykuję fakt powielania róznego rodzaju stanowisk , biur itd. tworzenie struktur które sa zbędne gdyz pracę powinni wykonać juz zatrudnieni. np. MZD .
      • Gość: nie życzliwy gratulacje? A za co to? IP: *.plock.mm.pl 16.12.10, 20:34
        jeszcze nie zasiadł dobrze tyłkiem na urzędzie, nie poznał struktury i ludzi (no bo kiedy przecież?) a już specjalista wie, że będzie "zajmował się uporządkowaniem pracy urzędu, przeprowadzeniem restrukturyzacji" Czy to na samym wstępie nie pachnie zapowiedziami czystek? Albo geniusz albo i.. hmm... niemądry.
        Falstarcik panie Uchwał, falstarcik.
        Młody i widać, że bez doświadczenia.
    • Gość: absolwentka Re: Marcin Uchwał został nowym sekretarzem miasta IP: *.plock.mm.pl 16.12.10, 21:02
      Tępy jesteś. Na Politechnice jest Wydział Budownictwa, Mechaniki i Petrochemii. Wydział ma strukturę instytutową. W jego skład wchodzą:

* Instytut Budownictwa,
      * Instytut Chemii,
      * Instytut Inżynierii Mechanicznej.
      Wystarczy być absolwentem, albo chociaż odwiedzić stronę, a nie brednie pisać.
      • Gość: krzyszsiek j. Re: Marcin Uchwał został nowym sekretarzem miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.10, 23:03
        Marcim mnie się podoba. To fajny kolo. Konsekwentny, cierpliwy i przewidujący. W Sld gdzie był aktywnym członkiem by sie nie doczekal. W PO jego docenili i prosze teraz będzie pagował żeby żaden jego kolo nie dostal posady. Gratki Marcin!
      • skrzydlak Re: Marcin Uchwał został nowym sekretarzem miasta 17.12.10, 11:39
        Gość portalu: absolwentka napisał(a):

> Tępy jesteś. Na Politechnice jest Wydział Budownictwa, Mechaniki i Petrochemii.
        > Wydział ma strukturę instytutową. W jego skład wchodzą:
        >
        > * Instytut Budownictwa,
        > * Instytut Chemii,
        > * Instytut Inżynierii Mechanicznej.
        > Wystarczy być absolwentem, albo chociaż odwiedzić stronę, a nie brednie pisać.

Wobec powyższego nie jesteś absolwentką, ani nie zajrzałaś na stronę. W Płocku nie ma "wydziału mechaniki". Jest "Wydział Budownictwa, Mechaniki i Petrochemii". Dla niezbyt rozgarniętej osoby jak ty może to nie mieć znaczenia. Dla innych ma.
    • Gość: bat Re: Marcin Uchwał został nowym sekretarzem miasta IP: 151.88.22.* 17.12.10, 08:06
      Powtarzając za innym wątkiem, w którym już się wypowiedziałem:

Nowa władza już zaczyna powielać błędy starej.
      Bo jak inaczej rokować, skoro na sekretarza UM nowy prezydent powołuje nie fachowca, nie człowieka wykształconego w tym kierunku, nie człowieka z doświadczeniem na takim lub podobnym stanowisku, posiadającego odpowiednią wiedzę merytoryczną, tylko swojego kolegę, który nawet nie spełnia wymogów formalnych, jakie są stawiane na tym stanowisku.

"Marcin Uchwał ma 34 lata. Jest absolwentem wydziału mechaniki Politechniki Warszawskiej w Płocku, ukończył studia podyplomowe na kierunku zarządzanie nieruchomościami."

Więcej... plock.gazeta.pl/plock/1,35681,8824353,Marcin_Uchwal_zostal_nowym_sekretarzem_miasta.html#open#ixzz18Lj1gjeU

34 lata - gdzie doświadczenie, odpowiedni staż?
      Mechanika na Politechnice i zarządzanie nieruchomościami - gdzie wiedza merytoryczna i opowiednie wykształcenie?
      Możesz Pan panie inżynierze (nie wiem czy magistrze inżynierze) co najwyżej konstruktorem być i to też nie zawsze, bo do tego trzeba mieć oprócz wykształcenia (które Pan na papierku ma) jeszcze odpowiednią wiedzę, umieć analitycznie myśleć, mieć wyobraźnię i "umysł techniczny".

Żeby nie wchodzić w konflikt z prawem, to narazie nowy prezydent wręcza mu posadkę p.o. serketarza, żeby dać czas na uzupełnienie luki wykształceniu.

"Trzeba podkreślić, że Marcin Uchwał nie został sekretarzem, ale będzie pełnił jedynie obowiązki sekretarza. Nie spełnia bowiem wszystkich wymogów ustawy samorządowej."

Panie Nowakowski - nie idź Pan tą drogą...
      Byłem jednym z tych co postawili obok Pana nazwiska krzyżyk i domagam się, aby otaczał się Pan w pracy, w urzędzie ludźmi kompetentnymi. Przyjaciów i kolegów nikt Panu nie będzie wybierać i rozumiem, że ma Pan zobowiązania względem najbliższych za "to" czy "tamto", ale do służby spełeczeństwu niech Pan lepiej otacza się ludźmi, którzy oprócz lojalności względem Pana, będą coś potrafili zrobić dla NAS - wszak dzięki NAM jest Pan tam gdzie jest i dzięki NAM ma Pan możliwość obdarowywania swoich znajomych takimi czy innymi stanowiskami.
      Wiem, że teraz to mamy gó...o do powiedzenia i nie mamy żadnego wpływu na to kto i na jakim stanowisku zasiada, bo zależy to tylko od Pana. Ale możemy na Pana naciskać, żeby nie powielał Pan błędów swojego poprzednika, powołując na ważne stanowiska w mieście ludzi totalnie nie nadających się na te stanowiska, nie mających żadnej nawet podstawowej wiedzy i żadnego przygotowania, żeby te stanowiska piastować.
      • Gość: jurek Re: Marcin Uchwał został nowym sekretarzem miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.10, 08:27
        Marcinek skończy przyspieszony kursik, jak skończy, to będzie ogłoszony konkurs, który wygra, no kto?, Marcinek hehehe to ta nowa jakość
        • Gość: K&K Re: Marcin Uchwał został nowym sekretarzem miasta IP: *.100.c72.petrotel.pl 17.12.10, 09:32
          Dla wszystkich niewtajemniczonych. M. Uchwał ma tytuł magistra. Po drugie czemu ci wszyscy wszechwiedzący na forum nie wspomną, że przez kilka lata p. Uchwał zajmował kierownicze stanowisko w Wojewódzkim Urzędzie Pracy? Czyżby to przeszkadzało w krytykowaniu? Dajmy mu szansę, bo jak mówi stare przysłowie: "nie myli się ten, co nic nie robi".A za 4 lata najwyżej postawimy krzyżyk przy innym nazwisku niż Nowakowski. Pozdrawiam
          • Gość: jurek Re: Marcin Uchwał został nowym sekretarzem miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.10, 09:48
            Nie chodzi o nazwisko, chodzi o sposób. Miała być nowa jakość, a nie znowu sztuczki z p.o. do czasu aż Marcinek zdobędzie papierki pozwalające mu spełnić wszystkie wymogi startu w konkursie na to stanowisko.
            • Gość: Bolek Re: Marcin Uchwał został nowym sekretarzem miasta IP: *.161.c75.petrotel.pl 17.12.10, 23:10
              Wyraz twarzy idioty sprzyja ruchom kadrowym urzędu Gloria debismus victis
          • Gość: Starokowski żenuła PO, żenuła IP: *.plock.mm.pl 17.12.10, 19:29
            > Dla wszystkich niewtajemniczonych. M. Uchwał ma tytuł magistra.(jak kilkadziesiąt procent Polaków ) Po drugie czemu
            > ci wszyscy wszechwiedzący na forum nie wspomną, że przez kilka lata p. Uchwał
            > zajmował kierownicze stanowisko w Wojewódzkim Urzędzie Pracy? (i co z tego, skoro nie wypełnie wymogów ustawy samorzadowej na obecnym stanowisku) Czyżby to przeszk
            > adzało w krytykowaniu? Dajmy mu szansę, itd...

sraty pierdaty, kapusta i gnaty!
            By żyło się lepiej.
            Kolesiom dodam.
            Ot i tyle w tym żenującym spektaklu kadrowym
    • Gość: hn Re: Marcin Uchwał został nowym sekretarzem miasta IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.11, 09:41
      niewypał
    • Gość: ard Re: Marcin Uchwał został nowym sekretarzem miasta IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.11, 21:22
      mocno cienki facio
      • Gość: portos Re: Marcin Uchwał został nowym sekretarzem miasta IP: *.plock.mm.pl 27.01.11, 23:05
        Marcin kiedy konkurs na Sekretarza Miasta?? bo są ludzie, którzy spełniają kryteria i chętnie wystartują w tym 'w miarę otwartym konkursie" ha ha
        • Gość: op Re: Marcin Uchwał został nowym sekretarzem miasta IP: *.adsl.inetia.pl 28.01.11, 09:13
          z milicji i komuchy , ni ?
          • Gość: niestety Re: Marcin Uchwał został nowym sekretarzem miasta IP: *.adsl.inetia.pl 28.01.11, 10:21
            on nigdy nie zrozumie mechanizmów UM
            • Gość: xyz Re: Marcin Uchwał został nowym sekretarzem miasta IP: *.138.c80.petrotel.pl 01.02.11, 11:58
              więcej wiary w Marcinka, starego znajomego Nowakowskiego ze szkolnej ławki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka