Dodaj do ulubionych

Mecz Wisła Płock - Sokół Sokółka: zatrzymani ki...

26.05.11, 12:24
mamy Białoruś !!!! jakie jest stanowisko klubu???
Obserwuj wątek
    • Gość: tomek Re: Mecz Wisła Płock - Sokół Sokółka: zatrzymani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.11, 12:30
      To chyba jakieś żarty aby za wywieszanie transparentów łapano ludzi na dołek. Komuna powraca ! a media z łaski swoiej umieszczają tylko krótką notę .
      • cosiewtymkrajudzieje Re: Mecz Wisła Płock - Sokół Sokółka: zatrzymani 26.05.11, 12:43
        Komuna się nie kryła, że jest komuną przynajmniej. To co nadchodzi chyba będzie gorsze.

Co trzeba mieć w głowie, żeby pozbawiać człowieka wolności za wywieszenie transparentu.

Zakaz stadiony? Może zaraz zesłanie na sybir?

tylko czekać na artykuł, "e łotry już nie zawieszą transparentu".

Dziękują Ci policjo czuję się bezpiecznie.

abw za bloga, dolek za transparent.
        Niedługo ucięcie ręki za niegłosowanie na po?

• Gość: zkrytej Re: Mecz Wisła Płock - Sokół Sokółka: zatrzymani IP: *.061.c82.petrotel.pl 26.05.11, 12:57
          jak ktoś z tych chłopaków dostanie zakaz to proponuje bojkotować mecze, bo to już nie jest śmieszne.
          • Gość: płocczanin prorok PRL nie odeszło tylko się przyczaiło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.11, 15:08
            wraca z Platformą Obywatelską jedynie słuszną partią Narodu. Służby WSI liczą w najbliższych wyborach także na SLD, które było w przechowalni. Komuna wróci zanim zauważycie, a wzmocnione spółdzielnią Holokaust tuż po wyborach, ostro przykręci śrubę przy aplauzie "wolnych inaczej" mediom. Będzie wolność według przepisów Gazety Wyborczej
            • Gość: PO rządzi Re: PRL nie odeszło tylko się przyczaiło IP: *.178.c69.petrotel.pl 26.05.11, 17:32
              Chcieliście PO... to macie. Teraz musicie się słuchać premiera i prezydenta, jak w wojsku.
            • Gość: obosieczny Re: PRL nie odeszło tylko się przyczaiło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.11, 23:07
              Transparent to broń obusieczna. Znajomy mówił, że już szykują transparent o głupim bracie bliżniaku z jakiejś chińskiej bajki czy baśni.
      • Gość: DONEK Re: Mecz Wisła Płock - Sokół Sokółka: zatrzymani IP: *.class144.petrotel.pl 27.05.11, 11:32
        JP 100%
    • pluszowy.mis.uszatek Mecz Wisła Płock - Sokół Sokółka: zatrzymani ki... 26.05.11, 12:45
      no nie mogę.... qurcze.... co się w tej POLSCE dzieje? jestem ciekaw, czy sprawa trafi do sądu i jak ją sąd rozpatrzy....
      • tomas7771 co na to klub?? 26.05.11, 13:01
        co na to prezes klubu ?? co na to właściciel klubu prezydent??

czy dziennikarze mogą zapytać właśnie te osoby o komentarz, reakcję??

Jestem kibicem od dziecka... w związku z ostatnimi represjami zaczynam się obawiać przychodzić na mecze... przecież zawsze może mi się wymsknąć bluźnierstwo... moje poglądy polityczne tez są inne niż te jedynie właściwe... mogę np przyjść w koszulce wyrażającej moje poglądy... czy nie wyląduje na komisariacie???

Żądam i jako kibic a przede wszystkim jako mieszkaniec czyli współwłaściciel klubu który jest spółką miejską reakcji prezydenta i władz klubu !!! przecież to jest działanie na niekorzyść spółki bo już niedługo nikt nie przyjdzie na ten stadion... tzw "pikników" wy wygonilśście wynikami a tych najwierniejszych przegoni policja swoimi represjami..
      • Gość: c Re: Mecz Wisła Płock - Sokół Sokółka: zatrzymani IP: *.047.c86.petrotel.pl 26.05.11, 13:01
        a jak ma rozpatrzec? zlamano przepisy-musi byc kara -_-
        Wkoncu sad musi dzialac wg prawa a nie wlasnego widzimisie
        Zenada cala sytuacja jak i pokazowka policji...
        • Gość: zks Re: Mecz Wisła Płock - Sokół Sokółka: zatrzymani IP: *.180.c78.petrotel.pl 26.05.11, 13:12
          jak by klub naglosnil sprawe to by jeszcze wszystko odkrecili. ale skoro spiker sam prowokuje psy przez cale spotkanie do zrobienia wjazdu na wschodnia to czego my wymagamy! to co sie dzieje w ostatnich tygodniach na Ł34 to jakis koszmar, stan wojenny i traktowanie kibica jako bandyty.
        • Gość: ? Re: Mecz Wisła Płock - Sokół Sokółka: zatrzymani IP: *.psat.pl 26.05.11, 13:15
          - pouczenie
          - mała szkodliwość społeczna czynu

prawo również dopuszcza
          gość wieszał płotno z napisem "mamo tu jestem" i można spokojnie to zastosować

szkoda że PSEUDODZIENNIKARKA podpisana jako "mo" nie pokusiła sie ani o słowo komentarzu co o tym myśli a w jej gazetce (słusznie zresztą) codziennie piszą o represjach na Białorusi...
          dziennikarze są od tego by komentować wydarzenia a ta PSEUDOdziennikara tylko przekleja wypowiedź policjanta. DNO!
        • Gość: kibol Re: Mecz Wisła Płock - Sokół Sokółka: zatrzymani IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.11, 21:50
          Art. 54. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów - Konstytucja
          • Gość: krysti Re: Mecz Wisła Płock - Sokół Sokółka: zatrzymani IP: *.168.c90.petrotel.pl 27.05.11, 12:28
            pewnie, że możesz WYRAŻAĆ swoje poglądy, ale nie obrażając przy tym nikogo!!
    • kolos01 Mecz Wisła Płock - Sokół Sokółka: zatrzymani ki... 26.05.11, 13:14
      nie no , myślałem że za czasów rządzów kaczyńskiego wracała komuna , ale to sie dzieje teraz to jest już totalna przesada !!!
      • Gość: ! Re: Mecz Wisła Płock - Sokół Sokółka: zatrzymani IP: *.psat.pl 26.05.11, 13:18
        dodam tylko, że ochroniarki i spiker ruszyły się dopiero jak pojawiło się płótno o "Donaldzie" - czy dlatego, ze policjanci mają obiecane nagrody za karanie za "obrażanie rządu" i kary za niereagowanie...? I sądzili że jak to oleją, to ich Donek dojedzie? czy to, że Donald ma Tolę - obraża kogokolwiek? Nie, ale dopiero wtedy zachciało się szmaciarzom interweniować z powodu "wywieszenia transparentu niezgodnego z meczem"
        • Gość: krysti Re: Mecz Wisła Płock - Sokół Sokółka: zatrzymani IP: *.168.c90.petrotel.pl 27.05.11, 12:29
          a kiedy mieli zareagować? jak były zwinięte? pomyśl trochę, chyba, że dostajesz od tego bulu.
    • Gość: P Re: Mecz Wisła Płock - Sokół Sokółka: zatrzymani IP: *.029.c89.petrotel.pl 26.05.11, 13:14
      Czy osoby które pod krzyżem w Warszawie nosiły transparenty opluwające rząd też trafiły na dołek?
      • Gość: er Druga Irlandia? Nie - Druga Białoruś !! IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.11, 13:22
        STOP DLA TUSKOLANDI
    • Gość: he Największe matoły to kibice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.11, 13:22
      bo uczestniczą w tym marnym widowisku i jeszcze za to płacą.
      • Gość: AntyPO Tuskolandia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.11, 13:49
        Mamy program zero tolerancji ! PIS przy Was to byl maly PIKUS ! Oni lapali za lapowki wy lapiecie za wyrazanie wlasnych pogladow !
        • Gość: krysti Re: Tuskolandia IP: *.168.c90.petrotel.pl 27.05.11, 12:31
          nie chiałbym się przekonać. za pis-u to byłoby dopiero sąd 24 godzinny i w tiurme
          • Gość: wojtek Re: Tuskolandia IP: *.wlodkowic.pl 27.05.11, 12:58
            Taa, byłoby. Tylko że nigdy nie było, a teraz za tych piewców demokracji, tak właśnie jest ;/
    • Gość: dziadek stadionowy Bolszewia z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.11, 13:37
      Bolszewicy też zaczynali jak Platforma. Pełna gęba słowa "demokracja" we wszystkich przypadkach, a potem cichaczem tu dołek za krytykę Lenina, tu czeka o 6 wpadła, a potem to już zaczęli strzelać. Odbierzmy im broń póki jeszcze czas.
    • pc Re: Mecz Wisła Płock - Sokół Sokółka: zatrzymani 26.05.11, 13:53
      > Zatrzymani to młodzi mężczyźni z Płocka, jeden z nich był już kiedyś objęty zakazem stadionowym. Wedle ustaleń policji nie stosował się do niego, dlatego komenda już jakiś czas temu wysłała do sądu akt oskarżenia w jego sprawie.

Ewidentnie zarówno on, jak i osoba prowadząca doping zostały złapane na podstawie "dajcie mi osobę, paragraf sam się znajdzie". Płocka policja bawi sie w to co, co na zlecenie tego, co ma Tole oraz dziennikarzy robią jej koledzy z Poznania, Warszawy itp... ale robi to wyjątkkowo nieudolnie! Mam nadzieję że w sądzie wszyscy zostaną uniewinnieni i nie będą mieć żadnych problemów z powodu nieuzasadnionego zatrzymania przez policję w miejcsu pracy, nauki itp

CZY ZATRZYMANIE NA DOŁKU TO ŚRODEK ADEKWANTNY ZA NARUSZENIE REGULAMINU POLEGAJĄCE NA WYWIESZENIU PŁOTNA??? nie można było wypuścić do domu? Niech Pani Milena Orłowska odpowie na to pytanie i doda do artykułu... jeszcze można, chociaż nie wiem czy to nie za dużo oczekiwań od dziennikarza w obecnej sytuacji... delikatnie napomknąć, że przecież istnieje taka możliwość, że nie ma dowodów na to rozwieszanie transparentów.
    • kolos01 jak wybiórcza ma negować zatrzymanie chłopaków ??? 26.05.11, 14:04
      skoro oni wszyscy trzymają razem , PO + TVN + GW = szambo , ciekawe czy tusk zamknie stadion legii po meczach kadry jeśli kibice troche pokrzyczą , albo narodowy po meczu z niemcami z tych samych przyczyn , jest podobno pomysł tuska żeby euro2012 rozegrać przy pustych trybunach , ze względu na poważne podejrzenia możliwości skandowania haseł "nie związanych z meczem"
      p.s. piłkarze nie dostali dostawy koksu , przegrali

BRONEK !!! CO ??? TY WIESZ CO !!!
      • Gość: 1989 Re: jak wybiórcza ma negować zatrzymanie chłopakó IP: *.179.c75.petrotel.pl 26.05.11, 14:29
        Czy komendant policji nie powinien zostać pociągnięty do odpowiedzialności za "działanie na niekorzyść policji , i złe gospodarowanie pieniędzmi " ??
        Tyle policjantów ochrania mecz , na którym jest zaledwie 500 osób ?? i to jeszcze wszyscy stoją tylko pod trybuną wschodnią ?? Wychodzi 1 policjant na 10 kibiców .
        Po co w takim razie wynajmować ochronę na mecz ?? Czy ta ochrona w ogóle coś robi ??

Byłem na meczu, nie wieszałem transparentów a i tak wychodząc ze stadionu bałem się że zostanę zawinięty pod byle pretekstem , przecież jakiś zarzut zawsze się znajdzie .

To dokładnie spotkało młynowego i jednego chłopaka, stałem obok nich kilka metrów i wiem że na 100 % nie wieszali tych transów . Do tego chłopak który miał wcześniej zakaz w ogóle nie podchodził do tych transów bo wiedział że może go spotkać kolejny zakaz i może jakieś poważniejsze sankcje.

Niedługo nawet najwierniejsi kibice przestaną przychodzić na stadion i trzeba będzie zaorać to boisko i posadzić buraczki , bo to da większy zysk niż organizacja meczu. Klub i tak dokłada do każdego spotkania : a takie akcje policji+ słabe wyniki piłkarzy doprowadzą do tego że na meczach będzie frekwencja 100-200 osób.

A podobno prezydent miasta : p. Andrzej Nowakowski to wielki sympatyk sportu !! Gdzie jest prezydent gdy jest naprawdę potrzebny ??

• areyoushpongled Mecz Wisła Płock - Sokół Sokółka: zatrzymani ki... 26.05.11, 14:19
      Przed zbliżającymi się wyborami gazeta wyborcza nasila swój anilingus [lizanie odbytu] wobec rządu Tuska. Akcja pod kryptonimem "kibiole" bardzo przypomina akcję "dopalacze".
      Propaganda + pozorne działania rządu = ciemny lud to kupi.
      Obecna sytuacja jest dużo gorsza niż za rządów Kaczyńskich i zmierza w kierunku "mamy butelki z benzyną i kamienie wymierzone w ciebie".
      Precz z faszyzmem Tuska!
    • 997marcelona Mecz Wisła Płock - Sokół Sokółka: zatrzymani ki... 26.05.11, 14:29
      "...młodzi policjanci, młodzi kibice - kretyni kontra kretyni..."
      • Gość: Piotrek Re: Mecz Wisła Płock - Sokół Sokółka: zatrzymani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.11, 14:34
        I bardzo dobrze !!!!!!!!!!!!!!!.
        Skończy się zabawa w kibiców tym głąbom.
      • Gość: tomek Re: Mecz Wisła Płock - Sokół Sokółka: zatrzymani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.11, 14:35
        Propaganda PO nie zna granic, za cene wladzy gotow sa wsadzac niewinnych ludzi za kraty !
        • Gość: 1234 Pytanie do zarządu klubu IP: *.139.c91.petrotel.pl 26.05.11, 15:12
          A mnie po przeczytaniu tego "artykułu" nasuwają sie takie oto pytania:
          1. W jaki sposób te niezgodne z regulaminem imprezy transparenty znalazły sie na stadionie?
          2. Czy ochrona wywiązała się w tym zakresie ze swoich obowiązków ( myslę tu o kontroli przy wejściu) - przecież takiego kawału płótna nie można przenieść "w majtkach"
          3.Jak długo jeszcze policja będzie zastępować nieudolną ochronę , która za takie imprzey bierze od klubu ciężką kasę ?

Poza tym , myślę że ta nadgorliwość ze strony policji jest spowodowana nie dbaniem o przestrzegania prawa lecz niestety są to działania z chęcia "zabłyśnięcia" na polityczne zapotrzebowanie.
          Twierdzę dlatego tak , iż bywając na naszym stadionie dość często , sam widziałem duzo "gorsze" transparenty i zero reakcji - zarówno ze strony klubu jak i policji.

A co do podstawy prawnej działan - zatrzymania , to nie jest ona dla mnie do końca jasna.
          W artykule pani mo napisała, ze podstawą ta dla policji było naruszenie art. 54 ustawy o bezpieczeństwie imprzez masowych.
          Jednakże artykuł ten określa , że :
          Kto nie wykonuje polecenia porządkowego, wydanego na podstawie ustawy, regula-minu obiektu (terenu) lub regulaminu imprezy masowej przez służby porządkowe lub służby infor-macyjne,
          podlega karze grzywny nie niższej niż 2 000 zł.

Czyli nie mówi sie tu o naruszeniu regulaminu lecz o nie wykonaniu polecenia porządkowego wydanego na podstawie regulaminu , nie wiem - nie wynika to z treści artykułu, czy takie polecenie zostało wczesniej tym zatrzymanym wydane.
          Wydaje mi sie więc , że wniesienie tego transparentu było naruszeniem regulaminu lecz dawało wyłącznie podstawę do np. nie wpuszczenia na mecz lub też usunięcia osób dokonujących tego naruszenia.
          Mam więc propozycję do pani mo , może by tak zapytac "kogo trzeba" o interpretację prawną tych przepsiów.
          • Gość: do124 Re: Pytanie do zarządu klubu IP: *.plock.mm.pl 27.05.11, 15:13
            Nie mądrz sie. Art 54 jest przepisem blankietowym i on określa jaka jest odpowiedzialnosc za łamanie przepisów i regulaminów porządkowych na obiekcie sportowym.
    • jaculski Mecz Wisła Płock - Sokół Sokółka: zatrzymani ki... 26.05.11, 15:04
      A Gdzie jest woloność słowa?! Z pieniędzy podatników policja i sądy zajmują sie pierdołami a z łodzieje i bandyci chodzą z uśmiechami na twarzach :/

Policji proponuję zająć się czym ważnym a nie politycznym!
      • Gość: obywatel Re: Mecz Wisła Płock - Sokół Sokółka: zatrzymani IP: *.plock.mm.pl 26.05.11, 16:31
        no to poważne bandyty zostały ujete!!!!!
        Mieli czelność wywiesić transparent z trescią niezgodną z charakterem widowiska sportowego
    • Gość: Kibol Paranoja IP: *.215.c85.petrotel.pl 26.05.11, 16:53
      Sprawa z chłopakami wygląda tak:
      Zostali zawinięci za wieszanie transparentów. Zostali na dołku i jutro mają sprawy.

Inaczej sprawa ma się z naszym młynowym. Mianowicie początkowo dostał propozycję przyjęcia mandatu 500zł za bluźnierstwa. Nie przyjął.
      Wobec tego dostał propozycję 300zł mandatu - również nie przyjął.
      W związku z tym zmieniono mu kwalifikacje czynu, zlądował na dołku i jutro odpowie za... wieszanie transparentu, którego NIE WIESZAŁ (mało tego - zdejmował go).

Mam nadzieję, że uda nam się od rana wynająć im adwokata.

MIAŁA BYĆ DRUGA IRLANDIA - JEST DRUGA BIAŁORUŚ!

PS. Mam nadzieję, że to co się dzisiaj stało otworzy oczy tym, którzy twierdzili, że protest jest niepotrzebny.
      Kibice karani są 500zł mandatu za słowo, którego używa każdy z polityków/celebrytów etc. i zakazami stadionowymi (oby nie) za wywieszenie transparentu (nikogo nie obrażającego).

Informacje o zatrzymaniu czterech kibiców potwierdza rzecznik prasowy płockiej policji: wczoraj po meczu policja zatrzymała czterech kibiców, w tym gniazdowego, czyli kibica prowadzącego doping. Sprawa jest rozpatrywana w trybie przyśpieszonym, policja wnioskuje o karę po 2 tys. zł grzywny i zakaz stadionowy dla każego z zatrzymanych. - Przekazaliśmy materiały do sądu, sędzia właśnie się z nimi zapoznaje, a zatrzymani nadal są w areszcie - informuje Piotr Jeleniewicz. - Kibice złamali zakaz wywieszania informacji niezwiązanych z meczem i zgodnie z prawem, policjanci jako świadkowie wykroczenia czy przestępstwa musieli podjąć w związku z tym takie działania. Nie ma w tym żadnej nagonki na kibiców. Nawet gdyby zamiast tych treści na transparentach zawisło, że np. ktoś tam to równy chłop, to i tak musielibyśmy zareagować, taki jest obowiązek w związku z regulaminem na stadionie. O tym, czy aresztowani są winni zarzucanych im czynów zadecyduje niezawisły sąd.
      Piotr Jeleniewicz zaprzecza też przypuszczeniom, jakoby na stadionie miało być w tym dniu więcej policji niż to ma miejsce zazwyczaj. - Na meczu było taka ilość patroli, jaka wynika z bieżącego stanu zagrożebia, nie było ich więcej niż zazwyczaj.
      • Gość: misiu Re: Paranoja IP: *.plock.mm.pl 26.05.11, 18:19
        A to nie jest tak, że tego tpu rzeczy trzeba policji zgłosić? Wieszanie transparentu na meczu chyba nie jest wykroczeniem/przestępstwem ściganym z urzędu?
        • Gość: aeka Re: Paranoja IP: *.ipv.net.pl 26.05.11, 18:24
          Dokładnie paranoja.
          EKstraklasa SA za takie transparenty karała od kwietnia uznając je za niezgodne z meczem, polityczne.
          1 liga czyli PZPN nie karał za nie uznając je za społeczne (transparenty społeczne mogą wisieć na meczach) widać matołowi się coś niespodobało i już nawet w pierwszej lidze są kary.
          On wie jak silny może być głos trybun po prostu.
    • jurandx3 Mecz Wisła Płock - Sokół Sokółka: zatrzymani ki... 26.05.11, 20:00
      SS mańskie metody!!! Czyżby z tym dziadkiem z wermachtu to prawda???
    • sronto99 Mecz Wisła Płock - Sokół Sokółka: zatrzymani ki... 26.05.11, 20:08
      Ciekawy jestem czemu Wybiórcza w żaden sposób nie jest w stanie jakoś się do tej sytuacji ustosunkować. Czyżby zaślepieni miłością do Tuska i nienawiścią do kiboli nie zauważali, że zwykłym ludziom dzieje się krzywda w tym kraju. Każdy kto poszedł na jakikolwiek mecz w ostatnim czasie widzi, że przestało być normalnie. Duże siły policji, zastraszona przez rządzących ochrona, aresztowania losowych ludzi, brak możliwości wyrażania własnych poglądów.

Ten kraj staje się chory, a winnymi nie są bynajmniej znienawidzone przez GW Kaczory, ale właśnie banda Tuska i ich przydupasy. Wstydź się Wyborczo.

Nie chcemy drugiej Białorusi!
    • Gość: popaprańcy Re: Mecz Wisła Płock - Sokół Sokółka: zatrzymani IP: *.083.c74.petrotel.pl 26.05.11, 20:18
      to już donek przegiął pałkę
      a jeszcze dziewczynę zatrzymano która filmowała całe zdarzenie
      o co tu chodzi
      • Gość: 3rg Re: Mecz Wisła Płock - Sokół Sokółka: zatrzymani IP: *.215.c85.petrotel.pl 26.05.11, 20:34
        Reczpospolita i Tusk o sprawie plockiej
        www.rp.pl/artykul/664391_Zatrzymania_za__Tola_ma_Donalda__Donald_ma_Tole_.html
      • Gość: Łukasik Re: Mecz Wisła Płock - Sokół Sokółka: zatrzymani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.11, 20:43
        To dokładnie spotkało młynowego i jednego chłopaka, stałem obok nich kilka metrów i wiem że na 100 % nie wieszali tych transów . Do tego chłopak który miał wcześniej zakaz w ogóle nie podchodził do tych transów bo wiedział że może go spotkać kolejny zakaz i może jakieś poważniejsze sankcje.

Święte słowa!

Pozdrawiam wszystkich Kibiców Wisły! Nie dajmy się w tym najgorszym okresie w historii klubu!

Jutro wszystko się wyjaśni, albo będziecie piali albo na dupie siedzieli to się okaże!
    • Gość: petra Re: Mecz Wisła Płock - Sokół Sokółka: zatrzymani IP: 69.195.136.* 26.05.11, 20:35
      Wielki szacun dla płockiej prawicy za przedstawienie zajścia zgodnie z rzeczywistością

>Czterej kibice Wisły Płock represjonowani za krytykę rządu Tuska
      >Podczas środowego meczu Wisła Płock - Sokół Sokółka policja aresztowała 4 kibiców Wisły za >wywieszenie krytykujących rząd Donalda Tuska transparentów o treści: "WOLNA BIAŁORUŚ, >WOLNE STADIONY" i "TOLA MA DONALDA, DONALD MA TOLE". Aresztowań dokonano pod >pozorem złamania klubowego regulaminu stadionu. Organa władzy rządowej próbują również >zastraszyć kibiców groźbami wysokiej grzywny i zakazu stadionowego.
      • Gość: już głośno Re: Mecz Wisła Płock - Sokół Sokółka: zatrzymani IP: *.plock.mm.pl 26.05.11, 20:40

"To zdumiewająca nadgorliwość. Premier poprosił o wyjaśnienia w sprawie tego konkretnego przypadku" skomentował z kolei tę akcję płockiej policji w serwisie Twitter rzecznik rządu Paweł Graś".

wiadomosci.onet.pl/kraj/beda-konsekwencje-za-kary-dla-kibicow-to-nadgorliw,1,4377546,wiadomosc.html
        czy ten "sukces" będzie także sierotą czy też ma ojca?
      • Gość: kaziulek co mówi ustawa a co mówi rzecznik IP: *.plock.mm.pl 26.05.11, 20:44
        Mnie coś tu się nie zgadza.
        Art. 54 który miał według policji byc złamany określa że :

1. Kto nie wykonuje polecenia porządkowego, wydanego na podstawie ustawy, regulaminu obiektu (terenu) lub regulaminu imprezy masowej przez służby porządkowe lub służby informacyjne,

podlega karze grzywny nie niższej niż 2 000 zł.

Więc sie pytam czy ci sprawcy dostali takie polecenie? Polecenie porządkowe?
        Bo jeżeli nie to samo naruszenie regulaminu zgodnie z tą ustawą nie stanowi wykroczenia lecz daje możliwość usunięcia sprawców jego naruszenia. Tak więc nie rozumiem , ktos się tu chyba myli.
        Poza tym Prezydent AN powiedział dla plocka pl że : dość juz obrażania czy coś w tym stylu. Czyli nie fakt że ten transparent był powieszony lecz jaką miał treść. Z kolei rzecznik policji i dyr. więcek z wisły mówią że chodziło tylko o fakt naruszenia regulaminu , nie ważne co zawierał ten transparent.
        Kurna pogubiłem sie już . Może autorka tego artykułu posili sie na wyjaśnienie tych niejasnośći.
    • Gość: grozny kibol Re: Mecz Wisła Płock - Sokół Sokółka: zatrzymani IP: *.class98.petrotel.pl 26.05.11, 20:55
      zagloba.salon24.pl/310195,nawet-donald-ma-tole-jest-przestepstwem
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,9674887,Zatrzymania_za_napis__Donald_ma_Tole___Gras__To_nadgorliwosc.html
      lubczasopismo.salon24.pl/Gasipies/post/310195,nawet-donald-ma-tole-jest-przestepstwem
      www.frazpc.pl/b/281834
      www.4lomza.pl/forum/read.php?f=1&i=155933&t=155933
      wiadomosci.onet.pl/kraj/beda-konsekwencje-za-kary-dla-kibicow-to-nadgorliw,1,4377546,wiadomosc.html
      I wiele wiele innych!
      • onlywp1947 Re: Mecz Wisła Płock - Sokół Sokółka: zatrzymani 26.05.11, 21:10
        to jest jedna strona medalu. a druga jest taka ze akurat oni tego transparentu nie wieszali. czekamy do jutra.mam nadzieje ze sad wyda sprawiedliwy wyrok. policja na pewno dwoi sie i troi jak to sie jutro nie skompromitowac
        • Gość: lolek anabolek Re: Mecz Wisła Płock - Sokół Sokółka: zatrzymani IP: *.089.c77.petrotel.pl 26.05.11, 21:54
          policja to PSY! Ale zrobili pokazówkę! Podobno za meczmaja dostać po 500 zł nagrody bo sie popisali, a kumendant to ze 3.000!!! Co za dno!
          • Gość: ra bezradny reżim paranoi dostał,leczyc trzeba IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.11, 22:03
            a jak pies zaszczeka niewłaściwie to tez go do celi, co za bęcwały, dno
    • Gość: płocczanin Platforma prosi się sama o wojnę z kibicami IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.11, 22:05
      no to wojnę będzie miała na własne życzenie, a tu wkrótce wybory i EURO 2012. Widać, że stracili zupełnie instynkt samozachowawczy. Przecież sami właśnie teraz zaczęli wojnę z młodzieżą, która była w poprzednich wyborach za Platformą. Bez sensu
    • Gość: nafciarz Re: Mecz Wisła Płock - Sokół Sokółka: zatrzymani IP: *.121.c70.petrotel.pl 26.05.11, 22:27
      Mam prośbę do pismaków, spytajcie panów policjantów jak w sobotę zamierzają przewieść na komendę 5,5tyś ludzi z hali po meczu, bo zapewne sielankowo to tam nie będzie.
      • Gość: V Re: Mecz Wisła Płock - Sokół Sokółka: zatrzymani IP: *.plock.mm.pl 26.05.11, 22:47
        Misie drogie. Przecież oni testują wytrzymałość narodu. Co jeszcze można zrobić, jak przycisnąć ludzi. Niestety, Internet jakkolwiek jest wspaniałym źródłem informacji i każdą aferę trudniej w dzisiejszych czasach ukryć, to z drugiej strony Polacy rozładowują agresję pisząc komentarze i nie starcza im jej już żeby podjąć odpowiednie kroki. Niestety, rewolucja w Internecie, nie będzie miała przekładu na rzeczywistość. Pamiętajcie, że jedyne czego przyssani do żłoba się boją to opinia publiczna. Opinia, którą niestety przez lata oglupiono i przyzwyczajono do sterowania za pomocą mass mediów.

To co robimy?
      • siesio1 Re: Mecz Wisła Płock - Sokół Sokółka: zatrzymani 26.05.11, 22:49
        Skoro są świadkowie,którzy twierdza ,że to nie Ci zatrzymani wieszali te "obraźliwe hasła",a na stadionie jest monitoring,to pewnie student pierwszego roku prawa by Chłopaków wybronił."Obawiam" sie,że to będzie kompromitacja POlicji.
        • Gość: e2 Mam nadzieje ze yrok bedzie pozytywny! dla chlopak IP: *.152.c92.petrotel.pl 27.05.11, 00:04
          bo te zatrzymania to jakas farsa i sciema
          • siesio1 Re: Mam nadzieje ze yrok bedzie pozytywny! dla ch 27.05.11, 00:38
            W ocenie policji doszło do złamania ustanowionego przez klub regulaminu stadionu, który nakazuje, by transparenty na meczach były zgodne z charakterem wydarzenia.
            A jak by dopisali-"Kupmy do Wisły Tole,może awansujemy?"to już by było zgodne z charakterem wydarzenia?
            • Gość: Adrian Re: Mam nadzieje ze yrok bedzie pozytywny! dla ch IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.11, 02:53
              Mam takie pytania, prosiłbym redaktorów GW o zbadanie sprawy:

1. Czy przed meczami z Vive mam pożegnać się z rodziną, bo mogę nie wrócić do domu, tylko trafić do aresztu? Może się zdarzyć, że używane będą słowa na K i J.

2. Wybieram się do kina, czy jeśli usiądę na złym miejscu, również mogę zostać po filmie wyprowadzony i spędzić noc na komendzie?

3. Jak się ubierać na mecze? Koszulkę mam związaną z meczem, bo w barwach. Ale mam problem z butami i spodniami. Czy jeśli moje spodnie i buty nie będą związane z meczem, mogę dostać zakaz?

4. Wg. regulaminu stadionowego zabrania się wnoszenia przedmiotów "mogących służyć jako broń". Oglądałem MacGaywera i on potrafił z telefonu komórkowego na spokojnie zrobić karabin. Czy więc wnosząc telefon ( możliwość zrobienia z niego karabinu), klucze na smyczy ( są tak groźne jak munczako ) koszulkę (można nią dusić ludzi), pasek od spodni ( w filmach widziałem, że "mogą służyć jako broń" ) mam się obawiać ? Czy czasem ktoś mnie jutro rano z domu nie zabierze i nie pojawi się kolejny artykuł "zatrzymano groźnego kibola, który wnosił broń na stadion? "

5. Czy transparenty sławiące rząd są dopuszczalne czy również jest to grzech ?

Dziękuję za pomoc, bo chciałbym być w porządku względem władzy
              • Gość: obs. warchoły wyrostki,wszystkich zamknąć jak nie z PO IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.11, 07:31
                porzadek musi być
                prawo musi działać, dla niewygodnych
                • Gość: wqfve Re: warchoły wyrostki,wszystkich zamknąć jak nie IP: *.215.c85.petrotel.pl 27.05.11, 08:04
                  tak panie kolego obs. prawo ktore za byle co od razu zastrzelic czlowieka albo powiesic
                  • Gość: Policjant Re: warchoły wyrostki,wszystkich zamknąć jak nie IP: *.plock.mm.pl 27.05.11, 08:32
                    Przestrasz się i głosuj na POpaprańców bo jak nie, towarzysz Tusk za obrazę jego majestatu i burdel partii wyśle cię na Kamczatkę....POlska przypomina coraz bardziej republiki bananowe i dziki zachód....Uważajcie ABW to czyta laptopa zabiorą wam......
                    • Gość: Norweg Re: warchoły wyrostki,wszystkich zamknąć jak nie IP: *.plock.mm.pl 27.05.11, 08:35
                      Viva revolution!!!Polacy na ulicę!!
    • Gość: M.Cz. Re: Mecz Wisła Płock - Sokół Sokółka: zatrzymani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.11, 09:10
      Nowa strategia PO na utrzymanie władzy - art. 226 § 3 kk, tj. kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ RP podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności lub pozbawienia wolności do lat 2.

Z Zarządzenia wewnętrznego KGP wynika, że

§ 123. 1. Policjant, który na podstawie art. 244 § 1 k.p.k. dokonał zatrzymania, niezwłocznie informuje osobę podejrzaną o:

1) fakcie zatrzymania, a także wskazuje przepisy prawa, które uprawniają policjanta do dokonania zatrzymania;

2) okolicznościach uzasadniających przypuszczenie, że popełniła ona określone przestępstwo, a także o wystąpieniu przynajmniej jednej z przesłanek wymienionych w § 122 ust. 1 pkt 1 - 3;

§ 122. 1. Policjant, na podstawie art. 244 § 1 k.p.k.,zatrzymuje osobę podejrzaną tylko wówczas, gdy wystąpi przynajmniej jedna z przyczyn będących następstwem wymienionych zachowań lub okoliczności:

1) obawa ucieczki lub ukrycia się takiej osoby - wynikająca z podjęcia próby ich realizacji, z wypowiedzi tej osoby wskazującej, że opuści ona stałe miejsce zamieszkania bez podania nowego adresu, nie stawi się na wezwania, będzie unikać kontaktu z organem procesowym;

2) obawa zatarcia przez nią śladów przestępstwa - poprzez podejmowanie wszelkich działań zmierzających do uniemożliwienia lub utrudnienia czynności mających na celu wyjaśnienie okoliczności sprawy;

3) niemożność ustalenia jej tożsamości -uniemożliwiająca ustalenie miejsca pobytu tej osoby, a także zastosowania właściwego trybu postępowania, związanego z wystąpieniem przesłanek procesowych, o których mowa w art. 17 1 k.p.k. oraz niemożnością zastosowania innych przepisów, których realizacja uzależniona jest od określenia tożsamości osoby.

Wnioski nasuwają się same, czy w/w zatrzymania i skazania były zasadne i legalne. Myślę, ze w razie niepowodzeń przed sądami krajowymi Trybunał w Strasburgu potwierdzi ten tok rozumowania.

Tak więc na naszych oczach rozgrywa się cicha wojna o wyborców lub ich zastraszenie i spacyfikowanie, jak jest naprawdę i wnioski w tym zakresie pozostawiam czytającym.
      • Gość: KIBIC ??? Re: Mecz Wisła Płock - Sokół Sokółka: zatrzymani IP: *.class144.petrotel.pl 27.05.11, 09:36
        bardzo dobrze że ich zamknęli właśnie przez takich DZIKUSÓW wszyscy kibice pakowani są do jednego worka. Mieszanie polityki i hasła polityczne o jakimś donaldzie na stadionie ??? a może ja wywiesze transparent z reklamą swojej firmy ?? DZIKUSY OPANUJCIE SIE !!!! Przychodzicie na mecz to usiądz spokojnie obejrzyj mecz zaklaskaj pośpiewaj i idz po meczu na piwo z kolegami. Przez takich idiotów spokojnie z dzieckiem nie można iśc ..... troche rozumu !!
        • Gość: goblin Re: Mecz Wisła Płock - Sokół Sokółka: zatrzymani IP: *.060.c76.petrotel.pl 27.05.11, 10:01
          Chłopie weź dziecko i idź do teatru albo opery i tam sobie klaskaj ! Zresztą piłki na takim poziomie nie da się oglądać.
          • Gość: z Re: Mecz Wisła Płock - Sokół Sokółka: zatrzymani IP: 213.76.179.* 27.05.11, 10:09
            Jak ma być dobrze w kraju jak psiarnia zajmuje się takimi głupotami.
            • Gość: 1234 a jednak nadgorliwość gorsza od faszyzmu IP: *.148.c64.petrotel.pl 27.05.11, 11:11
              W telewizorze wczoraj Donaldo działania policji płockiej ( i nie tylko) ocenił jako nadgorliwości i "poprosił" swoich ministrów o wyjasnienia. Ciekawe więc jak zostanie potraktowany ten który wydał polecenie policjantom zatrzymania tych "bandziorów" . Cos sie mnie wydaję , że nasz komendant powinien zacząć pakowac sie lub też jego zastępca bo to chyba któryś z nich dowodził policja w czasie zabezpieczenia i podejmował decyzje zatrzymania.
              A wczoraj też i wczesniej przestrzegałem że to nie działania porządkowe ale polityczne i przestrzegałem , no ale co co powinni nie słuchali, a rzecznik policji płockiej nadal nawijał że to nie nagonka itp. on chyba tez powinien "wysłuchać" od swoich przełozonych .
              Na koniec , nadal nie rozumiem w jaki sposób został naruszony ten 54 artykuł ustawy , tam przeciez nic nie ma o naruszeniu regulaminu lecz jedynie o niewykonaniu polecenia.
              te pytania musza znależć odpwoiedź i wszelkiewatpliwości winny być rozwiane.
              • Gość: 4321 Re: a jednak nadgorliwość gorsza od faszyzmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.11, 11:18
                Donald jak zwykle udaje głupiego, to mu najlepiej wychodzi. Na ławie oskarżonych w Norymberdze też nikt o niczym nie wiedział.
    • Gość: kibic z podoli Płoccy działacze Platformy stoją za aresztowaniami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.11, 14:56
      Jak wynika z dociekań plocek.pl, to Klub Wisła Płock, czyli wciśnięci tam działacze płockiej Platformy, złożył podczas meczu zawiadomienie o popełnieniu przez kibiców wykroczenia w postaci wywieszenia transparentów, a policja musiała na ten oficjalny donos zareagować.
      • Gość: cxvxcv Re: Płoccy działacze Platformy stoją za aresztowa IP: 80.48.4.* 27.05.11, 21:22
        czemu mnie to nie dziwi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka