Dodaj do ulubionych

ambitny Łąck

05.06.11, 23:39
Natrafiłem na taki artykuł :
www.plocek.pl/pl,84,237,megakompleks-w-lacku-stok-narciarski-hala-strzelnica,,news,5248,,,plock
gminalack.pl/pliki/file/gazeta/gazeta2_2010.pdf
No, no, w Gostyninie termy, w Łącku super tereny sportowo-rekreacyjne, może i Płock coś z tego uszczknie :-)
Szkoda tylko, że u nas nie myśli się o jakiś spektakularnych (bo tak chyba można określić projekty Gostynina i Łącka) inwestycjach stanowiących atrakcję miasta. Ale do tego trzeba odważnego i niekonwencjonalnego pomysłu
Obserwuj wątek
    • enaka Re: ambitny Łąck 06.06.11, 10:05
      Łąck jest tak blisko, że możemy go traktować niemal jak część naszego miasta;-)

Takie inwestycje w samym Płocku nie są konieczne. Lepiej zainwestować w dwupasmówkę od nowego mostu do węzła Kutno i w kolejkę podmiejską.

Rozwój miasta nie polega przecież na tym, by wszędzie dojść pieszo, ale by wszędzie dojechać komunikacją miejską. Przykład Warszawy - niby ma dwa sklepy Ikea, a nie ma żadnego;-)
    • stuntman Re: ambitny Łąck 06.06.11, 10:58
      Przydałoby się zobaczyć jakiś projekt zagospodarowania terenu. Wtedy można byłoby ocenić na jakim poziomie będzie opisywane przedsięwzięcie.
      Faktem jest, że ten obiekt będzie dla Łącka tym, czym dla Gostynina są termy - obie inwestycje mają duże szanse zmienić życie w tych miejscowościach. A co odpowie Płock?
      • pijzemna Re: ambitny Łąck 08.06.11, 00:28
        Płock powinien odpowiedzieć inwestycjami nad Wisłą - nabrzeże, Sobótka itd. Mamy idealne warunki do tego, aby stać sie "wodniackim" eldorado. Ciekawe kiedy ktoś na to wpadnie i zamiast stoku narciarskiego (który przecież teraz powstanie w Łącku) zrobi np. wyciąg do jazdy na nartach, taki jak np. w Ostródzie.
        • fifrak85 Re: ambitny Łąck 08.06.11, 10:26
          Nie wiem czy nadal Płock ma w planach budowanie stoku narciarskiego. Jednak ten w Łącku to malutki bo zaledwie 100 m :-( dlatego sądzę że nadal powinniśmy starać się o budowę takiego obiektu u nas, ale jakoś czuje, że szybciej tam coś takiego powstanie niż w Płocku :-)

Zgadzam się że płockie nabrzeże to jedna z naszych wizytówek i szansa na zainteresowanie ludzi z Polski naszym miastem. Jednak jak wyjdzie ? o to mam już pewne wątpliwości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka