Dodaj do ulubionych

Lida była w zoo. Było trochę strachu

23.06.11, 22:01
Co wy tu przysłaliście. boi się dworca z daleka a muzyka Liturgiczna jest dla niej depresyjna... natomiast diabelskie tatuaże zbożne.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pik Re: Lida była w zoo. Było trochę strachu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.11, 22:30
      Nie kumam bo:
      1. przyjeżdża ktoś z obcego kraju i ma pretensje do tubylców, że nie znają jej języka. Czy ktoś się nami przejmuje jak jesteśmy w innym kraju i nie możemy się dogadać. Niech jedzie do Francji to tam z angielskim ja dopiero oleją.Ciekawe ile języków zna ta pani? Przypuszczam, że jeden bo wg niej to język bogów.
      2. Ta pani która wizytowała ZOO w Białymstoku może była w szoku bo po raz pierwszy widziała zoo. Na angielskiej prowincji tego nie ma.
      3. Gazeto artykuł bez sensu. Szanujmy się w swoim własnym kraju. Taksówki są tam gdzie są nam potrzebne a nie gdzie angielka będzie miała bliżej. I tak k....y się za granicą. Tutaj nie musimy.
      Nie miejmy kompleksów. To jest nasze miasto i jak się komuś nie podoba to jest chyba jeden pociąg do Kutna a tam to już Europa:-)
      • Gość: gość Re: Lida była w zoo. Było trochę strachu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.11, 22:59
        I tak ma dobrze bo ludzie jo poznają i podchodzi do neij inaczej niż do zwykłych ludzi. Niech przyjedzie inna osoba ale bez żadnego rozgłosu i wtedy ocenia.
      • Gość: xp Re: Lida była w zoo. Było trochę strachu IP: *.plock.mm.pl 23.06.11, 23:00
        Ojejku następny malkontent. Większość na pewno nie ma kompleksów w stosunku do naszego miasta, NADWIŚLAŃSKA SKARPA to jest po prostu kosmos, przydało by się aby jeszcze nasza starówka wyglądała jak np. toruńska i moglibyśmy rywalizować nawet z samym Wiedniem. A i tak nie mamy się czego wstydzić.

A pomysł na tą całą akcje jak najbardziej na +

Czekam na dalsze relacje Lidi z Płocka :)
        • Gość: dwq Re: Lida była w zoo. Było trochę strachu IP: *.class99.petrotel.pl 23.06.11, 23:04
          ty lepiej darmozjadzie popros o zablokowanie hotspota
          • Gość: hater procesje i zawodzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.11, 09:33
            dla mnie te procesje to zacofanie i ciemnota. tak samo jak cała liturgia kościelna. ludzie klepią jakieś formułki napisane językiem archaicznym, którego sami nie rozumieją. powinno być tak jak w Stanach, ludzie powinni się cieszyć ze spotkania z bogiem w kościele a nie taka zamuła
    • Gość: dwq Re: Lida była w zoo. Było trochę strachu IP: *.class99.petrotel.pl 23.06.11, 23:03
      z tym sie zgadzam muzyka jest depresyjna o ile to mozna muzyka nazwac wycie skomplenie i blaganie ch wie czego
      • Gość: heh Re: Lida była w zoo. Było trochę strachu IP: *.plock.mm.pl 23.06.11, 23:18
        "Przyznamy szczerze - nieco się obawialiśmy. Nie dlatego, że nie lubimy naszego ogrodu. Myśleliśmy raczej, że dziewczynie nie spodoba się sama idea trzymania zwierząt w zamknięciu"

ta poprawność polityczna w wykonaniu Gazety jest wręcz żałosna.
        • Gość: ss2 Re: Lida była w zoo. Było trochę strachu IP: *.019.c69.petrotel.pl 23.06.11, 23:32
          a jak chce się Gazeta na prawdę wstydu najeść, to niech Lidę puści na boso po piaskach nad Wisłą. Jedyne co tam międzynarodowo wyjdzie, to kolekcja szkieł z różnych piw w stopie.
          Będzie miała okazję poznać jak wyglądają dwie opony od traktora, leżą niedaleko brzegu więc można łatwo obejrzeć.
          Jednak prawdziwym szokiem nawet dla mnie była taśma policyjna, która po ostatnim weekendzie nie została uprzątnięta i pływa sobie w wodzie. To jest dopiero wstyd.
          Kto wogóle odpowiada za ten teren, czy to trzeba ochronie środowiska zgłosić ?
          • Gość: klup Re: Lida była w zoo. Było trochę strachu IP: *.141.c64.petrotel.pl 24.06.11, 07:39
            ...kogo w ogóle obchodzi jakaś Lida, czy jak jej tam?!?! Co to za durny zachłyst?!?! Kto te artykuły opłaca?!?!
            • Gość: płocczanin 0 Re: Lida była w zoo. Było trochę strachu IP: *.dynamic.mm.pl 24.06.11, 08:24
              To było zmówienia dla ludzi z kibucu, stąd akcja niby międzynarodowa. Stąd depresja po pieśniach chrześcijańskich. Gdyby ona była prawosławna, przecież wiemy, ze nie stosują muzyki do celebry ale głos ludzki, jako śpiew.
              Z reguły jest piękny, wielogłosowy ale nam Polakom nigdy by nie przyszło do glowy , ze to wycia depresyjne.

To jest kant z podróżniczka..
              • Gość: european Re: Lida była w zoo. Było trochę strachu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.11, 09:10
                Gość portalu: płocczanin 0 napisał(a):

> To było zmówienia dla ludzi z kibucu, stąd akcja niby międzynarodowa.
                > Stąd depresja po pieśniach chrześcijańskich. Gdyby ona była prawosławn
                > a, przecież wiemy, ze nie stosują muzyki do celebry ale głos ludzki,
                > jako śpiew.
                > Z reguły jest piękny, wielogłosowy ale nam Polakom nigdy by nie przys
                > zło do glowy , ze to wycia depresyjne.
                >
                > To jest kant z podróżniczka..

Gdyby Lida to zrozumiała, ja Polak tego nie rozumiem, nabrała by szacunku dla polskiego systemu opieki medycznej. W żadnym kraju świata w zakładach psychiatrycznych pacjenci nie maja dostępu do internetu. Europo ucz sie od nas! To może buć nasz wkład w nowoczesne systemy terapii poprzez dostęp do swiata zewnetrznego pacjentów za pomocą internetu
              • Gość: e3 Re: Lida była w zoo. Było trochę strachu IP: *.193.c68.petrotel.pl 24.06.11, 13:28
                pierdoly pleciesz ja jestem polakiem chrzescijaninem ale uwazam ze piesni w kosciele i odprawiane [rzy kazdym swiecie sa nie tyle co depresyjne adolujace, tego wycia sluchac sie nie da
              • Gość: do płocczanina Re: Lida była w zoo. Było trochę strachu IP: *.plock.mm.pl 24.06.11, 17:16
                Nie gadaj chłopie bzdur. To żadna muzyka, to wycie z megafonów, które nie są przystosowane do przenoszenie szerokiego pasma dżwięków. Dlatego słychać wycie podobne do bekania kozła. Dziewczyna i tak delikatnie się odezwała na ten temat. A czy słyszałeś kiedyś człowieku pieśni w śpiewane w cerkiwach?
                • Gość: płocczanin 0 Re: Lida była w zoo. A co to mnie obchodzi. IP: *.dynamic.mm.pl 24.06.11, 17:35
                  POWIEM CI TAK ..SPIERDALAJ ODE MNIE.

Co mnie to obchodzi w jaki sposób izraelici nagradzają swoich i gdzieś posyłają na jątrzenie. Natomiast ta Posłanniczka służy miejscowym Żydom do opluwania RELIGII CHRZEŚCIJAŃSKIEJ W NIEWYBREDNY SPOSÓB.
                  Nie macie jakiego rabina, który by wyciszył jątrzenie przeciw Polakom? Aż Bóg musi nas chronić ? patrz sprawę pewnego człowieka od kultury , chroniącego miłośników gówien psich. , jak skończył. Nadal myślicie , że wam wszystko wolno? Nawet podawać się za mnie . Może jeszcze puścicie uzi? Moc Boga?
    • Gość: olo Lidio! przyjdź do mnie wieczorem IP: 80.50.4.* 24.06.11, 08:01
      a poczujesz co to prawdziwy Polak! - i zapewniam, nie będziesz się bała mojego węża ~~~~O
      • Gość: barbapapa nie znam zadnej co by chciala gietkiego weza IP: *.217.c87.petrotel.pl 24.06.11, 19:17
        tak ze mozesz tylko pomarzyc
    • Gość: moa cos dla ciebie ....."wężu" IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.11, 08:35
      Indywidualna Specjalistyczna Praktyka Psychiatryczna lek. med. Wojciech Czernaś
    • muza1967 Lida była w zoo. Było trochę strachu 24.06.11, 08:59
      Zwracam się do autora tego durnego artykułu. Dość obrażania mieszkańców tzw. słodkich ulic. Byłam w Grecji i widziałam ulice dużo gorsze niż płockie słodkie. Ulice, na których walają się olbrzymie ilości śmieci, brakuje kanalizacji nie są niczym wyjątkowym w Grecji. Wszyscy, którzy uważają słodkie za ciemną stronę Płocka chyba bardzo dawno tych ulic nie widzieli. W większości są to mieszkania wykupione przez lokatorów, najczęściej spokojnych emerytów. Mieszkańcy kojarzący się bardziej z elementem przestępczym co najmniej 10 lat temu zostali eksmitowani na tzw. otolinek.
    • biust75d Zachowanie GW i opisywanie spacerów niejakiej Lidy 24.06.11, 09:20
      przypomina mi czasy głebokiego socjalizmu. I tablice pamiątkowe na budynkach typu: "w tym domu W.I. Lenin spędił jedną noc w roku...", "Z okna na pierwszym piętrze Lenin machał do narodu witajacego go po powrocie z emigracji" itd. itp. Tamto szaleństwo wazelinowe znalazlo nawet swój humorystyczny ciąg dalszy. W WC restauracji Petropol na drzwiach damskiego kibelka był wydrapany napis "Tu sr..ł Lenin jak wracał z Pienin". A tak na serio - kiedy GW zajmie się czyms powaznym, a nie bieganiem za emigrantką z kraju bankruta? Zamiast podglądać greczynkę napiszcie, dlaczego Polska ma ratować gospodarkę Grecji i Euro chociaż nie mamy Euro tylko PLN?
      • Gość: bij dziada Re: Zachowanie GW i opisywanie spacerów niejakiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.11, 09:34
        bylo troche strachu ale po jakims czasie zwierzaki dojdą do siebie !
        • Gość: Dan Re: Zachowanie GW i opisywanie spacerów niejakiej IP: *.plock.mm.pl 24.06.11, 17:17
          Mam nadzieję, biedne zwierzaki.
    • Gość: zoolog Re: Dali coś zwierzakom na uspokojenie??? IP: *.opera-mini.net 24.06.11, 10:28
      Bo nic nie napisali.
      • Gość: Europejczyk Re: Przecież UK to nie kontynent europejski!!!! IP: *.opera-mini.net 24.06.11, 10:47
        UK leży poza kontynentem europejskim! Jakiś tłumok ubzdurał sobie że ktoś spoza kontynentu europejskiego będzie oceniał nas mieszkających na kontynencie! Ciekawe jakim kryterium się kierowono? Podejrzewam że jak zwykle jedynym "kryterium" był przypadek. UK należy do Europy "z przyzwyczajenia" bo jest wyspą leżącą blisko kontynentu. Równie dobrze mogliby sprowadzić dzieciaków z Cypru albo jeszcze lepiej z Madagaskaru.
        • Gość: plocczanin Re: Przecież UK to nie kontynent europejski!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.11, 11:26
          albo z góry piasku
        • Gość: kkls Re: Przecież UK to nie kontynent europejski!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.11, 12:33
          godny pożałowania "Europejczyku". wypada cokolwiek wiedzieć na dany temat, który się komentuje, zanim się napisze podobne bzdety.dziewczyna jest Greczynką a studiuje w Londynie.
          i w tym momencie twoje wypociny nie mają już racji bytu ..
          • Gość: Europejczyk Re: Przecież UK to nie kontynent europejski!!!! IP: *.opera-mini.net 24.06.11, 13:29
            Gdybyś był świadomy Ty własnych wypocin to nie napisał byś ich wcale. Ta Greczynka jest studentką University of London czy czegoś tam tak jak reszta 20-stki, z którym to uniwersytetem jako wybranym wizytatorem GW przeprowadza swoją "wielką" misję.
            • Gość: Europejczyk Re: Przecież UK to nie kontynent europejski!!!! IP: *.opera-mini.net 24.06.11, 13:46
              Jakby tego było mało Grecznyka nie sprawdza umiejętności językowych greki wśród Polaków tylko angielszczyznę czyli języka kraju bliżej leżącego Polski niż Grecji. Ponadto ocenia potrawy kulinarne, i tu ciekawostka, ciekawe czy posługuje się tu kryterium brytyjskim czy greckim? A może jeszcze jakimś innym? Abstrahuję już od absurdalności oceny kulinariów będącej kwestią indywidualnego smaku i gustu, a także różnorodności diety Europy, która jest jej zaletą a nie wadą polegającą na ujednolicaniu się kultury oraz diety w świecie redukując ją do coca-coli i hamburgerów. Jednym słowem akcja jak z czeskiego filmu: "nikt nic nie wie" albo jak kto woli kulinarnie: "groch z kapustą."
              • Gość: Europejczyk Re: Przecież UK to nie kontynent europejski!!!! IP: *.opera-mini.net 24.06.11, 14:26
                Nie ma żadnych wzorców europejskich ponad to istnieje różnorodność. UK tym bardziej nie jest żadnym wzorcem: historycznym, kulturowym, kulinarnym i językowym. J. angielski jest znacznie uboższy od m. in. francuskiego, a do matki języków Europy - łaciny blższy jest język włoski. Nawet j. polski posiada więcej określeń przez co jest bogatszy! Jest to tylko prowincjonalne naśladownictwo polegające na uleganiu infantylnym modom. Oceny wszelkiego rodzaju powinny ogrniczać się jedynie do wizyt składanych przez wysłanników UEFA.
                • Gość: kkls Re: Przecież UK to nie kontynent europejski!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.11, 14:49
                  widzę,że się podnieciłeś troszeczkę "Europejczyku"
                  • Gość: bij dziada Re: Przecież UK to nie kontynent europejski!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.11, 14:52
                    czy weterynarze przywrocili juz czynnosci zyciowe małpie ktora podobno spadla z galezi na widok
                    naszej gwiazdy ?
                • Gość: kkls Re: Przecież UK to nie kontynent europejski!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.11, 14:53
                  i co ma tutaj do rzeczy jaki język jest bardziej bogaty w słownictwo i składnie a który uboższy? człowieku piszesz o wszystkim ale nie na temat. po co się w ogóle udzielasz ?
              • Gość: kkls Re: Przecież UK to nie kontynent europejski!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.11, 14:52
                łał tutaj pokazałeś jakim jesteś erudytą. ale o ile potrafię czytać ze zrozumieniem poddałeś wątpliwości fakt,że osoba z niekontynentalnej Europy czyli z UK (co nie jest prawdą bo dziewczyna jest z Grecji) nie ma prawa wypowiadania się na temat zasad obwiązujących w jakże europejskim Płocku
                • Gość: Europejczyk Re: Przecież UK to nie kontynent europejski!!!! IP: *.opera-mini.net 24.06.11, 15:56
                  Już pisałem o "greckim" charakterze tej wizyty wcześniej. Wyraźnie też napisałem o "sensowności" całej tej akcji. Dla mnie to możesz zaprosić mongolskich znajomych do Płocka i bać się tego że małpy się wystraszą i odwrotnie.
                  • Gość: Europejczyk Re: Przecież UK to nie kontynent europejski!!!! IP: *.opera-mini.net 24.06.11, 15:58
                    Ten post był do 1_kierownik
                    • Gość: Europejczyk Re: Przecież UK to nie kontynent europejski!!!! IP: *.opera-mini.net 24.06.11, 16:02
                      Przepraszam za zamieszanie. Post kierowany był oczywiście do kkls
    • 1_kierownik Zoo w Polsce; Białystok vs Płock 24.06.11, 15:32
      Gwoli ścisłości.
      Dziewczyna, która wizytuje Białystok była zszokowana ! warunkami ! w jakich trzymane są tamtejsze zwierzęta a nie samą ideą zoo, które to istnieją na całym świecie.
      Faktycznie po obejrzeniu zdjęć m.in. klatki z niedźwiedzicą z Białegostoku przypomina to klatkę, w jakiej kiedyś w płockim zoo mieszkały niedźwiedzie. Na szczęście obecnie Płock ma pięknie zrobione zoo, odwiedzane zarówno przez turystów jak i płocczan i nie mamy się czego wstydzić.
      W przeciwieństwie do Białegostoku gdzie, nawet mieszkańcy tego miasta, wstydzą się za ten obiekt, nie odwiedzają go wogóle i innym też odradzają wizytę tam.
    • uepl Re: Kto się moczy ze starchu??? 24.06.11, 16:36
      Kto się moczy ze starchu po tych odwiedzinach w ZOO? Czytałem artykuł ale przysnąłem w połowie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka