Dodaj do ulubionych

Szklany ogródek na Starym Rynku

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 23:39
Pewnie w tej kawiarni pod szklanym daszkiem bedzie popijal sobie pan
prezydent i jego szajka, a przejsciowy wyglad istniejacych podestow
pozostanie obciachowy dalej. Wstyd, ze robiono tyle szumu na temat tych
ogrodkow, a one nadal nie wygladaja jak w innych miastach. Jezeli ludzie z
urzedu czytaja nieraz te forum to niech cos zrobia, poniewaz wstyd zabrac
znajomych z innego miasta na piwo.
Obserwuj wątek
    • Gość: rakieta Re: Szklany ogródek na Starym Rynku IP: *.class146.petrotel.pl 03.06.04, 10:35
      nie mamy szans na normalne ogrodki. tylko czysta konkurencja wplynelaby na
      poprawde jakosci plockich ogrodkow. fakt, ze radni wybrali monopol jednego
      browaru, swiadczy o ich "inteligencji".

zreszta.. w plocku okresy przejsciowe liczy sie w skalach przynajmniej 10-
      cioletnich, wiec ktorego z urzedasow moze obchodzic jak beda wygladaly ogrodki
      w roku 2014? w mysl maksymy carpe diem najlepiej wziac najgrubsza kase i niemcy
      na rowerach jada (czyli nasza skwasniala smietanka polityczna)

hak wam w smak cwaniaki. rzygac sie chce, jak sie wraca do plocka z warszawy.
      na tumskiej syf, na rynku korupcja, beznadziejne kino zmierza ku upadkowo,
      mostu nie widac, ulice sie sypia. to nie jest az tak wielkie miasto, zeby nie
      dac sobie z nim rady. jak nie dajecie to spadajcie ze stolkow. niech rzadza ci
      ktorzy chca i potrafia.
      • Gość: internauta Re: Szklany ogródek na Starym Rynku IP: 195.117.140.* 03.06.04, 17:21
        > nie mamy szans na normalne ogrodki. tylko czysta konkurencja wplynelaby na
        > poprawde jakosci plockich ogrodkow. fakt, ze radni wybrali monopol jednego
        > browaru, swiadczy o ich "inteligencji".

Racja - rok temu było więcej ogródków i były różnorodne.

> hak wam w smak cwaniaki. rzygac sie chce, jak sie wraca do plocka z warszawy.
        > na tumskiej syf,

Tumska ma być odnawiana - zobaczymy jak to wyjdzie ...

> na rynku korupcja,

jak widać

> beznadziejne kino zmierza ku upadkowi,

No tak - pisano już na te tematy wystarczająco dużo - nowych obiecanych kin nie widać ...

> mostu nie widac,

W przeciwieństwie do nowych obiecanych kin most widać - i to bardzo wyraźnie - kawałek spory z pylonem od strony Radziwia - i dwa przęsła od strony Grabówki - chyba coś źle wypatrujesz tego mostu... ;-)

> ulice sie sypia. to nie jest az tak wielkie miasto, zeby nie
        > dac sobie z nim rady. jak nie dajecie to spadajcie ze stolkow. niech rzadza
        > ci ktorzy chca i potrafia.

ok.
    • Gość: +ujemny Re: Szklany ogródek na Starym Rynku IP: *.pt-2.petrotel.pl 03.06.04, 11:47
      O ile mi wiadomo, to w Płocku jedyna secesyjna kamienica jest przy Tumskiej 8 -
      ta, do której ma sie przeprowadzić muzeum. Tak więc nie wiem, czy można
      nawiązywać do secesyjnej zabudowy Starego Rynku, hm... No ale mogę się mylić.
      A co do ogródków - zgadzam się, że są bardzo watpliwe, jeśli chodzi o ich urok,
      estetykę, poziom obsługi (plastikowe kubki) i w końcu liczbę miejsc. Teraz
      szykuje się jakaś szklana pułapka 1. Ciekawi mnie, czy będzie klimatyzowana. Bo
      juz widzę tego biednego, opływającego potem i ledwo dyszącego konsumenta, który
      da się schwytać pod ten szklany dach w upalne południe, kiedy rozgrzane płyty
      Rynku parzą w stopy nawet przez grubą podeszwę. Proponuję wyposażyć od razu tę
      kawiarenkę w zestaw do reanimaji. A kremowe cisteczka będą tam pyyysznie
      smakowały...
      • Gość: piknik Re: Szklany ogródek na Starym Rynku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.04, 11:58
        widzę, że nie jestem sam ze swoimi wątpliwościami - pozdr +ujemny!
    • Gość: piknik Re: Szklany ogródek na Starym Rynku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.04, 11:56
      ja tylko jestem ciekawy, czy w tym spodku choć klimatyzację zainstalują, bo bez
      tego to w upały sauna wewnątrz pewna. no i muszę powiedzieć, że miałem
      nadzieję ,że to będzie większe!tylko dla 40 osób!? mało!!! a co do
      szklanek ...ciągle mam siorbać pifko z ohydnego plastiku? pozdro dla wszystkich
      piknikofanów!
    • Gość: druid Re: Szklany ogródek na Starym Rynku IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.04, 00:14
      Są inne warianty : wpuścić rybki, założyć rurę i wpuścić striptizerki,postawić
      kibel koedukacyjny bo brak jakiegokolwiek na rynku, urządzić zawody kto dłużej
      wytrzyma bez powietrza. Czekam na dalsze propozycje.
      • Gość: podglądacz Re: Szklany ogródek na Starym Rynku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.04, 08:48
        Macie rację , to będzie klasyczny kwiatek przy kożuchu wśród zabudowy
        Starego Rynku . No chyba, że kolejne kamieniczki "artyści" z UM i ARS
        wyremontują w tym samym "szklanym stylu" . Podoba mi się ten pomysł
        z tańcami przy rurze i striptizerki.
    • Gość: Zbych Re: Szklany ogródek na Starym Rynku IP: *.class147.petrotel.pl 04.06.04, 14:24
      A mnie się podoba ten domek.Napewno jest ładniejszy niż ta obskórna scena
      stojąca nieopodal. Już sobie wyobrażam, jak kiedyś przy kiepskiej pogodzie ,
      np. przy deszczu będę siedział przy piwku i miał to w nosie.
      O ile wiem w innych miastach tego typu obiekty są całoroczne, nawet kiedyś
      widziałem w górach taki objekt czynny zimą. Życzyłbym sobie tego samego w Płocku
    • Gość: druid Re: Szklany ogródek na Starym Rynku IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.04, 21:06
      Rura i dziewczyny prowadzą choć dla równowagi można tam też zaprosić tych
      męskich kurczaków oskubanych. Teraz żeby było ładnie potrzebna nam na rynku
      strzelniczka w baraku na kółkach i róża w zębach - a sikać i tak nie ma gdzie,
      ale, ale
    • Gość: cap Re: Szklany ogródek na Starym Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.04, 22:28
      Proponuję przenieść do szklanej klitki gabinet Milewskiego. Dopiero wtedy
      władza będzie przezroczysta.
    • Gość: druid Re: Szklany ogródek na Starym Rynku IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.04, 23:38
      Masz pierwsze miejsce za pomysł !!! gratulacje , wygrałeś giełdę pomysłów !!!W
      nagrodę masz prawo do decydowania kiedy mieszkaniec akwarium dostanie szklankę
      wody
    • Gość: ;) Re: Szklany ogródek na Starym Rynku IP: *.pt-2.petrotel.pl 07.06.04, 13:59
      dzisiaj tez jest -własnie tam siedzie i mam net z hot-spotu
    • Gość: żywiec Re: Szklany ogródek na Starym Rynku IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.04, 23:17
      UWAGA !! Ta budowla cuchnie samowolą kto wydał na nią zgodę ? Popatrzcie w
      przepisy, tam nie ma takiego cudu żeby to postawić bez kwitów.
    • Gość: legal Re: Szklany ogródek na Starym Rynku IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.04, 00:35
      Jaka piękna samowola do rozbiórki- chyba ma już nakaz, i to pod balkonem MM i
      wszystkich jego urzędasów
      • Gość: urzędas MM Re: Szklany ogródek na Starym Rynku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.04, 10:52
        o widzę komentarz z baszty, a może filiżankę dobrej kawki w niepogodę pod
        grzybkiem. d:)
        • Gość: legal Re: Szklany ogródek na Starym Rynku IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.04, 21:48
          Kawka zawsze chętnie, ale urzędasku wystarczy przeczytać Tygodnik Płocki z tego
          tygodnia i tam jest wszystko napisane. Bye,bye.
          • Gość: baca Re: Szklany ogródek na Starym Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 21:57
            Urzędas MM czyta /jeśli potrafi/ tylko te teksty, które pozwoli MM.
            • Gość: EDWARD Re: Szklany ogródek na Starym Rynku IP: *.petrotel.com.pl 11.06.04, 13:42
              NIE WIEM DO CZRGO JEST PTRZEBNY TAKI BAR
    • Gość: s Re: Szklany ogródek na Starym Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 00:59
      d
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka