Dodaj do ulubionych

Prezydent Andrzej Nowakowski podsumowuje: W tym...

15.12.11, 07:49
Moim zdaniem "czyszczenie" można uznać za porażkę dopóki ktoś nie odpowie za kukułcze jajo Milewskiego warte 17 mln, które niedługo spłynie do Włocławka.
Za sukces uważam udrażnianie Płocka choć nie popadałbym w euforię bo główne drogi w Płocku są w nędznym stanie. Chyba tylko wyremontowany odcinek Wyszogrodzkiej wygląda dobrze. No i miejscami Piłsudskiego. Sienkiewicza, 1 Maja, Chopina, Otolińska, Armii Krajowej, Dobrzykowska, Przemysłowa i Kostrogaj, możnaby wymieniać i wymieniać drogi w opłakanym stanie. Czekamy na remonty choć może najpierw obwodnica byłaby lepszym pomysłem. A później dbać o te drogi dlatego system ważenia przeładowanych tirów jest świetnym pomysłem, który powienien być rozwijany.
Obserwuj wątek
    • Gość: komisja ds molo Re: Prezydent Andrzej Nowakowski podsumowuje: W t IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.11, 08:57
      strasznie oszczedny w slowach pan prezydent Nowakowski albo bardzo przesądny - czyżby bał się nawet wymawiać głosno takie słowa jak MOLO, AMFITEATR i parę innych dotyczących "ambitnej nowoczesnej" architektury i infrastruktury.

>>>Prezydent Płocka na spotkaniu opłatkowym z dziennikarzami podsumował mijający rok. - Powiedziałbym, że poświęciłem ten czas na sprzątanie po poprzedniku - stwierdził. - Zresztą nie tylko ja, odpowiednie służby również. <<<<

Więcej... plock.gazeta.pl/plock/1,35710,10819600,Prezydent_Andrzej_Nowakowski_podsumowuje__W_tym_roku.html#ixzz1gaUWFpfq
    • henrykkreuz Babol Nowakowskiego za miliony 15.12.11, 12:28
      Nowy most kierunek Łąck, mijamy rondo, jedziemy dalej prosto i widzimy dwa pasy ruchu, potem zwężenie do jednego pasa, prawego. Jadąc dalej w Ciechomicach widzimy nową umocnioną, odwodnioną skarpę, wiadukt i dalej cd skarpy.

Przejeżdżając przez Wiadukt w Ciechomicach widzimy,że jest on szeroki na dwa pasy ruchu, lewy też tzn. ten który urwał się 100 metrów za rondem.

Wynika z tego, że cały odcinek drogi w planach jest dwupasmowy, ale Nowakowski grube miliony w umocnienie skarpy wpakował w skarpę leżącą na lewym pasie drogowym, co oznacza, że aby w przyszłości wybudować drugi pas ruchu obecnie wybudowaną skarpę trzeba będzie zniwelować i robić od nowa za pasem drogowym.

W taki sposób to nigdy nic nie będziecie mieli moi kochani.
      Jeżeli już była konieczność władowania wielu milionów w budowę nowej odwodnionej należycie skarpy to należało je wydać w budowę docelowej skarpy, a nie tymczasowej i blokującej budowę lewego pasa drogi.
      • Gość: mar Re: Babol Nowakowskiego za miliony IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.11, 14:37
        Niemożliwe to był mój kandydat! ale sprawdzę, przyjrzę się. jeżeli Pan kłamie to odszczeka to kalumnie.
      • Gość: drogowy Re: Babol Nowakowskiego za miliony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.11, 14:52
        Niestety to prawda, ale zaczęło się to bezsensowne działanie już wcześniej.
        Dodatkowo do tych umocnień dołożę to, że dalej na pasie drugiej jezdni zrobiono asfaltową drogę lokalną.
        Za to co teraz wydano, na to co później będzie zburzone, można by spokojnie wykupić grunty i zrobić lewą skarpę o małym spadku wywożąc też nadmiar gruntu.
        Ale takie działanie nie może być w Płocku. Bo u nas w wielu działaniach nie można dopatrzyć się sensu. Wrażeń moc.
        • Gość: poldek Re: Babol Nowakowskiego za miliony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.11, 18:12
          Największym osiągnięciem jest rondo w kierunku szpitala
          samochody jadące od szpitala w kierunku Maszewa jadą środkiem tej nowoczesnej plastykowej budowy
          ledwie uszliśmy z życiem
          • Gość: uśmiechnięty Nowakowski czyści IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.12.11, 18:25
            Słusznie mówi Nowakowski, że czyści. Tak się zapędził w tym czyszczeniu, że aż mu zabrakło swoich ludzi, że aż do tego czyszczenia musiał wynająć Wiśniewskiego - byłego posła reprezentującego Samoobronę oraz Rokickiego - także byłego posła ale SLD, wsławionego tym, że swoje oświadczenie lustracyjne wypełnił na TAK, że był......
            Obu ich zatrudnił w spółce zajmującej się czyszczeniem i przechowywaniem naszych odpadów, czyli w ZUOK w Kobiernikach.
            Nomen omen, były poseł Nowakowski, zatrudnia byłych posłów, cóż z tego, że z przeciwnych opcji politycznych. Tak trzymać Panie Prezydencie Nowakowski, reelekcja pewna. To już tylko za 3 lata.
            A świstak siedzi i zawija......
          • Gość: racjonalizator Re: Babol Nowakowskiego za miliony IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.11, 23:12
            Gość portalu: poldek napisał(a):

> samochody jadące od szpitala w kierunku Maszewa jadą środkiem tej nowoczesnej
            > plastykowej budowy ledwie uszliśmy z życiem

rondo Dobrzyńska- Medyczna rzeczywiście jest ŹDZIEBKO NIEDOPRACOWANE, ale drobne mankamenty da się szybko i bardzo tanio oraz skutecznie wyeliminować - wystarczy WYKIPOWAĆ NA ŚRODKU RONDA WIELKĄ WYWROTKĘ GRUBEGO ZłOMU BETONOWEGO.
            Po tym drobnym zabiegu wszyscy będą jeździć w sposób zdyscyplinowany jak Bóg przykazał i nikt Ci ze środka nie wyskoczy. Niektórzy raczej zatrzymają się na środku, na dłużej.
            • Gość: juri Re: Babol Nowakowskiego za miliony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.11, 11:31
              czy ty coś brałes?
      • Gość: mar A jednak to prawda. IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.11, 19:06
        pojechałem tam specjalnie, przejechałem w te i nazad z 10 razy i wie Pan co? Nie mogłem uwierzyć, no nie mogłem uwierzyć w to co zobaczyłem. Normalnie debile, debile, debile.
        To czysta niegospodarność. To osły jedne.
        Panie K. przepraszam za to co wcześniej o Panu pomyślałem.
        • Gość: :0 Re: A jednak to prawda. IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 15.12.11, 19:22
          Nie pogorszyło się czasem komuś....
          • Gość: lek Re: A jednak to prawda. IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.11, 11:55
            naprawdę na pasie drugiej nitki drogi zrobiono skarpę i to tę ostatnio umacnianą, odwadnianą, to musiał ktoś mieć cały czas nasrane równo we łbie, może nawet dlatego włosy nie chcą rosnąć na nim
        • Gość: plock Re: A jednak to prawda. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.11, 19:28
          Ciekawe jak długo Nowakowski będzie się jeszcze zajmował Milewskim?
          Kiedy zajmie się prawdziwym sprawowaniem władzy i kreowaniem NOWEGO?
          Z tego co widzę to w ratuszu istnieje kilka ośrodków władzy, a najwięcej do powiedzenia ma ten najmniej kompetentny, innych przymiotników nie używając - ropuch
          Mam nadzieję, że prezydent na którego głosowałem oprzytomnieje i wywali go na zbity ... nim będzie za póżno
          Po roku rządzenia oczekujemy działań, a nie zajmowania się poprzednikami
    • Gość: Marzena Re: Prezydent Andrzej Nowakowski podsumowuje: W t IP: *.dynamic.mm.pl 15.12.11, 19:51
      Podobnie z budową placu zabaw przy orliku, co też ktoś zawalił, więc zostanie on oddany z opóźnieniem.
      A to kłamca jeden. sam zdecydował o tym, że plac przy Orliku ma nie być realizowany. Sam razem z Lewandowskim kazał ograniczyć zakres tego zadania jedynie do boisk a teraz bezczelnie zrzuca na urzędnika. Co za chamstwo Nowakowski. Udowadniasz każdym słowem, żeś kłamliwy politykier i do uczciwego człowieka dzielą cie lata świetlne.
      • Gość: kiedy Re: Prezydent Andrzej Nowakowski podsumowuje: W t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.11, 21:23
        Co z wiaduktem? Kiedy doczekamy się przejazdu al. Piłsudskiego pod torami kolejowymi? Jak długo jeszcze będziemy stać w centrum ponad 100 tysięcznego miasta przed szlabanami kolejowymi?
    • Gość: zdzichu Re: Prezydent Andrzej Nowakowski podsumowuje: W t IP: *.torservers.net 15.12.11, 22:33
      Patrzac na dotychczasowe "czyszczenie" po kandecji bedziemy mieli:
      - wyczyszczone wszystkie imprezy w miescie, znaczy zostanie 0
      - wyczyszczone wszystkie pomysly rozwoju miasta
      - wyczyszczona obwodnice ktorej nigdy nie bedzie
      Za to przez cala kadencje bedziemy latac dziury w drogach i po kazdej zimie od nowa.
      Panie Nowakowski zatrudnij sie Pan w Orlen Asfalt i pomoz im zrobic taki asfalt co sie nadaje na ta szerokosc geograficzna a nie do Afryki.
      Tam sie Pan zrealizujesz...
      • Gość: marzena Re: Prezydent Andrzej Nowakowski podsumowuje: W t IP: *.dynamic.mm.pl 16.12.11, 01:13
        Nowakowski to taki płocki Kononowicz. Wszystko czyści a jak już wyczyści to nic nie będzie. Popatrzcie jaki porządny. Zamiast się za robotę brać to on czyści. Tych kilka żałosnych rzeczy które wymienił to kpina z inteligencji wyborcy. Zabezpieczenie Grabówki oraz oba Orliki były już projektowane za Milewskiego i realizacja ich była i tak przesądzona. Jaka zatem w tym zasługa Nowakowskiego? To, że się Tomek C trafił Milewskiemu nic nie znaczy. gdyby było inaczej to dziś w warszawie siedziałby i on. Lepiej zwrócić uwagę na tych oszustów których Nowaczenko pozatrudniał na "zająca" w ratuszu bez kwalifikacji tj: pełniący obowiązki - Ropuch, jego sepleniasty zastępca - ubecki pomiot, menedżer - "Troglodytobus" i jego koleś, którego upchnął na kierownicze stanowisko w inwestycjach. Oprócz tego armia asystentów zatrudnionych bez konkursów. Oj będzie dużo do czyszczenia za 3 lata.
      • Gość: wyborca Re: Prezydent Andrzej Nowakowski podsumowuje: W t IP: *.plock.mm.pl 16.12.11, 12:14
        Jak widać manetka urzędowania jest ustawiona na pozycję "przeżyć".

A, ja naiwny wyborca, głosowałem...
        Echhh!...
        • Gość: Icek z Kazimierza Re: Prezydent Andrzej Nowakowski podsumowuje: W t IP: *.class147.petrotel.pl 16.12.11, 12:34
          może pan Nowakowski zamiast śpiewać kolędy weżmie się w końcu za pracę
    • Gość: xyz Re: Prezydent Andrzej Nowakowski podsumowuje: W t IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.11, 16:27
      A kiedy Pan Prezydent sprzątnie w ZOO dwójkę zadymiarzy: p. kierownika technicznego i p. '' gówną" księgową?! Najwyższy czas Panie Prezydencie, bo oni nadal mieszają w firmie! A biedny dyrektorek chodzi na ich pasku (Panie Dyrektorze ZOO: czas pokazać, że ma Pan jaja!!! i samemu z nimi zrobić porządek!!!).
      • Gość: ormo jak bym słyszał bolszewika IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.11, 16:46
        kiedy pan zrobi "porządek" skąd to łajno sie bierze
      • Gość: xyz Re: Prezydent Andrzej Nowakowski podsumowuje: W t IP: *.adsl.inetia.pl 23.12.11, 21:59
        Zadymiarzy w ZOO więcej może trzeba by sie tez przyjrzec pseudo sekretarce p. kierownika techn.
    • yxyx Re: Do sprzątacza z ratusza 23.12.11, 22:08
      Jędrek, obawiam się że twoje kwalifikacje i talenta różnoraki na sprzątaniu się kończą.
    • henrykkreuz Zacznij Pan od spraw najprostszych 23.12.11, 22:40
      Sprzątnij Pan po Milewskim sznurki i lampki wiszące na drzewach od 8 lat na ulicy Jachowicza i Kobylińskiego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka