citymen 17.12.11, 21:45 Na poniżej dołączonym projektcie trzeba uwzględnić linie KDP jako linie kolejowe przeznaczone do modernizacji/budowy z możliwością przystosowania ich w późniejszym terminie do KDP. CAN jest przyszłością Płocka i Polski! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
citymen Re: Rozwój gospodarczy regionu i kraju 19.12.11, 10:49 Śmiem twierdzić że mnie z kimś mylisz ale to już Twój problem. Wszystkie pomysły na unowocześnienie Polski (budowa KDP, HUB-a itp) dają w łeb gdyż wg obliczeń stają się nieopłacalne. I tak będzie dopóki nasz kraj nie będzie się urbanizował by zapewnić odpowiednią liczbę mieszkańców, która to spowoduje rentowność wszelkiej infrastruktury i wówczas również w naturalny sposób ożywi gospodarczo region (tak jak CAN, który obiektywnie ma naturalne i wyjątkowe predyspozycje do rozwoju wszelkiej infrastruktury o czym pisałem już wielokrotnie) przyciągając kapitał, a także wiele branż "obsługujących" tę populację. My jednak zachowujemy się w taki sposób jak panna na wydaniu, która może chciała by wyjść za mąż, ale nie chce stracić cnoty, tzn chcemy zwalczać bezrobocie i rozwijać się lecz bez urbanizowania i unowocześniania co de facto stoi w jawnej sprzeczności z powyższym i zwykłą logiką. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Rozwój gospodarczy regionu i kraju 19.12.11, 11:06 Obawiam się również że propozycje wysuwane przez jw.jw (skąd inąd słuszne) nie będą siły przebicia, gdyż jak spojrzymy na mapę to gołym okiem można zauważyć że sugierowane przez niego propozycje infrastrukturalne są niewspółmiernie rozbudowane do liczby populacji zamieszkującej ten obszar co w polskich warunkach budzi realność jej powstania mimo że warunki industrialne takich rozwiązań wymagają, ale nie jesteśmy pod względem takich potrzeb wyjątkiem w kraju. Dlatego też proponowane zmiany muszą dotyczyć planów o nieporównywanie większej i ponadlokalnej skali by zwiększyć rentowność całych i skorelowanych ze sobą przedsięwzięć systemoch, a jednocześnie by zwiększyć realne prawdopodobieństwo ich realizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demonico Re: Rozwój gospodarczy regionu i kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.11, 12:54 Ja powiem krótko. CAN sznasą i przyszłością dla Płocka, Mazowsza, Polski, Europy , Świata a nawet Wszechswiata. Nie ma co dyskutować. Celem zwiekszenia populacji proponuję odwołać sie do doswiadczeń Josifa Wissarionowicza z jego doswiadczeniami w przesiedleniach całych narodów na ogromnym obszarze Sowieckiego Sojuza np. Kozaków naddniestrzańskich, Niemców nadwołżańskich, mieszkańców Pribałtyki, Czukczów i Czeczenów oraz innych mieszkańców republik środkowoazjatyckich. Miał w tym duze osiągniecia. Jak zbraknie nam jeszcze populacji to koniecznie trzeba siegnąć po majacych duże skłonnosci do przemieszczania się Chińczyków i Hindusów oraz po plemiona nomadów i mongołów od wieków przemierzajacych bezkresne stey Azji i pustynie północnej Afryki. Warto też stworzyć system bodźców prokreacyjnych dla samych mieszkańców tego rejonu Polski bedącego przedmiotem opracowania ze szczególnym uwzglednieniem oczywiście Płocka i Mysliborzyc. Jak juz zgromadzimy na tym terenie wystarczającą z punktu widzenia analizy citymena liczbe mieszkańców zwaną populacja wtedy rozpoczniemy budować lotniska, drogi, koleje i fabryki oraz inne niezbedne obiekty infrastrukturalne Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Rozwój gospodarczy regionu i kraju 19.12.11, 14:58 Jak na razie to nasi rodacy w liczbie min. ok 2 mln przesiedliło się z RP do innych państw UE i ani język obcy ani fakt że owe przesiedlenie odbyło się w zakresie międzypaństwowym (a nie jak przytoczył tu kolega przykład zaledwie wewnętrznych migracji ZSRR, skąd inąd wyraźnie dobrze mu znanych) w tym nie przeszkodził. Najwyraźniej migracje ludności nie są zjawiskiem niebywałym czy nadzwyczajnym tyło czymś naturalnym, podobnie jak wrodzona skłonność mojego przedmówcy do negowania wszystkich i wszystkiego, w tym jakiekolwiek zmiany i rozwój stanowiąc swego rodzaju wybryk natury jako wyjątek potwierdzający regułę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demonico Re: Rozwój gospodarczy regionu i kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.11, 15:30 Z czego wnosisz , że neguję? Jak dobrze się wczytasz, ale nie wyłącznie na zasadzie poszukiwania oponenta jasno zrozumiesz, że wręcz jestem etuzjasta twojego pomysłu.Dziwi ciebie, że znam w stopniu elementarnym historie powszechna? Czy znaczy to jesteś z takiego kręgu kulturowego w którym jak ktos wie coś wiecej niż liczenie do dwudziestu i składanie liter na etapie Ala ma Asa to już człowiek wykształcony? Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Rozwój gospodarczy regionu i kraju 19.12.11, 15:42 I by tak było jak piszesz, gdybyś.... nie powtarzał absurdalnych porównań po raz ten dwudziesty raz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: CAN IP: *.103.c95.petrotel.pl 19.12.11, 19:48 Sam jesteś spam i wypad stąd jak ci coś nie pasi. CAN jest w porządku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: areks Re: CAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.11, 21:28 CAN jest w porzo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneks Re: CAN IP: *.opera-mini.net 19.12.11, 23:42 a demonico do doopy tzn na odwyk :d Odpowiedz Link Zgłoś
jw.jw Re: Rozwój gospodarczy regionu i kraju 19.12.11, 21:36 Ja uważam, że o takiej CAN o jakiej pisze citymen nikt nie marzy, bo na tak silnie zurbanizowane centrum kraju nie ma żadnego zapotrzebowania. Szansą Płocka jest uprządkowanie ładu przestrzennego i przyjęcie docelowych rozwiązań dla ukształtowania miasta i dla jego funkcjonowania. Jeżeli dodatkowo jeszcze Płock dobrze wpiszemy w powiazania funkcjonalne trzech centalnych metropolii: Warszawy, Łodzi i Bydgoszczy z Toruniem, to nabierze potencjału do dalszego rozwoju. Uwarunkowania lokalizacyjne miasta pozwalają na wykształtowanie tu bardzo atrakcyjnego miasta, tylko nie można go kształtować z wcinkowych koncepcji. Płock może dobrze funkcjonować na bazie tego szkieletu głównych dróg krajowych jakie pokazuję nizej, ale należałoby je uzupełnić o proponowane drogi, które zintegrują przestrzeń kraju i UE: fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2781605,2,5,Propozycja-zintegrowania-drogowej-infrastruktury-Kraju-przez-wybudowanie-dodatkowych.html Rozwiązania docelowe dla ocka: fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2903806,2,3,PLOCK--Docelowe-uksztaltowanie-Miasta.html fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2637722,2,9,Koncepcja-docelowego-uksztaltowania-Plocka-i-zewnetrznych-polaczen.html W takich rozwiązaniachmożna szukać szans Płocka !!! Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Rozwój gospodarczy regionu i kraju 20.12.11, 12:03 Taka a nie inna CAN to nie jest kwestia chwilowego zapotrzebowania czy marzeń tylko interesu wielu przyszłych pokoleń i wielu uwarunkowań. Obecne ośrodki gospodarcze w Polsce nie są w stanie stać się gospospodarczymi motorami, a już tym bardziej kunkurencyjnymi dla innych prężnych ośrodków gosp w Europie do tego stopnia że nieopłacalne staje się budowa KDP czy większego lotniska. Taka sytuacja tylko sprzyja stagnacji i zacofaniu cywilizacyjno-infrastrukturalnemu co w konsekwencji w naturalny sposób przyczynia się do jeszcze większej prowincjalizacji i peryferyjności naszego kraju i ciągłego odpływu kapitału ludzkiego - ludzi w wieku produkcyjnym do innych państw UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: areks Re: Rozwój gospodarczy regionu i kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.11, 15:49 CAN jest w porzo! jw.jw. jest w porzo! citymen jest w porzo! yxyx i mini-opera jest be! Poza tym wszystko w porzo! Budujmy CAN i naganiajmy populację czynnie prowadząc intesywną prokreacje wśród naszych miłych pań i nawołujmy narody swiata żeby tu się osiedlały. Bez tego nie uzyskamy wymanaganej populacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neopletek Re: Rozwój gospodarczy regionu i kraju IP: *.opera-mini.net 20.12.11, 16:37 ale tylko w klimatach wody ognistej własnoręcznej produkcji neoplusa zwanego cycem z dobrzyńskiej siędzący całybi dobami nad kompem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwy neoplus Re: Rozwój gospodarczy regionu i kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.11, 19:37 Masz rację. Tylko w oparach ognistej wody może zrodzic sie taki pomysł jak CAN! Po wytrzeźwieniu kac oczywisty i murowany tak gigantyczny jak oczywisty absurd tego przedsiewzięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burak Re: CAN przyszłoscia dla citymena... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.11, 13:27 ... a rozwój gospodarczy przy okazji. Jak się uda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cywilizowany Re: o średniowiecznym chłopstwie :) IP: *.opera-mini.net 22.12.11, 10:10 ten neoplus i s-ka to są takie chłopki roztropki co to do tej pory uznawały sochę i nagle ktoś pokazał im kombajn. Bidne nie wiedzą co to jest i chcą tego co im pokazał ten kombajn spalić na stosie za szatański pomysł broniąc się przed cywilizacją rękoma i nogami. Polska to taki kraj rolników z rolniczymi rozumkami i mentalnością (nie ujmując nic rolnikom), dzieci realnego socjalizmu wychowane w kurnej chacie w polskim grajdole na zadupiu które syf, tandetę, prowizorkę i kicz wypiły z mlekiem prosto od cyca matki uważając je za naturalne dziedzictwo swoich przodków i nie są w stanie przywyknąć i zaakceptować osiągnięc cywilizacji tak jak tarzan wychowany w dżungli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neoplus prawdziwy Re: o średniowiecznym chłopstwie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.11, 10:17 QUŹWA chłopie! Myślisz, że wystarczy zmienić nicka żeby być nierozpoznawalnym? city, yxyx i mini-opera to klon. Ciesz się chłopie że podbije tobie czasami ten wątek bo zainteresowanie wzbudza takie jak kurew w deszcz. Zamiast tracic czas na wpisy weź sie za zwiekszanie populacji w okolicach Płocka bo bez tego jak sam napisałeś szanse na ten CAN sa takie jak na rydze na Marsie. Bierz sie do roboty. Podymasz sobie , zwiększysz populację. Jak sie w ciebie wrodzą to bedom yntelygentne takie, wykształcune i operatywne jak nie przymierzajac ty. Ponadto może frustracja ciebie po orgaźmie opuści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też neo Re: o średniowiecznym chłopstwie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.11, 10:32 City Nicolausem Copernicusem raczej nie jesteś chociaz może tak sie tobie wydawać. Jakbyś nim był albo przynajmniej jakims Leonardem współczesnym to nie pałętałbyś sie bez roboty na utrzymaniu żony tylko przebierałbyś w ofertach pracy jak w ulęgałkach. Jaką masz umiejetność pozyskiwania inwestorów świetnie wiedzą pracownice Parku Technologicznego. Zajmij sie zatem lepiej sochą bo kombajn o którym z taka swadą skrzącą sie dowcipem piszesz to urzadzenie zbyt skomplikowane. W mig bys je spieprzył, a z mechanikiem coby przyszedł to naprawiac pokłóciłbys sie na 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cywilizowany Re: o średniowiecznym chłopstwie :) IP: *.opera-mini.net 22.12.11, 10:37 koledze te paranoje prześladowcze to po poprzednim ustroju zostały i tak trzymają? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cywilizowany Re: o średniowiecznym chłopstwie :) IP: *.opera-mini.net 22.12.11, 10:45 ty stary to tam na zachodzie Europy to chyba co drugi leonardo musi być, ty wiesz jaką tam mają komunicję??? a ja myślałem że szybki pociąg wynalaz wpi...kolejow :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cywilizowany Re: o średniowiecznym chłopstwie :) IP: *.opera-mini.net 22.12.11, 10:34 zapomniałeś jeszcze o jw.jw, rozumiem że dla orgazmu spłodziłe kiku fajnych mentalnych rolników co to inwencją i kreatywnością dorównują postrealnemu socjalistycznemu tacie :-DD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też neo Re: o średniowiecznym chłopstwie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.11, 10:47 Pojeb z ciebie zajebisty:):):) I tyle komentarza. Buduj CAN! BTW Jak podasz adres to Mikołaj pod choinke przyniesie ci kolejkę . Bedziesz miał pierweszy sukces w budowaniu infrastruktury i dodatkowo Monopoly. To świetna gra i adekwatna do twoich zainteresowań. Tylko, czy zrozumiesz zasady gry? Bye! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cywilzowany Re: o średniowiecznym chłopstwie :) IP: *.opera-mini.net 22.12.11, 10:54 kolejkę to sobie mogę wziąć z pkp, podobno niektóre egzemplarze są tańsze jak w lego na allegro, więc po co przepłacać? a kolega coś dziś mocno ożywiony chyba wymyśli dziś coś bardzo kreatywnego ze swoim drugim starszym kolegą, coś może na bazie szkła i cieczy :-DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też neo Re: o średniowiecznym chłopstwie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.11, 11:47 To bierz dopóki są takie okazje. Jak powstanie CAN ceny toboru kolejowego znacznie wzrosną. Korzystaj ze sposobności. BTW Co sie tyczy kolejki od św. Mikołaja to chyba nie sadzisz, że byłaby gdziekolwiek kupowana. Ot po prostu dziecko juz wyrosło z takich zabawek i dostałbyś bezinwestycyjnie w gratisie. Zrobisz sobie taka wiekszą mapę jak te co wykorzystujesz do rysowania swoich ambitnych planów. Połozysz na podłodze.Ustawisz tam dworzec. Jest w komplecie z szynami i kolejką i ziuu... centrum logistyczne w Mysliborzycach stanie sie faktem. Przy okazji otwarcia Centrum napij sie czegos z tego asortymentu co bez przerwy wszystkim proponujesz i świat stanie się piękny, a twoje pomysły realne, ba nawet potrzebne. Na allegro dokup sobie jeszcze kilka samolocików i urządź chociaz jedno z peojektowanych lotnisk. Przebierz sie za pilota i lataj pod chmury wraz ze swoimi fantastycznymi marzeniami. Świetnie, że nie jestes jeszcze zgnusniały i masz głowe pełna pomysłów. Tylko co z ta populacją. Najpierw ja sprowadzic w szczere pola pomiedzy Płockiem i Włocławkiem i niech sobie buduja ten CAN? Czy może najpierw zbudować infrastrukturę a dopiero potem zapraszac tam populację :)? Może jakies rozwiazanie posrednie? Tu masz wielkie pole do popisu. Z infrastrutura przy pomocy fotshopa nieźle sobie poradziłeś. Teraz wymysl cos z ta populacją. jak ich tutaj zwabić? Świeta przed tobą. Jako zadeklarowany abstynent nie zmarnujesz czasu jak my pijaki co to nie odejda od stołu aż padną. Odpowiedz Link Zgłoś
yxyx Re: o średniowiecznym chłopstwie :) 22.12.11, 11:55 cycu ty tu ple ple o kolejkach na netcie a w realu właśnie chłopaki cie na jedną w ch. zrobili :o] Odpowiedz Link Zgłoś
yxyx Re: o średniowiecznym chłopstwie :) 22.12.11, 11:58 40 milionów gęb do wyżywienia a ten się o populację martwi... :o] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też neo Re: o średniowiecznym chłopstwie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.11, 12:18 Mnie populacja wisi stuletnim kalafiorem i lata koło pyty. Ty sie słusznie o nia martwisz: Śmiem twierdzić że mnie z kimś mylisz ale to już Twój problem. W jednym ze swoich wpisów poswieconych CAN napiasłeś: "Wszystkie pomysły na unowocześnienie Polski (budowa KDP, HUB-a itp) dają w łeb gdyż wg obliczeń stają się nieopłacalne. I tak będzie dopóki nasz kraj nie będzie się urbanizował by zapewnić odpowiednią liczbę mieszkańców, która to spowoduje rentowność wszelkiej infrastruktury i wówczas również w naturalny sposób ożywi gospodarczo region" BTW w pierwszy wpisie wyraziłes troskę że jacyś koledzy mnie z jakiejs tam kolejki. Możliwe, ale z dwojga złego wole mieć kolegów. nawet jak mnie jak to ładnie piszesz od czasu do czasu wydymają niż nie miec żadnego kolegi , ale to juz twój samotny problem. Na razie kończe dyspute z toba bo na szczęście mam jeszcze trochę innych zajec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: o średniowiecznym chłopstwie :) IP: *.192.c78.petrotel.pl 22.12.11, 14:33 dyżurny filozof neoplus napisał: bo na szczęście mam jeszcze trochę innych zajec... no widać chłopie że na brak zajęcia nie narzekasz i tak już całkiem niedługo czekają cię następne kolejki i pisanie kocopołów po pijaku na necie do 5-tej nad ranem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: o średniowiecznym chłopstwie :) IP: *.192.c78.petrotel.pl 22.12.11, 14:51 i ch. cie to obchodzi że mam problemy z alkoholem, mój problem i moja sporawa, lepiej poszukaj sobie roboty bo z nudów już całkiem ciebie poyebało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też neo Re: o średniowiecznym chłopstwie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.11, 15:13 Wiesz alexie gdybym miał do wyboru być pijakiem albo kretynem owładniętym chorymi wizjami i fantasmagoriami wybrałbym bycie pijakiem. Na szczęście ani jedno ani drugie mi nie grozi, chociaż zapewne ty wiesz lepiej. Wybrałbym bycie pijakiem także dlatego, że pijaka szczególnie przy życzliwej pomocy bliskich w domu i przyjaciół można wyleczyć. Kretyna zaś szczególnie w mocno zaawansowanym stadium choroby już nie. Wesołych Świąt! Odpowiedz Link Zgłoś
yxyx Re: o średniowiecznym chłopstwie :) 22.12.11, 19:00 stary, a jaki ty masz wybór, skoro już nim jesteś... :d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: C-A-N czy K-A-N? IP: *.192.c78.petrotel.pl 22.12.11, 14:58 a jak wymawiasz idę do centrum czy do kentrum....? Odpowiedz Link Zgłoś
m_ichael Re: C-A-N czy K-A-N? 22.12.11, 15:19 Gość portalu: nauczyciel napisał(a): > a jak wymawiasz idę do centrum czy do kentrum....? To było pytanie do autora, ale skoro już się wyrwałeś do tablicy, to dopowiem: Dla niektórych TUSK to tusk a dla innych task. Jak widzę CAN to pierwsze skojarzenie mam z kan - dlatego ciekawi mnie jaka była intencja autora. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsk Re: C-A-N czy K-A-N? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.11, 18:45 Ja też mam skojarzenie z kanalizacją. Nadaje się toto do spuszczenia. Tylko delikatnie żeby za dużo smrodu nie narobić. Odpowiedz Link Zgłoś
yxyx Re: C-A-N czy K-A-N? 22.12.11, 19:10 mając kiełbie a raczej coś śmierdzącego we łbie możesz mieć skojarzenia tylko i wyłącznie z kanalizacją, w sumie to logiczne :d Odpowiedz Link Zgłoś
m_ichael Re: C-A-N czy K-A-N? 30.12.11, 15:49 yxyx napisał: > mając kiełbie a raczej coś śmierdzącego we łbie możesz mieć skojarzenia tylko i > wyłącznie z kanalizacją, w sumie to logiczne :d Biorąc pod uwagę, że ty jesteś na poziomie wychodka, to odbieram to jako komplement. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: info Re: CAN przyszłością dla Płocka i Polski IP: *.class98.petrotel.pl 26.12.11, 20:05 Są pieniądze. Niestety nie dla Płocka. wyborcza.biz/biznes/1,100896,10871592,Unia_dolozy_ponad_2_77_mld_zl_do_budowy_warszawskiego.html Odpowiedz Link Zgłoś
ciach_spaw_benz CAN CAN CAN 26.12.11, 22:06 CAN to najczęściej poruszany temat przy płockich świątecznych stołach. Citymen trafił z czasem buehehehheheheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ops walą nas w rogi cały czas a ten city bredzi IP: *.adsl.inetia.pl 26.12.11, 22:10 finanse.wp.pl/gid,14099997,galeria.html?ticaid=1da0f Odpowiedz Link Zgłoś