felice 21.02.12, 07:40 chodziły pogłoski, że kuria chciała tam postawić apartamentowiec, a blachą ogrodziła teren żeby się ludzie przyzwyczajali, że przejścia tam już nigdy nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: antykler [...] IP: *.030.c78.petrotel.pl 21.02.12, 07:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: List: Chciałbym iść z wnukami pod wieżę zegar IP: *.opera-mini.net 21.02.12, 08:59 Tam jest palatium hermanowskie i to miejsce jest dziedzictwem narodowym i musi być udostępnione publicznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuria Re: List: Chciałbym iść z wnukami pod wieżę zegar IP: *.238.c85.petrotel.pl 21.02.12, 10:05 a z cmentarza przy topolowej wyorano koparką zwłoki sprzed wojny i sprzedano pod nowy pochówek, szczątki wywieziono na wysypisko .Ot kuria ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: List: Chciałbym iść z wnukami pod wieżę zegar IP: *.208.c74.petrotel.pl 21.02.12, 10:26 Przeprszam co w tym mieście nie jest kleru. Mam wrażenie, że cały ten Płock jest albo kleru albo żydów a co jest Płotczan. Ludzie może wreszcie się obudzimy i powiemy NIE. "Wasz biskup Piotr" przewinął się przez sprawę komisji majatkowej i ciekawe jak to się dalej potoczy i jeszcze mu mało. Mjątek kościoła a kto tworzy ten kościół, sam kler. Sam również pamiętam jak z rodzicami siadałem na lwach i rysowałem kredą na posadzkach przed nimi. Wtedy biskup był mniej pazerny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozebrać Re: List: Chciałbym iść z wnukami pod wieżę zegar IP: *.238.c85.petrotel.pl 21.02.12, 10:46 palatium hermana sie przerobi na schowek na narzedzia dla ekscelencji , mozna tam trzymac kosiarke i grabie .lwy sa pod ratuszem . nota bene to przejscie to teren dawnej fosy więc się ten murek ekscelencji i tak przewróci i tak . a może by tak rozebrać to ogrodzenie w czynie społecznym ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arakiel Re: List: Chciałbym iść z wnukami pod wieżę zegar IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.12, 10:56 Czarna stonka won z Polski do Watykanu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z miasta Re: List: Chciałbym iść z wnukami pod wieżę zegar IP: *.plock.mm.pl 21.02.12, 11:49 Zabranie tego miejsca mieszkańcom miasta to gest arogancji Kurii. Trzeba mieć dużo tupetu i odwagi by tak postawić sprawę jak teraz ona wygląda. Szpecący parkan biskupowi Kurii nie wadi, podoba się. Uwaga o bardzo trafionym miejscu dla pomnik księcia jest bardzo trafiona. Rzeczywiście jest to jedyne miejsce dla niego, obok zamku... Zachowanie Kurii zubaża miasto o to piękne miejsce ale co ich to obchodzi. Gadanie o planach wybudowania w tym miejscu jakiegoś apartamentowca to kipna z ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: społecznik Re: tyle lat nie chodzileś i akurat teraz jątrzyc IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.12, 12:29 Gość portalu: rozerbrać napisał(a): >>>a może by tak rozebrać to ogrodzenie w czynie społecznym ? chętnie się do tego czynu społecznego przyłączę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poldek Re: tyle lat nie chodzileś i akurat teraz jątrzyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.12, 12:34 A może zaczniesz od MORKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: społecznik Re: tyle lat nie chodzileś i akurat teraz jątrzyc IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.12, 14:06 Tam nie zacznę ale też się przyłączę, gdy przyjdzie na to czas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@ Re: tyle lat nie chodzileś i akurat teraz jątrzyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.12, 16:08 To jest nas 3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@ Biskup Cham IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.12, 16:13 Zagrodzenie palatium Hermana to szczyt chamstwa ze strony kurii. Pytam się kim jesteś biskupie, że śmiesz odbierać ludziom to palatium? Na tej ziemi znajdują się resztki najstarszej kamiennej zabudowy w Płocku. To miejsce jest dowodem na życie tutaj w czasach wczesnośredniowiecznej Polski. Kurii nic do tego miejsca. Oddajcie po dobroci, zanim ludzie postanowią sami coś z tym zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: root wsadz ryja do szamba i chlipaj wieprzu sbcki IP: *.onuse.pl 21.02.12, 17:18 mendo nie myta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: root jestem debilem, przepraszam za poprzedni wpis IP: *.onuse.pl 21.02.12, 18:06 chapnąłem dzidę mojego biskupa i trochę mi się pomieszało jak wystrzelił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: do Płocczan IP: *.147.236.60.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.02.12, 19:39 Kolejny raz biskup jest atakowany przez swoich parafian. I pewnie kolejny raz skończy się na niczym. Chciałbym jedynie przypomnieć biskupowi, że teren nie jest jego tylko wspólnoty parafialnej. Jeżeli nie ma rady parafialnej przy katedrze to może warto za pomocą GW sporządzić list otwarty do biskupa, bo znając życie na forum nie zagląda. Bardziej jednak niepokoi mnie brak stanowiska miejskiego konserwatora zabytków. Jeżeli istnieją przesłanki do podejrzeń, że jakiś zabytek może być uszkodzony, oszpecony to jego świętym obowiązkiem jest interweniować. Takie przesłanki tutaj występują. Moim zdaniem konserwator w ostateczności może wystąpić nawet do prokuratury o możliwości popełnienia przestępstwa przez biskupa. W końcu nikt nie wie czy za falistą blachą nie niszczy się zabytków, a one nie są biskupa tylko państwa.Tylko czy w Płocku jest konserwator zabytków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@ Re: do Płocczan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.12, 19:52 www.facebook.com/pages/Oddajcie-nam-palatium-Hermana/162477943868837 Miasta polskie w tym i Płock pokazały już, że można działać przy pomocy internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: do Płocczan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.12, 21:27 Za falistą blachą rosną chaszcze !Teren jest zdewastowany, wystarczy spojrzeć przez blachy w szparze. To piękne miejsce, pokolenia płocczan prowadziły tam swoje dzieci. Wiosną rosło mnóstwo stokrotek. Najpierw zniknęły lwy, a potem zniknęło miejsce. Nie chodzi tu o złośliwość względem biskupa, on takich wspomnień nie ma, nie jest stąd. On tego nie rozumie. A może zróbmy akcję. Płocczanie, wyciągnijmy z albumów zdjęcia tego miejsca z naszymi dziećmi, ukochanymi osobami. Przywróćmy wspomnienia. Wyślijmy zdjęcia na adres GW, w końcu zajmuje się tym tematem, zróbmy banery ze zdjęciami, rozwieśmy po miescie, przed domem biskupa, może cos zrozumie? Przeciez biskup wielkiego pożytku z tego miejsca nie ma, dla niego ono nic nie znaczy, dla płocczan tak, Zawalczmy o wspomnienia i miejsce. Kościół to my wszyscy wierzący, a nie tylko biskup.Dziwne, od sześciu lat nie maja pomysłu. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do skomlących nie ważna obwodnica, wiadukt itd tylko rycie IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.12, 21:36 pieska robota, pieskie życie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1953 Re: List: Chciałbym iść z wnukami pod wieżę zegar IP: *.253.c85.petrotel.pl 21.02.12, 22:22 Ja też tam chodziłem, a później na politechnikę i wiem, ze zgodnie z prawem budowlanym to na takie ogrodzenie potrzebne jest pozwolenie na budowę, albo w najlepszym przypadku zgłoszenie. ( i jeszcze parę spraw) Co na to Ratusz.??? Czy tu zafunkcjonowałło zjawisko cudu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: List: Chciałbym iść z wnukami pod wieżę zegar IP: *.181.176.113.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.02.12, 06:17 Skoro Ratusz nie chce nic zrobić, skoro nadzór budowlany nie zainteresuje się bezprawnie postawionym ogrodzeniem, skoro miejski konserwator zabytków nie robi nic by bronić dziedzictwo narodowe to może warto zastanowić się nad pozwem zbiorowym przeciwko biskupowi Może jakiś radca prawny zagląda na forum i podjąłby się sporządzenia takiego wniosku do prokuratury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozebrać Re: List: Chciałbym iść z wnukami pod wieżę zegar IP: *.238.c85.petrotel.pl 22.02.12, 10:39 a moze przyjdzie taki dzien ze to ogrodzenie którejs nocy cudownie zniknie !dzieki pomyslowosci i inicjatywnie spolecznej plocczan . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ***** Re: List: Chciałbym iść z wnukami pod wieżę zegar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.12, 14:18 Myślę, że aniołki z nieba w magiczny sposób zlikwidują tą blachę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamen Re: List: Chciałbym iść z wnukami pod wieżę zegar IP: *.238.c85.petrotel.pl 23.02.12, 11:44 pomódlmy sie zatem za te "aniołki " i niech działają!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: by pluć rybaku udajesz mendo że nie wiesz czemu jest ogrodzenie IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.12, 11:50 każda budowa lub remont jest zgodnie z przepisami ogrodzona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: udajesz mendo że nie wiesz czemu jest ogrodze IP: *.opera-mini.net 23.02.12, 11:59 nie przesadzaj, przez tyle czasu co jest już to ogrodzenie możnaby drugi zamek wybudować i rzeczywiście jest to doskonałe miejsce na pomnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykler czemu wiec plujesz adslowa mendo ? IP: *.030.c78.petrotel.pl 23.02.12, 12:09 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: udajesz mendo że nie wiesz czemu jest ogrodze IP: *.204.84.208.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.02.12, 19:51 Każda budowa lub remont na terenach objętych tzw archeologicznym zdjęciem Polski powinna być poprzedzona badaniami archeologicznymi. Bez nadzoru biskup nie powinien dostać zgody na budowę czy remont, chyba że dostanie pozytywną opinię miejskiego konserwatora zabytów. Czy wogóle o takie coś zabiegał? W mojej ocenie ogrodzeniem powinna zająć się Straż Miejska. Jest to konstrukcja prowizoryczna i z pewnością stważa zagrożenie dla życia i zdrowia przechodzących obok niej przechodniów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o,ten słynny o30 Re: List: Chciałbym iść z wnukami pod wieżę zegar IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.12, 16:26 cos dla rybaków z M. www.youtube.com/watch?v=8lP_V5nrrZ0&feature=player_embedded Odpowiedz Link Zgłoś