Dodaj do ulubionych

Apropos Sądu Apelacyjnego

04.06.05, 11:55
Znalazłem coś takiego:

Dz.U. 1945 nr 18 poz. 104 - Rozporządzenie Ministra Sprawiedliwości z dnia 7
maja 1945 r. o terminie rozpoczęcia czynności przez Sąd Apelacyjny w Toruniu.
(!!!)

przypomnę, że przed wojną w Toruniu działał Sąd Apelacyjny, zgodnie z
ustawą: "Ustawa z dnia 9 kwietnia 1938 r. o utworzeniu Sądu Apelacyjnego w
Toruniu."

Rozporządzenie zostało uchylone 1945-05-16 czyli 4 dni od wejścia w życie -
nie podano przyczyn, ani w dokumentach nie ma oficjalnego uchylenia
rozporządzenia!
Obserwuj wątek
    • Gość: ja a zalefski powołuje sie na tradycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 11:59
      a zalefski powołuje sie na tradycje a sad okregowy ma tylko 30 lat :(
    • Gość: smutne Ale po II w.św. nic B-cz nie wywiozła :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 17:25
      Ale po II w.św. nic B-cz nie wywiozła :-)
      A tak naprawde - to jest argument!
      • Gość: Leszek Re: Ale po II w.św. nic B-cz nie wywiozła :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 21:37
        Wniosek jest prosty - Bydgoszcz nie wywiozła Sądu Apelacyjnego a www.torun-
        bydgoszcz.pl podaje nieprawdę !!!
        • Gość: Leszek Re: Ale po II w.św. nic B-cz nie wywiozła :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 21:40
          No proszę jakie wpływy posiadała wtedy Bydgoszcz.
          Potrafiła nawet uchylać korzystne dla Torunia rozporządzenia!!!
        • Gość: ads Leszek wiem, ze nienawidzisz Torunia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 19:09
          Leszek wiem, ze nienawidzisz Torunia (stąd przydomek "jątrzący"), i drażni cie
          wspomniana www.torun-bydgoszcz.pl, piszaca o prawdziwych wywozkach instytucji.
          Ale szukasz agrumentow przeciw niej kłamiąc. A na tejże www nic nie ma o
          wywiezieniu Sądu Apelacyjnego. Jest o wywiezieniu Rozgłosni Pomorskiej, Gazety
          Pomorskiej, Biblioteki Pedagogicznej, Orkiestry Symfonicznej - a to niestety
          prawda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka