Dodaj do ulubionych

Milewski ma dość słuchania o molo, Kulpa się cz...

28.02.12, 21:31
No brawo dla radnego Flakiewicza !!! Wreszcie ktoś nie patrzy tylko na interes władzy i jakiejś konkretnej patii ale na interes nasz jego mieszkańców i naszych dzieci.
Przedszkole jest tu bardzo potrzebne bo my też płacimy podatki, mieszkamy tu i chcemy nasze dzieci prowadzać do nowego ładnego i bezpiecznego przedszkola na naszym osiedlu a nie na Podolszycach czy Miedzytorzu. Godzimy się na przenosiny obecnego Przedszkola na Podolszyce ale pod warunkiem ze powstanie tu na pewno wkrótce nowe przedszkole.Prosimy Panie Prezydencie aby wziął Pan to na poważnie pod uwagę......
Obserwuj wątek
    • Gość: brawo radny Re: Milewski ma dość słuchania o molo, Kulpa się IP: *.215.c79.petrotel.pl 28.02.12, 22:21
      Marcinie.Teraz liczymy na przypatrzenie się innym sprawom poprzedniej ekipy.Kilka spraw podrzucimy.Niepokoją natomiast wypowiedzi radnego MMa.Panie Radny Mirosławie słuchać to nie można pańskich mądrości.Patrzeć to nie można na pański uśmieszek.Kończ waść wstydu oszczędz.Niech Panisko radny powie ile wywalono pieniędzy na głupie imprezy nazywane także przez ludzi prawicy igrzyskami wprowadzającymi zamęt moralno etyczny w głowach imprezowiczów.Tak igrzyskami.Widział pan co się działo w czasie tych imprezek.Pańscy niektórzy pracownicy i zwolennicy radni mieli możliwość obejrzenia tego co się działo w czasie tych balang.Zero reakcji.Zdjęcia nie kłamały.Nawet pański kolega partyjny zareagował na te dziadostwo.Pan był sailniejszy i sprawa rozeszła się po kościach.W każdym cywilizowanym mieście po pierwszej takiej imprezce wywieziono by waćpana na taczkach.Większość pozwalała na takie cuda.Niech no najjaśniejszy radny powie ile przybyło miejsc pracy od tych imprezek.Jak można krytykować Prezydenta Nowakowskiego za to,że zadłuża miasto.Swoją drogą Pan Prezydent Nowakowski sam sobie winien.Trzeba było zrobic bilans otwarcia i pokazać dług miasta zostawiony przez Pan Milewskiego i Jego ekipę.To tak niewiele.Jednocześnie tak dużo Pan przez to stracił.Straciło miasto bo niedouczonym i mającym gdzieś sprawy miasta każdy kit można wcisnąć.Na tym można bazować i co nie daj boże wygrać wybory.Pamięć ludzka jest krótka.
    • Gość: Skarpianka Re: Milewski ma dość słuchania o molo, Kulpa się IP: *.187.c64.petrotel.pl 28.02.12, 22:27
      Ja bym się tak nie cieszyła. Flakiewicz chciał się popisać i udało się. Jednak wiecej by zyskał jakby szumu w tej sprawie nie robił i tylko ugadał się z Prezydentem. Przecież Flakiewicz jest tez z PO a dzisiejszym zachowaniem ośmieszył Prezydenta i przez to Ten może się zemścić. Skonczy się to tak ze PO "zamknie jape" Flakiewiczowi i będzie po temacie.

Poza tym co ten człowiek moze wiedzieć o naszej sytuacji jako rodziców i naszych dzieci? :-) :-) :-) chyba wiadomo o co chodzi ;-) ;-) ;-)
      • Gość: ja Wsystąpienie radnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.12, 22:35
        Gratuluje radnemu Flakiewiczowi takiego wystąpienia. Zdecydowanie ponad podziałami. Nie patrzy się na interesy partii tylko swoich wyborców. Jeszcze raz słowa uznania . Taki powinien być przyszły ,, ojciec miasta''
        • Gość: Skarpianka Re: Wsystąpienie radnego IP: *.187.c64.petrotel.pl 28.02.12, 22:45
          Z neoplus.adsl.tpnet.pl sam radny mi odpisał :o
          • Gość: do wrózki ze Re: Wsystąpienie radnego IP: *.215.c79.petrotel.pl 29.02.12, 00:14
            Skarpy.Zrobiłaś sobie anty reklamę.Nikt do Ciebie już nie przyjdzie byś powróżyła Skarpianko.I po co ci to było .Po co.
          • Gość: poeta Re: do Skarpianki IP: *.147.20.156.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.02.12, 06:21
            Tylko, że ten radny co ci odpisał to jest z Radziwia, a jego problemy Skarpy już nie interesują. Z tego co wiem nigdy nie będzie go dotyczył problem odprowadzania dzieci do przedszkola, raczej Domu Weterana dla płockich tetryków
      • Gość: do skarpianicy Re: Milewski ma dość słuchania o molo, Kulpa się IP: *.215.c79.petrotel.pl 28.02.12, 22:42
        i tak żle i tak niedobrze.Tobie skarpianico nikt nie dogodzi.A masz Ty choć dzieciaka.Nie wiadomo kobieto/?/.
        • Gość: Skarpianka Re: Milewski ma dość słuchania o molo, Kulpa się IP: *.187.c64.petrotel.pl 28.02.12, 22:47
          Mam dwójkę małych dzieci w wieku 2 i 4 latka. To jest przedemną wiec z niecierpliwością czekam na dalszy rozwój wydarzeń. Chyba każdy wie ze takie sprawy dla dobra naszego powinno się załatwić "po cichu". To jest PO...
          • Gość: Imielnica Re: Milewski ma dość słuchania o molo, Kulpa się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.12, 23:05
            Sprawa udrożnienia ulicy Wiosennej utknęła gdzieś głeboko w dolnej szufladzie.
      • czeslaw.jacek.s Re: Milewski ma dość słuchania o molo, Kulpa się 29.02.12, 09:32
        Szanowna Pani Skarpianko, chciałbym nadmienić, że Pan Marcin Flakiewicz nie widnieje w ewidencjach jako członek PO. Jest radnym reprezentującym Klub Radnych PO w Płocku, a to diametralna różnica.

Z Pani postów wynika, że posiada Pani duże doświadczenie w "cichym" załatwianiu spraw, budząc tym samym wątpliwości co do bezstronności wypowiedzi. Ponadto pozwolę sobie z Panią się nie zgodzić, gdyż przedmiotowa sprawa jest sprawą stricte społeczną. Czy wybierając przedstawiciela do Rady Miasta Płocka kierowała się Pani zasadą: "pójdzie, zagada i załatwi?". W którym momencie doszło do ośmieszenia Prezydenta? Pan Nowakowski jest bardzo inteligentnym człowiekiem i myślę, że wystąpienie Radnego odebrał pozytywnie, biorąc pod uwagę zaangażowanie w sprawy swoich wyborców.

Moja rada... Proszę zapoznać się z programem wyborczym Pana Marcina Flakiewicza i zauważyć konsekwentną jego realizację i powstrzymać się od dość haniebnych komentarzy.
    • Gość: hihi Re: Milewski ma dość słuchania o molo, Kulpa się IP: *.adsl.inetia.pl 29.02.12, 07:03
      No ja wcale się Panu Milewskiemu nie dziwię. Żaden złodziej nie chce słuchać o swoim złodziejstwie, a żaden głupek nie chce słuchać o swojej głupocie.

Jednak Panie Milewski m.in. o MOLO, o prymitywnej głupocie to słuchał Pan będziesz aż do śmierci.

Gdyby Pan przez 8 lat wykonał jedną rzecz porządnie, zapoczątkował np. nową jakość przy budowie dróg, pozostawiając po okresie 8 letniej swojej władzy chociaż 1 km porządnie wykonanej drogi, o której za 20 lat można by powiedzieć : ten kilometr drogi wykonał Milewski i dlatego jest dobra po dziś dzień - to byłby Pan zapamiętany jako ten, który dokonał przełomu jakości nad głupotą, ale Pan wolał robić głupoty jak zapisać się złotymi literami w świadomości płocczan.
    • paniam Milewski ma dość słuchania o molo, Kulpa się cz... 29.02.12, 07:33
      A o nowej siedzibie dla Zespołu Szkół Specjalnych z Kossobudzkiego ani słychu! Dzieciaki będą siedzieć tam, aż im się dach na głowy zawali.
      • Gość: ktosiek "uczniowie" z CKU IP: *.dynamic.mm.pl 29.02.12, 08:38
        Brawo dla dziewczyny ze średnią 4,4 ale mam nadzieję, że to stypendium to nie z publicznych pieniędzy bo taką średnią w tej szkole może osiągnąć ośmiolatek. Mówicie, że macie kuratorów. Za darmo nikt nie dostaje kuratora chyba? To co najlepsze to niedzielny spacer z rodziną. Jestem mieszkańcem ul. Powstańców i przejście w stronę centrum jest niemożliwe przez parkujące przez Was samochody na szerokości całego chodnika (Straż Miejska oczywiście śpi, a budżet by mocno podratowała). Dajcie więc szansę sobie i przenieście się do budynku, który od początku swoich dni był przystosowany do nauczania, bo obecna lokalizacja się nie sprawdza i budowana była z myślą o innych celach.
    • monster_truck Milewski ma dość słuchania o molo, Kulpa się cz... 29.02.12, 07:43
      Milewski jest głupi albo po prostu bezczelny. Skrajnie zadłużył miasto a teraz nie podobają mu się ratingi, których obniżenie jest jego niewątpliwą "zasługą". No ale w jednym ma rację, mnie sprawa molo też już nudzi. Po prostu nazwijmy molo imieniem Mirosława Milewskiego żebyśmy wszyscy pamiętali o jego niekompetencji i traktowaniu Płocczan jak głupków przed wyborami. Wilk syty i owca cała :)
      A co do przedszkoli to ostatnio czytałem jakieś opracowanie mówiące że dzieci osób z wyżu demograficznego lat 80. nie stworzą nowego wyżu ponieważ decyzja o dziecku jest odkładana na później i wzrost liczby nowo urodzonych dzieci rozkłada się mocno w czasie. Czy na pewno potrzebne jest nam tyle przedszkoli czy może problem z czasem rozwiąże się sam.
      • Gość: dhgfh Re: Milewski ma dość słuchania o molo, Kulpa się IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.02.12, 08:39
        Czy i kiedy zamkną Milewskiego w związku z przekrętami w Ratuszu przy przetargach?
        • Gość: skorumPOwany Re: Milewski ma dość słuchania o molo, Kulpa się IP: *.opera-mini.net 29.02.12, 09:44
          Zaraz po tobie i Nowakowskim
    • Gość: pijany POwiec Re: Huuuurrraaaaaa budują obwodnice!! IP: *.opera-mini.net 29.02.12, 09:42
      .... oj sory, tak mi się wymskło....
      • Gość: sdl Re: Huuuurrraaaaaa budują obwodnice!! IP: 92.60.130.* 29.02.12, 10:27
        Czy ktoś ma jakieś wieści o dyrektorze ratuszowego wydziałó zamówień publicznych?
        Co u niego?
        Działał chyba za milewskiego, więc o tym też nie będzie chciał słuchać były pan prezydent.
        Swoją drogą, jestem ciekawy jak daleko ta sprawa zajdzie.... no i co się takiego stało, że ów dyrektor został na stanowisku po zmianach w ratuszu
        • Gość: pijany POwiec Re: Huuuurrraaaaaa budują obwodnice!! IP: *.opera-mini.net 29.02.12, 10:34
          ja też siem cieszem że tow Nowaczenko tyyyyle buduje w mieście ;)
      • Gość: 1234 bilans otwarcia IP: *.169.c85.petrotel.pl 29.02.12, 10:48
        Ktos tu napisał , ze szkoda że ten gościu co to na fotelu prezydenta przez przypadek siedzi nie zrobił "bilansu otwarcia", faktycznie szkoda, ale odpowiedź dlaczego tego nie zrobił jest dla mnie jasna.
        Otóz wytrącił by sobie podstawowy argument , którym usprawiedliwia swoje działania , nie mógł by bowiem zrucać na poprzednika. A tak ? Bida , straszna bida panie, ale to łoni miasto zadłużyli.
        Poza tym nie jest żadną tajemnica , że w całym tzw. establishmencie politycznym funkcjonuje w sprawach zwłaszcza finansowych zasada " nie ruszamy się nawzajem- bo przeciez jak my ich dzisiaj to oni moga nas jutro". Widac to gołym okiem talże na szczeblu centralnym - patrz przejęcie waaadzy przez PełO .
        Czyli z jednej strony jest to wygodne ( mam wytłumaczenie) a z drugiej spełnienie cichej "umowy".

To po pierwsze. Po drugie chciałbym przypomnieć , że ten gościu co to na fotelu itd. :) w początkach swojej "kariery politycznej" był członkiem klubu radnych PiS , jako radny UPR i często dawał w głosowaniach wyraz poparcia ( co było juz tu przywoływane na forum) dla działań , budżetu realizowanych przez eMeMensów . Nie dotarłem jeszcze jak głosował w interesujących dość sprawach ( tzw. inwestycjach sztandarowych MM&company) ale to uczynię i przedstawię tu na forum.

I na koniec, do znudzenie powtarzał będą , że dla mnie dla błędnych ( delikatnie mówiąc) decyzji , poczynań np. w stylu marnotrawienia pieniędzy na bzdurne wyjazdy , nepotyzm , mebelki ręcznie robione itd. obecnej ekipy nie będzie nigdy usprawiedliwieniem błędne , bzdurne czasami decyzje poprzedników, a o tym molo to też juz mi się znudziło wiecznie słuchać czytać, juz niedługo będzie jak z ym powiedzeniem o tej lodówce . A na tym przykładzie , tego ciągłego sięgania do tego tematu widac jak na dłoni , ze niewyjasnienie , czy szybkie wyjasnienie tej sprawy jest też w interesie obecych waaadców, bo czym by mogli sie tłumaczyć jak by sprawa była juz definitywnie wyjasniona i zamknięta ?

I tak to drodzy słuchacze - czytacze jezd :)

• Gość: skorumPOwany Re: bilans otwarcia IP: *.opera-mini.net 29.02.12, 11:08
          dla naszych średnio ogarniętych wyborców nie ważne kto żundzi tylko ważne że siem we właściwym czasie (dla jego kariery) przepisał z jednej partii do partii trendy i już tn wystarczyło by mówić o nim: dobrze gada, swój chłop.... tak jak z tą małpą, nie ważne dla kogo tańczy, ważne kto banany rzuca...
        • Gość: z pamiętnika Re: bilans otwarcia IP: *.plock.mm.pl 29.02.12, 11:18
          Porażająco "wysoki" i "kompetentny" poziom dyskusji na tej sesji.
          Przy okazji zauważam delikatność i subtelność byłego prezydenta. Jaki on ... wrażliwy!
          Nic z tego! Molo stoi na urągowisko , na pohybel, na hańbę! I nie ma co skamleć by o nim zapomnieć bo należy to pamiętać! Jak zarazę! Jak wrzód!
          • Gość: bilans Re: bilans otwarcia IP: *.084.c76.petrotel.pl 29.02.12, 13:58
            co to znaczy ze mileski ma dosyc słuchania , on jest od tego zeby za tego babola słuchać i nie tylko jak d ... od s..... ! Niech dziekuje mieszkancom ze tacy mili i go na taczkach nie wywiezli z ratusza za calokształt dokonań ! Nieudacznik , megaloman , mściwy i bezwzględny typ !
            • Gość: komisja po całości Re: bilans otwarcia IP: *.adsl.inetia.pl 29.02.12, 15:47
              Mileszczak ma juz dosyć słuchania o molo?
              Na pewno polubi posłuchac o tramwaju, o terminowej budowie dróg dojazdowych do mostu, o pośpiesznym przedwyborczym zimowym asfaltowaniu mostu, do którego nie było jak dojechać, o pomyśle otwarcia choćby jednej (niechby i wiejskiej) nitki, byle tylko był jakiś dojazd do mostu, o wybudowaniu mostu z dojazdami z buraków i kartofle i z powrotem, o wybudowaniu ścieżki rowerowej (parametry wiejskiej drogi) od mostu do lasu i niemożności jej odebrania przez rok, o budzącym "zachwyt" PKN Orlen rozwiązaniach projektowych zachodniej obowodnicy na terenie PPPT, o wybudowaniu obwodnic, o tysiacach paracujących w PPPT, o pomyśle stoku narciarskeigo na płaskim, o pomyśle budowy protu lotniczego Kostrogaj, o pomyśle na tarnzyt ul. Graniczną i Targową bez rond, o patencie na wieczne remontowanie Grabówki, o wydawaniu książeczek wyborczych za miejskie pieniądze.
              Nie są to wszystkie tematy do przypominania słusznie minionych dni sromoty, tematów jak do wypominania jak widać długo nie zabraknie. Radzimy przyzwyczaić się.
              • Gość: arumentum crucis Re: bilans otwarcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.12, 18:10
                to co powiedzial mój ulubiony radny Hetkowski to jest zaledwie prztyczek w nos ! niech sie mileski lepiej przygotuje na silny prawy hak prosto na szczękę !( oczywiście w sensie argumentacji w dyskusji !)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka