Dodaj do ulubionych

Niech maturzyści dostają książki o historii Pło...

07.03.12, 14:53
Proponuję każdemu młodemu moją książkę "Epilog 98", Jest wyjątkowo prawdziwa. Pozwoli następnym pokoleniom płocczan na zapoznanie się ze sposobami likwidacji swojej Przeszłości. dla dobra swojego.... str.247.
Nauczy sprzedawać Miejsca Straceń Polaków, likwidacji GROBÓW WOJENNYCH. we współczesnym świecie biznesu..jak znalazł.
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrzej Re: Niech maturzyści dostają książki o historii P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 17:17
      Czy jest w tym mieście ktoś, kto zapewni temu człowiekowi opiekę medyczną odpowiednią dla jego stanu zdrowia?
      Boże chroń Polskę i młode pokolenie przed takimi mądrymi inaczej?
      • Gość: poeta Re: Do wielonikowca z Radziwia IP: *.205.99.68.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.03.12, 20:17
        Płocczanin 0 jest niegroźny. Bardziej takim wielonickowcom jak pan niezbędna jest opieka medyczna. Powiem więcej Płocczanin tworzy płocki folklor i nieźle rozbawia. Nie ma sensu go piętnować.
        O Płocku można rozdawać książki, ale najpierw wartościowe i aktualne pozycje muszą powstać. A niestety PTN czy Muzeum nie kwapią się do tego
        • Gość: Andrzej Re: Do wielonikowca z Radziwia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 20:52
          Szanowny Kolego. Widzę, że i Ty zaczynasz tworzyć folklor tego forum, widząc pod każdym nickiem p. Osieckiego. Proponuję zamiast wpadać w obsesję, zachować trochę spokoju.
          • Gość: poeta Re: Do Andrzeja IP: *.204.49.84.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.03.12, 08:23
            Doradzam wyposażyć swój komputer w program o nazwie nickosieć. Nie będzie problemu z identyfikacją wielonickowców.
            Jeżeli ktoś kogoś opluwa zawsze reaguję tak samo, czyli interweniuję. Taki jestem. Czy to coś złego?
    • Gość: kaziulek Re: zadbajmy o groby naszych dziadków i rodziców IP: *.247.c93.petrotel.pl 07.03.12, 19:10
      Dla wyjaśnienia podam definicję co to jest "książka"
      Książka – dokument piśmienniczy, zapis myśli ludzkiej, raczej obszerny, w postaci publikacji wielostronicowej o określonej liczbie stron
      Analizując to coś co prezentuje tu pewien upierdliwy klient wychodzi mi , że :
      - nie jest to żaden dokument
      - nie jest to żaden zapis myśli ludzkiej,
      - nie jest on raczej obszerny
      spełnia więc jedynie jeden warunek , ma określona liczbe stron.
      Czyli 3 do 1 , ze nie mozna tego czegos nazwąc książką .

A co do pomysłu co by to cos wręczać maturzystom , nie jest to pomysł zły, tylko wprowadził bym taka modyfikacje , że albo dawał bym to tym co nie zdali "za karę" , albo też przed maturą jako przestroge , na zasadzie ,jak nie będziesz się uczył" to tak skończysz i tak będziesz pisał i myślał.
    • historykplocki Niech maturzyści dostają książki o historii Pło... 07.03.12, 21:11
      masz rację Andrzeju - z kolegi była kiedyś kupa śmiechu ale teraz została tylko kupa
      • Gość: poeta Re: do historykapłockiego IP: *.204.49.84.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.03.12, 08:10
        Do tego przyzwyczaił płocki historyk forumowiczów, że wiedzy nie ma żadnej i na tematy z forum nie wypowiada sie tylko pluje na lewo i prawo jak to czynił Osiecki. Czy nie warto drogi historyku przełamać się i dokształcić się odrobinę z historii miasta, które chcesz reklamować? A może wypadało by w życiu chociaż coś napisać a nie tylko odgrzebywać stare reprinty?
        • Gość: towarzyski Re: do historykapłockiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 08:28
          Jakie reprinty? Raczej chyba plagiaty które nazywa uczenie kompilacjami z różnych źródeł ale sygnowanymi zawsze swoim nazwiskiem.
          Dobrze, że ktos podjął decyzję o wyrzucenie tych śmieci z archiwów TNP i Ksiąznicy Płockiej gdzie bezrozumnie zostały zakwalifikowane jako dar o niskiej wartości.
    • Gość: krajan Historia Płocka + Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 08:36
      Pomysł całkiem dobry, tyle że są już dużo nowsze i bardziej adekwatne do dzisiejszego stanu wiedzy opracowania historii Płocka niż abp Nowowiejskiego. Poza tym rozdajmy także historii najnowszą Polski autorstwa IPN. Niech młodzi poznają prawdę o zbrodnia czerwonej hołoty.
      • Gość: Marek Re: Historia Płocka + Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 16:29
        Poza ty
        > m rozdajmy także historii najnowszą Polski autorstwa IPN. Niech młodzi poznają
        > prawdę o zbrodnia czerwonej hołoty.

Szczególnie autorstwa niektórych historyków IPN, których wiedza nieodbiega od wiedzy plocczanina0 i piszących na zamówienie określonego ugrupowania, przykład to super publikacja o niejakim dzielnym "Ogniu"
        Jest taki dowcip o IPN, być może trochę ostry, ale dużo mówiący - wychodzi Jezus z IPN i z niedowierzaniem kręci głową i sam do siebie mówi "A ja myślałem przez 2000 lat, że to był Judasz"
        • Gość: duddi Re: czy plocczanin0 bicz na napływowych... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.12, 10:07
          ...jest sam napływowy?
          Szukając w rejestrze grobów na płockich cmentarzach nazwisk niezbędnych do mojej pracy nie natknąłem sie tam na zadne nazwisko kojarzące się z forumowym plocczaninem0. Jak sie nazywa wiem nie z fosadu tylko z jego osobistych wpisów.
    • mika_p Re: Niech maturzyści dostają książki o historii P 09.03.12, 16:00
      A każdemu rozpoczynającemu edukację w I klasie SP - legendy płockie, te, które można było kupić półtora roku temu na Jarmarku Tumskim, były fajnie zilustrowane i szkoda, żeby to taka efemeryda była.
      • Gość: płoczanin0 Re: Niech maturzyści dostają książki o historii P IP: *.dynamic.mm.pl 09.03.12, 16:35
        Szanowna Miko. piszesz ..młodych i co zrobisz z opisem DOBREGO ROSJANINA, który pochował w ogrodach Królewieckiej 22

2 chłopców POWSTAŃCÓW 1863R... chcecie to ciągnąc?
        • Gość: jaga czy jest na forum ktoś kto poda tytuły d.książek ? IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.12, 20:01
          wątpię
          • Gość: płoczanin0 Re: czy jest na forum ktoś kto poda tytuły d.ksią IP: *.dynamic.mm.pl 09.03.12, 20:16
            Mylisz się, np w dziejach płocka opisano jak na barykadzie koło poczty uciekł Obrońca, zostawiając bolszewikom karabin maszynowy, który mógł robić jatki... w rekach bolszewików.

widząc takie pozostawienie broni , Tadzio Jeziorowski zabrał porzucony KM i zatargał do swoich z powrotem..
            Potem ruskie zmęczyły się mordowaniem i odeszli spokojnie dalej. .. i to ta dobra książka dla maturzystów? wątpię.

Albo Samarytanin rusek z królewieckiej 22 , zaiste jest co podziwiać po pracy znakomitości uczonych płockich.
            • Gość: Maturzysta Re: czy jest na forum ktoś kto poda tytuły d.ksią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.12, 21:16
              Jako maturzysta i chcący studiować historię, ciekawi mnie również najnowsza historia Płocka. Pan, jako znany społecznik i historyk płocki mógłby napisać wiele ciekawych rzeczy. Ciekawe byłyby tematy związane ze stanem wojennym np. pierwszy dzień jego wprowadzenia i jak zachowywali się ludzie na terenie Petrochemii, a przede wszystkim, jak pewien znany działacz Solidarności niszczył skoty Jaruzela doprowadzając go do palpitacji serca? Ciekawe byłoby również, jakimi metodami zbadał Pan DNA gen. Padlewskiego stwierdzając, że jest to jego grób?
              Może powstałaby książka napisana przez Pana, a dotycząca niemieckich dezerterów, w której udowodniłby Pan, na podstawie zapisków oraz swojego bogatego archiwum, że warto im postawić pomnik. Wreszcie mógłby Pan napisać książkę na temat domu na Padlewskiego. Mój dziadek mówił mi, że po wojnie był tam pewien kapuś, który donosił na sąsiadów do UB, czy to jest prawda, wie Pan coś o tym, prawdopodobnie "czepiał" się tez tej dobrej Niemki?
              Pozdrawiam Pana serdecznie i podziwiam Pana wiedzę historyczną.
              • Gość: Andrzej Re: czy jest na forum ktoś kto poda tytuły d.ksią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.12, 21:55
                Brawo młody człowieku za odważne pytania i propozycje, z wrażenia mało nie spadłem z krzesła. Z tym kapusiem prawdopodobnie jest prawda, ja również taką wersję słyszałem. Pozdrawiam i życzę studiowania prawdziwej historii.
              • Gość: płoczanin0 Re: czy jest na forum ktoś kto poda tytuły d.ksią IP: *.dynamic.mm.pl 09.03.12, 22:27
                dzekiki napisal o poźntch wnukach tak;
                czyli forum pełne (wręcz zdominowane przez) późnych wnuków pionierów Syjonizmu, dobrze opłacanych, kadrowych parcowników wiadomej instytucji, kierownaych i ochranianych przez potężną i zasobną organizację i inne marionetkowe organy oraz instytucje będące na jej usługach.
                ...............
                .ale z wpisu neoplusa widzimy tylko żałosnego MUTANTA. MACIE TAKICH WIĘCEJ?

Jednego narybka Andrzeja i to ma być przyszłość nadrasy? Niestety jakie wnuki , taka przyszłość czytam , że macie chcice na sąsiada, jakieś bomby podziemne a tu takie mutacje paranoika. Degeneracja chromosomów. Tyle piachu przeleci koło nooosa.
                • Gość: Andrzej Re: czy jest na forum ktoś kto poda tytuły d.ksią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.12, 08:19
                  Zenuś, a ten sąsiad, który kapował do UB to nie był przypadkiem ten sam, co zakapował felczera do pewnego "ss-mana z ludzkimi odruchami"? Tak się pytam, jako genialnego historyka, który wszystko powinien wiedzieć.
                  Powracając do twoich ulubionych Żydów. Na twoim miejscu to tak bardzo bym się ich nie obawiał. Zakładając taką hipotetyczną sytuację, w której Polska znalazłaby się pod ich dominacją, to ty będziesz jednym z pierwszych, który złoży im pokłony, w myśl zasady "umarł król, niech żyje król". Zresztą patrząc na twoją bogatą biografię zawsze tak robiłeś, przykład to stan wojenny. Zresztą, jak cie wywalili ze stołka OMPN, to też stwierdziłeś, że nie boisz się nawet powrotu komuny, bo masz mocne papiery.
                  Pozdrawiam i życzę dalszej owocnej twórczości.
                  • Gość: poeta Re: do Andrzeja IP: 37.30.97.* 10.03.12, 10:00
                    Ja tak sobie myślę, że obdarowywanie maturzystów książkami, jakie by one nie były, niczego nie zmieni. W interesie wszystkich jest by młody człowiek nie stał się po zakończeniu edukacji statystycznym Polakiem nie czytającym wogóle, ale by sięgał po literaturę możliwie często. Podarowana książka będzie tylko gadżetem przypominającym maturę, nie lekturą do czytania. Oto chyba nie chodzi.
                    • Gość: Andrzej Re: do poety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.12, 14:08
                      Gość portalu: poeta napisał(a):

> Ja tak sobie myślę, że obdarowywanie maturzystów książkami, jakie by one nie by
                      > ły, niczego nie zmieni. W interesie wszystkich jest by młody człowiek nie stał
                      > się po zakończeniu edukacji statystycznym Polakiem nie czytającym wogóle, ale b
                      > y sięgał po literaturę możliwie często. Podarowana książka będzie tylko gadżete
                      > m przypominającym maturę, nie lekturą do czytania. Oto chyba nie chodzi.

Część z tych obdarowanych faktycznie w przyszłości stanie się tylko i wyłącznie statystycznymi ludźmi, którzy nie czytają książek i tak, jak napisałeś, stanie się ta książka gadżetem przypominającym maturę. Według mnie, problem tkwi w sposobie wychowania i ukierunkowania, już od dziecka, które wynosi się z domu rodzinnego. Gdy rodzice czytają książki, kupują je, "podtykają" je pod przysłowiowy nos dziecku, zaszczepiają "miłość" do książki, zaspakajają jego ciekawość świata. Gdy dziecko staje się dorosłym, automatycznie zaczyna w ten sam sposób postępować ze swoimi dziećmi.
                      Czy ta akcja będzie dobra, częściowo tak, dla tych wychowanych z książką od "małego". Czy warto akurat obdarowywać książkami związanymi z historią Płocka? Wydaje mi się, że staną one się wartościowe dla tych co się historią interesują, inni odłożą na półkę, aby z biegiem czasu trafiła ta książka do antykwariatu lub na makulaturę. Osobiście jestem zwolennikiem rozwiązania, aby wszystkich na siłę nie uszczęśliwiać, w tym przypadku obdarowywać książkami z historii Płocka. Młodzi ludzie mają rożne zainteresowania i według mnie lepszym rozwiązaniem byłoby zapytać się, jeżeli ta akcja ma trwać, o jakiej tematyce chce dostać książkę. Wtedy istnieje duże prawdopodobieństwo, że z niej skorzysta.
                • Gość: poeta Re: do Płocczanina0 IP: 37.30.97.* 10.03.12, 09:54
                  Przyznam się, że nie wiem o co chodzi w twoich wypowiedziach. Na tym forum pokazujesz się jako zajadły wróg Żydów i wszystkiego co żydowskie, a w tym samym czasie piszesz na forum o odbudowie bożnicy poniższy tekst:
                  "Jadąc autobusem, widziałem bożnicę w czasie prac. Patrze na nią z sercem dla przedsięwzięcia czynionego przez nielicznych... niech się wszystko powiedzie. Budowla charakterystyczna w krajobrazie płockich ulic. Upamiętni również zwyczajnych ludzie, niezamożnych płocczan. Z reguły podawane są przykłady osób wybitnych, znanych ale ja zawsze pamiętam o Zbiorowości , losie mieszkańców Dnia Codziennego . Żyli wśród nas. Byli wśród nas i Zniknęli zamordowani przez Niemców . Płoccy Żydzi powinni mieć własny pomnik , właśnie na Kwiatka. Widoczny dla każdego jadącego , choćby autobusem..
                  • Gość: gapina Re: do Płocczanina0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.12, 10:09
                    Musiałbyś zrozumieć mroczne zakamarki duszy hipokryty. Ten przypadek akurat jest aż nadto czytelny...
                    • Gość: poeta Re: do gapiny hipokryty z Radziwia IP: 37.30.97.* 10.03.12, 10:24
                      Przyganiał kocioł garnkowi

he, he
                  • Gość: płoczanin0 Re: do ajentów IP: *.dynamic.mm.pl 10.03.12, 10:32
                    Dobry człowieku nie kłam. Nie jestem i nie bylem przeciwnikiem Żydów. To jest twój wymysł wg wpisu absztyfikanta, jest was więcej do podsycania produkcji anty.

Ja odwrotnie. Pomagałem , kiedy mogłem. Grupa w wpisu o mocy ajentów Izraela w Płocku , stawia sprawę tak; antysyjonista = wróg , wojna.

Ajentom nie może przyjść do głowy, że W OGOLĘ MOŻE KTOŚ BYĆ TAK BEZCZELNY, ZE JEST ANTYSYJONISTĄ. KASA W MILIONACH, patrz film ZNIESŁAWIENIE.

Zakapiory, późne wnuki nie rozumieją, że ja NIE MUSZĘ BYĆ SYJONISTĄ. Tylko tyle. Nie idę na wojnę. Jestem pacyfistą.

Upadająca cywilizacja , nie wnosząca nic, oprócz mordów, ma po prostu mutacje odchyleń od człowieczeństwa. W każdym widzi wroga a wręcz wymyśla ich.

Kiedy Bożnica będzie odbudowana, nowe Pokolenia mogą mieć szanse na przedstawienie Dziejów swoich Przodków w Płocku. Jest to godne i Naturalne.. I niech zamierzenie przyniesie dobre Owoce.
                    • Gość: moszek Re: do plocczanina0 z przerażeniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.12, 10:58
                      Gość portalu: płoczanin0 napisał(a):

> Dobry człowieku nie kłam. Nie jestem i nie bylem przeciwnikiem Żydów.

> Upadająca cywilizacja , nie wnosząca nic, oprócz mordów, ma po prostu
                      > mutacje odchyleń od człowieczeństwa. W każdym widzi wroga a wręcz wym
                      > yśla ich.

Ideolodzy ustaw norymberskich gdzieś w zaświatach rumienią się ze wstydu i bezsilności.
                      Nawet oni nie wpadli na taki pomysł uzasadniający słuszność ich pracy na rzecz narodu żydowskiego. Żałują z pewnościa, że wich zespole nie znalazł się ktos taki.
                      Przerażenie ogarnia czytając takiego idiotę.
                      • Gość: płoczanin0 Re:Miłuj Biliźniego swego. IP: *.dynamic.mm.pl 10.03.12, 12:00
                        Tak , po twoich wpisach widać chorobę psychiczną. Jest to groźne , ponieważ jak napisaliście , znacie się nawzajem i twoje pisanie poszczają, dodając do pieca, następne.
                        Napisałeś zawsze , co chciałeś. Upadki cywilizacji , to nic nowego . każda się rozwijała i upadała.

na razie widzimy same mordy i opluwania. Tak się zachowuje cywilizację? Grożąc zarżnięciem?

a znalazłem jeszcze czyny waszych wodzów;

............... trzymali w wiezieniu xa palestyńczyka. nie mogli go zabic , wiec wymyslili.......tak aby Oko sie spełniło, jak zawsze;

www.tvn24.pl/0,1737628,0,2,wypuscili-go-z-wiezienia--potem-zabili-w-nalocie,wiadomosc.html
                        ..........
                        Najnowsze informacje
                        RSS
                        Kanały RSS
                        Tagi: izrael, palestyna
                        07:11, 10.03.2012 /TVN24
                        Wypuścili go z więzienia, potem zabili w nalocie
                        IZRAEL ZABIJA 11 PALESTYŃCZYKÓW

Przerażony neoplusie, to my możemy być przerażeni tym, co robicie na Forum za Zgodą waszych zwierzchników..

• Gość: moszek Re:Miłuj Biliźniego swego. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.12, 14:29
                          Gość portalu: płoczanin0 napisał(a):
                          > Przerażony neoplusie, to my możemy być przerażeni tym, co robicie n
                          > a Forum za Zgodą waszych zwierzchników..
                          >

Piszesz w liczbie mnogiej. Czy masz rozdwojenie jaźni i wydaje się tobie, że jest was dwóch?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka