Dodaj do ulubionych

Kontrowersyjna wizyta Pospieszalskiego w Płocku

25.03.12, 07:34
Po tym spotkaniu logo grupy "W drodze" nabrało nowego symbolicznego znaczenia. Mnie się to logo kojarzy z rybą rozjechaną na autostradzie. I rzeczywiście pan Pospieszalski "rozjechał" wiele z tych wartości, które ponoć dla katolików są cenne (choć pewnie tylko w deklaracjach niż w praktyce). Proponuję, żeby następnym gościem był o. Tadeusz Rydzyk. Będzie dzięki temu zachowana pewna ciągłość...
Obserwuj wątek
    • Gość: leon Re: Kontrowersyjna wizyta Pospieszalskiego w Płoc IP: *.198.c92.petrotel.pl 25.03.12, 07:43
      oczywiście wolałbyś, aby w kościele zamiast Pospieszalskiego wystąpili inni obiektywni dziennikarze: Lis, Żakowski, Olejnik a może nawet guru Michnik...
      • artur737 Re: Kontrowersyjna wizyta Pospieszalskiego w Płoc 25.03.12, 07:55
        kto tego czlonka P. w ogole tu zapraszal do Plocka?
        • Gość: ziom Re: Kontrowersyjna wizyta Pospieszalskiego w Płoc IP: *.118.c84.petrotel.pl 25.03.12, 23:08
          ja
      • Gość: Zuber Re: Kontrowersyjna wizyta Pospieszalskiego w Płoc IP: *.plock.mm.pl 25.03.12, 08:27
        Nie powinno być ani Olejnik i Michnika ani Pospieszalskiego. Kościół to nie jest miejsce na takie dyskusje.
      • Gość: wszystkim Re: Kontrowersyjna wizyta Pospieszalskiego w Płoc IP: *.095.c88.petrotel.pl 25.03.12, 21:16
        polecam ciekawy wywiad w Rzeczpospolitej z Ryszardem Bugajem.Już sam tytuł mówi bardzo wiele.Oto on- " Wyborcza" z Palikotem siebie warci.Warto poczytać.Bardzo polecam panu Romanowi J,redaktorowi Kowalskiemu i innym bezkrytycznym wyznawcom gw.Czytaj abyś wiecej wiedział.Czytaj abyś był mądrzejszy.
    • Gość: z drogi Re: Kontrowersyjna wizyta Pospieszalskiego w Płoc IP: *.025.c88.petrotel.pl 25.03.12, 08:02
      ten pan nie zostal zaproszony i nie przyjechal by podyskutowac, on przyjechal by podgrzac emocje, takim zachowaniem doskonale wpisuje sie w gloszony przez kosciol wymysl o oblezonej twierdzy, co mnie akurat przy ich wierze w rozne rojenia wcale nie dziwi
    • Gość: płocczanin jeżeli fotograf nie umie się zachować IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.12, 08:38
      to został odprawiony właściwie. W synagodze potraktowaliby również takiego fotografa tak samo. Natomiast te oburzenia i krzyki wpisują się doskonale w żydowsko-chrześcijański dialog - jednostronnie wypaczany a katolicy przestają właśnie nadstawiać drugi policzek. Prawidłowo. Michnik wygrywa w sądach sprawy z dziennikarzami, którzy maja swoje zdanie (opinie) na jego temat, bo sędziowie obawiają się o swoje kariery nie oznacza że reszta nas Polaków ma się prowadzić pod dyktando Gazety Wybiórczej, która wykorzystuje jak widać na tym przykładzie typowego leminga wygenerowanego z kultury po peerelowskiej
      • Gość: inny płoczanin wojujący katolicyzm w akcji IP: *.210.77.15.as42926.net 25.03.12, 08:53
        nie było mnie tam wiec nie będę oceniał obu stron, prawda zapewne leży jak to bywa po środku, natomiast twoje słowa pełna "miłości do drugiego człowieka" doskonale wpisują się w obraz nie katolika ale typowego katodebila
    • 17henry Kontrowersyjna wizyta Pospieszalskiego w Płocku 25.03.12, 08:55
      Wizyta Jezusa w Jerozolimie też była dla żydów kontrowersyjna.
      • Gość: do henrego Re: Kontrowersyjna wizyta Pospieszalskiego w Płoc IP: 91.212.223.* 25.03.12, 08:59
        świetne podsumowanie tej rzetelnej/?/ dziennikarskiej relacji.Dziękuję.
    • Gość: ppp podobno nastepnym razem odbędzie się z cyrk z IP: *.plock.mm.pl 25.03.12, 09:13
      z udziałem tego pana. gosciem honorowym będzie macierewicz vel "del paranajo"
    • venerabilis Kontrowersyjna wizyta Pospieszalskiego w Płocku 25.03.12, 09:18
      Nie jestem fanem Pospieszalskiego delikatnie mówiąc. Już chociażby dlatego, że facet, który na wizji przyozdabia się drutem zawiniętym wokół ucha jest pajacem. Takiego słuchać nie warto...
      Z drugiej strony organizatorzy mają prawo zapraszać kogo chcą, kto wpisuje się w ich sposób widzenia świata. O ile wiem uczestnictwo w tym spotkaniu nie było przymusowe. Ja bym tam nie poszedł.
      Z innej beczki... U nas jest znaczna grupa osób okrzyknięta za wrogów socj..., przepraszam demokracji. Otóż byłem kiedyś na spotkaniu z takim "wrogiem", prof. Nowakiem w Stanisławówce. No cóż wrogiem to on może nie jest, ale jest nudny i ze spotkania wyszedłem zniesmaczony.
      • Gość: AD a teraz przeczytajcie "Zniewolony umysł" Miłosza IP: *.ptrhosting.com 25.03.12, 09:32
        on też początkowo był antypolskim marginesem
        www.tinyurl.pl/?dwAxIUH0
        • Gość: @@@ Re: a teraz przeczytajcie "Zniewolony umysł" Miło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.12, 10:04
          Mnie bardziej dziwi to, że księża tej parafii w żaden sposób nie zareagowali w tej sytuacji. Z czego to mogło wynikać? Z ich przyzwolenia na to, co zrobili tajemniczy dwaj panowie. Cała ta scenka i poglądy Pospieszalskiego są odzwierciedleniem tego co dzieję się wewnątrz parafii. Przecież ks. Gołębiowski nie zapraszałby na spotkanie kogoś o odmiennych poglądach do poglądów jego i KK. Jeszcze nazwa spotkania "Wszczepianie idei". Miało być o tym jak dzisiejsze media, politycy itd. wszczepiają nam różne idee. Chciano wytłumaczyć, że to jest złe. A przepraszam bardzo, to co robi Pospieszalski(jawnie popierając PiS) to nie wszczepianie idei? Jak ktoś kto uważa się za praktykującego chrześcijanina śmie zaprosić do swojej świątyni takiego obłudnika. Dodatkowo śmieszy mnie fakt, że cały Płock został oplakatowany plakatami "W drodze" zanim szanowny pan Pospieszalski w ogóle zgodził się na przyjazd do Płocka. I jakim prawem te plakaty wiszą w co drugiej szkole? W końcu szkoły publiczne są placówkami świeckimi wolnymi od wszelkich poglądów itd. Widocznie nie w Polsce.
          • mieszko95 Re: a teraz przeczytajcie "Zniewolony umysł" Miło 25.03.12, 10:14
            Wyprowadzanie ludzi z kościoła do już tradycja w Jadwidze. Moja koleżanka zrezygnowała z uczęszczania na lekcje religię, jednocześnie nadal wierząc w Boga. Jednakże księża z parafii zabronili jej chodzenia do kościoła. Gdy postanowiła pójść na mszę to ks. proboszcz wręcz ją szarpnął i pociągnął na bok z pytaniem czy jak jest w kościele to oznacza ze wraca na lekcje religii. Wróciła. Ci księża to na prawdę źli ludzie. Sam słyszałem jak ks. Jacek krzyczy na młodzież z "w drodze". Jest nawet gorzej. Nauczyciele na lekcji opowiadają jak byli na mszy w Jadwidze, a księża potrafili na mszy jakby nic się nie stało przy ludziach dzieci z ławek za uszy pod ołtarz zaciągnąć.
            • Gość: merry Re: a teraz przeczytajcie "Zniewolony umysł" Miło IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.12, 10:17
              kłamiesz, jestem od dawna parafianinem i zawsze wszystko było w porządku, dlatego plujesz
              czy piszesz zawodowo, dołączam cie do zawodowców planowo atakujących Kościół
              • Gość: z drogi Re: a teraz przeczytajcie "Zniewolony umysł" Miło IP: *.025.c88.petrotel.pl 25.03.12, 11:05
                parafianin, dawniej i dziś, człowiek bez ogłady, wykształcenia, zacofany, ograniczony
                • Gość: lol Re: a teraz przeczytajcie "Zniewolony umysł" Miło IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.12, 11:11
                  mieszko, ile masz nicków ?
              • Gość: Wilson Re: a teraz przeczytajcie "Zniewolony umysł" Miło IP: *.jmdi.pl 25.03.12, 11:10
                Oczywiście istotne jest, czy prawdą jest, że księża w Jadwidze są tacy, czy inni, ale sam fakt, że wykorzystują świątynie do szerzenia jawnie "jedynych i prawdziwych" poglądów p. Pospieszalskiego kompromituje ich jako przedstawicieli Kościoła. Jak powiedział Jezus w MAT. 21:13

"I rzekł do nich: Napisane jest: Mój dom ma być domem modlitwy, a wy czynicie z niego jaskinię zbójców"

Inna sprawa, że pojechałem wczoraj na Jasną Górę. Tam otępiała sekta Tadeusza dyrektora odprawiała mszę św za wejście Tv Trwam na Multiplex. To pokazuje w jakim kryzysie jest Kościół, bo ludzie przyjeżdżają tam modlić się np. u uzdrowienie bliskiej osoby (jak ja), o wyjście z ciężkich kryzysów, czy problemów życiowych, a oni modlili się o kanał TV na telewizji cyfrowej. Straszne... Chyba Kościół w Polsce za dużo ma powołań w ostatnich czasach... i jeszcze to szastanie polską flagą.
                • Gość: dziwne masz IP Re: a teraz przeczytajcie "Zniewolony umysł" Miło IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.12, 11:15
                  aż musisz sie szyfrować tchórzu ?
                  • Gość: kaziulek prośba IP: *.145.c74.petrotel.pl 25.03.12, 11:17
                    Prosze , dla jasności dyskusji , poglądów, jeżeli piszecie "kościół" do dodawajcie "katolicki" .
                    • Gość: kaziulek Re: prośba IP: *.145.c74.petrotel.pl 25.03.12, 11:32
                      Oto jedna z opinii o tym gościu , może to rozjaśni temat , o kim mowa:
                      Mam natomiast mały żal do Janka Pospieszalskiego, bo to jest mój przyjaciel, który już raz próbował mnie agitować. Mówił: „Montujemy paczkę przeciw czerwonym, czekamy na ciebie”. I ja go pytałem: „Dobra, rozjebiemy bolszewików. A co potem?” A Jaś mi na to: „Nieważne. Najpierw musimy ich rozjebać”. Pytałem więc, dlaczego mnie agituje przeciw komuś, a nie za czymś porządnym. Zapytałem, czy rzeczywiście popiera ten program. On, który ma zaszyty esperal, który ma wiele problemów z kobietami, jak każdy z nas, z domem, z rodziną. Nawet z Bogiem. Grzeszymy jak sku...syn. On, który miał swego czasu prywatną firmę konfekcyjną i z tym wszystkim popiera radykalny ruch związkowy o chrześcijańskim rodowodzie? I co gorsza, dość beztrosko wciąga w to innych? Nie chciałbym, aby tak się stało, ale możliwe, że kiedyś trzeba będzie zapytać Jasia, dlaczego wpędził kraj w taki kanał. To nie są żarty. A tu, jak na ironię, cały rock świata wywodzi się z nastrojów lewicowych. Rodzi się w bólach, w krzywdzie.
                      Autor: Zbigniew Hołdys, wywiad dla miesięcznika „Playboy”, nr 2/1998
                      • Gość: vol idź na spacer, ogarnij się IP: *.113.8.96.host.nwnx.net 25.03.12, 11:49
                        jeśli potrafisz
                        • Gość: Osiecki Bogusław Do Jarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.12, 12:14
                          Przypomnę wypowiedź Jarka z "Czwartku na żywo" 22.03.2012

A ja powiem coś innego. Dla mnie najbardziej wkurzające jest chamstwo na forum ?Gazety?. Kiedyś sam lubiłem tam wchodzić, dyskutować, ludzie spierali się na różne tematy, ale godnie, bez obrażania, wyzwisk. I chciałbym, żeby tak było nadal, żeby rodziły się fajne inicjatywy i pomysły. Niestety, forum to teraz ściek, w którym brodzą różni frustraci zadowoleni, że anonimowo mogą napisać wszystko i każdego opluć. W normalnym życiu nie spotykam zbyt wielu takich osób, więc pewnie wielu z nas ma dwa życia i dwa oblicza: wirtulane i w realu. Wiem, że nie tylko na płockim forum tak się dzieje, ale pytaliście, co mnie wkurza w Płocku, więc właśnie to, o czym napisałem.
                          Jarek

Jarku, gratuluję Ci, że widzisz, myślisz i reagujesz.

Disiaj masz okazję poznać źródło tego co opisujesz.

Źródłem dyskusji na tym forum jest zawsze dziennikarz(ka). Zamieszcza artykuł - i start.

Popatrzmy Jarku, jak dziennikarz pan Rafał Kowalski może, oprócz tematu, narzucać sposób dyskusji, właśnie to co Ciebie razi na tu na forum.

Zacznijmy od tytułu
                          Kontrowersyjna wizyta Pospieszalskiego w Płocku

Pierwszy wyraz, od którego wszyscy zaczynają czytanie sugeruje charakter spotkania, z którego ma być relacja. Pan Rafał Kowalski, dziennikarz, artykuł zaczyna od swego KOMENTARZA. Czytając dalej mamy w głowie kontrowersyjność Pospieszalskiego.

Czy to nie jest hipokryzja dziennikarza gdy własnie tendencyjnością obarcza...Posieszalskiego.

Bolesna była natomiast dziennikarska tendencyjność gościa.

Rafał Kowalski pisze:

Poszedłem, choć wiedziałem, że gość wieczoru nie opowie o swojej - skądinąd godnej szacunku - karierze muzycznej w zespole Voo Voo na przełomie lat 80. i 90.

Tu jest ciekawa manipulacja. Dziennikarz ukazuje siebie jako znawcę życiorysu Pospieszalskiego, pokazuje, ze przygotował się, nawet go komplementuje. OK. Jednocześnie, przewiduje, o czym Pospieszalski mówić nie będzie.
                          Ponieważ nie będzie mówić o muzyce, na której się zna więc w domniemaniu, o czymkolwiek innym mówić będzie, to z pewnością na tym się tak nie zna jak na muzyce. Jednym słowem banialuki prawić będzie.
                          To jest manipulacja dziennikarska. Czyż nie można nazwać tego chamstwem dziennikarskim?

Dalej pan Rafał Kowalski, zanim zaczął relację ze spotkania, uprzedza nas co będzie. To dalszy ciąg tego co wyżej pisałem o "kontrowersji".

Mogłem się domyślać, że skupi się za to na obecnym zaangażowaniu w świat walki z wrogami (w jego mniemaniu) Kościoła katolickiego. Z propagatorami teorii o wypadku samolotu prezydenckiego w Smoleńsku, a nie zamachu na tupolewa. W każdym razie z ludźmi myślącymi inaczej niż on sam.

Właściwie dalej czytać nie musimy, wszystko wiemy. Dalej szukamy i znajdujemy, lub nie, tezy wysunięte przez dziennikarza. To jest dziennikarska "rzetelność" Jarku!

Napisałem Jarku, lub nie, bo jak się wczytasz dalej uważnie w relację Rafała Kowalskiego to sami możemy obalić tezy przez niego wysunięte.

Proszę bardzo.

(Pospieszalski)Pokazał fragmenty "Krzyża", w których banda kretynów lżyła obrońców krzyża. Wyszło na to, że wszyscy przeciwnicy tych ostatnich są prostackimi łobuzami.

Panu Kowalskiemu "wyszło". Sam uogólnił w sposób nieuprawniony. "Romana_j nigdy nie nazwę "prostackim łobuzem.

Dalej

Nie zająknął się również o licznych protestach przeciw Orbanowi na Węgrzech, zarzutach dotyczących np. kneblowania wolnych mediów.

O czym to jeszcze nie zająknął się Pospieszalski wie więcej Kowalski niż Pospieszalski. A w ogóle to Pospieszalski winien mowić to co chce usłyszeć Kowalski - to tak w ramach (nie)kneblowania wolnych mediów.

Widzisz sam Jarku jak dziennikarz "zachęca" ludzi do spierania się na różne tematy.

Lub

Z marszu pytał też młodych ludzi, dlaczego, według nich, zbrodnia w Jedwabnem nie jest nazywana wydarzeniem, a wydarzenia grudniowe - zbrodnią.

I tu Pospieszalski mi zaimponował. Nie zamyka dyskusji, zadaje pytania. Czyżby u pana Rafała Kowalskiego było odwrotnie, zadawanie pytań jest dziwne?

Jak nazwać tę niezwykłą troskę dziennikarza Rafała Kowalskiego o ochronę sacrum, świętego miejsca w kościele

Najgorszy był jednak fakt, że takie spotkanie miało miejsce wewnątrz świątyni. Pospieszalski przemawiał ledwie kilka metrów od tabernakulum, chwilę wcześniej zresztą odbyła się adoracja Najświętszego Sakramentu.

z też jego uwagami

czemu dodatkowo nie zaprosili przedstawiciela mediów o odmiennym myśleniu?
                          i
                          Po drugie, nie sposób zrozumieć, jak można zabronić komukolwiek wejścia do kościoła.

To kościół jest miejscem do dyskusji?
                          Do Bazyliki św. Piotra w Watykanie nie wpuszcza się np. osób zbyt skąpo ubranych.

Jarku, piszesz, że brakuje Ci tu na forum godnej dyskusji.

Pan Kowalski zachęca do niej w kościele
                          W ten sposób mogłaby się zrodzić ciekawa dyskusja,

Jak sądzisz po tym jego artykule, czy zachęca on też do takiej dyskusji tu na forum?

Czy jego sposób pisania zachęca?

Mnie nie. Wolałem wziąć jego tekst "na widelec" i pobawić się w analizę formy.

Jarku, popatrz na te komentarze, pod tym artykułem. Czy znajdziesz choć trochę merytorycznej duskusji?

To dziennikarz skierował narrację na Pospieszalskiego a nie na to o czym mówił Pospieszalski.

Jarku, popatrz teraz na ewentualne komentarze mojego tekstu.
                          Spodziewam się przede wszystkim ataku personalnego, żem głupi, antysemita, popieram to i tamto itp. itd. Nic merytorycznie.

Nie wiem na ile pomogłem ci Jarku.

Być może taka analiza dziennikarskiego tekstu, jaką ja zrobiłem, pozwoli ci na intelektualną przygodę przy samodzielnych analizach.

Nie znajdujesz ciekawych treści - szukaj manipulacji.

Pozdrawiam
                          • Gość: ss2 Re: Do Jarka IP: *.130.c85.petrotel.pl 25.03.12, 13:53
                            Twoja analiza artykułu jest przynajmniej tak samo zmanipulowana jak artykuł redaktora Gazety. To że artykułu w lokalnej Wyborczej są słabe, tendencyjne i nieudokumentowane właściwymi argumentami to każdy kto rozumie co czyta sam potrafi zauważyć.
                            To jedna rzecz. Druga to taka, że na opisanie rzetelności Pospieszalskiego artykuł ten jak dla mnie jest wystarczający, co przy pierwszym akapicie mojego postu opisuje myślę moje zdanie na ten temat. Kilkanaście lat temu byłem na spotkaniu z Pospieszalskim i byłem bardzo zdziwiony poziomem jego argumentów na poparcie swoich tez i zacietrzewieniem w przedstawianiu swoich poglądów, a spotkanie dotyczyło dyskusji na tema zalet życia w rodzinie wielodzietnej i posiadania wielu dzieci. Czyli dużo mniej kontrowersyjnych tematów.
                            Znałem wcześniej tylko jego muzyczną działalność i po tym spotkaniu przestało mnie po prostu interesować co ten pan ma do powiedzenia. Uważam że nie szanuje inteligencji słuchacza do którego się zwraca i traktuje wszystkich jak małorolnych dziewietnastowiecznych chłopów.
                            Trzecia sprawa to zwykła kultura osobista. Jeżeli jej brak, to treść artykułu, a tym bardziej tytuł nie sprawią, że komentarzy których nie chcielibyśmy pod własnymi postami czytać,nie będzie. Jak komuś brak wiedzy to pewien poziom kultury powstrzymuje od wypowiadania się na dany temat.
                      • Gość: Osiecki Bogusław Re: prośba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.12, 11:52
                        do "kaziulka"

Dobrze żeś choć podał źródło.

Autor: Zbigniew Hołdys, wywiad dla miesięcznika „Playboy”, nr 2/1998
                        • Gość: zbyszek Re: prośba IP: *.hsd1.il.comcast.net 25.03.12, 12:23
                          Do tego ateisty Romcia J
                          Widzisz blazenku dekel Ci juz nie pracuje i by zaistniec na tym forum,by internauci nie zapomnieli o takim padalcu opluwasz katolikow na wszystkie strony i czy to jest konieczne czy nie ale tak profilaktycznie by Twoj ulubiony szef widzial jakie postepy czynisz wobec tych ktorzy pisza i mysla inaczej jak Twoje GURU zwace sie ADDDDDASIEEM MIIICHHNIIIKIEM.Zejdz palancie na ziemie zajmij sie czyms uzytecznym NP Hospicjum (Volontariusz) i wtedy dawaj znac o sobie o postepach jakie doswiadczyles z ludzmi potrzebujacymi Twojego Milosierdzia.

PS Do Kaziulka:
                          Holdys to zaden autorytet dla wielu madrych ludzi jest poprostu charagiewka polityczna.Facet naprawil sobie uzebienie a spiepszyl rozum to co on wyprawia w tych bolszewickich stacjach TVN,Polsat i innych mas mediach stawia go na rowni z tym kutaskiem Urbanem ,jezyk jakim operuje ten palant jest jezykiem nienawisci skundlonego,sfustrowanego blazna nietylko politycznego ale muzycznego.U nas w miescie nikt go juz nie slucha a plyte ktora wydal kupilo ludzi troje tz wydawca radia 1030 AM(Wietrzne Radio plus sekretarka)Wcale sie nie dziwie frustracji tego zapyzialego eksperta gdyby nie Anna Jantar(Prosila kompozytora by ten utwor wraz z nia wykonal Holdys )nikt by o tym palancie nie slyszal.
                          • Gość: płoczanin0 Re: prośba IP: *.dynamic.mm.pl 25.03.12, 12:44
                            Zwracam się do Polaków na Forum. Nie piszcie dzisiaj nic.

Wczoraj mieli sabat ..... i była cisza na Forum. Kiedy ich święto już przeszło,
                            , namówili się i od rana MASOWO piszą , żeby opluć i prowokować , ponieważ dzisiaj my CHRZEŚCIJANIE , mamy święto.

Zmowa zaczęła się od ich Góry i piszą , piszą, naśmieją się z Polski I KK.

Wyszła z tego mafia nakamu. Za przykładem stacji supero, zieją przeciw polskością.

To wszystko jest skutkiem Nowej Jałty , podpisanej przeciw nam w Azji. Kasa, fabryki , likwidacja Wiary, wszystko podpisane.

zobaczcie tylko IP, nicki , nie, bo ciągle zmieniają.

Niektórzy wasale , dali się podpuścić i sami opluwają polskich nauczycieli,zbierających pochwały za prace z młodzieżą , wystawiającą formy teatralne , pełne patriotyzmu. Wygrywają konkursy.itd.

Zmilczcie. do wieczora daleko i nie wyczepali wiade pomyj na nas.
                            • Gość: Też płocczanin Re: do płocczanina 0 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.12, 14:55
                              Panie Płocczaninie czy zauważył Pan wiosnę?Ptaszki kwilą,ciepełko coraz większe,ma Pan rację,pora na luzik i relaks.Warto rozmawiać o tem.
              • mieszko95 Re: a teraz przeczytajcie "Zniewolony umysł" Miło 25.03.12, 14:21
                Nie widze zadnego powodu dla ktorego nauczyciel III LO mial oszukiwac cala klase.
                • Gość: do mieszka Re: a teraz przeczytajcie "Zniewolony umysł" Miło IP: *.095.c88.petrotel.pl 25.03.12, 16:39
                  nauczyciel jak i dziennikarze są różni.
            • Gość: E Re: a teraz przeczytajcie "Zniewolony umysł" Miło IP: *.centertel.pl 25.03.12, 12:16
              wiesz co śmieszy mnie twój komentarz, bo razem z innymi ludźmi tworzę spotkania w drodze i nigdy ale to nigdy ks Jacek nie podniósł na nikogo głosu , wręcz przeciwnie zawsze robi wszystko by było nam najlepiej. Kiedy mamy np. próby zespołu, które trwają długo ks Jacek zawsze dba o to by każdy wrócił bezpiecznie do domu. On naprawdę robi wszystko dla młodzieży, kto go zna to wie, że nie jest tak jak piszesz.
            • venerabilis Skoro ludzie tam chodzą... 25.03.12, 13:28
              to widocznie im się podoba. Zatem godzą się na pomiatanie, ciąganie za uszy, itp. (o ile to prawda, nie bywam w kościołach, nie wiem). Nikt ich nie zmusza do chodzenia do kościoła do jakiegokolwiek, a także akurat do tego.
              Nie ma więc problemu.
              • Gość: do venera Re: Skoro ludzie tam chodzą... IP: *.095.c88.petrotel.pl 25.03.12, 16:41
                skoro nie bywasz w kościołach to co możesz powiedzieć o nim
                • venerabilis Re: Skoro ludzie tam chodzą... 25.03.12, 16:50
                  Nic. Tylko napisałem, że skoro ludzie chodzą tam tak tłumnie, to chyba nie jest tam tak źle, jak napisał jeden z dyskutantów.
                • mieszko95 Re: Skoro ludzie tam chodzą... 25.03.12, 18:42
                  kazdy ma prawo do wyboru. jesli ktos chce to moze chodzic gdzie chce, ja nie opisuje tego a raczej powielam slowa kolezanki, ktora w drodze byla. Czy zmysla czy mi mowi prawde nie jestem w stanie stwierdzic.
            • Gość: do kłamczuszka Re: a teraz przeczytajcie "Zniewolony umysł" Miło IP: *.095.c88.petrotel.pl 25.03.12, 16:37
              mieszka.Byłeś?, widziałeś? i pomówiłeś.Tak jak niektóre dziennikarzyki.
    • Gość: mm Re: Kontrowersyjna wizyta Pospieszalskiego w Płoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.12, 12:07
      "fotograf" GW to teraz męczennik i ofiara 4 RP. Adamus Michnikus przyjedzie do Płocka i wręczy mu medal.
      • Gość: kaziulek Re: Kontrowersyjna wizyta Pospieszalskiego w Płoc IP: *.145.c74.petrotel.pl 25.03.12, 12:59
        Jeżeli Hołdys jest takie fe, to czy to samo powiecie o Big Cycu?
        A oni spiewają tak :

Janek śpieszy i pośpiesza Zmaga mieczem demagogi
        Pruje flaki, zdziera skalpy w ramach swej ideologii
        Zawsze miły, punktualny skrupulatny i na czasie
        Gra na moherowych strunach lepiej niż na kontrabasie

Elokwentny i cyniczny pewnie siebie w swym rozkroku
        Mówią o nim pis Ronaldo, a czasami też punk rocku
        Opętany swoja misja, medycyna zna przypadki
        Że nienawiść, homofobie, można wyssać z mlekiem matki

Głos ciemnego ludu, to złoto się nie świeci
        Rewolucja ścina głowy, i pożera swoje dzieci x2

Rzuca hasła i dwie szaty, wszystko z miłości do ludzi
        Stara dobra nobomoba rogatego w gębie widzi
        Teraz Lepper idzie sygnał, to charyzmę jego kumpli
        Ruszy z Rydzykowym wojskiem, sądząc że ten lud jest głupi

Myli fakty i pojęcia, wydarzenia i osoby
        prymitywnym populizmem che się dobrać do twej głowy
        Chociaż mózg nie dotleniony, i dość marne wykształcenie
        on buduje autorytet przez umysłu zniewolenie

Rewolucja ścina głowy, i pożera swoje dzieci

Ksenofobia, nacjonalizm i i pochwała szowinizmu
        prosta droga od prawicy, do nowego pre nazizmu
        I nie warto już rozmawiać, t
        o nie koniec tego meczu
        Twoja prawda jest dziś płaska, tak jak ziemia w średniowieczu

Rewolucja ścina głowy, i pożera swoje dzieci x2
        • Gość: kaziulek Re: Kontrowersyjna wizyta Pospieszalskiego w Płoc IP: *.145.c74.petrotel.pl 25.03.12, 13:01
          www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=big+cyc+warto+rozmawia%C4%87+tekst&source=web&cd=3&ved=0CDQQtwIwAg&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DLt9PBnUsbMw&ei=2PluT9LuH5CLswbmnI2wAg&usg=AFQjCNGpD8irzV9VnPpLxnazljKgnXtWdw
      • Gość: Andrzej Do Dziennikarza IP: *.dynamic.mm.pl 25.03.12, 13:02
        Drogi Panie,
        pozwoli Pan, że zwrócę uwagę na belkę w Pańskim oku. A nawet dwie.

1. Pan - jako dziennikarz - powinien umieć bez trudu rozróżnić spotkanie z "autorytetem" (tak, nieobiektywny Janek, podobnie jak nieobiektywny Adaś są autorytetami, dla różnych wprawdzie środowisk, ale zawsze) od debaty, której celem jest konfrontacja różnych poglądów. Prawda?

2. Jeśli zaś już mówimy o dziennikarskiej robocie. Proszę posłuchać radia TOK FM, które jest bardziej agresywne wobec innych niż własne poglądów niż Radio Maryja. Zacznijcie zmieniać świat od siebie.
    • Gość: Grzesiu Re: Kontrowersyjna wizyta Pospieszalskiego w Płoc IP: *.plock.mm.pl 25.03.12, 14:45
      A ja się pytam, kto i po co chodzi na spotkanie z tym dziennikarzem? No po co?
      • Gość: avia gdyby przyjechał ktoś kto opluje polskość IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.12, 14:51
        jątrzyciel tematu by nie rozpoczął
        • Gość: par. Re: gdyby przyjechał ktoś kto opluje polskość IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.12, 15:16
          to by wam wielonickowcy nie przeszkadzało
          • Gość: zbyszek Re: gdyby przyjechał ktoś kto opluje polskość IP: *.hsd1.il.comcast.net 25.03.12, 16:01
            Do Grzesiu
            Ci chodza ktorzy chca poznac prawde,chyba nie sadzisz iz uzyskasz ja od Gownianej Wyborczej czy zaswszonego ITVN(zarobaczony wszelkimi insektami WSI,Wywiad )ktorzy rzadza niepodzioelnie za pomoca polglowkow typu Tusk i reszta nawiedzonych.
            S.P Lem pisal o Niesiolowskim iz ten debil jest dyzurnym idiota Parlamentu Polskiego i odpowiedz sobie ilu jest takich?
            PSZmien bieg wydarzen i walcz o te [prawdziwa Polske wyjasnij sprawe Lecha Boleslawa Walesy(Gdzie sie podzialio 21 stron z teczki Bolka,ktora on wypozyczyl)wyjasnij sprawe FOZU,wyjasnij sprawe Katastrofy Smolenskiej,Wyjasnij skad byli prezydenci maja takie fortuny w bankach zagranicznych,czyzby te Dwie i jedna kadencje przynosily ogromne kilkudziesiatkowe milionowe korzysci finansowe,wreszcze sprawdz historie wlasnego podworka
            SKAD MIAL TAKA KASE PRZEKRET MACIEJ KSIAZKIEWICZ,i niech zada sobie trud cala Gowniana Wyborcza z Michnikiem na czele jak mozna bylo dlugo tolerowac tego lobuza ktory pelnil wysopkie stanowiska w Panstwie i CO ZATKLALO KAKAO.
            Sprawdz dlaczego prace uzyskal w Komendzie Glownej Policji syn Mafiosy Ksiazkiewicza.
            • Gość: mysiabe Re: gdyby przyjechał ktoś kto opluje polskość IP: 67.159.44.* 25.03.12, 16:50
              > Ci chodza ktorzy chca poznac prawde

prawde pospieszalskiego i jemu podobnych

> chyba nie sadzisz iz uzyskasz ja od Gownianej Wyborczej czy zaswszonego ITVN

ty ja uzyskujesz czytajac wasz smietnik, badz niechcianego goscia niedzielnego, sluchajac ryja i ogladajac tv sraka

glupi jestes i glupi umrzesz
              • Gość: do mysiabe Re: gdyby przyjechał ktoś kto opluje polskość IP: *.095.c88.petrotel.pl 25.03.12, 17:00
                ot i kulturka z mendiów posłusznych salonowi.Jak Pan Bóg chce kogoś pokarać to mu rozum zabiera.Tobie dawno zabrał kulturo chodząca?.Nie pamiętasz.Tak było to dawno.Pamietaj każde chamstwo prędzej wyłazi.Twoje wylazło tolerasto.
                • Gość: mysiabe Re: gdyby przyjechał ktoś kto opluje polskość IP: *.techentrance.com 25.03.12, 17:34
                  > ot i kulturka z mendiów posłusznych salonowi

"kultura" zbysia z jego epitetami ci odpowiada ? bo poglady zgodne ? :)

> Jak Pan Bóg chce kogoś pokarać to mu rozum zabiera

tak mowia ci co wierza w rojenia by ukryc wlasne braki :)
            • Gość: Asia Re: gdyby przyjechał ktoś kto opluje polskość IP: *.plock.mm.pl 25.03.12, 18:14
              Mylisz się ,prędzej prawdę znajdę w Wyborczej i TVN24 niż w Trwam i Radiu Maryja. Kościół powinien służyć do modlitwy, bo to podobno dom Boży a Pospieszalski pojechał tam , za zgodą proboszcza, robić ludziom wodę z mózgu. Na spotkanie z Pospieszalskim nie pójdzie ani zwolennik PO, ani Ruchu Palikota, ani SLD, i pewnie rzadko trafi się także tam ktos z PSL. Pospieszalski to tylko PIS i Rydzyk,jedynie ich zwolennicy przychodzą na te ogłupiające " gościnne występy" w kościołach...
              • Gość: do Asi Re: gdyby przyjechał ktoś kto opluje polskość IP: *.095.c88.petrotel.pl 25.03.12, 20:00
                co masz w mózgu kobietko.No co masz.
      • Gość: a ja się pytam Re: Kontrowersyjna wizyta Pospieszalskiego w Płoc IP: *.095.c88.petrotel.pl 25.03.12, 16:34
        po co piszesz?.
        • Gość: paweł żaden nie był na spotkaniu ale piana z pyska leci IP: *.ip.netia.com.pl 25.03.12, 17:13
          ot wasza kultura komuszki
          • Gość: mysiabe tryska jak fontanna obrońcom prelegenta :) IP: *.techentrance.com 25.03.12, 17:36
            nazywajac kogos o odmiennych pogladach "komuszkiem" dowodzisz ze jestes pospolitym debilem
            • Gość: robert Re: żaden nie był na spotkaniu ale piana z pyska l IP: *.ip.netia.com.pl 25.03.12, 17:42
              popatrz na swoje wpisy i reszty żuli, i nie podskakuj frajerze
              • Gość: tak było Re: troche z historii dla p kowalskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.12, 18:33
                autor artykułu tego zapewne nie pamięta a i z książek się nie nauczył że w latach osiemdziesiatych w kosciolach nie tylko odprawiano msze ale tez organizowano spotkania z przedstawicielami opozycji , twórcami , trudno w to uwierzyć ale bywali tam michnik, geremek , blumsztajn, wajda , zanussi, tusk, komorowski , frasyniuk, wałęsa , lityński, boni . tłumy polityków , pisarzy , aktorów, reżyserów . głosy oburzenia płynące z mediów były w tym samym duchu co powyższy artykuł w gw: modlitwa tak -polityka nie ! podobnie gorszono sie ze z pogladami mozna sie zgadzac albo nie ale to ze to jest w kosciele to jest w ogóle horrendum. jedni chodzili do kosciolow zatem zeby sluchac tych gosci a inni chodzili zeby ich slowa nagrywac i sporządzac notatki tam gdzie trzeba .
                w identycznym niemal stylu zarzuty wobec ks popiełuszki formułował urban. w tym sensie więc nie jest to nic nowego . gdyby kosciół w owych czasach nie udostępnił swych podwojów dla tych wszystkich ludzi ich oddziaływanie z pewnością nie byłoby tak silne jak wtedy bo musieliby probowac sie spotykac z ludzmi w jakichs klubach osiedlowych skad odpowiedni "aktyw" zaraz by ich na kopach wyprowadził.
                w tych dziwnych czasach kosciół o dziwo wykazywał identyczną postawą jak dzisiaj i o ile zapraszał jacka kuronia to dla równowagi wcale nie dopraszał mu jerzego urbana jako przedstawiciela drugiej strony gwoli obiektywizmu dyskusji i skazywał tym samym biednego kuronia na tendencyjność.
                wtedy również chyba nikt nie mierzył odległości od tabernakulum w jakiej stał lech wałęsa ( wyliczenie w ilu kościołach jest raczej niemożliwe) . dochodziło także do haniebnych niewątpliwie przypadków swietkoradztwa bowiem ołtarz bywał zasłaniany białą płachta na której wyswietlano film zakazany przez cenzure ( tak bylo z filmem wajdy o papieżu ) . cenzura nie wchodziła do środka ale często spuszała wpierdziel wychodzacym z projekcji za pomocą "aktywu " oburzonych tym swietokradztwem obywateli ( tak bylo np u sw andrzeja boboli w warszawie)

katolickie sumienie autora artykułu w gw widac bardzo cierpi wskutek tego co się stało:

"Wyszło na to, że Jezus został zawłaszczony przez Pospieszalskiego, stał ramię w ramię z nim i jego poglądami. Na ten widok na myśl przyszedł mi pierwszy z siedmiu grzechów głównych według Katechizmu Kościoła Katolickiego."

wie pan panie kolego mi sie osobiscie nie wydaje aby Jezus stał obok pospieszalskiego . Jeżeli autor odniosł takie wrazenie to pewnie pospieszalski bardzo by sie ucieszył.

tak sobie mysle ze ten kosciół kiedys tez zle bardzo robil nie zapraszając urbana mogloby sie bowiem okazac ze "jezus zostałby zawłaszczony przez urbana i w tym sensie stałby jak pisze złotousty rafał kowalski "u jego boku" "" moze wtedy wladza uznałaby ze nie trzeba mordowac księdza jerzego skoro na jej oczach "chrystus z karabinem na ramieniu " stoi ramie w ramie z wladza reprezentująca w końcu chłopów i robotników.

reasumując autorowi polecam troche nauki historii i troche refleksji nad tym co pisze .

• Gość: Marek Re: troche z historii dla p kowalskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.12, 18:51
                  Tylko nie przypisuj historii do jednego "słusznego" ugrupowania do którego należy niejaki p. Pospieszalski i jemu podobni. Ugrupowanie, które skłóciło nie tylko Polaków ale również księży. Partyjka ta ma również grzeszki na sumieniu a szczególnie jej wodzunio niejaki Jarosław K. A p. Pospieszalski jeszcze nadal liczy na swoje 5 minut, gdy Jaruś wróci do władzy, oby się nie przeliczył.
                  • Gość: do marka Re: troche z historii dla p kowalskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.12, 19:11
                    oczywiscie ze nie przepisuje historii ale tak po prostu bylo , co do samego jak piszesz "jedynego slusznego ugrupowania" to sam jestem pełen jak najgorszych podejrzeń a ich jak piszesz "grzeszki" znam pewnie lepiej od Ciebie i nie są to małe grzeszki ale dośc grube "wałki".
                    co do tego kto "dzieli księży " to jestem pewien że kaczor nie ma z tym nic wspólnego . raczej ktos stojacy kilka działek wyżej . to tyle bez narazania sie na procesy sadowe.
                    • Gość: Marek Re: troche z historii dla p kowalskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.12, 19:21
                      Zgadza się, ze tak było i to ugrupowanie nadal myśli, że tak jest lub będzie, bo samo sobie przypisuje wyłączność na patriotyzm i obronę polskości. Inni, którzy maja inne poglądy niz oni są be. Te grzeszki nazwałem bardzo delikatnie a faktycznie były to wałki i to grube, o których do tej pory panuje dziwna cisza, mimo to, ze sami wyciągają innym ich grzechy.
                      • Gość: Osiecki Bogusław Re: troche z historii dla p kowalskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.12, 21:23
                        do "Marka"

Jakim to ugrupowaniom można przypisać patriotyzm i obronę polskości?
                        I ze dwa wałki wymień, te najgrubsze.
                • Gość: do tak było Re: troche z historii dla p kowalskiego IP: *.095.c88.petrotel.pl 25.03.12, 19:57
                  bardzo dziękuję za ten wpis.Ja od siebie dodam tylko to,że dziennikarstwo nasze potwornie upada.w Płocku jest z tym bardzo żle.Młode dziennikarzyki to takie bezmyślne cyngle co to strzelają ale nie wiedzą dokąd doleci słowna kula,która też może zabić.Pan redaktor nie ma zielonego pojęcia jak widać o historii.Także tej dziejącej się w Płocku.Powiem tak.Pan redaktor powinien wrócić do szkół.Warsztat dziennikarski kiepściutki.Znajomość historii tez marna.Jedyne co pan redaktor potrafi to jak mantrę powtarzać zachwyty nad drogimi i "cudownymi" występami niby gwiazd na plaży nad Wisłą.Redaktor Kowalski kompletnie nie potrafi pojąć,że w Płocku są też iini ludzie nie kochający tego czym zachwyca się pan redaktor.A na koniec drogi panie redaktorze przypomnę,żę gdy dzisiaj atakujący Kościół siedzieli po klasztorach i plebaniach to było cacy.Gdy korzystali z miłosierdzia moherów,ciemnogrodu, parafiańszczyzny i ksenofobicznych zaściankowców to było cacy.Teraz gdy łaski nie potrzebują to plują jak diabli.Teraz wysyłają do atakowania młodew wilczki.Pamiętajcie cyngielki.Was też po wykorzystaniu pozostawią samym sobie.Pamiętajcie ,że dziennikarzem się bywa a człowiekiem się jest.Gdzie więc pójdziecie gdy was pozostawią samym sobie.Pójdziecie po pomoc do klasztorów,kościołów i miłosiernych moherów.Tak będzie.Na bank jest to pewne.
              • Gość: mysiabe Re: żaden nie był na spotkaniu ale piana z pyska IP: 204.12.225.* 25.03.12, 18:41
                Gość portalu: robert napisał(a):

> popatrz na swoje wpisy i reszty żuli, i nie podskakuj frajerze

frajer cie zrobil a szmata urodzila, nie przypisuj innym swoich cech
                • Gość: ddd Re: żaden nie był na spotkaniu ale piana z pyska IP: *.161.c87.petrotel.pl 25.03.12, 19:10
                  Wy się wszyscy ogarnijcie. Po jasną cho...ę dyskutujecie o czymś, o czym nie chcecie w zasadzie dyskutować. Pospieszalski był i jest taki jaki jest. Jeżeli się komuś gęba i słowa wygłaszane przez niego nie podoba , to po co tam leziecie. Układż się jeden z drugim i odpocznij po pracy (jeżeli pracujesz) a nie szukacie sensacji a potem na tym głupim forum się opluwacie. Taka to jest cecha Polaka. Dla mnie to może dziesięciu pospieszalskich przyjechać a mnie to nie wzrusza.
                • Gość: do mysiabe Re: żaden nie był na spotkaniu ale piana z pyska IP: *.095.c88.petrotel.pl 25.03.12, 19:38
                  kto ciebie nauczył takiego słownictwa.Mniemam,że nie Rodzice.
            • Gość: do mysiabe Re: tryska jak fontanna obrońcom prelegenta :) IP: *.095.c88.petrotel.pl 25.03.12, 20:01
              skąd taki u ciebie język.Kto ciebie tego nauczył.
      • Gość: moher Re: Kontrowersyjna wizyta Pospieszalskiego w Płoc IP: 80.48.4.* 26.03.12, 09:46
        A po to sie tam chodzi żebyś sie głupio pytał osiołku biedny
    • venerabilis Kontrowersyjna wizyta Pospieszalskiego w Płocku 25.03.12, 19:21
      Istotnie, tak było. Sam pamiętam spotkanie z Kuroniem w Stanisławówce. Wyszedłem z niego znismaczony w stopniu wielkim. Pan Kuroń nadawał swoim pieknym schnaps barytonem, ale ani razu nie odwrócił się twarzą do tabernakulum, po wejściu nie zdobył się na przyklęknięcie.
      Ja i wielu moich kolegów uznaliśmy to spotkanie za profanację świątyni i więcej na to nie chodziliśmy. Od tamtych czasów zaczęło się moje odchodzenie od religii. Dziś już jestem całkowicie wolny od zabobonów.
      • Gość: do lemiesza vener klamco, byles tam jako sb-ek IP: *.113.8.96.host.nwnx.net 25.03.12, 19:50
        kłamiesz bezczelnie, na przyszłość jesteś niewiarygodny, dezinformator
      • Gość: menel Re: Kontrowersyjna wizyta Pospieszalskiego w Płoc IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.12, 00:00
        venerabilis napisał:

>>Pan Kuroń nadawał swoim pieknym schnaps barytonem, ale ani razu nie odwrócił się twarzą do tabernakulum, po wejściu nie zdobył się na przyklęknięcie.
        Od tamtych czasów zaczęło się moje odchodzenie od religii. Dziś już jestem całkowicie wolny od zabobonów. <<<

Z tego co napisałeś wynika, że nie bardzo rozumiesz , ile zawdzięczasz J.Kuroniowi - on juz wtedy był wolny od tego, od czego ty dopiero zacząłeś odchodzić a jesteś wolny dopiero dzisiaj.
        BTW: w sprawie nawiedzonego Pośpieszalskiego, po...ba "od aniołów" głosu nie zabieram, bo nie byłem na tym spotkaniu ani nie wybieram się w przyszłości na takowe - nie ma tam nic do zyskania, raczej przeciwnie, szkoda mi czasu na słuchanie bredni niezrównoważonych szaleńców lub wdawanie się z takim w pogawędki.

• Gość: Osiecki Bogusław Czwarta władza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 07:53
          do "menela"

Jacek Kuroń ma jeszcze wielkie zasługi dla "czerwonego harcerstwa".

on juz wtedy był wolny od tego, od czego ty dopiero zacząłeś odchodzić a jesteś wolny dopiero dzisiaj.

To jest dylemat: wolny OD czy wolny DO.

Jestem zwolennikiem wolności DO.

"menel" jest klinicznym przykładem skuteczności dzialania dziennikarza Rafała Kowalskiego.
          Pan Kowalski stwarza, pogłębia "kalkę", że Pospieszalski to wiecie...

"menel" po przeczytaniu artukułu R. Kowalskiego

w sprawie nawiedzonego Pośpieszalskiego, po...ba "od aniołów" głosu nie zabieram, bo nie byłem na tym spotkaniu ani nie wybieram się w przyszłości na takowe - nie ma tam nic do zyskania, raczej przeciwnie, szkoda mi czasu na słuchanie bredni niezrównoważonych szaleńców lub wdawanie się z takim w pogawędki

Czy media to nie "czwarta władza"?

Nawet w tym przypadku zadziałało.
          • Gość: płoczanin0 Re:Woltan dziala z jaczejki IP: *.dynamic.mm.pl 26.03.12, 08:12
            naiwny Boguslaw. do Moderacji, Nie ma co wycinać, przed chwila posłałem do Prezydenta RP. na ich formularzu. I do innych . Zachowa się;

................Ogary poszły z lasu...... Po KK Niedzieli, cóż widzieliśmy?
            Przez wieczór PIATKU , po milczenie w SOBOTĘ, czyli rytualne święto mniejszości płockiej, od samego rana w NIEDZIELĘ, rozpoczął się Zmasowany ATAK NA CHRZEŚCIJAN.

stawili sie wszyscy z przedstawicieli nakamu , prześladujący PATRIOTOW POLSKICH, piszących na Forum Gazeta Płock o Polsce, Tradycji polskiej, Dziejach Polski , Historii Polski. Bohaterach Polski.

Używali sobie mocno i bez umiaru. Jak U SIEBIE.

DLACZEGO TAK SIĘ STAŁO ? Można postawić Pytanie, dlaczego ich Działanie Teraz zostało tak Jawnie wykonane?

Myślę, że jest spowodowane utratą panowania państwa nad silami obcej agentury, która w niesprawności a może przyzwoleniu tzw. SŁUZB OCHRONY PAŃSTWA spowodowała tak szczególne ataki na polskość w skali Polski.

Skutki takiej polityki, zwłaszcza po Układzie Blisko Wschodnim, widzieliśmy ostatnio we FRANCJI a wcześniej NORWEGII.

Tak powstają przerażające potwory ludzkości; PANDEMONIUM GOLEMA.

........... ze dna piekieł nienawiści.. stworzyciele ANDERSA BREIVIKA i MOHAMEDA .

A tzw. Służby milczały i milczą...................

A Znaki Potworności , były dawane na ludzie, caly czas...........;
            ....................................Na naszych oczach rodził się syndrom Breivika, niby Norwega, który zamordował 77 ludzi.

......................Re: Do Semycha Kostenberg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
            Gość: Symcha Kostenberg 30.07.06, 14:46 zarchiwizowany
            Jedynie słuszne jest to by nie dać sie zniszczyc fanatycznym muzułmanom. Cel swieci srodki nie wazne ze dzis zginie 1000 arabow i 200 zydow ale wazne ze te ofiary pozwola wyplenic fundamentalizm islamski i dac spokoj, rownowage w tym rejonie.
            .............................................. A oto przesłanie Uzasadnienia konieczności zabijania ludzi na świecie.

..........................................Neoplus, napisał w zasadzie DEKLARACJE POJĘĆ…
            Żydzi mają Prawo Oskarżać i karać….. sam nadał takie Prawo……………

…w obliczu kilku tysięcy wymordowanych płockich Żydów ..... Myślę, że potrafili oni i potrafia precyzyjnie okreslać wine i winnych. Ścigać zbrodniarzy i nagradzać tych co potrafili się ludźmi........

I naznaczając siebie jako współczesnego wykonawcę ZEMSTY RELIGIJNEJ., czyni to 7 rok…….. jak Bohaterzy z Batalionu Żydowskiego i Abba Kowner. Są wkurzeni za lich postawę i Rodziców, dziadków w 68 roku. TERAZ Nowe WNUKI roku 68, NAPISAŁY;

Re: Mimo żeś był komuchem tow. Gomułko...IP: *.opera-mini.net
            Gość: Polak 23.11.11, 09:53 Odpowiedz

....to wielkie dzięki za 1968 albowiem dociera do nas młodszego pokolenia z jakiego g... żeś nas wybawił!

...............………………………………………………………………………..Kocham Żydów, nienawidzę Palestyńczyków, RosjanIP: *.adsl.inetia.pl
            Gość: eskimos 04.02.12, 21:01 Odpowiedz

Nie tylko nienawidzę, ale uważam że bardzo dobrze jak Żydzi strzelają do Palestyńczyków, napuszczam też Polaczków na Rosjan, Białorusinów i bardzo się cieszę jak Polaczki potem plują na nich. Nienawidzę też tych Polaków ksenofobów co nie kochają tego co robią Żydzi i wszystkiego co od nich pochodzi. Uważam, że należy tępić tych ksenofobów wszędzie i zawsze.
            ..................................

Całą Niedzielę na Forum byli zatrudnieni Wszyscy z jaczejki; od Dużego do małego.

na koniec XXX Sztabowy wydał wyrok;

.......................... •
            • Re: Zapomniane TowarzystwoIP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
            Gość: Andrzej 25.03.12, 22:00 Odpowiedz
            Niestety coraz bardziej to forum schodzi na przysłowiowe psy. Kiedyś napisałem, że na forum produkuje się grupa G1+2 w przeciwieństwie do G8. O jedynce można napisać tylko tyle, ze przysłowiowy brud, który ma za uszami.

Drugie zaszczytne miejsce, według mnie dzierży Osiecki, obecnie produkujący się na wątku o Pospieszalskim.

Natomiast na trzecim miejscu jest kwiśniewski, którego do tej pory uważałem za najbardziej rozsądnego, jednak wpisem o Bibliotece Zielińskich "powalił" mnie kompletnie.
            Epilog?

• ……………………No to żeś się doigrał koleś IP: *.adsl.inetia.pl
            Gość: hihi 03.12.11, 12:43 Odpowiedz
            Pisałeś do ABW na Żydów, a Oni przekazali swoim przełożonym z MOSAD-u. Pierwsze tego efekty widziałeś na kompie, a teraz dalszy ciąg eliminacji wszelkich śladów po Tobie. Radzę Ci ukryć się gdzieś i żyć tak jakby każdy dzień był ostatnim. Trzymaj się koleś.
            z własnej woli wybrał sobie najgorsze z możliwych miejsc do prowadzenia wojny antysyjonistycznej
            czyli forum pełne (wręcz zdominowane przez) późnych wnuków pionierów Syjonizmu, dobrze opłacanych, kadrowych parcowników wiadomej instytucji, kierownaych i ochranianych przez potężną i zasobną organizację i inne marionetkowe organy oraz instytucje będące na jej usługach.
            Biedny hobbysta powinien poszukać bardziej przyjaznego sobie forum w środowisku narodowo- patriotycznym, narodowo-szowinistycznym, ksenofobiczno-antysemickim i tam się wyżywać otoczony zrozumieniem, przyjaźnią, wyrozumiałością i wsparciem ku chwale Ojczyzny i Nardou oraz jedynie słusznej religi i jej KK w Trójcy je....go.

Finisz? Re: Na sygnaleIP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Gość: poinformowany 17.03.12, 11:25 Odpowiedz
            Na kogutach w ramach porozumienia o którym plocczanin wiele razy pisał pomiedzy RP i Gajami Pomarańczowymi jechali agenci fosadu na os. przy Cotexie. Na Fobrowolskiego mieli figuranta którego chcieli przejąć. Na miejscu okazało się, że to czub z papierami od xxpań z Poradni Psychiatrycznej PKN ORLEN i dali sobie z idiotą spokój. Na lotnisko gdzie wylądował F16 wracali juz w szyku rozproszonym bez świateł..

Władze polskie mają się dobrze. Makiawelli w pełni . Jest OK. ?

• aglisa Kontrowersyjna wizyta Pospieszalskiego w Płocku 25.03.12, 20:01
      Polspieszalski wielki obrońca prawdy i kościoła, sam nie przestrzega większości przykazań, tak samo jak ziejące nienawiścią "religijne" babcie rzucające się na dziennikarzy podczas wieców Tv trwam
      • Gość: jam Re: Kontrowersyjna wizyta Pospieszalskiego w Płoc IP: *.plock.mm.pl 25.03.12, 21:11
        może jak sugeruje dziennikarz, dla równowagi warto byłoby zaprosić do dyskusji na przykład Seweryna "pier..nie rodzę" Blumsztajana
        pegazwtkk.blox.pl/resource/Blumsztajn.jpg
      • Gość: do agliski Re: Kontrowersyjna wizyta Pospieszalskiego w Płoc IP: *.095.c88.petrotel.pl 25.03.12, 21:37
        a nie widziałaś aglistko szwadronów od tarasa kopiących modlące się kobiety.Nie widziałaś.Widać masz wybiórcze patrzenie.Posługujesz się zgranymi w PRLu określeniami.To ty ziejesz nienawiścią do inaczej myślących.Nie widzisz tego?.A może te Babcie mają dać się katować bo są stare i się modlą.Niedoczekanie twoje tolerastko.Niedoczekanie.Te Babcie są zaprawione w bojach.Niejedno przeżyły.Są bardziej wytrwałe od ciebie.Ciebie też przetrzymają.I zapamiętaj droga tolerastko.Msze i uroczystości to nie wiece.Widać żyjesz ciągle PRLem.
        • aglisa Re: Kontrowersyjna wizyta Pospieszalskiego w Płoc 26.03.12, 09:20
          po pierwsze przeczytaj dobrze mój nick jak chcesz do mnie pisać, po drugie ja się nie opowiadam za żadną ze stron, po trzecie urodziłam się pod koniec lat 80tych więc nie wiem jak wyglądał PRL, po czwarte nie musisz od razu tak chamsko pisać, sztuką jest potrafić wypowiedzieć się bez obrażania innych ludzi
          • Gość: Osiecki Bogusław Re: Kontrowersyjna wizyta Pospieszalskiego w Płoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 10:08
            do "aglisy"

po pierwsze przeczytaj dobrze mój nick jak chcesz do mnie pisać,

Chyba dobrze odczytałem.
            Nie nick, tylko ksywa, tak po polsku.

po drugie ja się nie opowiadam za żadną ze stron

Czyżby?

po trzecie urodziłam się pod koniec lat 80tych więc nie wiem jak wyglądał PRL, po czwarte nie musisz od razu tak chamsko pisać, sztuką jest potrafić wypowiedzieć się bez obrażania innych ludzi

No tak... tu mamy przykład wypowiedzi pozbawionej chamstwa:

Polspieszalski wielki obrońca prawdy i kościoła, sam nie przestrzega większości przykazań, tak samo jak ziejące nienawiścią "religijne" babcie rzucające się na dziennikarzy podczas wieców Tv trwam

Nieznajomość PRL-u nie usprawiedliwia braku kultury.

Pisanie o kimś bez podania imienia lub choćby "pana" jest, delikatnie mówiąc, niekulturalne. Chyba, że się kogoś nie lubi, to wtedy można, tak po chamsku. Tylko, że wtedy już się opowiadamy za kimś lub przeciwko.
            • aglisa Re: Kontrowersyjna wizyta Pospieszalskiego w Płoc 26.03.12, 21:18
              w mojej opinii wyraziłam się negatywnie o prowadzącym spotkanie ale nie napisałam że kogokolwiek innego rządzącego w tym kraju czy jakąkolwiek partię lub ugrupowanie popieram. I tego mi proszę nie wmawiać. A to że nie napisałam PAN nie znaczy że jestem chamska, po prostu tego człowieka nie szanuję
              • Gość: Osiecki Bogusław Re: Kontrowersyjna wizyta Pospieszalskiego w Płoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 22:12
                do "aglisy"

Proszę Pani

Nie napisała Pani. Po tych kliku zdaniach można się tylko domyśleć kogo Pani nie popiera.

Nie jest ujmą nie popieranie tej czy owej partii. Moim zdaniem ujmą jest nie interesowanie się polityką, nie posiadanie poglądów. Szanuję tych co mają poglądy ale tylko tych, ktorzy potrafią je uzasadnić. Proszę zwrócić uwagę jak na tym forum wielu negatywnie wypowiada się o jakiejś partii a gdy zapytam dlaczego to zalega cisza. Szczególnie dotyczy do przeciwników PiS-u. Zachowują się jak zaprogramowane manekiny. Brak samodzielnego myślenia. Stąd brak szacunku.

Cechami chama są ordynarność, grubiaństwo, nieokrzesanie (Słownik języka polskiego PWN 1978).
                Przyjęło się w Polsce pisanie przed nazwiskiem pan (pani) lub imienia w stosunku do osób obcych. Nie wypada pisać samego nazwiska.
                Czy napisanie samego nazwiska to ordynarność, grubiaństwo, nieokrzesanie?
                Zdaję sobie sprawę, że to jest brutalne pytanie.

Gratuluję dociekliwości.
                • aglisa Re: Kontrowersyjna wizyta Pospieszalskiego w Płoc 26.03.12, 22:21
                  dokładnie, nie napisałam kogo popieram :) i gratuluję dociekliwości i sprawdzania w słowniku a dyskusja na tym forum dotyczy czegoś innego niż definicji chamsta
                  • Gość: Osiecki Bogusław Re: Kontrowersyjna wizyta Pospieszalskiego w Płoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 22:41
                    do "aglisy" i nie tylko

A czego dotyczy dyskusja na tym forum, bo się pogubiłem?
                    • Gość: do Pana Bogusława Re: Kontrowersyjna wizyta Pospieszalskiego w Płoc IP: *.095.c88.petrotel.pl 26.03.12, 23:37
                      Osieckiego.Niech Pan da sobie spokój.Szkoda pańskiego cennego czasu.Tych zaczadzonych przez salonik nikt nie przekona.Oni mają rację i tylko ich namaścił salon by posiadali patent na prawdę.Panu polecam bardzo ciekawy wywiad braci Karnowskich z Markiem Królem byłym redaktorem tygodnika Wprost.Wywiad ukazał się w ostatnim tygodniku Uważam Rze.Nie zamiaruję przekonywać ziejących zoologiczną nienawiścią do wszystkich inaczej myślących niż ja i dalej ich cieszyć,że może mnie denerwują.Duście się we własnym jazgotliwym sosie o mądrale salonowi.Nic a nic mnie nie obchodzicie.Panu też polecam taką postawę.Nie ma co podtrzymywać jałowej wymiany myśli.Salonowcy i tak wiedzą swoje.Niech tak będzie.Niech żyją w nieświadomości.Żal mi was.Teraz wylewajcie pomyje na inaczej myślącego.Tylko to potraficie.Macie wsparcie wsród redaktorków,"ałtorytetuf" z tytułami,kilku duchownych aktualnych i tych co poszli swoją drogą z różnych przyczyn opuszczając kościół/gdy była tacka to siedzieli cichutko/.Parę osób na was się poznało.Wiecie kto to was rozszyfrował więc taki atak na inaczej myślących.Do klawiatur więc.Lejcie pomyje.Waldemar Łysiak opisał w swej książce /Rzeczpospolita Kłamców-Salon na stronie 270,wydawnictwo Nobilis rok wydania 2004/co na temat takich salonowców myśli J.Sevillia.Otóż napisał On dzieło,,Le terrorisme intellectuel" czyli ,,Terroryzm intelektualny". Idealnie pasujecie do tego lewackiego towarzycha.Idealnie.Poczytajcie.Przemyślcie.Zastanówcie się na swoimi wypowiedziami.Pozdrawiam.Moherowy ciemnogród z katolskiego zaścianka.Na koniec przysłowie.Niektórym papierek dali ale rozum zabrali o uczeni w mowie i piśmie.
                      • Gość: Osiecki Bogusław Re: Kontrowersyjna wizyta Pospieszalskiego w Płoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.12, 08:10
                        Tych zaczadzonych przez salonik nikt nie przekona.

A może to jest sekta?
                        Mają prawo.

Takie myśli naszły mnie wczoraj wieczorem po przeczytaniu kilku wpisów.
                        To by wiele wyjaśniało, bardzo wiele.

Dziekuję za życzliwość i inspirujący wpis.

Z wyrazami szacunku
      • Gość: bolko Re: Kontrowersyjna wizyta Pospieszalskiego w Płoc IP: *.class147.petrotel.pl 26.03.12, 10:00
        Kontrowersyjna to jest sama GW. Poczytajcie sobie niezależną prasę i portale to się dowiecie że istnieją inne opinie o świecie i Polsce a nie tylko punkt widzenia wyborczej. Ta gazeta i inne główne media niestety kształtują umysły Polaków tak że już teraz "kontrowersyjni" są ludzie inaczej myślący niż redaktorzy niż GW. Co jest kontrowersyjnego w Pospieszalskim ? To że potrafi pokazywać swoje poglądy i skutecznie przekonywać, budzić myślenie i otwierać oczy ? Powiem wam co jest tak kontrowersyjne - to że nie potrafią go zakrzyczeć propagatorzy jedynie słusznych poglądów. To jest tak kontrowersyjne że brak sensownych argumentów przeciw jego wypowiedziom i ludzie tacy jak pan redaktor szukają zastępczych haseł typu - wyrzucił fotografa, stał na ołtarzu itp. Zastanówcie się jaki poziom prezentuje ta gazeta, szczególnie wtedy gdy zaczyna być "wyborcza" - w okresie wyborów.
    • Gość: @roman_j do karła rekacji IP: *.centertel.pl 25.03.12, 21:37
      patrząc na zacheuszowe gabaryty romana j. to raczej on wydaje się być rozjechanym na jakiejś drodze - pewnie na tej, którą biegał na Stanisławówkę robić za ministranta:). Postuluję na następne spotkanie jego duchowego kumpla nergala_j !
      • Gość: Osiecki Bogusław 23% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.12, 21:54
        23% tekstu Rafała Kowalskiego to relacja z tego co mówił i pokazał Jan Pospieszalski.
        Reszta 77% to domysły, interpretacje, insynuacje, sprawa fotoreportera, komentarz.
        • Gość: do Pana Bogusława Re: 23% IP: *.095.c88.petrotel.pl 25.03.12, 22:17
          Osieckiego.Gdzie więc w tekście redaktora Kowalskiego Rafała normalne, profesjonalne, bezstronne dziennikarstwo.Panie Bogusławie dziękuję za Pana wpisy.Redaktorzy lokalnej gw powinni się także od Pana uczyć dziennikarstwa.Pozdrawiam.
          • Gość: spoko Re: 23% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.12, 22:37
            ja tam uwazam ze z pisu i kaczynskiego to sa tacy prawicowcy i obroncy polskiej racji stanu jak z koziej d..y trąba albo z mileskiego maz stanu co na jedno wychodzi .

w cudowne przemiany ideowe panów pospieszlaskich i innych nie bardzo wierzę bo to za pozno ( dla nich ) aby to bylo wiarygodne
            uwazam jednak iz tekst kowalskiego w gw nie odbiega poziomem i argumentacją od tworczosci urbana .

• Gość: Andrzej Re: 23% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.12, 23:26
            Czy można prosić o wymienienie jakichkolwiek artykułów lub gazet, w których p. Osiecki pokazuje swój kunszt dziennikarski i zachowuje bezstronność. Z góry dziękuję.
            • Gość: do Pana Andrzeja Re: 23% IP: *.095.c88.petrotel.pl 25.03.12, 23:59
              proszę czytać ze zrozumieniem szanowny Panie Andrzeju.Czytanie ze zrozumieniem nie jest trudne.To zakres szkoły podstawowej.Pisanie w gazetach nie jest wyznacznikiem,że pisze się dobrze i,że jest się dziennikarzem.Widać to także po gw.Czy wszyscy piszący w gw mają wykształcenie dziennikarskie?.Czy prości zjadacze chleba nie mogą pisać tekstów nawet w gw bo nie są dziennikarzami?.Czyżby prosty człowiek nie mógł pisać podań do urzędów bo nie jest urzędnikiem?.Coś się Pan zagalopował szanowny Panie Andrzeju.
              • Gość: Andrzej Re: 23% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 06:15
                Proszę również czytać ze zrozumieniem,to nie jest trudne. To zakres szkoły podstawowej. A dalej proszę jeszcze raz bardzo uważnie przeczytać mój wpis i swój.
                Również Pan się aż zanadto zagalopował.
              • Gość: Osiecki Bogusław Re: 23% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 07:03
                Dziekuję za miłe słowa.
                Dziennikarzem nie jestem, dziennikarzem bywam.

Coś się Pan zagalopował szanowny Panie Andrzeju.

Nie zagalopował się, on tak się ma i musi.
                To jest mój "ogon", jak "Marek", "poeta" i jeszcze tam ktoś.

Szanowny ?
                Ja takim dopisuję "z należnym szacunkiem".
                Dorn to wymyślił. Nie "z szacunkiem" a "z należnym szacunkiem".
                • Gość: do plocczanina0 Re: poniedziałek można już pisać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 09:48
                  W niedzielę nie chciałem bo to nasze świeto, chociaż aż świerzbiły mnie palce ż ciekawości żeby zapytać. Dzisiaj poniedziałek więc pytam czy udało sie Panu 24 nakłonic dowodami służby wymiaru sprawiedliwości wolnej podobno Polski do okiełznania gadów szkalujacych Polskę, KK i Pamięć Narodową żeby sie za nich wzięli? Jak wypadło przesłuchanie i jakie postanowienia tego organu który Pana przesłuchiwał? Kiedy pierwsze aresztowania, bo nie był pan tam chyba w charakterze podejrzanego.
                  Takiej podłości by sie chyba nie dopuscili?
                • Gość: menel Re: 23% IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.12, 09:50
                  Gość portalu: Osiecki Bogusław napisał(a):

>>>Jacek Kuroń ma jeszcze wielkie zasługi dla "czerwonego harcerstwa".

lista zasług Jacka Kuronia jest tak DŁUGA, że każda próba ich wyliczenia to zadanie heroiczne -i nic tych zasług nie umniejszy

>"menel" jest klinicznym przykładem skuteczności dzialania dziennikarza Rafała Kowalskiego.

Panie Bogusławie, kpisz Pan czy o drogę pytasz?
                  Powiem zwięźle: pisarczykowi R. Kowalskiemu do możliwości skutecznego oddziaływania na mnie i takich jak ja BRAKUJE JESZCZE kilka miliardów lat świetlnych dochodzenia do rozumu oraz ... tego, tamtego,... właściwie wszystkiego.
                  Jeszcze więcej (o jakieś 128 miliardów) brakuje Pośpieszalskiemu.

• Gość: katolik Re:Rekolekcje IP: *.084.c76.petrotel.pl 26.03.12, 09:57
                    A mam pytanko moze ktoś wie o której sarekolekcje po południu w św. jadwidze?
                    • Gość: E Re: do katolik IP: *.centertel.pl 26.03.12, 11:53
                      W Jadwidze rekolekcje sa o 10 , 18 i 19.15
                      • Gość: Katolik Re: do katolik IP: *.084.c76.petrotel.pl 26.03.12, 12:32
                        b. dziekuję :-)
                        • Gość: E Re: do katolik IP: *.centertel.pl 26.03.12, 12:34
                          nie ma za co :)
                  • Gość: janK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl bazgrałeś w niedzielę IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.12, 09:59
                    od rana do wieczora, to nie choroba, to upośledzenie
                  • Gość: Osiecki Bogusław Re: 23% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 10:58
                    do "menela"

Nie narzucam się ale mam taki pogląd, jak widzę, że gościa atakują durnie, menele i inne łapserdaki to musi to być ciekawy facet.
                    Jak kiedyś miałem telewizor to widywałem go w programie "Warto rozmawiać". Podobał mi się ten program.

Tu dzisiaj, wyżej, zostało zamieszczone.
                    forum.gazeta.pl/forum/w,66,134545601,134570574,Re_Kontrowersyjna_wizyta_Pospieszalskiego_w_Ploc.html
                    • Gość: 1234 moje zdanie IP: *.073.c87.petrotel.pl 26.03.12, 11:43
                      dziwie sie powiem szczerze tej zajadłości z obu stron "dyskusji". Ja osobiście J.Pospieszalskiego stawiam w jednym szeregu z innymi "nawiedzonymi" typu maciarewicz itd. nie zgadzam się z ich poglądami , spiskowymi teoriami itd. dlatego po prostu nie chodze na spotkania z nimi, nie oglądam w TV programów z ich udziałem , tak samo jak nie oglądam tv trwam i nie słucham tego radia co coś tam ma.
                      Ale jak by nie było , chcemy czy nie mamy demokrację , wiec daleki jestem od tego aby zabraniac im organizacji spotkań, nadawania w tv i w eterze.
                      Nikt tez nie może zabronić komentowania , przedstawiania swojej opinii. Tak jak zrobił to (moze trochę nieudolnie, ale się uczy:) autor tego artykułu. Warunek jest jeden, tego typu artykuły powinny nosic nazwe , byc tytułowane jako publicystyka, a nie jako informacja.
                      To że gw jest związana z jedna opcja polityczna nie jest chyba dla nikogo zadna tajemnicą, a zwolennicy innych nie sa zmuszani do jej czytania, niech czytają Gazetę polska czy Gościa niedzielnego.

I na koniec . Słyszałem , ze u Prezydenta RP , tam gdzie nasz dzielny kolumb przesyła swoją tfurczość (czyt. wypociny) zainstalowano taki filtr , który jak widzi nadawcę z wiadym adresem to od razy "kosz" i to na zasadzie "shift- delete" co by "prawdziwego" kosza nie zasmieciać i nie zpełniac dysku.
                      • Gość: 1234 Re: moje zdanie IP: *.073.c87.petrotel.pl 26.03.12, 11:47
                        I jeszcze jedno , bo mnie się zapomniało :)
                        Jestem za to całkiem przeciwny aby tego typu "spotkania" odbywały sie w kościele , choc sam tam do tego "przybytku" nie chodze, ale to jest moim zdaniem nie własciwe , aby kościół tak angażował sie wyraźnie po jednej stronie.
                        No ale ci smutni panowei w tych długich sukienkach już sami nie wiedzą co maja zrobić aż "trzódke tiu sciągnąc i co by przy okazji parę złotych nie rzuciła na tacę.
                        • Gość: E Re: do 1234 IP: *.centertel.pl 26.03.12, 12:23
                          1234 jesteś przeciwny tego typu spotkaniom w Kościele, lecz nadal nie wiem czemu. Organizatorzy tego spotkania co miesiąc wymyślają nowe tematy, chcą robić coś dobrego bo tego brakuje w dzisiejszym świecie. Nawet nie masz pojęcia ile trudu i czasu poświęcają, ile serca wkładają w ten projekt ludzie którzy go tworzą , w szczególności młodzież. Ja bardzo ich podziwiam, bo widzę w nich zapał do robienia czegoś dobrego. Lepiej żeby stali po ulicach palili papierosy, pili alkohol, brali narkotyki i Bóg wie co jeszcze? Z tego typu rzeczami właśnie się spotykamy w dzisiejszych czasach. Ciągle możemy o tym czytać czy to na stronie policji czy w gazetach.
                          I Kościół nie angażuje się wyraźnie po jednej stronie.Kościół zawsze będzie stał za stroną, która jest zgodna z nauka Chrystusa.
                          A ci smutni panowie w długich sukienkach jak ich nazwałeś to owszem zbierają na tace , ale.... Na tace wrzuca kto chce , nikt nikomu nic nie każe. To jest dobrowolny dar dla Kościoła, więc jeśli nie chcesz nie musisz. A księża w szczególności zmuszać do tego nie będą.
                        • aglisa Re: moje zdanie 26.03.12, 21:23
                          w 100% zgadzam się z Twoim zdaniem, również z tego poprzedniego posta :) jeśli komuś nie pasuje GW to po co wchodzi na ich stronę i atakuje autora artykułu
                          • Gość: Osiecki Bogusław Re: moje zdanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 22:26
                            do "aglisy" i nie tylko

Rozpisała się Pani. Właśnie odpowiedziałem Pani wyżej.

A teraz
                            jeśli komuś nie pasuje GW to po co wchodzi na ich stronę i atakuje autora artykułu

Aby coś nie pasowało należy to najpierw przymierzyć (przeczytać).

Czy wytknięcie manipulacji dziennikarzowi to atak na niego? Proszę Pani, należy ważyć słowa.
                            Jeśli ktoś publicznie zabiera głos, dziennikarz pisze artykuł, to cieszyć się winien, że czytają i reagują. No i trzeba brać odpowiedzialność za słowo, swoje słowo.

Ponieważ to min. mnie zdarzyło się wytknąć panu Kowalskiemu manipulację i jeśli Pani nie zgadza się z moją interpretacją jegi artykułu to proszę przedstawić swoją opinię i uzasadnić.
                            Jeśli Pani tego nie zrobi to proszę być cicho.

Jaki ma związek lubienie lub nie GW do krytyki jednego z dziennikarzy?
                            A może zależy mi na GW?
                      • Gość: płoczanin0 Re:zdanie nakamu IP: *.dynamic.mm.pl 26.03.12, 12:17
                        ok 8,15,20 - posłałem twoje pisanie z Zapytaniem, czy nie psujesz opinii PREZYDENTOWI POLSKI PISZĄC JAK NIŻEJ;

I na koniec . Słyszałem , ze u Prezydenta RP , tam gdzie nasz dzielny kolumb pr
                        > zesyła swoją tfurczość (czyt. wypociny) zainstalowano taki filtr , który jak wi
                        > dzi nadawcę z wiadym adresem to od razy "kosz" i to na zasadzie "shift- delete
                        > " co by "prawdziwego" kosza nie zasmieciać i nie zpełniac dysku.
                      • Gość: pew. sianie zamętu przeciw Polsce jest karalne żulio IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.12, 20:51
                        nic na to nie poradzicie
                    • Gość: menel Re: 23% IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.12, 14:37

> do "menela"
                      > Jak kiedyś miałem telewizor to widywałem go w programie "Warto rozmawiać". Podo
                      > bał mi się ten program.

Między innymi z powodu tego programu przestałem oglądać TVP.
                      Latem ubiegłego roku wybrałem się na Krakowskie Przedmieście i widziałem na własne oczy co się tam dzieje, zwłaszcza w wykonaniu tych nawiedzonych. Widziałem również te prześmiewcze happeningi. Widziałem też ekipę TVP kręcącą się wśród ludzi.
                      Zobaczyłem też fragment filmu Pośpieszalskiego na ten temat - CHORE!!!!!!!.

• Gość: Osiecki Bogusław Re: 23% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 15:50
                        do "menela"

"menelu"

Tak z myślą o tym Jarku, co zniesmaczony jest tym naszym forum, proponuję abyś podał swoje argumenty na postawione tezy. Może ktoś podejmie dyskusję na argumenty.

Zaczynamy.

Między innymi z powodu tego programu przestałem oglądać TVP.

Konkretnie, co ci się nie podobało?

Latem ubiegłego roku wybrałem się na Krakowskie Przedmieście i widziałem na własne oczy co się tam dzieje, zwłaszcza w wykonaniu tych nawiedzonych.

Co takiego ujrzałeś?
                        Na jakiej podstawie twierdzisz, że to byli nawiedzeni?

Widziałem również te prześmiewcze happeningi.

O jakie happeningi chodzi?
                        Co w nich było prześmiewczego?

Widziałem też ekipę TVP kręcącą się wśród ludzi.

Tu nie wiem o co chodzi.

Zobaczyłem też fragment filmu Pośpieszalskiego na ten temat - CHORE!!!!!!!.

Co chore i dlaczego?

Narzućmy pewien poziom, wyższy, dyskusjom. Dla Jarka.
                        • Gość: menel Re: 23% IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.12, 17:02
                          Ja swoje widziałem, mam wyrobioną o tym opinię i to mi w zupełności wystarcza.
                          Nie piszę się na żadną dyskusję o nawiedzonych, chorych psychicznie, porąbanych, mentalnie osadzonych głęboko w średniowieczu bigotach i temu podobnych - to jest chore i nie kręci mnie to wcale.
                          To jest robota dla badaczy folkloru, socjologów religii, psychologów społecznych, psychoterapeutów histerii zbiorowej oraz badaczy przejawów głupoty ludzkiej.
                          Pocieszam się tylko tym, że tak było 50 lat temu we Włoszech na Sycyli i w Kalabrii, w Andaluzji w Hiszpanii, w Portugalii - dzisiaj jest tam zupelnie inaczej a Polska NIEUCHRONNIE ZMIERZA tą samą drogą.
                          Portugalia słynęła, z tego że jeszcze niedawno 10% spłeczeństwa, to byli członkowie zakonów i duchowni, a dzisiaj księży do prowadzenia parafii w Lizbonie muszą importować z Polski, parafi nie dla rdzennych Portugalczyków ale głównie dla przybyszów z dawnych kolonii portugalskich w Afryce, Indii oraz Brazyli. Informacja jest aktualna, mam ją z pierwszej ręki od takiego polskiego księdza "eksportującego idee".
                          • Gość: Osiecki Bogusław Re: 23% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 18:24
                            do "menela"

Ja swoje widziałem, mam wyrobioną o tym opinię i to mi w zupełności wystarcza.

To dlaczego ciągle artykuujesz publicznie i dużą pewnością siebie, tu na forum, te swoje poglądy a właściwie osądy?
                            I teraz, okazuje się, że nie chcesz poddać się osądom innych.

OK, twoja sprawa.

Polska NIEUCHRONNIE ZMIERZA tą samą drogą

To fatalnie!
                            Po Grecji, to są kolejne państwa, którym grozi bankructwo. Terrible.
                            Ale za to są postępowe. A może to nie ma związku?
                  • Gość: skromność Re: 23% IP: 91.212.223.* 26.03.12, 14:45
                    drogi menelu jest cnotą.Pycha jak powiadają idzie przed upadkiem.Prawda znana od dość dawna.Ile miliardów lat świetlnych nie wie nikt.Nawet menel.Pozdrawiam.
                  • Gość: LoL Re: 23% IP: *.plock.mm.pl 27.03.12, 01:23
                    Menel zaczyna bredzić, albo nie przestał. Piewca dokonań Kuronia - sprzedawczyka, stalinisty.
                • Gość: Andrzej Re: 23% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 16:50
                  > Coś się Pan zagalopował szanowny Panie Andrzeju.
                  >
                  > Nie zagalopował się, on tak się ma i musi.
                  > To jest mój "ogon", jak "Marek", "poeta" i jeszcze tam ktoś.
                  W przeciwieństwie do Ciebie tak nie mam i tak nie muszę, chociaż mam więcej niż Ty dobrego wychowania i staram się odpowiadać na trudne pytania, a nie unikam odpowiedzi.
                  Gdybyś miał odrobinę przyzwoitości, to za Tobą żaden "ogon" by się nie ciągnął.

> Ja takim dopisuję "z należnym szacunkiem".
                  > Dorn to wymyślił. Nie "z szacunkiem" a "z należnym szacunkiem".
                  Były prezydent Kwaśniewski, który nie jest moim idolem, odpowiedział Dornowi - Ludwiku Dorn i psie Sabo nie idźcie tą drogą, Ja Tobie odpowiem w ten sposób "Bogusławie Osiecki opamiętaj się i nie podążaj drogą, do której nie pasujesz i nie kreuj się na wielkiego społecznika i znawcę wszystkich rzeczy".

A teraz możesz pisać o tym, ze napisałem w stosunku do twojej osoby same inwektywy.
    • Gość: Arakiel Re: Kontrowersyjna wizyta Pospieszalskiego w Płoc IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.12, 12:10
      Sekta watykańska i ich nawiedzeni fani won z Polski !
      • Gość: 1234 do kolumba IP: *.073.c87.petrotel.pl 26.03.12, 12:28
        Po pierwsze , stary dzięki , za to przesłanie mojego wpisu do Kancelarii Prezydenta, kurna sam na cos takiego bym sie nie zdobył, a tak to spodziewam sie podziekowań
        Po drugie, widze ze kolega od razu załapał o kogo chodzi bo ja napisałem przeciez "kolumb" , czyli przyznajesz się do faktu dokonania epokowego odkrycia kolejnego kontynentu.
        I na koniec. Drogi kolumbie , powiem szczerze że cię podziwiam , kurna jak tobie sie chce z takim uporem i z taka czestotliwościa rozsyłac te różne twoje przemyslenia , mundrosci w tyle miejsc. To naprawdę poświęcenie z twojej strony , jak na prawdziwego bojownika przystało. Tak więc szacun dla ciebie, żeby nie powiedzieć "czapki z głów".
        Ahas , jedno pytanko , czy juz po lekturze literatury w odcinkach "komiks z Klossem", bo nie moge doczekac się kolejnych twoich interpretacji , odkryć itd. na miarę Kanta czy innego Makiawellego
        • Gość: do plocczanina0 Re: ponawiam pytanie bo jestem ciekawy jak działa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 12:47
          Re: poniedziałek można już pisaćIP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
          Gość: do plocczanina0 26.03.12, 09:48 Odpowiedz W niedzielę nie chciałem bo to nasze świeto, chociaż aż świerzbiły mnie palce ż ciekawości żeby zapytać. Dzisiaj poniedziałek więc pytam czy udało sie Panu 24 nakłonic dowodami służby wymiaru sprawiedliwości wolnej podobno Polski do okiełznania gadów szkalujacych Polskę, KK i Pamięć Narodową żeby sie za nich wzięli? Jak wypadło przesłuchanie i jakie postanowienia tego organu który Pana przesłuchiwał? Kiedy pierwsze aresztowania, bo nie był pan tam chyba w charakterze podejrzanego.
          Takiej podłości by sie chyba nie dopuscili?
          • Gość: hałła Re: ponawiam pytanie bo jestem ciekawy jak działa IP: *.084.c76.petrotel.pl 26.03.12, 14:46
            w synagogach tez nie jest lepiej , zapraszają roznych takich i nie dopraszaja osób o przeciwnych poglądach co jak pisze redaktor kowalski w sposób nieuchronny prowadzi do braku obiektywizmu a przeciez to Dom Bozy !
            www.gazetamiasta.pl/index.php/kultura/wydarzenia/2212-spotkania-kultur-w-synagodze
            skandal ! chyba sie przeniosę do meczetu !
            • Gość: savi Nie rozumiem Was... IP: 37.31.93.* 26.03.12, 15:10
              Nie rozumiem szczególnie opluwaczy GW. Ludzie, nienawidzicie jej a czytacie artykuły w niej zamieszczone? po co pytam? najbardziej bolesnie odczuliby ból poprzez spadek nakładu. Reprezentujecie dla mnie tą cześć społeczeństwa ktora wierzy ze źle im; bo władza im nie daje zarobić. niestety nie, jestescie nieudacznikami ktorzy w skrytosci ducha chca powrotu komuny i czy sie stoi czy sie lezy dwa patyki sie należy. Nie potraficie się odnaleźć. Dlatego Kaczyński i jego faszystowskie poglady wam sie podobają. Teraz dla zwolennikow Po - uwazacie sie za inteligentow, ludzi wyksztalconych, a dajecie sie manipulowac jak dzieci. Polityka to jad węża - politycy puste serca. Dajcie Nam świety spokój... Tego Nam brak. Czlowiek jest drapieżnikiem zawsze sobie poradzi wg. odwiecznego prawa natury, silniejszy zwycieży, a czy bedzie to siła fizyczna czy umysłowa, nie ma to znaczenia. Stwierdzam z przykroscia ze jestescie banda kretynów, zasługujecie na płomień i bat. na nic wiecej. Pozamykani w swoich światach, tak obrzydliwie ograniczeni i epatujący nienawiścią do wszystkiego co inne. Słowo kompromis i dialog jest dla Was obce. Przykro to wszystko czytać. Brzydze sie Wami. żegnam.

p.s. opluwanie mnie nie ma sensu bo nie mam zamiaru zaglądać już nigdy na ten śmietnik pełen frustratów.
            • Gość: 1234 do :E IP: *.class96.petrotel.pl 26.03.12, 15:34
              Otóz widzisz drogi kolego / żanko. jak pisałem nie zabraniam nikomu spotykać się, organizowac spotkania itd. . W pełni zgadzam sie tez że jest to dobra forma aktywizowania młodziezy. Nie mam nic przeciwko temu. Ale powtórze , moim zdaniem na tego typu spotkania nie jest dobrym miejscem kościół, kościół , który mnie kojarzy sie miejscem modlitwy zadumy a nie agitacji , czy szerzenia specyficznych poglądów opinii itd. Kiedys , gdy nie było innej mozliwości aby odmienne od panstowych poglady -prezentowac , owszem to miało sens. Bo kto by w tamtych czasach takiemu np. Kuroniowi pozwoilł na organizacje np. w MDK spotkania. Organizowanie takich spotkań właśnie w kościele powoduje, ze kościół ten jest z nimi utożsamiany , a nie wmówisz mi że 100 % katolików ma takie poglądy jak tenże pospieszalski.
              • Gość: ugabuga Re: do :E IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 15:45
                zgadzam sie w 100 % ze w dzisiejszych czasach pan pospieszalski ma do dyspozycji inne sale poza kosciolem , dawni opozycjonisci tego nie mieli .
              • Gość: Osiecki Bogusław Re: do :E IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 15:58
                do "1234"

Gotów jestem założyć się, że Jana Pospieszalskiego teraz do MDK też by nie wpuścili.
                • Gość: Marek Re: do :E IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 17:00
                  Wpuścić by wpuścili tylko by musiał zapłacić za wynajem sali, powstaje pytanie, ile by przyszło chętnych na takie spotkanie, gdyby musieli zapłacić z własnej kieszeni, a po drugie czy sam by był skory za nie zapłacić?
                  • Gość: Osiecki Bogusław Re: do :E IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 19:24
                    Tak jak "roman_j" doradził mi, czasami, niestety rzadko, podłuchuję Radia Maryja.

Może ktoś z forumowiczów podpowie, jakie to i z kim spotkania musiały być odwołane w Polsce z powodu odmówienia wynajęcia sali, mimo wcześniejszej umowy.
                    Coś mi do ucha wpadło ale nie pamiętam.
                    • Gość: Andrzej Re: do :E IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 20:44
                      Chociaż mnie nie lubisz to odpowiem.
                      Znam przypadki, kiedy to pan x (mocno prawicowy) wynajmuje salę podpisując stosowną umowę. A potem:
                      a) nie płaci faktury za wynajem lub płaci ją z opóźnieniem, stwierdzając, ze mu się należy
                      b) przeciąga spotkanie poza czas ustalony umową
                      c) nie dotrzymuje warunków umowy np. sprzątanie po wynajmie.
                      Następnie ów pan chce wynająć tę salę lub inną na ponowne spotkanie i wtedy "drze" dzioba, że go dyskryminują i dany podły rząd nie pozwala mu na "działalność".
                      Nie będę operował nazwiskami, ale Ty jako mocno zorientowany w temacie, powinieneś wiedzieć o kogo chodzi.

;
            • Gość: Osiecki Bogusław Re: ponawiam pytanie bo jestem ciekawy jak działa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 15:54
              do "hałła"

Tam, niestety, trzeba buty zdjąć.
              • Gość: Arakiel Re: ponawiam pytanie bo jestem ciekawy jak działa IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.12, 16:59
                Ty Osa możesz się w końcu przestać lansować tu? I tak Cię już nikt nie wybierze.
                • Gość: kaziulek gdyby IP: *.class103.petrotel.pl 26.03.12, 17:15
                  Gdyby pan pospieszalski przyjechał do Płocka i w kościele namawiał do pogłebiania wiary nie było by to w moim przekonaniu naduzycie. Natomiast on przyjechał w jakże innym celu. Dlatego też uważam , że było to naduzycie. Naduzycie miejsca , które powinno być wykorzystywane do innych celów, na pewno nie politycznych.
                  Kościół po raz kolejny pokazał się jako jedna ze stron w dyskusji politycznej , czego w mojej ocenie nie powinien robić.
                  Jednak to staje się tu norma , co mnie przeraża, zwłaszcza jak przypomne sobie historię i zasługi niekwestionowane w walce z poprzednim systemem.
                  Tak i podobne działania w mojej ocenie powodują , że ludzie , zwłaszcza młodzi odwracają sie od kościoła i szukają innych autorytetów.
                  Tak więc kościół kat. znów traci a nie zyskuje. Zyskuje może wyłącznie u podobnie myslącej jak pospieszalski grupie. Grupie która na szczęście nie stanowi większości w naszym społeczeństwie.
                  • Gość: observer Re: gdyby IP: *.plock.mm.pl 26.03.12, 21:01
                    Gdyby Pospieszalski wszedł do koscioła i krzewił wiarę uznał bym to za bełkot. Ten czlowiek nie powinien odwżyc się wejśc do kościoła a kościól nie powinien go wpuścic do siebie.
                    Kto jest oczytany ten wie o co mi chodzi.
                    Jako dziennikarz nie ma u mnie żadnego poklasku. Jako polityk tez nie. Jako człowiek - nie znam go bliżej ale jako jątrzyciel zajmuje on jedno z pierwszych miejsc w tym biednym kraju.
                    Podziwiać należy jego pracowitość i konsekwencję w tym co i jak to robi. To już chyba psychoza bo na profesję czy hobby za dużo. Ma facet zaparcie i energię warta lepszej sprawy.
                    Nie jest on dla mnie żadną wyrocznia a pospolitym arogantem w moich oczach. I na koniec zasadnicze pytanie. O co mu właściwie chodzi w tej nienawiści. Bo ja już nie mam pojęcia. Czy na pewno o spójność w narodzie? Sami sobie odpowiedzieć możecie...
                    • Gość: Osiecki Bogusław Re: gdyby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 22:39
                      do "observera" i nie tylko

Napisałeś dokładnie to co Rafał Kowalski w swoim artykule, tylko własnymi słowami.
                      To już jest was dwóch.

Nie jestem oczytany i nie wiem o co chodzi.

To o co chodzi?

Co rozumiesz przez z spójność w narodzie?
                      • Gość: Andrzej Re: gdyby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.12, 06:12
                        Widać i trzeba to przyznać, że p. Osiecki jest mistrzem w stawianiu pytań, również jest, jak to mówią kibice piłkarscy, mistrzem w unikaniu odpowiedzi - "odwróć tabele, Osiecki na czele".
                • Gość: Andrzej Re: ponawiam pytanie bo jestem ciekawy jak działa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 17:18
                  Ale nadal w to wierzy, niedługo na jakiekolwiek spotkanie nie będzie chciał, aby mu samochód podstawić, ale zamówi 4 umyślnych, co go w lektyce zaniosą.
                  • Gość: ja Re: ponawiam pytanie bo jestem ciekawy jak działa IP: *.plock.mm.pl 26.03.12, 21:04
                    To o czym mówisz jest bzdetem. Ważniejsze jest pytanie "jak on się do kościoła dostał"? Kto go tam zaprosił i w czyim imieniu.
                    Choczeń prawdę powiedziawszy ja się już w działaniach kleru niczemu nie dziwie.
                    • Gość: lim wieonickowe UB-ki się rozbrykały w tym wątku IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.12, 21:27
                      na kolanach z nawyku bydlaki
    • szymek_50 "Wielki przełom" - na polityczne zamówienie. 17.03.16, 18:37
      wyborcza.pl/1,75478,19778799,wielki-przelom-dyrektor-wpuscila-do-szkoly-onr-czlowiek-z.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka