Dodaj do ulubionych

Przewodnik po płockich gimnazjach

IP: *.c151.petrotel.pl 24.06.04, 09:33
Czy mam podstawy obawiać się o swoje dziecko ? W tym roku kończy podstawówkę.
Czy szkoła uczy czy gnębi ?
Obserwuj wątek
    • Gość: rosa ( I klasa) Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 14:16
      PROFESOR GÓRĄ !
      • Gość: Hanna Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.adsl.snet.net 15.04.05, 01:31
        Przepraszam, ale do profesora chodz tylko slabi uczniowie, dla ktorych nie
        znalazlo sie miejce w liceum.
      • Gość: Anion Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.c157.petrotel.pl 11.06.05, 03:52
        Stanowczo odradzam nr 4. Tu jest kanał. Dory nauczyciel to wyjątek. Brak
        systematycznej pracy, przejrzystego systemu oceniania, nzuczyciele cz,,esto
        niesprawiedliwi. Dorzy nauczyciele to: P.Rydzyk - Lubaś i P.Gotowicka.
    • Gość: gim6 Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 20:56
      Ja jako uczennica moge polecic moje gimnazjum (6 na Jachowicza). Polecam tez
      gim 5 ale stanowczo odradzam 8 i gim przy wierzy cisnien oraz gim w ZST 70.
      Moge udzielic informacji dodatkowych.
      • Gość: mother Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.c157.petrotel.pl 19.05.05, 10:39
        dlaczego tak szczerze odradzasz 8? Właśnie chcę tam zapisać swoją córkę.
        Myślałam, że to najlepsze gim w Płocku. Teraz mam poważne wątpliwości..
        Poproszę o te "dodatkowe informacje". Pozdrawiam.
        • Gość: uczeń gim nr.8 Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.c153.petrotel.pl 26.06.06, 14:46
          Gimnazjum nr.8 jest najlepsze w mieście.Słyszałem przed pójściem do niego
          plotki o narkotykach i bójkach w gimnazjum ale się nie spotkałem.Jedynie
          prawdziwą plagą są papierosy,jednak nauczyciele często robią "naloty" na
          łazienki.Nauczyciele generalnie bardzo mili,dużo mogą nauczyć.Oczywiście to nie
          dotyczy wszystkich nauczycieli ale większości.Praktycznie przez całe gimnazjum
          nie trzeba się uczyć,wystarczy dokładnie słuchać na lekcjach.W szkole jest
          również bardzo mało przemocy.Jeśli ktoś może wybierać gimnazjum do którego chce
          chodzić to ósemka jest bardzo dobra.
      • Gość: deedee Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 08:30
        hmm! nie wiem czy sie z Tobą zgodzic chodziłam do gim 6 i uwazam ze jest
        troche kiepsko z godzinami! pierwsze klasy czyli najmłodsi nieraz kończa o 17 a
        zima jest juz o tej porze ciemno.
      • Gość: (I)Gusia Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.class147.petrotel.pl 07.03.06, 14:34
        bARDZO PRZEPRASZAM, ALE DLACZEGO UWAŻACIE,ŻE 8 jesy zła??
        HHEELLOOŁŁ!Są tam świetni nauczyciele, większiść znam i mam zamiar pójść tam od
        września!!!To gim ma jedne z najlepszych wyników z TESTU GIMNAZJALNEGO!!!I
        świetną klase z francuskim DELF'em!!!!!!!!
        • Gość: Katarzyna Bujos Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 15:07
          Witaj, uczę w jednym z gimnazjów i uważam, że nie powinno się słuchać opinii
          innych na temat gdzie uczyć się dalej. moja córka pytała mnie także o radę,
          powiedziałam że sama powinna wiedzieć i to co wybierze będzie dla niej napewno
          najlepsze, ufam jej i pomogę jeśli tylko tego będzie potrzebowała. Jeśli nawet
          pójdziesz do "złej" szkoły to to się nie liczy, ważne, że chcesz się uczyć, że
          potrafisz sam decydować o sobie i nikt toba nie kieruje. Człowiek uczy się na
          błędach, i pamiętaj ciebie to też dotyczy. Powodzenia,życzę abys mógł uczyć się
          na błędach innych i sam sobie zawsze poradzić!!
      • Gość: platon Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 17:09
        a ja jako Rodzic szczególnie nawiam innych Rodziców: nie posyłajcie swoich
        Pociech do gim6. totalna pomyłka, nigdy nie wiadomo co sie tam dzieje, brak
        uporządkowania i totalny brak szacunku ze strony Dyrekcji (przepraszam
        3Bogiń!!!)

• Gość: gim8 Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.c247.petrotel.pl 13.05.07, 15:18
        Ja jako uczennica nie zgadzam sie z "gim6" bo gim 8 to bardzo dobre gimnazjum,
        w ktorym kazdy realizuje swoje plany, sa tam bardzo dobrzy nauczyciele,
        gimnazjum robi festyny charytatywne i jest to przede wszystkim bezieczne
        gimnazjum wbrew pozorom. i mimo poglosek o narkotykach, u nas w szkole nikt nie
        sprzedaje narkotykow!!!!!
    • Gość: ja Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 18:56
      w Płocku nie ma tak naprawdę porządnego gimnazjum. stanowczo odradzam 5 (tam
      chodzę) i 8 (mam znajomych). chyba najlepsza jest 6. w 5 nauczyciele chcą za
      wszelką cenę pokazać, że jest się nikim. oczywiście są wyjątki, ale nieliczne.
      jest rzesza nauczycieli, którzy oceniają według swojego widzimisię. system
      oceniania okropny. podział oceny na wiadomości, umiejętności i postawę. żeby
      mieć 5 na semestr musi po wy;iczeniach wyjść 4,75. czasem mając przypuśćmy
      oceny 4,4, 5,5,5,5,5,5 może wyjść 4 co jest parodią. a tych jest tu mnóstwo
      • Gość: gim6 Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 19:40
        dlatego jesli gdzies isc to do 6 bo to dobre rozwiazanie :)
      • Gość: bokal@poczta.pl Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 15:31
        Dlaczego /konkretnie/ uważacie że gimnazjum nr 8 jest beznadziejne? A wyniki z
        egzaminu końcowego o niczym nie świadczą
      • plockier1313 Re: Przewodnik po płockich gimnazjach 14.01.06, 00:41
        Ja polecam gimnazjum 1. Sam tam chodziłem i była duża tolerancja. Wszędzie
        zdarazają się chuligani ale tam naprawdę czuło duże zrozumienie miedzy uczniami.
      • Gość: natalia Gimnazjum 5 jest bardzo dobre!! IP: *.c154.petrotel.pl 15.06.06, 19:12
        Sory ale ja skończyłam GIMNAZJUM numer 5 i nie uważam że było ono złe!!!!! System oceniania jest super rozplanowany !! Można sprawdzić ucznia wiedzę umiejętności i postawę do przedmiotu!!! Naprawdę sprawiedliwy podział:))))))) A 5 jest od średniej 4,7 bez jednej setnej :) Wiem bo byłam w samorządzie i rozmawiałam o tym z dyrekcją:))) Naprawdę świetne gimnazjum !!!! Świetnie przygotowuje ucznia do dalszej nauki ja chodze obecnie do 1 klasy JAGIELLOnki która jest podobno taka straszne hehehe A to nie prawda=] Jakoś po gim 5 mam stypendium i dobrze się uczę :) Kadra była bardzo wyrozumiała ale nie ma się co dziwić jeśli ktoś narzeka na to że źle są postawione oceny skoro olewa sobie przedmiot :P Nawet dobrze uczący się mały człowieczek powinien szanować NAUCZYCIELA!!! Za to dziękuję bo to jest szalenie ważne w Liceum!!! A tak o gim 4 same menelstwo nie polecam!!!! Natomiast gim 8 moze i się dobrze uczą ale hmm... szkoła nie potrafi wychować uczniów tam=] wiem bo widze po zachowaniu moich znajomych jedyny temat to sex plotki Po prostu żenada!!! zero zrozumienia !!! NIE POLECAM TEJ SZKOŁY JEST TRAGICZNA POTEM UCZEŃ Z NIEJ WYJDZIE I NIE BĘDZIE DOCENIAĆ WŁASNEGO RODZICA!!! I JEMU NIE POMOŻE ITP .... Pozdrawiam Dyrekcję Gimnazjum numer 5 :)))) Nauczycieli oczywiście też:)))
    • Gość: goniach Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.05, 21:54
      Szkoda, że tak źle patrzy się u nas na szkoły prywatne. W zeszłym roku
      gimnazjum PROFESOR miało najwyższe wyniki z egzaminu. Ale to chyba mało ważne,
      bo to prywatna....czyli z góry "skazana na uczenie głąbów". Patrzcie na wyniki,
      a nie na to czy prywatna, czy państwowa. 8 ma kilka klas "elitarnych" reszta to
      kaszana i element.
    • Gość: goniach Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.05, 22:02
      polecam stronę ( miasta.gazeta.pl/plock/1,35694,2148024.html )tam jest
      cała prawda o płockich gimnazjach
      • Gość: adamo Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 20:17
        Skończyłem dawną szkołę podstawową nr 4 (koło wieży ciśnień), do liceum
        chodziłem do "Profesora". Skończyłem prawo na UJ. Mam koleżanki prymuski
        Jagiellonki, które nie mogą znaleźć pracy po Włodkowicu (choć tych, którzy ją
        znaleźli jest naprawdę sporo). Prawda jest taka, że sukces to przede wszystkim
        pasja i rozwijanie zainteresowań idące w parze z pracowitością i
        zaangażowaniem. Troche śmieszy mnie podział na szkoły prywatne i państwowe.
        Prawda jest taka, że najwięcej zależy od dzieciaka, jego osobowości. Myślę, że
        szkołę należy dobierać nie tyle do własnych (tj. ambicji rodziców) ile do
        zdolności dziecka, a przede wszystkim jego psychiki. Nieumiejętnie dobrana
        szkoła może wiele zniszczyć- motywację, chęć nauki, relacje z rówieśnikami i
        rodzicami. Także nie puste liczby są najważniejsze. Najpierw należy spojrzeć na
        swoje dziecko.
        • Gość: DDD Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: 148.81.8.* 23.06.05, 16:37
          Witam, jeśli kończyłeś "Profesora" odezwij się. Nasza strona int. :
          www.profesor.edu.pl - tam znajdziesz adres e-mail.

-
    • Gość: jot Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 21:13
      Szkoda , że nie ma prawdziwego rankingu. Gazeto czy tak trudno zrobić np. jaki
      procent uczniów z poszczgólnych szkół dostaje się do małachowianki albo jeszcze
      lepiej wejść do elektronicznego systemu naboru uczniów i przeliczyć ilosc
      punktów na ucznia?
      Ta tabelka jest bardzo myląca.
      • Gość: mihau20 Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 22:56
        ja chodziłem do gim 3 i jeżeli ktoś ma zamiar dalej robic coś związanego z matematyką to tylko tam do nauczyciela Jerzego Wernika (myslałem że nigdy tego nie powiem) najleprzy nauczyciel matematyki jakiego znałem . Strasznie wymagający ale nauczy bardzo konkretnie .
    • Gość: eni Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 08:34
      polecam gim nr 3 za Wisła w Radziwiu. dobrzy nauczyciele ,wyniki testu
      gimnazjalnego z tamtego roku mowią same za siebie.aha i wszyscy kończa nie
      póżniej niz 14:20.mysle ze to jest plus.a oprocz tego dobry dojazd. uwazam ze
      warto.
      • Gość: poinformowany Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 19:52
        A dlaczego myśleć tylko o gimnazjach płockich. Niedaleko od Płocka jest
        gimnazjum katolickie w Sikorzu (12 km). Kursuje autobus szkolny. Ta szkoła
        miała najlepszy wynik egzaminu gimnazjalnego w roku ubiegłym w całym byłym
        województwie płockim. Zdecydowanie lepszy od gimnazjów płockich i nawet
        niektórych (wielu) warszawskich. A przede wszystkim ta szkoła wychowuje. To
        jest zdecydowanie ważne. Bardzo wielu jej absolwentów dostaje się bez problemu
        do Małachowianki, Jagiellonki czy przede wszystkim do wszpaniałego Liceum im.
        św. Stanisława Kostki (NSD) w Sikorzu.
        • Gość: ktos Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 12:13
          GIMNAZJUM NR 6 IS THE BEST super gimnazjum nauczyciele widac ze chca nauczyc a
          nie ze pracuja tylko dla kasy - dyrektorka cos robi caly czas remontuja szkole -
          co do tego ze siedzis sie do pozna w szkole tylko dlatego ze duzo uczniów chce
          sie do niej dostac - i co :)
          • Gość: xxxxxxxxx Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 09:35
            a ja kończyłam gim 5 :)) jestem teraz tegoroczna maturzystka w Jagielonce i co
            lepsze calkiem sobie nie zle radze :D a wszystko dzieki temu ze w gim wymagano
            od nas wiele nauki to nawet ta "grozna jaga" nie jest w danym momencie taka
            zla :D lajcik :)
            • Gość: gosc Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 21:56
              GIM 6 jest to najlepsze gim w plocku i tyle
              • Gość: absolwentka8 Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.c241.petrotel.pl 28.01.06, 22:30
                Jeśli chodzi o dobry wybór gimnazjum uwazam ze gim. * jest Najlepsze powtórze
                jesze raz najlepsze nie tylko pod względem wyglądu, bezpieczeństwa ale równiez
                nauki, atmosfery, osciągnięc sportowych. Mimo iz nauczyciele moze i sa
                wymagający ale o to wlasnie chodzi by przygotować ucznia do cięzszej pracy w
                liceum!! A na nauczycieli sa sposoby wystarczy traktować ich z szacunkiem a
                wszystko bedzie sie układało dobrze:) Wiadoma rzecza jest iz od kazdej zasadu
                jest wyjatek mianowicie mówie o osobach które powtarzaja klase ale to chyba
                akurat robia na własne rzyczenie a nie z winy nauczyciela!! POzdrawiam
                • Gość: ja Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 21:32
                  ho naprawde gim8 to szkola z wysokii poziomem jesli jej uczeni pisze słowo
                  życzenie przez "rz" GIM 5 ROX!!! tu przynajmniej chodzi fajna ekipa :) ja jestem
                  absolwentka i polecam :)
        • Gość: Do poinformowanego Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.wlodkowic.pl 10.03.06, 11:02
          Nieprawda, najwyższy wynik egz. gimnazjalnego miało gimnazjum "Profesor". jak
          jesteś poinformowany, to powinienieś to wiedzieć. Chyba, że celowa podajesz
          błędne informacje.
          • Gość: niunio Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 15:38
            po profesorze to człowiek nadaje się tylko do Szpitalu kruk narehabilitacje
            taką jak w przypadku dziecięcego porazenia mózgowego
            • Gość: DD Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.wlodkowic.pl 13.06.06, 16:53
              Zanim napiszesz pomyśl... to nie boli
              • Gość: PROFESOR Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.07, 22:04
                witaj DD powiedz do której klasy chodzisz w Profesorze do Ia Ib II III?????
                czekam na odpowiedz!!!!!
            • Gość: PROFESOR Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.07, 21:59
              Dlaczego wszyscy myslą tak negatywnie o gimnazjum PROFESORZE. Ja uważam że ta
              szkoła jest bardzo dobra. Poprzeczka jest bardzo wysoko zawieszona dla każdego.
              Nie boję sie ze coś złego może mi sie stac. Sa tam wspaniali ludzie.
              Uśmiechnieci i pełni pozytywnej energii. nie żałuję ze opuściłam stara klase.
              szkoła liczy zaledwie 4 klasy (61 uczniow) wszyscy sie znają. Nie wyobrazam
              sobie isc do innej szkoły liczacej ponad tysiąc osob. TO JEST POROSTU
              BEZNADZIEJA jedna wielka chołota. Polecam wszystkim gimnazjum PROFESOR Jest ono
              ekstra
      • Gość: Serducho Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 14:06
        Polecam gimnazjum numer 3 w Radziwiu.Sama chodzę do I klasy.Nauczyciele
        swietnie uczą, szkoła jest jedną z najlepszych w Płocku.Piękne, czyste klasy,
        duża i zadbana sala gimnastyczna.W przeciwności do innych szkół w Płocku nie
        występuje tzw. "KOCENIE".Atmosfera jest naprawde świetna.Nauczyciele prowadzą
        wiele dodatkowych zajęć takich jak np.chór, który prowadzi Pan Piekarski.MOJA
        SZKOŁA JEST NAJLEPSZA!!! Pozdro dla:Pani Wiśniewskiej:)mojej kochanej
        wychowawczyni:)
        • Gość: ja Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 21:34
          w gim5 tez nie ma kocenia a szkolny zespol muzyczny "marchewkowe pole" wygrywa
          wszystkie znaczace konkursy muzyczne :)
    • Gość: Shall Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 20:45
      Jestem uczennicą peirszej klasy Ósemki, z programem DELF. Nie wspominając nawet
      o samym budynku szkoły, jednym z najnowocześniejszych (jeśli nie
      najnowocześniejszym) z płockich gimnazjów, większość nauczycieli jest tu
      tolerancyjna i dobrze uczy, można nawet stwierdzić, że niektórzy robią to z
      prawdziwej pasji, tłumaczą dobrze i zrozumiale... W tym roku zostało
      utworzonych ok. 20 klas pierwszych, z czego kilka jest z odpowiednimi
      programami nauczania, np. właśnie program DELF, czy klasy sportowe.=) W szkole
      jest ok. 1400 uczniów, ok. 85 nauczycieli, więc sama szkoła jest ogromna.
      Mieszkam w rejonie gim nr 2, mogłabym także chodzić do gim 1 lub do 6... Jednak
      uważam, że lepsza szkoła nie mogła mi się trafić...=) Mam wspaniałą klasę,
      dobrych nauczycieli, wielką, kolorową szkołę... Większość uczniów, tak jak ja,
      wbrew Waszym opiniom o 8, jest równie zadowolona;) Naprawdę, pójście do gim 8
      jest wspaniałym wyborem;) Zresztą, o szkole najlepiej się samemu przekonać,
      chodząc do niej, i to jest właśnie moja mała relacja z gim 8...=) Uwierczie mi,
      nikt nie pożałuje pójścia do Ósemki=)
      • Gość: studentka Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 21:03
        20 klas pierwszych??? i to niby ma świadczyc o wysokim poziomie szkoły?? to
        świadczy tylko o tym ze szkola przyjmuje kazdego ucznia, ktory się nawinie. taka
        szkola sama wystawia o sobie opinie - nie dba o ucznia - bo jak ma sie odnalezc
        13-latek gdy naokolo jest 1400 innych takich jak on??
        To molochy nie szkoly.
        Osobiscie chodzilam do podstawowki gdzie nie bylo rownoleglych klas, a w calej
        szkole bylo nie wiecej niz 180 osob. To jest prawdziwa szkola, ktora wychowuje.
        Gimnazjum, w ktorym bylo okolo 10 rownoleglych klas, nie wspominam juz tak milo.

To by bylo na tyle z relacji "doswiadczonej" uczennicy:)
        • Gość: maja Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.c243.petrotel.pl 07.04.06, 13:50
          20 klas pierwszych - to nie świadczy wcale o tym, że szkoła przyjmuje każdego
          ucznia,który się nawinie, tylko jest to poprostu największa szkoła w Płocku.

" tak
          > a
          > szkola sama wystawia o sobie opinie - nie dba o ucznia - bo jak ma sie
          odnalezc
          > 13-latek gdy naokolo jest 1400 innych takich jak on?? "

Skąd Twój wniosek, że ta szkoła nie dba o ucznia, bo jest zbyt duża i tym
          wystawia sobie opinię? Dziwny komentarz.

• Gość: sen o mózgu Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 15:14
          Niezgadzam się ztobą jeśli ktoś chce kimś być to nim będzie bez względu na
          szkołę, a tak apropo w szkole w której jest więcej uczniów niż w drugiej nie
          znaczy że jest gorzej a może byćwręcz przeciwnie. bez obrazy, ale nie masz
          wcale doświadczenia i gadasz co ci ślina na język przyniesie.Po takiej
          wypowiedzi można się dużo o człowieku dowiedzieć, {studiowałam psychologię, mam
          już doktorat a teraz robię habilitację) moim zdaniem reprezentujesz sobą bardzo
          mało masz poglądy ja trzyletnie dziecko i nie powinnaś pisać czegoś zanim nie
          pomyślisz.
          • Gość: elizka gim nr.8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 14:12
            Z tego co tu przeczytałam to żadne gimnazjum w Płocku nie jest dobre. Ludzie, zastanówcie się. Ja naprawdę długo zastanawiałam się nad wyborem szkoły. Chciałam, żeby było najlepsza. Idę teraz do 3 klasy w gimnazjum nr.8 i powiem szczerze: Nie zamieniłabym tej szkoły na żadną inną. To, że jest duża, to nic nie znaczy. Nauczyciele mają na każdym piętrze i w każdym sektorze dyżury. Podobno są kamery (ale tego nikt do końca pewny nie jest ;)). Pod względem nauczania jest naprawdę świetnie. Uczęszczam do klasy z Delfem, w której wymaga się nieco więcej. Jednak kadra nauczycielska jest tak wspaniała, że naprawdę wszystko można szybko załapać (są oczywiście małe wyjątki z nauczycielami, ale to jak wszędzie :D). Ja nie wahałabym się posłać tam mojego dziecka. Z czystym sumieniem mówię: Ósemka to naprawdę dobra szkoła!!!
            • Gość: ja Re: gim nr.8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 21:38
              o gorszej szkole niz gim 8 to ja nie slyszalam soryyy i mialam tam kilka
              znajomych ktorzy tez sobie tej szkoly nie chwalili a wrecz przeciwnie!! GIM 5 ROX
              • Gość: Anka Gim.6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 13:14
                Ja myślę, że najlepsze jest Gim6. Szkoła mała, kameralna i do tego wysoki
                poziom nauczania. Jedyne utrudnienie - uczniom spoza rejonu trudno tam się
                dostać.
                Pozrawiam.
                • Gość: m Re: Gim.6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 12:40
                  No i wlasnie

Al trudn sie dostac ludzia nie z rejonu bo jest wysoki poziom
              • Gość: malinka Re: gim nr.8 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 17:20
                jestem ciekawa co im sie nie podobało bo dla mnie to super szkola: ładna, duża,
                dobrze wyposazona i z miłą kadrą nauczycielską (w wiekszosci) ciekawa jestem
                czy jest taka szkola ktora by sie spodobala twoim znajomym, chyba taka w ktorej
                nic nie trezba robic i mozna lezec do gory brzuchem lool
    • Gość: Gosia Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 17:34
      Moim zdaniem i większości ludzi najlepsza szkoła to gimnazjum nr3 w RADZIWIU!!!
      Totalny luzik,nie ma kocenia,możesz mieć swój styl a nikt tego nie oceni i nie
      wyśmieje,nie ma oceniania uczniów po ciuchach i sposobie życia.Dla nauczycieli
      liyczy się to co masz w głowie.Pozatym najlepsze wyniki w tescie gimnazjalnym
      mówią za siebie...Większość absolwentów tego gimn. to obecnie uczniowie
      Małachowianki,jagiellonki oraz 3 LO.
      • Gość: hhgj Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 21:05
        w 6 tez nie ma kocenia a 3 oczywiscie jest pierwsza zaraz po Gimnazjum nr 6
    • Gość: tomek111 Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 22:47
      najlepsze gimnazjum jakie może być w płocku codzcie do szkoły tej bo warto ja sam tam chodze i nie nażekam 200 zł wpisowe co miesiąc 230
      • Gość: menna Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 14:00
        ale w ortografii ci raczej gimnazjum nie pomogło :D

ÓSEMKA JEST NAJLEPSZA!!!!!!!
        Chodzę tam od 2 miesięcy i jest świetnie. Wysoki poziom, wiele wycieczek itp.,
        przemoc sporadycznie, klasy z francuskim są najlepsze. Wcale tam nie ma
        kujonów, są fajni ludzie i nauczyciele.
        • Gość: dobry Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 23:06
          A jednak najlepsze www.liceumkostka.pl
          • Gość: Absolwentka Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.class144.petrotel.pl 02.12.06, 23:25
            Ja jestem absolwentką gim nr. 8 i nie mam zamiaru mowić o niej dobrze tylko ze
            względu na to, że do niej chodziłam. W tym roku (2006/2007) troszke się
            zmieniło... zmieniła sie ani wicedyrektor, ktora wprowadzila troszke rygoru...
            moze jest to wkurzajace ale nie zaszodzi ;). Szkoła jako budynek jest świetna
            boiska, sale, sprzęt sportowy jak i pomoce naukowe, stołowka wszystko jest
            nowoczesne i zadbane w najlepszym pożądku na ziemi pod klasa mozna nawet
            spokojnie usiąsc bez watpliwosci co do czystosci podlogi:) i zawsze ciepło a w
            lato chodne - co przynajmniej dla mnie jest bardzo wazne :)
            Nauka - nauka jest napewno na bardzo wygurowanym poziomie i czasem da sie to
            odczuc:) oczywiscie jak w kazdej szkole zalezy to od nauczyciela ale kadra w g8
            jest świetna:) -pani Basiewicz od matematyki jest wspaniałą uczy, tłumaczy
            świetnie :) jesli chodzi o egzaminy to jedno z najlepszych gimnazjow na
            mazowszu!

Jeśli chodzi o papierosy i alkohol to sa naprawde mocno tępione wiadomo dla
            palaczy to niezafajnie ale szkola nie moze pozwalac na to.. :)
            Sportowcy mieli w g8 super do roku 2005/2006 od roku 2006/2007 uzdolnionym
            sportowcom zwlaszcza lekkoatletom radze isc do G1 :)
            • Gość: M ;) Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 21:43
              Ja jestem w 1 klasie gimnazjum numer 8.
              I zgadzam Się!
              Pani Basiewicz jest boska!!
              Okropnie nie lubię matematyki, ale mam do niej inne podejście niż w podstawówce.
              Tam denerwowałam się przed kazdą lekcją na ktorej musialam liczyć i siedziec
              cala godzine jak na tureckim kazaniu.
              A tu?
              Nie boje sie ze gdy zle odpowiem, nauczyciel nakrzyczy na mnie.
              Pani Basiewicz rlz :)
              A co do szkoly..
              Wygląd.. No budynek mówi sam za siebie. Może sprawiać wrażenie ogrmonego... Ale
              tak naprawdę, gdy się już tam chodzi jakiś czas, nie jest źle :)
              Dwie ogromne sale gimnastyczne. Wiele szatni.
              Dwie siłownie. Sala do ćwiczen.. No po prostu full wypas.
              Klasy o róznych profilach. Na poziomie.
              Osobiście uczęszczam do klasy z Delfem :)
              Hmm... Co tam jeszcze... W szkole jeszcze mi sie nie zdazylo zobaczyc jakies
              bloto na podlodze czy cos podobnego....
              Polecam. Sama do końca nie byłam pewna mojej dezycji,ale teraz nie zaluje!!
              No, ale jesli ktos do ósemki nie zamierza iśc to polecam 3 na radziwiu.
              Trójka i Ósemka to chyba najlepsze szkoły. W miarę ludzki plan zajęc. Nie
              siedzi się tak jak w szóstce po wieczorach.
              Są to nowe budynki. Nowy sprzęt. Nie zniszczony.
              Polecam :)
              • Gość: A. Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.c153.petrotel.pl 24.01.07, 18:19
                Ale przynajmniej w gim 6 nie ma takiego chamstwa.
                Naprawdę ludzie są spoko, troche tłoku na korytarzach :P
                I ogólnie szóstka daje świetne wykształcenie, jest ciężko, ale się opłaca, bo
                licea takie jak małach i jaga przyjmują absolwentów z otwartymi drzwiami.
                Aaaa. I naprawdę wysoki poziom mają klasy profilowane. Jeśli ktoś jest już w
                tym wieku nastawiony na studia w kierunku biologicznym to niech wali do 6, bo
                naprawdę tu bedzie miał znakomitych nauczycieli.
                Szkoła jest miła większość uczniów się zna i nie ma takiego molocha jak 8:P
                Pzdr xD
                • Gość: Gosia Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.c251.petrotel.pl 23.03.07, 14:40
                  nie ma co ukrywac - wszyscy uczniowie tu sie wypowiadajacy sa subiektywni :]
                  wiadomo ze wiekszosc bedzie zachwalała swoja szkołę itd. rozumiem wszystko,
                  jasne, mozna sie pochlebnie wypowiadac o swojej szkole, ale moze nie
                  krytykujcie innych szkol, o ktorych nic nie wiecie! to ze wasi znajomi cos tak
                  mowia to wcale nic nie znaczy. jesli nie chodizcie do tej szkoly albo nie
                  mieliscie okazji przyjrzec sie osobiscie jak funkcjonuje, to nie wypowiadajcie
                  sie w ogole. znajomi moga opowiadac wam jedynie o jakichs nieprzyjemnych
                  epizodach :/
                  ja chodze do 3 klasy w gim 8. wyglad: szkoła podzielona na 5 sektorow (A, B, C,
                  D, E) ladnie, czysto, duza szkola, stolowka, 2 silownie, 2 wielkie sale
                  gimnastyczne, sala do fitnessu, ping-ponga, na dworzu noa tartanowa bieznia,
                  boisko itp :)
                  nauczyciele: całkiem fajni, jeszcze zalezy jacy ale to jak w kazdej szkole. u
                  niektorych (np. pana od ogeografii) wystarczy dokladnie sluchac na lekcji zeby
                  potem dobrze odpowiedziec albo napisac kartkowke. wiekszosc uczy 'schematowo',
                  niektorzy maja baardzo dobre podejscie do ucznia :) potrafia porozmawiac,
                  posmiac sie czasami itp :) ogolem jest milo. po prostu trzeba wyczuc na ile z
                  kim mozna sobie pozwolic :)
                  nauka: trzeba sie uczyc. to na pewno. nauczyciele wymagaja. ale wiekszosc nie
                  robi pytan z kosmosu, raczej takie ksiazkowe, ze mozna sie ich nauczyc z
                  ksiazek, nie trzeba szukac dodatkowych materialow. niektore przedmioty mozna
                  sobie troche odpuscic, ale z wiekszoscia trzeba byc na biezaco. no coz.. to juz
                  nie podstawowka :) nauczyciele musza przygotowac uczniow do liceum.
                  uczniowie: to ze szkola jest duza, nic nie znaczy. nie spotkalam sie osobiscie
                  z przemoca w szkole. zawsze znajda sie tacy, ktorzy beda chcieli cos zrobic,
                  ale na przerwach raczej to niemozliwe: dyzury nauczycieli na kazdym pietrze w
                  kazdym sektorze. rzeczywiscie plaga sa papierosy w lazienkach, ale nauczyciele
                  i tam wchodza :) w szkole nic sie nie dzieje, tylko jak po lekcjach wychodzi
                  sie ze szkoly, to przed szkola czesto stoja uczniowie z liceow itp i nie
                  wiadomo czasem po co.. ale jesli ma sie cos dziac to poza terenem szkoly, i
                  jesli sie z niim nie zadrze to nie ma sie czego bac.
                  to chyba tyle :)
                  o innych skzolach sie nie wypowiadam bo tam niechodze, na g8 nie narzekam,
                  chociaz w tym roku zmienila sie dyrekcja i zaostrzyl sie rygor jesli chodzi o
                  ubior, kolczyki.. na terenie szkoly nie mozna uzywac telefonow komorkowych,
                  chociaz i tak prawie nikt tego nie przestrzega. to taka moja mala relacja.
                  pozdrawiam :)
                  • Gość: polonistka Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.07, 19:15
                    Rygor w gim. nr 8? To zobaczcie zdjęcia z balu i te roznegliżowane i
                    wyfiokowane dzierlatki.
                    • Gość: Gosia Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.c251.petrotel.pl 20.04.07, 16:07
                      bal to bal. raz na 3 lata mozna sie wystroic. nikt tak na co dzien do szkoly
                      nie odwazylby sie przyjsc. na balu bylam ubrana podobnie jak wiekszosc
                      dziewczyn i nikt sie nie czepial. ale na co dzien trzeba uwazac bo naprawde
                      rygor jest. zabieranie kolczykow, telefonow, zmywanie makijazu w lazience.
                    • Gość: gozdi Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 14:45
                      a ja chwalę sobie Gim w Gozdowie , fakt troche daleko od plocka ale
                      super atmosfera. Cenie sobie nauczycieli . Szkoła posiada wiele
                      atutów , a jakie są wasze opinie o tym gimnazjum ? pozdro :)
    • Gość: Mika.. polecam gim nr 8 IP: *.plock.msk.pl 25.03.07, 15:46
      polecam gim nr 8( na podolszczycach).. Szkoła dosć nowa, fajni nauczyciele i
      szkoła trzyma sie wielu zasad dzięki którym jest porządek w szkole..
    • Gość: matka ucznia z gim Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 20:13
      Mój syn właśnie kończy gimnazjum nr 6. Jest wspaniale przygotowany do dalszej
      edukacjii. Cenię wszystkich wymagających i sprawiedliwych nauczycieli, a w
      szczególności panią dyrektor. W szkole tej jest ład i porządek. Jestem dumna i
      szczęśliwa, że dziecko moje uczęszczało właśnie do tego gimnazjum. Gorąco
      polecam!
    • Gość: Ania Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.plock.mm.pl 29.06.07, 10:46
      Polecam wszystkim gimnazjum nr 8, bo:
      -ma wiele klas w poszczególnych sektorach, dwie duże sale gimnastyczne,dwie
      siłownie, stołówkę, na zewnątrz- bieżnię, niewielkie boisko, tor przygotowany
      specjalnie do skoku w dal
      -wszystko jest czyste,zadbane: panuje niezwykły porządek
      -doskonała kadra nauczycieli-choć wiadomo, jak w każdej szkole, są lepsi i
      gorsi. Większość ma dobre podejście do uczniów- gdy trzeba wytłumaczy kilka
      razy.
      -ogólnie panuje miła atmosfera
      -uczyć się trzeba- to oczywiste, w końcu to już nie podstawówka- trzeba się
      przygotować do liceum, chociaz jak ktoś nawet nie zagląda do książki, to i tak
      zapamięta coś z lekcji...(dobrzy nauczyciele..)
      -w ostatnim roku wprowadzono pewne zmiany- jest teraz nowy (zresztą bardzo
      sympatyczny) pan dyrektor i wicedyrektorka.
      -nie można nosić tzw. wyzywających strojów- zakaz bluzek z dużym dekoltem, czy
      też koszulek odsłaniających plecy, ramiona, brzuch itp. Ponaddto-nie wolno mieć
      długich kolczyków, ogromnych bransoletek etc. Makijaż- taki prawie niewidoczny-
      można "przemycić", ale oczy z czarną kredką i toną tuszu- zabronione...
      -jest także miejsce dla młodych artystów- szkolny teatrzyk i chór
      -alkohol i papierosy- no cóż... są chyba w każdym gimnazjum, ale za to-bójek w
      Ósemce jeszcze nie widziałam...

Podsumowując, mogę szczerze polecić wszystkim "8". Zapewniam wszystkich
      rodziców, że tamtejsi nauczyciele doskonale przygotują państwa dzieci do
      egzaminu gimnazjalnego (chociaż wiadomo- liczą się też chęci ze strony dziecka).
      Szkoła, ale także- klasa, są niezykle ważne w tym trudnym okresie, dlatego->
      Dokonajcie słusznego wyboru!!!
      Pozdrawiam
      absolwentka "ósemki"
    • Gość: Marcin Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 13:55
      Ap ropo 5 (skończyłem w tym roku)system oceniania faktycznie krzywdzący ale nie
      zawsze...najprawdopodobniej mają go zmienić. Nauczyciele jak w każdej szkole
      zależy jak się trafi,ja akurat trafiłem na większość dobrych i nie narzekam :).
      Ogólnie byłem zadowolony bo poziom jest dość wysoki jak na płockie gimnazjum.
      Najgorsze jest to że szkoła jest dość stara i niezbyt przez to czysta.
      W wielu konkursach zajmujemy wysokie miejsca i ogólnie nie jest tak źle jak o
      nas mówią...

Co do 6 chodzi tam kilkoro moich znajomych i jeżeli pani córka jest grzeczna itd
      to lepiej niech tam nie idzie bo moment ją zniszczą albo zmienią... (jak trafi
      na grupę pewnych osób) Poziom też dość dobry

8 tam to już w żadnym wypadku nie radze... Fakt poziom wysoki no i wygrywają
      większość konkursów, które sami organizują :) i o tym każdy dobrze
      wie...Nauczyciele podsuwają im odpowiedzi na pytania...wiem od osób chodzących
      do tej szkoły. Samo to osobie mówi. Od Piątki mają na pewno wyższy poziom
      Angielskiego ale reszta na porównywalnym...Przede wszystkim jestem na nie z
      Ósemką bo większość uczniów to bogate rozpuszczone córusie i synusiowie mamusi i
      tatusia. Jeżeli trafi na kilkoro będzie miała problem.

Najlepiej gdyby Pani córka poszła do takiego gimnazjum, w którym będzie w klasie
      z kilkoma osobami z podstawówki. Na taki profil który ją interesuje :) Nie
      należy się zbytnio tym przejmować ważne żeby poziom był dobry i żeby ona chciała
      tam chodzić. Reszta zależy od szczęścia, wszystko zależy od tego na jakich
      trafi kolegów i nauczycieli...
      Ja dobrze trafiłem i mnie szkoła czegoś nauczyła,
      inni trafili źle no i przepisywali sie po kilku tygodniach.
    • Gość: Asia Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 17:08
      Chciałam zauważyć, że gdziekolwiek pójdzie pańskie dziecko od niego zależy jak
      będzie się uczyło. Odradzam jedynie gim. 6 ponieważ słyszałam o nim wiele
      negatywnych rzeczy... Co do Gim 4 nie rozumiem dlaczego jest tak atakowane.
      Przykro mi z tego powodu, ponieważ sama je w tym roku ukończyłam, a obecnie idę
      do 3 LO. Miałam świadectwo z czerwonym paskiem i brałam udział w wielu
      konkursach. Zgadzam się jest tam bardzo dużo menelstwa, ale większość to
      normalni ludzie. Z pewnością można się tam wyedukować:D Poza tym chciałabym
      zauważyć, że pani Gotowicka(która jest tak polecana i chwalona) w rzeczywistości
      traktuje dzieci jak odrazę;| Potrafi nawet dziecko wyzwać. Doświadczyłam na
      własnej skórze. Nauczyciele jak wszędzie bywają różni, ale większość jest
      naprawdę świetna i sympatycznie nastawiona do dzieci. Byłam w SU i odbywa się
      tam wiele ciekawych i pouczających imprez;) Poziom jest średni to prawda, ale
      lekcje są świetnie rozplanowane i jest możliwość pobierania lekcji
      wyrównawczych. Jedynym problemem tej szkoły są papierosy i nie umiejętność
      poradzenia sobie z tą kwestią. Uczniowie palą jednak przed szkołą, a czasem
      nawet wychodzą poza jej teren. Jest tam parę uczniów dosłownie debili, jednak
      powtarzam naprawdę nie ma tam ludzi z jakiegoś marginesu społeczeństwa. Jak
      wiadomo w każdej szkole są lepsi i gorsi uczniowie, dlatego nie lubię uogólnień
      typu menelstwo, bo takich osób jest parę, ale cała szkoła jest oceniona z ich
      perspektywy. Niezależnie co sobie myślą inni wiem swoje, to wspaniała szkoła w
      której przeżyłam bez problemu 3 bajeranckie lata;) Czasem było ciężko, gdy naraz
      zbierało się parę klasówek, ale przetrwałam i jestem z tego dumna:P I wszyscy
      którzy myślą, że są tu sami pijacy i narkomani są w wielkim błędzie.
      Zainteresujcie się swoją byłą szkołą i nie oceniajcie skoro nawet tam nie
      weszliście;/Tyle mam na ten temat do powiedzenia, pozdrawiam i polecam gim 4, 5
      oraz 8 hehe:)
      • Gość: doshka Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 10:42
        ciekawa jestem co słyszałaś o 6... chyba to, że jest jedną z
        najfajniejszych i najlepszych szkół w płocku XDDDD

a 4... bk.
        • Gość: Asia Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 19:45
          Slyszalam od znajomych, ze zajecia sa zle rozplanowane i siedza w sql do 17-18
          nawet w zime... Surowi, niesprawiedliwi nauczyciele. Jakies grupy menelstwa(jak
          wszedzie), ktore kradna. Zly system oceniania. To tak m.in.:P
    • Gość: Ol_ka. Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.08, 11:00
      Ej ludzie !
      zdecydujcie się !! Chce iść do dobrego gim. a wy zamiast pomagać się
      tu kłócice !
      Złożyłam podanie do 6, bardzo chciałam i chcę tam iść ale przez ten
      bałagan na forum sama już nie wiem, czy podjęłam dobrą decyzję. Chcę
      złożyć podanie także do gim. 8 ale przeraża mnie wielkość tej
      szkoły . Z tego co wiem Profesor jest równie fajną szkołą. !! Sama
      chodzę do podstawówki profeosra i jest świetna atmosfera ! Wyniki
      testu po 6 klasie są przez kilka lat najwyższe, i zastanawiam się do
      którego GIMNAZJUM IŚĆ, żeby utrzymać dobry poziom.

POMOCY !
    • Gość: eN. Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.311-3-64736c13.cust.bredbandsbolaget.se 26.07.08, 00:06
      Jestem uczennica gim. nr 6. Osobiscie uwazam, ze ta szkola ma bardzo wysoki
      poziom. Aby sie do niej dostac musialam sie bardzo starac, poniewaz jestem spoza
      rejonu oraz wybralam klase profilowana. Nie poszlam do gim. z mojej okolicy, bo
      to wlasnie 6 po odwiedzinach i opiniach o innych szkolach wywarla na mnie
      najlepsze wrazenie i bardzo sie ciesze z mojej decyzji. Jest tu wiele, roznych
      kolek zainteresowan przez co rozwijam swoje pasje (np. nasze kolko teatralne
      dostalo sie do Warszawy na konkurs profilaktyczny). Organizujemy akcje
      harytatywne m.in. dla jednej z uczennic, ktora jest powaznie chora. Szkola dba o
      kulture oraz rozrywke. Mamy festyny (np. rodzinny, raz do roku), dyskoteki, a na
      codzien- radiowezel szkolny. Mamy czesto wycieczki. Bierzemy udzialy w
      uroczystosciach panstwowych, a harcerze z tego gim. czesto pelnia na takowych
      warty. Nauczyciele bardzo dbaja o swoich podopiecznych, zarowno na podlozu
      wychowawczym jak i szkolnym, zwracaja oni na prawde duza uwage na ubior, czy
      makijaz. Jest absolutny zakaz uzyania komorek. Mozna sie wiele nauczyc. Lekcje
      prowadzone sa w sposob interesujacy i wiele z takowych lekcji wynosimy i
      zapamietujemy bez uczenia sie materialu w domu. Do domu zadawane jest raczej
      malo. Nie nazekam. Jezeli chodzi o pogloski na temat zlodziejstwa oraz bojek,
      czy tzw. menelstwa to mysle, ze jest to tylko plotka, ktora wynika ze
      zroznicowania subkultur w naszej szkole, ale przeciez nie wyglad swiadczy o
      czlowieku. Przez miniony rok szkolny, ani razu takie zdarzenia nie mialo miejsca
      w 6. Goraco polecam te gim. poniewaz jego absolwenta, kazde liceum przyjmie z
      otwartymi rekoma. Nie neguje oczywiscie dobrej renomy innych szkol jednakze
      wiele moich znajomych chce sie przepisac do 6.
    • Gość: eN. Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.311-3-64736c13.cust.bredbandsbolaget.se 26.07.08, 00:09
      Powinnam jeszcze dodac o sukcesach sportowych. Nauczyciele prowadza SKS'y. Nasze
      druzyny czesto zwyciezaja zawody. 6 organizuje takze wewnetrzne zawody.
      A jezeli ktos wybiera biologie jako swoj "motyw przewodni" to 6 bezie najlepsza,
      poniewaz ta szkola sama w sobie ma nachylenie na biologie, ale oczyiscie takze
      na inne kierunki np. matematyka, czy j.polski.
    • Gość: absolwentka_profes Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 01:20
      tak, polecam profesora; naprawde nie pożałujecie wyboru.
      jeśli tylko się chce można wiele się nauczyć, a nauczyciele są bardzo
      wyrozumiali i ... ludzcy ;)
    • Gość: byly uczen gimnazj Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 22:29
      powiem tak jezeli chodzi o gimnazja to kazde gimnazjum dobre z roznych przyczyn
      ja uczeszczalem do gim. nr. 6 w Płocku i nie narzekam na ta szkołe moji znajomi
      chodzili do gimnazjow nr 1,8,5 i takze nie narzekali wiec nie ma czego sie obawiac
    • Gość: Studentka Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 17:07
      Bylam uczenica gimnazjum nr. 8 i moim zdaniem jest to najlepsze
      gimnazjum w Plocku. Poniewaz ma wysoki poziom i co prawda jest
      wymagajace ale dzieki temu przygotowuje ucznia do lepszej szkoly np:
      Jagielonka. I w tedy uczen nie jest zestresowany wymogami jakie
      kieruje do nich dana szkola srednia. Rozumiem ze kazdy bedzie
      chwalil swoja szkole ale nie mozna zle mowic o innych placowkach bo
      najlepjej wie osoba ktora chodzi lub chodzila do danej szkoly.
      Pozdrawiam:))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka