Dodaj do ulubionych

Atrium Mosty- I piętro

26.07.12, 13:22
Jak myślicie, co znajdzie się na piętrze w Mostach ? Na razie wiadomo, że będzie Cubus i Pure Fitness.
Obserwuj wątek
    • adamekk45 Re: Atrium Mosty- I piętro 27.07.12, 13:35
      Mohito.
      • wislak2401 Re: Atrium Mosty- I piętro 27.07.12, 18:41
        Jak najwięcej najemców których jeszcze nie ma w naszym mieście np. Pizza Hut, Burger King, Bershka
        • adamekk45 Re: Atrium Mosty- I piętro 06.08.12, 15:32
          słyszałem też coś o ReKids
          a tak swoją drogą te marki co napisałeś mogłyby być.
    • wislak2401 Re: Atrium Mosty- I piętro 12.08.12, 19:56
      Juz wiadomo gdzie będzie fitness Pure. Tuż obok Piotra i Pawła widać go tuz nad wejściem do galerii od ul. Przemysłowej :)
      • adi-9401 Re: Atrium Mosty- I piętro 12.08.12, 21:46
        oO Jutro pójdę zobaczyć. W połowie września planują otworzyć te piętro, a na gorze prawie nic nie robią. Czuje że otworzą tylko połowe tego pietra :/
    • adi-9401 Re: Atrium Mosty- I piętro 20.08.12, 12:18
      Już wiadomo gdzie bedzie Mohito. Przy schodach nad "Ata- tor modeli aut zdalnie sterowanych". Już wisi szyld :)
      • adamekk45 Re: Atrium Mosty- I piętro 20.08.12, 19:44
        a na zewnątrz obok głównego wejścia wisi już szyld PURE.
        • wislak2401 Re: Atrium Mosty- I piętro 22.08.12, 02:14
          Też szyld Pure'a wisi pomiędzy piętrami na wysokości Rossmana :)
          W okresie gdy niewiele się w mieście dzieje każdy czujne oko ma ;)
          • adi-9401 Re: Atrium Mosty- I piętro 22.08.12, 11:23
            Widać, że robią coś nad Reserved. Zapewne będzie tam Cubus, bo ten lokal jest bardzo duży. Według planu galerii: aere.com/Property%20SitePlanPDF/PLMD013.pdf
            • adamekk45 Re: Atrium Mosty- I piętro 06.09.12, 17:30
              a w reserved co robią?
              a na górze nadal widzę lokal na bershke ; )
              • adi-9401 Re: Atrium Mosty- I piętro 06.09.12, 18:20
                A Burger King to będzie w tej galerii, czy nie ? Bo co to za galeria bez strefy food court.
              • adi-9401 Re: Atrium Mosty- I piętro 06.09.12, 18:22
                Czyli bershka jednak też będzie ?
                • jakub3442 Re: Atrium Mosty- I piętro 06.09.12, 21:28
                  No właśnie będzie czy nie?
                  • konrad_wp Re: Atrium Mosty- I piętro 07.09.12, 07:28
                    A mnie bardzo ciekawi jak została zagospodarowana część która pierwotnie miała pełnić funkcję kina? Przecież Cinema City wycofało się w momencie kiedy budowa Atrium dawno trwała.
                    • stuntman Re: Atrium Mosty- I piętro 07.09.12, 11:47
                      Na jednej połowie tej powierzchni, bliżej schodów, mamy drugie piętro Mediaexperta, a druga połowa stoi pusta w czeluściach galerii :)
                      • adi-9401 Re: Atrium Mosty- I piętro 07.09.12, 14:00
                        Właśnie na gorze obok media expert miała być strefa food court (lokale: 63,64,79). Ciekawe czy ją otworzą...
                        aere.com/Property%20SitePlanPDF/PLMD013.pdf
                        • wislak2401 Re: Atrium Mosty- I piętro 07.09.12, 15:10
                          Tuż nad Diamorem będzie zlokalizowany ReKids i prawdopodobnie dlatego trwa modernizacja Reserved które pozbędzie się kolekcji dziecięcej ;)
                          • wislak2401 Re: Atrium Mosty- I piętro 07.09.12, 15:21
                            A w między czasie obok Takko otworzył się Wojas ;] vis-a-vis drogi do WC :)
                      • adi-9401 Re: Atrium Mosty- I piętro 18.09.12, 16:19
                        Burger King będzie w Mostach ! Ale nie 26 września :/
    • adi-9401 Re: Atrium Mosty- I piętro 13.09.12, 19:21
      Otwarcie Pure Jatomi Fitness oraz Cubus 26 września o godzinie 16.00
      www.atrium-mosty.pl/pl/wydarzenia/otwarcie-salonu-cubus-w-atrium-mosty
      www.atrium-mosty.pl/pl/wydarzenia/otwarcie-pierwszego-klubu-pure-jatomi-fitness-w-regionie-mazowieckim
      • informator85 Re: Atrium Mosty- I piętro 18.09.12, 09:47
        26 września otwiera się dużo więcej sklepów. Oprócz Pure i Cubus otwiera się Mohito, ReKids, jakiś damski sklep (nie pamiętam nazwy) i podobno Subway. Burgerkinga prawdopodobnie nie będzie...Reszty nie pamiętam
        • adi-9401 Re: Atrium Mosty- I piętro 18.09.12, 16:23
          Burger King będzie w Mostach ! Ale nie we wrześniu :/
          • konrad_wp Re: Atrium Mosty- I piętro 18.09.12, 19:02
            To pewne?
            Jakby jeszcze Pizza Hut zawitała to mielibyśmy w mieście komplet dostawców tego śmieciowego jedzenia :-)
            • adi-9401 Re: Atrium Mosty- I piętro 18.09.12, 20:01
              Dostałem odpowiedź na email od Burger Kinga Polska. Napisali że będzie, ale na pewno nie we wrześniu :)
              • konrad_wp Re: Atrium Mosty- I piętro 19.09.12, 10:10
                Na pewno nie w najbliższych 3-4 miesiącach. Na stronie BK nie ma ofert pracy w Płocku a rekrutację robi się odpowiednio wcześniej.
                • informator85 Re: Atrium Mosty- I piętro 24.09.12, 09:53
                  plock.gazeta.pl/plock/1,35681,12539299,Galeria_Sztuki_idzie_podbijac_Galerie_Mosty.html
                  na środę szykuje się otwarcie kolejnej atrakcji. Uważacie, że to dobry pomysł?
                  • adi-9401 Re: Atrium Mosty- I piętro 24.09.12, 14:46
                    Dekoracje na piętrze w Atrium Mosty
                    albinowie.pl/dekoracja-w-atrium-mosty-w-plocku/
                    Uważam że są super. Od razu ta galeria będzie przytulniejsza, a nie taki smutek ciągle panuje w niej.
                    • konrad_wp Re: Atrium Mosty- I piętro 24.09.12, 17:46
                      Trąci troszkę potiomkinowską wioską ale oczywiście - zmiana na plus bo nie ma nic bardziej przygnębiającego w galeriach jak puste ściany niezajętych lokali. Tylko niech nie malują trawy na zielono :-)
    • adi-9401 Re: Atrium Mosty- I piętro 26.09.12, 21:59
      Uau. Na piętrze są wygodne sofy, budka z hotdogami, automat od kawy :D Ciekawe kiedy otworzą Tatuum, SMYKa i Subway... A co do klubu Pure to jest w nim ciasno.
      • stuntman Re: Atrium Mosty- I piętro 26.09.12, 23:19
        Byłem dzisiaj na piętrze i razi nieco prawie zupełny brak sklepów. Prawdopodobnie niedługo sytuacja się poprawi, bo widać że w wymienionych wyżej lokalach trwają prace budowlane.
        Co do nowego placyku w okolicach górnego wejścia do Mediaexpertu, to uważam że jest świetny i gdyby wokół niego pojawiło się więcej popasu z prawdziwego zdarzenia, to owe miejsce może stać się najprzyjemniejszym punktem tej galerii.
        • smyku85 Re: Atrium Mosty- I piętro 27.09.12, 04:21
          W cześci gastronomicznej na piętrze mostów pojawi się jeszcze restauracja NORTH FISH. Oto potwierdzenie. www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=north%20food%20w%20p%C5%82ocku&source=web&cd=2&cad=rja&sqi=2&ved=0CCYQFjAB&url=http%3A%2F%2Fmanager.money.pl%2Fkariera%2Foferty_pracy%2Fkierownik%3Brestauracji%2Cplock%2Coferta%2C6898494.html&ei=07VjUKj5OIrP4QSG3IAo&usg=AFQjCNE2mYESaxi4QIvqTB3v9UA8QIaXzg. Lepiej niech tam subwaya nie będzie Bo są już w mieście dwie restauracje tej sieci niechciał bym. Po co jeszcze trzeci subway niech będą takie marki których jeszcze niema w mieście niech będzie jakiś wybór w tych galeriach a nie w każdej to samo wszystko na jedno kopyto jakby subwaya tam otworzyli to by była żenada. Dobrze że north fish będzie zawsze coś nowego. I czekam jeszcze na Burger Kinga.
          • stuntman Re: Atrium Mosty- I piętro 27.09.12, 12:32
            Obawiam się, że trzeci Subway jest przesądzony. Na lokalu wiszą już ich bannery "Wkrótce otwarcie...". Co oczywiście nie wyklucza, że może pojawi się jeszcze coś innego dodatkowo.
            • smyku85 Re: Atrium Mosty- I piętro 27.09.12, 15:06
              Będzie jeszcze NORTH FISH. Znalazłem ofertę pracy z tamtąd do pracy w Płocku. Oferta w prawdzie jest już nieaktualna ale pewnie mają już komplet zrobili rekrutacje. I będzie wkrótce otwarcie. NORTH FISH będzie.
              • konrad_wp Re: Atrium Mosty- I piętro 27.09.12, 20:36
                North Fish bardzo fajna jadłodajnia - zdrowo i smacznie za wcale nieduże pieniądze. Dość często korzystam i nigdy się nie zawiodłem.
    • adi-9401 Re: Atrium Mosty- I piętro 27.09.12, 16:30
      A dobre są te sandwiche w Subway ? Nigdy ich nie jadłem :/
      • konrad_wp Re: Atrium Mosty- I piętro 27.09.12, 20:35
        Namocz sobie tekturę przez dwie godziny,dopraw trochę i pożuj - smak bardzo zbliżony do kanapek Subway :-) Dla mnie ohyda, oczywiście o gustach się nie dyskutuje ale chleb prosto z piekarni + świeże warzywa z bazarku + podsmażony kurczak na oliwie i Subway może się schować. Zdrowiej,taniej,smaczniej.
      • mision Re: Atrium Mosty- I piętro 27.09.12, 22:42
        Dla mnie są dobre :-) Lubię to. Za niecałe 10 zł za 15-cm bagietkę można się najeść-np bagietka+ser+kawałki kurczaka to podgrzewane+pomidorek+sałata+oliwki+pepperoni+inne dodatki do wyboru+sosik - i mniam mniam...Big Mac i KFC się chowa-dla mnie to najlepszy z kanapkowych fast-foodów :)
        • smyku85 Re: Atrium Mosty- I piętro 30.09.12, 22:57
          Powiem szczerze byłem na piętrze i to jest jedna wielka lipa otworzyli pare sklepów na krzyż i mówią że góra otwarta. Ja myślałem że wszystkie sklepy na górze się otworzą cała góra będzie zajęta a tu szok normalnie. Dalej zjeść nie można żadnej poprawy nieotwarty food court. Zanim to wszystko na górze się otworzy to pewnie minie z rok albo dwa lata. Miał być Burger King ktoś pisał że będzie w mostach tylko pytanie kiedy będzie to może być za dwa lata za rok niewiadomo. Zadnej poprawy szczerze.
          • adi-9401 Re: Atrium Mosty- I piętro 01.10.12, 08:48
            Bo ta galeria to jest jedno wielkie rozczarowanie.
            • informator85 Re: Atrium Mosty- I piętro 01.10.12, 13:43
              co racja to racja. W dużym mieście byłoby nie do pomyślenia, żeby otwierać pół galerii albo nowe piętro z 3 sklepami. Wstyd...
              Swoją drogą doszły mnie słuchy, że KFC sądzi się z galerią. Chodzi o duże opóźnienie z pierwotnym otwarciem. KFC miało być, ale przez te opóźnienia wycofało się. Podobno sprzęt jeszcze stoi w którymś pawilonie...
            • smyku85 Do Adi-9401 01.10.12, 16:12
              Adi może wiesz czy w tej galerii będzie burger king bo na początku był zapowiadany a tu nic o tym nie słychać. Nie dość że niema w Płocku to się czekało na jeden a tu lipa oby się nie wycofali bo by było zle. Oby był tylko kiedy czy jeszcze długo się poczeka czy nie niewiadomo ???????
              • konrad_wp Re: Do Adi-9401 01.10.12, 19:12
                Co do BK to były już wszystkie możliwe wersje do wyboru. Najpierw byli , potem się wycofali, potem wrócili z planami na otwarcie a teraz z kolei zapadli się pod ziemię :-) Dobrze że mówimy tylko o barze a nie np. o fabryce w PPPT. Zaraz zaraz co ja piszę, nie ma fabryk w PPPT ...
    • adi-9401 Re: Atrium Mosty- I piętro 01.10.12, 18:27
      Nie mam pojęcia. AmRest już pewnie nie zaufa CH Atrium Mosty. Jeszcze kilka dni temu była pewność, że tam będzie, a teraz cicho sza...
      • smyku85 Do Adi-9401 01.10.12, 21:40
        Adi ale napisałeś wcześniej że dostałeś maila od Burger King polska i napisali że będzie. Tylko że nie we wrześniu prawda to. To powinien być.
        • adi-9401 Re: Do Adi-9401 02.10.12, 08:20
          Tak, dostałem. Ale jednak się wycofali. Bo powinna już być rekrutacja, a tu cicho sza :(
    • adi-9401 Re: Atrium Mosty- I piętro 02.10.12, 14:49
      Dziś słychać było wiercenie w Subway. Pewnie niedługo już otworzą :)
      • smyku85 Re: Atrium Mosty- I piętro 02.10.12, 17:07
        No i pięknie tak czekałem na burger kinga w płocku. Niedość że niema tego w Płocku to chociaż miał być jeden. To jeszcze się wycofał. To teraz to już wogóle już w Płocku nie będzie w Galerii Wisła wszystko zajęte, w Mazovi też,do mostów też już nie wejdzie. Pozostaje jedynie to ze pobudują wolnostojący tak KFC czy, MC Donalds. Ale to też niemożliwe. Pozostaje tylko jezdzić do Warszawy tam gdzie jest naibliżej tak jak to robiłem. W Płocku to nic nie może być jak coś mają otworzyć to z wielkimi bulami albo wogóle. Najgorsza dla mnie wiadomość.
        • lolekanabolek Re: Atrium Mosty- I piętro 03.10.12, 13:08
          a czym ten BK różni się od McD?? Tak z ciekawości zapytam
          • informator85 Re: Atrium Mosty- I piętro 03.10.12, 14:44
            lolekanabolek napisał:

> a czym ten BK różni się od McD?? Tak z ciekawości zapytam

zdecydowanie smakiem. Zgadzam się, że to też jest junk food, ale smakowo bije na głowę McD. Odkąd zjadłem pierwszy raz kanapkę w BK to praktycznie przestałem chodzić do McD, bo najzwyczajniej w świecie przestało mi smakować.
            • adamekk45 Re: Atrium Mosty- I piętro 03.10.12, 16:52
              Burger King ma mięso, McD nie wie co to mięso ;-)
              • smyku85 Re: Atrium Mosty- I piętro 09.10.12, 01:38
                Może mi ktoś to wytłumaczyć bo ja tego nie rozumiem. Burger King otworzył już swoją 7 restauracje w Warszawie. www.targowek.to/2011/12/burger-king-nowy-fast-food-na-skraju-targowka/ Tam to się nie czają konkretnie otwierają i szybko. A w Płocku niemożna się doczekać chociaż jednej restauracji. Albo jak otworzą to z wielkimi bólami powstanie jedna trzeba się naczekać. Wszystko tylko w tej Warszawie tam już jest wszystkiego przesyt. A tu niema chociaż jednej i niewiadomo kiedy będzie bo się jeszcze wycofali. dlaczego tak jest ????? Otwierajcie w takich miastach gdzie niema waszych restauracji a nie wszystko walicie do tej Warszawy....
                • mision Re: Atrium Mosty- I piętro 09.10.12, 13:41
                  Jako ciekawostkę mogę podać że pod koniec lat '90 w Warszawie były Burger Kingi-a potem zostały zlikwidowane-więc to jest firma która pojawia się i znika. Rzeczywiście smakowało to troszkę lepiej jak McD. Ale chyba nie może z nim konkurować-jak pokazuje historia. Dla mnie oczywiście niech będą w Płocku jak najszybciej. Dziwne że nie chcą się otworzyć w Mostach-a może jednak? W galerii Mazovia zwolnił się lokal po precelkach amerykańskich-ciekawe co tam będzie?
                  • konrad_wp Re: Atrium Mosty- I piętro 09.10.12, 17:35
                    Zgadza się , zniknęli mniej więcej w tym samym czasie co Taco Bell.Zresztą przykładów sieciówek które są prawdziwymi gigantami a które się w Polsce nie przyjęły jest więcej np. Dunkin Donuts - też się nie utrzymali. Dla mnie to tak naprawdę kwestia mało ważna aczkolwiek trzeba zauważyć mało rozsądną "gospodarkę zasobami" jeśli chodzi o powierzchnie w płockich galeriach handlowych - w każdej Subway itp. Dublowanie się sklepów jest moim zdaniem bez sensu ale oczywiście dla takiego Subway'a jak najbardziej na rękę bo nie ma konkurencji.
                    • adi-9401 Re: Atrium Mosty- I piętro 09.10.12, 20:28
                      Niecałe dwa tygodnie od otwarcia piętra i już winda przy schodach ruchomych nieczynna... Ktoś zbił w niej szybę :/
                      • dj.rasti Re: Atrium Mosty- I piętro 23.10.12, 21:59
                        No i mamy cisze :P myślałem że chociaż jakiś fast food się odtworzy ^^ Ciekawe co z subwayem
                        • adi-9401 Re: Atrium Mosty- I piętro 25.10.12, 16:24
                          Do końca miesiąca może otworzą tego subway'a i TATUUM. Widać, że jest już tam wszystko gotowe :)
                          • informator85 Re: Atrium Mosty- I piętro 11.11.12, 12:28
                            ktoś wspominał wcześniej o North Fish. Z tego co udało mi się ustalić to nie będzie tego w Mostach. Ma się otworzyć Pizzeria Dominium i jakaś knajpa o tematyce japońskiej. ze sklepami na razie tragedia. Z resztą widać na parterze. Sportodrom zbankrutowal Wilsoor też nie wytrzymał...

Dla mnie ogólnie tragedia...
                            • smyku85 Re: Atrium Mosty- I piętro 12.11.12, 00:48
                              Niech Lepiej Pizze Hut otworzą I Burger Kinga. Wierze jeszcze że to drugie będzie bo jak nie otworzą to będzie wielka klapa. To już w Płocku nigdy burger Kinga nie otworzą bo jak niema w Mostach to nie będzie już gdzie niema miejsca już w galeriach wszystko pozajmowane. chyba że wolnostojącego postawia tak jak MC DONALDS. obym się w końcu doczekał.
                              • adi-9401 Re: Atrium Mosty- I piętro 12.11.12, 14:47
                                W Mostach zawsze kręci się mało ludzi. Nic juz tej galerii raczej nie pomoze. W Sobote po poludniu w Mazovi byly az kolejki i to w kazdym sklepie !
                                • informator85 Re: Atrium Mosty- I piętro 12.11.12, 17:03
                                  Mosty może i wyszłyby na swoje, ale na pewno nie w taki sposób jak są teraz zarządzane. Dziwie się, że jeszcze nikogo nie wywalono z roboty. Przecież taki dyrektor to powinien na głowie stanąć, żeby zapełnić wolne lokale a tu cisza... Jak sklepy nie chcą przyjśc to niech otworzą coś innego. Przychodnia, punkty usługowe itp.
                                  Ja przyznam się bez bicia, że korzystam z Mostów tylko dla 3-4 sklepów: Empik, P&P, Rossmann, Reserved. Natomiast jak chce kupić coś więcej, spędzić czas nie tylko na zakupach to jadę na Podolszyce. Tam po prostu jest co robić
                                  • adi-9401 Re: Atrium Mosty- I piętro 12.11.12, 20:38
                                    Ja tylko chodze tam do Pure Jatomi Fitness i jak wracam to czasami do automatu po kawe. A zakupy to w Mazovi
                                    • dj.rasti Re: Atrium Mosty- I piętro 15.11.12, 17:11
                                      Wczoraj zjadłem w nowo otwartym Subweju w Mostach kanapkę i się dowiedziałem że od wczoraj właśnie otwarte i jak na razie nie zapowiada się by coś więcej było otwarte
                                      • smyku85 Do dj.rasti 15.11.12, 22:18
                                        To co nie zapowiada się by coś więcej z gastronomi było otwarte jakis inny fast food. Najlepiej żeby było to czego nie ma w mieście. żeby nie było powtarzane z wisły i mazovi bo jak narazie się powtarza kiedy otworzą coś jeszcze najlepiej Burger king.
                                        • stuntman Re: Do dj.rasti 15.11.12, 23:51
                                          Z taką polityką powtarzania marek i brakiem czegoś unikalnego Mosty nie mają szans na przyciągnięcie klientów z wschodniej połowy miasta. A tam raczej mieszka więcej ludzi z zasobniejszymi portfelami.
                                          • informator85 Re: Do dj.rasti 16.11.12, 09:32
                                            pizzeria dominium ma być podobno między mediaexpert a stoiskiem z hot dogami. tam teraz jest makieta jakiś domków czy coś takiego. niestety terminu nie znam
                                            • adi-9401 Re: Do dj.rasti 16.11.12, 12:28
                                              A mi ktoś mówił, że ma być tam restauracja McDonald's :D Ciekawe kiedy, a może to tylko plotka...
                                              • smyku85 Re: Do dj.rasti 16.11.12, 15:45
                                                MC Donalds hahahahah jeszcze tego by brakowało to już całkiem kicha na co znowu to ???? Wierze że ten Burger King powstanie.
                                                • konrad_wp Re: Do dj.rasti 16.11.12, 19:37
                                                  Ale chyba pizzerii Dominium nie ma w Płocku? Więc lepsze to niż McD? Chociaż gdybym miał wybierać to zamiast Dominium wolałbym Domino's-znacznie lepsza. A najlepiej jedno i drugie :-)
                                                  • smyku85 Re: Do dj.rasti 16.11.12, 22:53
                                                    A najlepiej by było jakby pojawiła się Pizza Hut tego najbardziej brakuje w Płocku.
                                                  • informator85 Re: Do dj.rasti 17.11.12, 10:08
                                                    konrad_wp napisał:

> Ale chyba pizzerii Dominium nie ma w Płocku? Więc lepsze to niż McD? Chociaż gd
                                                    > ybym miał wybierać to zamiast Dominium wolałbym Domino's-znacznie lepsza. A naj
                                                    > lepiej jedno i drugie :-)
                                                    >
                                                    A może to miała być Domino's :)) one zawsze mi się mylą. dam znać jak dokładnie utalę :)
                                                  • stuntman Re: Do dj.rasti 05.12.12, 15:44
                                                    Będzie Pizzeria Dominium (200 m2). A do tego Carry (250 m2) i Wall Street (200 m2). Otwarcie w pierwszym kwartale 2013.

Więcej: plock.gazeta.pl/plock/1,35710,12991057,Nowi_najemcy_w_Atrium_Mosty__Otwarcie_sklepow_w_przyszlym.html
                                                  • konrad_wp Re: Do dj.rasti 06.12.12, 14:35
                                                    Mimo wszystko komercjalizacja powierzchni w tej galerii idzie wyjątkowo opornie i do dnia dzisiejszego oferta Mostów jest zdecydowanie najsłabsza spośród trzech galerii na płockim rynku. Sam się zastanawiam gdzie tkwi przyczyna bo przecież jest to praktycznie ścisłe centrum miasta.
                                                  • stuntman Re: Do dj.rasti 06.12.12, 19:16
                                                    Dwie najważniejsze przyczyny to słaba atrakcyjność i funkcjonalność samego obiektu oraz lokalizacja w części miasta zamieszkanej przez mniej zasobną klientelę.
                                                    Do tego otwarcie Mostów nastąpiło w momencie gdy płocki rynek był już nasycony. Jednak gdyby galeria ta była większa i "bardziej wypasiona" niż Mazovia, z pewnością nastąpiłoby przesunięcie punktu ciężkości.
                                                  • konrad_wp Re: Do dj.rasti 06.12.12, 19:27
                                                    Ja myślę że sporo za uszami ma firma która komercjalizuje powierzchnie. Mieszkam koło innego Atrium ,jestem tam praktycznie co kilka dni po bo prostu mam najbliżej i też widzę że najemcy często się zmieniają, a puste pawilony czekają czasem bardzo długo na nowych.
                                                  • smyku85 Re: Do dj.rasti 12.12.12, 00:20
                                                    Oby tylko nie było pizzy dominum i subwaya. tylko coś jeszcze więcej mam nadzieje że w Mostach oferta gastronomiczna będzie większa i niebędzie tylko tych dwóch najemców tylko coś więcej np. Burger king to będzie dobrze. Oferta i wybór restauracji musi być większy.
                                                  • konrad_wp Re: Do dj.rasti 12.12.12, 11:22
                                                    Dominium będzie, nawet Wyborcza o tym pisała. Dla mnie to sensowna marka bo póki co niczego nie dubluje. Nie ma ich w Płocku.
    • adi-9401 Re: Atrium Mosty- I piętro 28.12.12, 11:33
      No i zamknęli kolejny sklep. Tym razem Swiss nie dał rady. Od otwarcia galerii zamknęli Tally Wejl, Willsoor, Sportodrom a teraz Swiss...
    • adi-9401 Re: Atrium Mosty- I piętro 28.12.12, 11:43
      I jeszcze T-Mobile :(
      • raaaptus Re: Atrium Mosty- I piętro 28.12.12, 16:58
        Zarząd Mostów ma naprawdę niezłą zagwostkę do rozwiązania...z jednej strony ta galeria(z powodu wielkości) od początku powinna być traktowana jako obiekt lokalny/dzielnicowy , a nie konkurencja dla mazovii czy wisły. Tylko, że z drugiej strony ta okolica jest chyba największym skupiskiem emerytów w mieście (kwartały od bielskiej do łukasiewicza, i w drugą stronę do kochanowskiego), bliskość centrum, wymieniana jako zaleta, także nie wiele daje gdy sporą część jego mieszkańców stanowi specyficzny "element". Mam przeczucie, że mosty przeobrażą się w większy odpowiednik pobliskich hal Rynexu.
        • stuntman Re: Atrium Mosty- I piętro 28.12.12, 18:03
          Obecna sytuacja Mostów jest tak naprawdę pokłosiem koncepcji całej inwestycji. Wtedy zaplanowano wielkość i formę obiektu, a to determinuje automatycznie jego docelową przestronność, funkcjonalność, co dalej przekłada się na atrakcyjność, poziom wykończenia, a jeszcze dalej na klientelę zarówno po stronie kupującego jak i najemców.

Jak wszyscy widzimy galeria nie jest oszałamiająco atrakcyjna, nawet w porównaniu do Taygera, o Wiśle czy Mazovii nie wspominając (a przecież w momencie otwarcia Mostów obie galerie już istniały), tak więc niezmiernie trudno będzie zrobić z nią coś więcej.

Dodatkowo na sytuację nakłada się problem, nazwijmy go "urbanistyczny", Płocka. Mam na myśli fakt, że dziwnym trafem nikt z decydentów nie robi nic aby śródmieście było atrakcyjnym, rozwijającym się miejscem - prawie wszystko ładuje się na Podolszyce, skutkiem czego w centrum nie ma po co bywać. Młodzi wolą mieszkać na Podolach, mają tam handel, usług i rozrywkę na zadowalającym ich poziomie - po co więc im brudne i brzydkie śródmieście? Koło się zamyka, władza ma to głęboko, a problem narasta.
          • konrad_wp Re: Atrium Mosty- I piętro 29.12.12, 21:52
            Myślę, że lokalizacja nie jest problemem. Właściwie to powinien być największy atut Mostów bo jako jedyna z trzech galerii jest tak naprawdę w samym centrum. Problemem jest moim zdaniem fatalne zarządzanie tym obiektem, tak jakby Atrium traktowało Mosty jak swoje niechciane dziecko, ma się wrażenie że wszelkie działania są tam prowadzone "na odwal się". Mazovia i Wisła prężnie wpisały się w miejską przestrzeń stając się (zwłaszcza Wisła) czymś więcej niż tylko miejscem gdzie robi się zakupy. Tam można spotkać zawodników Wisły ,spotkać się z prezydentem ,są kiermasze, pokazy , galerie promują się poprzez kluby czy to piłki ręcznej czy nożnej. Po prostu stały się częścią Płocka i jego stałym elementem czego o Mostach powiedzieć nie można.
            • smyku85 Re: Atrium Mosty- I piętro 10.01.13, 04:06
              Mam nadzieje ze w Mostach. Oferta gastronomiczna niebędzie się składała tylko 3 restauracji tylko Grycan, Pizza dominium i Subway. I z czasem otworzy się coś wiecej bo jak na taką galerie powino być tego więcej. I żeby klijent miał duży wybór.
    • adi-9401 Re: Atrium Mosty- I piętro 10.01.13, 21:54
      Zeby McDonald's otworzyli jeszcze w Atrium Mosty to bylo by super ;) A burger kinga mogliby otworzyc na tumskiej...
      • stuntman Re: Atrium Mosty- I piętro 11.01.13, 12:43
        Jakiś znany fastfood na Tumskiej na pewno wpłynąłby na większy ruch na deptaku.
        • dj.rasti Re: Atrium Mosty- I piętro 11.01.13, 13:06
          Pizza Hut czy Burger King na tumskiej to naprawdę dobry pomysł na ożywienie tej ulicy, szkoda ze to tylko pomysł. Może po tych przenosinach Pokisu i MDK coś się zmieni...
          • konrad_wp Re: Atrium Mosty- I piętro 12.01.13, 08:46
            Ja myślę że prędzej jakiś wolnostojący fast-food stanie przy Granicznej niż coś się otworzy w Mostach. To centrum jest jakieś "pechowe" lub zarządca niespecjalnie się nim interesuje. A co do Tumskiej - to byłby na pewno krok do wskrzeszenia tej zamordowanej ulicy jako deptaka.
    • adi-9401 Re: Atrium Mosty- I piętro 14.01.13, 14:54
      Wie może ktoś kiedy otworzą Pizzerie Dominium i Carry ? Bo już w grudniu słychać było wiercenie koło Media Expert'a, a w sobote niedaleko Pokisu też było słychać...
    • adi-9401 Re: Atrium Mosty- I piętro 05.02.13, 17:28
      Otwarcie restauracji Dominium Pizza odbędzie się we wtorek 12 lutego. Dostałem informację na facebook'u z oficjalnego profilu restauracji :-)
      • konrad_wp Re: Atrium Mosty- I piętro 05.02.13, 19:00
        Oczywiście cieszy to że coś się w końcu w Mostach rusza ale IMHO Dominium jest bardzo słaba,nigdy mi nie podchodziła tak samo jak Telepizza. Bardzo bym chciał żeby w Płocku otworzyła się :

www.biesiadowo.pl/
        Mega-pizza,zamawiasz największą i masz obiad na 3 dni :-) za cenę jednej dużej w Pizza Hut.
    • adi-9401 Re: Atrium Mosty- I piętro 12.02.13, 16:49
      W kwietniu dołączy marka Sinsay o pow ponad 300 mkw
      retailnet.pl/2013/02/12/atrium-salon-sinsay-w-ch-atrium-mosty/
      • adi-9401 Re: Atrium Mosty- I piętro 12.02.13, 17:12
        I jeszcze po lokalu Sportodrom będzie Martes Sport xD
        • smyku85 Do Adi-9401 12.02.13, 18:19
          Adi a niewiesz kiedy będzie pizzeria dominium otwarta miała być 12 lutego czyli dzisiaj.
          • adi-9401 Re: Do Adi-9401 12.02.13, 18:22
            Miała być dzisiaj. Zdjęli kamieniczki, powiesili szyld dzisiaj, ale nieczynne. Do końca tyg powinni otworzyć :P A dostalem kilka dni temu wiadomość ze otwarcie 12 lutego... W sumie wcale mnie to nie dziwi, w tej galerii wszystko jest opóźnione xD
            • adi-9401 Re: Do Adi-9401 13.02.13, 15:49
              Dzisiaj się otworzyła Dominium Pizza :)
    • plockier45 Re: Atrium Mosty- I piętro 13.02.13, 16:26
      odwiedzam często galerię Mosty.A czego widzę tam najwięcej ,całe góra pełna jest wagarowiczów porozwalanych na fotelach ze swoimi głupawymi ''laseczkami''.Gdzie ochrona,kto pogoni towarzystwo.no kto.
      • konrad_wp Re: Atrium Mosty- I piętro 13.02.13, 18:38
        A dlaczego ma ich ktokolwiek "pogonić"? Jeśli nie robią nic złego to czemu ma interweniować ochrona? Przecież po coś te fotele tam są.
    • stuntman Re: Atrium Mosty- I piętro 27.02.13, 18:58
      Reasumując nowych najemców:
      Martes Sport - 400 m2 - maj 2013
      Sinsay - 300 m2 - kwiecień 2013
      Carry - marzec/kwiecień 2013
      Wall Street - marzec/kwiecień 2013
    • adi-9401 Re: Atrium Mosty- I piętro 04.03.13, 14:46
      Salon Bershka będzie w Mazovii ;-( Szkoda ze nie w Mostach xD Ale i tak w Mostach nie będzie nigdy żadnego sklepu od INDITEX...
      plock.gazeta.pl/plock/1,35710,13499596,Bershka_i_Orsay___nowe_sklepy_w_Mazovii.html
      • stuntman Re: Atrium Mosty- I piętro 04.03.13, 17:17
        Jak już wcześniej pisałem - nie ta klasa galerii na takich najemców.
        • adi-9401 Re: Atrium Mosty- I piętro 04.03.13, 18:43
          heh, zgadzam się w 100 %. Mosty to dno xD
          • adamekk45 Re: Atrium Mosty- I piętro 04.03.13, 20:49
            jakby w mostach były takie marki jak Zara, Berska, Pull and Bear, River Island, to byście tak nie pisali. ja myślę że problem jest z osobami zarządzającymi tą galerią -.-
            w ogóle nie myślą o przyszłości, tylko żyją chwilą, a prawda jest taka że sportodromu już nie ma, swiss'a też. a powstał niedawno jakiś kretyński sklep z odzieżą, rodem z rynku czy z Taygera...
            nie tędy droga...
            • enaka Re: Atrium Mosty- I piętro 05.03.13, 09:33
              Właśnie o to chodzi, że zarządzający nie potrafią przyciągnąć Zary czy Bershki i robią z galerii Tayger. Stąd opinia o dnie.
              Nawiasem mówiąc po wycofaniu się Mango z Mazovii mogliby się postarać o tę markę.

A przecież mają świetne miejsce, pół miasta mogłoby robić zakupy w Mostach bez konieczności przedzierania się na Podole. Zamiast tego wolą celować w klientów pobliskiego rynku. Smutne.
              • konrad_wp Re: Atrium Mosty- I piętro 07.03.13, 12:43
                Galeria to tylko budynek,mury. To czym się stanie zależy od ludzi czy firm nią zarządzających a jak widać Mostami zarządzają ludzie którzy nie chcą (bo na pewno potrafią) zrobić z Atrium realną konkurencję dla handlowego zagłębia na Podolszycach. Widać taką przyjęli strategię działania żeby zasymilować się z sąsiednim bazarem - dla mnie jest to niezrozumiałe ale jak widać nie jestem w tej dziedzinie ekspertem. W końcu to są fachowcy :-)
                • adamekk45 Re: Atrium Mosty- I piętro 27.03.13, 15:35
                  SINSAY otwiera swój pierwszy sklep w Płocku. i na szczęście są to Mosty, a nie inna płocka galeria ;-)

www.facebook.com/photo.php?fbid=432529243501626&set=a.345408882213663.86231.296953560392529&type=1&thea
                  • adi-9401 Re: Atrium Mosty- I piętro 28.03.13, 20:38
                    A o Carry cisza xD
                    • wislak2401 Re: Atrium Mosty- I piętro 29.03.13, 18:45
                      Postrające salony Carry i Sinsay
                      imageshack.us/photo/my-images/443/20130329735.jpg/
                      imageshack.us/photo/my-images/577/20130329736.jpg/
                      imageshack.us/photo/my-images/713/20130329737.jpg/
                      • konrad_wp Re: Atrium Mosty- I piętro 29.03.13, 20:57
                        Jaki procent powierzchni 1 piętra Atrium jest już zajęty lub w trakcie remontu ? Czy jest to już połowa czy nawet nie tyle?
                        • adamekk45 Re: Atrium Mosty- I piętro 30.03.13, 11:41
                          mosty w końcu zaczynają przypominać galerię :D
                          jeszcze jakby był jakiś normalny fast food np Burger King byłoby genialnie :)
                          • adi-9401 Re: Atrium Mosty- I piętro 31.03.13, 16:42
                            I tak Mosty są najgorszą galerią, nic jej już nie pomoże xD
    • adi-9401 Re: Atrium Mosty- I piętro 18.04.13, 16:46
      Jesienią dołączy sklep 50 style, który zajmie 320 mkw powierzchni ;)
      Info: www.thecity.com.pl/Obiekty-handlowe/Najemcy/Nowe-marki-w-Atrium-Mosty2
      • smyku85 Re: Atrium Mosty- I piętro 29.06.14, 03:41
        Mam pytanie galeria mosty otwarta jest już 4 lata. A najemców jest jak na lekarstwo miało być 100 najemców a jest połowa z tego co miało być. Na piętrze jest praktycznie pusto powstało pare sklepów na krzyż. A już mineło 4 lata kiedy dojdzie do tego żeby ta galeria była cała zapełniona i byłby wybór za 10 lat się nikt tego chyba niedoczeka strasznie wolno coś się otwiera. Dlaczego tam nikt niechce otwierać sklepów najemcy słabo są przyciągani. Naprawde 4 lata to galeria powinna być cała otwarta. Do tego słaby wybór w gastronomi mały food crout powinno być tego więcej jak na taką galerie. A na razie jest slabo i nic się nie zmienia przez 4 lata niestety ???????.
        • miriam7709 Re: Atrium Mosty- I piętro 30.06.14, 13:22
          Mnie tez wkurza, że nie warto praktycznie przychodzić do tej galerii. Lepiej wybrać się do Mazovii. Powinno być w Mostach: np. Monnari, Orsay, Promod i inne nie najdroższe sklepy
          • adamekk45 Re: Atrium Mosty- I piętro 30.06.14, 20:26
            w mostach powinny otworzyć się sklepy i restauracje takie, jakich w płocku jeszcze nie ma.
            bo jaki ma sens otwieranie sklepów tych co są w mazovii i wiśle, skoro mosty mają taką opinie, że lepiej jechać na te podole nawet z drugiego końca miasta, bo jest większy wybór.
            Mosty muszą czymś przyciągnąć nowe marki. Tylko czy właścicielom zależy na tym, czy tylko się cieszą z tego co mają?
            • miriam7709 Re: Atrium Mosty- I piętro 01.07.14, 06:47
              Masz rację, że powinny być sklepy i restauracje jakich w Płocku nie ma, ale na początek nawet gdyby zdublowali niektóre sklepy z Mazovii też nie byłoby źle. Ale zastanawia mnie dlaczego innym firmom nie zależy, żeby otworzyć się w Mostach?
        • enaka Re: Atrium Mosty- I piętro 01.07.14, 09:14
          Po prostu ta galeria ma fatalnych zarządzających, i to nie na poziomie Płocka, ale centrali. To na prawdę przykre, że nie wykorzystują takiego potencjału, jaki ma ta część miasta + gmina stara Biała i okolice.
          • informator85 Re: Atrium Mosty- I piętro 08.08.15, 09:23
            coś cicho się w temacie zrobiło. może nic szczególnie się nie ruszyło, ale jednak coś się dzieje. nowe sklepy na parterze, nowe lokale na 1 piętrze. Food Court sie rozwija choć na chwilę obecną dupy nie urywa, ale znalazłem coś ciekawego.

www.praca.pl/kierownik-restauracji-zastepca-kierownika-restauracji_772044.html

co wy na to?? :) wrócili do rozmów z Mostami czy może jednak inna galeria?
            • jakub3442 Re: Atrium Mosty- I piętro 11.08.15, 16:56
              zapewne BurgerKing powstanie w Mazovii. Z tego co słyszałem to nowy najemca planuje zrobić ekskluzywną galerię, stawia warunki i stara sie sprowadzać nowych najemców. Choć moge sie mylic co do lokalizacji :P ale jestem przekonany 50/50
              • adamekk45 Re: Atrium Mosty- I piętro 18.08.15, 18:20
                a może chodzi o Cotex? tam miało być miejsce na większy lokal gastronomiczny.
                • informator85 Re: Atrium Mosty- I piętro 19.08.15, 07:30
                  Szczerze mówiąc to bede mocno zdziwiony jesli tam by otworzyli lokal. Ani to centrum ani Podole. Zupelnie bez sensu. No ale zobaczymy.

Ps: w Mostach 4F szykuje sie do otwarcia
                  • jakub3442 Re: Atrium Mosty- I piętro 07.09.15, 23:25
                    Wiadomo coś co z Burger Kingiem? Gdzie będzie?
    • smyku85 Re: Atrium Mosty- I piętro 14.09.15, 01:53
      Właśnie przeczytałem że oferta pracy do Burger King w Płocku jest już nieaktualna czyżby znowu zrezygnowali z Płocka i nie otworzą tu restauracji dlaczego jest nieaktualna.
    • norbas75 Re: Atrium Mosty- I piętro 15.09.15, 15:02
      Pewnie skompletowali załogę i rekrutację zakończyli.
    • smyku85 Re: Atrium Mosty- I piętro 15.09.15, 19:15
      Wiem gdzie powstanie Burger King w Płocku jednak nie zrezygnowali. Burger King powstanie na podolach w centrum graniczna koło biedronki i leroy merlin.www.portalplock.pl/pl/334_informacje/10540_w_plocku_powstanie_burger_king.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka