2michail 26.08.12, 22:15 Witam. wybieram się na prawo jazdy i nie wiem którą szkołę wybrać. Która według was jest najlepsza gdzie jest największy procent zdawalności?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kierowca Re: Prawo Jazdy IP: *.153.c64.petrotel.pl 27.08.12, 09:13 Nie pytaj, gdzie największa zdawalność tylko bierz się za naukę. Jeżeli masz predyspozycje do kierowania pojazdem to ok, a jeżeli nie to żadna szkoła Ci nie pomoże, nawet ta, która ma największą zdawalność. Życzę Ci powodzenia. Szerokiej drogi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczęściarz Re: Prawo Jazdy IP: *.class98.petrotel.pl 29.08.12, 18:10 Ja doradzam Danielaka z Królewieckiej. Zdasz i jeszcze nauczą właściwego spojrzenia na "drogowe życie". Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Prawo Jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.12, 20:57 moj maz uczyl sie w osk Prawko. Fajny, mlody instruktor- bardzo zaangazowany w to, co robi. no i najwazniejsze- malzonek zdal za pierwszym razem. maja siedzibe na Podolszycach Płn...znajdziesz zreszta w internecie. prosze mnie nie atakowac- nie jest to zadna kryptorekolama. odpowiadam tylko na pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Też Re: Prawo Jazdy IP: 193.106.79.* 08.09.12, 07:31 Także polecam ten Ośrodek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Prawo Jazdy IP: *.plock.mm.pl 02.09.12, 22:01 A ja polecam ośrodek Płótnickiego. Instruktora Piotra. Oni naprawde ucza jezdzic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: Prawo Jazdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.12, 21:40 ja za to polecam Andrzeja Gołębia, fachura i podejście najlepsze w Powiecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Prawo Jazdy jest szkodliwe. IP: *.play-internet.pl 10.09.12, 10:23 kierowcy bez prawa jazdy jeżdżą znacznie lepiej od tych co posiadają ten dokument, zmuszeni są uważać aby nie spowodować kolizji czy wykroczenia, dlatego ja też tak jeżdżę cały czas i nie wybieram się na żaden kurs jazdy. Jeszcze jacyś idioci wymagaliby ode mnie włączania lewego kierunkowskazu przy wjeździe na rondo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rondo Re: Prawo Jazdy jest szkodliwe. IP: *.class147.petrotel.pl 11.09.12, 11:56 Gość portalu: hihi napisał(a): > kierowcy bez prawa jazdy jeżdżą znacznie lepiej od tych co posiadają ten dokume > nt, zmuszeni są uważać aby nie spowodować kolizji czy wykroczenia, dlatego ja t > eż tak jeżdżę cały czas i nie wybieram się na żaden kurs jazdy. Jeszcze jacyś i > dioci wymagaliby ode mnie włączania lewego kierunkowskazu przy wjeździe na rond > o jeśli na rondzie skręcasz w lewo, tzn zjeżdżasz 3-cim wyjazdem to jak najbardziej powinieneś włączyć lewy kierunek, no ale w sumie, co się dziwić, w końcu nie masz prawka hehhehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: Prawo Jazdy jest szkodliwe. IP: *.play-internet.pl 11.09.12, 12:32 no proszę, następny debil samobójca, co to wjeżdża na rondo z lewym kierunkiem, chociaż na rondzie nie jest w ogóle możliwa jazda w lewo, jest ale tylko pod prąd. Kierunek włącza się tylko jeżeli zmienia się kierunek jazdy lub pas ruchu. Wielu lemingów myli kierunki świata z kierunkiem jazdy, nie rozumiejąc że jeżdżąc po rondzie w kółko tj. w lewo , nie zmienia się kierunku jazdy, a kierunek jazdy zmienia się tylko zjeżdżając z ronda w prawo, co należy zasygnalizować kierunkowskazem. Mówiłem, lepiej nie mieć prawka jak mieć prawko zdane u idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JakżeHIHI Re: Prawo Jazdy jest szkodliwe. IP: *.187.c76.petrotel.pl 12.09.12, 14:54 Masz całkowitą rację. Też zjeżdżam z ronda na prawym kierunku. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: Prawo Jazdy jest szkodliwe. IP: *.play-internet.pl 12.09.12, 16:25 a jak wjeżdżasz na rondo oczywiście w prawo? To na lewym kierunku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: Prawo Jazdy jest szkodliwe. IP: *.plock.mm.pl 13.09.12, 20:56 Lepszy taki co włącza kierunek, niż łosie co wjeżdża i zjeżdża z ronda bez kierunku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tentam Re: Prawo Jazdy jest szkodliwe. IP: *.248.c91.petrotel.pl 14.09.12, 10:57 Niektóre lemingi to nawet nie wiedzą co to jest rondo a jak wiadomo jest to skrzyżowanie dróg o ruchu okrężnym. Skoro na skrzyżowaniu włączasz lewy kierunkowskaz jak skręcasz w lewo to na rondzie też by wypadało, ale co tam będę tłumaczył komuś kto twierdzi że jak będzie jeździł w kółko to nie zmieni kierunku jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
henrykkreuz Re: Prawo Jazdy jest szkodliwe. 14.09.12, 11:47 są lemingi co skręcając w prawo włączają lewy kierunkowskaz, i jakoś to im uchodzi do czasu jak wjeżdżają na małe rondo do którego prowadzi jeden pas, ale katastrofa gotowa a co najmniej porządny mandat na rodzie na które prowadzi więcej pasów np: pięć, po których równolegle jadą samochody jednocześnie wjeżdżając na rondo. Taki jeden leming na prawym pasie z włączonym kierunkiem w lewo sparaliżuje cały ruch na rondzie, i będzie miał szczęście jak ktoś nie nakopie mu do dupy, aby nabić przez dupę do pustego łba wiedzy, że skręcając w prawo nie można włączać lewego kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Prawo Jazdy jest szkodliwe. IP: *.play-internet.pl 20.09.12, 20:51 Jeżeli do ronda prowadzi 5 pasów i zamierza się na tym skrzyżowaniu o ruchu okrężnym skręcić w lewo, to wjeżdża się na lewy pas i później dopiero zjeżdża się do prawej krawędzi jezdni. Natomiast na prawy pas wjeżdża się, gdy planuje się skręcać w prawo lub jechać prosto na tym skrzyżowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczywistość Re: Prawo Jazdy jest szkodliwe. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.12, 20:17 na dużych rondach samochody wjeżdżają na rondo jadąc równolegle do siebie i w trakcie wjazdu na rondo nie wolno wrzucać kierunku ani w lewo ani w prawo chyba że zjazd następuje na pierwszym zjeździe, będąc już na rondzie wrzuca się kierunek jeżeli chce się zmienić pas ruchu lub gdy chce się zjechać z ronda, z tym, że włącza się kierunek po zjeździe za którym jest nasz zjazd. ale nigdy nie wjeżdża się z lewym kierunkowskazem, można włączyć lewy kierunek na rondzie dla zasygnalizowania zmiany pasa ruchu. Płockie lemingi na rondach na których są dwa pasy ruchu zjeżdżają na skuśkę tj. będąc na lewym pasie na rondzie zjeżdżają na prawy pas w trakcie zjazdu, a zmiana pasa ruchu w trakcie zjazdu jest niedopuszczalna, dlatego że prawym pasem może jechać inny pojazd jednocześnie zjechać z ronda swoim prawym pasem. Inaczej to tak, jesteś na lewym pasie to po zjeździe musisz znaleźć się na lewym pasie, a jadący prawym pasem na rondzie musi znaleźć się na prawym pasie. Leming jadący na skuśkę dziwi się, miota jak ktoś jedzie prawidłowo prawym pasem, a leming mu zajeżdża. Do czasu aż trafi na takiego co chce sobie przód zmienić i lakier. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chyba Cie pogięło. Re: Prawo Jazdy jest szkodliwe. IP: *.plock.mm.pl 27.09.12, 20:37 A od kiedy kierunek w lewo?? Co ty piszesz, chyba Cię pogięło. Kierunek dopiero wlaczamy jak zjezdzamy z ronda i to w prawo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEO Re: Prawo Jazdy IP: *.plock.mm.pl 27.09.12, 20:50 A ja polecam świetnego instruktora, Piotra Irzyka, swoja szkołę prowadzi na podolszycach/Z.Jarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal12 Re: Prawo Jazdy IP: *.124.c69.petrotel.pl 21.10.12, 17:41 a ja polecam OSK Podolszyce na podolszycach południowych. dobrzy instruktorzy. zdalem za pierwszym razem Odpowiedz Link Zgłoś