Dodaj do ulubionych

Co mam robić....????

02.10.12, 11:32
Nie wiem co robić, straciłam prace, mąż jest sparaliżowany , synek ma dopiero roczek a ja ......ja myślę tylko o tym by skończyć ze sobą ,już nie daję rady , nie mam znikąd pomocy, nie wiem co robić długi rosną w zastraszającym tempie, zaraz zabraknie mi na życie a obiecałam mężowi ze będę silna i udźwignę ten ciężar póki on nie wróci do zdrowia tylko że ja już nie potrafię.....tyle osób już mnie oszukało że nie mam ochoty już dalej walczyć, boję się że nie dam rady....
Obserwuj wątek
    • Gość: :( Re: Co mam robić....???? IP: *.plock.mm.pl 02.10.12, 11:48
      Przykre to, ze żyjemy w czasach, gdzie doczekaliśmy się ignorancji ze strony państwa w takich trudnych sytuacjach, ... W jakim zawodzie pani pracowała?
      • Gość: aqq Re: Co mam robić....???? IP: *.169.c68.petrotel.pl 02.10.12, 18:42
        poszukac pomocy:
        a) rodzina bliska
        b) dalsza rodzina, kuzynostwo
        c) odpowiednie służby
        d) proboszcz lub organizacje kościelne
        e) na forum.

w czym można Pani pomóc?
        odpada wątek finansowy, ale jeśli chodzi o okazanie dobrego serca, to wierzę, że jeszcze kilka takich tu zagląda...
        • Gość: :) Re: Co mam robić....???? IP: *.plock.mm.pl 02.10.12, 20:22
          punkt d proboszcz i organizacje kościelne raczej nie pomogą! Prędzej zabiorą ostatni grosz. Proszę napisać jakiej pomocy Pani oczekuje?
          • Gość: antytroll Re: Co mam robić....???? IP: *.class97.petrotel.pl 02.10.12, 20:48
            Gość portalu: :) napisał(a):

> punkt d proboszcz i organizacje kościelne raczej nie pomogą! Prędzej zabiorą os
            > tatni grosz. Proszę napisać jakiej pomocy Pani oczekuje?

twierdzisz , że ktoś zabierze ostatni grosz, a sam pytasz o pomoc...
            daj przykład , i sypnij kasą, chyba nie poskąpisz?
            • Gość: antyidiota Re: Co mam robić....???? IP: *.104.c69.petrotel.pl 02.10.12, 23:22
              gdybys nie byl idiota to bys wiedzial, ze jedynie pomoc dlugofalowa ma sens w przeciwienstwie do chwilowej, czyli kasy
              • Gość: hmm Re: Co mam robić....???? IP: *.055.c92.petrotel.pl 03.10.12, 10:08
                że jakaś praca przez intenet, przynajmniej tymczasowo żeby dorobić...
            • Gość: :) Re: Co mam robić....???? IP: *.plock.mm.pl 03.10.12, 12:16
              Antytroll myślisz, że tu jednorazowa wpłata coś da???? Żenujący masz poziom. Pytałam o to jakiej pomocy ta Pani potrzebuje. Bo gdybym mogła w czymkolwiek pomóc (niekoniecznie finansowo- bo sama mam dołek), to pomogłabym. A ty skoro możesz dac gotówkę, nie gadaj tylko pomóż.
              • Gość: Fx Re: Co mam robić....???? IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.12, 15:21
                > A ty skoro możesz dac gotówkę, nie gadaj tylko pomóż.

To nie tak.

Przy całej powadze sytuacji, nie chcąc skrzywdzić osoby, prawdopodobnie rzeczywiście potrzebującej pomocy w takich sytuacja potrzebne jest przedstawienie się/identyfikacja. Sporo jest apeli o pomoc z opisem ciężkiej sytuacji, ale z danymi osoby potrzebującej. Sam email to za mało.

Jeszcze raz proszę mi wybaczyć jeżeli swoimi podejrzeniami urażę potrzebującą osobę, ale w sierpniu posługując się tym samym nickiem zwrócono się o pomoc finansową dla matki samotnie wychowującej dziecko.
                Teraz apel jest ponowiony, wzrósł też jego ciężar gatunkowy (doszły myśli samobójcze, sparaliżowany mąż, chorzy rodzice i teść pijak). Nie chcę wkładać kija w mrowisko, ale jeżeli pomoc jest na prawdę potrzebna nie można działać anonimowo. Proszę zacząć od zwrócenia się z prośbą o pomoc do płockiego Ośrodka Pomocy Społecznej.
    • Gość: bat Re: Co mam robić....???? IP: 151.88.22.* 04.10.12, 12:43
      Jeśli wpis jest prawdziwy, to proszę o więcej informacji.
      Rozumiem (choć może nie do końca, bo nie jestem w takiej sytuacji), że potrzeban jest szybka pomoc... Niech nie oczekuje Pani, że ktoś przyniesie rybę na tacy, ale może ktoś Pani ofiaruje wędkę...?
      Jest tu mnóstwo różnych ludzi, którzy mają znajomych, rodziny, etc.

Proszę się odezwać, jakiej pomocy Pani oczekuje. Jaką pracą byłaby opani zainteresowany, może uda się coś pomóc...
      • mamusia1109 Re: Co mam robić....???? 04.10.12, 12:53
        Szukam jakiejkolwiek pracy, podjęłam zajecie przez internet , niestety gdy zblizał sie termin płatności firma zerwała kontakt. Nie ma sensu bym kogkolwiek oszukiwała Płock to małe miasto wszystko mozna sprawdzić. Pracowałam wcześniej w sklepie, pomagałam w biurze , nie boje sie pracy . zalezy mi by stanąć na nogi , wiem że musze to zrobic dla moich chłopców, tylko że to takie trudne. Nie moge prosic o pomoc rodziców poniewaz sami sa chorzy , tata nawet bardzo powaznie i maja głodowe renty, mieszkamy u tesciów. Niestety teść jest alkoholikiem, na zewnatrz udaje jaki wspaniały i towarzyski , w domu urządza nam piekło. często jest ze boje sie wyjść z pokoju, wolę nic nie zjeść niz natknąc sie na niego, niestety póki mąż nie wróci do zdrowia nie mam szans na wyprowadzkę z tego bagna. Więc nie piszcie mi prosze ze zycie jest wspaniałe, rodzina zwsze pomaga i tym podobnych. Mnie niestety to zycie nie rozpieszczało, ale to nie istotne martwię sie tylko o moich chłopcow.
        • Gość: bat Re: Co mam robić....???? IP: 151.88.22.* 04.10.12, 14:46
          Aktywuj swój profil na Forum GW lub podaj e-mail, spróbuje coś się dowiedzieć i jak coś, to podeślę info, ale już poza Forum.
          • Gość: bnb Re: Co mam robić....???? IP: *.016.c69.petrotel.pl 04.10.12, 20:47
            dramatyczne sytuacje wymagaja dramaycznych rozwiazan , wrzuc wypis meza ze szpitala , oczywiscie wymaz dane
            zobaczymy ile prawdy wtedy pomyslimy
            bo znajac zycie to sie skonczy na podaniu nr konta

btw. skad piszesz bo kafejki pozamykali internetowe a niemozliwe ze cie stac na internet przy takiej sytuacji ciezkiej
            • Gość: miller do bnb IP: *.169.c68.petrotel.pl 05.10.12, 09:27
              to już było nieładne

można przecież pójśc do sąsiadki, koleżanki....i skorzystac z neta

myślenie nie boli, a ma przyszłośc!
              • michalinka239 Re: do bnb 09.10.12, 12:08
                Korzystam z internetu w bibliotece płockiej tam jest to bezpłatne, dlatego nie mogę odpisywać na bieżąco. Jeśli chodzi o udostępnienie dokumentów potwierdzających moja wiarygodność bardzo chętnie ale nie tutaj, w rozmowie prywatnej z osoba zainteresowaną jak najbardziej.
                • Gość: Fx Re: do bnb IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.12, 13:44
                  Posłużyłaś się innym nickiem (teraz michalina239, wcześniej mamusia123), ale z kontekstu wynika, że jesteś tą samą osobą.

Więc zapytajmy Internet:

(michalinka239 31.07.12, forum mazowieckie)
                  "Kilka lat temu zaciągnęłam kredyt ( na operacje mamy) przez dwa lata sumiennie spłacałam, potem straciłam pracę i
                  ....
                  W tej chwili jedyny dochód mój i maluszka to alimenty w kwocie 400złotych i 300 które zarabiam sprzątając u starszej Pani mieszkającej obok. To nie tak że chce te pieniądze wyłudzić, ja chce je oddać , ale dla mnie realna kwota to 100-150 zł miesięcznie nie więcej.
                  ....
                  kredyt ten wzięłam w tajemnicy przed mężem ( jesteśmy w separacji ponieważ znęcał się nade mną , ) wówczas byłam w stanie utrzymać się samodzielne teraz niestety mieszkamy w jednym mieszkaniu. Mój mąż jest bardzo porywczy i jeśli dowiedziałby sie o tym gotów byłby mnie chyba zabić "

To tyle. Nieco różni się to od faktów przedstawionych w obecnym temacie? Jakoś paraliż i porywczość nie idą mi w parze. Przecież mąż jest sparaliżowany?.
                • lolekanabolek Re: do bnb 09.10.12, 15:07
                  Tekst linka
    • Gość: Karolina Re: Co mam robić....???? IP: *.play-internet.pl 09.10.12, 17:11
      Kochana jeżeli jesteś do rzeczy, i masz jako taki wygląd to spróbuj tego do czego namawiają studentki w potrzebie, ty masz tę nad nimi przewagę, że możesz sporo skasować za dodatkową adrenalinę, za widok sparaliżowanego patrzącego z wózka na Twoje zdolności w tym temacie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka