Dodaj do ulubionych

Jednak kawiarnia kulturalna na rogu Tumskiej i ...

02.01.13, 17:27
Gdy czytam informację, że na taki cel zabrakło pieniędzy to powiem szczerze szlag mnie trafia.
Szlag mnie trafia jak pomyślę ile to kasy "prezydent" wydał na bzdety , np. na tzw reklamę - promocję miasta .
Czy nie lepiej zamiast prywatnemu przedsiębiorcy na jakąś tam imprezę o której prawie nikt w Polsce nie wie dać prawie pół miliona złotych na niby promocję - dać takie pieniądze na taki cel ?
Jak widać nie, ten "polonista" inaczej widzi solidaryzm z pokrzywdzonymi przez los.
Ale panie "prezydencie" to też panu zapisuje do mojej "bialej księgi" która wykorzystam w kampanii JUZ W PRZYSZŁYM ROKU
Obserwuj wątek
    • Gość: z miasta Re: Jednak kawiarnia kulturalna na rogu Tumskiej IP: *.plock.mm.pl 02.01.13, 20:02
      Jaka kawiarnia?
      Był wspaniały pomysł na "Mleczaka" i o te kilka tysięcy się on rozbił. To miasto nie mogło mu pomóc? Przecież zapotrzebowanie na ten bar było bardzo duże. Jakie będzie na tę kawiarnię.
      I jeszcze jedno, bar mleczny t tamtym miejscu to tradycja. Przeszkadzało to komuś? Jakaś konkurencja? Zostawiono niepełnosprawnych samym sobie? Gratuluje! Żeby was.....
      Jakie jest tu drugie dno?
    • Gość: gość Re: Jednak kawiarnia kulturalna na rogu Tumskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.13, 20:35
      szczerze to się dziwię, że nie powstał tam kolejny bank a to już jest sukces
    • Gość: gość2 Re: Jednak kawiarnia kulturalna na rogu Tumskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.13, 21:35
      O widzę, że znów jakaś rodzina do Płocka ściąga i pracy potrzebuje... Ciekawe kto tym razem pANie AN?
    • Gość: Romek Re: Jednak kawiarnia kulturalna na rogu Tumskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.13, 21:36
      W przyszłym roku ty będziesz startował na prezydenta i wtedy pokażesz klasę.
    • Gość: Marek Re: Jednak kawiarnia kulturalna na rogu Tumskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.13, 21:46
      umobserwer wrócił do starego nicku.
      • Gość: umobserwer [...] IP: *.plock.mm.pl 02.01.13, 21:52
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • engloutis smutek 02.01.13, 22:07
      Fajnie, że nie będzie tam kolejnego banku. Może to i dobry pomysł z tą galerią sztuki, ale...
      Mimo wszystko rezygnacja z przekazania tego miejsca ngo'som to porażka... wielka porażka. A przejęcie pomysłu organizacji pozarządowej i przekazanie go podmiotowi zależnemu od budżetu miasta brzmi nie fajnie i groźnie. W moim przekonaniu miasto powinno zrobić wszystko, aby, jeśli nie ta, to i inna organizacja zadomowiła się na Tumskiej. Dlaczego? Bo - po pierwsze - wspieranie incjatyw pozarządowych powinno być priorytetem dla każdego samorządu, które rozumie czym jest budowanie otwartego modelu społeczeństwa obywatelskiego (w dłuższej perspektywie to się naprawdę opłaca). Po drugie, nikt mi nie powie, że prowadzenie takiej kawiarni przez ngo's jest droższe. Wręcz przeciwnie. To w ngo'sach szanuje się każdy pieniądz wydając go w sposób racjonalny i przemyslany (pozarządowi są wrażliwsi na potrzeby społeczne i umiejętniej odczytują potrzeby mieszkańców). Po trzecie, ngo's są bardziej elstyczne, np. potrafią dywersyfikować środki finansowe na działalność pozyskując je z róznych źródeł (granty, sponsorzy, UE). Poza tym, co mogło mieć tutaj znaczenie, są niezależne i bardziej otwarte na nowe idee, koncepcje i prądy. Jednym słowem, wychodzi na to, że mimo deklaracji i zapewnień o chęci współpracy z III sektorem, wyszło jak zwykle. To smutne, bo ostatni konflikt organizatorów Jarmarku Tunskiego (na szczęście dzięki dzielnej postawie p. Mieszkowicza w porę rozwiązany) i historia tej kawiarni, zniechęcają. A tylko symbioza trzech sektorów - samorządu, biznesu i ngo - może zapewnić naszemu miastu rozwój i dać nadzieję i wiarę na przyszłość, oraz przełamać przekonanie wielu ludzi, że "nic się nie da zrobić", że "nie warto", że "lepiej jest gdzie indziej".
      • Gość: aksum78 bar mleczny IP: *.bb.sky.com 02.01.13, 22:39
        bar tam nie powstal, bo juz istnieje jeden bar w dawnym kasynie. szefem baru jest brat pewnego pana U. moze szukam teorii spiskowych, ale znajac klimaty plockowe.
        dobrze, ze miasto "jakos" zaczyna brac sprawy w swoje rece w zwiazku z Tumska. bo ulica ta niestety umiera. to juz nie jest stan przedzawalowy, to stan smierci klinicznej......
        • epoeta Re: bar mleczny 03.01.13, 08:19
          A ja podzielam zdanie, że w tym wszystkim chodzi o utworzenie kolejnego, wygodnego miejsca pracy dla potrzebującego, jakiegoś z wykształcenia dyrektora. Bo czy w Płocku nie ma już instytucji zajmujących się kulturą? Ilością osób zatrudnionych w takich instytucjach bijemy inne miasta na łeb, a cały czas jesteśmy kulturalną pustynią! Ale najłatwiej przelać kasę w coś co nazywa się kulturą, poza tym , jak widać w Płocku, nie trzeba mieć jakichkolwiek kwalifikacji by robić NIC za duże pieniądze, tylko mydlić oczy, że instytucja funkcjonuje! Namnoży się konkursików rysunkowych, fotograficznych, literackich.... na które pójdą miliony, a które sensu najmniejszego nie mają.
      • Gość: z miasta Re: smutek IP: *.plock.mm.pl 03.01.13, 09:58
        Wiemy ile ratusz dało na remont bożnicy i ile wydaje na bzdety jak molo, jego remonty i ochronę przed lodem i inne nonsensy.
        To pomocy dla ludzi pokrzywdzonych przez los, niepełnosprawnych tak się tu traktuje? To świństwo i tyle z tym "Mleczakiem".
        • Gość: umobserwer do moderacji IP: *.plock.mm.pl 04.01.13, 12:46
          Czy szanowni opiekunowie/moderatorzy byli by tak uprzejmi i poinformowali mnie czym naruszyłem regulamin forum , swoim poprzednim wpisem , ze został on "wykasowany" ?
          z tego co czytałem w regulaminie jedynie jego naruszenie może skutkować taka decyzją.

Byłbym bardzo wdzięczny za informację, jedynie ze względu aby uniknąć podobnych "problemów" w przyszłości :) i mam nadzieję , ze powodem usunięcia nie było to że k"komus się nie podobało to co napisałem"

Pozdrawiam Moderację - UMOBSERWER
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka