Gość: ja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.07.04, 20:58 Co wy na to aby rozpocząć w Płocku zbieranie podpisów pod petycją o przywrócenie kary śmierci? Im szybciej zaczniemy tym szybciej wroci normalność Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: długopisem Re: kara śmierci IP: 81.190.172.* 14.07.04, 11:42 tylko może się nie pytaj, tylko coś zrób. Znasz prawnika który to napisze? Zanieś do gazety to ja przyjdę podpisać. Odpowiedz Link Zgłoś
orangejuice Re: kara śmierci 14.07.04, 13:03 Gość portalu: ja napisał(a): > Co wy na to aby rozpocząć w Płocku zbieranie podpisów pod petycją o > przywrócenie kary śmierci? Im szybciej zaczniemy tym szybciej wroci normalność Nudzisz się w wakacje? To może casting na kata od razu zorganizuj? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: kara śmierci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 13:40 Casting już niepotrzebny ten koleś ma już zaklepany etat. Wiadomo, o robotę ciężko, a żadna praca nie chańbi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: kara śmierci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 14:11 a co jesteś zagrożony? Odpowiedz Link Zgłoś
plockier A może coś w zamian 14.07.04, 13:31 Jestem zdecydowanym przeciwnikiem kary śmierci. Bez udawadniania dlaczego. Tak i już. Ponadto uważam, że kara śmierci wcale nie jest karą najcięższą. Za to proponuję budowę obozów pracy na wzór stalinowsko-północnokoreański. Jak nie wybudujesz i drewna nie narąbiesz - będzie ci się lało na łeb i będziesz marzł. Jak odpowiednio dużo np. kostki brukowej nie wyciosiesz lub rudy uranu nie wydobędziesz - będziesz głodny. Jak będziesz chory a nie zapłacisz z tego co wyrobiłeś - najwyżej polopiryna (wraz z lewatywą) jako cudowne lekarstwa na wszystko. Ubranie i buty - jak sobie uszyją i materiały do wymiany raz do roku. Po takiej karze do upragnionej wolności na kolanach wracać będą (jeżeli wogóle). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: A może coś w zamian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 14:15 czyste brednie. każdy taki bedzie na wolnosci brał odwet za pudło Odpowiedz Link Zgłoś
plockier Chyba jednak tak 15.07.04, 13:32 Gość portalu: al napisał(a): > czyste brednie. > każdy taki bedzie na wolnosci brał odwet za pudło Gratuluję kultury. Najlepiej coś całkowicie zanegować nie opierając się na racjonalnych przesłankach a jedynie na przypuszczeniach. Przede wszystkim (myślałem, że wynika to z nastawienia postu) byłaby to kara w ogromnej większości przypadków dożywotnia (z absolutnym wykluczeniem jakiegokolwiek warunkowego zwolnienia, atrakcji typu przepustka, paczki, widzenia intymne itp. itd.). Miałaby być to "droga przez mękę". Bez szans, bez nadziei. Tak jak czuły się ofiary zwyrodnialców. Dla społeczeństwa ważne byłyby m.in takie aspekty; 1. Utrzymanie takiego zakładu jest tanie, śmiesznie tanie. Wręcz możnaby wykorzystywać skazanych do prac społecznie potrzebnych. Może nawet dałoby się na nich zarabiać. 2. Społeczeństwo wie, że skazany cierpi. I fizycznie i psychicznie. 3. Skazany poprzez odpowiednią propagandę dowie się dlaczego tak oraz to, że ścieżka na poprawę jest dla niego bardzo wąska a wymagać będzie niesamowitej pracy (również nad sobą). Wiadomą rzeczą jest, że zaraz znaleźliby się obrońcy "uciśnionych". Ale to już chyba raz przerabialiśmy i mam nadzieję, że polskie społeczeństwo często durnowate teraz akurat (choćby z poczucia spełnianej zemsty) nie dałoby się ponownie nabrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Chyba jednak nie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.07.04, 15:39 twoj pomysl jest bardzo dobry, ale mysle ze mozliwy do wdrozenia co najwyzej w chinach, korei albo jakims innym kraju gdzie uwielbiaja prawa czlowieka czy ty sobie zdajesz sprawe jaki tumult by sie podniosl, kara smierci jest oczywiscie pogwalceniem tego co cały swiat uznjae za podstawowe prawo czlowieka, czyli prawo do zycia, ale znecanie sie nad wiezniami, jakkkolwiek sluszne i nawet bardziej sprawiedliwe, byloby politycznie niepoprawne, a tak koles dostanie kulke i pojdzie do piachu bez zajakniecia Oczywiscie idea odrobienia za swoje "grzechy" jest bardzo ciekawa. To rzeczywiscie jest fenomen ze mamy tylu wiezniow i nieposprzatane ulice czy syfiaste trawniki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: długopisem Re: kara śmierci IP: 81.190.173.* 15.07.04, 14:41 właśnie dlatego że dużo osób jest za i kilka przeciw to referendum by się przydało Odpowiedz Link Zgłoś