Dodaj do ulubionych

Czy w Plocku jest potrzebny hipermarket?

IP: 10.9.65.* 30.03.01, 11:38
Bylam w sobote w Warszawie w Makro. Naliczylam ponad 20 samochodow z plockimi
numerami. Najwyrazniej w Plocku jest potrzebny hipermarket, bo w
dotychczasowych sklepach jest potwornie drogo. Wedlug mnie, to dobrze wiec, ze
buduje sie tu Auchan. Plocczanie nie beda musieli jezdzic na zakupy do Wawy. A
wy co o tym sadzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Artur Re: Czy w Plocku jest potrzebny hipermarket? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 30.03.01, 19:56
      Jestes glupi jak but! Kto jezdzi do W-wy po zkupy?!
      W Płocku jest duzo wielkich sklepow i hipermarket takze!
      • Gość: PodolMan Re: Czy w Plocku jest potrzebny hipermarket? IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 31.03.01, 17:28
        Hipermarket jest w Plocku niezbedny. Z punktu rownowagi miejsc pracy powinny
        byc trzy ogolnospozywcze plus po jednym z roznych branz (np. ogrodniczy NOMI,
        elektroniczna CASTORAMA, budowlany PRAKTIKER, meblowa IKEA). Nie mozna
        twierdzic ze sa u nas hipermarkety bo do tej pory ich nie bylo (sa to sklepy
        dopiero powyzej kilkunastu tysiecy metrow kw.). Ludzie w Plocku sa tacy sami
        jak w Warszawie czy Lodzi dlatego czekaja na ich budowe (biorac pod uwage ceny
        w Panoramie i jakosc w LEADERze to jest na co czekac). Pierwszy bedzie AUCHAN,
        byc moze pozniej CARREFOUR i ktos jeszcze. W chwili obecnej hipermarket dopiero
        sie buduje, a mamy tak naprawde trzy supermarkety: dwa LEADER PRICE'y i
        Panorame POLOMARKETU, pozostale to dyskonty typu SESAM, REMA, BIEDRONKA,
        jednakze te granice sa czasami dosc plynne. Przed hipermarketami nie ma
        ucieczki, jednakze powinny sie one budowac w oddaleniu od centrum, a nawet juz
        poza granicami miasta - tylko wtedy bedzie to zjawisko korzystne.
        • Gość: daleki Re: Czy w Plocku jest potrzebny hipermarket? IP: *.chicago.il.ameritech.net 01.04.01, 08:19
          ...tak wybudujcie nowy Hipermarket a zobczycie co w skutek tego durnego
          posuniecia stanie sie w miescie i okolicach; Wieksze bezrobocie ,Wieksza
          przestepczosc,Wieksze pieniadze z lapowek dla zadzacych,Wieksze niezadowolenie
          spoleczne,Wieksze zapotrzebowanie na wyzysk .....i coraz Wieksze masy ludzi
          przygotowujace sie do wyjscia na ulice w celu obalenia ....czego
          obalenia ?...sami dobrze juz wiecie...!!!
          • Gość: Jaga Re: Czy w Plocku jest potrzebny hipermarket? IP: 10.9.65.* 03.04.01, 20:54
            Daleki, doswiadczyles tego na wlasnej skorze? A moze Twoi znajomi?
        • Gość: Greg Re: Czy w Plocku jest potrzebny hipermarket? IP: 212.187.240.* 02.04.01, 15:07
          Nie nazywaj Leader Price supermarketem bo to jest jeden wielki smietnik, a nie
          sklep
      • Gość: Mick Re: Czy w Plocku jest potrzebny hipermarket? IP: *.e-point.pl 13.04.01, 12:17
        Oczywiscie. Newet kilka. To troche jak Polski Expres - bilety kosztowaly juz
        kolo 30 PLN teraz jak pojawila sie konkurencja sa po 16...
        Zamiast plockich "domow handlowych" typu zadaszony rynek (tajger etc) byc moze
        pojawi sie rozsadna alternatywa.
        A ze ploczczanie jezda do Wawy po zakupy - to oczywiste bo tam jest w sklepach
        taniej...
        • Gość: PodolMan Re: Czy w Plocku jest potrzebny hipermarket? IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.01, 16:18
          A co jest złego w "Taygerze"? Uważam, że jest tam lepszy klimat jak w TSS czy
          PCH. Sprzedaż odbywa się w kulturalnych warunkach, mnie tam się podoba. Należy
          też wziąć pod uwagę, że te centrum powstało z polskiego kapitału i z
          ograniczonych środków, jednak wstydu w żadnym wypadku nam nie przynosi. Wiem bo
          gościłem niedawno znajomą z Niemiec, która wyemigrowała jako dziecko i jej
          Tayger się bardzo podobał.
          Do Grega - fakt, że w LEADERze sprzedają siano, dla mało wymagających klientów
          jest to jednak raj, bo chociaż tanio. A z definicji jest to jednak supermarket.
    • Gość: Marek Re: Czy w Plocku jest potrzebny hipermarket? IP: 193.59.38.* 02.04.01, 10:44
      Drodzy Płocczanie, szanowna Gazeto !
    • Gość: Piotr Ka Re: Czy w Plocku jest potrzebny hipermarket? IP: 212.45.230.* 06.04.01, 14:53
      Gość portalu: Jaga napisał(a):

&#62 Bylam w sobote w Warszawie w Makro. Naliczylam ponad 20 samochodow z plockimi
      &#62 numerami. Najwyrazniej w Plocku jest potrzebny hipermarket, bo w
      &#62 dotychczasowych sklepach jest potwornie drogo. Wedlug mnie, to dobrze wiec, ze
      &#62 buduje sie tu Auchan. Plocczanie nie beda musieli jezdzic na zakupy do Wawy. A
      &#62 wy co o tym sadzicie?

Mieszkam w Warszawie i już nie korzystam z supermarketów cenowo nie są
      konkurencyjne ze sklepami okolicznymi. Ich atut to promocje, które oferują
      produkt
      a) stary
      b) kiepski
      c) niepełnowatościowy
      d) ogólnie ujmując do bani bez gwarancji itd

Naprawdę polecam zwykłe tradycyjne sklepy, w których sprzedawca zna wasze nawyki
      i potrzeby

• Gość: Jaga Re: Czy w Plocku jest potrzebny hipermarket? IP: 10.9.65.* 25.05.01, 19:45
        Coz, jeszcze tylko pare tygodni i sie przekonamy. Auchan rusza na samym
        poczatku czerwca.
        • Gość: Stuntman Hipermarket jest potrzebny IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.01, 20:59
          Jak znam życie to iść normalnie na zakupy będzie można dopiero od lipca :))
          • Gość: xyz Re: Hipermarket jest potrzebny IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.01, 22:55
            Słuchajcie, Auchan jest w Płocku jak najbardziej potzrebny.
            Z punktu widzenia konsumenta: Z całym szacunkiem ale napiszcie gdzie do tej
            pory mogłem kupić w Płocku na obiad łososia na grilla, sałaki na kolacje lub
            kapuche z grochem. Sorry ale w moim otoczeniu nie ma ani jednego sklepu ktory
            dawalby mi mnogosc wyboru. No i ceny. Fakt nie zawsze nizsze i czeste oszustwa
            ale to jest w mysl prawa ekonomii o rynku niedoskonalym nasza wina.
            Z punktu widzenia Płocczania: Powstanie hipermarketu bedzie mailo pozytywny
            wydzwiek dla naszego samopoczucia. Vide watek o prowincji. Wiekszosc
            okolicznych miast ma hipermarkety.
            Z punktu widzenia pedagoga: Uzmysłowmy sobie, i to wcale nie jest zart, ze
            bardzo ale to bardzo duza czesc plocczan nie miala okazji bywac czesto w Wwie.
            Nie mysle o studentach i ludziach mlodych, ludzaich ktorzy chodza do teatru,
            kina, ale o zwyklych mieszkancach Płocka pracujacych na co dzien w Cotexie,
            FMZ, itd.. Uwierzcie mi, bo znalem taka osobe, dla nich Auchan bedzie szokiem -
            zachodem ktory zawital do Plocka - a to moze miec tylko i wylacznie pozytywne
            nastepstwa.
            • Gość: Stuntman Re: Hipermarket jest potrzebny IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.01, 23:05
              Mądrze mówisz xyz. Prawda jest taka, że lepiej jest w żadnej dziedzinie nie
              odstawać, a szok dla takich nie uświadomionych będzie napewno. Wiem, bo na mnie
              zrobił pewne wrażenie 25 tysięczy Auchan (praktycznie taki jak nasz tylko inny
              układ) w Gdańsku. Pod względem wielkości hiperu nie mamy się czego wstydzić.
              Inną kwestią jest to, że niestety hipermarkety są zbawieniem tylko dla
              kupujących, a obozem pracy dla zatrudnionych. Takie czasy...
        • Gość: bula Re: Czy w Plocku jest potrzebny hipermarket? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.01, 01:42
          Gość portalu: Jaga napisał(a):

&#62 Coz, jeszcze tylko pare tygodni i sie przekonamy. Auchan rusza na samym
          &#62 poczatku czerwca.

Ludzie wiem że na początku będzie tłok, ale tuż po otwarciu w tych hiper'ach jest
          taki burdel że można coś kupić w niezłej cence bo jadą poniżej marży.
          Zanim się pokapują że sprzedają taniej niż kupili to trochę czasu minie.
          Znam to z autopsji (nie powiem w jakim mieście i co bo mi kierownika na zbity
          pysk wywalą) i nie podniecajcie się po adresie że to było w Poznaniu bo nie.
          Pozdrawiam i życzę udanych zakupów he he
    • Gość: Strucho ...a mogą być następne IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.01, 21:25
      Doszły mnie słuchy niedawno, że na Gałczyńskiego za stacją PKN i Politechniką,
      już planowana jest budowa następnego hiperu. Niestety nie wiem co to będzie za
      hiper, kiedy go zaczną, a kiedy skończą budować i czy do końca jest to pewne.
      Do tego dochodzi jeszcze kwestia PCH, na terenie którego miał stanąć kompleks
      Carrefour+Nomi+Office Depot+pasaż (razem ok. 13 tys m2.). Jednak ostatnio
      straszne są zawirowania odnośnie tego miejsca i nie wiadomo co tam w faktycznie
      powstanie. W każdym bądź razie troche tych supermarketów może niedługo być.
      • Gość: xyz Re: ...a mogą być następne IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.01, 21:51
        Jęsli mogę coś radzić ... Nie pozwalajcie tylko aby hipery powstawały w centrum
        miasta np w PCH. Z czasem zobaczycie ze to tylko duży i wprawdzie fajny, ale
        tylko sklep spożywczy. A miejsca na pobudowanie czegoś innego w centrum typu
        basen, kręgielnia, multipleks, centrum fitness już nie będzie. I wtedy dopiero
        bedzie mozna zaczać żałować. Niech hipery lokują sie na skraju miast tj.
        Borowiczki, Maszewo a jak powstanie kiedyś nowy most to Radziwie.
        Argument że za daleko odpada bo każdy hiper uruchamia bezpłatną komunikację
        autobusową. Aha, o operatywności władz miasta może swiadczyć także fakt aby
        hipery już na etapie wskazania lokalizacji i wydania pozwolenia na budowę
        dokładały się do modernizacji infarstruktury drogowej. Przykład: Janki czy
        Carrefour Kraków który wykonał skrzyżowania wielopoziomowe przy drodze
        szybkiego ruchu. Zrobienie wjazdu z Wyszogrodzkiej to naprawdę za mało. A jak
        wskazują statystyki w Płocku jest wysoka siła nabywcza.
        Jesli hipery ulokują się na skrajach miasta to i wilk będzie syty i owca cała.
        Wam nie będzie się chciało jechać za miasto po chleb czy masło tylko po poważne
        weekendowe zakupy a dzięki temu zwykłe małe sklpey też bedą dzieki wam
        prosperować przez cały tydzień. A wy bedziecie mogli się zabawić na kregeileni
        czy multipleksie w centrum maista gdzie niepowtał hiper.
        • Gość: Stuntman Re: ...a mogą być następne IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.01, 23:19
          Właśnie między innymi o to jest cała afera z PCH. Sprzedawcy z targowiska obok
          boją się o swoje miejsca pracy. Fakt, że jest to dobry teren na jakieś centrum
          rozrywkowe, no ale akurat tu nie chcieli się inwestorzy podjąć. Firma która
          miała się niby tym zająć zakontraktowała wybudowania drogi obok, ale jak na
          razie ani drogi ani centrum nie widać. Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o
          pieniądze...
          Niedługo ma rozpocząć się budowa Multipleksu wraz z kawiarnią, kręgielnią i nie
          wiem z czym jeszcze, gdzieś zaraz obok Auchana (nie jestem pewny czy obok, czy
          po drugiej stronie). Myślę że budowa Centrum Podolszyce akurat w tym miejscu
          jest niezłym rozwiązaniem, ale należałoby jeszcze rozwiązać problemy
          komunikacyjne tego rejonu. Kilometrowe korki na Podolszycach w pierwszym
          miesiącu murowane.
        • Gość: gibki Re: ...a mogą być następne IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 31.05.01, 11:32
          cena terenu PCH jest tak wysoka, ze moze za wyjatkiem Mutikina i oczywiscie
          hipermarketow nic sensownego tam nie powstanie, no chyba ze jakis biurowiec a w
          takiej sytuacji jestem zdecydowany na hipermarket :-)))
          • Gość: Stuntman Re: ...a mogą być następne IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.01, 21:04
            Wizja nowoczesnego biurowca obok targowiska i w środku dużego osiedla
            mieszkaniowego z czasów PRLu nie wygląda zachęcająco. Widziałem plany obiektu
            jaki miał tu stanąć i wygląda ciekawie, nie jak ktoś gdzieś napisał - "kolejny
            garaż z blachy falistej napompowany pompką Pana Kleksa". Taka budowa ma sens
            tylko wtedy gdy oprócz supermarketu będą inne ciekawe sklepy, restauracje,
            solaria, gabinety usługowe i temu podobne atrakcje, gdzie można w jednym
            miejscu załatwić wiele swoich spraw.
            • Gość: loopin' Re: ...a mogą być następne IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.01, 22:32
              przydałby się hipermarket,ale płock do tego nie dorósł
              a takiego centrum jak sadyba best mall lub klif ,lub M1 u nas nie będzie
              • Gość: Strucho Re: ...a mogą być następne IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.01, 00:42
                Jakby się zjawił ktoś z pieniędzmi to nie takie rzeczy by były. Ale z tym jest
                już problem...
      • Gość: Strucho Re: ...a mogą być następne IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.01, 00:12
        Wiadomości sprzed paru dni:
        1. Na Gałczyńskiego będzie OBI - ogród i narzędzia.
        2. Docelowo w Płocku ma stanąć ok. 7 różnego rodzaju hipermarketów.
        Newsy zasłyszane na IRCu.
    • Gość: loopin' Re: Czy w Plocku jest potrzebny hipermarket? IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.01, 22:23
      • Gość: loopin' Re: Czy w Plocku jest potrzebny hipermarket? IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.01, 22:25
        Prawda jest taka , że jak będzie auchan to będzie jak z mcdonaldem .CAłe
        buractwo z Płocka sie zneleci!
        • Gość: vnv Re: Czy w Plocku jest potrzebny hipermarket? IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.01, 22:28
          Ja tam często jeżdżę do w-wy do hiper marketów ,ale tam nawet jak otwierają
          kolejny to nikt nie dziczeje.A,w Płocku?Wystarczy przypomnieć sobie otwarcie
          mcdonalda
          • Gość: Strucho Re: Czy w Plocku jest potrzebny hipermarket? IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.01, 00:41
            I jestem gotów się założyć, że gdyby było otwarcie drugiego McDonalda u nas (co
            jest prawdopodobne) to żadnych ekscesów by nie było, najwyżej "etatowi
            podniecacze" by przyszli. Problem ten nie dotyczy tylko Płocka i był już
            poruszany w temacie "AUCHAN jak wygląda otwarcie."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka