od-or Średnia płaca w Orlenie to prawie 9400 zł 22.02.13, 09:09 a może to jest taka średnia np:30 sprzątaczek po 1200+3-eh prezesów po 50 000 średnia wychodzi 5700. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duks Re: Średnia płaca w Orlenie to prawie 9400 zł IP: *.else.com.pl 22.02.13, 09:10 Nie rozumiem całego zamieszania:) 9400 zł to bardzo dobra pensja, dlaczego Ci ludzie nie mają chcieć zarabiać więcej? Musimy zacząć gonić kraje zachodnie w tym aspekcie, zanim ostatecznie wejdziemy do strefy euro Odpowiedz Link Zgłoś
xtalatx Mediana a nie średnia - to jest przeciętna pensja 22.02.13, 09:11 nikt nie uczył ekonomistów ani GUS statystyki, wiedza o medianie to jest wiedza na poziomie pierwszego roku studiów. Biedaki są chyba na poziomie Jasia Fasoli, bardzo prawdopodobnie bez studiów wyższych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Mediana a nie średnia - to jest przeciętna pe IP: *.multi-play.net.pl 22.02.13, 09:53 A po co Ci mediana w tym przypadku? Masz dokładniejsze dane, jest dokładnie wyszczególnione jaki procent pracowników ile mniej wiecej zarabia. Odpowiedz Link Zgłoś
ferdek_bagietka Średnia płaca w Orlenie to prawie 9400 zł 22.02.13, 09:15 statystyka to największa k**wa wśród nauk, zawsze da takie wyniki, za jakie się zapłaci. Odpowiedz Link Zgłoś
topgun77 Średnia płaca w Orlenie to prawie 9400 zł 22.02.13, 09:25 Panie Sekuła. Najpierw podaj Pan jaka jest średnia płac na stanowiskach pracowników fizycznych, a później podaj pan średnią płac na stanowiskach administracyjnych. Porównamy to i ocenimy jak się do tego ma Pana 9 tysięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oburzony Re: Średnia płaca w Orlenie to prawie 9400 zł IP: 91.212.223.* 22.02.13, 09:43 Witam. Bardzo trafne spostrzeżenie ,ja po 27 latach pracy w firmie ORLEN zarabiam 3850 zł . I takich pracowników jak ja ma być tylko 7%???????? Z tego co myślę to pracowników utrzymania ruchu ciągłego jak ja jest około 3000 osób. To łatwo można policzyć ile zarabaiają na stanowiskach administracyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znający realia Re: Średnia płaca w Orlenie to prawie 9400 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.13, 09:29 śpią na nocnej zmianie, wypisują cały dzień bzdety na forum z orlenowskich ip np 169. i jeszcze podwyżek chcą? wolne żarty. znam wielu pracowników orlenu i żaden nie ma mniej niż 5 tyś na rączkę, mało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orlenowiec Re: Średnia płaca w Orlenie to prawie 9400 zł IP: *.xdsl.centertel.pl 22.02.13, 09:46 nie wiem kogo ty znasz - chyba samych kierowników. Bo ja pracuję tu ponad 20 lat i nie ma u nas nikogo (wśród 30 osób) który by zarabiał ponad 5000. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do znającego Re: Średnia płaca w Orlenie to prawie 9400 zł IP: *.196.c79.petrotel.pl 22.02.13, 11:05 realia.Znasz realia jak świnia niebo.Tyle w temacie.Dajesz się manipulować.Skoro się dajesz to twój wybór.Niech tobą manipulują.Jedno małe ale wolny człowieku.Dlaczego piszesz na forum?.Dlaczego czytasz co inni piszą?.Wolność dla ciebie a dla innych ......zakaz pisania na forum.Kto ciebie upoważnił do oceny tego co inni piszą.Ty możesz oceniać.Ciebie oceniać nie wolno.Takiś mądry a taki głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znający realia Re: Średnia płaca w Orlenie to prawie 9400 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.13, 11:38 twój wpis potwierdza tylko to, co napisałem, twoje ip to orlen, siedzisz, pierdzisz w stołek właśnie w pracy za 5 tyś i bzdety wypisujesz na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znasz realia Re: Średnia płaca w Orlenie to prawie 9400 zł IP: *.196.c79.petrotel.pl 22.02.13, 12:21 bo tak ci napisała gazeta.Oj "znafco" tematu.Nie ośmieszaj się.Jedno jest pewne.Dajesz się manipulować.Mani.palanci stoją z boku i się cieszą,że jesteś taki gamoń.Skoro taki żal,że tak dużo w Orlenie zarabiają to startuj i złóż swoją aplikację.Najlepiej na kierownika wyższego szczebla.Jeszce lepiej na dyrektora.Na produkcję będzie trudniej bo nawet ci z Warszawy wiedzą kto na nich pracuje.Nie zatrudniają więc wszystkich tylko takich co zabezpieczą im bezpieczne wypłaty.WSZYSTKO MA PRACOWAĆ SOLIDNIE BY DYREKTOR MIAŁ WYPŁATĘ.TU ICH ROZUMIEM.Działają bardzo racjonalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość123456 Re: Średnia płaca w Orlenie to prawie 9400 zł IP: *.070.c86.petrotel.pl 13.03.13, 12:13 Co do wypowiedzi autora "Znający realia" to gość chyba nie wie co pisze. podaj konkretne liczby a nie większość znajomych zarabia 5000 na rękę BZDURA. tak w ogóle to posiada informacje wyssane z palca. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magine22 średnia płaca w PL w to 3400a ludzie narzekają 22.02.13, 09:31 Czekam na taki artykuł-bo to też prawda:) statystyczna Pytanie ile zarabiają ci co pracują w szkodliwych warunkach jaka tam jest średnia i ile zarabjają ci co mają najniższe pensje, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: średnia płaca w PL w to 3400a ludzie narzekaj IP: 95.178.0.* 22.02.13, 09:44 litr ON w Płocku - 5.69. w Częstochowie wczoraj brałem litr ON za 5.40. "DZIĘKUJEMY" CI orlenie za lata zatruwania, za ceny paliwa, za wsparcie lokalnej działalności społecznej, za maraton, za bandę plecaków, którzy co dnia mkną do nas swoimi audicami, "DZIĘKUJEMY"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do lolo Re: średnia płaca w PL w to 3400a ludzie narzekaj IP: *.196.c79.petrotel.pl 22.02.13, 10:51 przeczytaj co napisałeś.Same głupoty.Dajesz sobą manipulować.Nawet o tym nie wiesz boś ...oświecony inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orlenowiec Re: średnia płaca w PL w to 3400a ludzie narzekaj IP: *.xdsl.centertel.pl 22.02.13, 09:52 Ciekawe że pan Sekuła zapomniał wyszczególnić kogo by objęło te zamrożenie płac. Płace już kiedyś w Orlenie były zamrożone - i to prze 3 lata z rzędu. Ale nie dotyczyło to tych co pracują na kontraktach (czyli kierownictwa) a jedynie tych z umową o pracę (czyli mówiąc potocznie - roboli) Płace "kontraktowych" nie mogą być zamrożone bo trzeba by zmienić kontrakty (większość z nich jest tak skonstruowana) - sprawa prosta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: średnia płaca w PL w to 3400a ludzie narzekaj IP: *.113.c88.petrotel.pl 23.02.13, 12:27 W Polsce jest duże rozwarstwienie w płacach i tak jest w PKN ORLEN S.A. Spółka Matka ma się bardzo dobrze pod względem sytuacji ekonomicznej, dlatego jest wysoka przeciętna płaca. W spółkach produkcyjnych sytuacja ekonomiczna jest dobra i niższe przeciętne wynagrodzenia. Znacznie gorzej jest w pozostałych spółkach Grupy Kapitałowej PKN ORLEN S.A. i w innych działających na terenie Orlenu, gdzie są niskie wynagrodzenia - zwłaszcza na stanowiskach robotniczych. Wszyscy pracownicy powinni walczyć o godne wynagrodzenia i mieszkańcy Płocka nie powinni zazdrościć nikomu wysokich zarobków, a wręcz przeciwnie powinni organizować się w silne związki zawodowe dające szansę o poprawę swojej sytuacji materialnej i podjęcia walki w kierunku sprawiedliwego podziału zysku w firmach. W tym celu potrzebna jest tu solidarność międzyludzka, taka jak we Francji, Danii, Belgii i w Krajach Skandynawskich!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: średnia płaca w PL w to 3400a ludzie narzekaj IP: *.113.c88.petrotel.pl 23.02.13, 13:11 Ewentualne zamrożenie płac w Orlenie spowoduje spadek konsumpcji i pogorszy się sytuacja finansowa innych podmiotów gospodarczych, co odbije się na mieszkańcach Płocka i z okolic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "Bogacz" Spójrzcie na własną głupotę i zawiść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.13, 09:50 Z mojej firmy mam średnio 25000 na czysto miesięcznie dla siebie, moi pracownicy średnio netto 2000. I teraz w czym problem? Problem jest w głupocie pracowników. Spójrzcie na samych siebie. Najeżdżacie na nauczycieli, bo mają wakacje, najeżdżacie na Orlen, bo mają 5000 a wy 1500, nie ma między wami żadnej solidarności grupowej międzybranżowej zwykłych pracowników. Jesteście grupkami kłócącymi się między sobą o jakieś "grosze" różnicy, a prezesi siedzą i się śmieją i podkręcają takimi danymi. Odpowiedz Link Zgłoś
moon_123 9400?! policzcie tę średnią jeszcze raz! 22.02.13, 09:55 policzcie tę średnią jeszcze raz - bez dyrektorów i kierowników. a wynik wyjdzie zgoła odmienny... Odpowiedz Link Zgłoś
moon_123 Re: 9400?! policzcie tę średnią jeszcze raz! 22.02.13, 09:58 demotywatory.pl/3994503/Srednia-pensja-wynosi-3400-miesiecznie Odpowiedz Link Zgłoś
mawelo Re: 9400?! policzcie tę średnią jeszcze raz! 22.02.13, 14:15 moon szacun ze wskazujesz droge jak mozna latwo policzyc tudziez wyliczyc zarobki ale zastanawia mie fakt ze w dobie laptopuw ekseluw inni nieumio albo udajo ze nieumio tego zrobic smieh na sali sorki za dyslekcje tak juz mam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alert Obudźcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.13, 10:08 Przecież to jest typowa propagandowa zagrywka. Podanie zmanipulowanych statystyk, byle tylko ludzie się żarli, a dzięki temu można dokręcać im śrubę. Związkowcy "wywalczą" tyle na ile pozwoli im zarząd, taka jest prawda. Żadna pikieta, na którą pójdzie 50 osób nic nie pomoże. Kiedyś, jeszcze w latach 80, jak ludzie chcieli coś wywalczyć to była krótka piłka- albo rozmawiamy poważnie, albo odstawiamy jakąś instalacje... i od razu taki derektorek przyjeżdżał z podkulonym ogonem. Teraz nikt tego nie zrobi, teraz już nie ma takiej jedności w społeczeństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
mawelo Re: Obudźcie się 22.02.13, 14:11 aleret ty hyba migawki widziales w tvn lub polsacie z pikety zmianowcuw kolejny trol ciekawe z kim tzyma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: Obudźcie się IP: *.class100.petrotel.pl 22.02.13, 17:26 Śniłeś, w latach 80 zarobki w MZRiP były żałośnie niskie. Odpowiedz Link Zgłoś
ciffan Re: Obudźcie się 22.02.13, 23:10 Gość portalu: alert napisał(a): > Przecież to jest typowa propagandowa zagrywka. Podanie zmanipulowanych statysty > k, byle tylko ludzie się żarli, a dzięki temu można dokręcać im śrubę. > Związkowcy "wywalczą" tyle na ile pozwoli im zarząd, taka jest prawda. Żadna pi > kieta, na którą pójdzie 50 osób nic nie pomoże. Kiedyś, jeszcze w latach 80, ja > k ludzie chcieli coś wywalczyć to była krótka piłka- albo rozmawiamy poważnie, > albo odstawiamy jakąś instalacje... i od razu taki derektorek przyjeżdżał z pod > kulonym ogonem. Teraz nikt tego nie zrobi, teraz już nie ma takiej jedności w s > połeczeństwie. Popieram, mam identyczne zdanie. Kiedyś za jednym gościem stu stało murem. A dziś? Za byle co skoczą ci do gardła i zaplują jadem i zawiścią. Polak Polakowi nóż w plecy wbije, byle by ten drugi nie miał lepiej od niego. Bardzo to wszystko smutne i ani trochę nie napawa patriotyzmem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Chcę zarabiać jak obywatel UE IP: *.xdsl.centertel.pl 22.02.13, 12:32 A ja szczerze mam gdzieś tą średnią. Pracuje w europie, jestem europejczykiem, place podatki takie jak europejczycy, mam ze wszystkiego potrącane jak europejczyk, w sklepie kupuje po cenach europejskich wiec także chcę zarabiać jak europejczyk. Z drugiej jednak strony powiedzcie sami czemu prezes ma dostać premie liczoną w milionach, czemu zarząd ma też to dostać, czemu dyrektor ma to dostać, dlaczego kierownik ma dostać. Jeżeli mamy kryzys słaby kwartał, prognozowany słaby rok to wszyscy sobie czegoś odmówmy. Na koniec dodam tylko tyle zauważcie jak ten zakład oddala się od płocka coraz więcej ludzi wyższego szczebla pracuje w ,, centrali" , w Warszawie a biura utrzymywane są i w Płocku i w stolicy... a miejsc pracy coraz mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do gość Re: Chcę zarabiać jak obywatel UE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.13, 15:29 Gościu ani podatków nie płacisz takich jak w Unii bo nie są one zunifikowane. Ani na szczęście nie ma u nas takich cen jak w większości unijnych krajów. Pieprzysz jak potłuczony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wit Re: Średnia płaca w Orlenie to prawie 9400 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.13, 15:22 Orlen ewidentnie pożydził dla pracowników produkcji Odpowiedz Link Zgłoś
iroman51 Średnia płaca w Orlenie to prawie 9400 zł 22.02.13, 15:53 hahahahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po Re: Średnia płaca w Orlenie to prawie 9400 zł IP: *.plock.mm.pl 22.02.13, 16:35 To jak Panna Sekuła żuca tak liczbami to może poda ile zarabiają dyrektorzy w tym on sam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reforming Re: Średnia płaca w Orlenie to prawie 9400 zł IP: *.plock.mm.pl 22.02.13, 18:00 Tatuś był wysoko w Orlenie to teraz synusia trzeba wywindować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do dna Re: Średnia płaca w Orlenie to prawie 9400 zł IP: *.plock.mm.pl 22.02.13, 16:51 Gazeta wyborcza to DNOOOOOOOOOO !!!!!!!!!!!!!!!! Tak szczuć ludzi we wlasnym mieście na siebie to WSTYD Dlaczego GW podaje zarobki które nie zostały zweryfikowane ze związkami? A ja słyszalem że w Auchan zarabiaja śrdenio po 20 tyś miesięcznie i co łyso Ci gazeto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doorlenów Re: Średnia płaca w Orlenie to prawie 9400 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.13, 17:30 Prosta sprawa. Wszyscy którym nie odpowiadają zarobki w Orlenie natychmiast powinni się stamtąd zwolnić. Po co się męczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sopp Re: Średnia płaca w Orlenie to prawie 9400 zł IP: *.class97.petrotel.pl 28.02.13, 23:33 No to się wszyscy cieszą co w orlenie nie pracują bo w tym roku podwyżek nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
fifrak85 Re: Średnia płaca w Orlenie to prawie 9400 zł 22.02.13, 20:23 Należałoby podać średnie pensje pracowników szczebla menedżerskiego a co ważniejsze średnią pensję pracowników z miejscem wykonywania pracy Warszawa. Zapewniam, że tam stawki są wyższe. Co do bicia piany jeśli chodzi o zarobki Orlen reszta miasta to tak, są wyższe. Ale to dlatego że nie mamy więcej dużych (warto to podkreślić, dużych) zakładów przemysłowych gdzie możliwy jest rozwój a pracowników wykwalifikowanych po prostu się docenia (głównie przez płacę, ale są także inne metody). Odpowiedz Link Zgłoś
radberry Średnia płaca w Orlenie to prawie 9400 zł 22.02.13, 22:26 hehehe pracownicy wypracowali .. Przejdzie sie dwa razy na dzien odkrecic zawor.. No i podczas remontow maja prze&^%$%^ bo musza stac i "pilnowac" .. Ci co naprawde pracuja, przy remontach, nowych inwestycjach (pracownicy spółek, firm zewnetrznych) zarabiaja 1600-2500 z nadgodzinami .. A Panowie Orlenowcy potrafia przegonić z palarni , bo tylko im sie nalezy (w niektorych pomieszczeniach wisi karteczka ze zakaz wstepu dla innych firm) lub zamknąć wc na klucz .. W dupach sie przewraca i tyle :) Kto widzi jak "pracuja orlenowcy" tego naprawde smieszy czego oni jeszcze sie domagaja hehehe :D Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ciffan Re: Średnia płaca w Orlenie to prawie 9400 zł 22.02.13, 23:13 radberry napisał(a): > A Panowie Orlenowcy potrafia przegonić z palarni , bo tylko im sie nalezy (w n > iektorych pomieszczeniach wisi karteczka ze zakaz wstepu dla innych firm) lub > zamknąć wc na klucz .. Skoro można znaleźć gó... leżące obok muszli, albo totalnie obsrany kibel jeszcze z jakąś folią wrzuconą do środka - to nic dziwnego, że zamykają. True story. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alert Re: Średnia płaca w Orlenie to prawie 9400 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.13, 10:30 Zrozum durniu, że taka jest specyfika tej pracy i opiera się na wiedzy o instalacji, nowy pracownik musi się uczyć ok 2 lat zanim będzie pracował całkowicie samodzielnie na instalacji. Były przypadki, że zbyt gwałtowne szarpnięcie zaworem koleś przepłacił życiem. Co do zarobków to chyba piszesz o niewykwalifikowanych co noszą rury, bo spawacze zarabiają 5 razy tyle. Zresztą jak zawsze pisałem- idźcie z mordą do waszych prezesów. Do kibli i palarni nie macie dostępu bo po miesiącu wykonywania przez was prac pomieszczenia nadają się do remontu- popisane, obsrane itp. Trzeba kultury trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WPL Re: Średnia płaca w Orlenie to prawie 9400 zł IP: *.plock.mm.pl 22.02.13, 23:27 POLACZKI POLACZKI POLACZKI ZAWISTNE ŻAL WAM CO ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik orlenu Re: Średnia płaca w Orlenie to prawie 9400 zł IP: *.play-internet.pl 23.02.13, 06:32 idioto myslisz ze w orlenie kazdy tak zarabia?? wiesz z czego wynika taka srednia pensja?? z tego ze prezes i caly zarzad zarabia miliony rocznie. sam prezes ma ok 4 mln rocznie i to zawyza ta srednia a zwykly robol z instalacji wyciagnie ok 4 tys miesiecznie przy stazu 30 lat pracy a nowo przyjety 2 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Średnia płaca w Orlenie to prawie 9400 zł IP: 164.40.187.* 23.02.13, 13:20 ja mam stażu w PKN (w smrodach jak to się ze mnie w latach osiemdziesiątych śmiano) 27 lat otrzymałem akcje, otrzymuję niebotyczne wynagrodzenia miesięczne , nie ubieram rodziny w Złotych Tarasach tylko ( za to przepraszam ) w Płockich sklepikach NIE MOGĘ POWIEDZIEĆ ŻE SIĘ WSTYDZIMY bo obszarpani nie chodzimy - ale zawsze dzieci mnie pytały : - TATA DLACZEGO INNI NIE PRACUJĄ NA ORLENIE A MAJĄ LEPSZE CIUCHY CZY AUTA - bo 1500 zł to oni mają na kwitku a ZA CO ŻYJĄ TAK PONAD STAN ( nawet dzieci rozumieją ) MAM TYLE ILE WYPRACOWAŁEM - ŻYJECIE Z PODATKÓW TAKICH JAK JA - KRYTYKUJCIE TYCH KTÓRZY ZARABIAJĄ PODOBNIE A WYKAZUJĄ NAJNIŻSZĄ KRAJOWĄ ( I WSZYSTKO IM SIĘ NALEŻY BO PRZYMIERA GŁODEM ) Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Pierdu pierdu idzie wiosna... 23.02.13, 16:10 tzw średnia krajowa w IV kwartale 2012 r. wynosiła w Polsce ok. 3 700 PLN. Biorąc pod uwagę, że PKN Orlen jest największą polską firmą a zarobki zawyżone są tradycyjnie przez tzw "górę", która wynagrodzenia bierze w dziesiątkach tys jak nie większe i nie jest jej tak mało to łatwo możemy sobie wyobrazić skąd biorą się tzw średnie pensje, które zarówno w pierwszym przyp[adku jak i w drugim brane są z arytmetyki czyli z .... NIKĄD ! BY NIEPOWIEDZIEĆ NIEPARLAMENTARNIE Z D..... tzw średia krajowa Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna1210 Średnia płaca w Orlenie to prawie 9400 zł 23.02.13, 18:56 Ktoś się zbulwersował, kiedy napisano, że Orlen to zakład państwowy. S.P. ma ponad 27% udziału w Spółce (a głosów na walnym jeszcze więcej). Widocznie jeszcze zbyt dużo. Stąd rozbudowana struktura kierownicza w znaczeniu liczy ludzi od brania ogromnych i wielkich pieniędzy. Dzięki temu i reszta załogi nieźle zarabia w odniesieniu do średniej krajowej. Odważę się przypuszczać, że jeśli przyszedłby prawdziwy prywatny właściciel, jak np. Kulczyk, Czarnecki, Warren Buffett, to zrobiłby tam wreszcie porządek. Płaciłby na warunkach rynkowych, jak w całym kraju i na świecie. W Polkomtelu nowy właściciel też dobrze płaci menedżerom i pracownikom również, tyle żeby nie odeszli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ot co Re: Średnia płaca w Orlenie to prawie 9400 zł IP: *.012.c83.petrotel.pl 23.02.13, 21:19 prywatne to można mieć cukiernie albo gacie, a Orlen to jest sektor strategiczny w polskiej rzeczywistości prywatny czy państwowy nie stanowi wielkiej różnicy zważywszy na kulturę i mentalność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do sy(l)fka Re: Średnia płaca w Orlenie to prawie 9400 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.13, 08:44 Sy(l)fku na świecie chyba nie ma rafinerii państwowej i sobie jakoś chłopaki z bezpieczeństwem energetycznym radzą. Zatem spoko. A na marginesie ile ty zarabiasz tak z ręką na sercu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzeźwy Re: do naj..go emeryta IP: *.class100.petrotel.pl 24.02.13, 09:55 nie jestem sylwkiem na świecie chyba nie ma rafinerii państwowej uwierz że są tak jak są trzeźwi emeryci, a nawet są sektorami strategicznymi w najbardziej kapitalistycznych gospodarkach świata i muszą podporządkować się politykom rządów OPECom i innym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do sy(l)fka Re: do naj..go emeryta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.13, 10:45 Gość portalu: trzeźwy vel sy(l)fek napisał(a): > uwierz że są tak jak są trzeźwi emeryci, a nawet są sektorami strategicznymi Ciekawe gdzie trzeźwi emeryci sy(l)fku są sektorami strategicznymi, a po drugie emeryci na ogół są trzeźwi bo albo nie mają kaski na napoje albo już swoje wypili i zdróweńko im na picie nie pozwala. Natomiast jeżeli miałeś na myśli rafinerie państwowe to wymień ze dwie, oczywiście z wyłączeniem Czarnego Lądu i republik bananowych gdzie i tak państwowe znaczy prywatne klik rządzących. Wymieniasz OPEC i podporzadkowanie się koncernów paliwowych politykom rządów. Relacje te polegają wyłącznie na relacjach handlowych/ OPEC i rezerwy strategiczne/ i ogólnym przepisom fiskalnym faktycznie ustalanym przez polityków ale dla wszystkich gałęzi gospodarki bez względu czy to piekarz, podkuwacz koni czy rafineria. Żadne cywilizowane państwo nie ma innych możliwości sterowania funkcjonowaniem rafinerii. Sy(l)fku zajmij sie lepiej rysowaniem na szkolnych mapkach kolejnych rozwiazań infrastrukturalnych. To akurat wychodzi co zajebiście chociaż nic z tego nie wynika i nie implikuje żadnych działań, no może poza twoim psychoteraputą, jeżeli z niego korzystasz a co w polskich warunkach nie jest obowiązkowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opec Re: do naj..go emeryta IP: *.class100.petrotel.pl 24.02.13, 11:05 sam zauważyłeś że pieprzysz głupoty i jednak to że rządy mają wpływ na to co dzieje się w tym sektorze, jedyne co ci teraz pozostało to poszukać specjalisty bo z kimś tak mocno bredzącym na kacu nie ma sensu dyskutować, dyskutuj sobie z sylwkiem, bo tylko on wdaje się w dialog z tobą i pewnie też tylko dlatego żeby wątki podbijać, może zadzwoń do izby wytrzeźwieć to pomogą ci zebrać się do kupy, ale bym uważał bo za taką usługę możesz trochę beknąć, ciao Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do sy(l)fka Re: do naj..go emeryta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.13, 11:24 Rząd ma wpływ nawet na finanse Kościoła. Taki wpływ ma na wszystko co się dzieje w Państwie, ale nie jest to wpływ polegający na dyrektywnym zarządzaniu przedsiębiorstwem. Rząd dyrektywą nie może np nakazać podkuwaczowi koni z okolic łodzi o nazwisku Sylwester Fiet ile koni może lub musi podkuć i czy w ogóle musi podkuwać. Nie może nakazać piekarzowi żeby ten produkował wyłącznie chleb na naturalnym zakwasie. Nie może też nic nakazać żadnemu koncernowi paliwowemu ani w zakresie polityki cenowej, ani volumenu i asortymentu produkcji, ani narzucić określonej polityki inwestycyjnej, zakupowej, dystrybucyjnej itp. Państwo reguluje gospodarkę makro m.in poprzez politykę fiskalną która w równym stopniu jest adresowana do wszystkich podmiotów na terenie jego jurysdykcji i dotyczy wszystkich podmiotów, ale ty nawet nigdy w życiu nic nie pijąc tych mechanizmów nie pojmiesz. Może napij się faktycznie chociaż wątpię czy ci to pomoże. Bierz kredki i do roboty albo przygotuj jakąś petycję bądź plakat nawołujący do jakiejś manifestacji. Napisz pytanie do pani Vanmechelen kiedy komisje PE. Coś albo o tym zapomnieli, albo uznali to za niezbyt palący problem albo po prostu wrzucili do niszczarki odfajkowując udzieloną odpowiedź. Wyjaśnij temat. Najlepiej zrób przegląd swojemu rowerkowi. Kończy się zima. Czas na wyprawy w teren i ewidencjonowanie rurociągów, pociągów, strumieni samochodów i mazowieckich pól otaczających znane ci ZDR-y. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starszy bhpowiec Re: do naj..go emeryta IP: *.class96.petrotel.pl 25.02.13, 13:22 oj coraz gorzej z twoim pstasim rozumkiem jurek, ogarnij sie i zobacz kto w radzie nadzorczej PKN Orlen Company zasiada itd itd w twoje teoretyczne kocopoły nikt nie uwierzy może poza twoim równie narąbanym jak ty kompanem bhpowcem Odpowiedz Link Zgłoś
ciffan Re: Średnia płaca w Orlenie to prawie 9400 zł 25.02.13, 07:46 Gość portalu: do sy(l)fka napisał(a): > Sy(l)fku na świecie chyba nie ma rafinerii państwowej Bzdury pleciesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro88 Re: państwowe rafinerie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.13, 08:28 Ja też nie słyszałem. Wymień parę oczywiście te ze świata cywilizowanego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzrip Re: państwowe rafinerie IP: *.class96.petrotel.pl 25.02.13, 13:26 radziłbym ignorować tych kolesi, narąbany bhpowiec i równie albo i lepiej nabzdryngolony emerytowany pompowy jakby troche cienkie aŁtoryteta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pąpowy Re: państwowe rafinerie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.13, 18:01 Gość portalu: mzrip vel cityman napisał(a): > radziłbym ignorować tych kolesi, narąbany bhpowiec i równie albo i lepiej nabzd > ryngolony emerytowany pompowy jakby troche cienkie aŁtoryteta Radzisz innym a dlaczego sam się do tego nie stosujesz?BTW chciałbyś być zpewne bhpowcem albo pompowym ale komisja lekarska biedaku przy ZUS skutecznie ci to uniemożliwiła. Spróbuj może w jakimś zakładzie pracy chronionej. Tam skierowanie powinieneś dostać tylko nygusie wolisz zatruwać życie mamuśce w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
jederman2478 Re: państwowe rafinerie 26.02.13, 00:11 prawda jest taka że nie ktorzy ludzie źle myślą - emocjami. Jeżeli tak już rozmawiacie o zarobkach i wypominacie ile to zarabiają w Orlenie to dlaczego pretensji nie macie do warszawiaków. Oni nie musza pracować w zagrożających zyciu warunkach, nie muszą wąchać wydzielin kominów. Większość Stolców(od stolicy ;) zarabia nie 9400 brutto tylko 8 tys. netto. A przypomne, że ceny maja te same. Więc nie wiem dlaczego w niektoych taka zazdrość. A jeżeli juz tacy chcecie być sprawiedliwi to bądźcie dla tych co mieszkają obok was i żyją ponad stan za nasze pieniądze. Stolica usprawiedliwiała przez jakiś czas wydawanie pieniędzy z budżetu centralnego, teraz jest czas kryzysu. Przykład należy z Niemców Panowie prezesi nie wzięli premi pomimo rekordowego zysku w historii Volkswagena. A w Orlenie powinny byc przyznane bo dotyczą szeregowych pracowników a nie prezesowców. Pan Krawiec niech pakuje walizki bo dla Płocka nic dobrego nie robi, tylko powoli kapitał wyprowadza do stolicy. Takiemu zarządcy dziekujemy. Wasze udziały, nasz zakład! Odpowiedz Link Zgłoś
jederman2478 Re: państwowe rafinerie 26.02.13, 00:14 A jeszcze zapomniałem. Aby uprzedzić komentarze, że pracuję na kombinacie. Nie nie pracucje, nigdy tam nie byłem zatrudniony, a szkoda. No cóż ale życie dla mnie inną drogę przyszykowało. Pozdrawiam Mieszczan Płocka Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: państwowe rafinerie 01.03.13, 09:14 pąpowy sią tłumaczy znaczy się winny.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Orlen to My, a nie Wy ! 01.03.13, 09:19 Orlen czyli kombinat to część historii Płocka to pracownicy ale też i wszyscy mieszkańcy Płocka wdychający to ciężkie powietrze i mieszkający w warunkach zagrożonych, a nie ludziki przywiozione w walizkach i o tym należy zawsze pamiętać !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydrooxid Re: Orlen to My, a nie Wy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.13, 12:21 citymen napisał: Orlen to My, a nie Wy ! Panie Sylwestrze, pan i Orlen? Poj...ło ciebie chłopcze zupełnie Najprostszych badań psychotechnicznych byś pan nie przeszedł. Nie jest to zakład pracy chronionej. A źródła swoich zdrowotnych problemów natury fizycznej i psychicznej niech pan się nie doszukuje w oparach zOrlenu. To wynik raczej praw statystyki obiektywnej pod każdą szerokością i długością geograficzną. Po prostu miałeś nieboraku pecha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Średnia płaca w Orlenie to prawie 9400 zł IP: *.plock.mm.pl 05.03.13, 10:26 Artykuł napisany jest na podstawie propagandy przeprowadzonej przez przedstawicieli Orlenu, niestety zarobki 9000 czy 10 000 to jest bzdura, chyba, że się jest kierownikiem czxy dyrektorem... Normalny szary człowiek, a szczególnie na instalacji zarabia 2000 brutto... sorry, ale to nie szczyt możliwości..... a płocczanie nie powinni ulegać presji artykułów i wypisanych idiotyzmów.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brrrrrr! Re: Średnia płaca w Orlenie to prawie 9400 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.13, 12:24 Przerażające jak ci ludzie są tam wykorzystywani. To już chyba lepiej w Macdonaldsie albo Auchanie pracować. Dodatkowym plusem jest to, że tam dodatkowo nikt pracownikom radia nie wyłączy jak teraz w Kombinacie, a i jakąś frytkę niepostrzeżenie można pewnie skubnąć. Odpowiedz Link Zgłoś