plocczanin0 24.05.13, 22:38 Jestem wzruszony. Stało się Dobro. Odkrywcom, dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Napoleoński generał Piotr Bontemps odnalezion IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.13, 22:57 Jak się podchodzi do sprawy profesjonalnie z wiedzą to można znaleść, a nie wypisywać o przeszkadzających komunistach jak w Pana przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin0 Re: Napoleoński generał Piotr Bontemps odnalezion IP: *.128.c66.petrotel.pl 24.05.13, 23:03 Tak masz rację. Masz pełną wiedzę ale i tak się ciesze, że Cały Temat zostanie wyjaśniony.To jest piękne.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiskus Re: Napoleoński generał Piotr Bontemps odnalezion IP: *.plock.mm.pl 25.05.13, 15:38 NIECH ŻYJE BONTEMPS! Niech żyje nam jeszcze 100 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
henrykkreuz Napoleoński generał Piotr Bontemps odnaleziony 25.05.13, 00:06 Może ktoś konkretnie napisze "kto" w tak nieprzyzwoity sposób potraktował groby, kiedy rodzina już nie dawała kasy. Niech wreszcie do oszołomów, czy oszołomionych dotrze PRAWDA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda Re: Napoleoński generał Piotr Bontemps odnalezion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.13, 08:42 prawda jest taka ze ten generał po upadku powstania złożył przysięgę wierności carowi a ten zlecił mu produkcje nowej broni , przy tej produkcji generałowi urwało łeb , moze dzieki temu wielu naszych rodaków zachowało życie . rodzina generała przywiozła jego szczątki tutaj . teraz moze je sobie zabrac . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hi Re: Napoleoński generał Piotr Bontemps odnalezion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.13, 09:06 A to znaczy, że była to kara Boska za zdradę, ale dalej to nie wyjaśnia kto i dlaczego przysypał go gruzem i zaorał. Gdyby to było dzisiaj to nie byłoby co wykopywać w przyszłości. Dzisiaj to kopara, spych i wywózka na nieznane wysypisko śmieci, jak tych ze starego cmentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin0 Re: Napoleoński generał Piotr Bontemps odnalezion IP: *.128.c66.petrotel.pl 25.05.13, 09:15 I tak Stały Neo od faszystow, syjonistow, poniża naszą tradycję, Potomków a Mika ..załatwi. Zabiera radość z dobrze spełnionego Obowiązku Pamięci....... Szkodliwa Hasbara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hi Re: Napoleoński generał Piotr Bontemps odnalezion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.13, 09:42 Nie wiedziałem, że Tradycją wymagającą prawnej ochrony jest niszczenie miejsc pochówku, grobów przodków. Jest też możliwość żeś pomylony Waść. Mimo ułomności zastanów się Pan, jeżeli odkopanie z gruzów szczątków tego gościa jest dobrem, to przysypanie było złem. Pytanie jest proste. Kto to zło wyrządził? Jakiś okrutny okupant! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin0 Re: Napoleoński generał Piotr Bontemps odnalezion IP: *.128.c66.petrotel.pl 25.05.13, 10:04 Nie wprowadzaj swoich piaskowych zwyczajów do tradycji Polaków. To nasza sprawa. Polska , Polacy byli w niewoli wiele pokoleń ale wg ciebie nie mieli prawa do życia? Musieli jeść i pracować Spadaj po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzorca Re: Napoleoński generał Piotr Bontemps odnalezion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.13, 10:30 Panie plocczaninie0 jestem Polakiem ale nie słyszałem żeby dewastowanie grobów było zwyczajem tych których nazywasz piaskowymi. Nie jest to też zwyczaj normalnych Polaków, którzy dbają o groby swoich bliskich. Ciekawe jak ty dbasz o groby swoich przodków. Wieść gminna niesie, że jest z tym jakiś kłopot. PS Doszukiwanie się we wszystkim winy innej nacji, w twoim przypadków Żydów świadczy o jakiejś odchyłce szczególnie jeżeli wcześniej podkreśla się swoją przynależność do judeochrześcijańskiej religii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin0 [...] IP: *.128.c66.petrotel.pl 25.05.13, 13:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzorca Re: Napoleoński generał Piotr Bontemps odnalezion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.13, 14:56 O zlikwidowanych grobach swoich przodków chyba nie aż tak starych sam napisałeś na forum jak to spychacze itp. Z tego co wiem likwiduje się tylko groby zaniedbane przez rodziny, które się po prostu nimi nie interesują. Ot takie wyraźnie nikomu niepotrzebne. Kompletnie nie kumam twoich pomysłów o jakąś inwigilację. Dziwi mnie jednak, że opiekun czegoś tam, niepływowy i KK nie ma w Płocku żadnego grobu bliskich. Odpowiedz Link Zgłoś
ochudzki1 Napoleoński generał Piotr Bontemps odnaleziony 25.05.13, 10:11 zdjęcie numer 11 mi się nie podoba , ukazuje kompletny brak szacunku dla odkopanych zwłok i dla tego miejsca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelije Re: Napoleoński generał Piotr Bontemps odnalezion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.13, 10:25 w sumie to dobrze że zdrajcy łeb urwało zanim zdążył wypróbować swoją broń na polakach . mogłoby się zdarzyć bowiem że jakiś przodek zerowego oberwałby w słabiznę i zerowy by nie powstał! pomyślcie tylko co za strata by była! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pr Re: carski najemnik Piotr Bontemps odnalezion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.13, 11:19 facet zakończył żywot jako carski najemnik a nie jako napoleoński generał ! jak mówią wymowni francuzi "kto raz był królem ten zawsze zachowa majestat" , kto raz się skur... ten na zawsze pozostanie k... ! oto i bohater ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszukiwacz Re: Napoleoński generał Piotr Bontemps odnalezion IP: *.205.35.226.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.05.13, 14:10 A kiedy zaginął? Długo go szukali? Znalazła go policja czy ktoś inny? Była nagroda za odnalezienie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tsar Re: Napoleoński generał Piotr Bontemps odnalezion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.13, 15:57 biez gaławy wot i pagubiłsja ! nastajaszczyj russkij gienierał ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tsarina Re: Napoleoński generał Piotr Bontemps odnalezion IP: *.205.90.224.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.05.13, 16:14 pagubiłsja? biez gaławy? - znaczit durak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janko Re: Napoleoński generał Piotr Bontemps odnalezion IP: *.plock.mm.pl 25.05.13, 17:00 Wszędzie , gdzie tylko mozliwe szukalem jakiegokolwiek powiązania ś.p. generała z Płcokiem , i nic , zero , nul, jedynie tylko tyle , że kupił majątek ziemski pod Płockiem - Gulczewo , a po tym jak zginał w Petersburgu rodzina go tu w trumnie sprowadziła . Nie wiem więc jaki z niego "plcoki bohater" , nie wiem czemu ja płocczanin z dziada pradziada mam go traktować jako szczegolnie wyróznionego dla mojego maista. Poza tym fakt, że podpisal carowi "lojalkę" w moich oczach go po prostu skresla z listy naszych , plockich a nawet polskich bohaterow. Nie mam nic przeciwko temu , ze jego szczątki znajda swoje godne miejsce , ale nie jest to dla mnie powodem do tego aby ja uczestniczył w tych uroczystościach, to powinny być po prostu rodzinne sprawy, uroczystości. Nie ujmuje też nic arheologom , to ich sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hi Re: Napoleoński generał Piotr Bontemps odnalezion IP: *.180.183.97.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.05.13, 17:43 oczywiście, głos rozsądku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiedia Re: carski pachołek Piotr Bontemps odnaleziony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.13, 18:39 takich nastajaszczych gierojow płock ma więcej by wspomnieć jedynie tego bratu oczy wyłupił, ale trafiają się i inni konfidenci , ach ! przepraszam jacy tam znowu konfidenci , żadni konfidenci ale honorable correspondant . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: carski pachołek Piotr Bontemps odnaleziony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.13, 19:10 w sensie archeologicznym zgadzam się sukces . dla archeologa nawet znalezienie g...a jest sukcesem byle było to stare g...o ! to akurat że lojalkę podpisał to pikuś , ale że bomby konstruował zapewne na polaków już nie jest drobiazgiem . ot moralność francuskiego generała godna lupanaru . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin0 Re: carski pachołek Piotr Bontemps odnaleziony IP: *.128.c66.petrotel.pl 25.05.13, 20:14 Obskoczył już wszystko , nawet generała , który walczył z moskalami. A zapomniał o mordercach......Oto lista dokonań Dawida (człowieka po myśli Boga, we wszystkim wypełniającego Jego wolę): Dawid zabił 200 Filistynów i odciął im napletki, aby stać się zięciem króla Saula. 1 Sm 18, 27-28 Dawid zadał wielką klęskę Filistynom. 1 Sm 19, 8 Z pomocą Pana Dawid zadał Filistynom wielką klęskę i uprowadził ich trzodę. 1 Sm 23, 4-5 Dawid dokonał wielu wypraw i nie pozostawiał przy życiu "ani mężczyzny, ani kobiety". 1 Sm 27, 8-12 Dawid bił Amalekitów "od wieczora aż do zmierzchu dnia następnego. Nikt z nich nie ocalał prócz czterystu młodych ludzi, którzy, dosiadłszy wielbłądów, uciekli." 1 Sm 30, 17 Dawid zabrał żonę Paltielowi - Mikal. "Mąż szedł za nią, a towarzysząc jej płakał aż do Bachurim." 2 Sm 3, 14-16 Gdy został królem i Bóg obiecał mu, że jego dom i królestwo będą trwać na wieki, Dawid naprawdę zaczął się rozkręcać: Pobił Filistynów i odebrał im Gat. 2 Sm 8, 1 Pobił Moabitów. Dwie trzecie jeńców zabił, jedną trzecią wziął jako niewolników. 2 Sm 8, 2 Pobił 22 000 Aramejczyków, resztę uczynił niewolnikami. 2 Sm 8, 5-6 Zabrał złote uzbrojenie, "wielką ilość brązu", srebra i złota. 2 Sm 8, 7-8 oraz 11-12 (Brzmi lepiej niż: "zrabował"...) Pobił 18 000 Edomitów w Dolinie Soli, resztę uczynił niewolnikami. 2 Sm 8, 13-14 Zabił 40 000 jeźdźców i ich dowódcę Szobaka 2 Sm 10, 18 Dawid zdobył miasto Raaba (i pozostałe miasta ammonickie) i zabrał "niezliczoną ilość łupów". Ludność zabrał w niewolę jako siłę roboczą 2 Sm 12, 29-31 Gdy przez trzy lata był głód, Dawid wybrał 7 potomków Saula, by ich powieszono przed żniwami jęczmienia. 2 Sm 21, 1, 9 Historia Uriasza Chetyty: 1) Dawid uwiódł Batszebę, żonę Uriasza Chetyty, cudzołożył z nią. 2 Sm 11, 2-4 2) Batszeba staje się brzemienną. 2 Sm 11, 5 3) Dawid wysłał Uriasza na wojnę i tak rozkazał Joabowi (dowódcy) : "«Postawcie Uriasza tam, gdzie walka będzie najbardziej zażarta, potem odstąpicie go, aby został ugodzony i zginął»." 2 Sm 11, 15 4) Uriasz ginie w walce. 2 Sm 11, 17 5) Dawid pociesza Joaba: "Nie trap się tym, co się stało. Miecz dosięga raz tego, raz innego." 2 Sm 11, 25 6) Dawid sprowadza Batszebę i bierze ją za żonę. 2 Sm 11, 27 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do zerowych Re: carski pachołek Piotr Bontemps odnaleziony IP: *.205.54.193.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.05.13, 11:23 Gość portalu: płocczanin0 napisał(a): > A zapomniał o mordercach......Oto lista dokonań Dawida (człowieka po myśli > Boga, we wszystkim wypełniającego Jego wolę): można się pogubić w prwdziwych intencjach autora tak obficie cytującego Stary Testament - Bibliai, święta księga chrześcijan, a więc i katolików. BTW: to kolejny dowód rozdwojenia jaźni i paranoi zerowgo: jestem ZA a nawet przeciw. Takie są skutki czytania durnych tekstów dla prymitywnych ciemnych pastuchów, tekstów będących świadectwem naturalnych możliwości i ograniczeń intelektualnych ich autorów, tekstów skorojonych na miarę swoich czasów, tekstów z dzisiejszego punktu widzenia pełnych bredni i zasad moralnych niemożliwych do zaakceptowania. Ten tekst ma dziosiaj byc fundamentem systemu wartości, moralności????? Trzeba być ciemnym moherem lub zgoła czubkiem, żeby to łykać i wierzyć w to. Jak można tolerować napychanie głów dzieciom takmi bredniami na lekcjach religii w szkole? Odpowiedz Link Zgłoś
osyjan Napoleoński generał Piotr Bontemps odnaleziony 25.05.13, 20:14 Ktoś słusznie stwierdził, że dwie rzeczy są nieskończone, wszechświat i ludzka głupota. Dla kretynów publikujące swoje wypociny w tym wątku: Piotr Bontemps odegrał doniosłą rolę w organizację Wojska Polskiego w okresie Księstwa Warszawskiego, walczył z Austriakami w czasie polskiej ofensywy w Galicji w 1809 r. Bił się w Rosji w 1812 w naszych szeregach. W czasie powstania listopadowego organizował fabryki broni, składy amunicji, wytwarzanie prochu itd. To także dzięki niemu Polscy w ogóle byli w stanie bić się z Rosjanami. Po powstaniu ponowił przysięgę carowi jak wielu innych, w większości Polaków, nie chcących emigrować lub znaleźć się na Sybirze. Swoją służbą w carskiej armii Polsce w żaden sposób nie zaszkodził. Ten Francuz wiele razy udowodnił, że jest lepszym Polakiem niż np. gen Krasiński, dowódca Szwoleżerów Gwardii Napoleona, który wysługiwał się Moskalom jak mógł. KRETYNI, DEBILE, SZMACIARZE - nie znacie historii swojego kraju nie wypowiadajcie się o niej bo wystawiacie swojej ignorancji pomnik z gówna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobo Re: Napoleoński generał Piotr Bontemps odnalezion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.13, 20:18 no i podpisał lojalkę , łeb mu urwało i chwała Panu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin0 [...] IP: *.128.c66.petrotel.pl 25.05.13, 20:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janko [...] IP: *.plock.mm.pl 25.05.13, 21:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin0 [...] IP: *.128.c66.petrotel.pl 25.05.13, 21:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z miasta Re: Napoleoński generał Piotr Bontemps odnalezion IP: *.plock.mm.pl 26.05.13, 09:06 A ja jestem wzruszony z innego powodu, mianowicie tym jak mający instytucjonalny obowiązek o dbanie takich miejsc kler zaniedbał swoje czynności. Pozostawiony w gruzach i zielsku na łasce losu kościół z grobami znamienitych , zasłużonych ludzi nie jest dobrym świadectwem działania kleru. Innym problemem są zaniedbania w archiwach kościelnych. Nie jest to ani szlachetne ani chrześcijańskie. Pamięć o Generale zachowała się tylko dzięki pasjonatom. Chwała im za to albowiem historia naszego kraju w tym regiony płockiego nie ma ceny i należy się do niej odnosić z należnym szacunkiem. To nasza duma i honor! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin0 Re: Napoleoński generał Piotr Bontemps odnalezion IP: *.128.c66.petrotel.pl 26.05.13, 10:47 Hasbara 100%. Wali w KK, udając Sprawiedliwego dla Pamięci a osobnik , ten sam. Kasowanie mnie , nic nie daje , choćby z tej przyczyny, że BONI ,RPO, PG, mają Wszystkie wpisy z Hasbary...... dodatkowo w depozycie na przypadek mojego " kokluszu", czy wypadku tajemnego.... itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan ze Re: Napoleoński generał Piotr Bontemps odnalezion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.13, 11:05 dzielny patriota zerowy najpierw podpierdzielał do ambasady niemiec , teraz do boniego , niezłe jaja i jeszcze do tego jakiegoś carskiego generała nam na bohatera narodowego proponuje . coraz bardziej ciekawie . Odpowiedz Link Zgłoś
osyjan Re: Napoleoński generał Piotr Bontemps odnalezion 26.05.13, 12:02 Gość portalu: fan ze napisał(a): > dzielny patriota zerowy najpierw podpierdzielał do ambasady niemiec , teraz do > boniego , niezłe jaja i jeszcze do tego jakiegoś carskiego generała nam na boha > tera narodowego proponuje . > coraz bardziej ciekawie . Jesteś kretynem dorywczo czy na stałe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płoccanin0 Re: Napoleoński generał Piotr Bontemps odnalezion IP: *.128.c66.petrotel.pl 26.05.13, 12:09 Kontrolerzy Forum WYCIELI, POCIELI WPISY a zatrzymali obrażające Polske. Czekam kiedy wytną obecne wpisy..... SWOICH LUDZI. Jeżeli tego nie uczynią, dadzą dowód na prowadzenie polityki proizraelskiej , ze szkoda dla Polski. Narazie widzimy Jatki; Jarmarku < KK, TNP, OMPNarodowej. Pozdrawiam Służby i podziwiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fofrofolski Re: Napoleoński generał Piotr Bontemps odnalezion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.13, 11:08 Wypadek tajemny....Właśnie wracając ze Kościoła pomszy dostrzegłem nad moim blokiem przy Cotexie kołujące na niezbyt dużej wysokości F 16. Niestety nie potrafiłem odczytać ich znaków rozpoznawczych. W zaciszu stajenki śmietnikowej dwóch osobników w przebraniu kloszarda z wyraźnie niepolskimi i nie chodzi tu ani o murzynów ani o romów cechami fizjonomicznymi obserwowało nasz blok. Coś się dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janko Re: Napoleoński generał Piotr Bontemps odnalezion IP: *.plock.mm.pl 26.05.13, 11:26 czy ciebie sie rozchodzi o te 3 f-16 co to kluczem lecialy gdzies tak o 10.30 ? bo jak te to tez widzialem i mialy one taka granatowa gwiazde w bialym kolku z bialym tlem , to chyba bedzie ifa, aha i moj wpis tez wcielo , a dlaczego to nie wiem , napisalem tam tylko, ze w radiu maryja i trwam gupoty gadaja i dlatego ich nie slucham , co proponowalem inwigilowanemu prze ifa coby tez tu nie zagladal skoro pisze ze tu bzdury wypisywane sa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiarus Re: Napoleoński generał Piotr Bontemps odnalezion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.13, 11:40 Najgorsze i najsmutniejsze w tym jest to, że człowiek, który publicznie tu na forum zadeklarował się jako judochrześcijanin teraz z neoficką patologiczną zaciekłością pluje jadem na swoje gniazdo. Brzydzę się takimi przechrztami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Fintera Re: Napoleoński generał Piotr Bontemps odnalezion IP: *.205.106.185.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.05.13, 11:52 po przeczytaniu doniesień o zbliżaniu do ataku tych F-16 natychmiast udałem się do schronów pod blokami, jakie zostały z dobrych czasów, gdy te bloki budowali i mieszkania rozdawali, niektórym to nawet poza kolejnością. BTW: w piątek na Jarmarku widziałem nawet trochę takich nie naszych, udało mi podsłuchać jak między sobą szwargotali tak że, nic nie zrozumiałem, jak podszedłem bliżej to udawali że umieją po naszemu, ale okazało się że tylko po angielsku można się z nimi dogadać . Interesowały ich jakieś podobno ich nieruchomości na Szerokiej i Fintera. Jeśli to ich widziano przy śmietniku, to idzie się dogadać, wszytko ma swoją cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osiecki Bogusław Re: Napoleoński generał Piotr Bontemps odnalezion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.13, 22:19 do "z Fintera" Jeśli to ich widziano przy śmietniku, to idzie się dogadać, wszytko ma swoją cenę. A jak będą chcieli za te nieruchomości i jeszcze inne np. 65 miliardów $ to sądzisz, że też się dogadasz? Odpowiedz Link Zgłoś