Dodaj do ulubionych

Sukces płockiego chórzysty

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 18:55
Czy komisja przyznała się do błędu.Aż nie chce się wierzyć.
Co na to Pan Dyrektor .
Poprosimy o komentarz
Obserwuj wątek
    • Gość: toja Re: Sukces płockiego chórzysty IP: *.zep.com.pl 18.10.04, 07:41
      Dostają się tylko dzieci radnych, prokuratorów, lekarzy. Bo szkoła chce mieć
      potem dobre zaplecze i dotacje oczywiście. Wmawia się rodzicom, że ich dzieci
      mają talent ale potem i tak nic nie ma. A w normalnych szkołach potem nie daja
      sobie rady bo poziom muzycznej jest dramatycznie niski.
      • Gość: nie prawda Re: Sukces płockiego chórzysty IP: 80.41.223.* 18.10.04, 13:19
        Dizeckiem robotnika i pielegniarki jestem. Kończyłam PSM. Inne przyklady?
      • Gość: Andi Re: Sukces płockiego chórzysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 08:35
        >Dostają się tylko dzieci radnych, prokuratorów, lekarzy.<

pochodze z Gostynina,nie jestem z bogatego domu, mieszkalam w internacie gdyby
        nie nauczyciele ze szkoly muzycznej moze bylabym nikim. pozdrawiam Was i nie
        przejmujcie sie glupimi wpisami.
      • Gość: gość Re: Sukces płockiego chórzysty IP: *.amuz.wroc.pl 19.11.04, 18:09
        to nie prawda.Od szkoły muzycznej z daleka.
    • Gość: WujekDobraRada Re: Sukces płockiego chórzysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 08:30
      Ja nigdy nieprzepadałem za muzyką śpiewaną w chórkach kościelnych, ale jak raz
      usłyszałem na żywo jak śpiewa ten Chłopak... dreszcze przeszły mi po całym
      Ciele!!!Człowiek czuje się jak zahipnotyzowany a przy partiach solowych Michała
      WALĄ SIĘ MURY KATEDRY!!!
      PS: Ten Dyrektor Płockej Szkoły Muzycznej to chyba jakiś GŁUCHY Patafian ?!?!?!?
    • Gość: życzliwy bramska, przestańcie już ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 10:21
      przestańcie w końcu cały czas pisać o tej bramskiej i wynoscić ją ciągle na
      piedestał !! za chwilę gazeta wyborcza w płocku stanie się brukowcem na
      usługach państwa bramskich ! uważam że za bardzo stronniczo podchodzicie do
      sprawy. Poza tym proszę głębiej wniknąć w fakty i odświeżyć sobie pamięć - kto
      tak na prawdę stworzył , kierował i wylansował płocki chór PCP ??
      • Gość: maria Re: bramska, przestańcie już ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 12:34
        ,,Najlepszy chór w Płocku", oj ręce opadają.GW to moze ranking zrobi albo
        sondaż uliczny na zamówienie.

Chłopak osiągnął co chciał i bardzo dobrze, a to ze nie przyjeli go w Płocku?
        Jest wiele przypadków wybitnych artystów w których talenty w nie zostały
        wyłapane.I nie ma w tym nic dziwnego.
        Ocena predyspozycji w sztuce jak i cała sztuka, to kwestia subiektywna i nie da
        się jej włożyć w ramki.

Zastanawia tylko jedno: Przy okazji - kolejna gloryfikacja p.Bramskich .
        Po co tyle zachodu ?
        Moze od razu pomnik i nazwa ulicy ?
        • Gość: +ujemny Re: bramska, przestańcie już ! IP: *.class146.petrotel.pl 18.10.04, 13:54
          przestańcie w końcu cały czas pisać o tej bramskiej i wynoscić ją ciągle na
          piedestał !! za chwilę gazeta wyborcza w płocku stanie się brukowcem na
          usługach państwa bramskich ! uważam że za bardzo stronniczo podchodzicie do
          sprawy. Poza tym proszę głębiej wniknąć w fakty i odświeżyć sobie pamięć - kto
          tak na prawdę stworzył , kierował i wylansował płocki chór PCP ??

A kto? Bo jakoś przed przyjazdem Bramskich tego chóru nie było...
          Wiem, że zaraz bedzie nagonka na to, co napiszę, ale to bez znaczenia. Jednak
          proszę mi wyjaśnić, skąd bierze się taka wrogość do Bramskich? Gdyby Pan Wiktor
          był sobie jedynie miernym organistą w katedrze, nikt nawet by o nim nie
          wspomniał. Gdyby jego żona potulnie biegała na targ i gotowała jedynie obiadki -
          nawet pies z kulawą nogą nie przyganiłby jej. A że IM się chce czegoś więcej,
          że z uporem maniaka i często pod prąd robią to, co lubią i co chcą robić - to
          już źle. A nawet gorzej, bo ośmielają sie miec sukcesy! I to wymierne, poparte
          nagrodami, wyróżnieniami, uznaniem. Co za bezczelność, prawda?

> Chłopak osiągnął co chciał i bardzo dobrze, a to ze nie przyjeli go w Płocku?
          To według mnie może oznaczać tyle, że w Płocku nie ma fachowców tak dobrych,
          żeby wyłapać i kształcić uzdolnione dziecko. Tym większa zasługa Bramskich - że
          go dostrzegli, zmotywowali i pomogli znaleźć drogę do - byc może - kariery.

> Jest wiele przypadków wybitnych artystów w których talenty w nie zostały
          > wyłapane.I nie ma w tym nic dziwnego.
          W tym przypadku to jednak dziwne - talentu nie rozpoznali ludzie, którze
          profesjonalnie do takich między innymi zadań są powołani.

> Ocena predyspozycji w sztuce jak i cała sztuka, to kwestia subiektywna i nie
          da
          >
          > się jej włożyć w ramki.
          A jednak bzdura. Sztuka oczywiście może i powinna być odbierana subiektywnie,
          ale jej ocena jest już profesją. I albo jest się w tej dziedzinie
          profesjonalistą, albo nieudolnym laikiem.

> Zastanawia tylko jedno: Przy okazji - kolejna gloryfikacja p.Bramskich .
          > Po co tyle zachodu ?

A może po to właśnie, żeby poczuli się docenieni i wyróżnieni. To na pewno
          silni ludzie - żeby mimo wielu przeciwności, przykrości i pomówień robić coś
          dobrego i dobrze. Dlaczego Maria tak nie lubi Bramskich? Skąd bierze sie ta
          zawiść jej i wielu innych? Przykro czytać niektóre komentarze. Jeśli kiedyś ten
          chłopak wyrośnie na wielkiego artystę, to rozsławi Płock - czy to źle? Bedzie
          źle, jeśli w wywiadach powie: to dzięki Bramskim - prawda? A prawda w oczy
          niejednego zakole...
          • Gość: heja Re: bramska, przestańcie już ! IP: *.c151.petrotel.pl 18.10.04, 20:44
            > Tym większa zasługa Bramskich - że
            > go dostrzegli, zmotywowali i pomogli znaleźć drogę do - byc może - kariery.

Jak będzie kariera, to bedziemy sie w pas kłaniać, jak na razie - jest artykuł
            na pierwszej stronie - a do kariery daleko.
            Chociaż kazdy sposób na reklame dobry. Ostatnio było na drugiej stronie, dziś
            na pierwszej , czas chyba na wydanie ogólnopolskie.

• Gość: obserwator Re: bramska, przestańcie już ! IP: 193.30.160.* 20.10.04, 09:52
            Co do państwa Bramskich, to we mnie wywołują oni b. negatywne wrażenia. Nie raz
            miałem okazję widzieć jak p. Bramska przed koncetrem nerwowo poszarpuje
            chłopcami i odzywa się do nich o wiele za ostro jak na pedagoga i muzyka. Co do
            pana B. to dość głupio brzmi jak w najważniejszym kościele Płocka msze mają
            oprawę muzyczną z rosyjskim akcentem... Ogólnie para jest bardzo niesympatyczna
            i nastawiona na bezwarunkowy sukces. Myślę, że swietnie sprawdziliby się
            prowadząc firmę windykacyjną, ale czy działalność w kościele...? Obcując z
            Bramskimi zawsze mam wrażenie że czują się od wszystkich lepsi, i troszkę -
            muszę przyznać- odzywa się we mnie patriotyzm. Uważam że polskich fachowców
            mamy o niebo lepszych...
            • krop3k to co piszecie, to jest chamstwo... 20.10.04, 18:31
              Od tego trzeba zacząć, że obserwator troche przesadził... Nie śpiewałeś w tym chórze, więc nie pisz jak tam jest. Co do mszy z rosyjskim akcentem, to jak się nie ma do czego przyczepić, to i się do akcentu przyczepi... W ogóle jak czytam wypowiedzi w tym temacie, to mi się żal Was wszystkich robi... Autentycznie. Po prostu ktoś osiągnie sukces, przy udziale wielu osób, to jest źle... Płock to wieś. Jeszcze kilkanaście lat temu ludzie tu w gumowcach biegali. Zastanawiacie się dlaczego chór powstał w Płocku, a nie za granicą Polski... Powinniście się cieszyć, że tak wspaniali muzycy w ogóle chcieli się w tej wiosce zatrzymać. U nas nie ma nic. Teatr upada, koncerty muzyki klasycznej...(bez komentarza) Zanim powstał ten chór, to wiele ich nie było, chociaż nie można zapominać o orkiestrze. Jak czytam komentarze w stylu:" miałem okazję widzieć jak p. Bramska przed koncetrem nerwowo poszarpuje chłopcami i odzywa się do nich o wiele za ostro jak na pedagoga i muzyka." To drogi obserwatorze opanuj dziewięćdziesiąt rozwrzeszczanych dzieciaków. Powodzenia życzę... Szczerze. Nawet Ci pomogę jak chcesz. Aha. W którymś poście padło pytanie kto tak naprawdę założył ten chór. Kto? Pani Anna Bramska i jej mąż Wiktor Bramski. Nie prawda, że w chórze są tylko dzieci lekarzy. Zapewniam Was drodzy internauci, że w chórze nie ma więcej niż kilka, może kilkanaście osób z "bogatych rodzin", czyli takich, w których można spokojnie żyć. Przepraszam za rozpisanie się, ale jak ktoś komentuje coś o czym tak naprawdę nic nie wie, to mnie ...(wiecie co) strzela. Żyjcie sobie dalej. Najlepiej rozwalcie wszystko co zostało stworzone... Jeżeli ktoś ma jakieś obiekcje, to mogę się z nim nawet osobiście spotkać... Ale nie pozwolę, żeby wyrażali złe opinie ludzie, którzy ani trochę nie przyczynili się do sukcesu chóru. Przyjdźcie na koncert chóru i dopiero wtedy zrozumiecie o co chodzi. Ja tam pewnie też będę, bo jak na razie opuściłem tylko kilka koncertów. Można je zliczyć na palcach jednej ręki. I jeszcze jeden cytat: "Ogólnie para jest bardzo niesympatyczna"- chciałbym Cię poznać człowieku... Normalnie Cię podziwiam... <lol2>
              • Gość: bibop Re: to co piszesz to nie prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 12:40
                >U nas nie ma nic. Teatr upada, koncerty muzyki klasycznej...(bez komentarza)
                Zanim powstał ten chór, to wiele ich nie było.<

Wyglada na to ,ze gdyby nie Bramscy i ich chór, to Płock należałoby pługiem
                zaorać.
                Teatr nie upada, przedstawienia sa lepsze i gorsze, ale są, orkiestra tez
                wykonuje koncerty klasyczne ( ostatnio np: V symfonia Beethovena)a oceny
                wykonań to już kwestia subiektywna. Moje zdanie tutaj jest przeciwne. Jak ktos
                chce , to chodzi do teatru i na koncerty. Jak ktoś nie chce, chodzi tylko na
                koncerty Bramskich i bedzie twierdził ze to najlepsze. Wazne jest zeby w swoich
                ocenach kierowac się przynajmniej odrobina obiektywizmu. Ani to co negujesz nie
                jest takie złe, ani to to wychwalasz takie wspaniałe. Liczą się argumenty,
                konkrety, fakty. Robienie z kogoś gwiazdy jesli faktycznie jeszcze nią nie jest
                nie przynosi temu komuś splendoru i predzej czy później moz doprowadzić to
                tego, że tak naprawdę to ,,król jest nagi".
                • Gość: Gościu Re: to co piszesz to nie prawda IP: 193.30.160.* 21.10.04, 14:58
                  przecież chór Bramskich to miernota a nie jakiś ewenement na dużą skalę. Na
                  każdym koncercie - a miałem okazję być na kilku - jest mnóstwo wpadek, a wręcz
                  niektórych rzeczy nie da się słuchć! A ludziom wciskają kit że sztuka wysokich
                  lotów...
                  • krop3k Re: to co piszesz to nie prawda 21.10.04, 15:45
                    ehh... najgorzej jak ktoś nie wie jaka prawda... Wiecie co? To jest sztuka wysokich lotów. Wygrane konkursy krajowe i zagraniczne. No i praca w nie włożona. Jeżeli myślicie, że zaśpiewanie utworu na osiem albo więcej głosów, to takie łatwe, to zapraszam do śpiewania. Mogę z Wami chór zorganizować jak chcecie. Nie można pisać, że są wpadki. Owszem są, ale trzeba zrozumieć, że to jest prawie sto osób. Bramskim nie jest łatwo. Nikt nie jest doskonały i może zamiast przeszkadzać, to byście się zebrali i pomogli. Może po prostu jakiś wasz syn nie dostał się do chóru? Nie wiem gdzie tkwi przyczyna, ale prawdą jest, że poziom kultury w naszym mieście nie jest zbyt wysoki, a chór jest wielkim podwyższeniem tego pozniomu. I nikt ludziom nic nie wciska. Aha. To nie jest miernota, bo gdyby była, to by o nich nikt nie słyszał.
                    • Gość: bobby Re: to co piszesz to nie prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 13:53
                      nie masz racji tak naprawde to oni jeszce niczego nie wygrali
                      jezeli mieli pierwsze miejsce to tylko dlatego ze byli jedyni w swojej kategorii
                      raz sie nawet zdazylo ze byli jedyni w swojej kategorii a komisja im dala 2
                      miejsce bo stwierdzono ze nie zasluguja na pierwsza nagrode,

owszem fajnie sie dzieje ze sa takie inicjatywy bo lepiej zeby byly nizby ich
                      mialo nie byc, ale prawda jest taka ze to jest kicz we fraku, a ze niewielu
                      moze to zweryfikowac to gazeta kladzie kit ze to wielka sprawa.

jak bramscy przyjechali do polski chodzili w jednych spodniach rok czasu,
                      dzisiaj kupuja spodnie po 1000 zl - to moi drodzy z pasji wszystko sie rodzi i
                      milosci do muzyki

jak dzieciaki pojechaly do francji na koncert to rodzice placili takie
                      pieniadze za tygodniowy pobyt jakby dzieciaki jechaly na dwutygodniowe wczasy,

A na takim wyjezdzie dzieciaki wciagaly obiad w autokarze bo nie wynajeto im
                      stolowki. a za opiekunow robili rodzice ktorzy pojechali z nimi na ten wyjazd
                      • krop3k Re: to co piszesz to nie prawda 23.10.04, 10:56
                        wygłaszanie fałszywych osądów, to widzę wasza specjalność. Nie wiecie jak było z drugim miejscem... Było więcej chórów. Pierwszego miejsca nie przyznano. To było w Łodzi. Następnie wygrany konkurs w Warszawie i przejście do etapu ogólnopolskiego w Bydgoszczy. A tam wygrana w swojej kategorii ze wszystkimi innymi województwami. Poza nagrodą główną, jeszcze kilka wyróżnień. Konkurs w Ołomuńcu. Międzynarodowy. Tutaj pierwsze i dwa drugie miejsca. Nie byli jedyni w swoich kategoriach. Gwarantuję wam. Jeżeli jest jeden chór w kategorii, to konkursu nie ma. Takie są zasady. Co do wyjazdu do Francji, to był międzynarodowy festiwal chórów... Hotele były przyznawane przez organizatorów, dlatego koszty były duże. A w ogóle, to chór jeździ za grosze. To co piszecie jest śmieszne. A może po prostu któryś z was śpiewa w tym chórze i lepiej wie niż ja co jest grane??? Bo chyba raczej nie wiecie lepiej. Możecie pisać co chcecie. I tak wiem lepiej. Gwarantuję wam to.
                        • Gość: nauczyciel psm Re: pytania do GW. IP: *.class145.petrotel.pl 23.10.04, 12:36
                          > wygłaszanie fałszywych osądów, to widzę wasza specjalność<

niestety to tez Twoja specjalnośc. twierdzenie ze poza chórem Bramskich w
                          kulturze Płocka nic się nie dzieje jest nieporozumieniem.

ps.pytania są jednak tutaj merytoryczne do redakcji GW:

1.Czy pisząca artykuł sprawdziła fakt u źródła ( czyli w szkole muzycznej),
                          dlaczego ten ,,talent" nie został przyjęty do płockiej szkoły muzycznej ?
                          ( rekrutacja do szkoły muzycznej jest czynnością administracyjną - są podania,
                          listy egzaminacyjne, protokoły itp. sa procedury, pracuje przy tym cały zespół
                          ludzi, decyzji nie podejmuje sie tutaj jednosobowo) to mozna dokładnie
                          sprawdzić.

2.Skoro takiego ,,talentu " nie przyjeto do płockiej szkoły muzycznej to
                          dlaczego nie poproszono o komentarz w tej sprawie Dyrektora szkoły muzycznej?

• Gość: kajko Re: to co piszesz to nie prawda IP: 193.30.160.* 25.10.04, 15:33
                          Coś mi się zdaje, że krop3k to Bramska we własnej osobie :-) broń się, broń
                          kobieto :-)
                          • krop3k Re: to co piszesz to nie prawda 25.10.04, 18:28
                            kajko rozśmieszyłeś mnie w tym momencie... <lol2>
                            A co do nie przyjęcie Michała do PSM w Płocku, to było to tak, że on do egzaminu nawet nie przystąpił, ponieważ prof. Śledzicki powiedział, ze nie zamierza go uczyć, ponieważ nie umie śpiewać i nie ma talentu. Dziękuję... skończyłem.
                            • Gość: pedagog2 Re: to co piszesz to nie prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 08:50
                              Prowadzenie chóru z dziećmi to praca bardzo ciężka i odpowiedzialna, jeśli ktoś
                              ją wykonuje to zasługuje na uznanie. Wszyscy którzy się tym zajmują wiedzą o
                              tym doskonale. Tak też powinna być postrzegana praca p.Bramskich, bez względu
                              na opinie tutaj wyrażane.

Wszystko ma jednak swoje granice, jeśli jednym z celów artykułu miało być
                              udowodnienie że p. Bramscy znają się na talentach,a szkoła muzyczna nie - to
                              cel został osiągnięty. Tylko żeby tego dowieść, nie trzeba było przy tym
                              posuwać się do kłamstwa. Co innego iść do kogoś PRYWATNIE nawet jesli jest
                              nauczycielem tej czy innej szkoły i poprosić o opinie, a co innego PRZYSTĄPIĆ
                              DO EGZAMINÓW i nie zostać przyjętym.
                              O tym czy ktoś kogoś będzie uczył czy też nie - decyduje w szkole DYREKTOR. O
                              tym czy ktos zostaje do tej szkoły przyjęty czy też nie - decyduje KOMISJA
                              EGZAMINACYJNA.

Jeśli za pomocą takich artykułów gazeta chce budować autorytet Bramskich to
                              jest to jej wybór. Z tym że każdy kij ma dwa końce.
                              Razem można wiele, osobno - duzo mniej.

• Gość: kajko Re: to co piszesz to nie prawda IP: 193.30.160.* 26.10.04, 12:32
                                W pełni zgadzam się z pedagogiem2. Pan Śledzicki mówi różne rzeczy, ale to się
                                ma nijak do tego czy osoba zostaje przyjęta, czy też nie. Kiedy ktoś
                                Śledzickiemu nie oasuje, to takiego ucznia przjmuje inny naucyciel śpiewu. Znam
                                wiele przypadków kiedy p. Śledzicki mówił o braku talentu u osób, które potem z
                                powodzeniem pokończyły szkołę z bardzo dobrymi wynikami. UWAGA w szkole
                                muzycznej w Płocku. Jeśli ktoś wycifuje się przy pierwszej krytyce, to znaczy
                                że albo niechce śpiewać, albo nie ma do tego chrakteru.
                                • krop3k Re: to co piszesz to nie prawda 26.10.04, 16:50
                                  ja nie chcę osądzać szkoły muzycznej. Sam się do niej wybieram od przyszłego roku. Nie wiem, czy mnie przyjmą, ale spróbuję. Nie mam nic do szkoły muzycznej, aczkolwiek nie brońcie też jej tak bardzo, bo nie wszyscy przechodzili przez egzamin, a są uczniami szkoły. Prawdą jest, że ocenianie czy ktoś potrafi śpiewać, czy nie, to sprawa gustu. Ja śpiewu Michała S. słucham często. Nie wiem czemu, ale nie podchodzi mi ten głos. To jest moja pierwsza wypowiedź na temat artykułu, bo wcześniej wypowiadałem się na temat chóru i co do tego, to zdania nie zmienię. A tak w ogóle, to można by się postarać o jakiś dobry koncert muzyki ROCK. I jeszcze jedno. Ludzie sprzeciwiajcie się zamknięciu najlepszej płockiej knajpy ... Rock 69
                        • Gość: jalu Re: to co piszesz to nie prawda IP: *.ump.pl / *.ump.pl 27.10.04, 14:26
                          jeśli chór jeździ za grosze, to na co idzie kasa z miasta? granty i dotacje na
                          ponad sto tysięcy? ha, może trzeba sprawdzić przewoźnika, komu jakie faktury
                          daje...
                          • krop3k Re: to co piszesz to nie prawda 27.10.04, 21:03
                            napisze tylko tyle...
                            <lol2>
                  • Gość: Ziom Re: to co piszesz to nie prawda IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.04, 18:03
                    Człowieku !!! Nie wiesz nawet jak my ciężko pracujemy !!! Jeśli znasz jakąś
                    grupę młodzieży w Płocku która osiągnęła taki sukces jak my chorzyści to ja
                    podaj !!! Po prostu nam zazdrościsz !!! I nie znasz p. Bramskich !!!
              • Gość: zofia Re: to co piszecie, to jest chamstwo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 19:06
                "... Powinniście się cieszyć, że tak wspaniali
                muzycy w ogóle chcieli się w tej wiosce zatrzymać"

To co napisałeś jest po prostu śmieszne gdyż jakbyś choć troszkę znał się na
                muzyce to wiedziałbyś że państwo B. nie są nawet w 10% tak dobrzy za jakich
                uchodzą w Płocku. Pojeździłbyś kolego po kraju i posłuchał jacy organiści grają
                nawet na niektórych podrzędnych parafiach to byś nigdy w życiu nie chciał
                słuchać pana Wiktora ( choć przyznam że w okolicach Płocka jest jednym z
                lepszych jeśli chodzi o umiejętności instrumentalne, bo wokalowo wypada
                bladziutko), nie mówiąc już o pani Annie która jest do swojej roboty
                praktycznie nieprzygotowana wcale.
                • Gość: Kajko Re: to co piszecie, to jest chamstwo... IP: 193.30.160.* 22.10.04, 11:24
                  rzestańcie się już onanizować tym byle-chórkiem, bo szkoda pisania o
                  tej "radosnej twórczości". Do sztuki to nie należy.
              • Gość: micksnow Re: to co piszecie, to jest chamstwo... IP: 212.160.172.* 02.11.04, 15:06
                No to juz jednak przesada. Szanujac zapewne osiagnieca p Bramskich (nietety,
                nei jestem milosnikiem i znawca muzyki choralnej wiec nie moge sie wypowiadac w
                dyskusji czy to dobry czy zly chor) - trzeba obiektywnie stwierdzic, iz w
                Plocku istnialo i istnieje zycie kulturalne poza koncertami "Puori Ploc...".

Powiedzmy sobie szczerze - nawet najlepsze wykonanie muzyki choralnej nie
                zastapi koncertu muzyki innej (kameralnej?) lub kina, teatru, sztuk
                plastycznych itp. A to ze np chcielibysmy miec teatr oparty na np. koncepcji
                impresariatu to juz inna sprawa.

Milosnikom i apologetom choru P Barmskich - daje to pod rozwage.
                • qrt Re: to co piszecie, to jest chamstwo... 02.11.04, 15:41
                  To widze micksnow że się znasz na chórze PCP.....<lol3> <hahaha> jak można
                  najeżdżać na chór skoro nawet nie zna sie jego nazwy <hahaha> i tak dla
                  wiadomości to komentowany chór nazywa się "PUERI CANTORES PLOCENSES" no.... i w
                  ten sposób pokazałeś jaki jesteś człowiek obeznany.
                  • Gość: micksnow Re: to co piszecie, to jest chamstwo... IP: 212.160.172.* 02.11.04, 15:56
                    Koles, a gdzie ja niby na kogolowiek "najechalem"?

Stwierdzilem jedynie, za chor (jaki by nie byl - zauwaz ze swiadomie sie nie
                    wypowiadam na temat poziomu merytorycznego chory bo sie na tym nei znam, a P.
                    Bramskich nie znam osobiscie) to nie wszystko...
                    Czy taka wypowiedz to atak na kogokolwiek????

Udowodniles ze czytasz bez zrozumienia tresci.
            • Gość: yacek Re: bramska, przestańcie już ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 08:51
              może chłopak dopiero teraz zaczął śpiewać lepiej???????????? uważam, że nie ma
              winy nauczycieli PSM a tym bardziej dyrektora, którego prawdopodobnie nie było
              na przesłuchaniu!!!!!!!!!!!!!! śpiew kościelny Bramskiego jest całkiem
              nieczytelny i dawno powinien się pożegnać z ciepłą posadką. Ja też widziałem ja
              bramska szarpie dzieci przed koncertem, i sporo o tym mówią dzieci z chóru z
              którymi mam kontakt. WRACAJCIE DO SIEBIE PAŃSTWO BRAMSCY, MY SOBIE TU JAKOŚ W
              PŁOCKU BEZ WAS PORADZIMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Kurt Re: bramska, przestańcie już ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 22:46
          Wiecie co??? normalnie płakać się chce jak się to czyta..SAM ŚPIEWAM W TYM
          CHÓRZE! ! i wiele tym ludziom zawdzięczam, na pewno gdyby nie Oni nigdy nie
          zainteresowałbym się muzyką, a tak już piąty rok siedzę w tej szole muzycznej,
          a do chóru to chyba niedługo będzie z siedem... no... i jeżeli chodzi o płocką
          szkołe muzyczną to nie dam złego słowa powiedzieć, pracują tam na pawdę
          wspaniali fachowcy i dobrzy ludzie.
          Co do tego postu o panie W. Bramskim to proszę podać mi KONKRETNE nazwisko
          osoby która gra lepiej od niego, i osiągnęła więcej w życiu.
          Jeżeli ktoś nie wie, to pan Wiktor ma magistra z dwóch instrumentów, a to już
          chyba jest coś, i to świadczy o jego wykształceniu muzycznym.Sam śmiało
          nazwałbym go wirtuozem organów.
          I wielka prośba do was ludzie,... nie piszczie czegoś o co słyszeliście od
          sąsiadki czy gdzieś w sklepie bo to na prawdę tylko szkodzi naszemu miastu.

• Gość: bobo Re: Sukces płockiego chórzysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 16:57
      To że dostał się do szkoły muzycznej w Warszawie to nie jest znowu taki sukces
      żeby pisać o tym w gazetach, niemniej jednak życzę powodzenia bo przed nim
      wiele lat ciężkiej pracy zanim coś osiągnie. Co do pp. Bramskich to ich chór to
      już prawdziwa instytucja przynosząca im spore ZYSKI , nie robią tego tylko dla
      idei więc przestańmy im pisać laurki jako wielkim społecznikom. Pan Wiktor jest
      spoko natomiast przygotowanie merytoryczne jego żony to jest żenada przez duże
      Ż.Gratuluję im pomysłu, chociaż chór kiedy powstawał miał być zwyczajną
      scholką, a dzięki zaangażowaniu pewnych ludzi stał się chórem dość niezłym.
    • Gość: nauczycielka Re: Sukces płockiego chórzysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 17:08
      Sama byłam świadkiem, jak pani Bramska kazała śpiewać chłopcom w trakcie mojej
      lekcji, kogo wybrała? NIe dzieci radnych czy innych bufonów, wybrała dziecko
      rodziny niekompletnej (bez ojca), nikogo nie pytała o nazwisko czy rodziców. Po
      prostu kazała powtórzyć po sobie śpiew... Ludzie! Jak nie wiecie, to nie
      wygadujcie bzdur! A może to właśnie Twoje dziecko nie dostało się do chóru i
      masz teraz do Bramskich żal??? Wstyd!
      • felice Re: Sukces płockiego chórzysty 18.10.04, 18:49
        Rowniez bylam swiadkiem takiej sytuacji na praktykach w pewnej szkole
        podstawowej. pani Bramska przesłuchiwala chlopcow na lekcji prowadzonej
        przezemnie i jeden rzeczywiscie niezle powtarzal za nia rozne frazy. Ona nie
        znala statusu majatkowego i pochodzenia tych chlopcow.
    • Gość: Koleżanka Re: Sukces płockiego chórzysty IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.04, 23:41
      Michale, gratuluję Ci sukcesów, jednak szkoda, że robiąc karierę tak szybko
      zapominasz o tym, że to nie w chórze PCP zacząłeś śpiewać i nie pani Bramska
      odkryła Twój talent, ale wcześniej była schola parafialna "mini Corda Cordi"
      gdzie zacząłeś śpiewać i odnieśliśmy razem pierwsze sukcesy.Proszę nie
      zapominaj o tym.
      • Gość: pedagog2 Re: Sukces płockiego chórzysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 14:10
        Szanowni Państwo.
        Żeby zostać przyjętym do szkoły muzycznej trzeba wykonać kilka czynności, min.
        przystąpić do egzaminów wstępnych i zaliczyć je pozytywnie. Z posiadanych przez
        szkole informacji wynika, że opisywany tutaj członek chóru nigdy nie
        przystępował do egzaminów wstępnych do płockiej szkoły muzycznej, wobec
        powyższego, co jest w tej sytuacji oczywiste - nie mógł być do niej przyjęty.
        Fakt przystąpienia do egzaminów wstępnych, jego przebieg i ocena musi być
        dokumentowany w każdej szkole.
        Informację taką byc moze uzyskała by Pani red.gazety gdyby zechciała swoje
        sensacje przed napisaniem tego nierzetelnego artykułu sprawdzić. Opieranie się
        wyłącznie na plotkach o których ,,nikt głośno nie chce mówić” to trochę za mało
        żeby naruszać dobre imię szkoły.
        • Gość: ZIOM Re: Sukces płockiego chórzysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 17:56
          Dobre imie szkoły poprostu nie przyjeliscie fachowca !!! Gadabnie pedagog 2
          jest bezpodstawne i czemu przyjeli go do Warszawy ??? Niech mi pani powie !!!
    • Gość: gta Re: Sukces płockiego chórzysty IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.04, 21:08
      "Najlepszy plocki chor". A co to znaczy? Ma najwieksze osiagniecia? Na pewno
      nie. Jest najlepiej rozreklamowany? Na pewno tak. Ma najwiekszy budzet? Na
      pewno tak. Ma najkrotsza droge do dotacji? Na pewno tak, etc, etc.
      • krop3k Re: Sukces płockiego chórzysty 27.10.04, 22:04
        Gość portalu: gta napisał(a):

> "Najlepszy plocki chor". A co to znaczy? Ma najwieksze osiagniecia? Na pewno
        > nie. Jest najlepiej rozreklamowany? Na pewno tak. Ma najwiekszy budzet? Na
        > pewno tak. Ma najkrotsza droge do dotacji? Na pewno tak, etc, etc.

Jeżeli o to chodzi, to ma największe osiągnięcia. A o dotacje wcale nie jest tak łatwo, tylko trzeba w okół tego chodzić... co wy myślicie, że sobie tak po prostu pójdziecie i dostaniecie tysiąc złotych na hodowlę królików... Naiwniacy... :P
        • Gość: Kajko Re: Sukces płockiego chórzysty IP: 193.30.160.* 28.10.04, 13:32
          co do osiągnieć to krop3k chyba nie zna innych chórów... zgadzam się, że chór
          chłopięcy jest przereklamowany.
          • krop3k To mój ostatni post w tej dyskusji. 29.10.04, 15:26
            Ostatni post, ponieważ jak was wszystkich czytam, to mi się niedobrze robi jak można w ogóle tak nie doceniać pracy innych... A to wszystko po prostu sprowadza się do chorobliwej zazdrości. Ale cóż. To jest polska właśnie. Sam nie masz, to drugiemu też nie dasz. Powinniście zmienić styl życia moi drodzy. Teraz to już jestem pewien swoich słów, że Płock to wiocha i wielkim zaszczytem jest, że tak wspaniali ludzie zechcieli założyć tutaj chór. Dziękuję bardzo Państwu Bramskim. Zawdzięczam im bardzo dużo.

yacek... życzę ci szczęścia... trzymaj tak dalej... daleko zajedziesz. <lol2>

Aha Kajko, co do tego, że ja nie znam innych chórów, to zgodzę się na spotkanie i wymienie tyle chórów, które znam, które słyszałem i mogę coś o nich powiedzieć, że ci szczena opadnie. Tylko najpierw powiedz z jakiego państwa. Nie wierzysz? Spróbuj szczęścia... Aha... ty jesteś przereklamowany. Dziękuję. To wszystko co miałem do napisania odnośnie tej dyskusji, bo widzę, że zabierają głos osoby, które po prostu są zazdrosne, bo im w życiu nic nie udało się osiągnąć. <papapa>
            • Gość: Megan Re: To mój ostatni post w tej dyskusji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 10:36
              Krop3k naprawde zachowuje sie jak pani Bramska:))) i wsiadł na Polske:)), a
              wiadomo - ona obca;))
              • Gość: Kurt Re: To mój ostatni post w tej dyskusji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 22:50
                Co to znaczy wsiadł na Polskę....????? i "ona" to pani Bramska czy Polska????
            • Gość: Kondzioł Re: To mój ostatni post w tej dyskusji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 00:22
              Dzięki krope3k, teraz ja przejmuję pałeczkę.Najpierw zajmę się Zofią. Pan
              Wiktor jest ŚWIETNYM organistą, który wymiata na organach jak mało kto.Jest
              wirtuozem tego instrumentu! A co do jego głosu i języka: może nie jest
              doskonały, ale sama, droga Zofio spróbuj nauczyć się tak trudnego języka jak
              polski w kilka lat, posługując się nim tak sprawnie, jak p. Wiktor.
              Jedziemy dalej. Drogi Yacku, sam wyjedź z Płocka, a najlepiej i z Polski,
              przynajmniej narodowy poziom inteligencji wzrośnie o parę punktów! Z twojej
              wypowiedzi wręcz wylewa się zazdrość! Z całą pewnością chciałbyś być tak
              szanowany i ceniony, jak pp. Bramscy. Niestety (dla ciebie), na takie
              traktowanie trzeba zasłużyć.
              Dalej- odezwa do Megan: p.Anna jest Polką, która wróciła do kraju z Rygi. Dla
              mnie to TY jesteś obca, gdyż "obcości" nie mierzy się miejcem urodzenia, lecz
              nastawieniem i postrzeganiem tej osoby przez pewną społeczność. W tym wypadku
              jesteś daleeeeeeeeeko za p.Anną.
              Na koniec zostawiłem sobie Kajka. Jak zauważyłem, uczysz się w szkole
              muzycznej. Jako uczeń tej szkoły powinieneś wiedzieć, że śpiew jest prawdziwie
              wielką i trudną do wykonania sztuką. Najwidoczniej p.Bieniek, lub p.Waśniewska
              niczego Cię nie nauczyli na swoich lekcjach.Myślę również, że chór PCP jest
              NAJLEPSZYM chórem w Płocku, a ja i krop3k możemy Ci wymienić SETKI chórów, z
              którymi mieliśmy szczęście się spotkać. A to wszystko dzięki pp.Bramskim, który
              starają się jak mogą, aby odchamić to miasto i jego mieszkańców. Należą im się
              za to naprawdę wielkie brawa!
              • qrt Kultura...właśnie. 01.11.04, 14:00
                A według Was jakie czynniki wpływają na kulturę w Płocku?....właśnie chyba
                właśnie państwo Bramscy robią najwięcej w tym kierunku, podejżewam, że
                wszystkie te chóry<hahaha> o których teraz słychać w Płocku zmobilizowały się
                tylko dzięki p.Bramskim, bo oni najwyraźniej zazdrościli im ich osiągnięć :]
                • Gość: micksnow Re: Kultura...właśnie. IP: 212.160.172.* 02.11.04, 16:01
                  Jest wiele osob zaangazowanyc hz zycie kulturalne miasta. Spiewy choralne to
                  waski wycinek kultury. Oczywiscie, milo ze sie ktos tym zajal, ale
                  stwierdzenie, ze przed pryzjazdem p. Bramskich Plock byl kulturalna pustynia -
                  to zart. Chyba ze ktos w tym zyciu nie uczestniczyl...

Caly ten watek zdominowany jest przez jakies male, osobiste wycieczki, zarzuty
                  do tworcow choru to np zarzut szarpania chorzystow badz wypominanie ceny ubran.

Ludzie - milo ze jest ten chor. Zawsze lepiej jak ktos cos robi niz krytykuje.
                  Ale wpadanie w przesade i twerdzenei ze przed PCP w Plocku ne bylo NIC i
                  obecnie, poza PCP nei ma nic godnego uwagi jest jednak dosc - delikatnie
                  powiedziawszy - arogancko-nonszlanckim stwierdzeniem. Mysle, ze p Bramscy tez
                  by sie z nim nie zgodzili - a jezli nie - to szkoda, bo to by znaczylo ze
                  traktuja swoja dzialalnosc jako jakis wyscig.

• krop3k Re: Kultura...właśnie. 02.11.04, 19:05
                    drogi micksnow... właśnie idealnie pokazałeś, że to ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem... A dziewczyno nie musisz pisać nazwiska. Ja i tak wiem kto to. :P
                    • Gość: Kolezanka z gim. MICHAL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 19:22
                      Znam tego chlopaka prywatnie.... niech on lepiej tylko spiewa nic wiecej! jak
                      sie z nim pogada chociaz 5 minut to od razu zle sie robi! robi z siebie
                      gwiazde! ze on nie ma czasu na nic tylko spiewa i spiewa! uwaza sie za
                      lepszego! niech przystopuje!
              • Gość: Kajko Re: To mój ostatni post w tej dyskusji. IP: 193.30.160.* 02.11.04, 13:59
                Państwo Bramscy mają w d... odchamianie kogokolwiek i czegokolwiek. Niedługo z
                nich świętych zrobicie. Są zainteresowani własną karierą! Aha. Prócz tego, że
                zna się nazwy różnych chóró, to jeszcze trzeba trochę słyszeć, a w to, po
                wypowiedzi Kondzioła, a wcześniej krop3k, szczerze wątpię. Jeśli Kondzioł
                chciałeś się popisać znajomością nawisk nauczycieli z muzyka, to akurat
                wymieniłeś ludzi nie będących w żadnej mierze dla mnie autorytetami i nie wiem
                czy oni by czegoś mnie nauczyli...
                • krop3k Re: To mój ostatni post w tej dyskusji. 02.11.04, 15:32
                  Kajko napisał:
                  "Państwo Bramscy mają w d... odchamianie kogokolwiek i czegokolwiek. Niedługo z nich świętych zrobicie. Są zainteresowani własną karierą! Aha. Prócz tego, że zna się nazwy różnych chóró, to jeszcze trzeba trochę słyszeć, a w to, po wypowiedzi Kondzioła, a wcześniej krop3k, szczerze wątpię."

No to teraz posłuchaj mnie człowieku i niech ci to wejdzie do tej twojej jak widać niewielkiej głowy... Nie masz prawa osądzać ludzi... Z tego co wiem, to nie tobie to oceniać, czy p.Bramscy robią coś dla własnej kariery czy nie. Ja i Kondzioł mieliśmy na myśli chóry, ktore słyszeliśmy. Baa... Nie tylko słyszeliśmy, ale mogę ci Kajku wymienić setki chórów, z którymi spiewaliśmy. Wiec nie pisz mi, że nie słuchałem. Dziękuję. Aha. Jak byś nie zauważył, to mój username się odmienia. Czyli powinieneś napisać "a wcześniej" kropka.
                  • Gość: Kajko Re: To mój ostatni post w tej dyskusji. IP: 193.30.160.* 09.11.04, 11:51
                    Krop3k, o ile dobrze przeczytałem, to miałeś się już nie odzywać w tej sprawie.
                    Odwal się od mojej głowy, a mój user sie nie odmienia!
                  • Gość: bobby Re: To mój ostatni post w tej dyskusji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 07:11
                    Nie tylko słyszeliśmy, ale mogę ci Kajku wymienić setki chórów, z którymi
                    spiewaliśmy.

czy ty czasem nie przegiales :-))
                    • krop3k Re: To mój ostatni post w tej dyskusji. 10.11.04, 18:45
                      Nie... Nie przegiąłem... Tych chórów było grubo ponad setkę... :)
                • Gość: Kondzioł Re: To mój ostatni post w tej dyskusji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 22:52
                  Drogi Kajko, coś mi się wydaje,że ty w ogóle nie masz autorytetów. Jeśli nie są
                  nimi nauczyciele, to albo z nimi, albo z tobą jest coś nie tak. Na szczęście
                  oni są bardzo kulturalni, porządni oraz w ogóle wporzo. Tak więc to z tobą jest
                  coś nie halo!
                  • Gość: Kajko Re: To mój ostatni post w tej dyskusji. IP: 193.30.160.* 09.11.04, 11:54
                    Jak powiedział twój sprzymierzeniec - Krop3k: NIE OCENIAJ INNYCH. Ze mną
                    wszystko jest halo, udaje mi się nawet główki niektórym ponaprawiać. Mogę Cię
                    zaprosić na sesyjkę??
    • Gość: dziewczyna Re: Sukces płockiego chórzysty IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.04, 18:32
      PCP najlepszy chor w Plocku? SLyszalam jak pewien plocki saxofonista szczal po
      nogach ze smiechu gdy opowiadal jak oni spiewaja, a Bramska dyryguje. Kto jest
      tym saksofonista? Tajemnica Poliszynela... :))
      • qrt Re: Sukces płockiego chórzysty 02.11.04, 21:47
        "Dziewczyno"-czyżbyś była jego uczennicą??.....a poza tym to chcialbym zobaczyć
        jak p. kralka (bo chyba jedynie jego można znać jako saksofonstę z
        płocka) "szczy po nogach" chyba pokażę mu vtę wypowiedź =) zobaczymy.... i sam
        się zapytam jak to jest jak się "szczy po nogach"
        • Gość: Kajko Re: Sukces płockiego chórzysty IP: 193.30.160.* 09.11.04, 11:56
          Pan Kralka - troche szacunku Baranie
          • krop3k Re: Sukces płockiego chórzysty 14.11.04, 16:49
            Gość portalu: Kajko napisał(a):

> Pan Kralka - troche szacunku Baranie

Zauważ, że przed Kralka stoi "p.". Wczytuj się baranie, a nie innych wyzywasz.
            • Gość: nauczyciel psm Re:do autorki IP: *.c151.petrotel.pl 14.11.04, 17:09
              Bardzo źle się stało, że p.Bramscy ( czy też za ich posrednictwem GW) za pomocą
              zwykłego przekłamania krzywdzą szkołę muzyczną.Kłamstwo jak widać ma krótkie
              nogi a fakt nie opublikowania sprostowania w tej sprawie Dyrektora Szkoły
              Muzycznej świadczy o tym nie najlepiej.
              • krop3k Re:do autorki 14.11.04, 20:50
                jakie sprostowanie... do egzaminu osoba musi być najpierw dopuszczona... a jego nawet nie dopuścili... i tam dyrektor dużo nie mówił...
                • Gość: zzzz Re:do autorki IP: *.class145.petrotel.pl 19.11.04, 21:13
                  zrób sobie lekture, poczytaj posty i wcześniejsze wpisy zwłaszcza te dotyczące
                  szkoły muzycznej. szkoła muzyczna nie mogła przyjac gwiazdora bo sie do niej
                  nie zgłosił na egzaminy. nie ma takiego prawa zeby kogos dopuscic czy nie
                  dopuscic do egzaminów. startować może kazdy bez wzgledu na opinie prywatne
                  takich czy innych osób. szkoła nikomu nigdy nie zabraniała i nie zabrania
                  przystapienia do egzaminiów wstepnych. widac słaby masz poziom wiedzy w tym
                  zakresie i opowiesci plotka podszyte sa dla Ciebie faktem.
                  gwiazdora czas zweryfikuje, wielu było co zaczynało i roznie z tym bywało.
                  poczekamy , zobaczymy.
            • Gość: Kajko Re: Sukces płockiego chórzysty IP: 193.30.160.* 16.11.04, 12:59
              Pisałem do qrt bo on napisał owszem p. ale...karalka z małej literki :)
              • Gość: ZIOM Re: Sukces płockiego chórzysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 17:50
                Kralka znowu bronicie go !!! Znacie go choć troche ??? Chyba nie a ze Kajko mu
                sie podlizuje bo jest lizuskiem i znalazl sobie Pana Kralke jak to mawia to
                poprostu jest DEBILEM !!! Znasz go ??? Opowiedz coś o nim !!!
      • Gość: Kondzioł Re: Sukces płockiego chórzysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 23:01
        Dziewczyno, mam nieodparte wrażenie, że p.Kralka(bo to on jest zapewne tym
        saxofonistą)"szczy" ze śmiechu na twój widok, a nie na śpiew PCP.
        • krop3k Re: Sukces płockiego chórzysty 08.11.04, 09:19
          a to ciekawe, że nagle wszyscy przestali pisać...
          • Gość: Kajko Re: Sukces płockiego chórzysty IP: 193.30.160.* 09.11.04, 11:57
            Ja wciąż chętnie porozmawiam ale od tego chóru to już mi się żygać chce...
      • Gość: ZIOM Re: Sukces płockiego chórzysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 17:41
        DZIEWCZYNA ja wiem kim jest ten saxofonista !!! To debil i nie ma go co
        sluchać !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka