Gość: ollotomi IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 21.10.04, 20:02 milewskiego ??????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roman_j Re: kogo najchetniej widzielibyście na miejscu mi 21.10.04, 20:27 Najchętniej Andrzeja Drętkiewicza. ;-)) Ale pan radny Tomasz Korga też byłby chyba niezłym prezydentem. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takitam LOMEK!! O BOZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 21:59 Lomek, ty chyba boga w sercu nie masz! liberal dretkiewicz? przydupas korga? a zasługi? moje typy: SCOOBY, PUCHATEK I KOLARGOL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loman Re: LOMEK!! O BOZE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.04, 23:05 Drętkiewicz jeszcze nie rozliczony za miliony złotych utopione w Wiśle. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszq2 Re: kogo najchetniej widzielibyście na miejscu mi 21.10.04, 23:38 merro Odpowiedz Link Zgłoś
her_bert Re: kogo najchetniej widzielibyście na miejscu mi 22.10.04, 06:40 Ciekawe pytanie. Szkoda tylko, że wszystkich odpowiedzi poza jedną udzieliły dzieci. :) Ale z drugiej strony rozumiem niechęć do pisania o personaliach. Ja też mam swojego faworyta, którego personaliów nie podam, bo liczę, że w następnych wyborach wystartuje, a nie chcę go przedwcześnie "spalić" w ogniu krytyki. Napisze tylko, że to ktoś spośród obecnych radnych. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: kogo najchetniej widzielibyście na miejscu mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 11:53 Nie daj Boze, aby byl nim Roman_j Odpowiedz Link Zgłoś
her_bert Re: kogo najchetniej widzielibyście na miejscu mi 23.10.04, 14:13 Gość portalu: asd napisał(a): > Nie daj Boze, aby byl nim Roman_j Jeśli to jest odpowiedź na mój wpis, to chciałbym zauważyć, że żaden z obecnych radnych nie ma na imię Roman, a ja wyraźnie napisałem, że mój faworyt jest radnym. Czytaj uważniej, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Śpieszę ze słowami otuchy... :-)) 24.10.04, 10:58 Gość portalu: asd napisał(a): > Nie daj Boze, aby byl nim Roman_j Widzę, że perspektywa objęcia przeze mnie prezydenckiego stołka przeraża Cię do tego stopnia, że nie wahasz się odwołać się do Boga, żeby do tego nie dopuścił. :-)) Przynoszę więc słowa pocieszenia dla Twej skołatanej duszy, czytaj uważnie: nie zamierzam kandydować na stanowisko prezydenta. Taki pomysł uważam wręcz za niedorzeczny i dziwię się, że ktoś w ogóle poważnie bierze taką możliwość pod uwagę. Zatem nie lękaj się, Asd. Nie obejmę stołka po Milewskim. Byłbym na tym stanowisku równie niekompetentny jak on. Różnica między nami jest taka, że ja obiektywnie oceniam swoje kompetencje i dlatego nie pcham się do władzy oddając pole ludziom mądrzejszym od siebie. Inna sprawa, że ci mądrzejsi też się do władzy specjalnie nie garną i dlatego rządzą nami nieudacznicy. :-)) I jeszcze na koniec kilka pytań, Asd: Czy bronisz pana prezydenta dlatego, że jest z PiS-u, a nie z SLD, do którego najwyraźniej masz uraz? Czy nie uważasz, że PiS mógłby nas, wyborców, potraktować poważniej i wystawić w wyborach prezydenta osobę lepiej nadającą do pełnienia tej funkcji? Czy zgadzasz się z teorią pana prezydenta, który łączy kompetencje z przynależnościa partyjną. Przytoczę tu słowa pana prezydenta, który na pewno po głębokich przemyśleniach doszedł do wniosku, że w SLD nie ma ludzi kompetentnych. Tu przypomina mi się cytat z polskiej komedii, że "każdy pijak to złodziej". :-)) No i wreszcie, czy wiesz, mój drogi czarno-biały przyjacielu, że przez pierwsze miesiące po wyborze Milewskiego broniłem go na tym forum przed niewybrednymi atakami wychodząc z założenia, że trzeba dać człowiekowi szansę? Jednak z każdym miesiącem robiłem to z coraz mniejszym przekonaniem, aż w końcu doszedłem do wniosku, że broniąc go robię z siebie durnia, bo tego, co on robi, nie daje się nijak wybronić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Śpieszę ze słowami otuchy... :-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 11:38 Bardziej niekompetentny byl W.Hetkowski. p.s Dam na msze, aby nie stalo sie to, czego sie obawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Śpieszę ze słowami otuchy... :-)) 24.10.04, 11:53 Gość portalu: asd napisał(a): > Bardziej niekompetentny byl W.Hetkowski. Zdradzisz mi tajemnicę swej niechęci do prezydenta Hetkowskiego? Moim zdaniem najbardziej nieudolnym prezydentem był Jakubowski. Ale może w czasie jego rządów Ty jeszcze pieluchę w zębach nosiłeś i go nie pamiętasz. > p.s Dam na msze, aby nie stalo sie to, czego sie obawiam. Boisz się stracić posadkę w ratuszu? To może odpraw jeszcze jakieś rytuały voodoo, bo msza może nie wystarczyć. Skąd wiesz, po czyjej On jest stronie. ;-)) Na koniec pozwolę sobie wyrazić żal, że nie zechciałeś odpowiedzieć na pytania, które Ci zadałem. Może były za trudne...? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Śpieszę ze słowami otuchy... :-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 14:11 Z jednej strony posadke w ratuszu, z drugiej pielucha. To oznacza ze chcesz mi dogryzc. Nie odpowiedzialem na Twoje pytania bo niewarte byly odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: kogo najchetniej widzielibyście na miejscu mi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.04, 15:00 JAK TYLKO WEJDĘ NA FORUM, TO ZAWSZE WIDZĘ TYLKO JEDEN TEMAT. CZY NAPRAWDĘ MUSICIE SIĘ CIĄGLE CZEPIAĆ PREZYDENTA PŁOCKA??? aA KTO GO WYBRAŁ? KOSMICI? TO JEST CHYBA NAJWIĘKSZA WADA POLAKÓW: CIĄGŁE NARZEKANIE!!! NIC WAM SIĘ NIE PODOBA. MOŻE TROCHĘ WIĘCEJ ZAUFANIA, CIERPLIWOŚCI I OPTYMIZMU! Odpowiedz Link Zgłoś
her_bert Re: kogo najchetniej widzielibyście na miejscu mi 23.10.04, 16:58 Gość portalu: piotrek napisał(a): > CZY NAPRAWDĘ MUSICIE SIĘ CIĄGLE CZEPIAĆ PREZYDENTA PŁOCKA??? aA KTO GO > WYBRAŁ? KOSMICI? Wybrało go około 10% mieszkańców Płocka. Reszcie widocznie nie przypadł do gustu. Nic więc dziwnego, że więcej się tu o nim pisze źle niż dobrze. Jeśli ty akurat jesteś zadowolony z jego rządów, to załóż wątek z pochwałami dla Milewskiego, ale nie zabraniaj innym wyrażania niezadowolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: kogo najchetniej widzielibyście na miejscu mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 17:49 A kto waszym zdaniem byl lepszy ? Milewski czy Hetkowski ? Odpowiedz Link Zgłoś
her_bert Re: kogo najchetniej widzielibyście na miejscu mi 24.10.04, 09:24 Gość portalu: asd napisał(a): > A kto waszym zdaniem byl lepszy ? Milewski czy Hetkowski ? Dlaczego "był" lepszy? Przecież Milewski niestety wciąż jeszcze rządzi. A Hetkowskiemu nie podejmuję się wystawić oceny, bo za krótko urzędował. W każdym razie zaczął dobrze, ale kto wie, co byłoby dalej. Zwłaszcza w sytuacji, kiedy prezydent jest praktycznie nieodwoływalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: kogo najchetniej widzielibyście na miejscu mi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.04, 11:30 her_bert napisał: Wybrało go około 10% mieszkańców Płocka. Reszcie widocznie nie przypadł do > gustu. aA dlaczego tylko 10%??? Uważam, że jeżeli ktoś nie głosuję to znaczy, że zgadza się z większością, tych którzy głosowali. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: kogo najchetniej widzielibyście na miejscu mi 24.10.04, 12:01 Gość portalu: piotrek napisał(a): > her_bert napisał: > > Wybrało go około 10% mieszkańców Płocka. Reszcie widocznie nie przypadł do > > gustu. > aA dlaczego tylko 10%??? Uważam, że jeżeli ktoś nie głosuję to znaczy, że > zgadza się z większością, tych którzy głosowali. Jesli można się wtrącić. Ja nie głosowałem w drugiej turze, bo żaden z kandydatów mi nie odpowiadał. Jeśli ktoś uważa, że to oznacza, że popieram pana prezydenta Milewskiego, to jest w duzym błędzie. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
her_bert Re: kogo najchetniej widzielibyście na miejscu mi 24.10.04, 14:04 Gość portalu: piotrek napisał(a): > her_bert napisał: > > Wybrało go około 10% mieszkańców Płocka. Reszcie widocznie nie przypadł do > > gustu. > aA dlaczego tylko 10%??? A skąd ja mam wiedzieć, dlaczego tak mało? > Uważam, że jeżeli ktoś nie głosuję to znaczy, że zgadza się z większością, > tych którzy głosowali. Nieprawda. Ale nawet gdyby tak założyć, to nie zapominaj, że przed drugą turą sondaże wskazywały, że to Hetkowski wygra w cuglach. A to znaczy, z twojego punktu widzenia, że ci, którzy nie poszli głosować, zgadzali na to, że to Hetkowski zostanie wybrany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: kogo najchetniej widzielibyście na miejscu mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 18:38 Hetkowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loman j Re: kogo najchetniej widzielibyście na miejscu mi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.04, 21:07 Tylko Sylwek Wiśniewski. Młody, przystojny i zna jezyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: kogo najchetniej widzielibyście na miejscu mi IP: *.class145.petrotel.pl 01.11.04, 18:28 Niejaki Nowak obecnie z PSL a przedtem z Samoobrony. Ma wygląd i gadanę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: kogo najchetniej widzielibyście na miejscu mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 23:52 Chyba francuzki, do wylizywania konfitur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micksnow Re: kogo najchetniej widzielibyście na miejscu mi IP: 212.160.172.* 02.11.04, 10:34 Ludzie. Zamiast bic piane i sobie dogryzac, przebijac sie nazwiskami, moze wszyscy zastanowicie sie nie nad tym, kto z bylych i obecnych prezydentow i radnych bylby lepszy, tylk oczego oczekiwac nalzey od "nowych". Samo zalozenie, ze sposrod nich nalezy wybierac - wskazuje na ograniczony horyzont myslowy i znuzenie mysleniem o lokalnej scenie polityki. To troche jak wieczne porownywanie obrony Tomaszewskiego w swietym meczu na wembley versus np nowoczesny napastnik typu ronaldo - uprawiane przez komentatorow sportowych. Moim zdaniem, nie chodzi o wskazanie nazwiska - bo ono nie rzadzi - tylko znalezienie srodowiska ktore jest w stanie wypracowac i wdrozych strategia mista gwarantujaca rozwoj. Pytanie tylko, czy w miescie sa tacy ludzie? Czy tez nie ma takiego srodwiska? Czy ludzie "z glowa" nie zrazlil sie wystarczajaco do polityki i czy Miasto moze im cos zaoferowac? O, to sa pytania na ktore trzeba odpowiedziec, szukajac alternatywy dla obecnej ekipy. Odpowiedz Link Zgłoś