Dodaj do ulubionych

Milewski gra va banque

26.10.04, 20:27
uważam mimo wszystko że jest to dobra decyzja. Prezydent Hetkowski też
ryzykował rozpoczynając budowę mostu. Budowę rozpoczęto, nikt tego nie
cofnie. Tak samo trzeba wszystkich postawić przed faktem dokonanym i
rozpocząć budowę dróg dojazdowych. Nawet potraktować to jako formę "nacisku"
na decydentów, którzy będa decydowali o funduszach z Unii Europejskiej.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Milewski gra va banque IP: *.wirba.net / 213.77.42.* 26.10.04, 20:42
      Droga redakcjo, podejrzewam, że szlag was trafia,że już niedługo most będzie
      gotowy. Koncentrujecie się na tym ,że być może nie będzie dróg dojazdowych do
      mostu na czas. Co to znaczy na czas. Z perspektywy tylu władz miasta przeważnie
      lewicowych nic się nie działo. Teraz wielka tragedia, że drogi dojazdowe
      pojawią się nieco później niż sama konstrukcja mostu. Dla mnie płocczanina
      niech te drogi pojawią się nawet w 2006 r. co to ma za znaczenie. Chwała Bogu,
      że wreszcie się doczekamy. Szanowni pismacy, dlaczego nie piszecie całej prawdy
      o finansowaniu dróg dojazdowych przez Unię Europejską. Przecież to, że drogi
      dojazdowe mogą pojawić się później jest efektem czynników obiektywnych.
      Procedury unijne trwają w nieskończoność. Wasze pisanie to jedna wielka
      amatorszczyzna. Zwykłe ble, ble, ble, które krytykuje wszystko co wiąże się z
      ratuszem. Poczytajcie chochażby toruński dodatek Gazety Wyborczej. Aż się chce
      czytać. Zatrudnijcie wreszcie profesjonalistów. Jeśli Milewski zasłuży to mu
      dowalcie. Ale uważam, że o wiele bardziej należy się lewej stronie tzw.
      płockiej sceny polityczne. Napiszcie gdzie załapał się Towarzysz Jakubowski. No
      ale o swoich przecież źle nie będziecie pisać. Kompletny brak wyczucia. Totalna
      lipa.
      • Gość: Scin Re: Milewski gra va banque IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 22:58
        Gość portalu: gość napisał(a):
        Dla mnie płocczanina
        > niech te drogi pojawią się nawet w 2006 r. co to ma za znaczenie.

Moze niech zrobia w 2008 jak nie robi ci roznicy, bedziesz sobie robil
        wycieczki piesze, albo niech zrobia 2010 to bedziesz robil dwa lata dluzej
        wycieczki piesze. A moze niech nie robia co? Wg mnie liczy sie kazdy miesiac i
        wydaje mi sie tak, ze najpierw bylo pomyslane: "most" a pozniej "drogi" i moze
        tu byl blad, a moze w bledzie jestem ja.
        Jak nie zdaza z drogami to ja sobie pojde i zrobie tam zdjecie na pamiatke i
        bede szczesliwy bo malo kto bedzie takie mial.
        A za decyzje prezydenta: brawo
      • Gość: azet gazeta sami jestescie winni IP: *.class145.petrotel.pl 27.10.04, 10:15
        to wy non stop piszecie przez dwa miesiace ze wciagu dwoch tygodni powinna
        zapasc dezyzja o dofinasowaniu drog a decyzji jak nie bylo tak nie ma i nie
        zanosi sie na nia na przeciecie wstegi zaprosic kwasa pilata i marszalka
        wojewodztwa i niech wchodza po drabinie
      • Gość: Kwinto Skończy jak Kramer .... IP: *.class145.petrotel.pl 27.10.04, 21:05
        Proponuję Mostom wystartować w tym przetargu i uwalić go w nieskończoność, a
        takie pytanko - za co się bierze pieniążki w urzędzie? na pewno nie za myślenie
        ... gdyby ktoś myślał i przewidywał drogi byłyby na czas !!
    • Gość: rec Re: Milewski gra va banque IP: *.visp.energis.pl 26.10.04, 21:19
      Sprawa jest na tyle ważna sama w sobie, że w niektórych wypadkach musi ocierać
      się o granice...no wiadomo jakie.Po raz pierwszy jestem gotów udzielić
      swojego"za" M.M . Nie jest to namowa do łamania czegokolwiek , natomiast w tej
      szczególnej sytuacji sądzę, że nie ma innego wyjścia. Sądzę, że gdyby nawet coś
      przytrafiło się złego w tym przypadku M.M. elektorat wybaczy mu to i
      będzie "za". A wybory tuż,tuż.
    • Gość: Andrzej G. Re: Milewski gra va banque IP: *.wirba.net / 213.77.42.* 26.10.04, 21:45
      Brawo za odważną decyzję dla Prezydenta , proponuję w pierwszym etapie zrobić
      zjazd do drogi na Grabówce i dojazd do Dobrzykowskiej i udowodnimy komuchom że
      w lipcu 2005 przejedziemy przez most.
      • Gość: fghj Re: Milewski gra va banque IP: *.c148.petrotel.pl 26.10.04, 22:01
        Andrzej G - rorzumiem ze G oznacza głupi a moze gowniarz? gnojek ? napisz cos
        wiecej o sobie . moze miales brutalnego tatusia?
      • Gość: redc Re: Milewski gra va banque IP: *.visp.energis.pl 26.10.04, 22:07
        Jestem "za"- Lewy. Komuchy - to nie oszołomy - tak jak "wy". Jesteśmy za
        wszystkim , co racjonalne, logiczne i dobre dla płocczan. Pragmatyzmu widać
        uczycie się od nas. Tak trzymajcie!Niech Bóg ma was w swojej opiece.Amen.
    • Gość: Kolo Re: Milewski gra va banque IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 22:03
      Bardzo chciałbym aby mi pezydedent udowodnił że drogi będa na czas czyli na
      lipca, aleeeeeeeeee niestety to nie możliwe bo budowa tych dróg to około 1
      pełen rok.

Zwolennicy czy może nawet rodzina prezydenta proszę bez pisania bredni, most
      miał być ukończony jako cała inwestycja w lipcu razem z drogami, jeśli tak nie
      będzie pozostanie mi chodzić na ten pomnik ludzkiej głupoty na ryby i czekać
      ukończenia dróg dojazdowych.

Jestem płocczaninem dlatego jednak wierzę albo chcę wierzyć w Pana prezydencie.
      Prosze nie mieszać do tego polityki poprzedników tylko do roboty i samemu się
      wykazać bo jak nie to wyborcy Pana ocenią.
      • Gość: azet imbedzyl kolo IP: *.class145.petrotel.pl 27.10.04, 10:21
        kolo gdybys sypnal kase ze swojej skarpety to most bylby na czas a tak to
        niepajacuj tylko spytaj swojego kolesia pilata gdzie te obiecane pieniadze
    • Gość: Javier Re: Milewski gra va banque IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.04, 22:45
      Zastanawiam się czy w tej sytuacji drogowcy w pierwszej kolejności zajmą się doprowadzeniem drogi od Grabówki do Dobrzykowskiej by umożliwić samochodom osobowym korzystanie z nowej przeprawy,czy też otworzą most po wybudowaniu całego odcinka Dobrzykowska - Wyszogrodzka.
    • Gość: bridge Re: Milewski gra va banque IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 22:59
      Tylko całość. Pierwszy raz coś optymistycznego, ryzyko- a kiedy go nie ma? Nie
      wiem tylko jak MM przeżyje to naśladownictwo Hetkowskiego ?
    • Gość: długopisem Re: Milewski gra va banque IP: 81.190.171.* 27.10.04, 00:36
      ja chciałem podziękować gazecie za fajne zdjęcie :-) takiego jeszcze nie było, proszę o następne - może załorzę www i coś napiszę - ale jeśli będziecie chcieli
      pozdrawiam
    • Gość: ? Re: Kolejne obietnice-czat z 13.11.2002-przypomnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 08:12
      CZAT Z 13.11.2002
      marek: Jacy turyści? A gdzie będą spać? Na polu namiotowym? Gdzie zaparkują
      auta? Może pod ratuszem? To czysta fantazja!
      MILEWSKI:
      Rzeczy na pozór niemożliwe stają się realne w naszym mieście. Najlepszym
      przykładem jest mój wybór na prezydenta Płocka. Mówiąc o koncepcji ośrodka
      ponadregionalnego miałem na myśli kompleksowe zagospodarowanie terenu Sobótki z
      parkingami, hotelami, lokalami gastronomicznymi i wieloma innymi atrakcjami dla
      turystów.

patryk1: Żaden myślący inwestor w takie pomysły nie wejdzie.
      MILEWSKI
      Proszę o ponowienie tego pytania za dwa lata.
      • stuntman Re: Kolejne obietnice-czat z 13.11.2002-przypomni 27.10.04, 21:34
        Dobrze by było gdyby ktoś oficjalnie ponowił to pytanie w UM. W końcu sam
        prezydent o to prosił!!
    • Gość: tratewka Re: Milewski gra va banque IP: *.class146.petrotel.pl 27.10.04, 08:40
      No, i po diabła nam ten most! Same problemy z nim.Mówię Wam, to wszystko przez
      te komunę! Ni, i Balcerowicz musi, powtarzam, musi odejść! Ot co!
    • Gość: cycek Re: Milewski gra va banque IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 10:09
      NO I CO ZTEGO ŻE NIEMA PIENIĘDZYPRZECIERZ MILEWSKI WCALE NIE MUSI PŁACIĆ
      JESZCZE NIE WIECIE ŻE TEN GOŚCIU JEST POZA PRAWEM NAWET TYLKO DO CZASU WALI GO
      WSZYSTKO POTEM POWIE ŻE TO NIE ON I MA WSZYSTKO W DUPIE
    • Gość: Mieszkaniec Płocka Re: Milewski gra va banque IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 15:57
      Prezydent Milewski pobuduje most wraz z drogami dojazdowymi (może z niewielkim
      opóźnieniem), na co środowiska żydowsko-komuchowate reagują histerycznie. Panie
      Hubercie Woźniak, kiedyś darzyłem Pana nawet szacunkiem, ale musiałem zmienić
      zdanie w ostatnim okresie ,gdy dodatek płocki zniżył się do poziomu najgorszych
      czasopism komuchowatych - Pan ich prześciga w atakowaniu pierwszego uczciwego
      Prezydenta Miasta Płocka Mirosława Milewskiego. Tym , którzy Pana opłacaja
      wkrótce zabraknie pieniędzy, bo pójdą odsiadywać kary więzienia. Ubolewam, że w
      135-tysięcznym Płocku nie ma rzetelnej gazety przedstawiajacej na swoich łamach
      ważne problemy Płocka - wyborcza stała sie brukowcem. Radzę uczyć się od Życia
      Warszawy, które zastępuje naszą prasę regionalną i w dzisijszym wydaniu
      przestawia obiektywnie układy mafijne, które panowały w Płocku za kadencji
      poprzedniego samorządu.
      • Gość: emeryt Re: Milewski gra va banque IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 17:13
        zamiast cieplych posadek za 25000 tak tak bo takie sa zarobki w bogatym UM nie
        ma tylko na inwestycje a mialo byc oszczednie cuda niewidy?
      • Gość: tylk0 Re: Milewski gra va banque IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 17:16
        zamiast bankietow wiecej pracy obiadkow ala szkolen w innym zakladzie pracy
        polowa ludzi bylaby do zwolnienia przy takiej "wydajnosci"
      • Gość: abc Re: Milewski gra va banque IP: *.visp.energis.pl 27.10.04, 17:29
        Takie pierdoły jakie ty piszesz człowieku to możesz adresować do dzieci z
        przedszkola lub pokręconym podobnym do ciebie.Wszystko zło nazywasz żydokomuną
        podobnie jak Lepper Balcerowicza.I tak po kolei:mostu nie pobuduje Milewski bo
        ani on go nie rozpoczął ani nie zakończy.O poziomie gazet to tyle wiesz widzę
        co mały Jasio. Jeśli dla ciebie rzetelną gazetą jest Życie Warszawy to kupuj i
        wierz w to co tam jest napisane a wyjdziesz na swoje.Z tą uczciwością i
        prawością pana prezydenta wstrzymaj się z oceną trochę w czasie a on pokaże.
        Jeśli dla ciebie największą cnotą rządzących jest uczciwość to niech Bóg ma w
        swojej opiece tych ,którymi oni rządzą.
      • Gość: młody Re: Milewski gra va banque IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 09:29
        Ciekaw jestem kiedy nieudacznicy i inne pierdoły przestaną się
        zasłaniać "komuchami" i "żydami". Ci pierwsi może wymrą za 50 lat, ci drudzy
        chyba nie więc przyszłe niepowodzenia będą "na szczęście" na nich. Od takiego
        pseudo-rasizmu robi mi się niedobrze. A swoją drogą to Ty
        jesteś "czarny", "kiecok" czy jakiś inny odmieniec - oby Cię tak nikt
        publicznie nie nazwał. A co do gazety to jakie miasto taka gazeta.
    • Gość: Ekonomista Re: Milewski gra va banque IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 18:29
      Może Pan Milewski powinien w końcu przeanalizować wydatki i decyzje dyrektorów
      podległych mu instytucji i wydziałów urzędu, i zacząć rozliczać zatrudnionych
      przez siebie dupków, którzy pod przykrywką niby prawa i sprawiedliwości super
      wydają kasę państwową. Byłoby tego trochę w kasie miasta m.in. na drogi
      dojazdowe!! Zwiększają zatrudnienie w administracji do niebotycznych rozmiarów
      i wcale nie kierują się profesjonalizmem,wykształceniem, wiedzą czy
      doświadczeniem jak zapewniają. Zazwyczaj są to naciski czapy urzędu, koligacje
      rodzinne albo partyjne czy wpływy naszych kochanych radnych-koalicjantów
      Prezydenta. Oszczędności to tylko pozory. Zapewniam.
      • Gość: Kufel i sex Ręka w nocniku.............. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 20:34
        Teraz macie go dość... trzeba było myśleć przy wyborach. Z góry było wiadomo,
        że do pełnienia tej funcji się nie nadaje....mydlił oczy Sobótką, szklanymi
        domami, demokracją...i cóż robi tak jak chce i ma wszystkich - zwłaszcza swój
        elektorat głeboko w d......teraz to on wam pokazuje, a nie wy jemu! Ja mam
        czyste sumienie - na niego nie głosowałem!
        • Gość: xxl Re: Ręka w nocniku.............. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 21:41
          To prawda ten Łukaszenko jest tati zmenczony jakoś nie daje sobie biedak rady a
          tu tyle problemów . Mam prorocze sny że 2004 to jego THE END
          .
    • Gość: MM Re: Milewski gra va banque IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 21:57
      J-23 dowiedział się że MM ma jeszcze jednego asa w kieszeni, ma super fachowca
      Magierskiego i on ma dokończyć (sory wykończyć) te dogi jak i KM Płockie.
    • Gość: bridge Re: Milewski gra va banque IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 22:02
      A most i tak jest Hetkowskiego.
      • Gość: Gość Re: Milewski gra va banque IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 22:14
        Znacie to mosty nasze a ulice wasze jak chcecie to se ............
    • Gość: Gość Re: Milewski gra va banque IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 22:08
      Co wy z tym MM chłop stara się a wy co za taką kase to ja bym lepiej nie
      pracował wszyscy patrzą mu na łapy, a jego chata jeszcze nie wykończona.
      • Gość: bridge Re: Milewski gra va banque IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 22:39
        To i most z drogami nie jest mu potrzebny.
    • Gość: Prawicowiec Re: Milewski gra va banque IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 13:25
      Przeczytajcie wszystkie opinie. Zdecydowana większość jest w duchu komuchowatym!
      Nawet zwolennicy przestępczej SLD, który ma w sondażach poniżej 5%, będą
      głosować na "gwiazdę" Krajowskiego-Kukiela - wywodzi się przecież z waszego
      środowiska i gdyby budował most to wzorem Pawła Pisorskiego, który budował most
      siekierkowski w Warszawie, zapewnie "urwał" by z 50 mln dla siebie. O
      Prezydenta Mirosława Milewskiego się nie martwcie. Po zbudowaniu w sposób
      uczciwy tego co zaplanował, wygra wybory w cuglach, a wam komuchy znowu
      pozostanie histeria, tym większa, że z Orlenu wylecą wasi skomprowitowani
      towarzysze, a niektórzy pójdą do więzienia!!!
      • Gość: Gość Re: Milewski gra va banque IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 14:06
        Ja nigdy nie byłem w SLD ,i tago gościa wybierałem ,ale to co wyprawia i mnie
        złości. Nie wpadai w samo zachwyt ten pan jest dobry tylko dla kolesi bo o
        społeczeństwie już dawno zapomiał.Jak jesteś z tego klanu to powodzeniai życzę
        sukcesu.
      • Gość: antyprawicowiec Re: Milewski gra va banque IP: *.gabin.sdi.tpnet.pl 31.10.04, 09:40
        Ty prawicowiec martw się o swoich.Zapomiałeś już co właśnie twoi ''przed
        chwilą'' robili.A lista jest długa, bo kto jest w temacie ten pamięta. Lewica w
        ostatnim czasie zawsze musiała po was ,,sprzątać''.A prawie wszystko co w
        Płocku powstało nawet i ostatnimi czasy to dorobek lewicy. Wy zaś znaczne
        odłamy społeczeństwa polskiego pogrążyliście w biedzie i maraźmie poprzez ten
        swój kapitalizm i dobrobyt dla wybranych. Powiesz za chwilę, że jest super,
        sklepy ''pełne''itd,itp. Tak , ale to wszystko jest dla tych, którzy mają pracę
        i to dobrą pracę.Nawet ci, którzy ja mają w wielu przypadkach nie mogą sobie
        pozwolić na podstawowe rzeczy.Rozejrzyj się dookoła.Ale ty zapewne masz
        cieplutki dobrze płatny etacik lub interesik i kichasz na wszystko. Nie martw
        się o lewicę. Lewica była , jest i będzie. Popełniła sporo błędów ostatnimi
        czasy bo chciała w wielu przypadkach przypodobać się wam i waszemu elektoratowi
        czyli sprzeniewierzyła się własnym ideałom. No i płaci teraz za to ''5%'' w
        sondażach.Lewica wróci jednak do korzeni,do ludzi, do swych ideałów i swojego
        miejsca. Swoją uczciwość też już przecież pokazaliście w 2 tzw. waszych
        kadencjach.Lewica też nigdy nie wpadała w histerię jak piszesz. Po tym wpisie
        sądzę ,że to ty wpadłeś w histerię.Chyba dlatego ,że już wasi w tych
        więzieniach siedzą. Ale tacy już jesteście. Po prostu.
      • Gość: młody Re: Milewski gra va banque IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 09:39
        Kolejny rasista ideowy. "Komuchów" wsadzają za kasę a "czarnych" za wsadzanie
        dzieciom ...... . No nie wiem co gorsze. Przykłady idą z góry z każdej strony,
        radzę rozważać słowa bo nie wiadomo kiedy Tobie coś przypisze i nic na to nie
        poradzisz. A po dwóch latach małym druczkiem w jednej z gazetek napiszą, że to
        jednak Ty miałeś rację - ale dla społeczeństwa jesteś "martwy". Nie rzucaj
        mięsem dopóki kogoś nie wsadzą. Ja mógłbym powiedzieć że jesteś ... ... ... ...
        (wstawić co się komu podoba). Nikt nie będzie pamiętał że może sprawę w sądzie
        wygrasz tylko to że CIę tak nazwałeś i mogłem mieć rację. Zalecam zakup wagi i
        ważenie słów.
    • Gość: Wyborca Re: Milewski gra va banque IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 16:58
      Ja też nie byłem w SLD.
      Głosowałem na Milewskiego wierząc w jego hasła wyborcze.
      Teraz już mu nie wierzę i na pewno nie zagłosuję, ani nikt z moich bliskich.
      Widzę codziennie w pracy co wyrabia jego ekipa.
      Kubera, Adasiewiczowa i im podobni czują się bogami, ale zapomnieli, że kiedyś
      i oni będą po drugiej stronie.
      Ale niestety (cha,cha) mosty są już spalone.
      Kubera skacze jak żaba po partiach i stowarzyszeniach.
      Panie Milewski!!! Czy Pan nie widzi tej obłudy wokół siebie, a może Pan ją
      toleruje byle zachować stołek?
      Jeśli miało to być głoszone przez Pana hasło "przywrócenia prawa i
      sprawiedliwości w Płocku" to "nakazy" Kubery i jego doradców (np. w osobie
      Zenona Sylwestra i Adasiewiczowej)dalece odbiegają od tych Pana obiecanek
      wyborczych.
      • Gość: abc Re: Milewski gra va banque IP: *.visp.energis.pl 29.10.04, 21:16
        Święte słowa"wyborco". Ta obecna "ekipa ratuszowa" to istna kpina . Jeszcze
        takiego folkloru w Płocku nie było! I to mają być profesjonaliści.Ludzie , bo z
        desperacji do Wisły wskoczę!A pływać nie potraię. Boże , czym i za jakie
        grzechy nas płocczan pokarałeś?! Jakem ateista.Amen.
    • Gość: prorok Re: Milewski gra va banque IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 23:46
      Żeby grać va banque, to trzeba mieć BANK- a tu jest tonący brzytwy się chwyta,
      nie cieszy mnie to, ale żle to widzę.
      • Gość: Gość Re: Milewski gra va banque IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 17:20
        Złote słowa to co ta ekipa wyprawia to skandal. To nie chodzi o zemste ale
        klika MM to pomyłka proszę mi wybaczyć ja na niego głosowałem.I z tego powodu
        jest mi smutno
    • Gość: prorok Re: Milewski gra va banque IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 23:07
      Niestety zdechło a tak dobrze brało.
      • Gość: euro Re: Milewski gra va banque IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 09:46
        Najfaniejsze jest to że na padlinie sami swoi jeszcze żerują. Jedno jest pewne -
        kapitan (MM) na 100% zejdzie z pokładu ostatni - sam. Może lepiej niech
        zatonie z okrętem - takich historia lepiej traktuje.
    • Gość: plocczanka Re: Milewski gra va banque IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 02:06
      Odkąd pan Milewski jest prezydentem miasto pięknieje z dnia na dzień.Szkoda,ze
      tak malo ludzi to dostrzega.Tyle lat Płock był miastem wojewódzkim i nic się
      nie działo,a już za Hetkowskiego to bród,smród,ubóstwo i żadnych
      inwestycji.Przed samymi wyborami wziął się za rondo.
      Życzę Panu Prezydentowi wytrwałości.
      • Gość: rec Re: Milewski gra va banque IP: *.visp.energis.pl 09.11.04, 07:52
        ..artykuł płatny.Może w naturze..
    • Gość: kierowca Re: Milewski gra va banque IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 23:26
      I jak z tą odwagą i natychmiastową reakcją ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka