Dodaj do ulubionych

Nie będzie hali na placu celebry

IP: *.c151.petrotel.pl 14.11.04, 20:17
słusznie . nie ma co oglądac się na Struzika. marszałek z PSL zależny od
Samoobrony....kpina. ale na odwołanie dyrektora muzeum siły starczyło...
Obserwuj wątek
    • Gość: rumburak Re: Nie będzie hali na placu celebry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 20:23
      CO ZA
      SKU....NY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
      • Gość: Taki sobie hala na placu celebry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 20:31
        NIC NIE ROZUMIECIE! TU NIE CHODZI O HALĘ, ALE TYLKO O MIEJSCE NA KTÓRYM MA
        STANĄĆ......
        • Gość: Seba Re: hala na placu celebry IP: *.c151.petrotel.pl 14.11.04, 20:40
          Oto Polska własnie wy.....lić to całe województwo na co one komu tylko kase do
          własnej kieszeni umieją brać a pozatym na nic nie ma most nie ma na drogi
          dojazdowe nie ma hala nie dla Płocka ale w Warszawie by moment postawili i to
          się nazywa wyrównywanie szans ...znimi wszystkimi
      • Gość: xx Re: Nie będzie hali na placu celebry IP: *.riviera.pw.edu.pl 15.11.04, 09:20
        SKU..SYNY JE..E NIEROBY a ludziom się przychodzi gnieździź na chemiku...
    • roman_j Z zupełnie innej beczki, ale w związku z tematem 14.11.04, 20:43
      Mam nadzieję, że lektura tego artykułu podziała jak zimny prysznic na głowy
      tych, którzy wierzą jeszcze w mrzonkę pod tytułem: województwo mazowieckie ze
      stolicą w Płocku... :-))
      • jaa_klaudiusz Re: Z zupełnie innej beczki, ale w związku z tema 14.11.04, 20:49
        jak zwykle Płock wydymany, tylko nie widzę w artykule jaki głos zabrał inny
        radny w sejmiku Ryszard Głoś były przewodniczący SLD w Płocku, co on tam robi i
        za co bierze pieniądze, jak reprezentuje interesy Płocka. Kasą "za halę"
        podzielą się i inni skorzystają.
    • Gość: marek Podać nazwiska radnych! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 20:55
      Jeżeli dowiemy się kto tak głośno krzyczał przeciwko hali, już będziemy
      wiedzieli na kogo nie głosować w następnych wyborach. Te palanty nie wiem kogo
      reprezentują.
      Dalej nie piszę bo musiałbym używać niecenzuralnych słów
      • roman_j Re: Podać nazwiska radnych! 14.11.04, 22:09
        Gość portalu: marek napisał(a):

> Jeżeli dowiemy się kto tak głośno krzyczał przeciwko hali, już będziemy
        > wiedzieli na kogo nie głosować w następnych wyborach. Te palanty nie wiem
        > kogo reprezentują.

Ci radni reprezentują pozostałe części województwa. Niektóre nazwiska padły w
        artykule. Ale te nazwiska nie są Ci potrzebne. Na pewno na nich nie
        zagłosujesz, bo... oni są z innych okręgów wyborczych. :-)))
    • konrad_wp Re: Nie będzie hali na placu celebry 14.11.04, 20:59
      Czy tej hali nie można wybudować gdzieś indziej ??
    • Gość: nie kumaty Re: Nie będzie hali na placu celebry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 21:10
      niech mnie ktoś rozjaśni bo nie mogę tu czegoś zrozumieć > Chyba powinno być
      czymś logicznym ,że działka w Płocku powinno byc przeznaczona do powstania
      obiektu który na codzień zaspokajały potrzeby mieszkańców Płocka a nie
      Ostrołęki czy Siedlec . Natomiast wykorzystanie tego obiektu dla
      ogolnokrajowych czy międzynarodowych imprez kulturalnych , sportowych słyżyłoby
      Mazowszu . Głupota i zawiść decydentów sięga zenitu . Brak hali widowiskowo -
      sportowej w jednym z największych miast mazowieckich jest po prostu
      ośmieszaniem się i przykładem debilzmu . Płock po prostu nie spełnia standardów
      europejskich w tej kwestii . Pokażcie mi chociaż jedno 130.000 tysieczne miasto
      ( na zachód od Odry ),które nie posiada hali widoswiskowo -sportowej na minimum
      3,5 tysiąca miejsc ?! Ci wszyscy radni , sejmikowcy to ludzie ,których
      horyzonty myslowe sięgają granicy swoich gmin . LIGA MISTRZÓW W PIŁCE RĘCZNEJ ,
      ASTIGMATIC , KONCERTY GWIAZD MUZYKI , TO PROMOCJA PŁOCKA , MAZOWSZA , POLSKI .
      Ludzie niech to miasto się opamięta i skończy z tymi wszystkimi RADNYMI przy
      okazji następnych wyborów . JAKO MIESZKANIEC MIASTA PŁOCKA MAM DOŚĆ WSTYDU I
      TŁUMACZENIA NIEMCOM , WĘGROM , HISZPANOM , SŁOWEŃCOM, GREKOM , HOLENDROM ,
      AUSTRIAKOM DLACZEGO MECZE LIGI MISTZRÓW W PRASTARYM PŁOCKU S ROZGRYWANE NA
      UBOGIEJ SALCE TRENINGOIWEJ . NAWET ŁĄCK NAS WYPRZEDZIŁ W LATA ŚWIETLNE W
      TEMACIE HALI SPORTOWEJ .
      • Gość: Ryszard Sz Re: Nie będzie hali na placu celebry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.04, 21:29
        Jeszcze tego brakowalo - to teraz w Plocku nic pozytecznego zrobic, zgadzam sie
        z przedmowca, Plock powinien sie kulturalnie rozwijac, pasnie Struzik - nie
        odpuszczaj
    • Gość: rec Re: Nie będzie hali na placu celebry IP: *.visp.energis.pl 14.11.04, 21:37
      Moim zdaniem dla hali można znależć całkiem inną i lepszą lokalizacjęw Płocku.
      Plac celebry był od dawna dla mnie bynajmniej nie najlepszą i najszczęśliwszą
      lokalizacją z uwagi na zbyt małą rezerwę terenu pod organizację większych
      imprez niż na hali widowiskowo-sportowej.Moim zdaniem powinien być to "kompleks"
      potrafiący obsłużyć takie imprezy jak duże wystawy , festyny, pokazy czy
      inne "expo". Plac celebry jest zbyt mały by zorganizować większą ,
      ponadregionalną imprezę. A przecież nasza myśl twórcza musi wybiegać w
      przyszłośc. Co by było ,gdyby konstruktor starego /na dziś/ mostu płockiego nie
      przewidział, że po nim będą jeździć tylko nieliczne ciężarówki i furmanki?
      Takie inwestycje muszą uwzględniać element przyszłościowy rozwoju
      urbanistycznego miasta. Jestem dyletantem w tych sprawach ale przecież są wśród
      Płocczan spece od urbanistyki i zagospodarowania przestrzennego! Ja osobiscie
      taką lokalizację /może się mylę / widziałbym na obrzeżach miasta , z dużą
      rezerwą terenu jakim jest np. lotnisko na Kostrogaju .Taka hala w niczym moim
      zdaniem nie przeszkadzałaby funkcjom lotniska aeroklubowego. Ba, być może
      byłaby komplementarna z jego docelowymi funkcjami.
      Mając na uwadze stare powiedzenie, że co dwie głowy to nie jedna wypowiedzmy
      sie co w tej sprawie co myślimy. A nóż..
      • Gość: rec Re: Nie będzie hali na placu celebry IP: *.visp.energis.pl 14.11.04, 21:46
        P.S.
        Moim zdaniem jest to zbyt poważna sprawa dla Płocka i Płocczan, ażebyśmy o tak
        przeszli nad nią do porządku dziennego.
    • Gość: Wyborca Re: Nie będzie hali na placu celebry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 21:45
      Jak teraz z tego wybrnie Prezydęt ten od Metki przy płaszczu? To chyba było
      jego hasło wyborcze HALA!

Może za kilka lat jak drogi dojazdowe do mostu?
      • Gość: Chcemy hali !! Re: Nie będzie hali na placu celebry IP: *.class145.petrotel.pl 14.11.04, 22:18
        Chcemy hali z prawdziwego zdarzenia. To jest skandal zeby takie miasto piekne
        duze i bogate w historie nie mialo wlasnej hali widowiskowo-sportowej i to
        jeszcze przy tak dobrze grajacej druzynie w pilke reczna.
      • Gość: zez Re: Nie będzie hali na placu celebry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 22:21
        No i jak teraz wygląda MM, który uwalił projekt Jagiellonki z pełnowymiarową
        hala i zrezygnował z budowy jednej pełnowymiarowej hali przy Gimnazjun nr 8 z
        widownia na 850 widzow / i jeszcze ordynarnie kłamie, ze takiej koncepcji nie
        ma, a plansze do obejrzenia w G8/.
    • Gość: f@n >>rec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 22:15
      Co nam z hali, która bedzie na obrzeżach miasta. Myślisz, że załózmy na mecz
      pilki recznej kibice bedą jechac az na lotnisko...Hala musi być położona w
      centrum miasta, tak aby dostęp do niej był ułatwiony i myśle, że plac Celebry
      to odpowiednia lokalizacja, obok stadionu i razem te dwa obiekty tworzyły by
      kompleks sportowy.
      Panie Struzik - proszę się nie poddawać!!!!!!!!!!!!!
    • intruder Re: Nie będzie hali na placu celebry 14.11.04, 22:26
      A co jeśliby Plock odkupil od Mazowsza tę felerną część dzialki i sam postaral
      się o unijne dotacje?
      • w_starym_kinie Re: Nie będzie hali na placu celebry 16.11.04, 00:27
        intruder napisał:
        > A co jeśliby Plock odkupil od Mazowsza tę felerną część dzialki i sam postaral
        > się o unijne dotacje?

moim zdaniem swietny pomysl!
    • Gość: kk Re: Nie będzie hali na placu celebry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 22:28
      jak sie nie znasz to nie zabieraj głosu, bo ręce opadaja na Twoja głupią
      wypowiedź.
      Napiszcie jakie stanowisko zajął Głoś- na niego głosowaliśmy , ale czy bedziemy
      nadal ?
      • Gość: kk Re: Nie będzie hali na placu celebry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 22:30
        Dotyczy to pierwszwj wypowiedzi na forum
    • Gość: stary mur Re: Nie będzie hali na placu celebry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 22:35
      Podziwiam zręczność Marszałka w prowadzeniu sprawy hali w sejmiku. Jak czytam
      co to miała być za uchwała i co w niej napisano, to nie dziwię się że ją
      uwalili nasi konkurenci. Dno dyplomacji i zręczności.
    • Gość: jaja kobyły Re: Nie będzie hali na placu celebry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.04, 22:51
      Szanowni forumowicze po przeczytaniu artykułu i 21 Waszych opinii jestem bardzo
      zdziwiony że nie potrafiliście przeczytać między wierszami o co tak naprawdę
      idzie.
      Otóż według mnie wcale nie chodzi o plac celebry czy też fakt wzbogacenia
      Płocka o naprawdę niezbędną halę, ale prawdą jest że będąca w opozycji lub
      planująca objąć wadzę po wyborach opcja polityczna nie może dopuścić do
      PRZEWYBORCZEGO SUKCESU obecnego skaładu samorządu województwa mazowieckiego.
      Po takim wystąpieniu przedstawicieli SdPl i SLD, od dziś jestem już tylko BYŁYM
      sympatykiem lewicy. Przestałem wierzyć w możliwość uczciwej reprezentacji we
      włądzach Samorządowych zarówno miasta jak i województwa.
    • Gość: śruba Re: Nie będzie hali na placu celebry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 08:42
      Ja się wcale nie dziwię,bo dotychczasowe działania na każdym szczeblu
      samorządowym, doprowadzają do upadku płockiego sportu i szeroko rozumianej
      kultury fizycznej ( patrz co roku mniejsze dotacje budżetowe - to wstyd
      przeznaczać takie małe środki na inwestycje w ludzi). Płock za chwilę będzie
      zapleczem dla Łącka, ktory potrafił wybudować halę jakiej nie ma i długo nie
      będzie miał Płock. Wstydżcie się radni płoccy i radni mazowieccy. Potraficie
      tylko obiecywać i dyskutować bezproduktywnie, a gdzie działanie. Macie gdzieś
      nas, prostych ludzi, którzy dali Wam mandat zaufania, który nadszarpnęliście. A
      okres rozliczeń już blisko. Lud Was zweryfikuje. Zapraszam Zarząd Płocka i
      radnych mazowieckich z naszego rejonu do Hali w Łącku. Tam się ni gada, tam się
      robi.
    • Gość: Tomasz R. Re: Nie będzie hali na placu celebry IP: *.class145.petrotel.pl 15.11.04, 12:39
      To jest tragedia. Miasta naszego województwa powinny ze sobą współpracować, a
      jak widać jest odwrotnie. Jedni w zawiści drugim dołek kopią. Czy Ci ludzie są
      aż tak ograniczeni? Nie widzą tego, że w przyszłości w ten sam sposób można by
      wyciągnąć pieniądze od Unii na inny cel w innym mieście.

„Żaden prezydent, burmistrz czy wójt nie przystąpi do czegoś, czego celem jest
      budowa hali w Płocku” - ja nie rozumiem jak można się tak wypowiedzieć,
      Przecież to jest Sejmik Województwa – całego województwa, a nie Płocka,
      Warszawy czy Siedlec.
    • Gość: rychu byłem ostatnio w 98-tysięcznym Słupsku na IP: *.msmplock.pl / *.msmplock.pl 15.11.04, 12:48
      I-ligowym meczu koszykówki w hali Gryfii(poj. 3,5 tys) gdzie gospodarzami jest
      średnia druzyna I-ligowa Czarni Słupsk. Życzę każdemu takich przeżyć
      sportowych. Do tego chemika to się nawet nie chce chodzić.
      • Gość: paweł Re: byłem ostatnio w 98-tysięcznym Słupsku na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 13:01
        Dlaczego Struzik wcześniej nie zgromadził sobie zaplacza, cóż z niego za
        polityk w ząbek czesany!!! Najpierw obiecuje, podpisuje dokumenty, chce
        wszystko firmować nazwiskiem, a później zwala winę na radnych - o jak dba o
        interesy naszego miasta, jeśli nie ma przebicia w województwie. Tylko dba o
        interesy Szpitala Wojewódzkiego - bo gdzie wróci jak nie będzie już radnym.
    • Gość: frost Re: Nie będzie hali na placu celebry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 16:03
      Jak zwykle.. Plock musi byc na boku.. Czy wszystkim na Mazowszu musi rzadzic
      Stolica?! Zdezintegruje Mazowsze.. Ciekawe czy w Warszawie tez by taka
      inwestycja "zdezintegrowalaby" Mazowsze...
    • Gość: śledczy Re: Nie będzie hali na placu celebry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 23:17
      Artykuł ma jedną wadę : atak przypuścili najpierw PO i PiS, a Głoś na komisji w
      której jest, był za jak i jego komisja. Lepiej od razu nie rezygnować, trzeba
      najpierw pytać, a na stosy przyjdzie czas, jak bedzie wiadomo kogo i za co
      palić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka