Gość: llament IP: *.c151.petrotel.pl 14.11.04, 20:17 słusznie . nie ma co oglądac się na Struzika. marszałek z PSL zależny od Samoobrony....kpina. ale na odwołanie dyrektora muzeum siły starczyło... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rumburak Re: Nie będzie hali na placu celebry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 20:23 CO ZA SKU....NY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taki sobie hala na placu celebry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 20:31 NIC NIE ROZUMIECIE! TU NIE CHODZI O HALĘ, ALE TYLKO O MIEJSCE NA KTÓRYM MA STANĄĆ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba Re: hala na placu celebry IP: *.c151.petrotel.pl 14.11.04, 20:40 Oto Polska własnie wy.....lić to całe województwo na co one komu tylko kase do własnej kieszeni umieją brać a pozatym na nic nie ma most nie ma na drogi dojazdowe nie ma hala nie dla Płocka ale w Warszawie by moment postawili i to się nazywa wyrównywanie szans ...znimi wszystkimi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Nie będzie hali na placu celebry IP: *.riviera.pw.edu.pl 15.11.04, 09:20 SKU..SYNY JE..E NIEROBY a ludziom się przychodzi gnieździź na chemiku... Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Z zupełnie innej beczki, ale w związku z tematem 14.11.04, 20:43 Mam nadzieję, że lektura tego artykułu podziała jak zimny prysznic na głowy tych, którzy wierzą jeszcze w mrzonkę pod tytułem: województwo mazowieckie ze stolicą w Płocku... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_klaudiusz Re: Z zupełnie innej beczki, ale w związku z tema 14.11.04, 20:49 jak zwykle Płock wydymany, tylko nie widzę w artykule jaki głos zabrał inny radny w sejmiku Ryszard Głoś były przewodniczący SLD w Płocku, co on tam robi i za co bierze pieniądze, jak reprezentuje interesy Płocka. Kasą "za halę" podzielą się i inni skorzystają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Podać nazwiska radnych! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 20:55 Jeżeli dowiemy się kto tak głośno krzyczał przeciwko hali, już będziemy wiedzieli na kogo nie głosować w następnych wyborach. Te palanty nie wiem kogo reprezentują. Dalej nie piszę bo musiałbym używać niecenzuralnych słów Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Podać nazwiska radnych! 14.11.04, 22:09 Gość portalu: marek napisał(a): > Jeżeli dowiemy się kto tak głośno krzyczał przeciwko hali, już będziemy > wiedzieli na kogo nie głosować w następnych wyborach. Te palanty nie wiem > kogo reprezentują. Ci radni reprezentują pozostałe części województwa. Niektóre nazwiska padły w artykule. Ale te nazwiska nie są Ci potrzebne. Na pewno na nich nie zagłosujesz, bo... oni są z innych okręgów wyborczych. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Nie będzie hali na placu celebry 14.11.04, 20:59 Czy tej hali nie można wybudować gdzieś indziej ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie kumaty Re: Nie będzie hali na placu celebry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 21:10 niech mnie ktoś rozjaśni bo nie mogę tu czegoś zrozumieć > Chyba powinno być czymś logicznym ,że działka w Płocku powinno byc przeznaczona do powstania obiektu który na codzień zaspokajały potrzeby mieszkańców Płocka a nie Ostrołęki czy Siedlec . Natomiast wykorzystanie tego obiektu dla ogolnokrajowych czy międzynarodowych imprez kulturalnych , sportowych słyżyłoby Mazowszu . Głupota i zawiść decydentów sięga zenitu . Brak hali widowiskowo - sportowej w jednym z największych miast mazowieckich jest po prostu ośmieszaniem się i przykładem debilzmu . Płock po prostu nie spełnia standardów europejskich w tej kwestii . Pokażcie mi chociaż jedno 130.000 tysieczne miasto ( na zachód od Odry ),które nie posiada hali widoswiskowo -sportowej na minimum 3,5 tysiąca miejsc ?! Ci wszyscy radni , sejmikowcy to ludzie ,których horyzonty myslowe sięgają granicy swoich gmin . LIGA MISTRZÓW W PIŁCE RĘCZNEJ , ASTIGMATIC , KONCERTY GWIAZD MUZYKI , TO PROMOCJA PŁOCKA , MAZOWSZA , POLSKI . Ludzie niech to miasto się opamięta i skończy z tymi wszystkimi RADNYMI przy okazji następnych wyborów . JAKO MIESZKANIEC MIASTA PŁOCKA MAM DOŚĆ WSTYDU I TŁUMACZENIA NIEMCOM , WĘGROM , HISZPANOM , SŁOWEŃCOM, GREKOM , HOLENDROM , AUSTRIAKOM DLACZEGO MECZE LIGI MISTZRÓW W PRASTARYM PŁOCKU S ROZGRYWANE NA UBOGIEJ SALCE TRENINGOIWEJ . NAWET ŁĄCK NAS WYPRZEDZIŁ W LATA ŚWIETLNE W TEMACIE HALI SPORTOWEJ . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Sz Re: Nie będzie hali na placu celebry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.04, 21:29 Jeszcze tego brakowalo - to teraz w Plocku nic pozytecznego zrobic, zgadzam sie z przedmowca, Plock powinien sie kulturalnie rozwijac, pasnie Struzik - nie odpuszczaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rec Re: Nie będzie hali na placu celebry IP: *.visp.energis.pl 14.11.04, 21:37 Moim zdaniem dla hali można znależć całkiem inną i lepszą lokalizacjęw Płocku. Plac celebry był od dawna dla mnie bynajmniej nie najlepszą i najszczęśliwszą lokalizacją z uwagi na zbyt małą rezerwę terenu pod organizację większych imprez niż na hali widowiskowo-sportowej.Moim zdaniem powinien być to "kompleks" potrafiący obsłużyć takie imprezy jak duże wystawy , festyny, pokazy czy inne "expo". Plac celebry jest zbyt mały by zorganizować większą , ponadregionalną imprezę. A przecież nasza myśl twórcza musi wybiegać w przyszłośc. Co by było ,gdyby konstruktor starego /na dziś/ mostu płockiego nie przewidział, że po nim będą jeździć tylko nieliczne ciężarówki i furmanki? Takie inwestycje muszą uwzględniać element przyszłościowy rozwoju urbanistycznego miasta. Jestem dyletantem w tych sprawach ale przecież są wśród Płocczan spece od urbanistyki i zagospodarowania przestrzennego! Ja osobiscie taką lokalizację /może się mylę / widziałbym na obrzeżach miasta , z dużą rezerwą terenu jakim jest np. lotnisko na Kostrogaju .Taka hala w niczym moim zdaniem nie przeszkadzałaby funkcjom lotniska aeroklubowego. Ba, być może byłaby komplementarna z jego docelowymi funkcjami. Mając na uwadze stare powiedzenie, że co dwie głowy to nie jedna wypowiedzmy sie co w tej sprawie co myślimy. A nóż.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rec Re: Nie będzie hali na placu celebry IP: *.visp.energis.pl 14.11.04, 21:46 P.S. Moim zdaniem jest to zbyt poważna sprawa dla Płocka i Płocczan, ażebyśmy o tak przeszli nad nią do porządku dziennego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca Re: Nie będzie hali na placu celebry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 21:45 Jak teraz z tego wybrnie Prezydęt ten od Metki przy płaszczu? To chyba było jego hasło wyborcze HALA! Może za kilka lat jak drogi dojazdowe do mostu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chcemy hali !! Re: Nie będzie hali na placu celebry IP: *.class145.petrotel.pl 14.11.04, 22:18 Chcemy hali z prawdziwego zdarzenia. To jest skandal zeby takie miasto piekne duze i bogate w historie nie mialo wlasnej hali widowiskowo-sportowej i to jeszcze przy tak dobrze grajacej druzynie w pilke reczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zez Re: Nie będzie hali na placu celebry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 22:21 No i jak teraz wygląda MM, który uwalił projekt Jagiellonki z pełnowymiarową hala i zrezygnował z budowy jednej pełnowymiarowej hali przy Gimnazjun nr 8 z widownia na 850 widzow / i jeszcze ordynarnie kłamie, ze takiej koncepcji nie ma, a plansze do obejrzenia w G8/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f@n >>rec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 22:15 Co nam z hali, która bedzie na obrzeżach miasta. Myślisz, że załózmy na mecz pilki recznej kibice bedą jechac az na lotnisko...Hala musi być położona w centrum miasta, tak aby dostęp do niej był ułatwiony i myśle, że plac Celebry to odpowiednia lokalizacja, obok stadionu i razem te dwa obiekty tworzyły by kompleks sportowy. Panie Struzik - proszę się nie poddawać!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
intruder Re: Nie będzie hali na placu celebry 14.11.04, 22:26 A co jeśliby Plock odkupil od Mazowsza tę felerną część dzialki i sam postaral się o unijne dotacje? Odpowiedz Link Zgłoś
w_starym_kinie Re: Nie będzie hali na placu celebry 16.11.04, 00:27 intruder napisał: > A co jeśliby Plock odkupil od Mazowsza tę felerną część dzialki i sam postaral > się o unijne dotacje? moim zdaniem swietny pomysl! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Nie będzie hali na placu celebry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 22:28 jak sie nie znasz to nie zabieraj głosu, bo ręce opadaja na Twoja głupią wypowiedź. Napiszcie jakie stanowisko zajął Głoś- na niego głosowaliśmy , ale czy bedziemy nadal ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Nie będzie hali na placu celebry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 22:30 Dotyczy to pierwszwj wypowiedzi na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary mur Re: Nie będzie hali na placu celebry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 22:35 Podziwiam zręczność Marszałka w prowadzeniu sprawy hali w sejmiku. Jak czytam co to miała być za uchwała i co w niej napisano, to nie dziwię się że ją uwalili nasi konkurenci. Dno dyplomacji i zręczności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaja kobyły Re: Nie będzie hali na placu celebry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.04, 22:51 Szanowni forumowicze po przeczytaniu artykułu i 21 Waszych opinii jestem bardzo zdziwiony że nie potrafiliście przeczytać między wierszami o co tak naprawdę idzie. Otóż według mnie wcale nie chodzi o plac celebry czy też fakt wzbogacenia Płocka o naprawdę niezbędną halę, ale prawdą jest że będąca w opozycji lub planująca objąć wadzę po wyborach opcja polityczna nie może dopuścić do PRZEWYBORCZEGO SUKCESU obecnego skaładu samorządu województwa mazowieckiego. Po takim wystąpieniu przedstawicieli SdPl i SLD, od dziś jestem już tylko BYŁYM sympatykiem lewicy. Przestałem wierzyć w możliwość uczciwej reprezentacji we włądzach Samorządowych zarówno miasta jak i województwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śruba Re: Nie będzie hali na placu celebry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 08:42 Ja się wcale nie dziwię,bo dotychczasowe działania na każdym szczeblu samorządowym, doprowadzają do upadku płockiego sportu i szeroko rozumianej kultury fizycznej ( patrz co roku mniejsze dotacje budżetowe - to wstyd przeznaczać takie małe środki na inwestycje w ludzi). Płock za chwilę będzie zapleczem dla Łącka, ktory potrafił wybudować halę jakiej nie ma i długo nie będzie miał Płock. Wstydżcie się radni płoccy i radni mazowieccy. Potraficie tylko obiecywać i dyskutować bezproduktywnie, a gdzie działanie. Macie gdzieś nas, prostych ludzi, którzy dali Wam mandat zaufania, który nadszarpnęliście. A okres rozliczeń już blisko. Lud Was zweryfikuje. Zapraszam Zarząd Płocka i radnych mazowieckich z naszego rejonu do Hali w Łącku. Tam się ni gada, tam się robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz R. Re: Nie będzie hali na placu celebry IP: *.class145.petrotel.pl 15.11.04, 12:39 To jest tragedia. Miasta naszego województwa powinny ze sobą współpracować, a jak widać jest odwrotnie. Jedni w zawiści drugim dołek kopią. Czy Ci ludzie są aż tak ograniczeni? Nie widzą tego, że w przyszłości w ten sam sposób można by wyciągnąć pieniądze od Unii na inny cel w innym mieście. „Żaden prezydent, burmistrz czy wójt nie przystąpi do czegoś, czego celem jest budowa hali w Płocku” - ja nie rozumiem jak można się tak wypowiedzieć, Przecież to jest Sejmik Województwa – całego województwa, a nie Płocka, Warszawy czy Siedlec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rychu byłem ostatnio w 98-tysięcznym Słupsku na IP: *.msmplock.pl / *.msmplock.pl 15.11.04, 12:48 I-ligowym meczu koszykówki w hali Gryfii(poj. 3,5 tys) gdzie gospodarzami jest średnia druzyna I-ligowa Czarni Słupsk. Życzę każdemu takich przeżyć sportowych. Do tego chemika to się nawet nie chce chodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: byłem ostatnio w 98-tysięcznym Słupsku na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 13:01 Dlaczego Struzik wcześniej nie zgromadził sobie zaplacza, cóż z niego za polityk w ząbek czesany!!! Najpierw obiecuje, podpisuje dokumenty, chce wszystko firmować nazwiskiem, a później zwala winę na radnych - o jak dba o interesy naszego miasta, jeśli nie ma przebicia w województwie. Tylko dba o interesy Szpitala Wojewódzkiego - bo gdzie wróci jak nie będzie już radnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frost Re: Nie będzie hali na placu celebry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 16:03 Jak zwykle.. Plock musi byc na boku.. Czy wszystkim na Mazowszu musi rzadzic Stolica?! Zdezintegruje Mazowsze.. Ciekawe czy w Warszawie tez by taka inwestycja "zdezintegrowalaby" Mazowsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śledczy Re: Nie będzie hali na placu celebry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 23:17 Artykuł ma jedną wadę : atak przypuścili najpierw PO i PiS, a Głoś na komisji w której jest, był za jak i jego komisja. Lepiej od razu nie rezygnować, trzeba najpierw pytać, a na stosy przyjdzie czas, jak bedzie wiadomo kogo i za co palić. Odpowiedz Link Zgłoś