Gość: Gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 21:07 Panie Korga co podlizywanie się panu MM bez efektu?, a tak Pan się stawiał za nim co zdradził tacy oni są. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bobasek Re: PiS nie chciał Korgi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 21:21 Nie jestem osobą złośliwą ale niech Pan zobaczy jak to jest;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon dylewski PiS nie chciał Korgi IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.04, 21:31 dzisiaj w geodezji miałem mieć rozmowę w sprawie ratunku dla miejsca pamięci narodowej z 1863r. Niestety - urzednika nie było. Grabarze polskiej pamieci z tzw. Kultury, swoją indolencją traca pamięć. Odszedł od nas Dobry człowiek za Panią Marią Pęszyńską. Nie wykorzystano charyzmy ostatniego wojewody. Odtrącono Dobrego człowieka dbającego o dorobek kultury materialnej Polski - dorobek wielu pokoleń. Teraz odsuwają człowieka niosącego nadzieję opieki pamięci narodowej.Otrzymałem 5 listów z UM. Tylko jeden niósł chęć pomocy. Był grzeczny.Prawdziwy, jak przodek, któremu miłość do Polski, nie pozwoliła dorosnąć. Bóg doświadcza mnie nieustannie. Gdybym był czysty, nie cierpiałbym w rodzonym mieście z powodu zła, które czynią ludzie nie mający nic wspólnego z kulturą. Teraz Rada Miasta gubi Pana T.K.- Ile czasu jeszcze trzeba maluczkim, żeby zaspokoić swoje dążenia do władzy, pieniędzy i zaspokojenia swoich kompleksów. Nasze tysiącletnie Miasto- przetrzyma obecny najaz Hunów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biws Re: PiS nie chciał Korgi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.04, 21:41 Dylewski, lecz się!!! Razem z tym charyzmatycznym ostatnim wojewodą miedojdą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: PiS nie chciał Korgi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 21:54 Szanowny Panie Dylewski! Proszę nie używać słów ,znaczenia których Pan nie rozumie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: PiS nie chciał Korgi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 22:24 Jak zwykle GW wyolbrzymia pewne fakty .Kto powiedział , że nie poparli. Chyba tylko nie chcieli wprowadzić tego punktu bez wcześniejszego przygotowania na dzisiejszą sesję. Dlaczego Pani REDAKTOR nie wspomniała nic o tym, że po złożeniu wniosku przez RADNEGO NOWICKIEGO ( zresztą nie oszukujmy się , że nie było w nim podtekstu ) Radca Prawny UM powiedział, żeby nie wprowadzać tego punktu pod obrady, ponieważ uchwała jeżeli zostanie uchwalona w takim trybie może zostać uchylona przez wojewodę. Czemu więc nie pisze się w artykule całej prawdy !! Może prawda nie byłaby sensacją , a więc o czym wtedy pisać !! Poza tym, przecież Pan TK pełni w chwili obecnej obowiązki Przewodniczącego RM, a więc jeżeli nie chcieliby go na to stanowisko, to na pewno zaproponowaliby kogoś innego i doprowadzili do wyborów w dniu dzisiejszym . TO CHYBA BARDZO LOGICZNE ! Pozdrawiam i pozostawiam do przemyślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: PiS nie chciał Korgi IP: *.c154.petrotel.pl 24.11.04, 08:53 Oglądałem wczoraj w Teletopie transmisję z obrad. Pan Radca, jak zwykle był nieprzygotowany, i delikatnie mówiąc wygladał na ciężko przestraszonego, bo musiał zabrać głos. Bredził coś i sam nie wierzył w to co mówi. Gdyby chcieć iść tokiem jego rozumowania to od śmierci Radnego Nawrockiego wszystkie uchwały Rady mogą być zaskarżone do Wojewody, bo zostały podjęte przed zaprzysiężeniem Radnego Iwanickiego. Myślę, że Radca UM po przemyśleniu, na trzeźwo nie będzie miał tyle odwagi i nie przedstawi pisemnego uzasadnienia. A jeżeli przedstawi to to dopiero będzie kuriozum. Moim zdaniem Radny Nowicki liczył na wywołanie zamętu i popłochu w szeregach grupy "trzymającej władzę" i to mu sie udało w 100%. Komedia zaczęła się nie w momencie beznadziejnego wystąpienia Radcy, ale po histerycznym wystąpieniu Radnej Kulpy, która oswiadczyła, że to "wyborcy" nie są przygotowani na podjęcie przez Radę tak ważnej decyzji. A wystarczyło w głosowaniu po prostu beznamiętnie odrzucić propozycję. Co zresztą się stało gdy emocje opadły i rozum na chwileczkę powrócił. Jedno wiemy na pewno trwa walka o stołek i Pan Korga nie jest brany pod uwagę jako kandydat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumpel Re: PiS nie chciał Korgi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 23:16 Tomek nie daj się, bądż niezależny i nie przejmuj się. Twoja praca i działanie są dla nas cenniejsze niż te gierki polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batman Re: PiS nie chciał Korgi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 01:03 Tomek, trzymaj swój styl, Piotrek wystawił Ci jak najlepszą opinię a, że jest z opozycji to nie mogą jej strawić nawet Twoi partyjni "kolesie". Czy tak ma dalej wyglądać współpraca w radzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rec Re: PiS nie chciał Korgi IP: *.gabin.sdi.tpnet.pl 24.11.04, 01:10 Zawsze miałem ciebie za wzór cnót...tak trzymaj! I nie ważne , żem "lewy". Prawdziwa cnota ...... Odpowiedz Link Zgłoś
mielbi Re: PiS nie chciał Korgi 24.11.04, 03:06 Dobrze się stało, bo tego człowieka lepiej nie wystawiać na krytykę przewodzenia radzie z obecną koalicją. Wystarczy że zostanie wice i kiedy przyjdzie konieczność będzie reprezentować miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: PiS nie chciał Korgi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 08:59 Saznowna Redakcja redaguje tekst nie rozumiejąc co tak naprawdę miał doprowadzić wniosek SLD. Otóż wyjaśniam, że Nowicki myślał, że radni PiS albo zagłosują za propozycją wprowadzenia na szybcika wniosku o głosowanie na Prezewodniczącego Rady i wtedy oczywiście jak to było przy wcześniejszych wyborach do Prezydium Rady nie wezmą w ogóle udziału w głosowaniu. Niestety pochwały SLD w stosunku do p.Korgi są dalece odbiegające od szczerości, ale czego się spodziewać po LSD! Z kolei gdyby głosowali przeciwko to oznacza, że głosują przeciwko Kordze, a tak wstrzymali się od głosowania i jest wszystko w porządku. Nie wiem z czego gazeta robi sensację, to jest jakiś absurd, czy nik nie myśli tam rozsądnie, że to była zwykła podpucha i cieszę się że tak zagłosowali. Dziwiłoby mniew gdyby na wniosek takiego "człowieka" jakim jest Nowicki i jego błazeństwa głosować jego wniosek, Pan Korga zasługuje na większy szacunek a nie pseudo pochwały SLD. Do przemysłenia dla redakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polsilver Re: PiS nie chciał Korgi IP: *.plocman.pl 24.11.04, 09:22 Ja myślę że Korga jest niewygodny bo w PISie obawiają się że jak zostanie Przewodniczącym Rady Miasta to może potem mieć chęć zostać posłem na sejm a tego by nie chciał wiadomo kto! Myślę, że Przewodniczącym zostanie p. Kulpa, z prostej przyczyny: nie będzie startowała w wyborach na psła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: PiS nie chciał Korgi IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.04, 09:46 Może Kulpa byłaby rzeczywiście dobrym Przewodniczącym, a może Latarski. Skąd wiecie , że Pan Tomek Korga nie zrezygnował z kandydowania. Może doszedł do wniosku, że dla niego lepsze będzie przy obecnej sytuacji PiS pozostanie na swoim miejscu, bezpieczniejsze, nie budzące zagrożeń na przyszłość. Człowiek , który jest tak bardzo wychwalany, łatwo, bardzo łatwo może spaść na dół. Czy to jest mu potrzebne. Powinien sie chyba nad tym zastanowić, a może już się zastanowił. Przecież nigdy oficjalnie nie powiedział, że będzie kandydował, tylko, że się zastanawia nad propozycją. Zostawcie tego człowieka w spokoju, niech robi to co robił do tej pory , ale uczciwie, i z zaangażowaniem, bo na wszystko na pewno nie starczy mu czasu i wtedy jakże łatwo o klęskę, a opozycja będzie sie cieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: PiS nie chciał Korgi IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.04, 09:34 Całkowicie popieram Pawła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: my Re: PiS nie chciał Korgi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 09:12 w Płocku ta partia powinna przybrac nazwę "Bezprawie i niesprawiedliwość". Ciekawe czy Kaczyński wie co wyrabiają działacze PiS w Płocku?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: PiS nie chciał Korgi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 09:46 Paweł masz rację!!! Zgadzam się z tobą, że Nowicki ukartował to wszystko, żeby tak naprawdę ośmieszyć najlepszego kandydata na to stanowisko jeśli gazeta tego nie rozumie, a raczej ta blondynka to dopiero jest idiotyzm, a może dogadała się wcześniej z SLD, że oni zgłoszą wniosek, a ona napisze że głosowali przeciw, chociaż się wstrzymali, czy tego Pani Redaktor nie zauważyła, pewnie Pan Nowicki pisząc jej tekst założył w poniedziałek, że PiS będzie przeciwny. A poza tym SLD zgłosiło wniosek o wprowadzenie punktu, przy tworzeniu porządku nie rozpatruje się już konkretnych kandydatur, tylko czy wogóle się będzie rozpatrywać wybór Przewodniczącego. Pewnie Pani redaktor tego nie wie, ale dopiero przy real;izacji porządku zgłasza się kandydatury i pyta, czy zgadzają się na kandydowanie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sza Re: PiS nie chciał Korgi IP: 193.59.95.* 24.11.04, 12:39 pogieło ich , ten gość jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Płocczanin Re: PiS nie chciał Korgi IP: 193.59.38.* 24.11.04, 14:23 Panie Tomku jest Pan dla mnie wzorem uczciwości, pracowitości. Ma Pan wspaniałe serce czułe na ludzkie nieszczeście. Jak Pan wytrzymuje z tymi bęcwałami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: PiS nie chciał Korgi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 20:55 Z tym panem rozmawiałem dwa razy i wiem że to cieniak sterowany pajacyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calineczka Re: PiS nie chciał Korgi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 23:57 T.Korga niech robi to co umie, czyli prowadzi hospicjum. A Ty w związku z tym milcz i nie ubliżaj pracowitym, sumiennym ludziom. Do roboty leniu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Krawczyk Re: PiS nie chciał Korgi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 00:25 Tomku, znamy się 20 lat. Szanuję Twoje poglądy, tak jak Ty moje, bo one nic nie znaczą wobec naszych wspólnych decyzji o działaniach na rzecz naszej obywtelskiej wspólnoty. Te dziesiątki , setki ludzi, które się jednoczą pod kolejnymi hasłami działania na rzecz naszej płockiej społeczności, zawsze poprą ideę consensusu w działaniu na rzecz potrzebujących. Jestem z Tobą,a myślę, że i Marek, Wicek, Teresa, Andrzeje , Grzegorz,Stanisław, Ala, i wielu, wielu innych, będą z Tobą czynić co tylko mogą, żeby pomagać innym. Pozdrowienia. J.K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: PiS nie chciał Korgi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 18:29 I tak się szuka poparcia lizać tyłek można i tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rec Re: PiS nie chciał Korgi IP: *.visp.energis.pl 25.11.04, 18:44 Widzę gościu , że wyjątkowo z ciebie wrażliwa osóbka..chyba masz artystyczną duszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: PiS nie chciał Korgi IP: *.c151.petrotel.pl 25.11.04, 21:32 po paluszku, powoluśku.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagiellonka Re: PiS nie chciał Korgi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 21:50 Gość portalu: J. Krawczyk napisał(a): > Tomku, znamy się 20 lat. Szanuję Twoje poglądy, tak jak Ty moje, bo one nic > nie znaczą wobec naszych wspólnych decyzji o działaniach na rzecz naszej > obywtelskiej wspólnoty. Te dziesiątki, setki ludzi, które się jednoczą pod > kolejnymi hasłami działania na rzecz naszej płockiej społeczności, zawsze > poprą ideę consensusu w działaniu na rzecz potrzebujących. Jestem z Tobą, a > myślę, że i Marek, Wicek, Teresa, Andrzeje, Grzegorz, Stanisław, Ala, i wielu, > wielu innych, będą z Tobą czynić co tylko mogą, żeby pomagać innym. > Pozdrowienia. J.K. I to pisze człowiek, który innym zarzuca włażenie w dupę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagiellonka Re: PiS nie chciał Korgi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 21:54 Gość portalu: Jagiellonka napisał(a): > I to pisze człowiek, który innym zarzuca włażenie w dupę... Żeby nie być gołosłowną: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=365&w=17988848 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: PiS nie chciał Korgi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 13:46 Niedługo, bo chyba tak jakoś na początku grudnia jest nastepna sesja RM. Myślę, że dowiemy sie wtedy czy PiS chce Korgę, czy nie. Przecież teraz Kulpa nie będzie już mogła tłumaczyć, że są ludzie nie przygotowani na wybór Przewodniczacego.Na pewno ten punkt już wprowadzą pod obrady sesji. Pan mecenas też nie będzie tłumaczył, że do grona nie dołączył jeszcze nowy radny, a więc nie moze byc wyborów. Prawda wyjdzie na jaw już niedługo. Zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: PiS nie chciał Korgi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 20:33 Też jestem ciekawy jak będzie przebiegała następna sesja i na pewno będę ją śledził pilnie. Może Kulpa wymyśli jakieś inne wytłumaczenie i będzie niezły cyrk, chyba, że nie będzie juz chciała sie kompromitować swoimi tłumaczeniami. CIERPLIWIE POCZEKAJMY !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.Krawczyk Re: PiS nie chciał Korgi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 23:50 Moja odpowiedż jest tam, gdzie Jagiellonka się wpisał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BigCarafa Re: PiS nie chciał Korgi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 20:07 Dyskusja ubogaciła mnie. Nareszcie wiem ,ze istnieje makiawieliczny spisek Wyborczej, komuchow z SLD i Piotra Nowickiego przeciw radnym PIS. Tylko czemu nie ma w nim cyklistów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: PiS nie chciał Korgi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 02:38 Bo niedojechali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Na + Re: PiS nie chciał Korgi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 11:01 Panie Korga Pani radna Smardzeska Czmiel to z Panem czy nie bo wygląda na fałszywą niech się Pan zastanowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rec Re: PiS nie chciał Korgi IP: *.gabin.sdi.tpnet.pl 05.12.04, 13:08 Nie rozśmieszajcie mnie. Jakbyście nie wiedzieli, że głównym rozdającym jest Sylwester Z.W... Kto wie ten wie. Odpowiedz Link Zgłoś