Dodaj do ulubionych

Strona Płockich Inwestycji - 2005

10.01.05, 20:07
W tym wątku zamieszczamy wszelkie uwagi i propozycje odnośnie Strony Płockich
Inwestycji.

inwestycje.e-plock.pl
www.inwestycje-plock.prv.pl
Obserwuj wątek
    • konrad_wp Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 10.01.05, 20:17
      Dobry pomysł z tym przeniesieniem tematu - przeglądanie tylu postów jest niewygodne zwłaszcza jak ktoś odpowiada na starszego posta i trzeba szukać :-) A nawiązując do tematu - stronka ma prawie rok a licznik pokazuje tylko troszkę ponad 6 tysięcy :-( Nawet taki webmasterowy laik jak ja wie że to stosunkowo mało ... macie jakiś pomysł na zwiększenie oglądalności stronki ??
      • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 10.01.05, 22:02
        Z tego co pamiętam, to tę sprawę już poruszaliśmy i doszliśmy do wniosku, że to
        co się dało, zostało już zrobione. Żaden inny pomysł się nie narodził.

BTW: Ja akurat uważam, że to co jest na liczniku to całkiem nienajgorszy wynik,
        zważywszy że zainteresowanie tą problematyką jest w mieście generalnie mniejsze
        niż byśmy sobie tego życzyli, a poza tym przecież ostatnio posucha panuje ;)
        • konrad_wp Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 10.01.05, 22:11
          Ci z Kielc mają ponad 17 tys. na liczniku ale szczerze mówiąc nie wiem ile ich strona działa - na pewno dłużej niż nasza bo tamta była podawana jako przykład dla naszej :-) A nigdy nie jest tak żeby nie mogło być lepiej - można porobić buttony i wtykać je adminom płockich stron - zawsze to lepsza widoczność niż krótki,tekstowy link pośród kilku innych. Mogę się tym zająć w wolnym czasie :-)
        • kei Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 11.01.05, 10:30
          Ja w sumie od niedawna zagladam na to forum, ale pomyslalem sobie ze moze warto
          byloby troche popracowac nad pozycja w wyszukiwarkach,
          strona jest imho bardzo dobra, a w googlu na zapytanie +płock +inwestycje na w
          30 pierwszych wynikow jej nie ma...dalej mi sie nie chcialo przegladac:)
          Pozdr.
          • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 11.01.05, 11:14
            Spróbuj tam wpisać "płockie inwestycje" :)
            Co proponujesz w sprawie frazy "inwestycje płock"? Trzeba coś dopisać do meta
            tagu, czy wymaga to bardziej skomplikowanych zabiegów?
            • kei Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 11.01.05, 11:38
              Wiem, wpisywalem zeby sprawdzic czy jest wogole zindexowana. Ale kto
              wpisuje "płockie inwestycje";)
              Moglbym poprosic jakis adres mailowy to sie na privie odezwe?
              • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 11.01.05, 11:56
                Pisz na ten gazetowy, z resztą na stronie w "Kontakt" jest ten sam adres podany.
          • konrad_wp Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 11.01.05, 16:08
            Witamy więc. Twoja ksywka wygląda mi na znajomą , ircowałeś kiedyś ?? I moim zdaniem dobrze byłoby gdyby w googlu nasza strona wyskakiwała pod hasłem "inwestycje +płock" albo i na samo hasło "płock" żeby była gdzieś w pobliżu początku :-)
    • zjadowity Pytanie o forum. 10.01.05, 21:38
      Na informatyce znam się niestety tak dobrze jak meteorolodzy na przepowiadaniu
      pogody, więc mam do was pytanie.
      Czy nie myśleliście o forum FPI w przybliżonej postaci do np.:
      www.forum.martel.pl/
      • konrad_wp Re: Pytanie o forum. 10.01.05, 21:47
        Myślałem o tym jeszcze zanim założyłem forum w portalu Gazety.Ale zdecydowałem się jednak na Gazetę - po pierwsze dlatego że dla forum z phpBB trzeba mieć konto obsługujące mySQL a takie zazwyczaj są płatne i to słono - jedyne darmowe jakie znam to Lycos ale jest ono strasznie wolne i do tego zaśmieca forum jakimiś bannerami. Po drugie idea forum narodziła się podczas dyskusji na forum Gazety i naturalną koleją rzeczy jest że powstało właśnie tu.Po trzecie jest dobrze tak jak jest :-) Ewentualnie jeśli macie jakieś pomysły na ulepszenie , jakieś podtytuły itp to piszcie śmiało
        • radeqrdemenes Re: Pytanie o forum. 11.01.05, 19:23
          można rozleklamować forum poprzez wysyłanie linków do znajomych i nieznajomych
          na gadu-gadu z dopiskiem warto przejrzeć i napisać: jeśli nie odeślesz tej
          wiadomości 10 znajomym spadnie na ciebie 7 plag egipskich :)
    • piotrploc BOP 12.01.05, 08:00
      Mała nieścisłość w opisie zdjęcia.
      Załączono fotografię silosów blenderowych a nie reaktorów i proces tam się
      kończy a nie zaczyna.
      • stuntman Re: BOP 12.01.05, 08:09
        Dzięki za cenną uwagę. Opierałem się jedynie na materiałach prasowych, a
        niestety takie szczegóły technologiczne nie są mi znane. Dzisiaj po południu
        lub wieczorem będzie to poprawione, więc jutro możesz jeszcze skontrolować.
    • konrad_wp Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 12.01.05, 16:44
      Może mi sie wydaje ale zauważyłem że ostatnio na naszą stronkę wchodzi więcej ludzi. Stuntmanie czy Ty prowadzisz jakieś statystyki ?? Możnaby porównywać jaki skutek odnoszą nasze ewentualne działania i czy mają w ogóle jakikolwiek sens ...
      • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 12.01.05, 17:14
        Podaję kilka danych ze statystyk:

Średnia liczba użytkowników (cookies):
        na godzinę (z ostatnich 40 godzin) - 1.8
        na dobę (z ostatnich 42 dni) - 20.7
        na tydzień (z ostatnich 14 tygodni) - 103
        na miesiąc (z ostatnich 11 miesięcy) - 323

Liczba użytkowników (cookies) w ciągu ostatnich 12 miesięcy:
        Luty 2004 - 240
        Marzec 2004 - 376
        Kwiecień 2004 - 302
        Maj 2004 315 - 270
        Czerwiec 2004 - 302
        Lipiec 2004 - 327
        Sierpień 2004 - 253
        Wrzesień 2004 - 301
        Październik 2004 - 323
        Listopad 2004 - 389
        Grudzień 2004 - 421
        Styczeń 2005 - 205

Średnia liczba wizyt:
        na godzinę (z ostatnich 41 godzin) - 1.9
        na dobę (z ostatnich 42 dni) - 25.0
        na tydzień (z ostatnich 14 tygodni) - 158
        na miesiąc (z ostatnich 11 miesięcy) - 537

Liczba wizyt w ciągu ostatnich 12 miesięcy:
        Luty 2004 - 391
        Marzec 2004 - 641
        Kwiecień 2004 - 502
        Maj 2004 - 468
        Czerwiec 2004 - 552
        Lipiec 2004 - 515
        Sierpień 2004 - 354
        Wrzesień 2004 - 451
        Październik 2004 - 546
        Listopad 2004 - 735
        Grudzień 2004 - 755
        Styczeń 2005 - 326

Geolokalizacja:
        1 woj. mazowieckie - 1346 (76.8%)
        2 woj. łódzkie - 85 (4.9%)
        3 woj. wielkopolskie - 51 (2.9%)
        4 woj. śląskie - 48 (2.7%)
        5 woj. pomorskie - 39 (2.2%)
        6 woj. małopolskie - 37 (2.1%)
        7 woj. kujawsko-pomorskie - 31 (1.8%)
        8 woj. warmińsko-mazurskie - 24 (1.4%)
        9 woj. dolnośląskie - 23 (1.3%)
        10 woj. lubelskie - 20 (1.1%)
        11 woj. podkarpackie - 11 (0.6%)
        12 woj. podlaskie - 11 (0.6%)
        13 woj. świętokrzyskie - 11 (0.6%)
        14 woj. zachodniopomorskie - 11 (0.6%)
        15 woj. lubuskie - 2 (0.1%)
        16 woj. opolskie - 2 (0.1%)
        Łącznie rozpoznane - 1752 (100.0%)
        Nierozpoznane - 1251
        Łącznie - 3003

Niestety od 19 stycznia będę zmuszony do zmiany serwisu statystyk i może nie
        być już możliwości zrobienia tak ciekawych zestawień.
        • konrad_wp Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 12.01.05, 17:37
          A szkoda bo te są naprawdę super :(
          • radeqrdemenes Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 13.01.05, 20:23
            Ale można zwiększyć liczbę wizyt niech każdy wyśle na g-g do swoich znajomych
            taką wiadomość:
            Poznaj Płock od lepszej strony www.inwestycje.e-plock.pl
            Wyślij tę wiadomość wszystkim ze swojej listy G_G przyniesie ci to szczęście:)
            • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 13.01.05, 21:54
              Obawiam się, że w dobie wszechogarniającego nas spamu, taka wiadomość mogłaby
              odnieść skutki odwrotne od zamierzonych. Byłoby to coś zbliżonego do omawianej
              nie tak dawno akcji promocyjnej strony kieleckiej za pomocą wlepek na mieście.
              • konrad_wp Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 13.01.05, 22:01
                Panie Boże broń przed wszelkim spamem , łańcuszkami itp! Niewiele rzeczy jest w stanie wyprowadzić mnie z równowagi ale z pewnością należą do nich łańcuszki na GG - ich nadawca (co dziwne - w 90% nie znam go/jej) prawie zawsze ląduje u mnie na liście blokowanych osób. Z tego co wiem nie tylko ja tak reaguję na wszelkiego typu nachalne reklamy więc może znajdziemy inny sposób :-) Troszkę bardziej cywilizowany - button,bannerek itp ...
                • radeqrdemenes Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 19.01.05, 10:14
                  Racja, sam tak postępuje skąd ten pomysł? :)
                • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 25.01.05, 16:41
                  W tej chwili wpadł mi doskonały pomysł na promocję naszej strony :) Może warto
                  byłoby zrobić sobie na lato wprasowanki na koszulki z logotypicznym napisem
                  Strona Płockich Inwestycji i adresem WWW naszej strony na klacie?? Na
                  wakacyjnych wojażach taka koszulka nieźle zwracałaby uwagę.
    • radeqrdemenes Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 19.01.05, 10:56
      Mam pewien pomysł co do kształtu tej strony
      do tej pory służyła raczej jako informator o
      planowanych i zrealizowanych inwestycjach,
      osobiście widzę nową rolę jaką mogłaby spełniać
      mianowicie ściąganie nowych inwestycji, szukanie
      inwestorów, oraz pomoc potencjalnym inwestorom
      w poruszaniu się w Płockich realiach
      • zjadowity Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 19.01.05, 11:19
        Jeżeli chodzi o charakter informacyjny, to SPI góruje nad stroną UM (to moje
        prywatne zdanie).
      • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 19.01.05, 17:25
        Problem tkwi w tym, że poprzez Stronę Płockich Inwestycji mogę jedynie opisywać
        to, co już zostało zrealizowane, nie mam na tej samej zasadzie żadnej siły
        sprawczej, poprzez którą mógłbym ściągać takie czy inne inwestycje do Płocka.
        Wcześniejsze próby inicjowania pewnych przedsięwzięć (poprzez Gazetę Wyborczą)
        były niestety nieudane i spełzły na niczym, nad czym bardzo ubolewam (a były to
        zamiary tylko na stosunkowo niedużą skalę). Wciąż zastanawiam się co jeszcze
        można zrobić w tym temacie i dochodzę do wniosku, że jeśli miałoby to być
        działanie zorganizowane i w sposób ciągły, to na pewno ze względu na
        ograniczenia czasowe sam się w to tak głęboko nie zaangażuję (i tak czasami
        ciężko jest wyrobić się z pisaniem na FPI, uaktualnianiem SPI i Wirtualnych
        Podolszyc). Chętnie pomogę w każdy możliwy sposób, ale jeśli miałoby się to
        odbywać tak jak powiedziałeś, samo pisanie na stronie nie wystarczy - koło
        tematu trzeba by biegać, wysyłać propozycje, pośredniczyć, negocjować itp.
        Najlepszym sprzymierzeńcem w sprawie dużych inwestycji w mieście byłaby jak dla
        mnie zmiana władzy na bardziej proinwestycyjną i liberalną, na taką za którą
        nie trzeba by było odrabiać ich pracy domowej (czynne ściąganie inwestorów
        powinno być domeną UM, a ten ich ostatnio głównie odstrasza). W ciągu dwóch lat
        obecna ekipa udowodniła, że wbrew pozorom (mimo dużych procentowo wydatków
        inwestycyjnych w budżecie) bardziej skupia się na utrzymywaniu obecnego status
        quo, gdyż budowanie np. dróg osiedlowych i stawianie bloków komunalnych nie
        powinno być w żadnym nowoczesnym mieście niczym nadzwyczajnym, a raczej
        naturalnym wypełnianiem przestrzeni miejskiej. Mam nadzieję, że wkrótce
        doczekamy się centrum, które wygląda jak centrum i sprawia wielkomiejskie
        wrażenie, czystych i bezpiecznych osiedli, dobrego układu komunikacyjnego,
        spadku bezrobocia, naturalnej w gospodarce wolnorynkowej konkurencji
        nastawionej na klienta, a nie na sprzedawcę.
        • kei Re: Strona Płockich Inwestycji (offtopic) 20.01.05, 09:43
          Mysle sobie ze instytucja ktora moglaby aktywnie przyciagac i wspierac
          inwestorow moglby byc Plocki Part Technologiczny.
          Niestety coraz bardzie obawiam sie ze bedzie z nim jak z agencjami rzadowymi,
          dobra i ciepla posadka dla oficjeli, i bedzie jak zwykle w Plocku, z duzej
          chmury maly deszcze. Obym sie mylil.

Zgadzam sie jak najbardziej ze plockie wladze nie sa zbyt skuteczne w
          przyciaganiu inwestorow - jedyne co im sie udaje to budowanie kolejnych super i
          hipermarketow. Niestety to zadne osiagniecie, bo w Polsce to sieci handlowe
          bija sie o pozwolenia na budowe a nie odwrotnie.
          • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji (offtopic) 20.01.05, 17:29
            Akurat w sprawie poziomu na jakim stoi handel wielkopowierzchniowy w Płocku mam
            zupełnie odmienne od Twojego zdanie, o czym pewnie zdążyłeś się przekonać jeśli
            śledziłeś moje dotychczasowe wpisy na tym forum :)
          • konrad_wp Re: Strona Płockich Inwestycji (offtopic) 20.01.05, 17:48
            Ja czuję wielki głód informacyjny w sprawie Parku. I naprawdę przykro mi , że niewiele się o tym mówi - a podobno sprawy idą w dobrym kierunku (patrz Sygnały). Dziwi mnie więc fakt , że lokalna prasa woli pisać o jakichś głupotach w stylu myszki miki w disneylandzie zamiast o sprawach naprawdę istotnych dla tego miasta i mogących wpłynąć na życie mieszkańców ...
        • radeqrdemenes Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 20.01.05, 12:47
          Zdaję sobie z tego doskonale sprawę, mnie też ogranicza czas,
          jednak jakby cały ten ciężar rozdzielić na kilka osób wtedy by to
          mogło wypalić, zastanawiam się czy czekać aż forum się rozrośnie
          i ludzie bardziej do takiego myślenia dorosną czy raczej lepiej by
          było sprowokować presję na ratusz i zmusić ich do większej pracy na
          rzecz miasta. Jeśli chodzi o rządzących to też jestem za rządem
          technokratów ale póki co nie ma o czym marzyć, chociaż dobry przykład
          mamy tuż za miedzą - Łąck
    • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 24.01.05, 17:00
      Dostałem maila od redakcji magazynu Polish Market i liczę na Waszą pomoc w
      odpowiedzi na ten list, cytuję:

"W związku z tematem nieruchomości podejmowanym na łamach naszego magazynu
      Polish Market, poszukuję informacji o inwestorach największych inwestycji
      budowlanych zrealizowanych w Płocku - oddanych do użytku w ostanich 2-3
      latach. Interesują nas także inwestycje, które są w trakcie lub są zaplanowane.
      Obejrzałam już stronę internetową inwestycje.e-plock.pl, ale brak jest tam
      właśnie tych danych , które interesują mnie nabardziej.
      Czy jest możliwość otrzymania takich danych?
      Z uwagi na obligujące nas terminy wydawnicze proszę o pilną odpowiedź. Za
      udzielenie informacji z góry dziekuję."

Ponieważ ja wszystko co wiem zamiesciłem już na SPI, więc sam żadnych innych
      informacji nie udzielę. Liczę na Was, to może być dobry sposób na omawianą
      wcześniej przez nas promocję Płocka wśród inwestorów!
      • konrad_wp Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 24.01.05, 17:17
        Hmmm ale o jakie dokładnie inwestycje budowlane chodzi ?? Mieszkaniówka , markety , przemysł ?? Wszystko to można podciągnąć pod inwestycje budowlane a poza tym co się u nas wybudowało w ostatnim czasie czego nie ma na stronie ?? :-)
        • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 24.01.05, 17:29
          Ja również nie do końca wiem o co chodzi, tym bardziej że uważam informacje na
          SPI za dość wyczerpujące. Dlatego też m.in. zamieściłem tutaj treść listu,
          abyście ewentualnie potwierdzili (lub też nie) moje odczucia, no i może ktoś
          będzie umiał uzupełnić te brakujące informacje. Widzę jednak, że bez prośby o
          dokładniejsze opisanie tematu chyba się nie obędzie...
          • konrad_wp Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 24.01.05, 17:37
            Ja też myślę , że wartoby było zapytać czego tak naprawdę potrzebują bo tak to ciężko coś doradzić. Swoją drogą chyba mają awersję do urzędów skoro zwracają się z taką prośbą do nas - amatorów,pasjonatów :-) W UM jest chociażby Wydział Inwestycji Miejskich , Oddział Promocji lub od biedy Wydział Urbanistyki i Architektury ...
            • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 24.01.05, 18:16
              Wysłałem maila z prośbą o sprecyzowanie pytania, oraz podałem linka do FPI.

Co do kierowania pytania do nas, to może po prostu:
              - ta osoba nie wie, iż jest to strona prywatna, hobbystyczna,
              - więcej można się z niej dowiedzieć niż ze strony UM :)
    • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 26.01.05, 16:30
      Nie wiem, czy zauważyliście, ale właśnie wczoraj - 25.01. naszej stronie
      stuknął roczek! :)

Sto lat!!
      • werdan Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 26.01.05, 16:37
        Sto lat !!! Sto lat !!! Sto lat !!!
        • konrad_wp Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 26.01.05, 16:40
          Pierwszy roczek i 6600 trafień. Całkiem nieźle :-) Trzeba pomyśleć co by tu dalej zmieniać , ulepszać - żeby nie było za nudno ...
    • konrad_wp Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 03.03.05, 17:57
      Co się dzieje ze stronką ?? Od dłuższego czasu już nie działa , chyba jakaś poważniejsza awaria bo wszystkie strony na e-plock nie działają. Stuntmanie wiesz coś ??
      • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 03.03.05, 19:29
        Jutro postaram się czegoś dowiedzieć. Z początku myślałem że to jakaś typowa
        awaria na dzień-dwa i rozejdzie się po kościach, teraz jednak widać że coś
        większego się wykroiło.
        Mam nadzieję, że nie będzie trzeba szukać nowego serwera...
        • intruder Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 06.03.05, 21:52
          No wlaśnie jakiś czas temu szukając wiadomości nt. powierzchni PPPT chcialem
          skorzystać ze stronki a tu klops.. Pomyślalem to samo co Stuntman ale widocznie
          jednak jest to coś większego bo do tej pory stronka nie dziala :/
          • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 07.03.05, 19:18
            Stronka już działa i mam nadzieję, że tak już pozostanie. Na razie nie mogę
            wejść na FTPa, ale kiedy już mi się to uda, dorzucę nowe zdjęcie budowy PERNu.
            • konrad_wp Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 07.03.05, 19:58
              Mi nadal nie działa ;-(
              • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 14.03.05, 00:32
                > Mi nadal nie działa ;-(
                Może spróbuj dopisać www na początku adresu? Zauważyłem, że taki problem może
                wystąpić, jeśli jednak z czasem nie zniknie, będę musiał zainterweniować :)

Odzyskałem dostęp do FTP-a, na razie wrzuciłem nowe zdjęcie budowy PERNu,
                wkrótce dorzucę wybieg dla słoni, a potem chciałbym powiesić również inwestycję
                PIKu na 1 Maja.
                Czy komuś z Was chciałoby się w takim razie przekręcić do PIKu, zaczerpnąć w
                tym temacie nieco podstawowych informacji niezbędnych na stronie i przesłać je
                do mnie mailem? Bardzo byłbym wdzięczny, gdyby ktoś poświęcił na to kilka minut
                swojego cennego czasu...
                • konrad_wp Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 15.03.05, 20:09
                  Stronka już mi działa :-) Stuntmanie wysłałem Ci maila na gazetowe konto z pewną propozycją ...
                • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 22.03.05, 09:35
                  Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie strony po awarii - czy działa wam adres
                  inwestycje.e-plock.pl bez www na początku? U mnie jest z tym różnie - w domu
                  działa jak trzeba, w pracy tylko wtedy, kiedy dopiszę z przodu www.

P.S. Jak z tym PIKiem, ktoś tam przekręci i zaczerpnie informacji? Bardzo Was o
                  to proszę...
                  • konrad_wp Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 22.03.05, 22:21
                    U mnie działa i tak i tak. Zawsze. A do PiKa wysłałem wiadomość , może raczą odpisać. Pojawiły się szkice poziomów na ich stronie tego budynku ...
    • enaka Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 19.03.05, 12:43
      mam pewna sugestie: czy na pierwszej stronie, gdzie podawane sa nowosci, mozna
      zrobic od razu do nich linki? to ulatwiloby nawigacje osobom, ktore nie wiedza,
      czy cos jest planowane, czy realizowane, a tym samym nie wiedza, gdzie tego
      szukac
      pzdr
      • konrad_wp Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 19.03.05, 12:48
        Chyba w tym celu są literki P,I,Z :-) Ale dodanie linków faktycznie mogłoby ułatwić nawigację po stronie.
        • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 22.03.05, 09:37
          Też to zauważyłem, że kiedy pokazuję stronę komuś nowemu, każdy klika w newsy
          na stronie głównej. Dziwią mnie bardzo takie odruchy, ale skoro ludzie tak to
          odbierają to może rzeczywiście trzeba chociaż zrobić przekierowanie do
          poszczególnych działów zawierających daną pozycję? W końcu nie tylko, a może
          przede wszystkim, nie robię tego dla siebie...
          • intruder Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 22.03.05, 21:55
            Dla mnie to jest jak najbardziej intuicyjne, sam powiedzialeś "klikać na
            newsa", jak np. na ogólnopolskim portalu. Jak najbardziej popieram propozycję
            Enaki.
            • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 22.03.05, 22:34
              OK, wkrótce zrobię jak mówicie :)
              • konrad_wp Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 22.03.05, 22:35
                Stuntmanie - zauważyłeś jakiś efekt tego działania o którym pisałem w mailu? Więcej odwiedzin notujesz ?
                • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 23.03.05, 17:04
                  Stronę główną już polinkowałem.
                  A oto zestawienie statystyk za marzec (wniosków nie narzucam :)

01.03 - 1 os.
                  02.03 - 0 os.
                  03.03 - 0 os.
                  04.03 - 0 os.
                  05.03 - 0 os.
                  06.03 - 0 os.
                  07.03 - 11 os.
                  08.03 - 22 os.
                  09.03 - 17 os.
                  10.03 - 19 os.
                  11.03 - 29 os.
                  12.03 - 20 os.
                  13.03 - 16 os.
                  14.03 - 33 os.
                  15.03 - 26 os.
                  16.03 - 33 os.
                  17.03 - 21 os.
                  18.03 - 24 os.
                  19.03 - 23 os.
                  20.03 - 16 os.
                  21.03 - 26 os.
                  22.03 - 29 os.
    • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 31.03.05, 11:29
      Chciałbym jeszcze nawiązać do sprawy promocji SPI, chociaż tak naprawdę chodzi
      mi o promocję naszego miasta w ogóle. Otóż dzisiaj z nudów postanowiłem
      poprzeglądać sobie Forum Polskich Wieżowców i zauważyłem znikomą, śladową wręcz
      obecność miasta Płocka na ww. forum. Zamieszczane są tam zdjęcia, poruszane
      tematy nawet odnośnie małych miast typu Żuromin, Krościenko czy Cieszyn, jednak
      wątku dotyczącego Płocka tam nie uświadczyłem. A przecież mogłoby to być
      doskonałe medium do promowania naszego miasta, jego architektury zarówno
      zabytkowej jak i nowoczesnej, oraz niezaprzeczalnych walorów krajobrazowych.
      Można przecież założyć tam kilka wątków w odstępach czasowych, np. zdjęcia
      lotnicze, zdjęcia starówki, ostatnie inwestycje, nowoczesne osiedla itp. itd.
      Jeśli ludzie podejmują wątki małych miasteczek i spotykają się one z
      zainteresowaniem, to jestem pewien że zainteresują się również płockimi
      zakątkami, a są przecież takie miejsca w Płocku o których nawet rodowici
      mieszkańcy czasami nie mają pojęcia.
      Nie ukrywam, że czekam zwłaszcza na twoją opinię Konradzie, ty jako osoba która
      poznała już chyba dość dobrze Forum Polskich Wieżowców i tamtejszych bywalców,
      może mieć coś ciekawego do powiedzenia w tej sprawie. Ja w każdym bądź razie
      nie widzę przeciwskazań aby taką promocję miasta rozpocząć, mamy przecież sporo
      ciekawych fotek, zainteresujmy więc w ten sposób Polskę naszym kochanym miastem
      (a jest to sposób stosunkowo prosty, bezbolesny i przede wszystkim darmowy).
      Liczę na Wasz odzew i zannagażowanie w temacie. Pozdrawiam :)

P.S. Czemu nikt nie wypowiedział się w sprawie naprasowanek z logo SPI?
      • konrad_wp Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 31.03.05, 12:46
        Może jest tak dlatego , że na FPW z Płocczan jestem tylko ja , inne miasta (Poznań , Kraków a nawet Stalowa Wola nie mówiąc oczywiście o Warszawie) mają wielu reprezentantów. Nie zmienia to jednak faktu że praktycznie wszyscy mają sporą wiedzę o Płocku , co dziwniejsze niektórzy większą ode mnie ;-) np. zdjęcia budowanego mostu postował chłopak z Wrocławia. Można zacząć co jakiś czas pisać to i owo ...

Odnośnie PS-a to muszę sobie przypomnieć wątek bo jakoś mi umknął...
        • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 31.03.05, 13:21
          W takim razie jak sądzisz - czy ty jako nasza "wtyczka" na FPW byłbyś w stanie
          (miałbyś czas, chęć, możliwości), aby powiedzmy raz na miesiąc-dwa, zarzucić
          taki wątek o Płocku, w przyjętej na tamtym forum stylu. Jak być może
          zauważyłeś, mam już to wstępnie obmyślone i mógłbym ci dokładniejsze wytyczne
          przekazać na maila (lista tematów, mogę zebrać zdjęcia do każdego z nich). Ja w
          każdym bądź razie jestem otwarty na współdziałanie, jeśli tylko będziesz chciał
          to możemy rozpromować nieco Płock - jest wiosna, zbliża się czas urlopowy, może
          parę osób dzięki ładnym zdjęciom uda nam się zachęcić do pozwiedzania? Mnie już
          tak się udało zrobić z rodzinką z daleka, której pokazałem podczas świąt album,
          o którym już wcześniej pisałem Wam w jednym z wątków, no i byli zachwyceni,
          szczególnie że samego miasta (starówki) nigdy tak naprawdę nie widzieli i mają
          przyjechać na wakacje m.in. w celu pooglądania zakątków. Jednym słowem
          odpowiedni dobór zdjęć może przynieść obiecujące efekty, warto spróbować!

W sprawie PS-a, to przewiń sobie niniejszą stronę do połowy, lekko powyżej
          powinien być ten post.
    • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 14.05.05, 16:54
      Na stronę wrzuciłem nowe aktualne zdjęcia z budowy PERNu i amfiteatru, doszły
      też dwie wizualizacje Galerii Tumskiej z Sygnałów Płockich.
      • konrad_wp Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 14.05.05, 17:00
        Uprzejmie proszę o oświecenie mnie. PERN ma mieć ok 30 metrów , sąsiednia
        "szafa" ma 35. Różnica 5 metrów nie jest jakaś gigantyczna (dwa piętra w
        wielkiej płycie), tak więc PERN powinien sięgać mniej więcej do 9 pięter. Jakim
        cudem chcą to osiągnąć skoro robią już 5 kondygnację a budynek wygląda przy
        "szafie" jak karzeł?
        Może 6 pięter (nie kondygnacji) + techniczne?
        • intruder Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 15.05.05, 23:14
          Zauważ, że szafa jest na trochę podniesionym terenie.
    • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 02.09.05, 18:32
      Poszła większa aktualizacja, m.in. dodałem Centrum Podkowa, aktualne zdjęcie
      budowy amfiteatru, naniosłem korekty terminów rozpoczęcia większości inwestycji.
      • konrad_wp Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 02.09.05, 19:51
        Super :)

W Tygodniku Płockim jest więcej ujęć Podkowy, tyle że ta strona jest jakaś
        trefna - nie da się ich powiększyć. A tych miniatur chyba nie ma sensu wklejać
        bo za mało widać. Może ktoś ma papierowe wydanie i skaner?
        • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 02.09.05, 21:32
          Rzeczywiście, zapowiada się obiecująco, dopiero zauważyłem jak napisałeś o tym.
          W tym tygodniu już nic nie załatwię, ale w poniedziałek postaram się uruchomić
          stare kontakty w DTP Tygodnika, może coś się uda zdobyć?
          • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 05.09.05, 16:58
            Coś się udało załatwić. Może nie jest to jakość HDTV ale lepsze to niż
            te 'gazetowe' zdjęcie. Poprawione fotki już są na stronie...
            • konrad_wp Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 06.09.05, 09:50
              Trochę lepiej to wygląda. Dzięki :-) Dalej jestem za Podkową, bo mimo że
              architektura typowo "galeryjna" to projekt Arch Magic mniej mi się podoba. No i
              SkyLine zrobi w tym miejscu trochę miasta....

PS. To CinemaMAX sprawia dziwne wrażenie. Może to tylko fantazja tworzącego
              render...
    • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 03.09.05, 12:42
      Wprowadziłem na stronie drobną innowację. Jest to moja subiektywna ocena (w
      skali 1-5) danego przedsięwzięcia, głównie położyłem nacisk na to na ile
      interesujący wydał mi się pomysł na konkretną inwestycję. Oczywiście jeśli ktoś
      ma inne zdanie od tego zamieszczanego na stronie, zawsze możemy podyskutować :)
      Co sądzicie o tym pomyśle?
      • konrad_wp Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 03.09.05, 13:10
        Pomysł bardzo dobry. Proponuję następujące rozwiązanie - w przypadku gdy ktoś rzuci pomysł nowej inwestycji która ma znaleźć się na stronie, w specjalnym wątku (np. możemy je oznaczać z angielska POLL) każdy kto ma ochotę wystawia ocenę w skali 1-5. Potem wyciągamy średnią i po zaokrągleniu wstawiamy na stronę. To będzie taki swoisty "miernik" tego czy dana inwestycja nam się podoba...
    • konrad_wp Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 13.12.05, 16:29
      Można pokusić się o aktualizację wątku o Tumskiej - pojawiły się nowe zdjęcia na
      stronie UMP.

www.ump.pl/main.php?cid=akt&&iid=745
      Myślę,że warto z nich skorzystać, zwłaszcza że wkrótce znikną ze strony...
      • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 13.12.05, 19:19
        W sumie czemu nie, można uzupełnić zdjęcia z budowy Tumskiej. Poza tymi ze
        strony UM dołożę jeszcze kilka wcześniejszych fotek, które udało mi się kiedyś
        zrobić, a których zapomniałem wam pokazać :)
        • felice Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 14.12.05, 08:26
          Tuż przed remontem, porobiłam sesje zdjęciową całej Tumskiej :) krok po kroku
          na dodatek była słoneczna pogoda więc zdjecia maja dodatkowy urok, zostaną na
          pamiątkę :) aha i zostawiłam sobie pocztówki które przedstawiają sam amfiteatr
          oczywiście ten stary, jak jeszcze sie ladnie prezentował, tez zostania na
          pamiątkę :))) wkoncu obiekt juz nalezy do tych nieistniejących.
          • konrad_wp Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 14.12.05, 11:04
            A czy mogłabyś udostępnić swoje zdjęcia? Wrzucić np. na imageshack...
            • felice Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 14.12.05, 12:50
              konrad_wp napisał:

> A czy mogłabyś udostępnić swoje zdjęcia? Wrzucić np. na imageshack...

Zdjęcia beda dostępne na stronie mojego brata Werdana, pewnie po nowym roku,
              jak strona będzie działać :) choc juz sama nie moge sie doczekać kiedy to
              nastapi!!! :))
    • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 29.12.05, 14:51
      Dorzuciłem przebudowę teatru, mam zamiar niedługo wrzucić też projekt Nowego
      Rynku z wieżą oraz betonowy pas na lotnisku. Konradzie, widziałem że miałeś
      mapkę lotniska, jakbyś mógł podesłać tylko bez tych naszkicowanych pasów.
      • konrad_wp Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 29.12.05, 15:00
        www.aeroklub-plock.pl/lotnisko.html
        Na tej stronie, w dolnej części jest ten obrazek.
    • ollotomi Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 12.03.06, 17:36
      a co sie dzieje ze Stroną Płockich Inwestycji czy bedzie ona jeszcze dostepna
      • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 12.03.06, 17:50
        "Coś" się dzieje. Nie wiem o co chodzi, nie działa cała domena e-plock.pl
        Zaczekajmy na dalszy rozwój wypadków, może to tylko chwilowa awaria.
        W najgorszym wypadku stronkę się przeniesie, chociaż ze względu na jej objętość
        nie byłoby to takie proste. Na pewno nie pozwolę, aby Strona Płockich
        Inwestycji zniknęła z sieci.
        • konrad_wp Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 12.03.06, 17:54
          Wszystkie strony na e-plock.pl padły więc to coś poważniejszego. Takie problemy
          czasem im się zdarzają więc chyba nie ma powodów do obaw...
          • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 12.03.06, 18:24
            Chyba jest szansa, że niedługo będzie dobrze. Wprawdzie domena jeszcze nie
            przekierowuje na SPI, ale już mogę wejść na FTPa :)
    • pawi81 Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 19.04.06, 18:09
      Witam :)

To ja moze zaprosze do dodania stronki do mojego katalogu, ktory wlasnie
      powstaje :-)
      • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 19.04.06, 19:29
        Spoko Pawi, ale masz się czasami wpisywać na FPI :))
        • pawi81 Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 20.04.06, 09:11
          stuntman napisał:

> Spoko Pawi, ale masz się czasami wpisywać na FPI :))

Zawsze sie udzielam jak cos mam do przekazania :D
    • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 22.04.06, 22:19
      Mam do Was pytanie:
      Czy jest sens pisać już teraz na stronie o inwestycjach typu PCC Rokita czy
      Katoen Natie, o których tak na prawdę niewiele da się powiedzieć ani pokazać?
      • konrad_wp Re: Strona Płockich Inwestycji - 2005 22.04.06, 22:37
        Można wspomnieć z nich z nazwy (+ ew. ile miejsc pracy stworzą) w pozycji PPPT.
        Oddzielnych pozycji dla takich mikrusów moim zdaniem nie warto tworzyć...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka