Dodaj do ulubionych

Nasz abonament...........

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 15:24
Mój abonament - ich płaca tak najkrócej można powiedzieć o zabiegach prezesów
radia i telewizji apelując do nas o płacenie abonamentu. Nie mieliśmy i nie
mamy wpływu na to co się ogląda w TV......np program "Rozmawiać warto" byl w
TV Plus, a teraz w publicznej. Zadnych nowych i godnych uwagi programów
telewizyjnych. Gdyby nie produkcja z czasów PRL na święta trzeba by było
przewrwać jej nadawanie......
Obserwuj wątek
    • roman_j Re: Nasz abonament........... 14.01.05, 15:44
      Rozumiem, że temat ten ma jakiś nierozerwalny związek z naszym miastem, którego
      ja w swej krótkowzroczności po prostu nie umiem dostrzec. :-))))
      • Gość: duduś Re: Nasz abonament........... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 15:56
        to umyj okulary
        • roman_j Re: Nasz abonament........... 14.01.05, 17:27
          Duduś, to Ty jesteś Tu i teraz? Jaka miła niespodzianka. :-)))
          • Gość: duduś Re: Nasz abonament........... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 16:44
            bo to wiesz Romeczku, jesteś marudny, niedzisiejszy, ale ktoś taki jak ty musi
            być, żeby było weselej i dyskusja się toczyła
            • roman_j Re: Nasz abonament........... 16.01.05, 17:21
              I vice versa, Duduś, i vice wersa. Jesli wiesz, co to znaczy... ;-)))))))))
              • Gość: duduś Re: Nasz abonament........... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 18:13
                Gdybym bywał na twoich wykładach, to pewnie bym nie pojął, ale na szczęście
                kończyłem lepszą uczelnię, niż ty reprezentujesz tj. UW w W-wie na Szturmowej,
                Jeśli wiesz co to znaczy !!!!!!!
                • roman_j Re: Nasz abonament........... 16.01.05, 19:22
                  Zatem jesteś żywym dowodem na to, że wykształcenie, nawet zdobyte na prestiżowej
                  uczelni, nie musi iść w parze z poziomem intelektualnym i kulturą. Wygląda to
                  wręcz tak, że podpierasz się renomą swojej Alma Mater ponieważ własną osobą nie
                  reprezentujesz nic wartego uznania. Mógłbyś jej przynajmniej oszczędzić wstydu i
                  nie przyznawać się do tego, że skończyłeś studia na tak szacownej uczelni, bo
                  wnosząc z poziomu Twoich wypowiedzi na forum stawiałbym raczej na studia
                  ukończone na jakiejś "sołtysówce", jeśli wiesz, co mam na myśli. :-)))
                  A wracając jeszcze na chwilę do Twojego poprzedniego wpisu skierowanego do mnie,
                  to masz rację, że jestem niedzisiejszy. Podobnie jak Ty. Ale różnica polega na
                  tym, że Ty jesteś wczorajszy, a ja jutrzejszy. :-))))))

BTW: Nie ma szans, żebyś bywał na moich wykładach, bo wykładów nie prowadzę. Ale
                  gdybym prowadził, to znów musze się z Tobą zgodzić, że prawdopodobnie nic byś z
                  nich nie pojął. Ale bynajmniej nie było by w tym nic mojej winy. :-))))
                  Jak widzisz, zgodny ze mnie człowiek, już dwa razy w jednym wpisie przyznałem Ci
                  rację. Twoje na wierzchu. Cieszysz się? ;-)))
                  • Gość: Duduś Re: Nasz abonament........... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 19:28
                    Romeczku !

ględzisz i memłasz - jeśli potrafisz zrozumieć o co mi chodzi. Jak twoja kobita
                    w domu z tobą wytrzymuje ????
    • Gość: Tu i teraz Re: Nasz abonament........... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 22:35
      Widzę, że większości odpowiada płacenie bzdurnego abonamentu. Świadczy o tym
      ilość wpisów......szkoda....
      • Gość: długopisem Można zrezygnować z TV i TP IP: 81.190.171.* 16.01.05, 14:09
        Przestań oglądać TV, wiem że to mało realne ale wystarczy się przemóc.
        Pomysl sobie, że na TV wydajesz 179zł na TVP dodatkowo 600zł na kablówkę
        +prąd powiedzmy 1000h*0,1kW/h*0,5zł/kW=50zł + telewizor powiecmy 2000zł na ponad 10lat łącznie otrzymujesz kwotę 1000zł na rok albo 1zł za godzinę oglądania, albo 3zł dziennie.
        Smiało można przeżucić się na czytanie gazet i oglądanie filmów na komputerze :-) a w dodatku wyjdzie Ci na zdrowie i będziesz miał czas wolny.
        Ja akurat z tego nie zrezygnowałem, bo żona dużo ogląda, a ja mam net o 15zł tańszy.

Z TPSA też można zrezygnować i ja zrezygnowałem.
        Za abonament płaci się 42zł z vat. Rozmowy na komórkę są i tak droższe od rozmów z komórka-komórka albo komórka-stacjonarny. Dlatego za 42zł można śmiało pokryć większe koszty rozmów przez komórkę. Masz za to dodatkowy sapekt. Nikt już do Ciebie z byle pirdołami nie będzie wydzwaniał bo będzie mu szkoda kasy.
        Ja tak zrobiłem i z moich wyliczeń za rozmowy z komórki płacę tylko 20zł miesięcznie więcej, to tak jakbym 20zł co miesiąc oszczędzał :-)
      • Gość: Jurek Re: Nasz abonament........... IP: 193.109.244.* 16.01.05, 19:45
        nie wiem dlaczego brak wpisow utozsamiasz z placeniem :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka