Dodaj do ulubionych

Pytanie do rzecznika policji

IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 18.06.02, 21:57
Panie rzeczniku
Czy to prawda że policja ma umowę z jednym tylko Panem zajmującym się ściąganiem wraków powypadkowych z ulic miasta??
Pytanie dotyczy ostatniej kraksy na moście, która na dobre 1.5 godz zablokowała miasto, a policja "przegoniła" 2(dwie) lawety chcące ściągnąć pojazdy i umożliwić przejazd. Zamiast tego wspomniany już wyżej Pan, pojedyńczo zabierał samochód po samochodzie, a wszyscy stali i stali...
Czy Policji nie zależy na szybkim przywróceniu ruchu w miejscu zdarzenia? Czy wszyscy muszą stać w gigantycznych korkach tylko dlatego że ktoś musi zarobić więcej?
Liczę no odpowiedź, gdyż zdarzenie to spowodowało znaczne pogorszenie mojej opinii o pracy policji w Płocku
Obserwuj wątek
    • Gość: rzecznik Re: Pytanie do rzecznika policji IP: *.gostynin.sdi.tpnet.pl 19.06.02, 06:27
      > Panie rzeczniku
      > Czy to prawda że policja ma umowę z jednym tylko Panem zajmującym się ściągan
      > iem wraków powypadkowych z ulic miasta??
      > Pytanie dotyczy ostatniej kraksy na moście, która na dobre 1.5 godz zablokowa
      > ła miasto, a policja "przegoniła" 2(dwie) lawety chcące ściągnąć pojazdy i umoż
      > liwić przejazd. Zamiast tego wspomniany już wyżej Pan, pojedyńczo zabierał samo
      > chód po samochodzie, a wszyscy stali i stali...
      > Czy Policji nie zależy na szybkim przywróceniu ruchu w miejscu zdarzenia? Czy
      > wszyscy muszą stać w gigantycznych korkach tylko dlatego że ktoś musi zarobić
      > więcej?
      > Liczę no odpowiedź, gdyż zdarzenie to spowodowało znaczne pogorszenie mojej o
      > pinii o pracy policji w Płocku

przykro mi, ze stal Pan w tym korku. jesli to moze Pana pocieszyc - ja tez stalem
      w tym korku. chcialbym jednak wyjasnic, ze te znaczne utrudnienia na moscie /
      ruch byl kierownay przez policjanta jednym pasem/ nie byly
      spowodowane "przegonieniem" innych laweciarzy, ale koniecznoscia wykonania
      czynnosci na miejscu wypadku. mowie o wypadku, poniewaz 10 - letni chlopiec z
      obrazeniami ciala trafil do szpitala. w sytuacji gdy mamy do czynienia z
      wypadkeim drogowym przepisy nakazuja wykonanie m.in takich czynnosci jak: zdjecia
      fotograficzne, szkic, ogledziny miejsca, ogledziny pojazdu. i to wlasnie te
      czynnosci trwaly tak dlugo. Gdyby byla to tylko kolizja/nikt nie doznalby
      obrazen/ wowczas natychmiast praktycznie istnialaby mozliwosc usuniecia tych
      pojazdow.

podinsp. mgr inz. Jaroslaw Brach
      rzecznik Komendanta Miejskiego Policji w Plocku
      e-mail: rzecznik_kmp@plocman.pl
      www.crime-stoppers.plocman.pl
      tel. 2661292, 2629853, 0-605 691 944, fax. 2661403
      tel. STOP PRZESTEPCZOSCI CRIME STOPPERS 262 42 22
      • Gość: Neko Re: Pytanie do rzecznika policji IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 19.06.02, 18:09
        Dziękuję za wyjaśnienie, niewiedziałem że w tym wypadku ktoś ucierpiał... :(
        W takim razie moje wcześniejsze wątpliwości zostały rozwiane...
        Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka