roman_j Re: Służbowo do Watykanu 26.04.05, 23:13 Zgadzam się z przedmówcą. Żenada. Widać, że nasi radni nie wyciągnęli żadnych wniosków z afery po szkoleniu w Zakopanem. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aabc Re: Służbowo do Watykanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 23:17 Dopiero teraz chamstwo nabiera wiatru w żagle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halina Re: Służbowo do Watykanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 15:07 Łatwo wydaaje się cudzą kasę wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Służbowo do Watykanu IP: *.c157.petrotel.pl 27.04.05, 22:08 Slowo daje, mnie juz chyba nie jest szkoda, bo brak slow. ...a Milewski caly happy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Służbowo do Watykanu IP: *.c151.petrotel.pl 26.04.05, 23:16 to zenujące, pan prezydent wietrzacy wszędzie korupcje lekką ręką daje 8000zl podatników na prywatny wyjazd panow radnych Panie Boze patrzysz a nie grzmisz!! Wstydźcie sie panowie choć to też pobożne życzenie bo Wy wstydu nie macie jeżeli chodzi o wydawanie publicznych pieniedzy bez względu na opcję polityczną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frytek PRZEGIĘCIE !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 23:22 "W ratuszu sprawdziliśmy, że urząd miasta przyznał obydwu radnym limity na cały wyjazd. W przypadku Czurki: 1005 euro na paliwo, 315 euro na noclegi, 168 euro diety, 24 zł kosztowało ubezpieczenie. W przypadku Latarskiego: 315 euro na noclegi, 168 euro diety, 24 zł - ubezpieczenie. " Jeśli radny Czurka otzrymał 1005 euro na paliwo to znaczy że : średni kurs euro według NBP 4,2zł 1005 x 4,2zł = 4221zł Zakładając dla uproszczenia że samochód sredniej klasy pali 10 litrów na 100km przy cenie benzyny dla uproszczenia 4zł , wychodzi iż koszt przejechania 100km wychodzi mniej wiecej 40zł Z prostego rachunku wynika iż za kwotę 4000zł można przejechać 10 000 km Podpowiem tylko iż : Odległość Warszawa-Rzym wynosi 1867 km w jedną stronę W obie strony 3764 km, upraszczając 4000km , koszt 1600zł Droga Gazeto pytam więc skąd takie wyliczenia ?? Czy UM nie umie liczyc kosztów podróży czy też Pan radny był może w Madrycie ?? (max 8000km w obie strony ) ??? Rozumiem że to był "tylko" limit i że cena benzyny może być wyższa w innych krajach ale taka kowota wydaje mi sie zawyżona. Jestem takze ciekaw na jakie kwoty Pan radny przekazał faktury za paliwo :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk. Re: PRZEGIĘCIE !!!! IP: 148.81.8.* 27.04.05, 08:09 ta kwota jest bardzo zawyżona - moi znajomi byli na pogrzebie Papieża prywatnym samochodem. kwota z transport wyniosła nie całe 2tys. zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tombi Re: PRZEGIĘCIE !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 09:35 To jakim samochodem to dziadostwo pojechało JELCZEM ? Bo osobowe tyle nie palą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turb Re: PRZEGIĘCIE !!!! IP: *.aster.pl 27.04.05, 15:58 ale niezapominaj, ze radny wlicza w koszt jazdy zuzycie samochodu, zakup gps z mapami wszystkich krajow, radio z odtwarzaczem mp3, bo przeciez nie beda cala droge rozmawiali, instalacje klimy, no i firanki jak u peczaka bo on nie gorszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tja Re: PRZEGIĘCIE !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 10:05 Dodatkowo panie po drodze, bo jak ladna pogoda to jagodki obrodzily! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szejk Re: Służbowo do Watykanu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.04.05, 23:23 Płockim radnym chyba jednak tego honoru jest poprostu brak... w takim razie proponuję wszystkim Płocczanom, którzy udali się do Watykanu na ostatnie pożegnanie z Ojcem Świętym, aby przedstawili w magistracie rachunki, w celu zwrotu kosztów pozdróży, jako że reprezentowali tam nasze miasto... nie sądze jednak, aby tak postąpili, gdyz Płocczanie w przeciwieństwie do ich radnych honor mają i czegoś takiego nie uczynią...bo oni żyją w przekonaniu, iż tam byli z własnej, wewnętrznej potrzeby, aby reprezentować każdego siebie indywidualnie, a nie w służbowej delegacji, reprezentującej miasto. Ja sobie wypraszam, aby tacy obłudni ludzie mieli mnie reprezentować na pogrzebie osoby świętej.Że oni mają jeszcze czelność robić dobrą minę do złej gry i odwagę spojrzeć uczciwym ludziom w oczy.Do tej pory akceptowałem Milewskiego, mimo wielu krytycznych głosów adresowanych w kierunku jego osoby, ale jeżeli on coś takiego zaakceptował, to stracił w tym momencie w moich oczach szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aabc Re: Służbowo do Watykanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 23:37 A co na to Przewodniczący Komisji Rewizyjnej p.Wisniewski ? Chyba,że Latarski i Czurko modlili sie o odpuszczenie jego grzechów ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tombi Re: Służbowo do Watykanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 09:32 Popieram Bardzo mądre słowa Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Służbowo do Watykanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 23:38 ZENADA! Czy to oznacza ze ja mam napisac do Tomasza Korga lub Milewskiego o refundacje mojego wyjazdu na pogrzeb Naszego Papieza bo tez jestem z Plocka i tez bylem blisko bazyliki? Takze czuje sie reprezentantem naszego miasta. Paliwo to jakies 1100 zl. Ladnie na nas zarabiaja i jak w naszym kraju ma byc dobrze? W takich wypadkach powinno sie zawiadamiac prokurature przeciez to istne zlodziejstwo!!! Oczywiscie refundacji nie chce bo pojechalem tam z wlasnej woli i bardzo sie ciesze ze tam bylem za swoje pieniadze a nie jak nasi pseudo radni za nasze ciezko zarobione pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xp Re: Służbowo do Watykanu IP: *.c151.petrotel.pl 26.04.05, 23:47 ,,Posłanka oddała dietę (po naszej publikacji) Ewa Sowińska, łódzka posłanka Ligi Polskich Rodzin, która wzięła 73 euro diety w związku z wyjazdem na uroczystości pogrzebowe Jana Pawła II, po ujawnieniu sprawy przez „Dziennik” postanowiła zwrócić pieniądze... Przypomnijmy: w środę na pytanie reportera „DŁ”, na co przeznaczyła dietę, posłanka odparła: „To moja prywatna sprawa”, po czym odłożyła słuchawkę. W czwartek po południu biuro poselskie LPR w Łodzi wydało oświadczenie, w którym dyrektor Monika Sowińska stwierdziła, że posłowie LPR jeszcze przed wyjazdem do Watykanu zobowiązali się pokryć w całości koszty wyjazdu, a do szefa Kancelarii Sejmu RP „zostało skierowane pismo, w którym pani poseł rezygnuje z diety i prosi o potrącenie kosztów z wynagrodzenia”. Sowińska poprosiła redakcję o oficjalne przeprosiny za zamieszczenie – jak to określiła – „nieprawdziwej wiadomości” i sprostowanie. Tymczasem w Kancelarii Sejmu poinformowano nas, że posłanka Sowińska zwróciła pieniądze dopiero w piątek rano, zaś pismo dotyczące rezygnacji z diety wpłynęło w czwartek po godz. 16, a zatem już po naszej publikacji. Do wczoraj natomiast nie oddał diety poseł Zbigniew Musiał (Stronnictwo Gospodarcze) z Radomska, mimo że Roman Jagieliński, szef jego klubu, jeszcze w środę zapowiadał zwrócenie pieniędzy przez Musiała." (oby) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przeciwnik SLD Re: Służbowo do Watykanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 05:03 A dlaczego pan Latarski??? Komunista? SLD-owiec? Czemu on pojechał na pogrzeb? Przecież on przez lata inwigilował kościół a teraz nagle pojechał na pogrzeb Ojca świętego? Jego w kościele na STanisławówce nigdy nie widać. Kpina. Za nasze pieniądze SLD jedzie na pogrzeb głowy kościoła katolickiego Odpowiedz Link Zgłoś
polsilver Re: Służbowo do Watykanu 27.04.05, 07:18 Widać, że z Ciebie prawdziwy katolik! Sądzisz, że Pan Bóg będzie rozliczał ludzi z tego czy należeli do tej czy innej frakcji czy raczej z tego jakimi byli ludźmi? Pomyśl, dopiero pisz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sewilla J Re: Służbowo do Watykanu IP: 193.59.95.* 27.04.05, 16:04 Tak będzie rozliczał.Kościół może nie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turb Re: Służbowo do Watykanu IP: *.aster.pl 27.04.05, 16:01 > Przecież on przez lata inwigilował kościół a teraz nagle pojechał na pogrzeb > Ojca świętego? no i dlatego pojechal bo sie bardzo przywiazal do oponenta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grom Re: Służbowo do Watykanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 05:34 Pawel napisał: > Ladnie na nas zarabiaja i jak w naszym kraju ma byc dobrze? A kto powiedział, że ma być dobrze? Podobno już było! A teraz niech jeden z drugim dureń sięgnie pamięcią i przypomni sobie na kogo głosował. Czyja to wina, że mamy talich radnych, posłów etc? Uderzmy się w piersi. NASZA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quark nieprawdaż Erneście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 05:41 ũ·ũ=ũ² Odpowiedz Link Zgłoś
preparat_plock ciekawe czy byli tak naprawdę 27.04.05, 07:30 na tym pogrzebie, bo nie zdizwiłbym się, gdyby potraktowali to raczej jako wycieczkę niż delegację :) ciekawe, czy mają jakieś fotki z tego pogrzebu, czy w uroczystościach uczestniczyli np. w hotelowym pokoju przed telewizorem? :) zdziwilibyście sie, gdyby tak właśnie było? bo ja nie a podsumowując - ŻENADA po przeczytaniu artukułu straciłem resztki szcunku dla prezydenta (a jakoś tak zawsze starałem się dostrzec w jego poczynaniach pozytywne strony - teraz już nie będę próbował) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: Służbowo do Watykanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 08:04 To już jest dziadostwo,chamstwo i sku.....A obrona radnych i zasłanianie się prezydentów i przewodniczącego Korgi to kpina z Płocczan. Więcej odwagi. To co jest złodziejstwem, trzeba tak nazywaći piętnować, a nie bronić. Szkoda gadać, buraki i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszły wyborca Re: Służbowo do Watykanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 08:36 Najpierw kampania wyborcza na mszy za Ojca Świętego-Kolczyński, Milewski , Kulpa, teraz przymykanie oczu na rzekomy wyjazd "naszych ukochanych radnych"(Czurko, Latarski). Absolutorium dla Milewskiego, daje pełny obraz tego co się dzieje w Urzędzie Miasta. Kupczenie stanowiskami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Służbowo do Watykanu IP: *.class147.petrotel.pl 27.04.05, 08:42 mordy,mordy,mordy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dddd Re: Służbowo do Watykanu IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 27.04.05, 08:54 w kosmos i to w jedną stronę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 124 ALE DZIADOSTWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 09:01 Radni - wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: Służbowo do Watykanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 09:18 Milewski doprowadzi do tego, że prawica bardzo długo nie wygra żadnych wyborów w naszym mieście.Zresztą co to za antykomunisci: Jasiński były towarzysz z PSSów, Milewski załąpał się do PC około 1990 roku i tak trwa dalej,żenada i obłuda.Jezeli Latarski i Czurko nie moddadzą pieniędzy, to MM powinien je zwrócić. Jak wiadomo i tak tego nie zrobi, bo taki juz jest nasz Pan Prezydent Odpowiedz Link Zgłoś
malgos112 Re: Służbowo do Watykanu 27.04.05, 10:56 Zgadzam się po części z twoją opinią, że to skandal, że nasi radni na nasz koszt fundują sobie wycieczkę. Ale dlaczego i tak dochodzisz do wnoiosku, że to Milewski jest bardziej winni niż oni. Wydaje mi się, że twój ostatni komentarz brzmieć powinnien "Takich to mamy uczciwych radnych"! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
preparat_plock oto cytat z artykułu: 27.04.05, 11:35 " I właśnie na sfinansowanie tej wyprawy zgodził się Milewski. " teraz już wiesz dlaczego czepiam się MM? :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
polsilver Re: Służbowo do Watykanu 27.04.05, 11:36 > Ale dlaczego i tak dochodzisz do wnoiosku, że to Milewski jest bardziej winni niż oni. Wydaje mi się, że twój ostatni komentarz brzmieć powinnien "Takich to mamy uczciwych radnych"! Pozdrawiam. - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tombi Re: Służbowo do Watykanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 09:26 Pewnie przez cały czas pili wóde i zabawiali się z dziwkami po mordach widać że to opoje . Hańba POLSKI BURDEL> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXXL Re: Służbowo do Watykanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 09:30 Hucpa czerwonych, sfrustrowanych towarzyszy komuchowatych, którzy nigdy juz nie będą przy władzy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Płocczanin Re: Służbowo do Watykanu IP: 193.59.95.* 27.04.05, 09:31 Trzeba mieć tupet, aby za pieniądze podatników jechac na wycieczkę prywatną. Zresztą nie ma czego się spodziewac po obecnych działaczach partyjnych. Jest to chołota pragnąca uczestniczyc wszędzie za darmo.Proponuję, aby Ci Panowie zrezygnowali z diet radnych. Niech się przespacerują pod pomnik Broniewskiego i zejdą schodami do Wisły. Wyglada to tragicznie, poniewaz brakuje pieniędzy.Za pieniądze wydane na wycieczki"nawiedzonych radnych" mozna wyremontowac schody. Milewski przed wyborami krytykował prywatę, a teraz wychodzi jego sposób rządzenia. Pozdrawiam i życzę dalszych wycieczek turystyczno-złodziejskich! za moje pieniadze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daria Re: Służbowo do Watykanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 09:31 Ci niby radni to skąd oni są? I kto ich wybrał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tesssss Re: Służbowo do Watykanu IP: *.plocman.pl 27.04.05, 09:31 Nie mają już nic do stracenia - to chłopaki korzystają, ile się da. To my żeśmy ich wybrali! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Re: Służbowo do Watykanu IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 27.04.05, 10:31 1000 euro na paliwo?? To jest 4000 zl, to jest prawie 1000 litrow paliwa. Niech mu bryka spali 10/100 (na trasie to i tak zawyżam). Starczy na przejechanie 10 000 km!!! (dziesięć tysięcy). Z Warszawy do Rzymu jest w obie strony jakies 3600. To se jeszcze chłopak pojeździ parę miesięcy za nasze pieniądze. Ładny spontan, 8 tysięcy nie ze swojej kieszeni to ja też moge spontanicznie puścić. Brak słów na tych złodziei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trafiony Re: Służbowo do Watykanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 11:15 Pan Latarski to szef OPZZ w Płocku. Jak było referendum w sprawie odwołania Milewskiego, to lewicowy OPZZ nie poparł referendu, chociaz wszystkie pozostałe zwiazki lewicowe go poparły. Pan Latarski jest w radzie nadzorczej Mazowieckiej Spóldzielni Mieszkaniowej. Jej prezes właśnie dostał stołek w radzie nadzorczej komunikacji miejskiej. Oczywiscie głosował za absolutorium dla Milewskiego. A Pan Czurko - trochę bardziej przyzwoity, bo wstrzymał się od głosu. Jednak niech się wytłumaczy, dlaczego reprezentuje Płock, skoro mieszka i jest zameldowany w Słupnie. Dlaczego taki Milewski zameldowany jest na Winiarach, a mieszka w Imielnicy. To samo Kulpa. Mieszka w Imielnicy, a jest zameldowana na Wspólnej (osiedle Wyszogrodzka). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Płocka Re: Służbowo do Watykanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 15:28 no to ciekawe ile jeszcze nie przewidzianych wydatków by można się dokopać. To radni mogli jechać z jakimś biurem np. "Orbis" rozprowadzał bilety na wyjazd za około 1000 zł już nie pamiętam nie wiem czy nie taniej(700) a jednen z zakładów w Płocku za 250 zł wióżł ludzi. Chyba szuka się oszczędności.Ale nie ze swojej kieszeni łatwo się szaleje. Szkoda że ja nie znalazłam sponsora bo też bym pojechała.A tak wogóle to doktora chyba stać na taki wyjazd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Swinie przy korycie !!! IP: 5.6.2D* / 12.36.118.* 27.04.05, 18:44 Kim wy jestescie chlopcy z plockiego ratusza aby w taki sposob wydawac kase podatnikow, najlepiej wydawac nie swoje... - swinie przy korycie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plocki Re: Służbowo do Watykanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 19:30 dawno juz tego mileskiego nie powinno byc w plocku - wywieźć go na taczce gnoju jak Jagne Borynową...oczywiscie z całą hołotą radnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: Służbowo do Watykanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 20:33 Aż mnie trzęsie, przecież to banda sku... Odpowiedz Link Zgłoś